Willem II profiteert optimaal van dramatische invalbeurt Jeffry Fortes
Zondag, 28 februari 2021 om 14:09

Willem II heeft de tweede overwinning geboekt sinds de komst van Zeljko Petrovic enkele weken geleden. De nummer zestien in de Eredivisie was zondagmiddag met 0-2 te sterk voor Sparta Rotterdam, dat bezig lijkt te zijn aan een vrije val. Halverwege de tweede helft van het tegenvallende duel op Het Kasteel opende Ché Nunnely de score namens Willem II en ruim tien minuten later glipte de wedstrijd definitief uit de handen van Sparta, toen Jeffry Fortes een strafschop veroorzaakte en met een rode kaart van het veld moest.

In de eerste helft in Rotterdam had Sparta nog een overwicht, zonder dat de ploeg van trainer Henk Fraser echt grote kansen wist af te dwingen. Willem II loerde op de counter en via Mike Trésor Ndayishimiye kwamen de bezoekers uit Tilburg na circa een halfuur spelen bijna op voorsprong. Vangelis Pavlidis bediende de aanvaller op maat, maar Trésor zag zijn inzet net naast het doel van Sparta verdwijnen. Voor rust lukte het beide ploegen echter niet om een doorbraak te forceren, waardoor de 0-0 stand bij rust niet meer dan logisch was.

Na 67 minuten spelen op Het Kasteel wist Willem II eindelijk de ban te breken. Na een goede actie op de flank van Pol Llonch kwam de bal bij Trésor terecht. De linksbenige buitenspeler legde de bal vervolgens op het hoofd van Nunnely, die Fortes aftroefde in de lucht en de 0-1 liet aan tekenen, tot vreugde van alles en iedereen bij de Tricolores. In de 78ste minuut ging het helemaal mis voor het povere Sparta, toen Fortes een niet al te zware overtreding beging op Kwasi Okyere Wriedt, dicht bij het doel van de thuisclub.

Arbiter Kevin Blom ging naar de zijkant om de situatie nog eens goed te bekijken op het videoscherm en op aanraden van de VAR trok de scheidsrechter een rode kaart voor Fortes, die dus een dramatische invalbeurt kende. Trésor ging achter de bal staan en de vleugelaanvaller wist de strafschop vervolgens feilloos te benutten: 0-2. Maduka Okoye voorkwam kort voor het laatste fluitsignaal met een goede redding dat Wriedt de 0-3 voor Willem II kon aantekenen. De ploeg van Petrovic pakt belangrijke punten in de strijd tegen degradatie, want de zeventiende plaats is door de zege overgedaan aan ADO Den Haag. Sparta echter moet als nummer dertien steeds meer over zijn schouder gaan kijken.

Meer nieuws
   
17:55
17:55
Eerste goal Antony van dit seizoen is niets waard na oliedomme actie Onana
45
   
17:27
17:27
Simons en Openda excelleren en walsen met Leipzig over Dortmund heen
8
   
17:25
17:25
Sublieme Kane zet jacht op Lewandowski voort met twee goals voor Bayern
2
   
17:00
17:00
Live meepraten in de Süper Lig: Fenerbahçe - Besiktas
4
   
17:00
17:00
Live meepraten in de Serie A: Juventus - AC Milan
0
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (9)

 
Rabarber
 
7
28 februari 2021 om 14:17
Tricolores, 3 punten in de tas!
 
Mike1992
 
5
28 februari 2021 om 14:19
Als Sparta zo doorgaat kunnen ze nog gaan vrezen voor play offs, lijkt nergens meer op. Hele rare wissels van Fraser steeds. Fortes zal vannacht niet zo lekker slapen denk ik
 
Oelie Wapper
 
10
28 februari 2021 om 14:22
Fijn dat Willem II wint. Spel was verre van geweldig en het kick en rush wat ze grote delen van de wedstrijd spelen is toch lang zo leuk niet om naar te kijken als het combinatievoetbal van vorig seizoen, maar belangrijke punten zijn binnen. Ik hoop nog steeds dat ze zich handhaven dit seizoen. Maar dan zal het niveau echt nog omhoog moeten.
 
GillesDB9
 
4
28 februari 2021 om 14:24
Exact, wat een verschil toch met volgend seizoen. Overigens ook eens dat het eeuwig zonde zou zijn als Willem 2 zich niet weet te handhaven, als je ziet hoe fris en leuk het voetbal daar (dus met uitzondering van dit jaar) over het algemeen is.
 
ajaxrkc33
 
6
28 februari 2021 om 14:24
Mooi dat Willem II 3 punten pakt en ze hebben ook als team gespeeld. Brengt ADO weer dichterbij degradatie.
 
Cas1
 
2
28 februari 2021 om 14:26
De hand van Frazer. Ik denk dat hij de weg kwijt is. Sparta gaat nog heel veel punten verspelen.
 
wilhelm.deux
 
2
28 februari 2021 om 15:41
Uiteraard ben ik heel blij met de drie punten. Vond het zelfs verdiend. Maar wat er met de VAR mis is, weet ik niet. Net voordat er een penalty gegeven werd, was er een veel duidelijkere overtreding op Wriedt, waar de VAR niets mee doet. Bij de overtreding waarop de penalty wel gegeven werd, was in mijn ogen meer sprake van een duel met een lichte overtreding dan iets anders. Terecht bestraft met geel leek mij. De VAR vond dit schijnbaar een 100% foute inschatting van Blom?? Heel vreemd dit.
 
Robby
 
0
1 maart 2021 om 09:32
Herinner je de wedstrijd thuis tegen Heerenveen nog (dec 2018)? in de 40ste min deed Heerkens iets vergelijkbaars en ook hij kreeg rood. Vonden we ook allemaal veels te zwaar maar later werd het uitgelegd dat dit gewoon in de spelregels is beschreven! Toen werd al uitgelegd dat Heerkens beter een sliding op de enkels had kunnen maken want dan was het geel geweest. Maar bij duwen, vasthouden, klemmen enz is het geen intentie om de bal te spelen en is het rood als je daarmee een scoringskans ontneemt. Bij die actie van Wreidt had de VAR ook moeten ingrijpen maar hier deed hij dit wel correct....al blijf ik grote moeite hebben met deze regel. Rood moet alleen voor grove overtredingen zijn of erg onsportief gedrag zoals die handsbal van suarez op het WK. Voor dit soort dingen is geel meer dan genoeg
 
Nr.11
 
1
28 februari 2021 om 19:49
Sparta Rotterdam hoeft niets te vrezen. Die eindigen gewoon in de middenmaat. Ik vond die rode kaart wel erg zwaar. Penaly & gele kaart was ruim genoeg