West Ham reserveert tientallen miljoenen voor voormalige Eredivisie-spits
Dinsdag, 21 juni 2022 om 13:58

West Ham United staat op het punt om een bod van 35 miljoen euro uit te brengen op Armando Broja, meldt Sky Sports. De huurling van Chelsea speelde afgelopen seizoen voor Southampton en zou bovenaan de lijst van the Hammers staan als versterking voor de voorste linie. De aanvaller prijkt daarnaast op shortlists in Italië. Ook the Saints tonen interesse in een definitieve overname van de Albanese spits, die afgelopen seizoen 9 goals in 38 wedstrijden maakte voor de club.

West Ham United wil snel zaken doen, gezien de interesse van andere clubs voor de twintigjarige spits. De Londenaren moeten echter wachten op de situatie bij stadsgenoot Chelsea. Maandag maakte voorzitter Bruce Buck bekend de club te verlaten, waardoor er ook vraagtekens staan bij de toekomst van directrice Marina Granovskaia. Mocht ook zij the Blues verlaten, dan valt de beslissing over Broja's toekomst in handen van nieuwe eigenaar Todd Boehly en trainer Thomas Tuchel, aldus Sky Sports. Eerder deze maand maakte het Italiaanse La Gazzetta dello Sport bekend dat ook Napoli achter de aanvalsleider aanzit. De roze sportkrant wist evenwel dat Chelsea nog geen definitief besluit heeft genomen over diens carrièreverloop.

Broja voetbalt al sinds zijn negende bij Chelsea. In het seizoen 2020/21 speelde hij op huurbasis voor Vitesse. Daarmee was hij een van de 37 spelers die de Londense club dat seizoen verhuurde. Met 11 doelpunten en 3 assists in 34 wedstrijden won het talent de harten van de fans in Arnhem. Bij Southampton schoot de aanvaller het afgelopen seizoen negen keer raak, waarvan zes in de competitie. De international van Albanië staat nog tot 2026 op de loonlijst van Chelsea. Of de spits toekomst heeft in Londen is onduidelijk; concurrent Romelu Lukaku verlaat de club misschien deze zomer. Door de vrije rol waarin Tuchel zijn diepste man graag laat functioneren, heeft Broja echter onder meer Timo Werner, Callum Hudson-Odoi, en Kai Havertz nog voor zich.

Met dertig miljoen euro zou Broja bij Southampton de duurste aankoop uit de clubgeschiedenis worden. Dat record is nu in handen van Danny Ings (25 miljoen). The Saints waagden gedurende het seizoen al een poging, maar kregen toen te horen dat de spits en Chelsea de beslissing uitstelden tot de zomer. Broja beschikt naast de Albanese nationaliteit ook over een Engels passpoort en zou zelf wel oren hebben naar een langer verblijf aan de Engelse zuidkust. Het kapitaalkrachtige West Ham wordt echter als belangrijkste kaper op de kust gezien. The Hammers sloegen al eens toe deze transferwindow en namen verdediger Nayef Aguerd voor 35 miljoen euro over van Stade Rennes.

Meer nieuws
   
22:50
22:50
PSG moet Champions League-finale na zes keer lat en paal aan Dortmund laten
156
   
22:12
22:12
PSV distantieert zich van beschuldigend statement Noa Lang
38
   
21:53
21:53
Joey Kooij duikt op bij Eredivisie-duel: 'Kan toch niet waar zijn?'
25
   
21:41
21:41
Vitesse-overname Parry definitief van de baan na uitspraak beroepscommissie
19
   
21:28
21:28
Besiktas kan seizoen kleur geven met eerste bekerfinale sinds 2020/21
4
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (42)

 
Hassan Said
 
19
21 juni 2022 om 14:16
Vindt hem niet echt heel denderend. Heeft redelijk talent en heeft een neusje voor de goal. Maar zie hem niet in de top eindigen. En 35 miljoen is echt overdreven voor zo'n speler.
 
ZiyechRihanna8
 
7
21 juni 2022 om 14:20
Juist een geweldige spits met veel energie en voetballende vermogen, Antonio blijft de 1e spits natuurlijk maar met Broja zou je tegen de wat mindere teams 442 kunnen spelen en zo houd je mekaar scherp, geweldige aankoop mocht dit doorgaan en zo doet West Ham voor 70 miljoen euro ( Aguerd + Broja ) geweldige zaken, als ze nog een goede linksback kunnen strikken zeker top 4 kandidaat!
 
FutureBoss
 
11
21 juni 2022 om 14:44
Deze spits is zo overschat doordat hij een paar leuke wedstrijden achter elkaar speelde. 6 hele doelpunten en één assist. En dat moet dan 30 miljoen kosten
 
Bruine Kevin
 
2
21 juni 2022 om 15:00
Precies dat. Dan is 35 miljoen euro voor Haller ook wel heel mager in vergelijking.
 
ZiyechRihanna8
 
9
21 juni 2022 om 15:02
Hij is juist onderschat heeft bij Southampton gewoon geweldig gedaan en nog jong dus zeker het bedrag waard ook is Antonio al 32 en heb je dan met Broja de vervanger voor de toekomst meteen in huis.
 
Hassan Said
 
0
21 juni 2022 om 17:56
Dat bedoel ik
 
AjaxNL!
 
0
22 juni 2022 om 09:11
6 goals en 1 assist in 32 wedstrijden. Dat zijn niet echt geweldige statistieken voor een spits. Het is ook wel echt een typische spits, lijkt me ook geen speler die met passes en dribbels belangrijk is dus zo geweldig is dat niet.
 
ZiyechRihanna8
 
10
21 juni 2022 om 14:18
Geweldige speler met Nayef Aguerd 2 geweldige aankopen, come on you Irons de top 4 moet goed mogelijk zijn ??????
 
azchelsea
 
1
21 juni 2022 om 14:22
Hmm, ik vind het lastig wat betreft Broja. Het is een groot talent van nog maar 20 en de spitspositie is nooit onomstreden bij Chelsea (wat dus kansen biedt voor hem), maar ik betwijfel of hij de stap richting de top gaat redden. Hij heeft wel laten zien gemaakt te zijn voor het PL-spel, maar het rendement valt toch ietwat tegen bij hem. 35 miljoen is dan ook wel extreem veel voor iemand met 6 PL-goals. Als hij op een gunstige manier betrokken kan worden in een deal voor Rice zou ik het ook wel zien zitten.
 
YoeriCFC
 
6
21 juni 2022 om 14:24
Ik begrijp hier dus helemaal niets van.. Als we hem echt verkopen aan West Ham dan kunnen we Cobham wel weer opdoeken. Waarom hebben we het dan? Alleen om spelers door te verhandelen? We waren onder Lampard een nieuwe weg in geslagen maar helaas lijken we daar weer helemaal van af gestapt te zijn. De jeugd heeft ons gered in de tijd van de transferban en heeft zich competent genoeg bewezen om de top 4 te halen. Waarom geven we ze geen kansen meer? Ik hoop dat Tuchel hierop terugkomt en hem inderdaad pas wil laten gaan als hij afgetest is in de voorbereiding en hij ook echt een kans gehad heeft! Sterker nog, ik hoop dat hij zeker volgend seizoen het hele seizoen krijgt om zich te bewijzen voor we weer iemand doorverkopen!
 
Lierse1997
 
3
21 juni 2022 om 14:29
En dan lees je dat Boehly nu schijnbaar zelf aan het onderhandelen is over de Lukaku-deal omdat Marina de deur is uitgewerkt. Nu zal ik niet meteen beweren dat Boehly geen transfer kan onderhandelen, maar zo een Amerikaanse miljardair (die de buitenspelregel niet eens goed scheen te snappen, al kan dat ook overdreven zijn natuurlijk) die even denkt dat hij wel een goede deal kan onderhandelen doet mij toch altijd een beetje vrezen.
 
YoeriCFC
 
3
21 juni 2022 om 14:39
Amerikanen zijn een ramp, in dit geval voor het voetbal. Ik geef Boehly de kans om mijn ongelijk te bewijzen, maar dat hij uit die achterlijke republiek “daaro” komt zorgt wel dat hij 1-0 achter staat voor er afgetrapt is. Ik vind het Marina verhaal heel dubbel en ben heel benieuwd waarom zij NU weg gaat terwijl ze eerst nog de transferperiode af zou maken. Ze heeft grote fouten gemaakt, mede door haar zijn er heel wat spelers gratis de deur uit gelopen of verkocht. De spelersgroep zag in haar ook te vaak een luisterend oor als er over de trainer geklaagd moest worden. Dat is ook kwalijk. Ik kan me voorstellen dat zij daarom moest vertrekken, maar ik vind ook dat ze enorm veel goede dingen heeft gedaan voor de club. Bepaalde spelers zijn voor idiote bedragen verkocht en dat is haar werk. Ze heeft Chelsea karrenvrachten met geld opgeleverd!
 
GoonerKid
 
1
21 juni 2022 om 17:27
Helemaal mee eens dat Amerikanen een ramp zijn voor het voetbal. Je hoort er amper wat over, maar Amerikanen nestelen zich overal in Europese competities, waarbij bijna altijd de club alleen maar dient als onderdeel van een overkoepelende groep met clubs en/of als manier om geld aan te verdienen. Zijn zo goed als nooit daadwerkelijk betrokken bij de clubs, want daar is het schijnbaar niet interessant genoeg voor. Er is veel te zeggen over mensen als Abramovich en Al-Khelaifi, maar zij zijn ten minste daadwerkelijk ambitieus en betrokken bij hun clubs. Wanneer een Amerikaan je club koopt kan je erop rekenen dat diegene een of andere stroman neerzet en er verder niet echt naar zal omkijken. Daarom vind ik het apart dat het lijkt alsof fans vaak best content zijn wanneer hun club verkocht wordt aan Amerikanen, ook nooit ophef over hoe deze Amerikaanse oligarchen hun geld hebben verdiend of iets dergelijks.
 
TULLIUS
 
0
21 juni 2022 om 14:51
@yoericfc Het verhandelen is op zichzelf geen probleem, maar ik vind het vooral zonde dat er veel jongere spelers verkocht worden en dan vervolgens hele dure vervangers gehaald worden. De situatie van Lukaku is waarschijnlijk het beste en meest recente voorbeeld hiervan, maar zeker niet het enige. Had Tammy niet met wat extra vertrouwen zijn vorm kunnen herpakken en uit kunnen groeien tot een belangrijke speler voor Chelsea? Of nu met Broja? Voor mijn gevoel, maar corrigeer me vooral als dat niet klopt, heeft Chelsea relatief vaak spelers laten gaan die het vervolgens bij een andere enorm goed presteren. Ik bedoel dan niet zozeer de gevallen als Rice, want die zitten er altijd tussen, maar had bijvoorbeeld een Tomori niet behouden moeten worden als je ziet hoe goed die jongen het bij Milan doet? Ook los van academy players, zoals bijvoorbeeld met De Bruyne en Salah.
 
YoeriCFC
 
0
21 juni 2022 om 15:06
Ik ben ook helemaal geen tegenstander van het idee van het verhandelen, maar zoals je heel terecht aangeeft hebben we vorig seizoen Tomori en Guahi verkocht om er nu achter te komen dat we twee net zo getalenteerde CV’s terug moeten gaan kopen. Het is heel duidelijk dat we daar echt nog stappen in kunnen maken en een TD nodig hebben met een visie en plan voor de toekomst. Abraham, Guehi en Tomori hadden echt een grote rol voor ons kunnen spelen maar helaas is er verkeerd gekozen.
 
TULLIUS
 
0
21 juni 2022 om 15:15
@yoericfc Ja, precies. Chelsea moet deze zomer zo beetje een gehele verdedigingslinie halen, waar ze ook nog eens meer geld aan kwijt zijn. Ik begrijp goed dat je als team dat mee wilt doet in de top van de Premier League ook spelers nodig hebt die er direct staan, maar nu moet je telkens enorme bedragen neerleggen, terwijl dat anders zou kunnen. Zoals jij al terecht aangaf, leek er toen onder dat jaar met Lampard en de jeugdspelers echt een nieuwe weg ingeslagen te zijn. Zonde!
 
YoeriCFC
 
1
21 juni 2022 om 15:30
In het begin van zijn periode bij Chelsea vond ik dat Tuchel ook nog enorm bereid was om te laten zien dat hij de jeugd die al bij het eerste elftal zat een kans wilde geven. Dit seizoen hebben we echter een aantal keer kunnen zien dat Tuchel de kans had om een jeugdproduct in te zetten maar hij liever een Azpiliqueta op een andere positie zette of James doorschoof naar het middenveld in plaats van een jonge speler te gebruiken. We lopen nu steeds achter de feiten aan en de balans is ver te zoeken. Of we hebben enkel spelers die uit alle windrichtingen bij elkaar gezocht zijn of we hebben een elftal wat uit louter jeugdspelers en wat over-the-hill spelers bestaat. De balans bij Chelsea is er gewoon (nog) niet. Wellicht kan dat nu komen, als Tuchel de stabiliteit voelt en krijgt om te bouwen.
 
Marcel0306
 
0
21 juni 2022 om 15:04
35 miljoen is natuurlijk wel heel veel geld. Meerdere van dit soort transfers zorgt er wel voor dat er geld is voor 'grote' aankopen. Al ben ik zeker fan van eigenjeugd, laat ik dat voorop stellen. Denk alleen niet dat op het niveau dat Chelsea wilt spelen je er komt met alleen eigen jeugd. Neem je het daarmee op tegen City en Liverpool?
 
YoeriCFC
 
0
21 juni 2022 om 15:52
Niet als je geen balans in je elftal hebt. We hebben het sinds 2018 geprobeerd met aankopen en een vreemdelingenlegioen, dat ging niet goed, en vervolgens in 2020 met een verkapt jeugdelftal. Ook dat ging niet goed. Dit zou het jaar moeten zijn geweest waarin we het weer serieus gingen proberen, maar helaas is het er door een te krappe selectie op de belangrijkste plekken, het gedoe rondom Lukaku en vooral het gedoe rondom Abramovich niets van gekomen. Tot december deed Chelsea volop mee voor de titel, maar na de blessures van Chilwell en James zijn we nooit meer in die flow gekomen. Het seizoen is als een nachtkaars uitgegaan. Ik hoef ook geen jeugdspelers te gebruiken omdat ik zo graag wil zien dat ze Chelsea "born and bred" zijn, maar ik vind wel dat ze een enorm nuttige opvulling kunnen zijn voor een selectie en ze getuigen van een vooropgezet plan. Ik ben er van overtuigd dat wij Rudiger en Christensen prima uit hun contract hadden kunnen laten lopen als we Tomori en Guehi nog binnen de club gehad hadden. Er is ze nooit een garantie op speeltijd gedaan, er is nooit met ze gesproken over de lange termijn. Dat is de stabiliteit en de zekerheid die een technisch directeur moet brengen. Zij wisten dat ze best konden blijven voor Tuchel, maar wie had kunnen weten hoe lang had mag blijven zitten? Zeker toen Abramovich er nog was kon het per maand verschillen wie de trainer van de club is..
 
Marcel0306
 
0
22 juni 2022 om 11:00
Klopt het elftal moet altijd in balans zijn. Echter is dat met de vele trainerswisselingen natuurlijk wel lastig. Elke trainer heeft zijn eigen invulling. Zelf was ik een voorstander van Lampard, die het mijn inziens goed gedaan heeft tijdens de transferban. Tuchel heeft het natuurlijk goed gedaan, dus je kan niet zeggen dat deze beslissing op de korte termijn verkeerd heeft uitgepakt. Dat is het lastige m.b.t. jeugdspelers zoals Tomori en Guehi. Een duidelijk plan schetsen en genoeg kansen geven om zich te ontwikkelen. En tevens competitief zijn in de Pl/cl.
 
misseva88
 
0
21 juni 2022 om 14:36
Hoe goed is Marina? In het verleden heb ik meerdere positieve verhalen over haar als eindverantwoordelijke gelezen, vooral op het gebied van onderhandelen. Kloppen die verhalen, of was er veel kritiek op haar functioneren?
 
RyanUduwage
 
4
21 juni 2022 om 14:40
Marina is geweldig geweest voor ons. Ze wordt niet voor niets the Real special one genoemd. Ze heeft uitstekende deals gedaan, niet altijd een voltreffer natuurlijk (bij wie gebeurd dat niet). Vooral haar uitgaande transfers heeft ze Chelsea veel geld in het laatje gebracht.
 
misseva88
 
1
21 juni 2022 om 14:46
Leuk om te zien dat een vrouw de machtigste persoon was bij een grote club als Chelsea en dat ze daar zat omdat ze goed in haar werk is. Ben wel benieuwd waar ze na dit avontuur heen gaat, als ze zo goed heeft gepresteerd zal er wel een deur open staan bij die Turkse club die Abramovic over heeft genomen (/gaat nemen?). Zouden andere clubs het aandurven?
 
WesZol
 
0
21 juni 2022 om 14:40
35 miljoen?! mij god wat een bedrag zeg. Tegenwoordig gaat er zoveel geld om in de PL dat er voor middelmatige spelers al een godsvermogen wordt uitgegeven, Onder Lampard was Chelsea ook een mooie koers aan het varen met jongens van Cobhem maar daar is ook niks meer van over under Tuchel. Op Mount en James na wordt alles weggewerkt en verkocht lijkt het wel. Jongens als Guehi en Tomori hadden prima het centrum kunnen vormen, volgend jaar Gallager op het middenveld maar die zal ook wel geen kans krijgen.
 
Juggler
 
0
21 juni 2022 om 14:48
Een deel van die spelers uit de eigen jeugd deden het leuk en ze moesten wel, maar de spelers uit die periode die zijn weggedaan of verkocht, zoals een Abraham en en Tomori zijn leuk, maar als je om een Premier League titel mee wil doen moesten ze destijds wel iets van een niveautje hoger halen.
 
WesZol
 
1
21 juni 2022 om 16:01
Deden het leuk is nog zacht uitgedrukt. Kijk wat er met Mason Mount is gebeurd puur door het vertouwen krijgen en veel spelen. Dit had zonder meer met Abraham en zeker met Tomori ook gebeurd. Guehi al voor 30M verkocht die zeker de potentie heeft voor de basis. Ik hoop dat ze metconor Gallagher het anders aanpakken en anders mag die zeker naar het rode Liverpool gedeelte komen.
 
somagunner
 
1
21 juni 2022 om 15:00
Broja is een homegrown speler waarvan je minimaal 8 moet hebben in een selectie van 13. Op 20 jarige leeftijd was hij ook de jongste centrumspits in de PL bij een middenmoot. Hij doet het erg goed en ik ben benieuwd naar de volgende stappen.
 
Backcorner
 
0
21 juni 2022 om 15:16
West Ham durft wel, wéér zoveel geld voor een ex-Eredivisie spits! Broja; goede speler hoor en mooie versterking voor the Hammers, maar 35 miljoen? Wat een bedrag weer.
 
El Fenomeno
 
0
21 juni 2022 om 16:51
Ook een spits die niet zal misstaan bij Arsenal, met zijn snelheid, lengte en voetballend vermogen.