Wijnaldum: 'In de rust moest ik naar binnen rennen om het toilet op te zoeken'
Maandag, 11 februari 2019 om 08:01

Georginio Wijnaldum blonk zaterdagmiddag uit bij Liverpool, dat met 3-0 wist te winnen van Bournemouth. De middenvelder was in het treffen goed voor een wonderschoon doelpunt, maar het was niet vanzelfsprekend dat hij op het veld stond. Wijnaldum kampte voor én tijdens de wedstrijd met maag- en darmproblemen.

"Donderdagavond kreeg ik van de clubarts een pil voor mijn knie. De bijwerkingen daarvan waren maagproblemen. Ik had na het innemen van die pil enorme pijn en ik dacht dat het door de bijwerkingen kwam. Uiteindelijk moest ik overwegen en iedereen was een beetje bezorgd. Ik heb vrijdag niet getraind en niet in het spelershotel geslapen, omdat ik andere spelers dan mogelijk had kunnen aansteken", tekenen het Algemeen Dagblad en Press Association op uit de mond van Wijnaldum.

"De trainer belde me en vroeg: 'Kan je spelen?' Ik zei: ik denk van wel. Ik was zo positief mogelijk, maar 's ochtends was ik nog steeds zwak en had ik last van diarree", gaat de middenvelder verder. "De pillen hielpen, maar bij het rustsignaal moest ik naar binnen rennen om het toilet op te zoeken. Het was wel zwaar, hoor. Gelukkig hoefde ik vandaag niet de hele wedstrijd te spelen." Liverpool wist zaterdag weer eens te winnen, na twee keer op rij te hebben gelijkgespeeld in de Premier League. Titelconcurrent Manchester City won dit weekeinde ook, met 6-0 van Chelsea.

"Die twee remises op rij voelden niet goed. Maar als je me voor het seizoen had gevraagd of ik tevreden was met dit aantal punten op dit moment, had ik 'ja' gezegd. Het had beter gekund, maar we zijn redelijk tevreden met waar we staan. Je ziet dat we steeds beter worden, zeker als je het vergelijkt met het begin van het seizoen. We moeten deze lijn zien door te trekken, ik denk dat we op twee fronten actief kunnen blijven. Vorig seizoen deden we het goed in de Champions League, maar lieten we de nodige punten liggen in de competitie", besluit Wijnaldum.

Meer nieuws
   
23:30
23:30
De EK-selectie van Spanje: dit zijn de spelers die kans maken
1
   
23:11
23:11
Racistisch gedrag richting Nico Williams smet op belangrijke zege Atlético
0
   
23:06
23:06
Chelsea vecht zich knap terug tegen Villa, maar vergeet zichzelf te belonen
7
   
23:02
23:02
Paris Saint-Germain poetst 1-3 achterstand weg en is officieus kampioen
11
   
21:47
21:47
Liverpool gebruikt Slot om af te stappen van traditionele Britse clubstructuur
28
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (3)

 
koeral
 
35
11 februari 2019 om 08:13
Hahaha ik weet hoe het voelt. Dat je tijdens de wedstrijd voelt dat je nodig moet, speelt echt vervelend (even ongeacht het niveau). Des te knapper vind ik het hoe hij dat doelpunt maakte. Zeer goede en bruikbare speler voor Liverpool en als je hem voor de camera ziet, praat hij altijd zo relaxed en bescheiden. Prachtig om te zien en ik gun hem en heel Liverpool de titel.
 
Walle
 
9
11 februari 2019 om 09:14
Geeft toch ook wel mooi aan hoe belangrijk Klopp hem vindt voor de balans in het elftal. Ook al is hij al twee dagen ziek, dan nog wordt hij opgesteld als het maar enigszins kan. En dat terwijl er genoeg alternatieven beschikbaar waren. Speelde ondanks zijn ziekte trouwens weer een fantastische wedstrijd.