Georginio Wijnaldum onthult wanneer Feyenoord vorig jaar zomer wél een optie voor hem was geweest
Dinsdag, 18 juni 2024 om 11:12

Als Georginio Wijnaldum vorig jaar zomer transfervrij had mogen vertrekken bij Paris Saint-Germain, dan was Feyenoord voor hem 'zéker' in beeld gekomen. Dat vertelt de 33-jarige middenvelder in gesprek met Voetbal International. PSG hield echter vast aan een vraagprijs van tien miljoen euro voor Wijnaldum, die daardoor naar eigen zeggen maar één optie had: Al-Ettifaq in Saudi-Arabië.

De 94-voudig international van het Nederlands elftal zat vorig jaar zomer in een uitzichtloze situatie bij PSG, dat graag afscheid van hem wilde nemen. Les Parisiens wilden echter hoe dan ook tien miljoen euro voor Wijnaldum vangen. De rechtspoot had daardoor naar eigen zeggen geen andere keuze dan naar Saudi-Arabië te vertrekken.

"Of ik in mijn keuze meenam dat die transfer weleens het einde van mijn interlandcarrière had kunnen betekenen? Dat niet. Voor mij was de keuze heel makkelijk, want ik kon gewoon nergens anders naartoe", begint Wijnaldum. "PSG hield een vraagprijs aan die andere clubs niet wilden betalen. Misschien hebben ze het op die manier opgezet, denkend dat de Saudi's dat bedrag wél zouden willen betalen."

Wijnaldum geeft aan dat hij nog geprobeerd heeft om transfervrij of voor minder geld te kunnen vertrekken. "Maar dat wilde de club absoluut niet. Dus ik had maar twee opties: naar Saudi-Arabië gaan en weer wedstrijden spelen of bij PSG blijven en een jaar níét spelen." De spelverdeler van Al-Ettifaq gaf in een eerder interview al aan dat hij geen geld wilde inleveren om een transfer naar Feyenoord mogelijk te maken.

Als Wijnaldum transfervrij had mogen vertrekken bij les Parisiens, dan waren de Rotterdammers wel een serieuze optie geweest. "Dan was Feyenoord zéker in beeld gekomen. Dat was toen al het geval, met de vraag of ik dat zou willen. Maar die optie heb ik snel losgelaten."

"Toen ik hoorde hoeveel ik moest gaan kosten en dan nog mijn salaris erbij... Dan had ik gigantisch veel moeten inleveren. Dat wilde ik op dat moment niet. Dan heeft het geen zin meer daar verder nog aan te denken." Het was voor Wijnaldum niet teleurstellend dat, behalve Al-Ettifaq, geen enkele club wilde voldoen aan de vraagprijs van tien miljoen euro.

"Het was een gevolg van de situatie waarin ik zat en daar kon ik niks aan doen. In het voorgaande seizoen was ik bij AS Roma lang geblesseerd geweest. Als er dan zo'n hoog bedrag wordt gevraagd, snap ik wel dat de meeste clubs dat niet willen betalen. Je club bepaalt dat en dan hoef je ook niet teleurgesteld te zijn, vind ik." Wijnaldum ligt nog tot medio 2026 vast in Saudi-Arabië.

Altijd op de hoogte blijven van het belangrijkste Feyenoord-nieuws? Word nu lid van het Feyenoord Zone WhatsApp-kanaal!

Meer nieuws
   
18:42
18:42
Fout van Dávid Hancko komt Slowakije duur te staan tegen Roemenië
15
   
18:36
18:36
Mislintat haalt Bundesliga-sensatie voor bijna 20 miljoen naar Borussia Dortmund
8
   
17:58
17:58
Amateur sprintte Oranje-verdediger eruit bij eretreffer, maar noemt geen naam
23
   
17:52
17:52
Manchester United vs. Fulham live zien? Tickets al vanaf 192 euro!
0
   
17:17
17:17
Reijnders lijkt kort na wedstrijd even vergeten tegen welk land hij speelde
37
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (51)

 
MCVI
 
6
18 juni 2024 om 11:21
en nu gaat iedereen roepen dat die weg mocht blijven.. Maar zou echt hele prima versterking zijn geweest.
 
Chelsea_Torres
 
64
18 juni 2024 om 11:25
Onzin. Het huidige midden veld van Feyenoord stond als een huis dit seizoen en daar Wijnaldum echt geen basis gespeeld. Was leuk geweest voor de bank, maar daar komt hij niet voor en had waarschijnlijk ook een flink salaris moeten kosten.
 
superfarmers
 
9
18 juni 2024 om 11:29
Zou hij het minder gedaan hebben dan Zerrouki ? In een ideale opstelling had je hem vorig seizoen waarschijnlijk niet nodig gehad, maar met de vele blessures had Feyenoord hem best wel kunnen gebruiken.
 
Westend
 
4
18 juni 2024 om 11:41
Denk dat het middenveld juist het minste probleem was dit seizoen qua blessures. Zerrouki heeft maar een handje vol wedstrijden gespeeld. Had je op die plek (de 6 positie) Wijnaldum gehad, dan had je hoogstens een hele dure bankzitter. En met dat salaris op de reservebank had je op een gegeven moment ook gewoon scheve gezichten in de selectie gekregen met spelers die meer leveren, maar minder verdienen. Dit was gewoon het beste
 
ceejah
 
7
18 juni 2024 om 11:47
Zerrouki en Wijnaldum spelen toch ook niet op dezelfde positie? Kan je hem eerder vergelijken met Stengs als hij op 10 speelde. Of met Timber en die ging hij echt niet uit de basis spelen.
 
The-Jump
 
0
19 juni 2024 om 08:57
De vraag is meer of Stengs dan gehaald was. Daarmee kun je het inderdaad vergelijken. Stengs was goedkoper en jonger. Of die beter is kun je betwisten (volgens Koeman is Wijnaldum beter..), maar gezien alle kosten wel de logischere keuze.
 
Westend
 
24
18 juni 2024 om 11:28
De "als, dan" discussie. Dat heeft toch helemaal geen zin. Hypothetisch is dat. En wat had je van Wijnaldum verwacht dan dit seizoen? Had hij Timber uit de basis gespeeld? Wieffer? Stengs? Dat was nooit gebeurd. En voor de bank was hij te duur. Feyenoord heeft wel vaker die fout gemaakt door (teveel) oudgedienden terug te halen. Daat zit geen restwaarde in, kost veel salaris en zorgt voor een 'scheve' salarishuishouding waardoor je jonkies (terrecht) ook meer willen.
 
jorisdijk
 
5
18 juni 2024 om 12:02
Was Stengs gehaald als Wijnaldum was gekomen? Denk het niet, Feyenoord schakelde pas naar Stengs toen Szymanski niet gehuurd kon worden.
 
binny
 
0
18 juni 2024 om 15:37
Onzin het middenveld van Feyenoord is beter dan dit niveau. Henderson is ook niet een topper gebleken.
 
Lexy88
 
30
18 juni 2024 om 11:22
“toen ik hoorde hoeveel ik moest gaan kosten en dan nog mijn salaris erbij... Dan had ik gigantisch veel moeten inleveren. Dat wilde ik op dat moment niet" Gewoon een ordinaire geldkwestie dus, maar dit is ook geen nieuws geloof ik. Wijnaldum had zelf ook een paar miljoen kunnen lappen. Maar als hij het salaris van Feyenoord al te min vond, dan gaat hij zelf niet geld bijleggen. Toch zijn er wel spelers die dat in het verleden gedaan hebben. Wel duidelijk wat hij belangrijker vind iig, geld.
 
Afcakampioen
 
75
18 juni 2024 om 11:26
Hij is in ieder geval eerlijk, snap hem ook wel dat hij geen geld gaat bijleggen om voor Feyenoord te gaan spelen. Lekker rustig aan in SA en toch nog mee met het Nederlands elftal, niks mis mee!
 
Westend
 
10
18 juni 2024 om 11:29
Nou precies dat toch ook? Dat sentiment van terugkeren snap ik ook niet altijd. Hij heeft een (korte) periode heel veel leuks gedaan, maar is uiteindelijk doorgebroken bij PSV. Feyenoord zat op dat moment gewoon in mega zwaar weer. Nu wil hij voor de centen gaan, prima. Het is niet alsof hij een hele legacy heeft bij Feyenoord of dat de club/ de speler elkaar nog iets verschuldigd is.
 
Zanazanyan
 
70
18 juni 2024 om 11:55
Hij is bij Feyenoord doorgebroken (vijf seizoenen bij het eerste waarvan drie als volwaardig basisspeler) en heeft juist een flinke legacy nagelaten door zijn deel van de transfersom te doneren aan de jeugdopleiding. Feyenoord had niet eens meer geld om de jeugdelftallen aan Europese toernooien te laten deelnemen, iets wat door Gini’s donatie weer mogelijk werd. Spelers als de gebroeders Timber, Kokcu, Malacia, Geertruida en Bijlow hebben geprofiteerd van die donatie, spelers die ons weer een duit aan geld hebben opgeleverd of gaan opleveren. Wijnaldum is waarschijnlijk het jeugdproduct met de meeste impact op Feyenoord geweest tot Kokcu, waarom zou je zijn impact zo downplayen?
 
LvGael
 
18
18 juni 2024 om 12:06
Het lijkt alsof mensen zijn tijd bij Feyenoord wel vergeten zijn. Was bijna direct een sterkhouder op die leeftijd en zoals Zanaz hierboven aangeeft heeft hij de club veel geholpen met zijn gift. Wijnaldum is een echte Feyenoorder, helaas krijgt hij daar niet altijd de credits voor
 
Zanazanyan
 
38
18 juni 2024 om 12:15
Ach Wijnaldum is gewoon een makkelijk doelwit. Een speler die naar de concurrent ging en nu in Saudi speelt, dat is makkelijk schieten voor de goegemeente. Dat in werkelijkheid hij werd gepusht om naar PSV te gaan zodat de technische leiding hun eigen rotzooi kon financieren, om daarna te lekken dat ze “er echt alles aan hadden gedaan om hem te behouden maar hij wilde niet verlengen” om het eigen vege imago op te poetsen, dat wordt allemaal vergeten en vergeven. Want ja, de boeman heeft op deze manier één gezicht, een gezicht waar je heerlijk op kan afgeven nu hij ook nog eens als hypocriet kan worden afgeschilderd. Wijnaldum is meer Feyenoorder in zijn kleine linkerteen dan alle Feyenoord leden op dit forum bij elkaar.
 
lexus69
 
8
18 juni 2024 om 13:09
Doorgebroken bij PSV? Weet niet hoe lang je Feyenoord volgt maar je praat echt onzin. Heeft notabene geld gedoneerd aan ons.
 
fiorenoord
 
2
18 juni 2024 om 13:48
@zana Je poneert dit nu zomaar, maar heb je ook een bron voor je stelling? Het is ondertussen dik 15 jaar geleden, maar destijds waren de verhalen dat Wijnaldum per se in Nederland wilde blijven en alle aanbiedingen vanuit het buitenland werden door hem van tafel geveegd. Wijnaldum heeft de club dus met de rug tegen de muur gezet: een bod van een concurrent aannemen of transfervrij vertrekken. Dus ja; je mag hem als enorm Feyenoorder beschouwen als je wilt. Ik beschouw hem als iemand die zijn carrière goed heeft gepland en daarbij alleen loyaal was aan zichzelf.
 
Westend
 
2
18 juni 2024 om 14:11
Fiorenoord, precies dat. Ik heb daar persoonlijk niet zoveel moeite mee want het heeft zijn carriere persoonlijk gewoon heel veel goed gedaan. Je had in die periode daarna bijvoorbeeld ook Castaignos die de vergetalheid in is geraakt. Gewoon veel te veel spelers die op veel te jonge leeftijd een onmogelijk grote stap hadden gemaakt. Wijnaldum heeft het toen gewoon goed gedaan. Feyenoord werd iets van 8ste ofzo. PSV voor de titel. Het was een logische vervolgstap. Fer ging bijvoorbeeld ook naar Twente in dat jaar. Voor toen was dat een stap 'van Heereveen naar Feyenoord'. Nu is dat natuurlijk heel anders
 
Zanazanyan
 
10
18 juni 2024 om 16:57
@fiorenoord Even googlen op Rijnmond docu met en over Wijnaldum, denk uit 2016/17 zoiets? Uurtje ongeveer, maar het kijken waard. Ook heeft Brard, die toentertijd de hoofd jeugdopleidingen was, dit vaker in interviews aangehaald. Dus nee, ik ‘poneer hier niet zomaar iets’, beetje neerbuigende reactie ook. Beetje googlen en je komt er al. En clubs uitgespeeld tegen elkaar? Wijnaldum heeft het hele jaar gevraagd om een verlenging omdat hij koste wat kost juist NIET transfervrij de deur uit wilde lopen. Pas toen PSV kwam zeiden ze bij Feyenoord ineens dat ze altijd al wilden verlengen, ook dit is maar een google search weg. Jij mag hem egoïstisch vinden, maar het enige tastbare bewijs (namelijk de donatie aan de jeugdopleiding) bewijst juist het tegendeel.
 
DeEchteAjacied
 
22
18 juni 2024 om 11:28
Is zijn goed recht toch. Heb liever dat hij dit zegt dan dat hij een lulverhaal op gaat hangen over het project dat hem aanspreekt in Saudi-Arabië, daar heb je er ook genoeg van. Hij kan nu nog prima 1-2 jaar écht het onderste uit de kan halen en in principe net zoveel verdienen in zijn periode bij Al Ettifaq als de rest van zijn profcarriere in zijn totaliteit. Zijn afwegingen die je maakt,
 
Svenieman
 
11
18 juni 2024 om 11:32
Ik snap wel dat hij niet een paar miljoen gaat lappen om bij Feyenoord te gaan spelen én ook nog salaris in te leveren...dat doet heen enkel weldenkend mens. Wanneer hij gratis richting Feyenoord had gemogen en hij écht bij Feyenoord wilde spelen zou hij in dat geval er wel voor gekozen kunnen hebben om voor een lager salaris zijn werk te doen. Maar als ik de tekst goed lees wilde hij op voorhand al geen salaris inleveren, dus heeft hij ook nooit de intentie gehad om echt bij Feyenoord terug te komen. Nutteloze discussie dus.
 
marton3103
 
2
18 juni 2024 om 11:39
In dit geval niet heel bijzonder toch. Ja het gaat om geld, maar in dit geval wel om heel veel geld. Als je een paar ton minder krijgt, of bij wijze van spreken van 4 naar 2mln salaris zou gaan, is misschien nog te overzien wanneer iemand graag wil. Maar hier ging het om miljoenen aan transfergeld én ook nog eens een flink verschil in salaris. Daar zijn maar heel weinig voorbeelden van spelers die dat zouden doen.
 
Hazardinho77
 
3
18 juni 2024 om 11:58
Waarom is dat precies ordinair? Dit zijn zijn laatste jaren om zo'n salaris te kunnen krijgen. Daarbij krijg je bij feyenoord wss alleen maar gezeik als je wat minder speelt. Ik zou het ook wel weten.
 
Feliz
 
3
18 juni 2024 om 12:17
Hahaha Lexy, puntje bij paaltje vinden we dat allemaal belangrijker.
 
4fRedondo
 
3
18 juni 2024 om 12:31
In het geval van Wijnaldum snap ik het wel. Kreeg in verhouding met zijn teamgenoten niet goed betaald. Ff naar PSG wat geen succes werd. Dus nu ff cashen in de zandbak om ook je kinderen financieel onafhankelijk te maken is mooi meegenomen als profvoetballer.
 
fiorenoord
 
3
18 juni 2024 om 13:43
@4f Wijnaldum heeft alleen bij Liverpool al dik 25 miljoen bij elkaar gevoetbald. Niet alleen zijn kinderen, maar ook de generaties daarna zijn volledig financieel onafhankelijk als ze het niet over de balk smijten.
 
4fRedondo
 
0
18 juni 2024 om 16:27
Van die 25 gaat de helft naar de fiscus. Aankoop van een miljoenenvilla in meerdere landen. Dure autos’s. Personeel, etc, etc. Denk dat het banksaldo van Wijnaldum dik onder de 10 miljoen zat voordat hij naar PSG dan wel zandbak verlkastte.
 
CROOSWYKER
 
0
18 juni 2024 om 14:29
Hij wilde geen salaris inleveren want al heb je miljoenen hij heb nog niet genoeg. Hij is bij veel fans geen Feyenoorder meer
 
Keva007
 
3
18 juni 2024 om 11:24
Dit is toch al langer bekend....??
 
Zanazanyan
 
26
18 juni 2024 om 11:24
Maar als hij gratis was geweest had hij toch nog steeds zoveel moeten inleveren qua salaris, hetgeen hij juist niet wilde? Hoe dan ook, ik had hem er graag bij gehad. Voor de Eredivisie nog steeds een geweldige speler en je haalt meteen een brok aan ervaring binnen. Ervaring die we momenteel toch wel missen binnen de selectie. Hoop dat hij alsnog een mooi afscheid gaat krijgen bij Feyenoord, jammer hoe hij is weggegaan en nu vaak onterecht de hoon van velen supporters ontvangt.
 
Pablonino
 
5
18 juni 2024 om 11:28
Waarom moet hij een afscheid krijgen bij Feyenoord? Prima dat hij voor zichzelf koos, zijn goed recht. Is voor Feyenoord toch niet meer of minder dan de vele die de revue zijn gepasseerd.
 
Westend
 
4
18 juni 2024 om 11:38
Feyenoord moest hem toen ook wel verkopen. Samen met Fer. We stonden er zowel sportief als financieel dramatisch bij. Je kon op dat moment het bod op Wijnaldum door PSV ook niet negeren. Een beetje speler als Berghuis: prima voetballer maar uiteindelijk gewoon een passant.
 
Pablonino
 
0
18 juni 2024 om 11:42
Feyenoord wilde zijn contract verlengen, wellicht om er meer uit te halen maar dat was ook hard nodig. Wat ik zeg, prima dat het zo gelopen is maar waarom een afscheid bij ons? Heeft bij ons niet zoveel betekend.
 
Zanazanyan
 
27
18 juni 2024 om 11:50
Klopt, hij heeft alleen alle jeugdelftallen doorlopen, is doorgebroken in het betaald voetbal bij ons, heeft ons een mooie transfersom opgeleverd toen we dat het hardste nodig hadden na absoluut wanbeleid van een incapabele TD als Bosz, heeft zijn deel van de transfersom waar hij contractueel recht op had aan de jeugdopleiding gedoneerd waardoor onze jeugdelftallen weer konden deelnemen aan Europese toernooien (waar o.a. Malacia, Kokcu, Timber en Geertruida van hebben geprofiteerd) en is zijn hele carrière al een uithangbord voor onze jeugdopleiding. Maar jij hebt gelijk joh, één van de zovele passanten die nooit iets heeft betekent voor ons.
 
Pablonino
 
4
18 juni 2024 om 11:55
Dat geld wat zogenaamd niet gelekt mocht worden maar toch per ongeluk door zijn zaakwaarnemer de wereld in is geslingerd. Ron Vlaar, met zijn wens voor Engeland, tekende wel bij. De Vrij tekende wel bij. Wat ik zeg, prima dat hij voor zichzelf koos maar we hoeven hem toch ook niet groter te maken. Laat hem zijn afscheid krijgen bij zijn eigen club.
 
Zanazanyan
 
24
18 juni 2024 om 12:04
Wat maakt het uit dat die donatie gelekt is, de impact ervan werd toch niet minder groot? Grappig dat je daar een heel issue van maakt, maar dat de technische leiding ineens lekte dat Wijnaldum niet wilde verlengen als zoete koek slikt. Feyenoord is zijn club, of jij dat nou wil zien of niet.
 
Pablonino
 
2
18 juni 2024 om 12:11
Kwam voor mij over als zijn schuldgevoel afkopen, anders was het wel geheim gebleven. Maar iedereen mag er naar kijken zoals hij wil toch. Ik zeg verder niet dat hij Feyenoord niet als zijn club mag beschouwen maar waarom moeten wij hem een afscheid geven? Dat is toch gebruikelijk om bij je eigen club te doen waar je voetbalt.
 
fiorenoord
 
3
18 juni 2024 om 13:38
Een afscheid zou ook wel echt schandalig zijn. Als hij bij Feyenoord had gespeeld wellicht, maar we hebben voor spelers als Schaken, Jan Scharie en Nelom ook nooit een afscheid georganiseerd. Geen idee waarom we dat voor Wijnaldum wel zouden doen. Het is al met al gewoon een passant, die op een cruciaal moment koos voor een rivaal en daar uiteindelijk meer heeft gespeeld dan bij ons. Het lijkt me eerder op zijn plaats dat hij een afscheid krijgt bij Psv.
 
qinrom2
 
0
18 juni 2024 om 14:12
Die zaakwaarnemer gooide het pas op tafel nadat Gini als verader werd neergezet. Je kan dat negatief oppakken ,maar je kan ook denken wat goed dat hij dit doet
 
Westend
 
0
18 juni 2024 om 14:13
Op dat moment kon je Feyenoord en PSV niet als rivalen zien natuurlijk. PSV speelde structureel voor de titel en wij voor het linker rijtje. Sportief was het logisch
 
Pablonino
 
1
18 juni 2024 om 14:29
Het is meer hoe ik er naar keek toendertijd. Als die volgend jaar bij Feyenoord speelt vind ik het ook prima, als hij het niveau nog aan kan. Fer is er ook weer komen voetballen. Ik blijf alleen van mening dat hij bij zijn eigen club afscheid moet nemen. Waarom moet Feyenoord dat organiseren? Omdat hij 15 jaar eerder zijn portemonnee trok?
 
Zanazanyan
 
6
18 juni 2024 om 17:01
@fiorenoord met ‘een afscheid’ bedoel ik niet een afscheidswedstrijd maar dat hij zijn carrière bij Feyenoord afsluit. Daarnaast heeft hij langer bij Feyenoord dan bij PSV gezeten, of tellen die jaren in de jeugdopleiding waar we altijd zo trots op zijn ineens niet meer? Zelfs in aantal jaren bij het eerste heeft hij langer bij Feyenoord dan bij PSV gezeten. Op een cruciaal moment heeft hij er juist voor gezorgd dat Feyenoord het geld binnen kreeg om de club overeind te houden, niet andersom. Jij legt liever de schuld neer bij het resultaat van jarenlang wanbeleid (lees: het moeten verkopen van ons grootste talent) dan bij de falende beleidsbepalers die het wanbeleid veroorzaakten, ik niet.
 
Drumsgoon
 
0
18 juni 2024 om 11:58
Heel mooi dat het niet gelukt is. Over the hill.
 
Mikeyduff
 
5
18 juni 2024 om 12:06
Nee Gini, Feyenoord had een optie geweest als jij salaris in had willen leveren, dat wilde je echter niet. Er is namelijk zo'n 6/8 miljoen voor Stengs betaald. Dus die 10 miljoen had ook prima geweest als jij je had kunnen schikken in 1/2 miljoen per jaar, maar dat wilde je niet. Daarom ben je naar SAE gegaan, heel simpel: geld geld geld.
 
RudyRomer-meyer
 
2
18 juni 2024 om 12:55
Had ik toch liever symansky zien blijven en daar geld aan betalen dan Wijnaldum
 
Spijkenisser
 
2
18 juni 2024 om 13:00
Meneer kan mooi praten, maar Feyenoord had ook al interesse voor een terugkomst wanneer Wijnaldum transfervrij naar PSG ging. Dat was al een merkwaardige stap. Nu moet hij niet het laatste moment erbij kiezen als je je jeugdclub al 2x hebt afgezegd. Je weet dat er een salarisplafond is bij Feyenoord en dan kan je nu niet beginnen over inleveren. Dan moet je bij het eerste contact al gelijk eerlijk zijn en afwijzen, een deal zit er dan niet in als je niet wilt inleveren.
 
Primetime
 
0
18 juni 2024 om 17:30
Op je 30e terugkomen al naar de Eredivisie is ook wel echt vroeg als je dat seizoen nog bijna 4000 minuten hebt gespeeld voor Liverpool, dat doet echt niemand. Daar is niets merkwaardigs aan
 
AjaxBarCam
 
1
18 juni 2024 om 13:11
Ja als Feyenoord minimaal hetzelfde salaris had geboden, wat realistisch!