Willem II schrikt van 'bijzondere' brief Twente: 'Afspraak is afspraak'
Dinsdag, 8 mei 2018 om 19:19

Berry van Gool is absoluut niet blij met het nieuws dat FC Twente niet de intentie heeft om te voldoen aan een zogenaamde schadeloosstelling die twee jaar geleden is afgesproken met clubs uit de Eredivisie naar aanleiding van financieel wanbeleid van Twente. "Afspraak is afspraak", laat de directeur van Willem II dinsdagmiddag weten in gesprek met het Brabants Dagblad.

Volgens onder meer De Telegraaf hebben de Tukkers deze week een brief rondgestuurd waarin het aangeeft niet langer te willen voldoen aan een compensatieregeling. Omdat andere Eredivisie-ploegen jarenlang sportief benadeeld zouden zijn door Twente, werd er door toenmalig directeur Onno Jacobs afgesproken dat er bijna 1,5 miljoen euro zou worden verdeeld. Twente is nu van plan om deze afspraak niet na te komen.

"Dat zou bijzonder zijn. Afspraak is afspraak en wat mij betreft ligt er een overeenkomst", aldus Van Gool onomwonden. "Eerst wil ik even goed zien wat FC Twente nou precies voor stukken over dit onderwerp heeft aangeleverd voor de vergadering voordat ik er dieper op in ga." Komende week heeft de Eredivisie CV een bijeenkomst gepland waarin de situatie van de degradant wordt besproken.

Meer nieuws
   
23:11
23:11
Racistisch gedrag richting Nico Williams smet op belangrijke zege Atlético
0
   
23:06
23:06
Chelsea vecht zich knap terug, maar vergeet zichzelf te belonen
6
   
23:02
23:02
Paris Saint-Germain poetst 1-3 achterstand weg en is officieus kampioen
2
   
21:47
21:47
Liverpool gebruikt Slot om af te stappen van traditionele Britse clubstructuur
25
   
21:37
21:37
Late gelijkmaker van Leverkusen wekt grote woede: 'Het is een schande!'
5
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (105)

 
Boeremans
 
129
8 mei 2018 om 16:17
Beetje gaan huilen omdat men gedegradeerd is... Man man man, door eigen wanbeleid is het zover gekomen. Wees een vent, uithuilen en opnieuw beginnen.
 
tinus45
 
19
8 mei 2018 om 16:18
Lijkt me niet dat ze daar zo simpel onderuit kunnen toch. Ben benieuwd wat de andere clubs hiervan vinden....erg sympathiek is het ook weer niet. Aan de andere kant, het is wel anderhalf miljoen en dat is voor Twente weer een speler of 4 a 5 volgend jaar (gok 300.000 per speler).
 
Ijsmuts
 
18
8 mei 2018 om 16:26
Ben erg benieuwd wat er in de contracten van de huidige spelers staat mbt hun salaris en degradatie. Voor 1,5 miljoen Euro kan Twente 30 spelers een gemiddeld Eerste Divisie salaris aanbieden, want gemiddeld verdient men daar E50.000 per jaar. Uiteraard worden daar ook jongens in meegerekend die een onkostenvergoeding krijgen, dus de jongens met een salaris bij een club bovenin zullen daar best ruim boven zitten, maar toch...
 
 
2
8 mei 2018 om 16:34
Het schijnt dat men in Nederland ook sociale lasten betaald. Vaak kun je hier tussen de 20 en 25 % voor rekenen. Daarnaast hebben de meeste voetballers ook een lease auto.
 
Ijsmuts
 
3
8 mei 2018 om 16:43
@janssen; wat ik steeds meekrijg uit verschillende is dat dit bruto salarissen zijn.
 
thucan
 
3
8 mei 2018 om 19:36
Dan nog mag je daar 30-40% bij optellen
 
thysj
 
1
8 mei 2018 om 20:18
Ongeveer de helft van de spelers heeft een clausule @ijsmuts. Ofwel dat ze transfervrij weg mogen ofwel dat ze minder geld gaan verdienen.
 
FCT 4 ever
 
28
8 mei 2018 om 16:27
Nee het is niet sympathiek. Maar is het uitdelen van een stoot als iemand al knockout op de grond ligt wel netjes? Twente werd gewoon het mes op de keel gezet met deze afspraak, ze konden in feite niet anders dan accepteren. Niet bepaald sympathiek van de andere clubs
 
Iseldiroed
 
126
8 mei 2018 om 16:37
@fct je draait het nu onterecht om. Door een gedeeltelijke terugbetaling van door twente onterecht verkregen inkomsten door hun fraudeleuse handelen van tv gelden kon twente de andere clubs overtuigen dat ze echt wel hadden geleerd van het verleden en of fe andere clubs dan twente alsjeblieft niet wilden laten degraderen naar jup leaugue of laagste voetbal divisie. De andere clubs trapten daar in en nu is twente weer bezig om zich daar onderuit te wriemelen.
 
 
52
8 mei 2018 om 16:37
Wie heeft welke stoot uitgedeeld ? Twente heeft volgens mij zichzelf bijna K.o. geslagen. De Knvb heeft ze nog een kans gegeven, maar hier heeft Twente niet zo veel mee gedaan (gezien de degradatie met een top begroting). Daarnaast vind ik het wel knap een ander onsympathiek te noemen als je eigen vereniging jaren alles en iedereen in de Eredivisie opgelicht heeft.
 
Vitessegek
 
9
8 mei 2018 om 20:03
Niet bepaald netjes is dat Twente er met een bedrag vanaf kwam van 181.000 euro om zich weer in de eredivisie te kopen...zou meer iet s geweest zijn dat ze ook de graafschap geld hadden toegestopt omdat die erin mochten en verdienden te komen terwijl Twente op sterven na dood was om hun een vergoeding te geven. Dan had Twente het in mijn ogen sympathiek opgelost maar wat je nu zegt stinkt aan alle kanten. Zou me benieuwen hoe je gereageerd had als dit een andere clup zou overkomen. Dus niet zo calimero doen want ze hebben het zelf aangericht
 
thysj
 
4
8 mei 2018 om 20:21
@vitessegek: Buiten dat het niet netjes is van Twente, De Graafschap had nergens recht op. Zij werden lekker gemaakt door de Knvb, terwijl er nog geen definitieve uitspraak was. Zoals Leon ten Voorde het mooi verwoordde: Er werd ze een koekje voorgehouden die ze gretig hebben opgegeten, terwijl later bleek dat het koekje niet voor hun was. Als de Graafschap in de Eredivisie wil moeten ze het maar zelf verdienen, wat ze dit jaar weer niet gelukt is. Als er 1 club is die nergens recht op heeft of had is het De Graafschap, zij hadden er niets mee van doen.
 
King_of_Hearts
 
4
8 mei 2018 om 21:13
De Graafschap speelt nog play offs voor promotie... wel goed verwoorden graag
 
Rolo1984
 
4
8 mei 2018 om 21:21
@fct: als de knvb de regels had gevolgd dan had twente geen licentie meer gehad. Ook bij fans, zoals jij, is elke realiteitszin verdwenen.
 
thysj
 
1
9 mei 2018 om 00:05
@king, oké my bad. Verandert uiteraard niets aan de essentie van mijn verhaal verder.
 
OZ81
 
32
8 mei 2018 om 16:29
Twente maakt zich natuurlijk steeds minder populair door dit soort acties. Een brief sturen naar alle clubs... Ik snap best dat je van deze regeling af wil door de last, maar bel dan even iedereen persoonlijk op om het probleem te bespreken. Heb je meteen een reactie en krijg je waarschijnlijk meer begrip.
 
Sirius
 
11
8 mei 2018 om 16:33
@oz81 Daar valt natuurlijk iets voor te zeggen. Aan de ene kant is afspraak inderdaad afspraak en horen ze zich daaraan te houden, al weet ik de exacte voorwaarden niet. Uiteindelijk heeft de Knvb wel straffen uitgedeeld voor feiten waarvan de club vrijgesproken is twee maanden geleden. Bovendien was het een "eis" van de Knvb, die compensatie. Aan de andere kant is FC Twente gedegradeerd, waardoor er ineens zo'n 5 miljoen euro vrijkomt voor clubs in de Eredivisie. Dat is toch wel heel wat meer dan die 1,5 miljoen euro. Bovendien zijn andere clubs niet eens zo erg benadeeld destijds aangezien FC Twente weinig klaarspeelde ondanks de (te) dure spelers.
 
 
22
8 mei 2018 om 16:43
Dat ze gedegradeerd zijn hebben ze alleen aan zichzelf te danken. Daarnaast vraag ik mij af of ze straffen gekregen hebben voor de feiten waarvoor ze vrijgesproken waren. Waren de straffen niet voor het achterhouden van gegevens en verkeerde gegevens aan leveren. Door de Fraude hebben ze wel spelers kunnen halen waar ze volgens jou misschien wel te weinig punten mee gehaald hebben (misschien zonder deze spelers nog wel minder) maar op een aantal van deze onterecht gekochte spelers hebben ze in ieder geval wel een boekwinst op gemaakt. Dus Twente heeft financieel heel veel baat gehad bij de Fraude praktijken.
 
Sirius
 
1
8 mei 2018 om 17:01
@janssen Dat valt allemaal nog wel mee als je ineens met een schuld van 60 miljoen euro (meest recent) zit, waarvan sowieso zo`n 20 miljoen euro kortlopende schulden zijn. Zo`n 39 miljoen euro daarvan is langlopend (hypotheek). Je maakt weinig boekwinst als je veel te veel salaris betaald aan de meest nietszeggende spelers (holscher had bijvoorbeeld een subtop-salaris). Toen alles boven tafel kwam, was de totale schuld zelfs 95 miljoen euro. Bovendien hebben die straffen de club financieel veel schade berokkend. Nu blijkt dat twee straffen min of meer onterecht zijn gegeven. Even voor de duidelijkheid; dit is niet m`n mening, maar het zijn de feiten die bekend zijn. FC Twente heeft helemaal geen baat gehad met fraude-praktijken. Veel te dure spelers die weinig presteerden en bovendien wist Munsterman duidelijk niet wat de standaard was qua salaris en commissies. Zelfs Ajax, PSV en Feyenoord betalen niet zoveel salaris en commissies.
 
Mexicanooo
 
12
8 mei 2018 om 17:11
@sirius: welke twee straffen zijn min of meer onterecht gegeven als ik vragen mag? Ik volg met veel interesse de berichtgevingen omtrent Twente, maar die twee onterechte straffen zijn mij ontglipt. Als je op Tadic doelt, ben ik het daar niet mee eens. Twente heeft dat boekhoudkundig verzwegen en kreeg daarvoor terecht de deksel op de neus. Dat het achteraf dwaling blijkt te zijn, waardoor het juridisch nooit bestaan zou hebben, wil niet zeggen dat het niet meewerkt aan de armkracht die je financieel hebt op dat moment (want die 7 ton v/d 1,8 miljoen zijn wel degelijk via nepfacturen aan de zaakwaarnemer van Tadic verschaft).
 
taxus
 
19
8 mei 2018 om 16:34
Ben blij dat mijn club afstapt van deze onzin. Wij zijn geen liefdadigheidsinstelling. Daarnaast ben ik benieuwd wanneer clubs bij Heerenveen en Groningen geld gaan vragen, aangezien zij fors betaald zijn door geld dat Twente niet had. Voor alle huilers hier: wij zijn geen club dat lief gevonden hoeft te worden.
 
droadnagel
 
39
8 mei 2018 om 16:40
En nu maar hopen dat ze een aantal jaar in de Jupiler League blijven zodat de firma list en bedrog goed voelt hoe het voelt om gehaat te worden door uitspraken als fans zoals jij.
 
Woezel
 
18
8 mei 2018 om 16:59
Jullie hoeven uiteraard niet lief gevonden te worden, heb je idd ook niets aan als club. Echter, een club wil volgens mij niet gezien worden als achterbaks, niet nakomen van de afspraken en een groot fraude concern. En laat dat nou net het beeld zijn dat toch al veel mensen hebben.... Groot gelijk dat Twente zijn best niet doet om te latem zien dat ze wel te vertrouwen zijn!
 
taxus
 
5
8 mei 2018 om 17:06
De laatste rechtszaken hebben in het voordeel van Twente uitgepakt. Misschien moet je je iets meer verdiepen in de materie in plaats van blindelings de media te volgen. Het is vast de schuld van Trump!
 
wmrc01
 
16
8 mei 2018 om 19:48
Als ik jou mag geloven is het ieders schuld behalve die van Twente zelf. Fijne avond
 
JochemSjakie
 
0
8 mei 2018 om 20:22
Je bent de uitspraak van 22 maart nu alweer vergeten?
 
SpeedyAFC
 
4
8 mei 2018 om 21:15
Zoals boven al gemeld, dat doet niets af aan het feit dat Twente het verzweeg. Net zoals Twente tot twee keer toe een valse jaarrekening moest corrigeren.
 
arsen(e)al
 
2
8 mei 2018 om 17:09
Tenzij Groningen en Heerenveen destijds afwisten van de achterdochtige praktijken bij Twente, wat me sterk lijkt, kan je niet zomaar aan hen geld terugvragen. Zeker gezien het al een tijd geleden is en ze dat niet even op kunnen hoesten. En je zegt wel leuk dat Twente geen liefdadigheidsinstelling zijn, maar dat zijn die 2 anderen natuurlijk ook niet. Bovendien maakt belofte schuld
 
arsen(e)al
 
2
8 mei 2018 om 17:10
Zijn = is
 
FrisianReds
 
11
8 mei 2018 om 18:18
Haal Heerenveen en Groningen er even bij. Leuk. Ziyech kon naar meerdere clubs die de transfersom wilden betalen. Hij koos zelf voor Twente. Dus ook zonder Twente had Heerenveen die transfersom ook wel gekregen. Bijvoorbeeld van het eveneens geïnteresseerde Feyenoord. Achteraf bleek dat Twente dit eigenlijk helemaal niet kon betalen. Volgens mij heeft Twente daarmee Feyenoord ook genaaid. Kun je mij uitleggen waarom andere clubs dan geld bij Heerenveen moeten vragen?
 
hansworst
 
5
8 mei 2018 om 20:56
Klopt ook niks van. Twente had toch n deal met een louche investeringsclub. Daardoor hebben ze Tadic en ziyech kunnen halen. Groningen en Heerenveen hebben totaal niks te maken met de manier waarop de kopende club aan zn geld komt. Gejank om niks dus.
 
Taalbers
 
0
9 mei 2018 om 00:01
Jammer, weer fout. Tadic deal is onlangs (na onderzoek) goedgekeurd. Op basis van die transfer (Tadic) heeft Twente 3 punten in mindering gekregen en zijn ze uitgesloten van Europees voetbal. Naar nu blijkt onterecht. En het blijft oorverdovend stil in Zeist.
 
tubes
 
4
8 mei 2018 om 20:22
Er riepen er hier een hoop in koor dat Twente de clubs al gecompenseerd had maar nu blijkt dat dat nog niet eens was afgerond. Weten we ook weer wat de woorden van die gasten waard zijn. Verder heeft Twente met de volle verstand getekend voor de afspraak. Als ze denken er nu vanaf te kunnen stappen, dan konden ze er toen ook voor kiezen om het niet te doen. Wie afspraken maakt moet ze ook nakomen.
 
alfonsekcei
 
2
8 mei 2018 om 21:00
Nou ja het was wel een eis van de knvb maar desalniettemin vind ik dit ook een zeer treurige actie van ons bestuur waardoor we een steeds negatievere sfeer om onze club krijgen. Helaas
 
alfonsekcei
 
7
8 mei 2018 om 20:55
Ik ben ook een tukker en ik was altijd trots op onze club, maar dankzij stumpertjes zoals jij ga ik me af en toe best wel schamen. Al die mensen uit vak-p en types zoals jij, die acties wij tegen de rest zijn beschamend voor iedereen van de club. Wij waren trots op onze club omdat het een gewone mooie regionale club was die een sportieve uitstraling had maar dat wordt nu wel flink dokr jullie allemaal verpest. Ja we zijn gedegradeerd, 2 dagen uithuilen en doorleven. Vieze azijnzuigers.
 
JK-Ajax
 
8
8 mei 2018 om 16:54
Tsjah, het is te verwachten. Het geld hebben ze niet, althans ze kunnen het beter gebruiken. Getuigd verder van weinig klasse dat je op dergelijke afspraken terugkomt wanneer het minder gaat. Het zal mij overigens een worst wezen, degradatie is voldoende.
 
yello
 
10
8 mei 2018 om 16:56
Terecht dat Twente niet betaald. Dan kun je bij iedere club wel aankloppen. Welke club heeft nou nog nooit gemeente oid hulp gehad
 
Nijogeth
 
18
8 mei 2018 om 17:03
Want het is goedkoper om alle tv-gelden van de laatste jaren terug te betalen? Deze regeling heeft Twente namelijk wel in de Eredivisie gehouden en daar heeft men dus televisiegelden gekregen die men bij degradatie niet kreeg.
 
Vak104
 
2
8 mei 2018 om 20:05
Deze regeling had daar niets mee te maken nijogeth, hoe kom je daar nou bij?
 
Nijogeth
 
4
8 mei 2018 om 20:47
Zoek maar eens naar Tubantia en dan 'fc Twente ziet af van compromis over tv-gelden'. Daarin wordt vermeld dat het eerste onderdeel van de besprekingen erover gingen dat Twente zou degraderen met behoud van de tv-gelden, maar Twente (onder leiding van Jacobs) koos voor het tegenovergestelde, namelijk terugbetalen en in de Eredivisie blijven. Gaat men nu zich niet aan 1 deel van de afspraak houden, dan zal er in ieder geval vanuit gegaan moeten worden dat alle tv-gelden, die men sindsdien heeft gekregen, onrechtmatig verkregen zijn en terug betaald moeten worden.
 
Taalbers
 
0
8 mei 2018 om 21:25
Zeg je nu echt dat de heren zelf konden/mochten kiezen of Twente zou kunnen blijven of niet? Denk je echt dat de ECV die macht heeft? Daar zit'm nou net het probleem. Die walgelijke bende ECV genaamd eigent zichzelf onterecht die macht toe. 17 vs 1 en arme Onno is het mes op de keel gezet.
 
Nijogeth
 
0
9 mei 2018 om 15:31
Er werd ze volgens mij 2 scenario's voorgelegd na overleg met meerdere partijen (ik neem aan dat ook de overige clubs hun zegje mochten doen) en men wist zeker dat degradatie tot een faillissement zou leiden en dit was de betere optie.
 
Capis
 
10
8 mei 2018 om 17:11
@yello: Je snapt hopelijk dat dat toch appels met peren vergelijken is? Iets illegaals doen of legaal. En dan alsnog ze hebben dit zelf afgesproken!
 
AZ_Haarlem
 
0
8 mei 2018 om 22:13
Klopt niet, als je dit afspreekt moet je het nakomen, had je het niet moeten afspreken. Nu naaien ze wederom de eredivisie clubs....ze maken zich onmogelijk. En ja het gaat per club om weinig geld maar voor Excelsior ofzo is het toch geld.
 
falcao
 
81
8 mei 2018 om 16:58
Als Twentenaar geneer ik me sinds het bewind van Joop Munsterman voor het onsportieve gedrag van veel van mijn streekgenoten. Met name een groot aantal Vak P-gasten uit de achterstandswijken van Enschede lijkt elke redelijkheid te hebben verloren in hun kansloze `wij tegen de rest-strijd`. Erg jammer aangezien FC Twente naar mijn mening vanaf 1965 altijd een club geweest is met een goede regionale uitstraling en een positief imago in Nederland. Doodzonde dat dit prima imago in pakweg 10 jaar tijd overboord gegooid is en een aanzienlijk deel van de fans nog steeds hardleers is. En begin niet over andere clubs. De club FC Twente en de fans waren er juist altijd trots op dat ze zelf niet zo waren als de door hen verafschuwde clubs.
 
Mr. Woody
 
12
8 mei 2018 om 17:05
Hulde voor deze reactie. Het is omdat ik geen officiele complimenten kan uit delen maar bij deze een 'onofficiele'!
 
Sirius
 
6
8 mei 2018 om 17:06
De wij-tegen-de-rest-strijd is inderdaad schrijnend. Daarin ben ik het volledig met je eens. Echter is het wel heel erg irritant dat veel mensen maar blindelings dingen op internet kalken zonder enige vorm van research gedaan te hebben. Maar een heel klein percentage heeft de tijd genomen en de boel bestudeerd om tot een weloverwogen argument te komen. Dat geldt niet alleen voor `tegenstanders`, maar ook voor een aantal mensen die voor de club pleiten. Het is een gecompliceerde kwestie en zonder de nodige research is het haast niet te doen om verstandig over te komen (daar bedoel ik jou overigens niet mee).
 
Vak104
 
0
8 mei 2018 om 20:21
Kom op Falcao, hier op VZ waar hoofdzakelijk Internet hooligans en Teletekst Supporters rondhangen zou je die indruk wellicht krijgen, ik ben betrokken en bevriend met meerdere supportersverenigingen door het hele land en daar, bij realtime supporters uit het wat trouwere en meer cultuur gerichte genre speelt dat allemaal veel minder.
 
Twenteov
 
4
8 mei 2018 om 20:51
Ah kijk, falcao weet precies hoe de gemiddelde Twentesupporter is zoals vaker. Nog even paar duimpjes halen en credits in het land krijgen. Wat zul je het zwaar hebben als Tukker onder ons te moeten leven. Dat we zelfs dezelfde lucht mogen ademen. Een aanzienlijk deel van ons is hardleers zelfs. Ik vind het altijd bijzonder dat ook jij weer blind afgaat op wat er hier geroepen wordt. Ik heb het je wel vaker gezegd: de mening hier is niet de mening van de gemiddelde Twentesupporter. Ik persoonlijk vind het van mijn club vrij achterbaks om deze afspraak nu niet na te komen, en ik was niet de enige Twentesupporter, maar ik begrijp medesupporters die het met dit besluit eens zijn ergens ook. De bakken stront in de media, leugens, en verwensingen die we de laatste jaren te verwerken krijgen zijn niet mis. Tot op zekere hoogte terecht, maar het gaat ook hier vaak te ver. Dat is niet erg en de overtrokken hatelijke opmerkingen zijn soms ook begrijpelijk, maar zorgt er wel voor dat ook ik steeds meer de neiging krijg om een grote middelvinger naar de rest vh land te maken en gevoel voor redelijkheid te verliezen. Lijkt me menselijk en niet typisch Twents of iets voor de 'achterbuurten van Enschede'. Ik veracht mijn club op sommige (bestuurlijke) vlakken ook, maar dat betekent niet dat ik die club maar in de steek laat. Nooit. Of is dat hardleers?
 
alfonsekcei
 
2
8 mei 2018 om 21:07
Twenteov hij zegt toch ook niet dat hij zijn club in de steek laat. En ik snap hem ook zeker wel en jou ook wel maar wat we ook vinden, het gaat erom dat we achter de club blijven staan en niet constant lopen zeiken dat iedereen haat op ons 2x lopen zeiken is genoeg, en nu een seizoen jupiler league spelen en dan de sportieve middelvinger op steken door te promoveren.
 
078Connected
 
0
8 mei 2018 om 22:52
Ik snap jullie wel goed, jullie zitten ook dichterbij de in en outs vd club. Wat ik uit dit berjcht is dat de huidige bestuur niet capabel is om zjjn taak uit te voeren. 1.5 miljoen voor een regeljng die wel terecht is naar verscheidene clubs, goed weggekomen ook. Maar 1.5 miljoen, waar praten we over? Als Twente moet je kampioen worden in de JL, biedt ook goede perspectief dat de sponsor 5 jaar bijgetekend heeft. Maak een noodplan voor als het niet lukt want je weet maar nooit als het je de 1e jaar niet lukt. Koop een paar leuke talenten hier en daar want een club als Twente heeft toch bepaalde aantrekkingskracht om spelers ala: Haye, Obeche, Groeneveld, Gustafson Bijv te halen. Een beetje voetbal visie moeten ze hebben bij de bestuur, met t beetje mogelijkheden je best doen op sportief vlak dan kan je makkeljjk kampioen worden in de JL
 
falcao
 
0
9 mei 2018 om 08:32
@twenteov Persoonlijk zou ik wensen dat FCT en de fans zich nu eens neerleggen bij de kritiek en niet meer de paria van de clubs willen uithangen. De gemeente Enschede is financieel niet bepaald gezond dus daar kun je niet tot in eeuwigheid een beroep op doen en het Wessels-imperium is verbrokkeld geraakt. Neem je verlies als een grote jongen en werk vanuit de luwte aan eerherstel. Dan dwing je veel meer respect af dan met dit voortdurende gepiep. Toen andere clubs in de problemen zaten was Vak P er immers ook als de kippen bij om hiermee de draak te steken. Wie kaatst kan de bal verwachten. Neem een voorbeeld aan AZ.
 
Twenteov
 
0
9 mei 2018 om 09:24
falcao Als je een beetje opgelet hebt zie je dat ik me er allang bij neergelegd heb dat we gedegradeerd zijn, en als je opgelet hebt zeg ik ook dat onze degradatie volledig terecht is en ook keur ik het wangedrag van de laatste wedstrijd in ieder bericht af en ook is Munsterman in mijn ogen een zak hooi die ik nooit weer hoef te zijn. En als je ook opgelet had heb ik eerder aangegeven dat we dit leedvermaak (mits binnen de perken) verdienen. Ben ik dan een grote jongen genoeg voor je? Ik reageer op jou persoonlijk, aangezien je er een sport van maakt om het Twentepubliek over 1 kam te scheren. Dan kun je het wel nuanceren door te zeggen dat het `veel van je streekgenoten` zijn of een `aanzienlijk deel`, desondanks je poging om slechts een gedeelte van je streekgenoten aan te wijzen schoffeer je iedereen met je waardeloze opmerkingen. Ik hoef mij niet aangesproken te voelen door de troep die je hier dagelijks neerpleurt, maar toch doe ik het, juist omdat je een Tukker bent die beter zou moeten weten dat het overgrote deel van het publiek in het stadion nuchter en realistisch is die het wangedrag en geouwehoer van onze clubleiding en raddraaiers meer dan zat is. Houd je persoonlijke vete met mijn club lekker tussen jou en de clubleiding en laat je streekgenoten erbuiten. En over respect gesproken: dat is allang zoek. Dagelijks zijn hier beledigingen aan ons adres te vinden. Gisteren was ik nog een mof, respectvol ook. Werkt van 2 kanten.
 
falcao
 
0
9 mei 2018 om 13:23
@twenteov We liggen niet zover uit elkaar, ligt er maar net aan waar je het accent op legt. Ik vind dat veel fans nog steeds erg snel op hun teentjes getrapt zijn en erg verongelijkt reageren. Gelukkig is de publieke opinie richting de voormalige clubleiding wel omgeslagen constateer ook ik heus wel. Waardeloos zou ik mijn commentaren echter niet willen noemen ;-)
 
caddy
 
16
8 mei 2018 om 17:08
die hoofdsponsor heeft toch met 5 jaar verlengd,,vraag die maar 1,5 miljoen,zijn ze nog niet uit gejankt daar in twente,wat een zielepoten zijn het ook
 
Sirius
 
7
8 mei 2018 om 17:46
Goed argument, geweldig onderbouwd ook. Willem II heeft uberhaupt geen schade gehad van FC Twente in die tijd. Die club profiteert alleen van het feit dat een enkele club (of wellicht twee clubs) daar wel schade van hebben gehad. Afspraak is afspraak, daar ben ik het mee eens. Echter zijn het soort teksten als dat van jou wel echt hersenloos geblaat over zaken waar je kennelijk niets van af weet.
 
hansworst
 
8
8 mei 2018 om 21:00
Alle clubs hebben financieel schade geleden door de fraude bij Twente. Willem2 dus ook.
 
baronvandedem
 
15
8 mei 2018 om 17:58
Twente laat zien niks geleerd te hebben en proberen nu weer vals te spelen. Nou laat ze maar lekker stikken. Afspraak is afspraak. (Begin steeds meer te vermoeden dat Nederlandse woorden vaak totaal iets anders in het oosten betekenen)
 
Taalbers
 
0
8 mei 2018 om 20:32
En weer een uitspraak zonder enige onderbouwing. Je scheert nu het hele Oosten over een kam. Ik vind het een klasse statement van Velderman. Deze schandalige compensatieregeling had nooit opgezet mogen worden. Tevens komt met de degradatie veel meer geld vrij voor de eredivisie clubs (vraag maar aan Fc Utrecht) deze belachelijke regeling is nu des te belachelijker geworden. Stelletje lijkenpikkers in het "Westen,Zuiden,Noorden" doe je huiswerk voordat je jezelf te kakken zet. Afspraak is afspraak, dat is zo lekker makkelijk scoren. Daar is namelijk iedereen het mee eens, het gaat erom dat je je net even iets verder verdiept. Hoe is deze afspraak tot stand gekomen... in welk (schandalige) krachtenveld is deze regeling tot stand gekomen. Maar ach, lekker in de reflexstand schieten als je de naam Fc Twente hoort.
 
crisis1648
 
4
8 mei 2018 om 20:43
De degradatie staat los van de compensatieregeling. De compensatieregeling is iets waar de overige clubs recht op hebben. Afspraak is afspraak; en het heet niet voor niks 'compensatie'. De gelden die nu vrij komen door de degradatie hebben de clubs (ook) recht op. En Deze gelden maken geen onderdeel van de periode die gecompenseerd dient te worden.
 
Taalbers
 
0
8 mei 2018 om 21:10
De afspraak is net als een bekentenis onder dwang. Nadat beroepscommissie Twente in het gelijkstelde, ging de ECV er voor liggen. Walgelijk praktijken.
 
KTB84
 
1
8 mei 2018 om 18:13
Ik ben erg benieuwd naar de reden die FC Twente heeft om niet aan deze afspraak te willen voldoen. Vooralsnog komt de reactie niet sympathiek over en brengt het denk ik op termijn alleen maar meer ellende.
 
Tukker1993
 
6
8 mei 2018 om 18:21
Ze hadden die regeling natuurlijk uberhaupt nooit moeten maken. Oerdom nog steeds. Veel te eerlijke mensen bij Twente toen
 
Ajax33*
 
3
8 mei 2018 om 23:24
Hahaha eerlijk en Twente in een zin. Nee erg sterk. Als een ding een rode lijn is in het hele gebeuren rond Twente is het wel oneerlijkheid. Van wat ik lees hier verbaast het me dat er nog zoveel Twente supporters zijn die het niet eerlijk vinden. Kom op man kijk naar wat er is gebeurd hoe ze er toen onderuit zijn gekomen. Dan nu niet mauwen m, maar we zijn gedegradeerd boe hoe. No one cares. En dat hebben jullie zelf veroorzaakt!!!!
 
gomes1psv
 
20
8 mei 2018 om 18:44
Van een van de meest sympathieke voetbalbolwerken uit het nationale voetbal tot een onbetrouwbare club die pertinent verkeerde keuzes maakt in zijn gang naar de afgrond. Fans, spelers, staf, management: allemaal hebben ze bewust of onbewust hun club en het clubimago schade berokkend. Was het niet het vuurwerk afgelopen weekend, dan is het wel deze achterbakse actie wat maakt dat ik FC Twente en zijn hele zwarte geschiedenis de afgelopen jaren de degradatie meer dan gun.
 
tubes
 
4
8 mei 2018 om 20:27
Ach allemaal schone schijn. Kijk ons in het oosten een betere morele kompas hebben dan die diknekken uit het westen (lees de randstad) maar ondertussen.
 
frietmet
 
5
8 mei 2018 om 19:57
Prima FC Twente, als jullie je afspraken niet na willen komen, kunnen dan de andere BVO's niet afspreken om de komende 10 jaar onder geen enkel beding zaken te doen met dat malafide rode bolwerk uit het oosten des lands?
 
Taalbers
 
0
8 mei 2018 om 21:11
Zielig gewoon. Ga proza schrijven
 
frietmet
 
5
8 mei 2018 om 21:51
Hoezo zielig? Jullie tegen de rest toch? Waarom zou een andere club jullie nog huurspelers toespreken? Voor jullie nog 15 andere JL clubs, en 17 andere Eredivisie clubs. Succes met promoveren met behulp van de eigen jeugd!
 
Taalbers
 
0
8 mei 2018 om 22:38
In de wereld waar geld regeert zijn de clubs nog nooit tot een compromis gekomen. Het is ikke ikke ikke en money talks.
 
Robby
 
3
8 mei 2018 om 22:47
Tja daar heeft twente het grote voorbeeld geleverd aantal jaar geleden.
 
Robby
 
1
8 mei 2018 om 22:47
Tja daar heeft twente het grote voorbeeld geleverd aantal jaar geleden.
 
frietmet
 
1
8 mei 2018 om 23:00
@taalbers als Pietje jou geld verschuldigd is, en jullie hebben afspraken gemaakt over terugbetaling en Pietje besluit dan eenzijdig om daar van af te zien; zou je daar vrolijk van worden? Als Pietje dan een maand later bij jou aanklopt om jouw overbodige PS3 te lenen/kopen, zeg je toch ook tegen pietje: "stik er in, ik geef hem aan Mustafa"
 
Taalbers
 
0
8 mei 2018 om 23:55
Wat een kolder, ga maar lekker verder spelen op je PS3
 
Taalbers
 
0
8 mei 2018 om 23:57
@Robby Beweer je nu dat FCT het frauderen heeft uitgevonden. Kom op zeg laat me niet lachen. Op ben je pas na 2011 geboren?
 
frietmet
 
1
9 mei 2018 om 00:07
Wil je meedoen op de PS3? Of nee, laat maar, ik speel met Mustafa, die man die mij nog nooit een poot heeft proberen uit te draaien.
 
Taalbers
 
0
9 mei 2018 om 00:16
Heb ik jou geprobeerd een poot uit te draaien dan? Je komt met de krijste vergelijkingen aanzetten die kant nog wal raken.
 
frietmet
 
1
9 mei 2018 om 00:20
Pietje = twente, Mustafa = Cambuur, en jij = Feyenoord. Geld = geld, en PS3 = een speler. Snap je het nu? Man man man
 
Taalbers
 
0
9 mei 2018 om 00:32
Nee, je bent niet erg goed in uitleggen.
 
Laurens E
 
2
8 mei 2018 om 21:10
Laat er maar eerst wat meer informatie vrijkomen. Met de degradatie van Twente krijgen de clubs al genoeg. Al is deze degradatie natuurlijk niet onderdeel van een straf maar meer onkunde.
 
SpeedyAFC
 
2
8 mei 2018 om 21:22
Deze degradatie is meer karma, zo voelt het althans bij heel veel voetballiefhebbers in Nederland. Alleen erg lullig voor de bewoners van Enschede, mocht Twente volgend jaar niet promoveren, dan komt een faillissement wel heel dichtbij. Dan mag de gemeeste opdraaien voor die enorme garantstelling en dat afwentelen op haar burgers.
 
Robby
 
0
8 mei 2018 om 22:46
Dat geld was voor de gemiste tv gelden in de tijd dat fc twente fraudeerde. Niet de tv gelden nu.
 
FraXz
 
5
8 mei 2018 om 21:20
Man man, van een respectvolle club naar firma list en bedrog. Ook vele supporters doen er aan mee door alle schuld maar weer af te schuiven. Twente was, blijft blijkbaar frauduleus. Dat ze maar lang in de juup blijven hangen aangezien ze niks geleerd hebben.
 
SpeedyAFC
 
5
8 mei 2018 om 21:23
Het geeft aan dat het allemaal niet alleen de schuld van Munsterman was zoals velen ons wilde doen laten geloven maar dat het gewoon erg diep geworteld zit in de clubcultuur.
 
Taalbers
 
0
8 mei 2018 om 22:38
Leugens, je doet er nu zelf ook aan mee.
 
SpeedyAFC
 
4
8 mei 2018 om 22:42
Niks leugens, het woord van Twnte blijkt vandaag niets waard te zijn. Er was toch een grote schoonmaak gehouden, de onbetrouwbare types waren toch allemaal weggestuurd? Vandaag zien we gewoon het ware gezicht van FC Twente.
 
Taalbers
 
0
8 mei 2018 om 23:54
Wie is volgens jou "Fc Twente" dan? De club werkt al 5 jaar keihard om de puinhopen op te ruimen. Daar hoort het gedrocht van deze regeling ook bij.
 
frietmet
 
2
9 mei 2018 om 00:05
Gewoon aftikken dan, schuiven met dat geld. Weer een puinhoopje opgeruimd, nog enkele te gaan
 
Hoofdstad Cult
 
0
9 mei 2018 om 00:00
De mensen in het Westen vinden betalen gewoon het beste, en door alle bedrog en fraude wordt Twente voorlopig nog niet de oude.
 
Arnhem1979
 
1
9 mei 2018 om 06:02
Gewoon 3 jaar lang niet laten promoveren als straf! Komen ze er heus wel op terug.......