Wereldgoal van Domagoj Vida vormt hoogtepunt bij vierklapper Besiktas
Zondag, 20 december 2020 om 18:52

Besiktas heeft zondag geen fout gemaakt in de strijd om de landstitel van Turkije. Het team van trainer Sergen Yalçin nam in de tweede helft afstand van hekkensluiter Büyüksehir Belediye Erzurumspor (4-0) en staat dankzij de overwinning op de vierde plaats in de Süper Lig. Besiktas heeft 22 punten verzameld en staat op 4 punten achterstand van de koploper Alanyaspor, die zondag verrassend verloor van Denizlispor (1-0) en een wedstrijd meer gespeeld heeft dan Besiktas. Fenerbahçe en Galatasaray staan respectievelijk derde en tweede.

Besiktas - Büyüksehir Belediye Erzurumspor 4-0
Alle doelpunten van Besiktas vielen in de tweede helft. Twaalf minuten na de pauze beging Ömer Sismanoglu in het strafschopgebied een overtreding op Necip Uysal, waardoor Besiktas mocht aanleggen vanaf elf meter. Vincent Aboubakar, die in zijn voorgaande zes officiële optredens (vier voor Besiktas, twee voor Kameroen) ook al trefzeker was, koos met succes voor een laag schot in de rechterhoek. Het werd vervolgens 2-0 via een rappe counter. Bernard Mensah werd van achteruit gelanceerd, stoomde samen met Georges-Kevin N'Koudou richting het doel en stelde zijn ploeggenoot in staat om te scoren.

De 3-0 van Besiktas was het hoogtepunt van de wedstrijd. Na een indraaiende voorzet van Rachid Ghezzal vanaf de rechterflank sprintte Domagoj Vida naar de eerste paal, om vervolgens hoog op te springen en vanuit de lucht achter het standbeen af te ronden. Aboubakar bepaalde de eindstand met een laag schot dat onder doelman Fabien Farnolle verdween. Bij Erzurumspor stond Mitchell Donald negentig minuten op het veld; Besiktas kon niet beschikken over de geblesseerde Jeremain Lens. Erzurumspor staat met negen punten onderaan in de Süper Lig. Denizlispor en Ankaragücü hebben evenveel punten, maar nog wel een duel tegoed.

Denizlispor - Alanyaspor 1-0
Alanyaspor staat weliswaar bovenaan in de Süper Lig, maar heeft inmiddels drie van de laatste vier wedstrijden verloren. Tegen Denizlispor, nota bene de hekkensluiter voorafgaand aan het onderlinge duel, ging het mis door een vroege tegentreffer. Doelman Marafona van Alanyaspor grabbelde na een lage voorzet vanaf de rechterflank, waardoor Hugo Rodallega van dichtbij probleemloos kon afronden. Twintig minuten voor tijd kreeg Radoslaw Murawski zijn tweede gele kaart toen de middenvelder op de hak van een tegenstander stond, maar met tien man trok Denizlispor de verrassende overwinning over de streep.

Meer nieuws
   
15:18
15:18
Feyenoord plukt nieuwe hoofd jeugdopleiding weg bij Rangers
0
   
14:55
14:55
Van 't Schip wordt geen 'Head of Coaching' en praat met Ajax over andere rol
7
   
14:24
14:24
Marca beweert: Dick Schreuder op poleposition voor opvolging Arne Slot
29
   
14:00
14:00
Arne Slot: de trainer die 'sleeping giant' Feyenoord wakker maakte
22
   
13:33
13:33
Man United heeft twee spelers op het oog als partner van Lisandro Martínez
17
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (19)

 
BlackEagleQ7
 
10
20 december 2020 om 18:59
Matige 1e helft, 2e helft ging beter tot de penalty (Thanks Ömer daarvoor) daarna ging het perfect, klasse goal van Vida als hij nou ook eventjes accepteert dat zijn salaris veel minder word dan mag hij blijven, toppers waren Mensah, Ridvan,Josef, Aboubakar.We zijn officieel terug in de race
 
Bayj
 
17
20 december 2020 om 19:03
Paar speelweken geleden was het Mugdat die een onnodige penalty veroorzaakte ten voordele van Gala. Er werd beweerd dat hij dat expres heeft gedaan. Mijn antwoord: het zou kunnen, ja. Dan ben ik benieuwd hoe de mensen praten over de actie van Sismanoglu. Wel of niet expres. Letterlijk zelfde minuut bijna, in een zelfde soort situatie van de wedstrijd en bijna zelfde hoek van de 16. Graag oprecht zijn, dan kan je ook vinden dat hij het niet expres deed. Kunnen we ff babbelen qua inhoudelijke argumentatie.
 
Mobesiktas
 
27
20 december 2020 om 19:08
Mugdat pakt de bal letterlijk met zijn hand vgm dacht hij dat hij opeens een keeper was en Omer wou gewoon een voorzet blokken en was te laat. Natuurlijk kan je er anders over nadenken maar Mugdat en van vandaag mag je nooit met elkaar vergelijken. Mugdat pakte ook als extra’tje een rode kaart erbij.
 
Bayj
 
4
20 december 2020 om 19:23
Laten we zeggen, die van Mugdat was expres gedaan hij kon zijn Gala emoties niet in bedwang houden. Echter, vind ik Sismanoglu ook als een dier op de man springen alsof hij van een glijbaan van de Duinrell springt (ja, die zijn best stijl.) Zo'n tackle hoor je parallel met de in de lijn staande tegenstander te doen, dus horizontaal van de man af. Ik vind wel dat als het niet expres was gedaan, wel begin te snappen dat hij Besiktas onwaardig is met dit soort uiterst onnodige tackles. Hiermee laat je je team in de steek. Als het oprecht is, goede keuze van Besiktas om deze clown weg te doen.
 
Mobesiktas
 
10
20 december 2020 om 19:06
Eerste helft superslecht maar tweede helft een andere Besiktas gezien. Verdiend gewonnen! Vida dacht ff Ibrahimovic te zijn denk ik wat een goal!
 
Clutch
 
1
20 december 2020 om 19:43
Tweede helft was het eigenlijk ook niet zo goed tot de 1-0. Dat is wel iets waar meer aandacht aan besteed moet worden, er is een Besiktas voor en na de 1-0. Hoe later die openingstreffer valt, hoe meer paniek er ontstaat. Aboubakar, Ghezzal en Nkoudou speelden geen sterke wedstrijd, ze moeten ook van zich laten spreken in de kleine ruimtes.
 
AY1905
 
5
20 december 2020 om 19:26
Gefeliciteerd Besiktas. Jullie zijn de winnaar van dit weekend geworden, aangezien Alanya vandaag ook heeft verloren. Dit belooft in ieder geval een spannende strijd te worden voor het kampioenschap en dan zijn we nog niet eens in het 2de seizoenshelft.
 
Clutch
 
7
20 december 2020 om 19:37
Veel te vroeg om over de kampioensstrijd te praten, we hebben nog 27 weken te gaan. Feit is wel dat als je een reeks van 3-4 overwinningen neerzet, je zo uit kunt lopen op de concurrentie. Na de nederlaag tegen Gaziantep werd Besiktas eigenlijk weggecijferd door velen (waaronder ik), maar 4 overwinningen in 5 weken en we staan op gelijke hoogte met de top.
 
AY1905
 
3
20 december 2020 om 20:13
Klopt, dit heb ik ook aangegeven in mijn laatste zin. Tel daar ook nog eens bij op dat we nu een drukkere periode tegemoet gaan wat normaalgesproken in Turkije winterstop had moeten zijn (in januari)
 
illi68
 
9
20 december 2020 om 19:33
4 goals in 12 minuten! Begin de laatste weken echt te genieten van het team! Ik vind Besiktas zeker aanspraak maken op de titel.
 
Clutch
 
10
20 december 2020 om 19:51
Na Visca, Pelkas en Babacar kan Ridvan nu ook Novikovas toevoegen aan zijn lijstje van spelers die hij uit de wedstrijd heeft gespeeld. Niet voor niets werd er zo veel gezeurd toen N'sakala speelde, dit is een te grote talent om voor zo'n middelmatige buitenlander plaats te maken. Hij kan het linksbackprobleem van Turkije oplossen en we kunnen een mooi bedrag aan hem verdienen. Ik hoop dat Guven ook meer minuten gaat maken, deze jongens zullen onze redding zijn. Over Oguzhan ben ik niet meer zo positief, ik ben bang dat het niks meer gaat worden. Vroeger gaf hij ballen die niemand verwachtte, nu is hij heel voorspelbaar en speelt hij op safe. Mentaal zit het dus niet zo goed.
 
BJK-Q7
 
1
21 december 2020 om 02:18
Hopelijk roept senol hem op voor de volgende interlands. Echt een genot om zo een jonkie te zien in de basis!
 
BatuhanK
 
3
20 december 2020 om 19:51
De top 3 heeft verloren, Basaksehir was vrij deze week. Dan moet je gewoon winnen en dat deden we. Moeizaam tot aan de 1-0, heel sterk erna, typisch Besiktas. Heerlijk om Ridvan zo te zien spelen, hij staat gewoon basis op het EK als hij zo doorgaat. Samen met hem vond ik Souza motm. Op naar Ankaragücü nu. Haydi Besiktas!
 
Alex17
 
3
20 december 2020 om 19:53
Ömer Dikzakzoon doet ff een Mugdattje. Gala is matig, Fener is verschrikkelijk maar Besiktas is wel echt lekker bezig nu. Het zegt veel dat Sergen nog wilt blijven doordrukken bij een 3-0 stand ipv achteroverleunen. Je ziet aan hem dat hij nu echt gemotiveerd is, ipv dat nonchalante, ongeïnteresseerde gedrag. Een beetje ook hoe hij als voetballer was.
 
Gtore7
 
2
20 december 2020 om 20:05
Zwakke 1e 45min, sterke 2e 45min. Altijd goed om te winnen wanneer de rest verliest. Wil even 2 mannen eruit pikken. 1. Ridvan, niet alleen ik maar alle turkse volgers hopen dat jij je zo blijft door ontwikkelen en bij de europese (op zijn minst (sub)top terecht komt! Hebben we gelijk onze linksback voor de komende 10 jaar!! 2. Mensah, deze man is zo belangrijk in de versnelling naar voren. Zijn dribbels zijn echt van abnormale snelheid. Hij moet echter wel meer opeisen en meer vanuit de 10 spelen! Wil in thuiswedstrijden tegen de op papier mindere wel Josef,Dorukhan(tenzij hij niet bijtekend dan heel snel tjallaz) en Mensah willen zien. Op naar Ankaragucu die we ook gewoon moeten pakken!
 
Bozkurt20
 
2
20 december 2020 om 21:56
Besiktas is in mijn ogen de favoriet voor het kampioenschap. Ze hebben de sterkste spelers per linie. Ghezzal, Aboubakar, een snelle vleugelflitser zoals N'Koudou, uitstekende backs met Ridvan en die jongen met de haarband (nu geblesseerd). Op het middenveld hebben ze een luxe met toppers zoals Hutchinson, Dorukhan, Mensah en Souza. Alleen de centrale verdedigers, en de jonge onervaren keepers, zijn het zorgenkindje. Hoewel ik Vida nog wel zijn oude niveau zie halen dit seizoen, met een schuin oog op het aankomende EK. De komende weken verwacht ik dat Besiktas de nieuwe koploper zal worden, ze kunnen zomaar vijftien punten uit 5 wedstrijden behalen met hun schema - de moelijke wedstrijden hebben ze al achter de rug van de eerste seizoenshelft.
 
 
3
20 december 2020 om 22:55
Is die knipoog kroaat nou nog steeds niet met pensioen, ouwe boef.
 
BJK-Q7
 
0
21 december 2020 om 02:15
Blij met de overwinning natuurlijk, maar het kan echt beter. Iets wat me is opgevallen is dat we vooral in de 1ste helft nauwelijks scoren. We spelen tot nu toe elke keer beter in de 2de helft van wedstrijden! Als besiktas een aanvallende speler haalt en een centrale verdediger dan zie ik ons gewoon kampioen worden. Ik hoor meer en meer geruchten over talisca. Zelfs zijn teamgenoot in china plaatste een reactie waarin die insinueert dat die naar besiktas wilt gaan. De enige probleem daarmee is dat we te veel buitenlandse spelers hebben. We moeten echt af van de spelers die buiten de selectie zijn om daadwerkelijk iets te doen in de transfermarkt.