'Wij wilden hem dolgraag aantrekken, maar stuitten op verzet van Real Madrid'
Maandag, 23 september 2019 om 14:00

Napoli heeft in de afgelopen transferperiode meermaals geprobeerd om James Rodríguez los te weken bij Real Madrid. Trainer Carlo Ancelotti had de Colombiaanse middenvelder graag naar Napels zien komen, maar de Koninklijke weigerde uiteindelijk om mee te werken aan een transfer van James richting de Serie A.

"Wij wilden James dolgraag aantrekken, maar helaas stuitten wij op verzet van Real", stelt Ancelotti in een interview met Radio Anch'io Sport. "Nu komt hij aan spelen toe bij los Blancos, dus de kans dat James bij Napoli zou tekenen was sowieso niet heel groot geweest." De middenvelder, die onlangs terugkeerde van een kuitblessure, had zondagavond een basisplaats in de uitwedstrijd tegen Sevilla (0-1).

Zinédine Zidane prijst zijn spelers na de 0-1 overwinning van Real Madrid op Sevilla

Ancelotti kijkt desondanks met een tevreden gevoel terug op de afgelopen transferperiode. "We hebben goede zaken gedaan op de transfermarkt, met enkele zeer nuttige aankopen. Van Giovanni Di Lorenzo tot Kostas Manolas, Eljif Elmas, Fernando Llorente en Hirving Lozano." Voor de komst van Lozano werd door Napoli circa veertig miljoen euro overgemaakt naar PSV.

Volgens Ancelotti is er voorlopig niets te zeggen over eventuele titelkansen van Napoli, dat afgelopen seizoen als nummer twee eindigde, elf punten achter kampioen Juventus. "Pas aan het einde van het seizoen is daar wat zinnigs over te zeggen. We willen het in ieder geval elke ploeg lastig maken. Niet alleen Internazionale en Juventus, maar ook alle andere clubs." Napoli bezet momenteel de derde plaats in de Serie A, met drie punten achterstand op koploper Internazionale. Juventus staat na vier speelronden op de tweede plaats.

Meer nieuws
   
17:55
17:55
Eerste goal Antony van dit seizoen is niets waard na oliedomme actie Onana
46
   
17:27
17:27
Simons en Openda excelleren en walsen met Leipzig over Dortmund heen
8
   
17:25
17:25
Sublieme Kane zet jacht op Lewandowski voort met twee goals voor Bayern
2
   
17:00
17:00
Live meepraten in de Süper Lig: Fenerbahçe - Besiktas
4
   
17:00
17:00
Live meepraten in de Serie A: Juventus - AC Milan
0
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (6)

 
 
4
23 september 2019 om 14:36
Jammer had hem graag bij Napoli gezien, gun ze echt een keer de titel. Vind het overigens ook belachelijk dat zowel James als Bale basisspelers zijn, waar ze eigenlijk weg moesten/mochten
 
daanson
 
1
23 september 2019 om 15:48
Daar zet ik inderdaad ook mijn vraagtekens bij, Eerst worden ze nergens meer bij betrokken en een maand later staan ze allebei in de basis. Vraag me af wat daar voor een gedachten achter zit bij Zidane.
 
Bastardm
 
0
23 september 2019 om 17:46
De gedachte erachter is heel simpel, namelijk; blessures en gebrek aan beter. Of wil je liever niemand opstellen?
 
daanson
 
0
24 september 2019 om 09:17
Oke dus jij vind het logische dat je van 2 spelers afwilt en ze vervolgens elke wedstrijd laat spelen ? 'bij gebrek aan beter' Dan klopt er toch iets niet in mijn ogen.
 
TILBURG013
 
1
23 september 2019 om 16:29
Er is nergens gezegd dat James weg moest. Zoals Ancelotti zelf al zegt, Real heeft zich er tegen verzet anders hadden ze hem wel verkocht. Waarschijnlijk had hij mogen vertrekken als Pogba of een andere speler wel was gekomen. Het middenveld is nou ook niet echt druk bezet dus best logisch dat hij speelt. Hij speelt ook gewoon goed dus fijn dat hij is gebleven!
 
sjoerd!
 
0
23 september 2019 om 16:19
Di lorenzo is de speler waar ik het minst van verwachtte maar tot nu toe onze beste aanwinst geweest. Toppertje!