Wijziging bij Oranje tegen Ecuador? 'Ik zit dicht tegen de basis aan'
Donderdag, 24 november 2022 om 08:22

Davy Klaassen geeft zichzelf een goede kans om vrijdag te starten tegen Ecuador. De middenvelder van Ajax kon onder Louis van Gaal lange tijd rekenen op een basisplaats, maar moest tegen Senegal genoegen nemen met een rol als invaller. Klaassen was verantwoordelijke voor de bevrijdende 0-2, knokte zich het snot voor de ogen en zou er niet raar van opkijken als hij tegen Ecuador wel aan de aftrap verschijnt.

Van Gaal koos tegen Senegal voor een middenveld met Frenkie de Jong, Steven Berghuis en Cody Gakpo. Naast Klaassen betekende dat ook een reserverol voor onder meer Teun Koopmeiners en Marten de Roon, die in de slotfase werden ingebracht. Voor Klaassen was het zijn eerste doelpunt ooit op een WK en zijn tiende in het shirt van Oranje. "Ik was vooral blij met de overwinning en het doelpunt", vertelt de middenvelder tegen De Telegraaf. "Dat zijn mooie momenten. Het is heerlijk om te beginnen met een overwinning."

Verwacht wordt dat de basiself er tegen Ecuador op een paar plaatsen anders uitziet. Zo wist het aanvalsduo Vincent Janssen en Steven Bergwijn weinig indruk te maken en kan Memphis Depay langer spelen dan een halfuur. Ook Klaassen ruikt zijn kans. "Je wilt altijd in de basis staan. Natuurlijk. Ik denk dat ik er sowieso wel dicht tegenaan zit, want ik heb veel wedstrijden mogen starten. Dat ik nu niet speelde, kan ook zomaar weer veranderen. De bondscoach is heel duidelijk over wat hij van me vindt en wat hij van me wil. Ik hoop dat ik er weer in sta."

Mogelijk schuift Van Gaal Gakpo door naar voren, waardoor er op het middenveld een plek vrijkomt voor Klaassen of Koopmeiners. Frenkie is als controleur en spelverdeler verzekerd van zijn plek. Ook Berghuis lijkt tegen Ecuador opnieuw te mogen rekenen op een basisplaats. Van Gaal liet na de zege op Senegal al weten Gakpo ook in te kunnen zetten als een van de twee meest vooruitgeschoven aanvallers. "Je hebt kunnen zien in de eerste helft dat hij de snelheid had om de verdedigers eruit te lopen. Hij is behendig en vaardig. Hij had alleen moeten scoren."

Meer nieuws
   
14:27
14:27
Inter viert kampioenschap met gemakkelijke zege en dubbelslag Çalhanoglu
1
   
14:18
14:18
PEC Zwolle verslaat Heracles Almelo en passeert 'magische grens' van 34 punten
0
   
14:11
14:11
AZ kan vierde plek bijna niet meer ontlopen na geflatteerde zege op NEC
14
   
14:10
14:10
FC Eindhoven weet ook niet van Telstar te winnen in Keuken Kampioen Divisie
0
   
14:00
14:00
Live meepraten in de Premier League: Tottenham Hotspur - Arsenal
7
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (51)

 
Sitostick
 
60
24 november 2022 om 08:27
Ik heb oprecht alle vertrouwen in Louis, maar dit zou echt een dieptepunt zijn voor Oranje
 
DeNuanceman
 
40
24 november 2022 om 08:30
Waarom? Hij viel prima in en heeft bij Louis altijd goed gepresteerd in oranje. Vorig jaar in de kwalificatie had hij ook gewoon een belangrijke rol. Daarnaast was Bergwijn erg zwak tegen Senegal en was galpo veel sterker in de spits dan op 10. Klaassen op 10 en gakpo een linie naar voren zou op basis van maandag helemaal niet zo gek zijn
 
Suarez 7
 
41
24 november 2022 om 08:34
Als je een rol van betekenis wil spelen op het Wereldkampioenschap, moet je bouwen aan een team zonder een speler die beperkte kwaliteiten heeft, zoals Klaassen. In balbezit heb je eigenlijk vrijwel niets aan hem, behalve in de 16, waar hij weleens een goaltje wil meepikken. Voetballend zijn er zoveel betere opties. Ik zou gaan voor: Noppert, Timber, Van Dijk, Ake, Dumfries, Koopmeiners, De Jong, Blind, Berghuis, Gakpo en Bergwijn in een 3-4-1-2. Vond Janssen erg tegenvallen en Gakpo is in de aanvallende zones toch het meest dreigend.
 
Pieterpost
 
12
24 november 2022 om 08:41
Inderdaad. Vooraf werd de uitverkiezing van Klaassen met de grond gelijk gemaakt, maar dat hij weer leverde is geen verrassing. Dat hij bij Ajax op een zijspoor is geraakt heeft er meer mee te maken dat ze andere meer technisch begaafde spelers in zijn plaats wilde zien. Echter, als er een mooi team staat dan kan je een Klaassen er goed bij hebben, want hij kan wel strijd leveren en doelpunten maken. Klikt sowieso goed ook met Memphis Klaassen dat hebben we tegen Turkije al gezien.
 
DeNuanceman
 
23
24 november 2022 om 08:46
@suarez7.. Als je een rol van betekenis wil spelen op het wk, moet je de specifieke kwaliteiten van alle spelers zo goed mogelijk benutten en de zwaktes zoveel mogelijk maskeren. LvG is juist daarom zo'n topcoach. Hij kiest niet simpelweg de beste 26 spelers, maar zorgt dat hij verschillende wapens in zijn selectie heeft. Klaassen scoort op belangrijke momenten en de 2-0 hadden niet veel spelers gemaakt bij een 1-0 voorsprong in blessuretijd, want niet iedereen kan de situatie inschatten en op de juiste plek komen. Moet Klaassen iedere wedstrijd in de basis staan en 90 minuten maken? Nee. Maar kan hij in bepaalde wedstrijden, tegen bepaalde tegenstanders de beste oplossing zijn? Zeker.
 
GunneRo
 
11
24 november 2022 om 08:55
Er bestaan zoveel 'betere' opties voor de spitsenpositie bij Frankrijk, en toch laat Giroud al jaren zijn waarde zien. Het gaat er dus om wie het beste binnen het systeem past. Bij NL zoeken we niet naar de meest complete nummer 10 (die hebben we namelijk niet). Dit elftal heeft een gebrek aan scorend vermogen en lopende mensen. O.a. Blind en Frenkie hebben iemand nodig die in de diepte aan te spelen is. Als er één speler is die weet waar hij moet lopen rondom en in de 16 meter, dan is het Klaassen wel. Het is voetballend gezien niet de mooiste keuze, maar het zal mij een worst wezen als NL ver komt met een beperkte Klaassen op 10, die precies hetgeen kan en doet waar in dit elftal behoefte aan is.
 
jonkero
 
1
24 november 2022 om 08:59
@suarez 7 niet helemaal met je eens. Tuurlijk zouden we idealiter bouwen naar een team die totaalvoetbal speelt, maar daar hebben we simpelweg de kwaliteiten niet voor. Laten we nou gewoon de beste 11 neerzetten waarmee we Ecuador verslaan, en dan zien we daarna wel verder.
 
Sitostick
 
5
24 november 2022 om 09:29
Zoals ik zei, ik heb alle vertrouwen in Louis en het zou me niet verbazen als dit zou werken. Maar als Klaassen toch je beste optie is voor achter de aanval is het toch diep triest gesteld met de spoeling?
 
D-Bergkamp
 
3
24 november 2022 om 09:31
@suarez 7, Als je een rol van betekenis wilt spelen moet je een compleet team hebben, niet met alleen maar mooie voetballers. De goal van Klaassen is typerend waarom hij in sommige opstellingen enorm van waarde kan zijn. Als je de beelden terug kijkt heeft Memphis de bal en moet Klaassen nog van eigen helft vertrekken. Er is geen Bergwijn, Gakpo, Berghuis of welke speler dan ook die deze meters nog zou maken, op Klaassen na. Het is geen wonder dat hij altijd goed staat, hij werkt namelijk 30% harder dan de rest.
 
NEC_Shady
 
2
24 november 2022 om 09:53
@denuanceman Hij is DE reden van het missen van het vorige toernooi. Meeste kansen ooit gemist als nr.10 van NL. En dat waren tegen de makkelijke tegenstanders.
 
 
8
24 november 2022 om 10:10
Tegen Qatar en Ecuador moet je middels goed spel winnen. Je moet controle hebben en dus voetballers opstellen. Klaassen heeft specifieke kwaliteiten, maar het is bepaald geen speler waarmee je dominant voetbal spelen kan. Het is eigenlijk best een non-voetballer. Ik zou Gakpo inderdaad een linie naar voren zetten, maar dan Berghuis op de plek van Gakpo en Koopmeiners op de plek van Berghuis. Dan heb je met Frenkie, Koopmeiners en Berghuis (meer dan) zat voetbal. Alledrie kunnen ze een speler wegsteken. Koopmeiners en vooral Berghuis kunnen zelf ook een goaltje maken en met Depay en Gakpo heb je dan veel voetbal voorin. Hiermee kan je een Qatar of Ecuador op een hoopje spelen. Dat kan je niet met Davy, houten, Klaassen.
 
DeNuanceman
 
2
24 november 2022 om 11:33
@nec_shady.. Nations league | Polen thuis | scoort aansluitingstreffer waarna er alsnog een punt wordt gepakt | +1 punt WK-kwalificatie | Letland uit | scoort de enige treffer waarmee een blamage wordt voorkomen | +3 punten WK-kwalificatie | Turkije thuis | scoort de 1-0 in de eerste minuut, waarmee de ban gebroken is en oranje uitloopt naar 6-1 | +3 punten WK-kwalificatie | Noorwegen uit | scoort de 1-1 waardoor oranje een punt pakt tegen de directe concurrent | +1 punt Maar je kan uiteraard ook vanuit de onderbuik reageren en zeggen dat Klaassen er niks van heeft gebakken en geen enkele bijdrage heeft geleverd. Dat zal je vast wel wat duimpjes opleveren aangezien hij ajacied is en niet erg gepolijst.
 
Mrblueeyes
 
3
24 november 2022 om 10:14
Wat een haat altijd richting Klaassen. In oranje speelt hij altijd goed, dus het is zo onterecht.
 
JK-Ajax
 
31
24 november 2022 om 08:29
Gakpo, Depay, Berghuis, Frenkie, Koopmeiners. Lees je mee Louis?
 
Buitenspelgoal
 
4
24 november 2022 om 08:35
Ik zou ook Timber ipv. De Ligt er weer inzetten, ondanks de mindere vorm van Timber. De Ligt heeft nu al meermaals laten zien niet geweldig te zijn als buitenste CV in een 3 mans verdediging. Timber kan die ruimte veel beter bespelen, ook omdat hij veel wendbaarder is.
 
Psv-er!
 
4
24 november 2022 om 09:02
Timber is gewoon veel comfortabeler aan de bal dicht bij de zijlijn. Als de tactiek is dat Dumfries altijd zo hoog moet staan zou ik ook voor Timber kiezen.
 
JK-Ajax
 
1
24 november 2022 om 09:33
Ja zeker mee eens! Timber is beter aan de bal, wellicht profiteert Dumfries hier ook van want dat was tegen Senegal niet heel goed vond ik. Wellicht als de ruimtes klein blijven dat je Frimpong eens kan proberen.
 
D-Bergkamp
 
0
24 november 2022 om 09:32
@JK-Ajax Als je zoveel voetbal neer zet, dan moet je ook de loper er tussen zetten die de (nodige) verbinding tussen middenveld en aanval hebt. Tegen Senegal zag je juist dat het twee losse eilanden waren en dat Klaassen verbinding bracht.
 
JK-Ajax
 
5
24 november 2022 om 09:52
Ja ik weet niet of Klaassen in de basis direct de oplossing daar voor is, ik vind hem veel fijner als invaller het laatste half uur bijv. Ik vond Berghuis te hoog staan waardoor je steeds alleen een verdediging had en een aanval. Als je Berghuis nu hoger zet denk ik dat je met Frenkie en Koopmeiners een prima verbinding hebt. Zeker als je de Ligt eruit haalt voor Timber ook.
 
D-Bergkamp
 
0
24 november 2022 om 10:03
@JK-Ajax Ik zeg niet dat Klaassen de oplossing is, ik zeg alleen dat bijv Gakpo op de 10 niet de meters maakt die benodigd zijn om de verbinding te zijn.
 
Suarez 7
 
22
24 november 2022 om 08:31
Ik zie Klaassen een beetje als de Dani de Wit van Oranje. In 18/19 viel De Wit in bij Ajax in belangrijke duels tegen Real Madrid en Bayern Munchen en kreeg hij genoeg speeltijd. Zijn taak was vaak simpel: gaten dichtlopen, knokken en als een gifkikkertje tekeer gaan in de laatste twintig minuten van wedstrijden. Net als De Wit komt Klaassen kwalitatief tekort voor een basisplek, maar is hij een goede speler om in te brengen voor de laatste twintig minuten. Hij heeft uiteindelijk ook nog scorend vermogen. 10 goals in 35 interlands is een aardig moyenne voor een speler die geen onbetwiste basisspeler is.
 
Arnavut1
 
7
24 november 2022 om 08:31
Als Depay gaat spelen, dan gaat Klaassen ook spelen. Kunnen elkaar altijd wel goed vinden bij Oranje. Of ik er mee eens ben of niet, zie ik van Gaal dit wel doen. Heb liever Simons of Berghuis op die positie. En Gakpo als aanvaller.
 
Buitenspelgoal
 
3
24 november 2022 om 08:38
Ik ben bang dat we Simons en Frimpong, behoudens blessures, misschien pas tegen Qatar gaan zien. Van Gaal houdt heel erg vast aan de spelers die hij kent en die ''geleverd'' hebben. Simons/frimpong hebben nog geen minuut onder hem gemaakt, dus die staan onderaan de ladder.
 
Pieterpost
 
7
24 november 2022 om 08:44
Simons is natuurlijk het romantische wat iedereen zou willen zien, een sprankelende 10 die we in geen jaren hebben gezien, maar snap wel dat van Gaal wacht tot Qatar. De verwachtingen zijn hoog na zijn begin bij PSV en hij wil natuurlijk voorkomen dat hij door de mand valt tegen een Ecuador. Nog 1 wedstrijdje op safe ??
 
GLENNN
 
2
24 november 2022 om 08:46
Ook niet erg toch? Vastigheid is belangrijk tegen een stugge tegenstander als Ecuador. Als je die wint, ben je door. Dan kan je een Frimpong en Xavi gemakkelijk inpassen en uitproberen.
 
utrecht19
 
3
24 november 2022 om 08:46
Wanneer we straks met 2 of 3-0 voorstaan gaat hij echt wel jonge spelers minuten gunnen. Ik ben geen liefhebber van klaassen maar moet hem wel nageven dat hij vaak zijn doelpuntje meepakt voor Nederland
 
rubentje13
 
4
24 november 2022 om 08:58
@pieterpost al zou matig spelen, hij heeft zich toch al voldoende bewezen in de wedstrijden tegen Ajax en Arsenal? Echt topwedstrijden dus. Ik zie hem graag spelen op 10 met Gakpo in de spits naast Depay. Denk dat je daar zo veel meer voor terugkrijgt dan met Bergwijn of Klaassen. Simons beheerst vrijwel elk aspect van het voetbal beter dan Klaassen.
 
D-Bergkamp
 
5
24 november 2022 om 09:36
@rubentje13, Simons is technischer en creatiever. Maar iedereen onderschat hoeveel vuile meters Klaassen maakt voor de rest. Hoe belangrijk hij is in het druk zetten. Hoeveel (2e) ballen hij veroverd. Tegenstanders dwars zit en mee verdedigd. Ja ik kijk liever naar de voetballer Simons, maar zeggen dat hij elk aspect beter beheerst is geowon niet waar. Sterker nog, Klaassen beheerst veel meer diverse aspecten dan Simons. Alleen zijn dat niet direct "bal gerelateerde" aspecten en daarom onderbelicht. Is Klaassen de betere voetballer: nee dat zeg ik niet Ik zeg dat Klaassen heel veel kwaliteiten bezit die in een team heel goed werken ipv in de individuele speler. Klaassen verbind een team.
 
Pieterpost
 
0
24 november 2022 om 09:36
Het zou kunnen, maar Klaassen en Bergwijn doen het ook niet onverdienstelijk bij Oranje. Misschien dat hij zich in het elftal knokt, de Guzman verdween in 2014 ook uit de basisopstelling voor de jonge Wijnaldum.
 
JK-Ajax
 
3
24 november 2022 om 09:59
Simons is een goede voetballer en presteert ook goed bij PSV, maar om hem nu basis te zetten op een WK terwijl hij nog geen minuut gemaakt heeft met deze selectie vind ik dan weer helemaal niets. Klaassen levert vaak wanneer hij er in komt en Berghuis staat wat mij betreft boven hem in de pikorde. Elke minuut die hij mee kan pakken is mooi meegenomen voor hem.
 
JK-Ajax
 
3
24 november 2022 om 10:10
Simons beheerst vrijwel elk aspect van het voetbal beter dan Klaassen. -- Dit is echt een waardeloze vergelijking en ook nog eens onjuist. Compleet verschillende spelers met specifieke kwaliteiten.
 
ScheinHeilig
 
1
24 november 2022 om 12:51
Net als noppert bedoel je, die "kende hij ook en had al geleverd"? Van gaal staat er juist bekend om dat hij spelers laat debuteren en frimpong en simons spelen zeker tegen qatar als we van Ecuador winnen.
 
GLENNN
 
5
24 november 2022 om 08:45
Ik snap best dat wanneer je net gescoord hebt je euforisch bent, maar ik mag hopen dat hier niets van klopt. De enige spelers die aanspraak zouden kunnen maken op een basisplek t.o.v. de vorige eerste 11, zijn in mijn ogen Timber & Koopmeiners. Koopmeiners viel goed in en heeft wel het niveau voor de basis. Dan kan je Berghuis doorzetten naar de 10 en Gakpo naar de spits. Kan je met Depay en Gakpo starten en Depay na een uur ongeveer eraf halen voor Bergwijn (of je start met Bergwijn en Gakpo en brengt Depay indien nodig). Timber is comfortabeler aan de bal en met het spelen aan de zijkant i.t.t. de Ligt. Die oogt daar zeer onwennig en lijkt niet ideaal voor de RCV, maar alleen voor de CV positie bij Oranje. Verder zou het mij ook niet verbazen als Malacia een kans krijgt. Blind is matig en heeft totaal geen dreiging in de diepgang i.t.t. Malacia. Maar Blind is wel iemand die ''levert'' in Oranje volgens Louis, dus ik zie het niet snel gebeuren. Ik verwacht tegen Qatar wel wat andere spelers (mits je wint van Ecuador). Ik denk dat een Frimpong dan wel speeltijd gaat krijgen. En ik gok ook wel de Vrij een potje.
 
Goofie10
 
4
24 november 2022 om 08:59
Het zou je niet verbazen als Malacia een kans krijgt, maar toch zie je het niet snel gebeuren? Ik denk dat Blind de beste optie is in een vijfmans verdediging, Malacia zou de beste optie zijn in een viermans verdediging.
 
GLENNN
 
4
24 november 2022 om 09:03
Mij persoonlijk zou het niet verbazen als Malacia een kans krijgt. Maar Louis (en Danny) kennende, zal Blind het gehele toernooi wel weer spelen. Ik denk dat Malacia in beide systemen een betere optie is. Defensief is hij sterk (fel), daarnaast kan hij veel meer corrigeren met zijn snelheid. Passend is Blind alleen beter. Positioneren was hij volgens velen ook beter in, maar tegenwoordig zie ik Blind alleen maar verkeerd staan.
 
Goofie10
 
0
24 november 2022 om 09:11
Malacia is defensief zeker beter dan Blind, daarom in een viermans verdediging ook in mijn ogen de beste optie. In een vijfmans verdediging, waar de backs erg diep staan en er voetballend nog wat meer gevraagd wordt, vind ik Blind toch wat beter. Onder meer omdat je ook wat meer defensieve zekerheid achter je hebt met 3 centrale verdedigers. Echter zie ik Louis, Blind jr. ook niet snel uit de basis halen.
 
Bereta
 
3
24 november 2022 om 09:45
Waaraan heeft Malacia die kans verdient? Hij laat in Engeland zien dat hij positioneel niet goed genoeg is voor dit niveau. Hij snapt/leest het spelletje niet snel genoeg. En Frimpong kan ook links toch? Die laat het al langer zien in Duitsland volgens mij. Ik volg hem niet dus ik weet niet of hij ook echt goed.
 
PSVparasiempre
 
6
24 november 2022 om 08:47
Als Klaassen dicht bij de basis zit, gaat er iets niet goed. Een 13 in een dozijn voetballer die niets toevoegt.
 
zlatanfan4ever
 
6
24 november 2022 om 08:50
Mooi hoe 90% op social media zich afvroeg wat Klaassen in het NLs elftal op het WK te zoeken had en Louis voor gek verklaarde en ik één van de weinige was die men erop wees dat hij de ideale speler voor dit team is door zijn multi-inzetbaarheid en verschillende kwaliteiten zowel aanvallend met aansluiting bij de 16 (als 10) als verdedigend (op 6, wat hij bij Werder veel heeft geleerd). Dit is niet op m'n gelijk te halen, maar om te laten zien dat men minder met z'n clubhart moet kijken, maar meer globaal naar het team en wat het Nl's elftal nodig heeft. Ik wees men er al op dat hij in de WK kwalificatie in 10 potten, 4 goals, 4 assists had en nu bewijst hij zijn waarde in 20minuten met een goal. Dan zit je gewoon terecht erbij en het zou me niks verbazen als hij 'gewoon' basis staat tegen Ecuador i.p.v. Berghuis. Zelfde geldt voor Timber die denk ik boven de Ligt zal worden gekozen, aangezien de Ligt echt zwak speelde.
 
rubentje13
 
1
24 november 2022 om 09:02
Ja maar wat jij doet is toch ook niet per se beter dan wat de rest van social media doet? Jij wijst naar zn statistieken uit de kwalificatie, die al lang geleden is geweest. Dit jaar raakt hij geen pepernoot. Bij Ajax ook niet. Leuk dat hij een goaltje scoort tegen Qatar (goeie goal, goed meegelopen, goed positie gekozen en goed afgerond), maar dat rechtvaardigt toch niet dat hij in de basis moet? Ik vind op die 10 positie 3 spelers beter dan Klaassen (gakpo, Berghuis en Simons). Dus hij zou bij niet eens eerste wissel zijn voor die positie. En dan kijk ik ook niet met clubhart, maar gewoon naar vorm en kwaliteit. En ik mis over de gehele breedte de vorm en kwaliteit bij Gakpo. Overigens wel eens dat Timber moet starten. En als Berghuis niet start, zou ik Koopmeiners op die positie zetten. Maar ik zou wel Berghuis starten.
 
Lemet
 
0
24 november 2022 om 09:46
Hij scoorde tegen Senegal. Qatar is de laatste wedstrijd van de poule. Gakpo is ongetwijfeld een betere speler en getalenteerder dan Klaassen maar op het middenveld twijfel ik daar aan. Gakpo speelde ook zeker niet goed toen hij daar stond. Ik heb inderdaad ook een creatievere speler op 10 zoals Simons of Berghuis maar die twee lijken qua type wel redelijk veel op elkaar. Dat je dan Klaassen inbrengt als je scorend vermogen nodig hebt lijkt me niet gek. Daarnaast denk ik dat het tegen zwakkere of behoudend spelende teams ook niet gek is om met zowel Berghuis/simons alsook Klaassen te spelen.
 
D-Bergkamp
 
1
24 november 2022 om 10:02
@rubentje, Gakpo, Berghuis en Simons zijn alle drie betere voetballers dan Klaassen. Daar heb je 1000% gelijk in en is onbetwist. Alleen betekent een betere voetballer niet automatisch ook de beste speler voor het team op die positie. Tegen Senegal zag je juist dat er geen verbinding was tussen middenveld en aanval omdat niemand van de technische voetballers de vuile meters maakte en de duels won. Tussen alle voetballers heb je altijd iemand nodig die het team verbind. De connectie is en het werk verricht wat moet gebeuren om anderen te laten excelleren. Onder Bert van Marwijk speelden we met Nigel de Jong op CVM, was dat een geweldige voetballer? Nee Maar die zorgde er wel voor dat de fantastic four hun gang konden gaan.
 
rubentje13
 
1
24 november 2022 om 10:33
Met je eens dat er waterdragers in een team moeten zijn. En dat er tegen Senegal geen verbinding tussen de middenvelders en de aanval was (eigk was er bijna geen middenveld). Maar is Klaassen daar echt de beste speler voor? Klaassen is een loopwonder en voert zn taken uit, maar Simons kan dat bijvoorbeeld ook en die is technisch 3x vaardiger. Ik denk zelfs dat je het prima op kan lossen door de rol van Berghuis iets te veranderen, want die stond nu de hele tijd of naast Frenkie, of naast Gakpo, maar nooit in de ruimte ertussen. En ook Koopmeiners kan meer in die rol spelen. Ik denk dat andere spelers het door jou terecht benoemde probleem beter op kunnen lossen dan Klaassen.
 
NEC_Shady
 
0
24 november 2022 om 09:54
@zlatan Hij was DE reden van het missen van het vorige toernooi. Meeste kansen ooit gemist als nr.10 van NL. En dat waren tegen de makkelijke tegenstanders. Niet vreemd dat mensen je voor gek verklaarde.
 
SnijdersNr10
 
1
24 november 2022 om 09:05
Koopmeiners zou een logischere keuze zijn.
 
ModricMagic
 
6
24 november 2022 om 09:10
Alsjeblieft niet zeg. Hij is veel te beperkt aan de bal. Hij is alleen nuttig als wissel wanneer de tegenstander moe is. Dan heb je wat aan zijn loopacties zonder de bal. Liever Koopmeiners naast Frenkie.
 
afca10000
 
2
24 november 2022 om 09:36
8 jaar geleden gingen we met een 5 mans verdediging spelen omdat de verdediging niet goed genoeg was voor een 4-3-3. Nu hebben we de absolute crème de la crème en spelen we nog steeds deze waardeloze opstelling. Gewoon weer 4-3-3! Dan gaan we pas vlammen. Dumfries- de Vrij, de Ligt of Timber- van Dijk- Malacia Frenkie- Teun- Berghuis of Klaassen of Simons.. misschien wel Teun op 10 doet hij fantastisch in Bergamo. Berghuis kan ook op RW, Memphis in de Spits, Gakpo LW
 
Bereta
 
1
24 november 2022 om 09:38
Dit doet met echt denken aan de Engelsen voordat ze al deze super talenten van nu hadden. Elke keer kwamen ze naar Ek`s en Wk`s met middelmaat en liepen ze met elkaar te discussieren welke middelmatige speler beter was om de tornooi mee te winnen. Treurig was dat en nu is het net zo. Wat ongelofelijk zielig dat we het hier uberhaupt over moeten hebben. Van "sneijder of Van der Vaart" naar "klaassen zit dicht tegen de basis 11". My god.
 
ScheinHeilig
 
3
24 november 2022 om 12:53
De opstelling tegen Senegal was niet slecht enige wat ik zou veranderen is als volgt: De ligt > timber Blind > malacia Janssen > depay
 
Emz01
 
2
24 november 2022 om 14:06
Een van de dingen die ik waardeloos vind in voetbal, is een nummer 10 die niet kan voetballen. Daar hoort altijd iemand te staan die wel kan voetballen. Ik heb het vaker geroepen, maar Klaassen had nooit mee gemogen, laat staan in de basis staan. Een winnend team verander je niet snel op meerdere posities, maar er moeten echt wel een paar wijzigingen komen, vind ik. De Vrij ipv De Ligt, Malacia ipv Blind, Frenkie, Koopmeiners en Berghuis op het middenveld, Depay en Gakpo voorin.