Willem II haalt 'Koningskind' terug: 'Het lijkt me een erg mooie baan'
Woensdag, 20 juni 2018 om 09:48

Jos van Nieuwstadt keert terug bij Willem II. De Tilburgers laten woensdagochtend weten via de officiële kanalen dat de oud-verdediger de nieuwe teammanager wordt. Voor de 39-jarige Van Nieuwstadt betekent zijn nieuwe dienstverband een rentree bij de club waar hij op twaalfjarige leeftijd instroomde in de jeugdopleiding en waar hij uiteindelijk tot 138 wedstrijden in de hoofdmacht kwam.

"In de jaren dat ik in het eerste van Willem II speelde was Frank Brugel teammanager. De taken en het belang van een teammanager zijn in de loop der jaren echter flink veranderd", blikt Van Nieuwstadt, die in zijn tijd bij het Engelse Doncaster Rovers pas echt het belang van een teammanager ervoer, terug. "Zeker als buitenlandse speler krijg je veel op je bordje als je bij een club binnenkomt. Huisvesting, auto, verzekeringen, noem maar op."

"Het is erg fijn als er dan iemand is die je overal bij kan en wil helpen. Een teammanager is een constante factor binnen een club, die spelers wil ontlasten en thuis laten voelen", gaat hij verder. De voormalige stopper was de afgelopen jaren werkzaam bij Marcon en Robey Sportswear, de twee meest recente kledingleveranciers van Willem II. Op die manier bleef hij ook nauw betrokken bij de club.

"Teammanager bij "mijn club" lijkt me een erg mooie baan en ik denk dat de functie goed bij me past. Ik regel graag dingen, stel mensen graag op hun gemak en wil spelers zorgen uit handen nemen, zodat ze op het veld alleen presenteren aan hun hoofd hebben", sluit Van Nieuwstadt, die door Willem II vanwege zijn lange geschiedenis bij de club een 'Koningskind' wordt genoemd, af.

Meer nieuws
   
21:47
21:47
The Times weet welke rol Slot precies gaat krijgen binnen organisatie Liverpool
2
   
21:37
21:37
Late gelijkmaker van Leverkusen wekt grote woede: 'Het is een schande!'
1
   
21:05
21:05
Robin van Persie gaat in op vraag of hij ooit trainer van Feyenoord wordt
3
   
20:28
20:28
Ongekend: Leverkusen behoudt ongeslagen status door goal in minuut 97
28
   
20:15
20:15
Arne Slot: de trainer die 'sleeping giant' Feyenoord ontwaakte
11
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (2)

 
Jonas15
 
0
20 juni 2018 om 10:46
Goed nieuws voor mijn cluppie. Ik kijk uit naar het komende seizoen met deze man aan het roer. Hopelijk kunnen wij wat leuke transfers plegen en bepalende krachten binnenshuis houden.
 
Dominique443
 
0
20 juni 2018 om 11:15
"zodat ze op het veld alleen presenteren aan hun hoofd hebben" Ik mag toch hopen dat ze willen gaan presteren, in plaats van presenteren. Anders lever ik mijn seizoenskaart vast in.