Werner gewaarschuwd: 'Hij was hier geweldig, maar worstelt bij Liverpool'
Zondag, 3 februari 2019 om 20:54

Timo Werner staat in de belangstelling van een aantal grote clubs en Liverpool zou een van de gegadigden voor de aanvaller van RB Leipzig zijn. Ralf Rangnick, trainer van die Roten Bullen, twijfelt echter of de Engelse grootmacht wel de juiste bestemming is voor zijn spits en wijst naar Naby Keïta. De middenvelder ruilde Leipzig afgelopen zomer in voor Liverpool en is er nog niet in geslaagd om een onbetwiste basisplaats te veroveren.

"Keïta deed het hier geweldig, maar hij heeft het nog altijd moeilijk bij Liverpool. Vooralsnog is hij niet de speler die hij hier was. De omstandigheden moeten perfect zijn voor Timo, dat heeft hij hier wel", liet de oefenmeester optekenen door Buli News. Keïta kwam tot nu toe 22 keer in actie voor Liverpool, maar maakte nog maar een handvol keren de negentig minuten vol. De Guinees wist nog niet te scoren namens the Reds, al leverde hij tot nu toe wel één assist.

Werner ligt aankomende zomer nog maar een seizoen vast in Leipzig en de kans lijkt daarom groot dat hij gaat vertrekken. Een contractverlenging zit er waarschijnlijk niet in voor de huidige nummer vier van de Bundesliga: "We hebben onze financiële grenzen opgezocht met de aanbieding die we hem hebben gedaan", legt Rangnick uit. "We weten dat hij elders meer kan verdienen, maar hij kan hier ook genoeg verdienen om de rest van zijn leven comfortabel te kunnen leven."

"Het financiële aspect zal niet de doorslag geven, maar het sportieve. We proberen hem te behouden. Hij weet dat hij erg goed ligt bij de rest van het team, bij de trainers en bij de fans. Hij is een topspeler en hij is uitgegroeid tot een van de meest opwindende spitsen van de Bundesliga. Hij heeft nog anderhalf jaar te gaan op zijn huidige contract en ik hoop dat hij blijft. Maar uiteindelijk is de keuze aan hem."

Meer nieuws
   
18:34
18:34
NAC Breda zet met moeizame zege op Jong PSV grote stap richting play-offs
0
   
18:33
18:33
Vitesse heeft positief puntenaantal na eerste Eredivisie-thuiszege van het jaar
3
   
18:04
18:04
Scorende Thijs Dallinga en Ibrahim Cissoko bezorgen Toulouse drie punten
0
   
18:00
18:00
Dumfries sneert op kampioensfeest met opvallend spandoek naar Theo Hernández
42
   
17:38
17:38
El Gran Derbi: is dit de meest heetgebakerde derby van Spanje?
3
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (13)

 
ayoubtounsi
 
3
3 februari 2019 om 21:18
Kan liever naar chelsea gaan na dit seizoen, mits chelsea Champions league haalt want higuain is maar voor een half seizoen geleend en een echte goeie vaste spits hebben ze nog steeds niet gevonden. Ook lijkt me dat project waar sarri mee bezig is om van chelsea een dominante voetballende team te maken heel intressant en zijn daar goed mee bezig chelsea heeft nog nooit gemiddeld zo veel balbezit gehad. Enige wat echt mist is het scorend vermogen en nog een hele goeie centrale verdediger dan zijn ze al een hele grote stap verder naar waar ze naar toe willen.
 
Zermatt_Person
 
13
3 februari 2019 om 21:25
Liverpool heeft voor de breedte flink wat versterkingen nodig aanstaande zomer en Timo Werner lijkt me een ideale spits om te rouleren met Firmino, Salah, Mane en Shaqiri. Voorin is het gewoon erg dun bezet bij Liverpool en daarom is Liverpool erg afhankelijk van Mane, Salah en Firmino. Als 1 van deze 3 eruit ligt, levert Liverpool gelijk veel kwaliteit in. Shaqiri is een leuke back-up voor Salah, maar heeft bij lange na niet dat niveau. Datzelfde geld voor Sturridge op Firmino, waar Sturridge ook nog eens een contract heeft tot nog maar aanstaande zomer. Sturridge vertrekt dus ook nog eens, waardoor Liverpool alleen nog maar Origi en Shaqiri als back-up heeft voorin, waarvan Origi niet aan het niveau voldoet. Liverpool moet daarom voor een creatieve middenvelder/vleugelspeler gaan, zoals Isco, James of Fekir aanstaande zomer en Timo Werner. Dan is het voorin dubbel bezet met topspelers en kun je als je veel de bal hebt ook nog eens met James, Isco of Fekir op het middenveld spelen. Een back-up voor Robertson en TAA zou ook niet mistaan bij Liverpool. Clyne kan sowieso nog terug komen, maar Moreno voldoet absoluut niet aan Liverpool niveau. Als Klopp dus nog de volgende namen haalt, kunnen ze in mijn ogen op alle fronten mee doen volgend seizoen: 1.) Isco, James of Fekir als creatief brein die op de vleugels kunnen. 2.) Timo Werner om meer roulatie opties te hebben voorin . 3.) Back-Up voor Robertson en Taa. Liverpool moest niet voor niets noodgedwongen vroegtijdig uit de League Cup en FA Cup, omdat de selectie gewoon niet breed genoeg is om op 4 fronten mee te strijden.
 
-The Maestro-
 
2
3 februari 2019 om 22:19
Sidibe, Tagliafico, Werner en Ziyech zouden ook mooie aankopen zijn.
 
KEIZER!
 
3
3 februari 2019 om 22:42
Tagliafico gaat Robertson sowieso niet uit de basis spelen dan zie ik liever Sessegnon komen die kan ook nog op de plek van Mane. De rest ben ik wel met je eens, denk ook dat er een nieuwe reserve keeper moet komen daar Mignolet vertrekt, wellicht dat Liverpool Butland of Pope voor een goede prijs over kan nemen.
 
-The Maestro-
 
1
3 februari 2019 om 22:57
Sessegnon zou inderdaad een goede zijn! Tagliafico bedoelde ik ook meer als back up maar met Sessegnon heb je gelijk twee vliegen in één klap. Daarnaast zal Fullham waarschijnlijk degraderen, dus kun je hem voor een relatief lage prijs ophalen. Sidibe lijkt me een goede rechtsback voor Liverpool aangezien ik Trent niet altijd even goed vind. Kan hij Trent misschien ook wat vaker op het middenveld spelen. Ziyech is naar mijn mening echt een goede optie, ondanks dat hij vrij weinig word genoemd. Is gewoon een goede speler tegen ploegen die "parkeer de bus spelen" en zal ook niet zo snel zeuren als hij niet elke wedstrijd speelt. Zal daarnaast ook veel minder kosten dan Isco, James of Fekir. Een back up keeper lijkt me niet nodig als Karius weer terugkeert. Blijft een prima keeper als hij niet onder al te veel druk staat.
 
KEIZER!
 
1
4 februari 2019 om 07:14
Karius is voor 2 seizoenen uitgeleend. En wordt automatisch over genomen als die 50(geloof ik) wedstrijden heeft gekeept.
 
Kowalski
 
6
3 februari 2019 om 21:29
Is imo dé perfecte spits voor Liverpool. Is technisch goed, heeft een turbo en kan een goal maken. Ik zie het wel gebeuren.
 
bertdebloem
 
6
3 februari 2019 om 22:00
Ik vind hem technisch maar matig, moet het vooral hebben van zijn snelheid en doelgerichtheid. In de kleine ruimtes bakt hij er niet zoveel van.
 
D@Nick
 
1
4 februari 2019 om 00:03
Hij kan overal heen. Dortmund, Bayern, Real, Liverpool of Chelsea. We zullen het zien. Denk dat Bayern met de verjonging goed bij hem past.
 
Barcelonajax
 
0
4 februari 2019 om 12:54
Ik denk dat Werner naar Bayern zal gaan als opvolger van Lewandowski. Of anders Madrid mocht Benzema vertrekken. Premier League zie ik niet naar toe gaan