Wereldgoal van Ziyech kroon op royale zege van Ajax in Valencia
Woensdag, 2 oktober 2019 om 22:48

Ajax heeft ook zijn tweede groepswedstrijd in de Champions League weten te winnen. De Amsterdammers waren in het Mestalla met 0-3 te sterk voor Valencia, door doelpunten van Hakim Ziyech, Quincy Promes en Donny van de Beek. Met name de eerste treffer van Ziyech, die al na acht minuten spelen viel, was van grote schoonheid. Door de zege in Spanje gaat Ajax met zes punten uit twee duels stevig aan de leiding in Groep H van het miljardenbal.

Erik ten Hag liet David Neres buiten de basiself, waardoor Promes als linkeraanvaller en Van de Beek als aanvallende middenvelder speelden. Al binnen een minuut dook Van de Beek vrij op voor Valencia-doelman Jasper Cillessen. De sluitpost van Oranje bracht redding met de voeten, al werd de aanval kort daarna afgefloten wegens buitenspel van Dusan Tadic. Toch kwam Ajax al binnen tien minuten op voorsprong. Ziyech kwam vrij aan de rechterkant van het veld en besloot van grote afstand uit te halen, waarna hij de bal op geweldige wijze in de kruising plaatste: 0-1.

Na de openingstreffer moest Valencia op zoek naar de gelijkmaker, waardoor de thuisploeg meer naar voren ging spelen. Het resulteerde na 25 minuten spelen in een gouden kans, toen scheidsrechter Daniele Orsato de bal op de stip legde na een sliding van Edson Álvarez op Gonçalo Guedes. Aanvoerder Dani Parejo verzuimde echter om Valencia naast Ajax te zetten en schoot huizenhoog over vanaf elf meter. De Spanjaarden leken sterker te worden en kregen mogelijkheden via onder meer Maximiliano Gómez, maar desondanks wist Ajax na ruim een halfuur spelen de marge te verdubbelen.

Van de Beek kreeg de bal in het strafschopgebied bij Promes, waarna Cillessen de 0-2 niet meer kon voorkomen. Valencia was vervolgens voor rust nog heel dichtbij de aansluitingstreffer, toen Rodrigo Moreno op aangeven van Ferrán Torres de paal raakte. Ook Ziyech raakte in het slot nog het aluminium, toen een opnieuw geweldig schot op de lat plofte. Dat Valencia in de eerste minuten van de tweede helft niet de aansluitingstreffer op het scorebord bracht, was te danken aan André Onana. De sluitpost van Ajax voorkwam tot twee keer toe met een katachtige reflex een doelpunt van de thuisploeg.

Terwijl de tweede helft vorderde, rechtte Ajax langzamerhand de rug. Het leidde tot enkele mogelijkheden voor de Amsterdammers, onder meer via Tadic en Promes. Na 67 minuten spelen gooide de ploeg van Ten Hag de wedstrijd definitief in het slot. Tadic bediende Van de Beek met een geweldige pass. De middenvelder bleef oog in oog met Cillessen uiterst koel en bracht de 0-3 op het scorebord. Na de derde Amsterdamse treffer was het verzet van Valencia definitief gebroken. Lisandro Martínez raakte kort voor tijd nog de paal, maar uiteindelijk bleef het bij 0-3 in Valencia. Door de royale overwinning brengt Ajax het puntentotaal in Groep H van de Champions League naar zes, waardoor de Amsterdammers als enige in de groep nog zonder puntverlies zijn.

Meer nieuws
   
17:35
17:35
VZ Kort: Bovenring van de noordzijde van het stadion van PSV krijgt upgrade
77
   
17:00
17:00
Troyes zet vier spelers op non-actief na bizar vuurwerkincident met eigen fans
3
   
16:41
16:41
Een buitenlandse wedstrijd bijwonen? Koop je officiële tickets in de ticketshop!
0
   
16:30
16:30
'Feyenoord grijpt mis: target één stap verwijderd van transfer naar Spanje'
10
   
16:10
16:10
Antony, Amrabat en nog acht spelers die moeten vrezen bij Manchester United
15
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (252)

 
Japie_Krekel
 
113
2 oktober 2019 om 22:50
Het zat niet tegen vandaag maar een mooie overwinning voor Ajax en wederom een knappe prestatie in de CL. Wat is die Cillessen trouwens een matige keeper zeg. Ik weet niet hoe mensen erbij komen dat hij de wereldtop kan halen want het was weer eens een wijfelend optreden vandaag van hem.
 
LawPl
 
235
2 oktober 2019 om 22:52
Cillissen is geen wereldtop nee. Maar Ajax wel!!! Ook dit jaar behoort Ajax gewoon weer tot de wereldtop!!!Wie had dat gedacht na het zeer succesvolle vorige seizoen dat Ajax weer bij de wereldtop zou horen?Echt zeer knap van Ajax dat ze gewoon clubs van het kaliber Lille en Valencia op deze indrukwekkende manier opzij zetten. Dit maakt wederom enorm veel indruk in Europa!Chapeau voor Ajax Amsterdam!!!En jeetje wat was Vd.Beek geweldig zeg!!!
 
LionelGap
 
158
2 oktober 2019 om 22:58
‘Ajax wereldtop’ - Ze noemen Ajacieden vaak al arrogant, maar je doet lekker mee. Ajax zeer zeker heel goed bezig, maar wereldtop is Man City, Barcelona enzo hé?
 
Japie_Krekel
 
40
2 oktober 2019 om 23:01
@lionelgap Manchester City ook nog niet. ze hebben een geweldige selectie maar komen nooit de kwartfinale voorbij. Ajax haalde vorig jaar wel de halve finale maar om wereldtop te zijn moet je dat structureel doen in de CL, minimaal een jaartje of 5 op rij
 
LawPl
 
97
2 oktober 2019 om 23:02
Ajax is vorig jaar en ook dit jaar ook van het kaliber Real Madrid, Bayern Munchen, Manchester City, Juventus, enzovoorts. Dus zitten ze ook dit jaar weer bij de wereldtop.
 
DNeres
 
73
2 oktober 2019 om 23:03
Ajax wereldtop, omdat ze beter zijn dan de huidige nummer 9 van Spanje, nummer 7 van Engeland en nummer 4 van Frankrijk? Ik wil dit Ajax wel even zien tegen een ploeg van formaat wat in de competitie wel stabiel is. 8e finale redden ze makkelijk in deze poule, maar daarna is nog afwachten.
 
Lee112
 
75
2 oktober 2019 om 23:04
Alsof barca zo geweldig is dit seizoen. Valt reuze mee.
 
LionelGap
 
23
2 oktober 2019 om 23:07
Lee112 - Een club uit de wereldtop wilt niet zeggen dat ze altijd geweldig moeten zijn.
 
myvision
 
94
2 oktober 2019 om 23:07
Dneres, ze hebben toch CL gehaald, dan worden ze daar ook op afgerekend. Dan moeten ze maar eens de CL weer terugbrengen naar max twee teams per land ofzo. Altijd maar dat negatieve, nog geen half jaar geleden veegden ze die clubs nog van de mat maar nu in de poulefase een Valencia aanpakken in eigen stadion, wordt weer gedevalueerd. Triest.
 
LawPl
 
9
2 oktober 2019 om 23:08
En het scheelt dat Tottenham ook niet in vorm lijkt
 
Lee112
 
6
2 oktober 2019 om 23:12
Ooo nee? Beargumenteer de wereldtop. Kun je bijvoorbeeld zakken uit de wereldtop? Kun je er komen ?
 
myvision
 
163
2 oktober 2019 om 23:13
Achja, Ajax moet 5x achter elkaar de CL winnen ongeveer voordat je hier mag zeggen dat ze bij de absolute top horen. Een Psg, City etc hoeven alleen maar de portemonnee te trekken en niks te winnen om dat label te krijgen. Ondertussen heeft Ajax wel 4x de CL gewonnen, wereldbekertje, wat EL overwinningen en dan ga je zeggen, dit is lang geleden...dan een EL finale en bijna een CL finale gehaald in de laatste 3 jaar en hebben ze nu 6 uit twee in de CL poule. Zulke cijfers kunnen die ploegen die men hier wel onder de absolute top schaart niet voorleggen. Maar prima, Ajax eeuwig de underdog en reuzen kapot maken vind ik ook prima hoor. Ajax is weer lekker op weg.
 
De.TheKing
 
25
2 oktober 2019 om 23:13
Daar hebben we LawPi de godenzoon weer met een lofzang over ons aller almachtige Ajax... Vorig jaar was heel goed, al die jaren daarvoor bagger en dit jaar zit het voorlopig niet tegen. Zowel Valencia als Lille konden 3x scoren. Neemt niet weg dat de uitslag - al met al terecht - indrukwekkend is.
 
onelovechris
 
46
2 oktober 2019 om 23:18
Ajax hoort momenteel duidelijk bij nr 12-16 van beste clubs van Europa. Dus das wel wereldtop ja. Maar niet de absolute top zoals barca of Juventus. Maar dit is al extreem knap. Voor een Nederlandse ploeg. En dit geeft az, psv en Feyenoord alleen maar een boost in Europa.
 
Ana-realist
 
8
2 oktober 2019 om 23:20
Frenkie die ajax verlaat voor een stap omhoog.
 
Japie_Krekel
 
13
2 oktober 2019 om 23:20
@myvision City en PSG zijn ook geen wereldtop. clubs als bv Bayern, Real Madrid en Barca zijn Europese top. clubs die bijna jaarlijks al meer als een decennia lang hoge ogen gooien in de CL
 
myvision
 
46
2 oktober 2019 om 23:26
Top, City en PSG zijn definitief geen absolute top. Daarbij, vorig jaar toen Real tegen Ajax kwam, was Real ook geen wereldtop volgens heel veel mensen hier hoor? Ondanks dat ze de CL 3x achter elkaar wonnen. Dus wil je die svp van het lijstje halen ook.en pro-actief kunnen we Chelsea er ook afhalen natuurlijk, ondanks dat ze EL wonnen. En ook alvast iedere volgende tegenstander als Ajax eventueel overwinterd.
 
LionelGap
 
4
2 oktober 2019 om 23:26
Lee112 - Een ploeg die in ieder geval de laatste 10 jaar bijvoorbeeld presteert en niet een ploeg die een jaar hiervoor 5 jaar lang geen enkele prijs heeft gepakt. (Met alle respect voor Ajax)
 
Japie_Krekel
 
8
2 oktober 2019 om 23:31
@myvision nou ik weet niet wie zei dat Real Madrid geen wereldtop is maar die heeft dan de afgelopen 20 jaar geen voetbal gekeken waarschijnlijk. een beetje opportunistisch om een ploeg die net 3 keer op rij de CL heeft gewonnen af te schrijven als geen wereldtop na een keer een vroege uitschakeling in de CL. City en PSG komen nooit de kwartfinale voorbij. op papier is het misschien wereldtop maar qua prestaties op het allerhoogste podium in het clubvoetbal zijn ze dat verre van vooralsnog
 
-NEC-
 
17
2 oktober 2019 om 23:38
Ach, wereldtop of niet. Dat zullen we dit seizoen wel zien. Als ze weer bij de laatste 4 komen dan kunnen we wel zeggen dat Ajax er thuis hoort. Laten we dus maar niet alles vastleggen op een wedstrijd tegen Valencia waar het enorm rommelt op en buiten het veld. Ik zie heel veel kulargumenten, laten we maar gewoon afwachten waar Ajax toe in staat is. Lijkt me het verstandigst.
 
Japie_Krekel
 
10
2 oktober 2019 om 23:45
-NEC- precies. AZ en FC Twente hebben ook wel eens 2 of 3 seizoenen hele hoge ogen gegooid in de Eredivisie en die werden toen ook niet meteen gezien als top 3 clubs. Bayern, Barca en Real tonen al meer als 10 jaar aan dat ze bijna jaarlijks een grote rol van betekenis spelen in de CL. dat is voor mij Europese top. neemt niet weg dat wat Ajax de laatste tijd in de CL laat zien natuurlijk een geweldige prestatie is
 
F-18/TACP
 
4
3 oktober 2019 om 00:14
@ Lee112 Europa League finale, halve finale Champions League, we hebben al twee keer het zogenaamde onmogelijke gepresteerd in zeer korte tijd. Ook nu hebben we een droom start die velen niet voor mogelijk hielden. Het is dus geen geluk. Lekker laten gaan die reacties van als dit, als dat; dat soort mensen zullen altijd wel een reden verzinnen om Ajax haar prestaties te bagatelliseren.
 
AFCA1987
 
13
3 oktober 2019 om 00:16
Bedoel je Man city? Juventus? Bayern Munchen? Barcelona? Altijd zelfde gezeur. Dan is de tegenstander weer slecht bla bla. Ajax bewijst nu al een langere tijd dat zij iedere ploeg moeilijk kunnen maken en hebben dat ook gedaan bij de bovengenoemde ploegen. Nu zullen zij dit ook gewoon kunnen.
 
PeerBerwers
 
8
3 oktober 2019 om 01:04
Licht een beetje aan wat je wereldtop vindt. Ik vind niet dat Ajax op dit moment echt onder doet voor Manchester United, Chelsea, AC Milan, Roma en Real Madrid
 
Xemu
 
3
3 oktober 2019 om 01:46
Dat Ajax geen wereldtop is klopt natuurlijk, maar zeggen dat ManC dat niet slaat nergens op. Zeker niet als je dan met een definitie komt die letterlijk elke club uitsluit van wereldtop zijn..
 
Independer76
 
1
3 oktober 2019 om 01:56
Beste 8 clubs is realistischer in mijn nederige opine hoor
 
no.14
 
2
3 oktober 2019 om 08:00
Heb je Real Madrid (de koploper van Spanje) zien stuntelen tegen Brugge? Liverpool met moeite langs Salzburg en verliezen van Napoli (nr. 4 van Italie).het gaat te ver om Ajax nu wereldtop te noemen, maar er zijn tegenwoordig ook nog maar weinig teams die overtuigend zijn en er met kop en schouders boven uit steken (behalve Bayern dan afgelopen dinsdag).een beetje meer krediet verdient Ajax wel, want Valencia als "de nr 9 van Spanje" afschilderen doet deze ploeg ook te kort, want wat een goeie voetballers én een goed team is dat. Des te knapper (en enigszins geflatteerd, geef ik toe) dat Ajax daar zo ruim wint. Er waren tijden dat spelbeeld vergelijkbaar was en de Nederlandse club flink op de broek kreeg. Gelukkig verweren de Nederlandse clubs zich steeds beter
 
murki
 
67
2 oktober 2019 om 22:54
Het zat de eerste helft zeker niet tegen, maar de tweede helft waren we heer en meester. Slechts een kwartier in de eerste helft werden we even overlopen.
 
Formus
 
56
2 oktober 2019 om 22:56
Wat is het toch fijn om Ajacied te zijn. Genoten vanavond. Ondanks de scheids. Die penal begrijp ik, maar Blind werd eerst vastgehouden
 
Tipptopp
 
17
2 oktober 2019 om 23:00
Scheids was ook niet slecht hoor. Stonden gewoon 23 goede gasten op het veld.
 
SuperNico31
 
9
2 oktober 2019 om 23:00
Drama scheids inderdaad. Floot echt voor bijna elk klein beetje contact. En hoe was dat van Martinez nou weer geel?
 
@Osthoved89
 
16
2 oktober 2019 om 23:02
Ik vond dat die scheids wel erg snel geel gaf en floot voor mannelijke duels, maar het was niet storend. Overigens vond ik Cillessen niet heel erg goed spelen. Voetballend ook matig.
 
MT87
 
6
2 oktober 2019 om 23:09
@azrsnenal, als ie maar consequent fluit, toch? Ik stoorde mij er ook niet aan. Maar krab me ook achter de oren bij Cillesen. Dan hebben we straks een kampioenswaardig oranje qua veldspelers, maar met zo'n keeper win je nooit een titel. En dat is dan de beste die we hebben.
 
Loesje13
 
0
2 oktober 2019 om 23:14
Zeker weten. Hopelijk kunnen ze het volhouden.
 
-NEC-
 
8
2 oktober 2019 om 23:18
Murki, natuurlijk niet helemaal heer en meester. Vlak na rust had Valencia drie 100% kansen die er bewonderenswaardig niet ingingen. Dus ook toen zat het enorm mee. Valencia liet het daarna ook wel wat lopen, wat niets afdoet aan het spel van Ajax overigens. Maar ach, Ajax heeft weer gewonnen en heeft een goede positie voor de eerste plaats. Goed voor Nederlandse punten dus ook.
 
-NEC-
 
8
2 oktober 2019 om 23:28
Lijkt wel of ik de overwinning enorm bagatelliseer, dat was niet echt de bedoeling! Hoe dan ook enorm mooie winstpartij van Ajax. Lesje in effectiviteit voor Valencia. Heb wel een enorm potentie gezien bij Valencia trouwens. Fantastische spelers met exceptionele kwaliteiten en echt goede talenten. Ben benieuwd wat je hier wel niet van kan maken als een trainer eindelijk eens wat langer de kans krijgt in Valencia. Speelde de eerste helft echt met vlagen Ajax weg in een moordend tempo hoe ze over het veld vlogen.
 
Theo Mocking
 
1
2 oktober 2019 om 23:38
Als ie dat had gedaan had Ajax nog minimaal 2 penalty s tegen gehad en 1 mee. Mede dankzij de sr werd het een boeiende wedstrijd, gele kaarten op, denk ik, 2 na allemaal terecht. Gewoon mooie wedstrijd, prima resultaat en nu dan maar 3 puntjes pakken bij Chelsea. Lekker vroeg in het seizoen zeker van overwinteren. Lekker!!! Goed ook straks voor FC Utrecht en aanverwante clubs!! ????
 
Formus
 
3
2 oktober 2019 om 23:48
NEC, je zegt dat het niet de bedoeling was om het te bagatelliseren en daarna bagatelliseer je het nog meer ????
 
F-18/TACP
 
7
3 oktober 2019 om 00:23
@ Formusinderdaad, binnen korte tijd een Europa League finale, halve finale Champions League (die nog wel erg steekt) en nu hebben we weer een droomstart. Natuurlijk houden we dit niet eeuwig vol, maar het is toch weer op hoofdlijnen goed beleid; aangevuld met de Amsterdamse branie om gewoon vol voor je ambities te gaan. Ik geniet echt weer van Ajax zoals ik in de jaren 90 deed, waarbij ik er vurig op hoop dat de sterren ons nog een keertje gunstig gaan staan; zodat we die cup met de grote oren nog een keertje naar Amsterdam halen.
 
-NEC-
 
15
2 oktober 2019 om 23:16
Kom op Japie, Cillessen liet in Oranje zien in de Nations League topwedstrijden en in de kwalificatie dat hij fantastisch kan keepen. Heeft het Nederlands Elftal in deze wedstrijden soms echt in de wedstrijd gehouden. Geef hem wat tijd, nieuwe club en teamgenoten, veel onrust bij Valencia. Schrijf hem absoluut niet af. Cillessen heeft voor zijn transfer gewoon echt meer dan geweldig gekeept.
 
Japie_Krekel
 
11
2 oktober 2019 om 23:23
@-NEC- nou, ik zag hem in de Nations League tegen Portugal en dat zag er niet best uit bij die tegengoal. tegen Barca laatst ging hij ook al twee keer de fout in en vandaag zag hij er weer niet best uit. het is bovendien een keeper. waarom zou hij moeten wennen aan zijn teamgenoten?
 
-NEC-
 
10
2 oktober 2019 om 23:33
Japie, omdat hij de kwaliteiten verdedigend als zowel voetballend niet erg goed kent. Daarbij speelt Valencia niet als een Barcelona waar andere vaste patronen worden gebruikt in de opbouw en zijn teamgenoten ook wel een of twee klasses minder zijn dan bij Barcelona. Als je ook ziet hoe hij een paar ballen tegen Duitsland eruit pakt, was ongekend belangrijk. Ook de andere wedstrijden van de Nations League was hij echt goed. Daarbij vind ik dat je die tegengoal tegen Portugal wel erg overdrijft.
 
Mnoe
 
6
2 oktober 2019 om 23:16
Precies je ziet meteen het resultaat van een topkeeper als Onana en middelmaat. Helaas is hij de nr 1 van NL op dit moment.
 
Tim96
 
28
2 oktober 2019 om 23:17
Gefeliciteerd Ajax. Natuurlijk kreeg Valencia met een penalty de mogelijkheid op 1-1 en 3 kansen na de 0-2 voor de aansluitingstreffer. Echter zijn veel mensen de kansen van Ajax lat, paal en en schoten op goal vergeten, waardoor 0-3 geflatteerd wordt genoemd. Het had namelijk ook 3-6 kunnen eindigen. Ik vond Ajax na de 50e minuut veel beter dan Valencia, dus terecht gewonnen. Na 2 wedstrijden 6 punten goed bezig!
 
houtapp
 
10
2 oktober 2019 om 23:19
Helemaal mee eens! Het zat ajax zeker mee, maar wederom een prima prestatie. En die Cillissen is inderdaad geen wereldtop en zal dit ook niet worden.
 
Janta
 
17
2 oktober 2019 om 23:26
De 0-1 van Ziyech was onhoudbaar en gewoon een wereldcoal, de 0-2 van Promes was eigenlijk bedoeld dat v/d Beek op doel schoot maar werd een voorzet en ook hier kon Cillissen niets aan doen en de 3e van v/b Beek zelf zou hij misschien moeten hebben. Zo slecht was hij niet maar Ajax speelde uitermate efficiënt met de kansen die ze kregen.
 
Japie_Krekel
 
3
2 oktober 2019 om 23:53
@janta toch heeft een absolute wereldtopkeeper zulke ballen wel. Cillessen niet en daarom is hij ook Europese subtop en geen wereldtop. hij mist de exceptionele kwaliteiten van een Oblak, Neuer etc.
 
Formus
 
4
3 oktober 2019 om 00:02
Oblak is nu ook exceptioneel, staat alleen aan de top nu. Ik ben het er trouwens niet mee eens dat ie de derde moest hebben. Die tweede was zo slecht ingeschoten dat ie daar misschien niet op rekende??? ??
 
Sanderr
 
15
3 oktober 2019 om 00:06
Goh, Cillessen is minder goed dan Oblak en Neuer? Damn, nooit geweten man! Ff serieus, dat weet toch iedereen. Cillessen is een prima doelman, speelde vandaag zeker niet zijn beste pot, maar als we iedereen naast Oblak gaan leggen kan niemand fatsoenlijk keepen..
 
pprins
 
4
3 oktober 2019 om 00:40
Denk inderdaad ook dat cilessen weinig te verwijten valt . De derde goal was niet onhoudbaar maar Echt aanrekenen kun je hem dat niet. Ok hij is geen niveau Neuer maar bij oranje krijg ik nooit een onzeker gevoel als hij in de goal staat . Prima keeper , net geen wereldniveau, maar met afstand de beste die we hebben voor oranje .
 
Japie_Krekel
 
2
3 oktober 2019 om 00:43
@sanderk91 ik had het toch over de mensen die zeiden dat Cillessen wereldtop is of kan worden en dat ik het daar niet mee eens ben. dan neem je toch juist keepers als Oblak of Neuer als voorbeeld om te kijken of hij uberhaupt dat niveau aantikt? dat zijn namelijk wereldtopkeepers dus die zijn dan de graadmeter in deze discussie
 
Janta
 
6
3 oktober 2019 om 00:46
Wereldkeepers houden ook geen wereldcoals tegen en ook die maken wel eens fouten. Allemaal geleuter om Zoet weer in het doel te krijgen.
 
Japie_Krekel
 
0
3 oktober 2019 om 01:43
@janta nee hoor, Zoet vind ik al helemaal een drama en nog van een minder niveau als Cillessen. Cillessen is veruit de beste keeper die beschikbaar is voor Oranje maar dat zegt ook wel wat over het niveau van onze huidige keepers. ook wereldkeepers maken idd wel eens fouten maar niet zoveel als Cillessen natuurlijk. verder heeft hij niks exceptioneels en blinkt hij nergens echt in uit. daarom vind ik hem ver van de wereldtop verwijderd
 
Janta
 
8
2 oktober 2019 om 23:26
De 0-1 van Ziyech was onhoudbaar en gewoon een wereldcoal, de 0-2 van Promes was eigenlijk bedoeld dat v/d Beek op doel schoot maar werd een voorzet en ook hier kon Cillissen niets aan doen en de 3e van v/b Beek zelf zou hij misschien moeten hebben. Zo slecht was hij niet maar Ajax speelde uitermate efficiënt met de kansen die ze kregen.
 
friestho
 
4
3 oktober 2019 om 01:43
0-1 doet hij een stap naar voren op het laatst, anders heeft hij hem. 0-2 zit hij met zijn hand aan. Stevigere hand en die pakt hij ook. Die van van de beek vond ik nog het minst een fout. Daar had van de beek alle tijd en kon hij beide hoeken uitkiezen.
 
Sulejmanii
 
218
2 oktober 2019 om 22:51
Koning Ziyech was weer eens subliem hoor, wat heb ik zitten watertanden van zijn talent! Jammer van die tweede poging van onze Hakim, maarja de score is als ik eerlijk ben wel een beetje vertekend. Want Valencia verweerde zich kranig in eigen huis, en was minimaal gelijkwaardig maar waren wat ongelukkiger overall.Bedankt spelers jullie hebben allemaal gestreden en natuurlijk ook Ten Hag! Gefeliciteerd Ajacieden en Nederlandse voetbal liefhebbers.. ??
 
Formus
 
13
2 oktober 2019 om 22:57
Gefeliciteerd Sule
 
Sulejmanii
 
1
2 oktober 2019 om 23:18
Gefeliciteerd Formus, wat was dit een gekke match was wij het gelukkigst waren. Fantastisch, ben super trots!
 
Blondknowledge
 
20
2 oktober 2019 om 22:57
Ziyech wilt graag naar Laliga en zag vandaag een schoon moment om zich te etaleren.
 
Noldries
 
46
2 oktober 2019 om 23:28
Die kon al naar LaLiga hoor, Sevilla afgewezen
 
myvision
 
16
2 oktober 2019 om 22:57
Ja, je vond Ten Hag toch voor de makkelijke weg gaan? Of ben je wel overtuigd dat Neres toch niet echt de man in vorm is en Promes gewoon terecht basis staat?
 
Sulejmanii
 
12
2 oktober 2019 om 23:17
Myvision dat klopt, dat was ik! Voor Neres zal ik altijd een groot zwak hebben, vandaar dat ik hem altijd speeltijd gun. Maar ik heb geen een moment gerept, dat die keuze van Ten Hag niet te billijken is. Want ik weet ook wel dat Promes in bloedvorm is, en hij is ook iemand die op al vanaf het begin verdedig. Als je een beetje had opgelet, dan had je ook gezien dat ik Promes waardeer en veel heb verdedigd. Maar van harte gefeliciteerd mede-Ajacied santé.. ??
 
myvision
 
6
2 oktober 2019 om 23:30
Haha, nette uitleg, wat je mij niet per sé verschuldigd bent natuurlijk! Smaken met de coach kunnen altijd verschillen en ook ik heb een zwak voor Neres. Die had ik ook voor Dolberg die van mij nooit verkocht had hoeven te worden. Maar als de situatie is dat iemand anders (veel) meer in vorm is, geef dat voor mij wel genoeg redenen om die te laten starten. EtH doet dat toch altijd wel goed. Jij ook gefeliciteerd man!
 
Sulejmanii
 
8
2 oktober 2019 om 23:43
Myvision waarom niet? Net als ik ben je al best lang actief op deze website, en we hebben al zoveel besproken. En ik vind het super laf als iemand je een beetje kritisch benaderd, dat te negeren daar is niks mis mee. Dit forum is om lekker te discussieren, en daarnaast is het een kleine moeite om even toelichting te geven. En bovendien ben ik het eens met je beredenering! Thanks, fijne avond kerel!
 
myvision
 
7
3 oktober 2019 om 00:17
Helemaal mee eens! Ook een fijne avond!
 
myvision
 
2
2 oktober 2019 om 22:58
Ja, je vond Ten Hag toch voor de makkelijke weg gaan? Of ben je wel overtuigd dat Neres toch niet echt de man in vorm is en Promes gewoon terecht basis staat?
 
buitenspelval
 
33
2 oktober 2019 om 22:58
Jij ook gefeliciteerd Sulejmanii en alle andere mede-Ajacieden! Prachtige overwinning van ons cluppie. Onana was geweldig vandaag, Ziyech toverde weer met penseelstrelen. Heerlijk om Ajacied te zijn ????
 
Sulejmanii
 
1
2 oktober 2019 om 23:21
Buitenspelval bedankt man! Onana had ik eigenlijk ook kunnen benoemen, wat is het toch een erg dappere keeper en groot talent. Heerlijk en trots om Ajacied te zijn.. ????
 
Zytto34
 
31
2 oktober 2019 om 23:05
En wat te denken van onze King Dusan! Speelde echt weer fenomenaal vanavond. Ongelofelijk hoe die man bij ons speelt. Voor 15 miljoen uit Engeland gehaald in de onderste regiones en hier speelt hij in de spits opeens alsof hij van het niveau Aguero/Griezmann is. Wat een speler!
 
Thamike
 
10
2 oktober 2019 om 23:11
We zijn een paar x goed weggekomen maar oh wat waren we effectief met een wereldgoal van onze maestro Ziyech en pass koning Tadic. Onana behoort toch echt bij de beste. 1e helft een zenuwachtig Ajax die het spel te breed hield en op snelheid vaak in de problemen kwam maar voorin loopt het prima. 2e helft was het klaar en pak je uit 3 pnt tegen een sterke tegenstander. Alle Ajacieden en voetballiefhebbers gefeliciteerd. Ajax flikt het weer. En een van de Mooiste Entradas in Valencia.
 
Sulejmanii
 
2
2 oktober 2019 om 23:44
Zytto haha ja, die gekke Tadic is erg belangrijk voor ons.. ????
 
Benzema.
 
63
2 oktober 2019 om 22:51
Wat was dit een aparte wedstrijd zeg. Ongekend hoeveel mazzel Ajax hier heeft gehad. Valencia was in mijn ogen een de betere ploeg maar ging niet goed met haar kansen om, mist een penalty en Onana stond ook fantastisch te keepen. Aan de andere kant was Ajax een stuk effectiever en werden ze met twee uiterst zwakke optredens van Cillessen in het zadel geholpen.
 
murki
 
170
2 oktober 2019 om 22:56
De tweede helft heeft Valencia 0.0 laten zien, Ajax verdiende de overwinning.
 
InkeMontana
 
50
2 oktober 2019 om 22:59
Achja dit had ik wel verwacht. Mensen gaan snel de tegenpartij als beter beschouwen als de verhoudingen gelijkwaardig zijn tegen Ajax. Qua statistieken en Xg is Ajax alsnog de bovenliggende partij geweest, maargoed.
 
SanMarcos
 
4
2 oktober 2019 om 23:08
Xg van Valencia was hoger. Logisch want die hebben een penalty gehad en dat telt al voor 0,7 dacht ik. Non shot based xg van Ajax was hoger
 
Sparta_Praag
 
15
2 oktober 2019 om 23:09
Qua XG de bovenliggende partij? 2.04 om 1.54 in het voordeel van Valencia. Daar zit weliswaar een pingel in maar ook dat is gewoon een afgedwongen kans. Om even in je stijl te antwoorden: achja, dit had ik wel verwacht, een Ajacied die een loopje neemt met de waarheid.
 
100% Meijer
 
9
2 oktober 2019 om 23:09
Eerste 10 minuten kregen ze nog 3 mega kansen in de tweede helft. Ik vond Valencia niet beter, maar ook niet veel slechter. De bal wilde er voor hen gewoon niet in.
 
Thamike
 
9
2 oktober 2019 om 23:15
@Sparta_Praag Ajax heeft mazzel gehad maar Valencia net zo goed. Je kunt ook zeggen gefeliciteerd en wat een knappe prestatie om 0-3 te winnen. Heel efficiënt en jammer van een slechte 1e helft maar een wereld goal van Ziyech. Geeft verder niets hoor.
 
Sparta_Praag
 
3
2 oktober 2019 om 23:19
@thamike, volgens mij begrijp je mij verkeerd. Ik weerleg enkel de claim van Inkemontana. Bij deze, speciaal voor jou: gefeliciteerd en wat een knappe prestatie om 0-3 te winnen!
 
Thamike
 
2
2 oktober 2019 om 23:26
Hahaha tnx. Zijn we blij mee. Hoop dat je een beetje hebt kunnen genieten.
 
myvision
 
12
2 oktober 2019 om 23:35
Tsja Sparta_praag, Ajax heeft aan halve kansen genoeg om te scoren blijkt maar weer. Ajax is dus veel beter dan Valencia, die niks doen met de pengel in de schoot geworpen kansen om zeep helpen.kwalitatief was Ajax gewoon beter vanavond.
 
Janta
 
1
2 oktober 2019 om 23:50
Ach met heel veel plezier heb ik geleerd hiermee te leven. Vergeet niet dat er een hele grote dosis jaloezie bij komt kijken.
 
Zytto34
 
12
2 oktober 2019 om 23:55
Is dat niet het verschil tussen een Europese topploeg en een ploeg die nog niet van dat niveau is? Halve kansjes vliegen er bij de topploeg in en vliegen naast bij de mindere ploeg? Of geldt dat alleen als we bijvoorbeeld met 1-2 verliezen van Real vorig seizoen .
 
pprins
 
1
3 oktober 2019 om 00:45
Die statistieken vertekenen nogal doordat Valencia het na de 0-3 liet lopen . Over de eerste 50 minuten waren ze echt wel de betere . Maar ja het gaat on doelpunten maken. Knappe en fantastische overwinning dus van Ajax .
 
myvision
 
4
3 oktober 2019 om 01:50
Ja en Ajax liet Valencia in de eerste 50minuten lekker komen. Zo ken ik er nog wel een paar.
 
PlayFair
 
18
2 oktober 2019 om 22:56
Mazzel, zeker, maar Valencia ook, met een bal op de lat en een bal van de lijn gehaald. Ajax speelde heel goed, de betere ploeg imo. Mooi wedstrijd en een mooi resultaat.
 
SupporterAFCA
 
65
2 oktober 2019 om 22:56
Ik vind toch echt dat je ajax tekort doet. Geflatteerd was het zeker maar Valencia beter?
 
Blondknowledge
 
17
2 oktober 2019 om 23:00
Als je een penalty zo over ragt ben je sowieso niet beter. Uiteindelijk gaat het om doelpunten en Ajax was scherp
 
Samcro
 
9
2 oktober 2019 om 23:28
Als je een penalty mist ben je dus sws slechter? Blond?
 
Gerard13
 
46
2 oktober 2019 om 22:56
Naja uiteindelijk heeft Ajax de meeste kansen gehad. Heeft Ajax meer schoten tussen de palen gehad. Cillissen meer reddingen dan Onana en Ajax vaker het aluminium geraakt. Valencia 40% van de wedstrijd de betere, Ajax 60%. Wel mooi om te zien, de spelers van Valencia waren helemaal op aan het einde van de wedstrijd, en dan Tagliafico nog even op de brommer.
 
OZ81
 
33
2 oktober 2019 om 22:56
Valencia de betere ploeg? Grappig dat je de wedstrijd zo anders kan beleven. Ik vond Ajax echt de betere ploeg. Valencia was soms sterk en dreigend, maar Ajax was eigenlijk constant dreigend. Ook zie je hoe belangrijk een goede keeper is. Onana had die 2-0 wel gehad.
 
BurdyM
 
3
2 oktober 2019 om 23:09
1e helft Valencia beter en Ajax mazzel. 2e helft Ajax beter en Valencia mazzel.
 
almere67
 
7
2 oktober 2019 om 22:57
Ajax was effectiever. Dat was het grote verschil en Onana heeft Ajax in de wedstrijd gehouden
 
Catenaccio 2.0
 
19
2 oktober 2019 om 22:57
Vond Cilissen wel kansloos bij de 1-0... denk dat geen 1 keeper deze had gehad.
 
Goalski
 
8
2 oktober 2019 om 23:02
Cillessen wel ja, maar een beetje keeper pakt zo'n bal
 
BurdyM
 
4
2 oktober 2019 om 23:11
Vond het juist een fout van Cillissen en ook bij de 2-0 vond ik hem niet sterk. Pakt in ieder geval nooit een moeilijke bal zoals Onana vandaag wel deed.
 
pprins
 
7
3 oktober 2019 om 00:47
Really???? Hoe had hij de eerst in vredesnaam moeten hebben??? Met gogo gadget arms of zo.
 
FinidiThulani
 
2
3 oktober 2019 om 02:57
Cillessen had in de tweede helft anders een goede redding op die bal die van richting werd veranderd, vergelijkbaar met Onana in deze wedstrijd.
 
ajax1812
 
0
3 oktober 2019 om 07:54
Een beetje meer lengte en een stap naar achteren en je hebt die bal van Ziyech.
 
Tipptopp
 
4
2 oktober 2019 om 22:58
Mmm beter... weet ik niet. Maar 5-5 had zomaar gekund. Verschil was vooral dat Ajax de eerste helft dodelijk efficiënt was. 2e helft redelijk eenvoudig de wedstrijd uitgespeeld.
 
soccersupp
 
11
2 oktober 2019 om 23:09
5-5? Serieus? Valencia heeft geeneens 5 echte kansen gehad. Had 3-6 kunnen zijn als je op jouw manier gaat tellen. Valencia heeft het niet meegezeten, 0-3 is vrij geflatteerd maar er verdiende maar 1 ploeg de overwinning.
 
Bress188
 
4
3 oktober 2019 om 07:34
Pfff 5÷5... een paar jaar bij een nederlaag van Ajax was de Kop... Ajax jongens krijgen les in effectiviteit. Ajax doet leuk mee maar scoort niet... Hou op..!! Dit is van Wereldklasse wat Ajax doet.!!
 
Kramzovic
 
13
2 oktober 2019 om 22:58
Gebaseerd op de eerste helft was Valencia inderdaad een stuk beter, en mogen we van ongekend geluk spreken dat je met 2-0 voor de rust in gaat. Tweede helft was Ajax daarentegen heer en meester. Valencia kwam zeker na de 3e er niet meer aan toe. 0-3 is uiteraard geflatteerd. Onana en Ziyech fantastisch, Alvarez is toch wel duidelijk de zwakke plek.
 
Zytto34
 
21
2 oktober 2019 om 22:58
Nouja Ajax had ook gewoon een bal op de lat, bal op de paal en bal van de lijn.
 
Zola86
 
27
2 oktober 2019 om 22:51
Onana Motm, wat een reddingen had die in huis zeg! Die gaan we echt missen komend jaar. 3-0 is wel wat geflatteerd maar de overwinning is terecht want Ajax had meer grote kansen. Verder speelde iedereen eigenlijk wel goed en geconcentreerd, alleen Tadic weer uit de toon vond ik. Ik heb nog speciaal op Alvarez gelet, hij had een ongelukkig moment met die penalty maar verder verzette hij wel bergen werk en een groot deel van zijn passing ging ook vooruit. Lijkt mij goed om het voorlopig zo te laten staan in de CL en dan in de lichtere Eredivisie wedstrijden Ziyech/promes op 10 en Alvarez/veltman die banken. PS: Waarom kwam Siem de Jong er nou weer in? Ik snap er echt niks van, en ik betwijfel of Lang/marin het wel snappen :/
 
Vesta
 
19
2 oktober 2019 om 22:53
Ach dat zegt niet zoveel over de pikorde. Dani de Wit kwam er ook altijd in in de slotfase van de CL wedstrijden.
 
M.A.H.
 
52
2 oktober 2019 om 22:56
Ik snap ook niet goed wat Siem de Jong in dit Ajax doet. Geef dan inderdaad je talenten of je aankopen een kans.
 
OZ81
 
20
2 oktober 2019 om 22:58
Siem de Jong is natuurlijk geen toekomst. Maar laat die jongen een paar minuten maken en dan komt er in de winterstop misschien een mooie club voor hem. Ik denk dat dat de gedachte is.
 
M.A.H.
 
2
2 oktober 2019 om 23:02
Zit nog wel wat in ook. Wie weet!
 
TrebleX
 
10
2 oktober 2019 om 22:57
Heb vaker gezegd dat Onana veel punten voor Ajax heeft gepakt. Het is gewoon een beest en betrouwbare keeper
 
pprins
 
0
3 oktober 2019 om 00:49
Ik gun het Siem wel. Is immers enorm belangrijk voor Ajax geweest in mindere tijden !
 
Sulejmanii
 
0
4 oktober 2019 om 00:53
Zeker waar 15 mei 2011 zal ik hem altijd dankbaar voor zijn!
 
Vesta
 
39
2 oktober 2019 om 22:51
Het zat mee, het was geflatteerd, maar oh wat is dit lekker. Je staat met één been in de volgende ronde, en dat na 2 wedstrijden.
 
OZ81
 
7
2 oktober 2019 om 23:00
Geflatteerd? Omdat Valencia ook wat kansen kreeg? Dan vind ik het nog niet per se geflatteerd. Want Ajax heeft ook nog heel wat meer kansen gehad (en een bal op de lat).
 
PirloTess
 
9
2 oktober 2019 om 23:03
Nou nou, zeker geflatteerd ja. eerste helft had valencia ruim voor moeten staan en dan is t het een hele andere wedstrijd dan uit het niets 0-2 toch
 
Thamike
 
3
2 oktober 2019 om 23:53
Dat ligt eraan wat je meetelt. Tuurlijk heeft Valencia kansen gehad om te scoren maar had Ajax die ook niet? Naast de 0-2 zag ik toch een kans van Tadic, Ziyech op de lat en Promes en Nico met kansen. Het doel van Valencia was zeker beter maar qua kansen scheelt het niet.
 
mrkos
 
23
2 oktober 2019 om 22:51
Wereldgoal of wereldblunder? Zeer slecht optreden van Jasper. Ajax heeft geluk dat Valencia niet heeft gescoord. Uiteindelijk mooi voor het Nederlands voetbal en daar gaat het om.
 
myvision
 
118
2 oktober 2019 om 22:56
Wereldgoal natuurlijk. En hij had er bijna twee.
 
Sanderr
 
113
2 oktober 2019 om 22:57
Hoe kun je dit nou een wereldblunder noemen man, doe ff normaal alsjeblieft...
 
mrkos
 
9
2 oktober 2019 om 23:00
Nou heel simpel Sander, omdat een beetje gemiddelde keeper deze bal wel had gehad.
 
Sjoerd1987
 
20
2 oktober 2019 om 23:03
Sorry maar echt niet met je eens mrkos. Deze bal was op snelheid en perfect geplaatst. Daarom zouden maar weinig keepers deze bal nog tegen hebben kunnen houden. Vindt het persoonlijk te vaak situaties negatief bekijken ipv het mooie en goede ervan te zien.
 
mrkos
 
7
2 oktober 2019 om 23:04
Murki, ik dacht dat Jasper een Nec'er was....
 
myvision
 
106
2 oktober 2019 om 23:05
Een gemiddelde keeper Mrkos, speelt geen CL.
 
Sanderr
 
15
2 oktober 2019 om 23:11
Nee mrkos, dat is pure kwats. De Gea, Oblak of Ter Stegen zouden deze bal vast over tikken, dat geloof ik gerust. Maar een blunder was het absoluut niet, gewoon een wonderschone goal. Je praat gewoon complete onzin, sorry.
 
JK-Ajax
 
20
2 oktober 2019 om 23:13
Een gemiddelde keeper zoals courtois bijvoorbeeld met schone ? Hehe, wereldgoal natuurlijk niet zo piepen
 
myvision
 
15
2 oktober 2019 om 23:14
Haha, moet kunnen toch Mrkos. Ik ben het er in ieder geval niet mee eens dat het aan Cillessen lag, maar we kunnen van mening verschillen
 
mrkos
 
4
2 oktober 2019 om 23:26
Haha nee hoor, oke oke het was een mooie goal daar ben ik het mee eens. Gefeliciteerd.
 
myvision
 
6
3 oktober 2019 om 00:19
Thanks! Ik hoop dat heel voetballiefhebbend Nederland er van genoten heeft ook!
 
TrebleX
 
36
2 oktober 2019 om 22:52
Gefeliciteerd Ajax. Achteraf gezien een makkelijke overwinning. Punten en poen zijn binnen. Jammer van de zoveel gele kaarten.
 
Vesta
 
14
2 oktober 2019 om 22:54
Makkelijk zou ik het zeker niet willen noemen. 0-3 is prachtig, maar ook geflatteerd. Het zat ook gewoon echt mee vandaag.
 
NL_Modric
 
4
2 oktober 2019 om 23:59
Toch creëert Ajax iedere wedstrijd 5/6 echt goede mogelijkheden. Dan dwing je het in mijn ogen ook wel een beetje af. Vooral wanneer je buitenshuis zo makkelijk tot je kansen komt.
 
Valencios
 
68
2 oktober 2019 om 22:52
Er is gebeurd waar ik bij de loting al bang voor was; Valencia kan counters 9/10x gewoonweg niet uitspelen en krijgen hier keihard de deksel op de neus. Na een minuut of 60 is men ook nagenoeg gestopt met spelen en kreeg Ajax vrij baan. Enorm geflatteerd, maar ook gewoon een terechte overwinning van Ajax. Dan moet je ze zelf maar maken.... Heerlijke pot wel, 90 minuten lang genieten.
 
myvision
 
30
2 oktober 2019 om 22:56
Geflatteerd terwijl het ook 0-5 / 0-6 had kunnen zijn. En ja ook 2-5, die pengel vond ik nogal makkelijk gegeven (de bal was al weg).
 
Voetbaleredivi
 
12
2 oktober 2019 om 22:57
Dat doet er sud totaal niet om. Als je iemand een rotschop geeft zeg je toch ook de bal is weg. Hij was gwn telaat
 
 
13
2 oktober 2019 om 22:57
4-4 was ongeveer terecht geweest wat betreft kansen. Zeer veel mazzel gehad gewoon. Dat heeft Ajax nogal eens. Dan moet je het er natuurlijk ook van nemen!
 
sprokkie
 
4
2 oktober 2019 om 23:00
Dan is het toch juist een penalty? Als de bal al weg is.
 
PirloTess
 
10
2 oktober 2019 om 23:07
Myvision..Jij laat me altijd lachen. 0-5 / 0-6? Kom op zeg eerste helft had je ruim achter moesten staan, bij vlagen weggespeeld. Met name langs de zijkanten. Die penalty was daar een voorbeeld van en zo gebeurde het vaker dat met name Dest voorbij werd gelopen (mede doordat hij telkens 2 man had en ziyech niet met zijn man meeliep. Gegeven strafschop was natuurlijk terecht maar als jr zo met de kansen omgaat verdien je niet te winnen.
 
myvision
 
15
2 oktober 2019 om 23:17
Joshtesselaar, types als jij laten me ook altijd lachen. Dat is toch (gebrek) aan kwaliteit van Valencia dan? Of is dat alleen als een Ajax verloor tegen zulke clubs en zelf niet de kansen afmaakten?en weggespeeld? Als Ajax niet domineert, dan is het automatisch weggespeeld? Want Valencia werd ook bij vlagen weggespeeld dan. En ook nog kapotgemaakt met 0-3.
 
PirloTess
 
3
2 oktober 2019 om 23:35
Ik zeg toch als je deze kansen niet afmaakt verdien je niet te winnen of niet? Maar reëel beeld van de wedstrijd heb je niet. Heeft niks met domineren te maken. Ik vond in eerste helft veel Ajax spelers veel te diep staan waardoor valencia er op veel momenten vrij makkelijk langs kwam. Door effectiviteit, kwaliteit maar ook zeker geluk sta je 0-2 Voor ipv 4-2 achter. En dan is het een hele andere wedstrijd.
 
NL_Modric
 
5
3 oktober 2019 om 00:02
Josh, neem dan wel mee dat de scheids heel erg op de hand van Valencia was in de eerste helft. Die hadden last van de vallende ziekte en de scheids trapte er nog in ook. Waar je die 4 kansen van Valencia vandaan haalt is me ook een raadsel. Een 2-2 was een prima ruststand geweest. De overwinning was overigens volledig terecht, maar dan wel op basis van de tweede helft.
 
Sanderr
 
3
3 oktober 2019 om 09:24
4-2 achter in de rust?? Overdrijven is ook een vak hoor. Maar zeg dan ook niet dat anderen niet reeel kijken, want ook jouw observatie is niet heel erg reeel. Valencia had een paar goeie kansen in de eerste helft, maar als zij 4 keer hadden gescoord was dat een godswonder geweest hoor. Ook raakte Ajax nog de lat en had het nog een grote kans in de eerste helft maar die laat je dan opvallend genoeg buiten beschouwing. Het was echt niet gek geweest als Valencia een goal had gemaakt in de eerste helft, zelfs niet als het gelijk had gestaan. Maar jij slaat (zoals zovaak als je het over Ajax hebt) compleet door naar de andere kant. Valencia heeft (aannemende dat de VZ stats correct zijn) 4 keer op doel geschoten in de hele wedstrijd en dan kom jij vrolijk verkondigen dat ze er even 4 hadden gescoord in de eerste helft.
 
ninjakai
 
9
2 oktober 2019 om 22:59
Het was echt een bizarre wedstrijd. Valencia zeer goed tot aan de 16. Ajax heel matig tot aan de 16. Waar Valencia het te vaak slecht uitspeelde, ging Ajax combineren op vierkante centimeters. Slordig werd dodelijke precisie.
 
martijnovic
 
52
2 oktober 2019 om 22:52
Wie vd beek nog steeds een middelmatige voetballer vind heeft geen verstand van voetbal. Zo snel mogelijk het Nederlands elftal in met die man.
 
Kerzoep
 
9
2 oktober 2019 om 22:56
Wie noemt hem dan een middelmatige voetballer? Ik hoor louter positieve reacties over hem, waar ik me overigens prima in kan vinden. Denk dat hij voor iedere club net onder de absolute top een zeer goede aanwinst is.
 
A Iniesta8
 
23
2 oktober 2019 om 22:59
Dan moet je beter lezen op deze forum want ik heb echt vaak achterlijke reacties over Van den Beek gezien. Zoals dat hij een overschatte speler is, niks toevoegd aan Ajax, beetje aan het wandelen is, geen intelligentie beheerst etc. Dat soort onzin dus. Mensen die de kwaliteiten van Donny van de Beek nog steeds niet kunnen zien moeten een andere sport gaan kijken. Hij is echt een natuurtalent en ben niet verbaasd dat Real interesse heeft.
 
myvision
 
23
2 oktober 2019 om 23:01
Martinarody, Bergwijntje, Mrkrillin...heel veel anti-Ajacieden.Maar waarom zou hij naar een club net onder de absolute top gaan als hij...bij Ajax zit?
 
binny
 
1
2 oktober 2019 om 23:01
Moet je beter kijken po deze site, er zijn mensen die bij elk topic ook al gaat het niet over Donny hem neerhalen. Z'n looplijnen en hoe hij beweegt is indrukwekkend.
 
Kerzoep
 
5
2 oktober 2019 om 23:07
@myvision. Omdat de stap van Ajax naar een club net onder de absolute top vrij behoorlijk is. Dat Ajax het vorig seizoen voor het eerst in jaren een keer goed deed in de CL maakt ze nog geen club die net onder de abaolute top zit. Dat zullen ze meerdere jaren achter elkaar moeten bewijzen.
 
myvision
 
11
2 oktober 2019 om 23:19
Ga toch weg. Ze bewijzen het al 2 van de afgelopen 3 seizoenen. City, PSG en dat soort absolute top kan de cijfers van Ajax niet bijbenen hoor. Trouwens heel veel grote clubs op dit moment niet. Moet je maar eens nagaan hoeveel uitwedstrijden Ajax in Europa niet verloren heeft afgesloten..
 
 
13
2 oktober 2019 om 22:59
Nooit doen lijkt mij. En straks staat Ihattaren daar hopelijk. Donny lijkt me een perfect 12e man. De ideale stand-in op het middenveld
 
pprins
 
0
3 oktober 2019 om 00:55
Wijnaldum - vd beek - Frenkie . Droommiddenveld toch ?
 
 
1
3 oktober 2019 om 07:29
Veel te aanvallend. Ik heb ipv Donny dan vele malen liever een Koopmeiners/de Roon.
 
T. Alavez
 
2
2 oktober 2019 om 22:58
Hij kan wel voetballen. Alleen het Nederlands elftal loopt net lekker. Ik zou niet weten voor wie ik hem zou wisselen op dit moment. Als wissel wel prima hoor, maar het team staat nu goed.
 
martijnovic
 
6
2 oktober 2019 om 23:05
De roon??? Die mag de veters van donnie nog niet eens strikken.
 
T. Alavez
 
4
2 oktober 2019 om 23:17
Je moet toch een team zien te creëren. Met Ronaldo, Aguero, Lewandowski, Aubameyang, Reus, Mbappe, Neymar, Hazard, Messi, Suarez, Lukaku in een team win je waarschijnlijk ook je wedstrijden niet. Je kijkt wat er in je team past en tot nu toe doet Koeman dat heel erg goed. Kijk maar naar de resultaten. Donny van de Beek past daar op dit moment nog niet helemaal in nee. Misschien in de toekomst wel. Maar goed dat wordt zo vaak onderschat dat je een team moet samen smeden.
 
martijnovic
 
8
2 oktober 2019 om 22:53
Wie vd beek nog steeds een middelmatige voetballer vind heeft geen verstand van voetbal. Zo snel mogelijk het Nederlands elftal in met die man.
 
mbappe222
 
29
2 oktober 2019 om 22:53
Hakimi, ziyech, harit, mendyl, aitbenasser en die 2 jonge gasten van man city en bordeaux die vorig week marokko boven frankrijk en spanje verkozen. Wat een lekker team begint marokko te krijgen.
 
Marega88pace
 
21
2 oktober 2019 om 23:01
Ja alleen loopt het totaal niet tegen landen als Benin en Gambia
 
mbappe222
 
10
2 oktober 2019 om 23:10
Het loopt daarom haalde ze ook wk. maar soms speel je wel eens gelijk als je je kansen niet afmaakt en verlies je door middel van penaltys ja. Nl verloor van bulgarije etc en haalde geen wk. dat lijkt me veel erger
 
pprins
 
2
3 oktober 2019 om 00:58
Ja mooi team. Tactisch is het nog niet altijd je van het , als ze dat ook op orde brengen moeten ze zeker weer naar het wk kunnen en daar zelfs vrij ver komen
 
TrebleX
 
3
2 oktober 2019 om 23:02
Je mag geweldige spelers hebben, maar als het geen team is dan heb je er niks aan.
 
martijnovic
 
7
2 oktober 2019 om 23:07
Nederlandse coach erbij en komt helemaal goed
 
martijnovic
 
5
2 oktober 2019 om 22:53
Wie vd beek nog steeds een middelmatige voetballer vind heeft geen verstand van voetbal. Zo snel mogelijk het Nederlands elftal in met die man.
 
Hretsam
 
12
2 oktober 2019 om 22:54
Het zal verdedigend echt beter moeten maar 2x 3-0 winnen in de CL is toch heerlijk.
 
Lee112
 
15
2 oktober 2019 om 22:58
Met de nadruk op de 0
 
BlindeVogel
 
8
2 oktober 2019 om 23:20
Scoreboardjournalistiek Lee. Gewoon puur geluk en onkunde bij de aanvallers van de tegenpartij dat je in 2 wedstrijden niet meerdere goals om de oren krijgt. Aantal gele kaarten in de verdedigingslinie zegt ook wel wat.
 
Sanderr
 
34
2 oktober 2019 om 23:26
Jep, als het Ajax betreft ligt het altijd aan de tegenstanders inderdaad. Lille en zeker Valecia uit waren niet te onderschatten tegenstanders, 2 keer 3-0. Kom op man, geef dan ook eens de credits i.p.v. alleen maar doen alsof het onkunde bij de tegenstander is..
 
pprins
 
5
3 oktober 2019 om 01:01
Het is iedere keer zogenaamd de tegenstander die het niet goed doet . Real was uit vorm , Juventus was uit vorm , Valencia scoort niet. Als je zo vaak wint en zo veel kansen uitspeelt dan is dat heus geen scorebord journalistiek
 
Lee112
 
0
3 oktober 2019 om 11:26
Of de skills van Onana @ blinde vogel ? Aantal kaarten zegt niets. Alsof de tegenstanders 0 kaarten pakken. Ook zei hebben overtredingen nodig.ff voor de duidelijkheid he. Dit is de CL. Geen 1 keer geeft een ploeg 0 kansen weg. Ajax speelde niet tegen de nr 10 uit een D competitie of zo... Geen enkel ander ED ploeg had 0-3 daar gewonnen. Weet het zeker. Dit zijn wedstrijden waartegen je U mag zeggen. En de kansen voor Lille vielen wel mee overigens.... zeker vergeleken hetgeen dat Ajax kreeg.
 
myvision
 
32
2 oktober 2019 om 22:54
Een overwinning zoals je die alleen bij de absolute topclubs in de CL ziet. Vaak tegen Nederlandse teams. Maar nu is Ajax zelf die absolute top, dus dan heb je dat ook wat vaker mee. Het zat niet tegen, het zat overigens Valencia ook niet tegen. Balletje op de lat Ziyech, stiffie Vd Beek, balletje tegen de paal van Martinez, de uitslag had veel groter kunnen zijn. Ik las dat het sneu en makkelijk was om Neres te laten banken voor Promes. Ik vond en vind nu helemaal zo`n opmerking vrij sneu en makkelijk. Je moet toch de mannen in vorm opstellen? Hij scoort weer, evenals Van de Beek die volgens velen overrated is en zou piepen enã¢â zijn zaakwaarnemer klagen bij de pers. Ze hebben weer eens hun gelijk gehaald. Heerlijke overwinning.
 
 
15
2 oktober 2019 om 23:01
Haha, niet gaan overdrijven. Wereldtop is het nog allerminst. Vandaag veel mazzel. En een uitstekende Onana. Dat houdt je op de been. Maar zonder geluk vaart niemand wel. Zyjech overigens ook ene prima pot
 
JK-Ajax
 
11
2 oktober 2019 om 23:16
Valencia had ook veel geluk natuurlijk, makkelijk gegeven penal, bal op de lat, bal van de lijn en een bal op de lat. Geluk was aan beider zijde, alleen hebben wij een veel betere keeper
 
myvision
 
5
2 oktober 2019 om 23:21
Denk toch dat tegenstanders na afgelopen seizoen en na deze start Ajax wel zo gaan benaderen. De eeuwige underdog vind ik ook prima hoor, om zodoende Bayern, Juve, Madrid en Valencia weg te vagen.
 
T. Alavez
 
9
2 oktober 2019 om 22:55
Haha, wel een krankzinnige wedstrijd eigenlijk hoor. Zelfde geld voor Ajax-Lille. Maar hoe heerlijk is het dan om toch met 6 punten voor te staan. 6 goals voor en 0 tegen. Puik werk Ajax. Deze lijn mogen jullie Europees doorzetten. Ajax de CL, PSV de Uefacup Win/win situatie
 
Loesje13
 
2
2 oktober 2019 om 23:37
Wat een mooi einde van het seizoen zou dat zijn he.
 
vassinerend
 
4
3 oktober 2019 om 00:05
En pak schaal in Amsterdam natuurlijk.
 
Adodenhaag
 
21
2 oktober 2019 om 22:55
Geflatteerde overwinning van Ajax! Het zat Ajax aan alle kanten ook mee. Maar uiteraard zeer knap dat een Nederlandse ploeg nu na 2 wedstrijden in de champions league gewoon 2x met 3-0 wint. Ik vond Ajax met heel veel vertrouwen spelen en uiteindelijk gewoon een terechte overwinning. Hopen dat az, Feyenoord en PSV het voorbeeld morgen kunnen volgen.
 
Sanderr
 
15
2 oktober 2019 om 23:30
Inderdaad, de lat geraakt, paal geraakt, bal van de lijn gehaald. Het zat Ajax echt alleen maar mee... Valencia had zeker ook goeie kansen (normaal in de CL) maar Ajax was gewoon de betere ploeg en had ook nog makkelijk 2x meer kunnen scoren. Dus ja, het zat een paar keer goed mee maar ook enkele keren goed tegen!
 
SocioFan1
 
2
2 oktober 2019 om 23:49
Nja Ajax ook lat en paal geraakt.
 
Sanderr
 
1
3 oktober 2019 om 09:41
Het was ook sarcastisch bedoeld Socio, kwam niet zo goed over zie ik nu ook Ik doelde zelf ook op Ajax die nog zeker 3 enorme kansen onbenut heeft gelaten en nog een afstandsschot op de lat zag belanden. Ook Valencia had enkele kansen om te scoren maar aanspraak op de winst hebben ze nooit gemaakt.
 
A Iniesta8
 
6
2 oktober 2019 om 22:55
Onvergetelijke avond weer voor Ajax in Europa. Prachtig uitgespeelde goals. Ziyech, Onana, Promes wat zijn jullie helden. Ondanks dit waren er wel veel verbeterpunten, oa onnodige gele kaarten pakken, balverlies lijden, onnodige overtredingen maken, aanvallen verkeerd uitspelen en echt te veel ruimtes achterin laten. Want het is dat we Onana hebben want anders stond het zo 3-0 ipv 0-3. Maar goed, daar zal Ten Hag ze wel op aanspreken. Al met al een topwedstrijd. Man of the Match: Onana
 
tubes
 
3
2 oktober 2019 om 22:56
Het zat Ajax niet tegen zeg. Ben blij met de overwinning maar Valencia moet zich net Chelsea gewaand hebben. 6 punten uit de eerste 3 duels 0 tegen 6 voor mag je eigenlijk niet klagen. Onana krijgt nooit geel voor tijdrekken? Verder zal Ajax sterker in duels worden, zuiverder gaan Pasen en beter dekken. Valencia tikte ze soms weg en had minimaal een goal verdiend.
 
Futures
 
10
2 oktober 2019 om 22:56
Onana krijgt altijd heel voor tijdrekken.
 
Quancios
 
0
2 oktober 2019 om 23:00
Ho ho, wel heel overdreven dat Valencia zich Chelsea moet hebben gewaand.
 
Futures
 
3
2 oktober 2019 om 22:56
Valencia was op bepaalde periodes zeer gevaarlijk, maar ook zeer slordig. Ajax was zeer effectief en uiteindelijk konden ze de wedstrijd controleren toen Valencia op was. Kan en moet Ajax beter? Ja, maar we mogen ook zeker blij zijn.
 
mcgregor
 
2
2 oktober 2019 om 22:56
1 woord: geweldig Wat een wedstrijd. En wat een tempo Valencia zoveel kansen gehad in de eerste helft. Maar als je zelfs een penalty mist...
 
myajaxforever
 
3
2 oktober 2019 om 22:57
Geweldig, zo trots weer op Ajax. Ja de uitslag had wat anders kunnen uitvallen, maar wat mooi zo zeg!terecht gewonnen, als je de kansen bij elkaar ziet zijn we terecht de winnaar!mooie goal van Ziyech, echt werelds, en verder gewoon weer een super teamprestatie...onana, wat een goal keeper is dat zeg, ik hoop dat Ajax hem nog langer vastlegt en een mega contract geeft, mag niet onder de 50 miljoen weg, anders lekker verder zoeken en liefst niet verkopen. Is gewoon echt een kat in de goal die man.verder mooie goal de 0-3 van Donny. En goed weer voor het NL voetbal. Vrees morgen dat we niet de volle buit gaan halen, maar we wachten af.
 
Stormjager
 
17
2 oktober 2019 om 22:57
Een dikke gefeliciteerd van deze echte PSV supporter. Knap resultaat, goed voor het Nederlandse voetbal. Hopelijk volgen morgen meer mooie uitslagen!
 
Loesje13
 
5
2 oktober 2019 om 23:39
Dank je. Ik hoop ook op mooie uitslagen morgen.
 
Tim13
 
6
2 oktober 2019 om 22:58
Ajax heeft een paar keer geluk gehad met name bij de penalty, maar over de gehele wedstrijd en vooral de tweede helft heeft Ajax verdiend gewonnen. Middenveld stond een stuk beter en Valencia geloofde er niet echt meer in. Ik heb ook het gevoel dat Ajax nog niet echt tot het gaatje heeft moeten gaan in de 2 cl poule wedstrijden. Tegen Chelsea verwacht ik ook wel dat er punten gehaald gaan worden. Alleen al omdat Nederlandse ploegen vaak goede resultaten halen tegen Engelse teams.erg knap om zo de CL te beginnen. 6 punten 6 goals voor en 0 tegen.
 
PSV_Everton
 
16
2 oktober 2019 om 22:58
Super wedstrijd gezien van Ajax. Goed voor het Nederlands voetbal. Hier en daar wat geluk en Valencia speelde zeker prima, maar mag het eens mee zitten? Nu morgen PSV, AZ en Feyenoord nog knallen in de EL. Goed voorbeeld doet volgen.
 
binny
 
5
2 oktober 2019 om 22:59
Heerlijk zeg, Onana een echte held en Hakim werelds. Ook mooi dat steeds de gene waar op gekloot hun ongelijk bewijzen (donny en quincy) 0-3 is zeker geflatteerd, Valencia had veel kansen en veel pech, maar wij hadden er ook nog 3,4,5 kunnen maken en dit laat ook zien dat Ajax gegroeid is want je scoort vandaag wel en bent gewoon efficient. Iedereen moet dus ook ophouden met zeiken, er waren avonden waar we niet thuis konden winnen van een Molde FK of zo, vanavond win je met 0-3 op Mestalla, dat had niemand druren dromen een paar jaartjes geleden. Heerlijk zo, 6 uit 2, met 6 goals, je staat gewoon goed aan kop!
 
Johan166
 
2
2 oktober 2019 om 22:59
Uitslag een beetje geflatteerd maar de punten zijn binnen. Vanavond weer een partij domme kaarten gezien. Die gaan je echt een keer opbreken. Veltman mag blij zijn dat de scheids coulant is want als je met een gele kaart nog gaat trekken aan spelers dan vraag je er om. Desalniettemin nu 6 punten en met een been in de knockout fase!
 
Dirk_borst
 
6
2 oktober 2019 om 23:00
Wanneer er naar negatieve minpunten moet worden gezocht in een Champions League match die je met 0-3 in Valencia wint. Weet je gewoon dat dit een heerlijke en geweldig is. Meastro Ziyech wat een wereld goal gewoon onhoudbaar voor Jasper.
 
Paul99
 
2
2 oktober 2019 om 23:01
Prachtige overwinning. Die had ik niet verwacht. Had van te voren getekend voor een gelijkspel.beetje geflatteerd want Valencia heeft genoeg kansen gehad. Vooral eerste helft en begin 2e heft maar uiteindelijk wel terecht gewonnen denk ik.met vol vertrouwen naar de 2 wedstrijden tegen Chelsea!
 
R.madrid/ajax
 
0
2 oktober 2019 om 23:01
Heerlijke overwinning! 3-0 is een geweldig resultaat in mestalla. Al is de uitslag natuurlijk wel geflatteerd want het had ook zomaar 3-3 kunnen zijn als valencia meer geluk had. Maargoed het zat dus mee. Na 2 wedstrijden aan kop en nog geen tegengoals is erg goed natuurlijk.
 
007
 
2
2 oktober 2019 om 23:07
Terechte uitslag? Ja, en hoe. 3-5 was misschien beter. Na minuut vijftig was Ajax de baas en hadden we minimaal nog twee keer kunnen scoren. Valencia kan gewoon heerlijk voetballen, maar Ajax kan dat ook. Stuitend dat een commentator dan zegt dat het geflatteerd is. My ass. Een wedstrijd duurt langer dan vijftig minuten... Erg trots op de ploeg. Het middenveld blijft een zorgenkindje, maar kijk naar die 0-3. Wat een klasse van Tadic en Donny. De mensen die Ajax niks gunnen kunnen zeuren tot morgen. Nogmaals, 0-3 is geen juiste uitslag. 3-5 wel. Terechte overwinning en nu kijken wat Chelsea ons kan aandoen. Absoluut een goede ploeg, maar nu eerst genieten van dit resultaat.
 
DNeres
 
7
2 oktober 2019 om 23:09
Iedereen loopt wel hard van stapel dat Ajax de nummer 9 van Spanje aan de kant kan zetten. De poule van Ajax is echt Europa league niveau... Chelsea stelt niks voor en staar terecht 7e in Engeland, Lille heeft de helft van zijn selectie verkocht en is maar een middelmatig ploegje op de 4e plek in Frankrijk. En Valencia op de 9e plek. Dit Ajax mag in zijn handen knijpen dat ze in zn poule zitten. Hier moet je 100% als groepshoofd door gaan. Met een beetje mazzel komt Ajax sowieso in de kwartfinale.
 
Evangelista
 
15
2 oktober 2019 om 23:18
Zo kan ik ook beginnen met ja als je van Real Madrid wint stelt het niets voor, Barcelona ook niet, aangezien ze het niet goed doen. Je kan altijd wel met argumenten komen en smoesjes, maar feit blijft dat Ajax gewoon eerste staat en dat er daarnaast makkelijkere poules zijn dan deze. Dit is gewoon een goede poule. Niet slechter/beter dan andere poules.
 
Irriducibili420
 
18
2 oktober 2019 om 23:23
lol het is nooit verdienste van ajax he, als ajax wint dan is de tegenstander altijd slecht of uit vorm lol, smh
 
Ampie
 
6
2 oktober 2019 om 23:36
Ahahah daar hebben we een van de zuren. Nu ajax punten binnen sleept hebben we ineens geluk met de loting, waar dit vooraf als een van de lastige lotingen werd bestempeld ????????
 
XaviKoning
 
2
3 oktober 2019 om 00:04
Oké dat zal best allemaal. Ajax pakt gewoon de punten zoals het hoort, dus te hard van stapel? Nee gewoon hun plicht.
 
Mirzet12
 
14
2 oktober 2019 om 23:11
Hulde voor Ajax. Wat spelen ze in de CL goed. Tuurlijk hebben ze wat geluk met het missen van de pingel en bal op de paal, maar zelfs de topclubs als Barca en Bayern hebben dat wel eens. Echt super blij dat een Nederlandse club weer mooi presteert in europa. Gefeliciteerd aan alle liefhebbers van het Nederlands voetbal.
 
expert1962
 
0
2 oktober 2019 om 23:17
Myvision, het was zeker wel wat geflatteerd. en ja 2-5 had gekund maar 3-3 ook of zelfs winst van Valencia..hoe vaak heb je Ziyech zo'n goal zien maken het afgelopen jaar? Bij de 2e goal had Onana die bal gehad.penal moet erin, bal vlak voor rust op de paal van Valencia. Vlak na rust 2 wereldreddingen van Onana, waar het bij Cillesen 2 doelpunten geweest waren en op het laatst als het al 0-3 staat dan nog een paar goede kansen voor Ajax maar dan is Valencia al geknakt.dus op bepaalde momenten heeft Valencia de kans laten liggen om Ajax pijn te doen en zat het bij Ajax mee.ajax heeft de pnt wel maar heeft mij in beide wedstrijden nog niet voldoende overtuigd. Nu hebben ze 6 pnt maar het hadden er net zo goed 2 kunnen zijn. Als Ajax zoveel kansen en ruimte blijft weggeven dan kan het niet goed blijven gaan en krijgen ze een keer het deksel op de neus
 
Ana-realist
 
7
2 oktober 2019 om 23:18
Gefeliciteerd Ajax! Deze feyenoorder heeft als Nederlander genoten van een heerlijke open pot!
 
Sulejmanii
 
1
3 oktober 2019 om 00:15
Thanks, het was een gekke pot! Het kon alle kanten op.
 
Janta
 
4
2 oktober 2019 om 23:19
Deze 0-3 geeft de bevestiging dat Ajax op Europees niveau geen One Day Fly meer is naar een club waarmee je rekening moet houden.
 
Adzevedo
 
1
2 oktober 2019 om 23:20
Wat een heerlijke wedstrijd zeg, een resultaat waar je toch eigenlijk alleen maar van kan dromen. Een wereldgoal van Ziyech, vervolgens blijft ondanks kansen en een pingel de 1-1 uit en plots ga je met 0-2 rusten. Direct na rust opnieuw in de verdrukking, maar de aansluitingstreffer blijft wonder boven wonder uit en aan de andere kant valt de 0-3 wel. Daarna was het verzet van Valencia wel gebroken. Een geweldige stap op weg naar de volgende ronde in de CL. Een prachtige avond in de CL, op dat er nog vele mogen volgen! Op naar Den Haag voor de competitie!
 
JDG84
 
7
2 oktober 2019 om 23:20
Die guedes... wat een grap is dat zeg... ontvangt de bal, sprint met zijn hoofd naar beneden 20 meter, ziet een tegenstander en gaat liggen. Wat heerlijk voorspelbaar, maar o wat irritant. Al die spelers trouwens, alleen maar liggen en gillen.. pff..
 
JK-Ajax
 
4
2 oktober 2019 om 23:31
Net als Parejo die in de laatste minuut nog even probeert om Dest een gele kaart aan te naaien. Smeerlappen die om alles omvallen
 
Ampie
 
0
2 oktober 2019 om 23:33
Vond t spel niet top , maar geweldig lesje effectiviteit. Mag ook wel een keer. Die goals kwamen ook wel op perfecte momenten, vlak nadat valencia gevaarlijk werd. Veltman prima na die gele kaart. Onana weer beastmode, mag dat tijdrekken op meest domme momenten nu ook wel een keer achterwege laten. Europees overwinteren is prio na het kampioenschap, in cl uiteraard des te mooier. Volle bak pakken tegen chelsea, dan heb je de buit binnen maar gaat een zware kluif worden. Verheug me nu al op de zure berichtgevingen dat ajax weer geluk heeft gehad met deze loting.
 
XaviKoning
 
2
3 oktober 2019 om 00:00
Alles is al gezegd over deze pot. Maar mogen we even applaudisseren voor de bal van Tadic bij de 0-3? Wereldklasse...wat een bal.En ow... wat hou ik van Spaans voetbal. Maar dat gejank naar de scheids.,Veltman, ik blijf fan van je. Domme kaart, maar weer zeer solide.
 
SocioFan1
 
2
3 oktober 2019 om 00:34
Ja zo dat vond ik dus ook. Genoot van die balletje van Tadic. Weinig die zoiets zouden doen op zo'n moment en het mooie is dat van de Beek ook weet dat ie zal komen tijdens zijn loopactie. Genoten van de match en gewoon terecht gewonnen. Valencia had wat kansen tijdens hun countertjes maar Ajax ook meer dan genoeg.wat betreft Veltman idd, ik vond hem erg mager op rechtsback, vooral aanvallend was het vaak pijn aan de ogen. Maar als centrale verdediger is hij meer dan prima bezig. Als de lengte van het centrum straks maar geen problemen gaat opleveren.
 
janter
 
1
3 oktober 2019 om 00:10
Bizar... eventjes 3-0 winnen van Lille en nu uit 0-3 tegen Valencia. We moeten nog ons niveau halen, maar zijn lekker op gang. Het klinkt gek, maar ergens begint het 'normaal' te worden dat we winnen. Rationeel gezien, fantastische uitslag voor Ajax en het NL voetbal . Hakim en Onana waren weer geweldig, Tadic zorgt voor rust en stabiliteit voorin en Martinez groeit lekker door in zijn rol. Veltman was de eerste helft mwah mwah, maar herpakte zich duidelijk in de tweede helft. Oh jah... Quincy... please ga volgende keer de andere kant van het veld af, zo verlieze we je nog bij next match .
 
armandode
 
2
3 oktober 2019 om 00:19
Heerlijk hoor 6 punten 6 goals voor en 0 tegen.Eerste kwartier kom je op voorsprong na een fantastische uithaal van Ziyech. Na dat kwartier sta je eigenlijk een half uur lang met de rug tegen de muur, want Valencia moest komen en het is dan ook logisch dat je onder druk komt. En factor "geluk" zat er ook bij zo af en toe. En dan toch weet je die oh zo belangrijke 0-2 te prikken voor rust.En dan na rust heeft naar mijn inziens Valencia op de eerste 5 minuten na gewoon voetballes gekregen. Ajax heeft toen de controle gehouden en na de 3-0 was het helemaal over.Kortom hele cruciale overwinning en op naar Chelsea thuis!
 
Origami
 
1
3 oktober 2019 om 06:16
Als neutralere kijker(gun het Ajax meer natuurlijk als Nederlandse club) vond ik over de gehele wedstrijd toch dat Ajax hem meer verdiende. Speelde bij vlagen aantrekkelijker voetbal.