Wijnaldum: 'Ik was zo bang dat Klopp hem in een andere kamer deed'
Zondag, 17 februari 2019 om 11:42

Voor Georginio Wijnaldum zijn de naderende Champions League-duels met Bayern München de reden dat hij van Newcastle United naar Liverpool wilde: de mogelijkheid om ooit in het allerbelangrijkste clubtoernooi ter wereld tegen de beste clubs ter wereld te spelen. Wijnaldum kijkt uit naar de eerste ontmoeting met de Duitse topclub, dinsdagavond op Anfield, ook al zal landgenoot Arjen Robben naar alle waarschijnlijkheid nog niet mee kunnen doen.

In een interview met BILD twijfelt Wijnaldum geen moment als hij de vraag krijgt welke speler van Bayern hij graag voor Liverpool ziet spelen. "Als Nederlander zeg ik natuurlijk: Arjen Robben. Wat een legende." De ex-speler van Feyenoord en PSV weet dat de aanvaller er waarschijnlijk niet bij zal zijn en betreurt dat. "Je wilt tegen de beste voetballers spelen en je wilt natuurlijk ook de beste voetballers verslaan."

Hoe Liverpool het gemis van Virgil van Dijk tegen Bayern gaat merken

Liverpool speelt dinsdag voor de zesde keer sinds zijn transfer zonder Virgil van Dijk, vanwege een schorsing. Hoe de Merseyside-club presteerde gedurende zijn afwezigheid lees je in dit artikel, plus allerlei statistieken over de topontmoeting op Anfield.Lees artikel

"Dat is Robben, dat lijdt geen twijfel. Hij verdient het om in de schijnwerpers te staan. Ik heb veel bewondering voor hem. Maar in deze wedstrijden wil ik van hem winnen." Wijnaldum durft geen voorspelling te doen over wie zich bij de laatste acht zal scharen. "Twee topclubs staan tegenover elkaar. Dan geniet je en doe je geen voorspellingen."

De Duitse krant vroeg Wijnaldum naar zijn eerste ontmoeting(en) met Klopp, rondom zijn transfer in de zomer van 2016. "Het was in zijn huis in Formby, vlakbij Liverpool. Ik herinner me dat hij een grote hond had en waar ik bang voor was. Zo bang dat Klopp hem in een andere kamer deed." Wijnaldum hield een prettig gevoel aan het gesprek over. "Hij vroeg mij eerst om persoonlijke dingen: hoe mijn vakantie was, hoe ik als persoon ben. Het ging niet zozeer om voetbal. Hij wilde me echt leren kennen. Daar was ik verbaasd over."

Meer nieuws
   
17:27
17:27
Simons en Openda excelleren en walsen met Leipzig over Dortmund heen
1
   
17:25
17:25
Sublieme Kane zet jacht op Lewandowski voort met twee goals voor Bayern
2
   
17:00
17:00
Live meepraten in de Süper Lig: Fenerbahçe - Besiktas
1
   
17:00
17:00
Live meepraten in de Serie A: Juventus - AC Milan
0
   
17:00
17:00
De 15 namen die Arne Slot deze zomer kunnen opvolgen bij Feyenoord
50
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (10)

 
Steeph77
 
51
17 februari 2019 om 12:13
Goede titel weer Vz! Echt lekker belangrijk onderdeel ook van de tekst..
 
Melvinplaatje
 
6
17 februari 2019 om 12:58
Slaat inderdaad helemaal nergens op maar maakt je wel benieuwd. Vind het zelf eigenlijk zo absurd dat het grappig is.
 
 
16
17 februari 2019 om 12:34
Dit soort managers maken toch de meeste indruk op spelers denk ik. Overigens a.b. dat veel donkere mensen bang zijn voor honden
 
Primetime
 
4
17 februari 2019 om 13:09
Vervang honden maar rustig voor zo beetje alle dieren Toen ik de titel las, wist ik gewoon al dat het om een of ander dier zou gaan. Honden moeten ver, ver, ver uit de buurt bij mij blijven. Brrr, ik blijf rustiger wanneer er iemand met een wapen loopt te zwaaien dan dat er een hond voor me staat. Ik snap Wijnaldum helemaal. Zou me ook geen moment op mijn gemak voelen met zo'n beest in de kamer.
 
GluubsterTJ
 
7
17 februari 2019 om 13:42
Haha dan is er serieus iets mis met je hoor, als je liever een slingerend wapen hebt dan een hond in de buurt. Waar denk je dat jaarlijks meer mensen aan overlijden; hondenbeten of messteken/kogelgaten? 1 ding is zeker, ik zou jou nooit het land laten verdedigen hahaha.
 
Primetime
 
8
17 februari 2019 om 14:02
Waar jaarlijks meer mensen aan overlijden is toch niet zo relevant voor angst? Er overlijden jaarlijks toch ook veel meer mensen in het verkeer dan aan een spin? Genoeg mensen die daar bang voor zijn. Er zijn genoeg mensen die bang zijn voor zoiets als spinnen en muizen maar tegelijkertijd graag motorrijden, parachutespringen of zoiets doen.
 
Glossiandzozo
 
3
17 februari 2019 om 15:20
@primetime ik kan me echt terug vinden in joiw reactie. Lol. Ik leef al meer dan 20 jaar op de uitkijk. Ik neem nooit een korte bocht, sta nooit dichtbij een lift die opengaat. Ik luister naar elk geluid op straat, opzoek naar geheig en kleine voetstapjes. Hahaha, wat een keven zou je denken he. Maar als je dit al meer dan 20 jaar doet, dan doe je het zelfs onbewust. Zo erg ben ik als het gaat om honden. En katten, oeiii daarvoor zou ik nog een hele aparte tekst voor moeten schrijven. Ik houd het hierbij.
 
Primetime
 
0
17 februari 2019 om 17:12
Wat dacht je van het moment dat je in een lift staat, en er plots iemand met hond in de lift stapt? Dat is pas erg. Je kan geen kant op. Gelukkig woon ik niet bepaald in een dierrijke buurt, dat scheelt. Vroeger liepen hier in sommige bijlmerflats van de beveiligers met honden rond. Gelukkig zijn ze nu weg.
 
noccio
 
6
17 februari 2019 om 13:13
Ik ben donker en ik moest kei hard lachen om jouw constatering! ??. Maar nee, over het algemeen zijn donkere mensen niet bang voor honden. Je ziet het minder snel gebeuren dat honden worden beschouwd als een echt onderdeel van de familie, omdat huisdieren in veel (donkere) niet-westerse culturen een andere positie bekleed dan in westerse culturen. Maar bang? Nee.
 
Primetime
 
1
17 februari 2019 om 13:21
Antillianen zijn meestal niet bang, zelfs behoorlijke hondenliefhebbers. Afrikanen zijn meestal wel echt bang man. Surinamers ook wel redelijk vaak.