Willem II ontkracht wild gerucht over opvolging Koster: 'Absolute onzin'
Dinsdag, 26 januari 2021 om 16:38

Willem II heeft Mark van Bommel niet gepolst om Adrie Koster op te volgen als hoofdtrainer. De Tilburgers zijn op zoek naar een nieuwe trainer, nadat Koster eerder vandaag werd ontslagen vanwege aanhoudende tegenvallende prestaties. De naam van Van Bommel ging al rond in de wandelgangen, maar volgens technisch directeur Joris Mathijsen klopt er niets van het gerucht.

"We hebben vanochtend het nieuws aan Adrie verteld en vanaf nu ga ik me richten op het vastleggen van een nieuwe hoofdtrainer. Dat moet zo snel mogelijk gebeuren", tekent ESPN op uit de mond van Mathijsen. Van Bommel zou gespot zijn met algemeen directeur Martin van Geel. Mathijsen ontrkracht de geruchten over zijn voormalige ploeggenoot bij Oranje. "Volgens mij ben ik de technisch directeur. Ik weet niet waar dit gerucht vandaan komt. Dat is echt absolute onzin. We hebben nog met niemand gesproken tot nu toe." Van Bommel is clubloos sinds zijn ontslag bij PSV en werd eerder al in verband gebracht met een dienstverband bij FC Utrecht, maar ook dat gerucht werd naar het rijk der fabelen verwezen.

Onder leiding van Koster werd in 2019 de finale van de TOTO KNVB Beker bereikt en plaatste Willem II zich vorig seizoen nog voor Europees voetbal. Eind vorig jaar besloot de Tilburgse clubleiding het contract van de trainer nog te verlengen. Door de huidige zeventiende plaats op de ranglijst vindt de club het tijd voor verandering. "Wij hadden na afgelopen vrijdag (1-3 verlies tegen PEC Zwolle, red.) niet het idee dat Adrie het tij nog kon keren. We wilden een andere hoofdtrainer voor de groep zetten. Het is triest dat we deze beslissing moesten nemen. Zeker na de successen die we hebben geboekt", aldus Mathijsen.

Meer nieuws
   
08:00
08:00
Wie is de Italiaanse idealist die mogelijk de nieuwe trainer wordt van Ajax?
4
   
07:02
07:02
De Telegraaf: Geertruida 'wil dolgraag naar Liverpool' en staat ook op de radar
28
   
07:00
07:00
Arne Slot: de trainer die 'sleeping giant' Feyenoord wakker maakte
17
   
06:00
06:00
Word lid van onze WhatsApp Channels en mis niets meer van jouw favoriete club!
8
   
23:58
23:58
Feyenoord kan in elk geval één potentiële vervanger van Slot doorstrepen
10
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (15)

 
theo uphus
 
0
26 januari 2021 om 16:52
Altijd hetzelfde na een trainersontslag .als de club niet meteen met een naam komt gaan de h.h. journalisten proefballonnetjes oplaten.
 
Mateja Kezman9
 
2
26 januari 2021 om 17:03
Ik zou hier ook niet aan beginnen als Van Bommel zijnde. Als hij W2 niet uit het slop trekt, dan kan hij zijn trainerscarrière wel vaarwel zeggen. Dat zou het tweede smetje op zijn trainers-CV zijn. Maar goed dat dit maar een wild gericht is/was.
 
Soccerfan_1
 
4
26 januari 2021 om 17:06
Ik heb het al eerder gezegd.....hoezo is zn carriere dan voorbij. Is de carriere van Mourinho ook voorbij na al die ontslagen en slecht voetbal wat hij zn spelers laat spelen? Een trainer zal altijd wel weer een club krijgen.
 
puntnaarachter
 
0
26 januari 2021 om 17:18
Precies, voor dit soort iconen is er altijd nog wel een vangnet als bondscoach van het Nederlands elftal. Zelfs na 3 mislukte klussen kwam Frank de Boer nog aan het roer. Puntje bij paaltje komt er altijd wel een club, maar je op ten duur wel genoegen nemen met mindere clubs. Als Van Bommel hier instapt en het mislukt, dan moet die niet verwachten dat Bayern München nog op de stoep staat. Dan moet je je weer via een lange weg naar boven knokken. Kijk naar Ronald Koeman.
 
Scotsman
 
6
26 januari 2021 om 17:19
Tjonge wat een extreem slechte vergelijking. Je bedoelt de Mourinho die met elke club een prijs won? Dat is toch een totaal andere situatie dan Van Bommel? Verder eens met de strekking hoor, maar de vergelijking met Mourinho slaat nergens op. Die man heeft gewoon een geweldige prijzenkast.
 
azchelsea
 
1
26 januari 2021 om 17:20
Het is wel wat anders als je vertrekt bij een paar van de grootste clubs ter wereld of bij Willem II. Als je faalt onderin de Eredivisie is de vraag of je nog veel banen aangeboden krijgt.
 
Bobiku29
 
2
26 januari 2021 om 18:01
Mourinho heeft de UEFA Cup gewonnen met Porto, de CL met Porto. Twee keer de titel en één beker. Met Chelsea drie titels, één keer de FA Cup. Met Inter de CL, twee keer de Scudetto en één keer de Coppa Italia. Met Real Madrid een titel en een beker. En met Manchester United de Europa League. Dat vergelijk je met Van Bommel die anderhalf jaar PSV heeft gedaan? Haha. Ik ben het met Kezman eens, het afbreukrisico is vrij groot. Hij moet zorgvuldig zijn met het kiezen van zijn volgende club
 
Mateja Kezman9
 
0
27 januari 2021 om 22:54
Nogal een verschil om te falen bij een Real of een United waar je in ieder geval prijzen hebt gepakt, als bij een psv of willem 2 waar het tijdens zijn periode als manager niet liep.
 
Benzema.
 
0
26 januari 2021 om 17:18
Dit is natuurlijk onzin. Bij elke willekeurige club slecht presteren is nadelig voor een trainerscarrière. Van Bommel zal toch ergens een keer in moeten stappen.
 
Scotsman
 
1
26 januari 2021 om 17:24
Ik vind het juist een nobrainer voor Van Bommel. Deze groep behaalde recent nog een bekerfinale en heeft mooie eindklassementen gehaald in de Eredivisie. Er zit veel meer in deze groep dan de zeventiende plaats. En als je twee plaatsen stijgt heb je Willem II gered van degradatie. Lijkt me juist een mooie opsteker voor je carrière.
 
Bossie
 
1
26 januari 2021 om 17:42
Van Bommel kan er wel aan beginnen alleen niet nu. Mocht Willem II in de eredivisie blijven, lijkt het me een prima club voor hem
 
Cas1
 
0
26 januari 2021 om 17:06
Zo gek is het niet. en toch weer wel. Ik had al lang gedacht dat ze hem zouden vragen om Koster bij te staan. Dat zou voor iedereen het beste zijn geweest. Koster heb je net voor langer vastgelegd, dus je hebt vertrouwen in hem. Het loopt nu even niet. Koster is misschien niet in staat een haperende trein weer aan de gang te krijgen, maar met wat hulp van de man die ik in gedachten had zou het wel kunnen lukken. De tijd dringt namelijk
 
daveke
 
1
26 januari 2021 om 17:24
Ik denk toch aan van bronckhorst. Heeft natuurlijk prima gewerkt met van Geel dus waarom niet.
 
Scotsman
 
0
26 januari 2021 om 17:29
Ik denk eerlijk gezegd dat Gio, al dan niet terecht, op een grotere naam dan Willem II zit te wachten in het buitenland.
 
Robby
 
0
27 januari 2021 om 09:51
Sowieso dat mensen dit gerucht serieus nemen. Van Bommel past totaal niet bij Willem II en heeft ook geen connectie met de club. Sowieso heeft Willem II ooit een oud speler met zo'n naam aangesteld als trainer? Je moet echt aan types zoals Jans, Booy, Riederik, Grim of Erwin Koeman denken. Niet dat deze in de belangstelling staan he ik heb geen idee wie Joris gaat bellen. Willem II is meer een club die trainers kiest van het fornaat van deze heren. Niet een Van Bronkhorst, De Boer of Van Bommel.