Willem II stunt en droogt machteloos Ajax af in Amsterdam
Vrijdag, 6 december 2019 om 22:06

Ajax heeft vrijdagavond de eerste nederlaag van het seizoen geïncasseerd in de Eredivisie. Voor eigen publiek werd de koploper afgedroogd door Willem II: 0-2. Uitgerekend ex-Ajacieden Ché Nunnely en Damil Dankerlui speelden een belangrijke rol bij de verrassende zege van Willem II, dat overnacht op de derde plaats in de Eredivisie. Ajax oogde in grote delen van de wedstrijd machteloos en kende een beroerde generale repetitie voor de Champions League-wedstrijd tegen Valencia van dinsdagavond.

Verreweg het meest besproken moment van de wedstrijd vond plaats in de slotfase van de eerste helft. Na een razendsnelle uitbraak van Willem II was de door Ajax opgeleide Nunnely te snel voor Sergiño Dest, die zich genoodzaakt zag om de aanvaller neer te halen. Het resulteerde in een strafschop voor Willem II, maar in de aanloop naar dat duel had Jordens Peters aan de overzijde de bal tegen de arm gekregen. Hoewel er dus ook een claim gemaakt kon worden voor een penalty voor Ajax, was het Willem II dat mocht aanleggen vanaf elf meter. Mike Trésor Ndayishimiye schoot door het midden, terwijl André Onana de hoek opzocht: 0-1.

Het doelpunt werd uitbundig gevierd in het Koning Willem II Stadion, waar supporters zich hadden verzameld om de wedstrijd op een groot scherm te kijken. In de Johan Cruijff ArenA waren geen uitsupporters aanwezig. De gezamenlijke supportersverenigingen van Willem II boycotten het duel, uit onvrede over de slechte behandeling die zij in het verleden kregen in Amsterdam. Zo werden honderden fans van Willem II vorig jaar urenlang nodeloos vastgehouden op station Amsterdam Centraal, zonder sanitaire voorzieningen en catering.

Ndayishimiye werd de eerste speler sinds Ricky van Wolfswinkel op 3 oktober 2010, in dienst van FC Utrecht, die uit een strafschop scoorde in een competitiewedstrijd tegen Ajax in Amsterdam. Zijn treffer was het gevolg van een succesvolle tactiek van Willem II, dat loerde op de counter en de ruimtes achterin klein hield. Uitgespeelde kansen wist Ajax daardoor niet te creëren in het eerste bedrijf. Na de pauze waren de intenties van de thuisploeg duidelijk: men wilde zo gauw mogelijk langszij komen. Erik ten Hag koos ervoor om Siem de Jong elf minuten na de rust binnen de lijnen te brengen als vervanger van Noa Lang, die niet in de wedstrijd zat.

Opvallend genoeg bleef de avond voor Timon Wellenreuther, de keeper van Willem II, relatief rustig. Het voetbal van Ajax bleef stroef en grote kansen kwamen er niet vaak. Van net buiten het strafschopgebied schoot Donny van de Beek een halve meter naast; Wellenreuther was vervolgens bij de les na een inzet van Hakim Ziyech. Willem II stond goed gegroepeerd en vergrootte het Amsterdamse leed twaalf minuten voor tijd, toen uitgerekend Dankerlui vanaf de rechterflank opstoomde en vanaf de rand van het strafschopgebied de verre hoek vond met een diagonaal schot: 0-2. De grootste kansen voor Ajax om terug te komen in de wedstrijd waren vlak voor tijd. Lisandro Martínez kopte bij de tweede paal naast, Donny van de Beek krulde de bal tegen de lat en Noussair Mazraoui schoot net naast.

Meer nieuws
   
20:31
20:31
Prolongatie titel definitief uitgesloten voor Royal Antwerp na nieuwe nederlaag
0
   
20:30
20:30
El Gran Derbi: is dit de meest heetgebakerde derby van Spanje?
4
   
20:16
20:16
Romano weet wie bijna zeker de eerste inkomende transfer van FC Barcelona wordt
5
   
20:00
20:00
Wie is de Italiaanse idealist die mogelijk de nieuwe trainer wordt van Ajax?
4
   
19:52
19:52
AS Roma mag blijven hopen op Champions League-ticket na remise tegen Napoli
3
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (249)

 
Oelie Wapper
 
155
6 december 2019 om 22:08
Wow, wat een geweldig resultaat van Willem II. En met prima, positief voetbal. Zowel verdedigend als aanvallend erg goed gespeeld en ook de keeper was zeer belangrijk.gefeliciteerd Willem II fans, momenteel plek 3, wat een weelde. En als geboren Tilburger vier ik een feestje mee .
 
UilVanMinerva
 
77
6 december 2019 om 22:10
Als AZ fan denk ik ook wel nu. 2 hele belangrijke potjes voor AZ wel zeg nu.
 
Formus
 
40
6 december 2019 om 22:12
Ook twee belangrijke potjes voor Ajax deze week. Wat een slechte dag, Martinez, Ziyech, Huntelaar, Dest, Tadic.... Alleen Van de Beek en Veltman voldoende. Maar alle complimenten aan WII. Positief en met druk gespeeld. Goede pot. Gefeliciteerd
 
Oelie Wapper
 
18
6 december 2019 om 22:24
Zeker ook, maar ik denk nog steeds dat Ajax zonder al te veel moeite kampioen gaat worden. Maar dat laat onverlet dat ik het een zeer prettig resultaat vind .
 
adutchbrew
 
11
6 december 2019 om 22:24
Ik vond aan Ajax kant Veltman en van de Beek inderdaad de enige die niveau hadden. Zelfs Onana werd verrast met een bal die hij normaal wel stopt bij dat tweede doelpunt. Siem snap ik ook niet goed. Dest moet nog veel leren. En misschien dat we "the Hunter" dan toch maar moeten sparen voor stormram tegen het einde van de wedstrijd. Genoten van Willem 2. Twee oud-Ajacieden die Ajax pijn doen. Nunnely die de penalty creeert en Dankerlui die de tweede erin schiet.
 
Adthee
 
5
7 december 2019 om 07:03
Vd Beek echt een van de slechtste vandaag. Verstopte zich constant bij de opbouw en was nergens te bekennen in de omschakeling. Hij was voor mij de grootste oorzaak dat de opbouw van achteruit steeds stroef verliep. Hij zal een volgende stap in zijn ontwikkeling moeten maken en meer verantwoordelijkheid moeten nemen.
 
Kaka8Xavi6
 
0
7 december 2019 om 23:23
Op deze manier gaat die Kroos, Modrid, Valverde of Casemiro echt niet uit de basis van Real spelen.
 
NIMBUS
 
17
6 december 2019 om 22:10
Mooi als geboren Tilburger zeg! Dat Willem 2 in vorm is is een feit. Misschien dat ze de gloerie jaren aam het begin van deze eeuw nieuw leven in kunnen blazen!
 
vamos_sevilla
 
50
6 december 2019 om 22:15
Jezus wat is Ajax slecht zonder hun buitenspelers. Echt triest niveau hebben ze vandaag laten zien. Zit totaal geen voetbal in. Ajax mag blij zijn dat het bijna winterstop is, want zonder Neres en Promes gaan ze het gewoon niet redden. En wat is de Dest toch slecht, je mag als Nederland blij zijn dat die voor Amerika speelt, want die kan echt helemaal niks. Hij kan niet aanvallen en ook niet verdedigen ...
 
ninjakai
 
20
6 december 2019 om 22:21
Nee met Hunter in de spits gaan ze het niet redden. Ajax heeft een slimme meevoetballende spits nodig. Heel belangrijk voor het aanvalspel. Dat is Hunter gewoon niet. En dan ook nog eens geen diepgang op de vleugels en het wordt allemaal heel voorspelbaar.
 
metaalverf
 
1
7 december 2019 om 02:43
Depay bij Lyon dan maar weg pikken. Die kan eventueel ook nog op de flanken.
 
LucasAndersen
 
6
7 december 2019 om 07:31
Depay is compleet onrealistisch. Die wil nog naar een top 4 competitie.
 
InkeMontana
 
38
6 december 2019 om 22:15
Buhh ja ze hielden het goed dicht daar achterin. Geen doorkomen aan en op het laatst wilde het dubbeltje ook niet meer de goede kant uit vallen. Ook vanuit mij felicitaties aan de Willem 2 fans. Maar hopen dat het een wake up call is richting valencia thuis.
 
passionforpink
 
18
6 december 2019 om 23:04
Complimenten inderdaad naar Willem II, die hebben gewoon een goede pot gespeeld. Centrale duo dat alles weg kopte en iedere poging blokte, de keeper die een fenomenale pot speelde en overal bij zat. En was Ndayishimiye nou zo goed omdat Martinez totaal niet in de wedstrijd zat of kwam Martinez niet in de wedstrijd omdat zijn directe tegenstander zo'n puike pot speelde? Natuurlijk heb ik als Ajacied niet graag dat mijn club verliest en zeker zo net voor de belangrijke kraker tegen Valencia is de timing beroerd. Maar als we dan toch een keer verliezen, laat het dan tegen een ploeg als Willem II zijn die positief voetbal spelen, durven aan te vallen, sterk verdedigen zonder bussen te parkeren en gewoon een mooie positie op de ranglijst verdienen. Bivakkeren zelfs (tijdelijk) op plek 3 en doen het uitstekend.
 
Dirk19
 
70
6 december 2019 om 22:08
Een schande dat Ajax met hun kwaliteiten met 0-2 van Willem II heeft verloren. Alle spelers van Ajax die vandaag op het veld stonden moeten zich erg schamen dat ze onnodig hebben verloren. Ik hoop dat dit een incidenteel puntverlies is voor Ajax dit seizoen en dat ze dit seizoen geen punten meer gaan laten liggen in de Eredivisie.
 
Arnavut1
 
227
6 december 2019 om 22:11
Overdrijven is ook een vak. Een off day en ze moeten zich schamen?
 
yamiown
 
35
6 december 2019 om 22:16
De spelers die ze afgelopen zomer hebben aangetrokken is ongeveer 4x zoveel al de begroting van Willem 2 (12.5 miljoen). Dus ja ze mogen zich absoluut schamen. Je zou als supporter maar tientallen euro's hebben neergelegd voor een kaartje en in de kou dit moeten aanzien...
 
Dirk19
 
13
6 december 2019 om 22:17
Ik vind dat Ajax ook bij een off day in eigen stadion van Willem II moet winnen. Ze mogen zich in ieder geval schamen dat ze geen doelpunt hebben gemaakt wat met de aanwezige kwaliteiten wel had moeten gebeuren.
 
luctemmi
 
44
6 december 2019 om 22:20
Denk dat je dan willem 2 van dit jaar tekort doet. Hebben gewoon een leuke selectie, dus bij een off day kan je er wel degelijk van verliezen
 
BvdP
 
19
6 december 2019 om 22:24
Inderdaad. Ajax had een hele slechte dag en Willem II een hele goede. Dan kan dit een keer gebeuren.
 
Eagles
 
5
6 december 2019 om 22:42
Ja, Ajax moet zich zeer zeker schamen. Met de Europese aspiraties is dit een absolute schande en komen ze op deze manier niet verder dan “leuk meedoen in Europa”
 
luctemmi
 
25
6 december 2019 om 22:48
Och Arie, de Europese top laag ook wel eens een paar punten liggen tegen een kleinere club. Zullen we dan ook zeggen van die hele lijst dat ze niet verder zullen komen dan "leuk meedoen in Europa"?
 
Eagles
 
4
6 december 2019 om 22:57
Je mag van dit Ajax zeer zeker meer verwachten in de Eredivisie. Helemaal als je je meet aan de Europese top. Het is nog altijd “maar” de Eredivisie
 
luctemmi
 
8
6 december 2019 om 23:04
Iedereen verwacht ook veel meer. Echter zijn de meesten gelukkig nog een beetje realistisch en die weten ook dat dit soort wedstrijden er ieder seizoen tussen zitten.
 
Musi26
 
3
6 december 2019 om 23:22
Ja we moeten ons schamen voor een verlies in EIGEN huis tegen met alle respect willem 2.
 
Dr. Duck
 
4
7 december 2019 om 00:36
De spelers die ajax verkocht heeft zijn meer waard dan 15x de begroting van Willem 2... Knap dat ze nog tot de 80e minuut in de wedstrijd bleven
 
T3rrorPancho
 
1
7 december 2019 om 09:12
Je kan best een keer een wedstrijd verliezen. Denk je dat bayer munchen of barca nooit verliezen met hun begroting? Dat iedereen meer verwacht is een probleem voor diegene, Ajax gaat met 2 vingers in de neus kampioen worden. Tegen Valencia moeten ze alles geven, het is te makkelijk om te zeggen dat de club met de grootste begroting kampioen moet worden.
 
Quancios
 
0
7 december 2019 om 14:11
Serieus? Dus jij denkt dat een Chelsea of Real Madrid wel even elke wedstrijd zou winnen in de Eredivisie? Je kan echt wel een keer verliezen.
 
BurdyM
 
28
6 december 2019 om 22:12
Dan zullen ze de volgende keer misschien iets meer inzet moeten tonen. Jeetje zeg wat een misplaatste arrogantie om te denken dat je het wel even half gas kan doen. Tegen Twente kwamen ze er nog mee weg maar tegen een betere ploeg dus niet.
 
Formus
 
7
6 december 2019 om 22:15
Heb t gevoel dat ze vooral met dinsdag bezig waren (en niet geblesseerd raakten), want zelfs toen ze achter stonden was er geen intentie. Doet niks af aan WII, die speelden heel goed.
 
BurdyM
 
6
6 december 2019 om 22:19
Nou dat is toch niet best? Stel dat AZ dit weekend wint staan ze op 3 punten. Ga je toch ook niet lekker naar de wedstrijd tegen Valencia lijkt mij. En hoewel W2 goed speelde is Ajax op inzet afgetroefd en dat mag nooit. Zeker niet thuis met een vol Arena.
 
Formus
 
3
6 december 2019 om 22:53
Ik bedoelde dat het in die zin geen arrogantie was dat ze dachten dat ze het op 50% konden doen. Volgens mij maakte deze hele wedstrijd juist helemaal niks uit. Verliezen? Ok, doe maar. Dinsdag, daar draait het om. En dat is eigenlijk niet arrogant. Arrogant is idd als ze dachten dat ze het op 50% konden doen, maar zelfs dat deden velen niet en het interesseerde ze schijnbaar ook echt niet, want ze gingen geen stap harder rennen. Dat bedoelde ik.
 
Musi26
 
4
6 december 2019 om 23:25
En na de wedstrijd tegen az is het weer 6 punten. Ja we hadden hier nooit mogen verliezen, maar liever dat ze vandaag verliezen en dinsdag gewoon winnen.
 
Azb100
 
14
7 december 2019 om 00:00
Nee hoor dan zijn het er 0 ??
 
BurdyM
 
1
7 december 2019 om 09:29
Misschien is arrogantie dan niet het juiste woord. Maar misschien zelfoverschatting. Tegen Twente begon deze houding al en tegen W2 werd het afgestraft. Dus volgens mij is het meer dan de wedstrijd tegen Valencia. Ze zullen heus wel kampioen worden maar ik vind dat een club als Ajax thuis nooit mag worden afgetroefd op inzet.
 
Koev
 
22
6 december 2019 om 22:13
Willem II staat op dit moment gewoon 3e, ik denk dat je nu te licht praat over ze. Ze doen heel aardig mee met prima voetbal. Én geen tijdrekken bij de cornervlag als het de 88e minuut is.
 
Musi26
 
0
6 december 2019 om 23:26
Spelen inderdaad leuk en staan ook terecht 3e, maar alsnog moet ajax hier met 2 vingers in de neus van kunnen winnen.
 
Grazianoo
 
22
6 december 2019 om 22:13
Stel je niet zo aan joh. Eerste verlies dit seizoen. Kan gewoon gebeuren. Dinsdag gaat het erom. Zowieso mist Ajax Neres en Promes, dat is duidelijk. Magoed het is niet anders.
 
Devosendemos
 
25
6 december 2019 om 22:24
Doe rustig man. Gelukkig snapten de fans in het stadion hoe dit werkt: eens per jaar verlies je zo’n dramatische pot, kan gebeuren. Tegen een prima tegenstander. Tis balen, maar tis even niet anders. Rug rechten, komende week resultaat halen en iedereen is blij.
 
adutchbrew
 
25
6 december 2019 om 22:35
Als we dan toch verliezen, dan is Willem II toch wel een van de ploegen die ik het gun. Adrie heeft er een leuk elftal van gemaakt dat leuk en verzorgd voetbal op de mat legt..
 
lord
 
5
6 december 2019 om 22:39
Dat hoop je, dat het incidenteel is. Heel weinig gecreëerd, daar zou ik mij toch iets meer zorgen over maken. Zeker met de blessures die er zijn.
 
Devosendemos
 
2
6 december 2019 om 22:59
Ik hoop inderdaad dat het incidenteel is Maar hebben we redenen om aan te nemen dat het niet zo is? We breken alle (club)records of benaderen ze: Erik en z’n mannen verdienen dus wel wat meer vertrouwen. Maar eens dat het wel een beetje nagelbijten wordt de komende week, een supportershart heeft ook bij mij teveel emotie en te weinig rede
 
ganjafarmer23
 
3
6 december 2019 om 23:33
Ik hoop wel dat Ajax nog punten gaat laten liggen, zou leuker zijn voor de spanning van de competitie. Maar ik zeg dit dan ook als een niet Ajax supporter Wel erg knap deze prestatie van Willem 2, ze spelen het hele seizoen al leuk en goed voetbal en staan in mijn ogen nu terecht op de 3de plek! Goed ook dat ze hebben laten zien dat Ajax niet ‘onsterfelijk’ is in onze Mickey mouse competitie!
 
Stanley Bish
 
2
7 december 2019 om 01:00
Ach joh.. dit soort potjes zijn vaak nodig om kampioen te worden met afstand. Even de beentjes weer op de grond en iedereen op scherp. Niks mis mee. Niet te zwaar aan tillen..
 
pprins
 
4
7 december 2019 om 02:47
Dus Ajax mag helemaal nooit verliezen. De komende 10 jaar nooit meer een nederlaag . Want dat is een schande. Ajax had een slechte dag ja. En Willem II was gewoon goed . En die bal wilde er gewoon niet in en die keeper had de match van zijn leven. Ja dan kun je sporadisch eens verliezen.
 
Sulejmanii
 
114
6 december 2019 om 22:08
Pluim voor Willem 2 hoor volledig op eigen kracht, zijn we volledig afgetroefd op felheid, beleving, druk zetten en inzet door de Brabanders. De spelers die we missen mogen geen excuses zijn, zonder hen horen we ook thuis van Willem 2 te winnen! Misschien even goed hoor, we zijn weer met beide beentjes op de grond en men weet weer dat we tegen iedere tegenstander met 100% inzet moeten starten. Overigens zijn we gewaarschuwd tegen AZ, ik hoorde alweer van wat hoogmoedige schreeuwlelijkerds dat het kat in een bakkie was. Wat een zuur begin van mijn weekend, die keeper had trouwens ook wel echt de dag van zijn leven............. ??
 
LennonRonaldo
 
21
6 december 2019 om 22:12
Maak me toch meer zorgen over Valencia...
 
Maas12
 
29
6 december 2019 om 22:14
Echt hè AZ boeit me helemaal niks in vergelijking met Valencia, hoe “arrogant” het ook klinkt, we worden gewoon kampioen dit jaar. Maar als je verwacht van Valencia te gaan winnen met Huntelaar, Lang, Siem en Dest kan je net zo goed niet gaan. Denk echt dat we er dinsdag uitgeknikkerd gaan worden.
 
Grazianoo
 
11
6 december 2019 om 22:15
Ik maakte me al zorgen om Valencia en nu nog meer. Promes en Neres worden duidelijk gemist.
 
Sulejmanii
 
3
6 december 2019 om 22:16
LennonRonaldo ik ook wel man, je gaat toch minder lekker naar zo een cruciale match toe leven. Maar ik heb vertrouwen in onze jongens, we moeten dinsdag wel uit een ander vaatje tappen maat gelukkig is dat besef er Europees al te best.
 
Keizer11
 
16
6 december 2019 om 22:19
Valencia is gewoon een goede ploeg. Die 0-4 was enorm geflatteerd. Zou me niks verbazen als het fout gaan dinsdag, zeker zonder Quincy en Neres. Hoorde al Ajax supporters roepen dat Valencia ook wel weer opgerold zou worden. Die misplaatste arrogantie is soms wel om moe van te worden. Net als het uitfluiten als het een keer niet lukt. Veel bioscooppubliek in de Arena laatste tijd.
 
Maas12
 
8
6 december 2019 om 22:22
0-3* voor de rest compleet met je eens
 
Sulejmanii
 
10
6 december 2019 om 22:24
Keizer11 het is ook om moedeloos te worden, die grootspraak van sommigen. En dan ook nog Ten Hag out, wat ik ook las van sommige clowns bij tijdens live meepraten. Er is niks mis om humble te zijn, en desnoods van de toren te blazen als er succes behaald is. Neres en Promes is gewoon een zwaar verlies, we zijn een geweldig team op volle kracht maar zeker geen wonder team. Maar we gaan er voor dinsdag, het wordt lastig maar ik geloof in een mooi einde thuis.
 
martijnovic
 
0
6 december 2019 om 22:58
Dinsdag krijgen we een heel ander ajax. Ik verwacht zyech op rechts tadic spits en hoop op gravenbergh op links. Middenveld met martinez, vd beek en Alvarez.
 
LucasAndersen
 
2
7 december 2019 om 07:33
Gravenberg op links?? Gravenbergh is een CM, die kan daar helemaal niet spelen.
 
veldkampj
 
25
6 december 2019 om 22:18
Tactische zet dit. Willem 2 de 3e plaats gunnen en de druk op PSV en van Bommel ?? maar zonder dollen, Willem 2 heeft het geweldig gedaan en Ajax ver beneden peil. Hopelijk betekent een slechte generale een goede uitvoering dinsdag
 
NJfromVOL
 
14
6 december 2019 om 22:28
Sulejmani, ik hoor net 5 minuten geleden dat Ajax verrassend verloren heeft. Ik had wat andere afspraken, zodat ik er niets van gezien heb. Wat een nuchtere en sportieve reactie weer van jou. Compliment !
 
Sulejmanii
 
5
6 december 2019 om 22:52
NJfromVOL bedankt kerel! Volledig terecht ook man, we winnen en verliezen met elkaar. Ik ga niet zoeken naar excuses dat is zwak, ondanks mijn teleurstelling natuurlijk.
 
Rockett
 
2
6 december 2019 om 22:52
Welke spelers misten jullie dan buiten Promes? Volgens mij is dat maar een spelers. De rest staat normaliter gewoon basis. Neres daarbij niet meegerekend aangezien zonder hem er ook gewoon super goed voetbal op de mat werden gelegd?
 
Robinho71114
 
0
6 december 2019 om 23:45
Het gaat er vooral om waar we missen nu drie buitenspelers als het bijvoorbeeld een middenvelder een rechtsback en een cv was hadden we het makkelijker op kunnen vangen.
 
LucasAndersen
 
0
7 december 2019 om 07:34
Je hebt nu met Labyad, Neres én Promes drie aanvallende opties die er niet bij zijn waardoor je plan B Siem de Jong is. Dat is wel een beetje magertjes. Mag geen excuus zijn natuurlijk.
 
-NEC-
 
3
6 december 2019 om 23:11
Inderdaad, goede analyse en realistische reactie. Willem II speelde echt prima voetbal en stond goed achterin. Hebben echt een leuke dynamische voorhoede. Laat dit een wake up call zijn voor Valencia. Laten ze die weer bij de strot pakken en lekker doorgaan in de Champions League!
 
barryballs
 
18
6 december 2019 om 22:09
Dat wordt nog wat volgende week az-ajax!
 
SupporterAFCA
 
48
6 december 2019 om 22:09
Ik dacht altijd dat ajax een brede selectie had. Na vandaag kun je toch wel concluderen dat dat wel mee valt. De penalty was in mijn ogen terecht. Nee, vandaag lag het echt aan ajax zelf. Combinaties lukken niet, het tempo was laag en dan mis je ook nog een beetje geluk. Je zag weinig terug van het ajax dat we gewend zijn maar misschien is dat ook geen ramp. Hoe je het ook wendt of keert deze wedstrijden zitten er toch tussen. Gezien de huidige stand kan ajax het ook permitteren. Het is zaak dat je je dinsdag herpakt, want we zijn er nog niet wat de cl betreft. Slecht begin van het weekend, laat dinsdag dus maar snel komen.
 
Xyzz
 
5
6 december 2019 om 22:11
Ajax mist wel drie geblesseerde aanvallers. Die bank is best breed hoor. Alleen ga je wel een stapje achteruit.
 
BorussiaJero
 
101
6 december 2019 om 22:13
Bij psv mocht dat ook geen excuses zijn. Dus bij ajax ook niet
 
Patroo
 
6
6 december 2019 om 22:15
Je speelt nog steeds met een voorhoede bestaande uit de nr 20 van de Ballon d’Or, de nr twee van Oranje topscorerslijst en iemand die vorige week een hattrick maakte terwijl alle andere spelers basisspeler zijn. Tegen Willem 2 hoort dat geen probleem te zijn.
 
Xyzz
 
2
6 december 2019 om 22:16
Ik zeg alleen dat Ajax wel een brede bank heeft. Dat is geen excuus maar het tegenovergestelde.
 
Zytto34
 
11
6 december 2019 om 22:28
Maar psv gebruikte het ook als excuus ?
 
Sander79
 
0
7 december 2019 om 08:57
En werd er ook mee belachelijk gemaakt. Dus dan kan het nu ook.
 
Xyzz
 
0
7 december 2019 om 10:14
Alleen niemand gebruikt het hier als excuus... Maar lezen is blijkbaar moeilijk voor iig 94 leden.
 
Quancios
 
0
7 december 2019 om 14:18
Dat is de positieve benadering. Ik ksn ook zeggen dat Ajax met een voorhoede speelde met een rechtsbuiten die normaal spits staat, een linksbuiten die vorige week voor het eerst een basisplaats had en een spits die 36 is en al heel lang geen basisplaats meer had. Het is maar net wat je wil zien.
 
Grazianoo
 
5
6 december 2019 om 22:16
Ajax heeft nooit een brede selectie gehad. Vorig jaar was het helemaal niks, maar had Ajax geluk met weini g blessures
 
pprins
 
1
7 december 2019 om 02:52
Ajax heeft best een brede bank . Maar dat buitenspelers nummer 1,2 en 3 geblesseerd zijn ga je merken. Aan ten hag om een creatieve oplossing te vinden . Denk dat tegen. Valencia Zyech hangend op rechtsbuiten speelt .
 
Sandy_D
 
7
6 december 2019 om 23:30
Zo zie je maar, Noa Lang is er nog langer niet. Ik mocht het niet zeggen maar hij stond vorige week gewoon 3x op de goede plek tegen twente. Zijn spel verder aan de bal was toen al heel matig. Tegen een beter Willem 2 zakte hij al gauw door het ijs. Ik hoop dat hij het tegendeel bewijst maar hij hij had een erg grote mond na vorige week maar ik weet niet of die jongen het wel gaat redden. Heb een beetje het gevoel alsof hij al denkt dat hij er is. Een beetje een Kluivert-type vind ik het...
 
Utrecht-030-
 
35
6 december 2019 om 22:09
Kan gebeuren, als ze er tegen Valencia maar wel staan!
 
hemen-lowek
 
24
6 december 2019 om 22:11
Dit kan best een positieve uitslag zijn, want laten we eerlijk zijn; tegen twente was het (in bet begin) ook slecht. Hopelijk is een wake-up call voor de spelers van Ajax en staan ze er dinsdag weer
 
Grazianoo
 
1
6 december 2019 om 22:18
Tja een wake up call. Ajax mist gewoon spelers als Promes en Neres. Het is aanvallend gewoon minder. Het zou mij niks verbazen als ze eruit vliegen.
 
hemen-lowek
 
3
6 december 2019 om 22:25
Ik las hierboven ergens dat Ajax altijd spreekt van een breed elftal, dan vind ik wel dat je met een breed elftal twee aanvallers moet kunnen vervangen. Ik denk niet dat ze eruit vliegen trouwens
 
LucasAndersen
 
0
7 december 2019 om 07:35
3 aanvallers hé, Neres, Promes én Labyad.
 
Sulejmanii
 
6
6 december 2019 om 22:12
Utrecht zo is dat man, ik baal als een stekker! Maar vandaag hebben we geen moment aansprak gemaakt op drie punten. En zo als je zegt, hopelijk maken we het dinsdag af gaat lastig zat worden.
 
EdwinnnR
 
4
6 december 2019 om 22:16
Maar dan dinsdag wel zonder Huntelaar en De Jong spelen aub.. Gewoon Tadic in de punt, Ziyech op rechts en lang op links.
 
superfarmers
 
1
6 december 2019 om 22:40
Lang was 1 van de slechtste vandaag. Daarnaast had Ziyech zijn dat ook niet. En als Ziyech de vorm niet heeft staan er maar weinig spelers op.
 
NIMBUS
 
2
6 december 2019 om 22:55
Ja dit. Je gaat echt wel eens verliezen in ED. Zijn bijna geen teams die ongeslagen een seizoen doorkomen. Wat minder waan van de dag zou goed zijn
 
Patroo
 
11
6 december 2019 om 22:09
Gewoon complimenten aan W2 dat ze goed voor de dag kwamen en profiteerden van een zwakke dag van Ajax. Laat Dest maar weer een tijdje ballen bij JA. Die nonchalance moet je gewoon bestraffen, en begrijp totaal de hype niet. Blijkbaar als je oogt als een wendbare en rappe speler ben je de next big thing, maar maakt alleen maar fouten.
 
verstand
 
4
6 december 2019 om 22:09
Je weet dat Ajax ook een keer gaat verliezen, maar het moment is erg vervelend. Voor Verlies is nooit een goed moment voor maar net voor de belangrijk CL wedstrijd is wel eg vervelend.
 
Patroo
 
7
6 december 2019 om 22:09
Gewoon complimenten aan W2 dat ze goed voor de dag kwamen en profiteerden van een zwakke dag van Ajax.
 
Maas12
 
16
6 december 2019 om 22:09
Dit is toch wel het meest armoedige elftal van het afgelopen 1,5 jaar, een Huntelaar die helemaal versleten is en een Siem de Jong die in Australië niet eens mee kon. Ohja, en dan te bedenken dat mensen zeggen dat we Labyad missen, zat vorig jaar niet eens bij de selectie vaak.
 
BorussiaJero
 
40
6 december 2019 om 22:14
Stel je niet aan. Je verliest een keer boe boe
 
Maas12
 
6
6 december 2019 om 22:17
Ik stel me niet aan, ik huil ook niet ik schrijf alleen op wat ik zie. Ik maak me totaal niet druk om deze verlies partij omdat we toch wel kampioen worden omdat de rest van Nl gewoon shit is.
 
buffon98
 
1
7 december 2019 om 11:57
Lekker tijdspad heb je genomen... We verliezen een keer in de eredivisie met een wat minder elftal dan we gewend en gelijk is alles armoedig. Beetje vertrouwen houden in je ploeg mag ook wel. En ja siem de jong hoort al tijden niet meer in dit ajax rond te waggelen loopt de jeugd vreselijk in de weg en kan nooit beter zijn dan een gravenberch lijkt mij.
 
azchelsea
 
23
6 december 2019 om 22:09
Las vandaag nog een reactie dat Ajax dit seizoen geen wedstrijd zou verliezen door het enorme krachtsverschil. Op zo’n avond zie je dat dat eigenlijk onmogelijk is en dat misstapjes er vrijwel altijd tussen zitten. Zo’n seizoen als Arsenal toen had is dus ook echt 1 in de zovelen. Wel echt ongelooflijk knap van Mathijsen, Koster en de rest van Willem II. Die hebben ze in een paar jaar tijd van degradatiekandidaat tot stabiele middenmoter gemaakt die nu stappen kan maken richting de subtop. Voor mijn club begint het ook wel te kriebelen voor 15 december. De winterstop kan gewoon op de gedeeld eerste plek ingeluid worden. Wat een historische derbykraker wordt dat, dat kan en mag eigenlijk echt niet zonder publiek.
 
Briiian
 
13
6 december 2019 om 22:11
AZ heeft al gewonnen van PEC?
 
Oelie Wapper
 
8
6 december 2019 om 22:19
Zeker niet en ook Ajax thuis is nog lang niet gewonnen. Maar het kán wel. Als Ajax hier had gewonnen, dan was die kans er gewoon niet (nou ja, theoretisch wel, maar weinig realistisch).
 
azchelsea
 
12
6 december 2019 om 22:22
Nope, maar laat ons AZ’ers ook een keertje dromen ??.
 
locomotif
 
1
6 december 2019 om 22:24
??
 
Meneer Daniel
 
2
6 december 2019 om 22:12
Ja ik hoorde ook dat Psv bijna europese top zou zijn. Voetbal valt op veel momenten niet te voorspellen en deze wedstrijden komen ook gewoon voor. Voor de Ajax fans minder leuk, voor de spanning in de competitie alleen maar beter.
 
DIRTY01
 
14
6 december 2019 om 22:09
Ik vraag me serieus af waarom de NOS een pushbericht de wereld in moet sturen omdat een club in de eredivisie verliest..? On: Erg knap wat Koster met deze selectie doet, zeker omdat Willem 2 weer zo veel spelers heeft ingeleverd.
 
Beastman
 
1
6 december 2019 om 22:09
Machteloos is het juiste woord. Pislink van hoe ze spelen.
 
ajax-123_748
 
5
6 december 2019 om 22:09
Het zat ook niet mee voor ajax hoor, dat mag ook gezegd worden
 
Marega88pace
 
19
6 december 2019 om 22:24
als kuipers consequent fluit gaat martínez er met rood af en krijgt willem II gewoon nog een penalty
 
superfarmers
 
10
6 december 2019 om 22:42
Zeker de kaart van martinez had met of zonder de var gewoon gegeven moeten worden.
 
El Chicharito
 
6
6 december 2019 om 22:47
als kuipers consequent fluit, was het geen penalty want aanvallend hands!
 
Zytto34
 
13
6 december 2019 om 22:48
Als hij consequent had gefloten had Ajax de penalty gekregen. Was gewoon duidelijk hands, arm niet langs het lichaam en die voorzet kwam van 30 meter. 3 passes later staat nunnely 1 op 1. De VAR had Kuipers minstens naar het scherm moeten roepen lijkt me.
 
JK-Ajax
 
13
6 december 2019 om 22:09
Terechte overwinning ! Ajax is fc kansloze voorzetten, mijn hemel. Dest ontbreekt het ook aan elke vorm van voetbal intelligentie, wat een super domme overtreding en balverlies. Het is dat Nous het nog slechter doet mja, slappe hap.
 
Diego_Forlan
 
1
6 december 2019 om 22:14
Tegen Heracles blonk hij in die korte invalbeurt ook uit in domme keuzes en onhandige acties. Begon leuk maar is helaas net als Nous bij vlagen een ongelofelijk nonchalante dromer
 
JK-Ajax
 
1
6 december 2019 om 22:20
Het is soms zo verschrikkelijk dat je weet dat het balverlies wordt wanneer een dribbel ingezet wordt. Blijft toch een bijzondere positie zeg, rechtsback bij Ajax
 
powned_nl
 
12
6 december 2019 om 22:45
Dat noemen wij Feyenoorders, en 97% van de wetenschappers, het Nelom-effect.
 
alkatorian
 
2
6 december 2019 om 23:56
Begint zo te zien een beetje last te krijgen van het rechtsback-uit-de-jeugd syndroom. Beginnen allemaal erg sterk, maar worden dan eigenlijk niet beter, eerder minder. Van der Wiel, Van Rhijn, Tete, nu Dest.
 
LinkinPark13
 
10
6 december 2019 om 22:09
Lamme tegen de blinde leek het wel af entoe. Wel complimenten voor Willem II, want zij hebben gestreden als leeuwen. Overigens is ook wel mooi om te benoemen dat Willem II over PSV heengaat
 
Dr. Duck
 
1
7 december 2019 om 00:41
Daar doe je Willem 2 wel heel erg tekort. Ajax speelde inderdaad matig, maar Willem 2 speelde een prima pot voetbal. Zeker tresor is een hele leuke speler
 
Arnavut1
 
13
6 december 2019 om 22:09
Terechte overwinning van de meest sypathieke team van de hele ED. Ajax was gewoon slecht en maakte geen moment aanspraak op de overwinning.
 
myvision
 
4
6 december 2019 om 22:22
Dat Ajax slechter speelde dan dat we gewend zijn betekent niet dat Willem II automatisch terecht wint. De penalty komt uit een handsbal en de tweede viel ook makkelijk waar ze bij Ajax ook gewoon pech hadden. Ik kan leven met de uitslag maar jij doet aan scorebordjournalistiek.
 
superfarmers
 
25
6 december 2019 om 22:43
Je vergeet wel dat w2 nog een penalty kon krijgen en dat martinez rood had moeten krijgen.
 
El Chicharito
 
6
6 december 2019 om 22:51
Nee want dan was Ajax niet in de 2de penalty situatie belandt.
 
Zytto34
 
2
6 december 2019 om 22:52
Die vermeende penalty zou buiten de 16 zijn gegeven. Tagliafico tikt hem een meter buiten de 16 aan. Daarnaast was dat echt geen rode kaart. Hij stapt op zijn voet ja, maar zeker niet extreem hard en smerig dat het rood moest zijn. Die van viergever tegen utrecht werd echt doorgehaald op de enkel, Martinez trok zijn been meteen terug (was wel geel waard).
 
ganjafarmer23
 
11
6 december 2019 om 23:54
Ik zie jullie beide boven mij al op meerdere reacties ‘excuses’ verzinnen. Als als als als... Ajax had nog voldoende tijd om de 1-0 achterstand ongedaan te maken en heeft in mijn optiek daarna geen enkele aanspraak gemaakt op een punt. Ze zijn zwaar door de ondergrens gezakt. Wees is mannen en neem het verlies zoals het is, pak je leermomenten en ga verder. Begin het bijna zielig te vinden voor jullie.
 
Zytto34
 
0
7 december 2019 om 12:50
Sinds wanneer is het een excuus als je zegt dat die overtreding van Martinez geen rood was en die vermeende penalty een meter buiten de 16? Zelfs al wint Ajax met 5-0 dan heeft iemand bij een 3-0 stand ergens een penalty gezien, was de 4-0 buitenspel oid bij Ajax wedstrijden. Normaal reageer ik daar ook op, maar nu ze verliezen is het opeens een "leermoment", kom op zeg. Dat was toch nooit een rode kaart en een penalty kan je niet geven voor een overtreding buiten de 16.
 
Meneer Daniel
 
17
6 december 2019 om 22:09
Ik wilde gaan typen dat het heel matig was van onze kant, dat er geen inzet werd getoond, dat er bij de goals niet goed meegelopen werd etc. Maar daar doe je Willem 2 veels te kort. Die hebben gewoon heel goed gespeeld en verdienen als enige ploeg vanavond de overwinning. Blind en Martinez echt het absolute dieptepunt vanavond bij Ajax.willem 2 fans, gefeliciteerd!
 
Wagwan
 
5
6 december 2019 om 22:09
Is er dan toch sprake van een titelstrijd na deze wedstrijd, Als AZ dit weekend geen fout maakt, staan de Alkmaarders maar 3 punten achter op Ajax... Verder snap ik niet wat mensen zien in Dest. Aanvallend brengt die 0,0 bij en verdedigend is hij een niksnut.
 
TILBURG013
 
11
6 december 2019 om 22:10
Wat een overwinning zeg! Weekend begint er lekker zo. Jammer dat we de wedstrijd tegen ADO zo weggaven anders stonden we er nu nog beter voor maar je hoort mij uiteraard niet klagen. Wat een strijders, hebben ontzettend hard gewerkt en verdiend gewonnen! Ik dacht dat Ajax ongeslagen kampioen ging worden maar dus niet. 0 goals tegen in de Arena, wat een prestatie zeg!!
 
JK-Ajax
 
9
6 december 2019 om 22:13
Gefeliciteerd man, zeer verdiend. Bij vlagen tikten jullie echt heel erg lekker, fris voetbal. Dit gaat een heel mooi seizoen worden !
 
4Ever4Ajax
 
6
6 december 2019 om 22:26
@Tilburg013: gefeliciteerd man met deze terechte overwinning! Geniet ervan!
 
TILBURG013
 
11
6 december 2019 om 22:41
Thanks mannen! Jullie dinsdag weer vol aan de bak! Dan sta ik weer voor jullie te juichen!
 
Robby
 
5
6 december 2019 om 23:05
Dat heb ik ook. Super blij nu echt zo trots op mn clubje. Maar in Europa kan ik zo genieten van Ajax heb nu al zin in volgende week. Kom op mannen winnen van die Spanjaarden.
 
Brianee
 
3
6 december 2019 om 22:10
Willem II speelde een puike wedstrijd vanavond, Ajax speelde er moeilijk doorheen en Wellenreuter pakte gewoon alle hoge ballen. Achter ons laten en door naar dinsdag!
 
013ACMilan
 
5
6 december 2019 om 22:10
Hoopte op 1 punt, zijn er 3. Forza Willem II en proficiat aan alle mede kruiken!
 
Aguerooo
 
5
6 december 2019 om 22:10
Nu blijk dus maar weer, niet alleen PSV kan geen wedstrijden winnen wanneer hun sterspelers niet meedoen. Zonder Promes lever je onwijs veel goals in net als PSV zonder Malen. Willem2 staat nu 3e, wat een heerlijk seizoen draaien die.
 
ninjakai
 
1
6 december 2019 om 22:27
Niet de goals wel de diepgang. Dacht dat we daar vanaf waren. Vorig seizoen geen diepgang zonder Neres, opgelost met Promes. Bam bride geblesseerd.
 
superfarmers
 
1
6 december 2019 om 23:28
2 aanvallers met diepgang in de hele selectie is niet veel.
 
FCUTRECHT0300
 
16
6 december 2019 om 22:10
Haha yes! Heel goed voor de neutrale kijker. Gefeliciteerd Willem II. Zal toch fantastisch zijn als AZ kampioen kan worden.
 
Torcida020
 
1
6 december 2019 om 22:10
Congrats kruikzeikers..goeie pot op de mat gelegd. Ajax slordig in de passing en het afmaken. Snel maar vergeten deze pot.
 
locomotif
 
5
6 december 2019 om 22:10
Kan natuurlijk een keertje gebeuren, bij veel spelers was het nét niet vandaag. Wat mij wel stoort is dat Dest er de hele wedstrijd lang totaal ongeïnteresseerd erbij loopt.
 
Downwards
 
10
6 december 2019 om 22:10
Deze nederlaag mogen we Erik ten Hag aanrekenen. Was na 15 minuten al duidelijk dat het met Klaas niks werd vandaag en hier gewoon doodleuk 77 minuten aan vast houden. Ook nog bedenken om Siem de Jong te brengen. Nee vandaag was niet Erik zijn sterkste dag om tactisch vlak.
 
4Ever4Ajax
 
15
6 december 2019 om 22:12
De spelers zelf ook hoor, de instelling was veel te slecht. Iedere Ajacied ging door de ondergrens, met Ziyech voorop. Te makkelijk om alleen naar Ten Hag te wijzen. Ik vind het een collectieve wanprestatie. Verliezen kan altijd, maar ga er wel 100 procent voor.
 
Downwards
 
4
6 december 2019 om 22:21
Instelling is imo juist te makkelijk.echt containerbegrip uit het voetbal. Tadic is centraal gewoon het beste en zo houd je ook het meeste voetbal in de ploeg. Met Huntelaar word je ontzettend eendemensionaal. Tuurlijk zakken jongens door de ondergrens, maar dit is mede te wijten aan het spel dat niet loopt en dat je maar kansloos op voorzetten gaat spelen.
 
4Ever4Ajax
 
2
6 december 2019 om 22:25
Onzin, kijk bijvoorbeeld naar Ziyech die als een krant speelde (net als de rest). Dat heeft alles met instelling te maken hoor, niets containerbegrip.
 
ninjakai
 
5
6 december 2019 om 22:32
Nee, heeft alles te maken met missen van een balbehendige spits. Ziyech stoomt op en gaat er lustig op los combineren om zo de muur van de tegenstander te slechten. Ziyech stoomde ook nu wel vaker op, maar tja met Huntelaar een tweetjes aangaan is niet echt succesvol. Dus kappen, draaien, vastlopen, kansloze voorzet. Hunter als breekijzer is een extra wapen. Hunter als enige spits is statisch voorspelbaar voetbal. Helemaal als niemand weggestoken kan worden.
 
Downwards
 
5
6 december 2019 om 22:34
Ziyech was juist 1 van de weinige die iets probeerde te forceren en wat anders probeerde dan constant die ballen voorslingeren. En daarnaast 1 van de weinige die druk probeerde te zetten. Instelling is wel onzin, omdat iets vaak instelling lijkt als je net te laat bij een bal bent, maar vaak heeft dat gewoon te maken met verkeerd staan. Niets met instelling.
 
Grazianoo
 
1
6 december 2019 om 22:19
Wie hadden er dan moeten spelen? Ajax heeft niet veel bijzonders op de bank hoor..
 
Downwards
 
4
6 december 2019 om 22:22
Ik had persoonlijk gekozen om Ziyech naar rechts te zetten, Donny door te schuiven en dat Marin/gravenberch met Martinez op het middenveld.
 
Beastman
 
1
6 december 2019 om 23:50
Heb ik ook al aangegeven in de rust. Ten Hag heeft vreemd gewisseld vandaag.
 
delaonkel
 
0
7 december 2019 om 00:21
helemaal mee eens. met Huntelaar en Siem ga je weer terug naar het ajax van 5 jaar geleden.
 
voetbalfan2002
 
5
6 december 2019 om 22:10
Tja een keertje verliezen kan ook al was het tegen Twente ook niet heel denderend ik hoop dat dit geen teken is van verval. Kunnen we trouwens stoppen met Siem de jong die zou bij Fortuna ook door de mand vallen!!!!
 
Piet_Ajacied
 
1
6 december 2019 om 22:10
En dit gebeurt er als je de wedstrijd ingaat met 0% inzet. Goede pot van Willem II. Totaal geen inzet van Ajax. Hopelijk dinsdag een betere pot anders verspeel je een hele hoop in 1 week tijd.
 
4Ever4Ajax
 
8
6 december 2019 om 22:10
Zeer terechte overwinning. 1e goal van Willem II was twijfelachtig, maar de overwinning van Willem II zeer terecht. We speelden zelf echt heel erg slap en Willem II gewoon heel goed. Complimenten aan Tilburg en gefeliciteerd!
 
tonkmen
 
2
6 december 2019 om 22:10
Het weekend kon voor mij niet beter beginnen.... Heerlijk!
 
Heista
 
2
6 december 2019 om 22:11
Willem 2 verdiend gewonnen. Hard gestreden en sterk neergezet.voor Ajax ging weinig goed.hopelijk is dit een van de cliché "wake-up calls" voor een belangrijke wedstrijd.gefeliciteerd.
 
HakimZiyach22
 
4
6 december 2019 om 22:11
Verdiend voor Willem II, ook amper tijdrekken aan te pas gekomen, uitstekend verdedigd en zitten counteren, geniet van jullie 3e plek. Hopelijk werkt dit niet door tegen Valencia!
 
myvision
 
5
6 december 2019 om 22:11
Liever vandaag dan tegen Valencia. Maar dit was wel ellendig slecht. Niets wilde maar ik had vooral het idee dat Ajax zelf niet voor 100 procent wilde. Dinsdag moet Ajax anders voor de dag komen.
 
Diego_Forlan
 
3
6 december 2019 om 22:11
Een nonchalant en zwak Ajax vandaag. Dan maakt iedere ploeg uit het linkerrijtje kans tegen Ajax. Willem II uitstekend geprofiteerd van het gedroom achterin. Aanvallend los van 32 kansloze voorzetten niks gecreerd. Dieptepunten Martinez, Dest en de maandelijkse liefdadigheidswissel van Siem.
 
Airbags
 
6
6 december 2019 om 22:11
Ajax werd toch wel enigszins genaaid door Kuipers en de zijnen met die pingel die eigenlijk aan de andere kant gegeven had moeten worden. Maar ook los van dat moment was Ajax vandaag gewoon onthutsend zwak en inspiratieloos.
 
4Ever4Ajax
 
1
6 december 2019 om 22:16
Nee, penal voor Willem II was zeer twijfelachtig, maar dat betekende niet een penal voor ons. Was hands waar de Tilburger niets aan kon doen, dan is het aanvallend hands (dus geen penal voor Willem II), maar geen verdedigend hands. Daarnaast hebben we ons zelf benadeeld. We hebben terecht verloren.
 
Marega88pace
 
8
6 december 2019 om 22:26
penal willem ii twijfelachtig???????? dest raakt letterlijk alleen de speler en ontneemt zo een scoringskans
 
superfarmers
 
1
6 december 2019 om 22:46
Waarbij het nog niets eens belangrijk is dat er een scoringskans is. Een overtreding is een vrije trap en op deze plek een penalty
 
SocioFan1
 
2
6 december 2019 om 22:11
Niet best. Erg noncha van Ajax en Willem II heeft daarvan geprofiteerd door alles te geven. Zo gaat het nog lastig worden voor Ajax tegen Valencia. Dit kan en mag niet!
 
ajaxrkc33
 
0
6 december 2019 om 22:11
Complimenten Aan Willem II. Hebben echt goed gespeeld en het Ajax goed lastig gemaakt.
 
joshua11
 
4
6 december 2019 om 22:11
Absoluut niet verwacht maar wat een prachtige prestatie van Willem II.
 
Ajax_07
 
0
6 december 2019 om 22:12
Gefeliciteerd Willem II. Jammer voor ons, zeer matige wedstrijd. Volgende wedstrijd beter.
 
verstand
 
2
6 december 2019 om 22:12
Je weet dat ajax niet ongeslagen blijft de hele competitie maar dit zag ik niet aan komen.
 
droadnagel
 
2
6 december 2019 om 22:12
Word tijd dat Ten Hag de groot verdieners Tadic,ziyech en Blind eens hard aanpakt en wijst op hun verantwoordelijkheid .tadic zeer slecht en telkens maar een handje klap bij weer een slechte bal,scheld de speler de huid vol en niet dat softe geklap.hunter en De Jong kan niet meer . Hoop dat Ajax wakker is nu .
 
locomotif
 
4
6 december 2019 om 22:12
Ik kijk zelf eigenlijk nooit Willem II maar die Ndayishimiye is mij vandaag zeer positief opgevallen.
 
tubes
 
4
6 december 2019 om 22:13
Ajax terecht verloren. Inspiratieloos en lusteloos. Ik herkende Ajax totaal niet terug. Los van het goede spel van Willem II. Alleen Ziyech en VD Beek speelde redelijk. De rest was om te huilen. Valencia en AZ gaan ons een pak slaag geven op deze manier. Zijn Alvarez en schuur echt minder dan wat er vandaag instond?
 
rsxjee.
 
2
6 december 2019 om 22:13
Machteloos is dan ook wel weer een beetje overdreven. Het zat niet mee en Willem II maakt het gewoon goed af. Laat ze nog 10 keer tegen elkaar spelen en Ajax wint 9 keer.
 
superfarmers
 
3
6 december 2019 om 22:13
Toch weer een var momentje gezien. De overtreding van martinez verdiende een rode kaart.
 
007
 
2
6 december 2019 om 22:13
Complete off day, kan gebeuren. Willem ll hebben goed verdedigd en wanneer het moest gaven ze een tik uit. We hebben te weinig gebracht en terecht verloren. Een seizoen is lang, nu kijken hoe we dit oppakken. En laten we alsjeblieft niet beginnen met Ten Hag rot op en dat soort onzin. Het team moet gaan analyseren of we in januari wat versterking nodig hebben want Huntelaar en Siem de Jong kunnen echt niet meer.
 
076Ray
 
2
6 december 2019 om 22:13
Ongelooflijk niet had er zin in vandaag. Stel lapswansen bij goede reeks wedstrijden allemaal contract op waardering nu mag daar ook wel iets aan gedaan worden. Heb mezelf dood geïrriteerd aan vooral blind in omschakelen vreselijk. Echt dik verdiend verloren zonder inzet passie en strijdlust niemand gaf thuis. Laatste paar wedstrijden werden weliswaar gewonnen maar zijn erg zwak geen uitgespeelde kansen helemaal niks. Die brede selectie blijkt vandaag toch mee te vallen. Een buitenspeler extra en een spits erbij is geen overbodige luxe. Huntelaar en de Jong kunnen ook echt niet meer.
 
foubi
 
3
6 december 2019 om 22:15
Tadic is al weken onzichtbaar maar dat hoeft geen ramp te zijn. Hij is aanspeelbaar en met Huntelaar in de spits en Tadic op de zijkant heeft absoluut gefaald. Siem kan ook niet meer. Verder kun je een keer tegen een zeperd aanlopen aangezien ajax al 2 jaar zweeft. Misschien maakt zo een nederlaag ze weer scherp.
 
BartTempelaar
 
2
6 december 2019 om 22:15
Hopen dat Promes er weer bij is dinsdag anders wordt het nog een lastig verhaal...
 
Grazianoo
 
1
6 december 2019 om 22:21
Verwacht het niet. Spierblessure kost vaak wel een paar weken.
 
ajaxchamps
 
2
6 december 2019 om 22:15
Uitstekend gedaan van WillemII zeg. Nauwelijks wat weg gegeven. Goede ploeg hebben die hoor. Moet zeggen dat Ajax een totale offday had. Werkelijk niks lukte ook. Martinez speelde opvallend matig. Huntelaar was ook niet best. Siem de Jong gaat je natuurlijk nooit over een dood punt helpen maar Ten Hag had aanvallend eigenlijk geen andere opties, alleen Traore nog. Ieder seizoen zitten er zulke wedstrijden tussen, laat het de laatste keer zijn. Respect voor WillemII, zeer knap.
 
RealTOS
 
2
6 december 2019 om 22:16
Hoogmoed komt voor de val. Ajax heeft de hele 1e helf op 40% van hun kunnen gespeeld en dan red je het niet. WillemII heeft het prima gedaan en volgehpiden. Hadden wel de juiste scherpte en drive. Hopenlijk een wake up call voor Ajax voor de rest het seizoen.
 
Blackhawk
 
0
6 december 2019 om 22:16
Willem II verdient gewonnen in Amsterdam. Knappe prestatie. Ik ben echt heel benieuwd hoe Ajax speelt tegen Valencia. Hopelijk is dit geen voorbode. Zeker Quincy en Neres met snelheid en diepgang mis je nu.
 
yoeri17
 
10
6 december 2019 om 22:17
Zo ongeveer dronken van geluk! Wat is dit voor een Willem II fan een geluksmoment. Binnen een maand zowel Psv als Ajax verslaan. Trots, trots en nog een Trots! Iedereen die de Tricolores een warm hart toedraagt.. Proficiat ??! Niet de beste, maar wel de gekste.. En we zijn voor niemand bang ???????
 
Ampie
 
1
6 december 2019 om 22:17
Felicitaties aan willem 2, speelden een prima pot. Die keeper wederom uitblinker, knappe prestatie. Wederom een schandalige instelling gezien van ajax. Hoe sommigen lopen te wandelen als ze druk moeten zetten of verdedigen is echt schandalig. Dat ten hag siem boven marin en gravenberg verkiest is net zo schande. Dat ie traore pas in de 80e minuut brengt in zo een kansloze pot is te triest vandaag. Hopelijk is die hype rond noa lang nu ook gelijk klaar. Leuk die drie goals maar speelde vandaag helemaal niks klaar. Enige die een matige voldoende krijgt is ziyech, omdat daar nog wat af kwam. De rest heeft maximaal een 5 verdiend. Als promes niet speelt, en we dua zonder diepgang moeten, tegem valencia dan kan dit nog wel eens een dure knauw zijn geweest. Als een club weet dat een achterstand van 10 punten alsnog om te buigen is...
 
Master D
 
1
6 december 2019 om 22:18
Terechte zege voor de Tilburgers. Hebben een prima wedstrijd gespeeld. Ajax kwam niet of nauwelijks tot uitgespeelde kansen. Alle credits voor hoe Adrie Koster het heeft neergezet. Zonder fratsen gewoon voetballen en resultaat boeken.
 
myajaxforever
 
3
6 december 2019 om 22:19
Gefeliciteerd aan alle W2 supporters! Verdiend gewonnen. Ik denk dat de penalty eigenlijk wel eerst aan Ajax kant had moeten vallen, want de W2 verdediger ging naar de bal. Maar verder heeft Ajax het helemaal laten liggen, dus terecht de winst.voor Ajax kan het moment niet slechter uitkomen...de meest belangrijke pot aanstaande dinsdag en dan verlies je juist nu! Hoop niet dat het een voorbode is en we uit de CL liggen, want uit bij Chelsea ben je 2 punten bestolen...maar het gaat zoals het gaat. Nog niets aan de hand...maar idd Ajax is zeker nog geen kampioen...want straks uit Az kan alles al gelijk komen...nu dinsdag vlammen en hopen op CL overwintering!
 
pinko
 
1
6 december 2019 om 22:23
Tja, dat is discutabel. Ik denk dat als de handsbal niet in het eigen strafschopgebied plaatsvond, de pingel niet aan Willem II zou zijn gegeven. Maar dat blijft koffiedik kijken...
 
Bress188
 
0
6 december 2019 om 22:19
Gefeliciteerd Willen 2, terechte overwinning. !!! Maar wat een lusteloos en ongeïnspireerd Ajax. Dit kan en mag niet zo...!!!
 
dreetje888
 
1
6 december 2019 om 22:19
Willem 2 van harte gefeliciteerd met jullie overwinning, Ajax dacht dit doen we wel weer even maar óók Ajax kan niet op 80% zijn wedstrijden winnen al dachten ze dat wel, ik hoop dat de focus er tegen Valencia wel is waar hij vandaag totaal niet aanwezig was en.hopelijk beseffen ze nu dat je elke wedstrijd volle bak moet beginnen en dat evt gas terug kan nemen ipv andersom
 
davidss
 
2
6 december 2019 om 22:20
Tja, sommige kansen zaten dan ook echt niet mee. Aan de andere kant was grotendeels inspiratieloos en een te laag tempo. Gelukkig kan Ajax het zich permitteren en ergens ben ik dan ook blij dat de spelers bij deze even zijn wakker geschud. Zonder inzet geen punten. Dinsdag 120% geven en erna herpakken tegen Az, die spelen gelukkig niet met 8 man voor de goal.
 
pinko
 
3
6 december 2019 om 22:21
Zo merk je dat als de drive ontbreekt, de beste spelers bijna allemaal een offday hebben, je tegen een tegenstander speelt die toevallig wel zijn beste wedstrijd tot nu toe speelt, je gewoon kan verliezen. Wel wordt bij Ajax pijnlijk duidelijk dat de bank net even wat te kort komt, om het eufemistisch te stellen. Siem de jong als exponent.
 
gaeajax94
 
2
6 december 2019 om 22:21
Opzich wel gewoon verdiend. tuurlijk aas Ajax meer in de aanval, maar uitgespeelde kansen heeft Ajax bijna niet gecreerd. Willem ll speelde goed gaf weinig weg en je ziet maar dat 2 uitbraken dan genoeg zijn. Zo zie je maar dat er nog niks beslist is in de eredivisie. Ook weer een zeer moeizame avond voor een europese wedstrijd. Ziyech was veel te gefrustreerd en ging daardoor volgens mij nog meer provoceren om zijn ding te doen wat averechts werkte en gingen veel dingen verkeerd. Huntelaar heb je niks aan als je zelf niet lekker speelt. Tadic komt niet echt lekker aan de bak op de flank. Martinez zat er ook niet echt in en De Jong komt wel te kort. Als dit de voorbode van dinsdag is kan je het ook schriftelijk afdoen, gelukkig komen er europees toch vaak andere krachten bij Ajax. Verder volgende week tegen AZ belangrijke pot waar de kans bestaat dat je straks gelijk staat met AZ en dan kan de strijd echt beginnen.
 
Tijnstar4ajax
 
3
6 december 2019 om 22:28
Hahahaha afgedroogd.. alsof ze met 6 0 verliezen gelukkig hebben we allemaal wel is een mindere dag
 
anyone
 
3
6 december 2019 om 22:29
Koster zou wel wat belletjes krijgen betreft de details van zijn verdedigende taktiek, goed van Willem 2, en ajax werkt aan de winkel voor dinsdag
 
Oelie Wapper
 
3
6 december 2019 om 22:30
Mooi om die Koster zo te zien, met een grijns van oor tot oor. Symphatieke vent en heeft het spel van Willem II echt heel veel gebracht. Had niet heel veel verwachtingen toen hij werd aangesteld, maar doet het uitstekend. Leuke ploeg, leuke spelers en heel leuk voetbal.
 
Soccerfan_1
 
4
6 december 2019 om 22:32
Ja dit soort wedstrijden heb je elk jaar weer. Ik lig er niet wakker van. Niet van het resultaat tenminste. Maar sommige spelers beginnen echt met de week slechter te spelen. Blind wordt steeds slordiger in de passing. Wat geeft die jongen veel ballen weg zeg. Ziyech weer lekker ego op bepaalde momenten. Martinez heeft z’n slechtste wedstrijd voor Ajax gespeeld. Lang was dramatisch. Tja typische alles gaat mis en niets lukt wedstrijd. Dest begint trouwens ook steeds meer fouten te maken. Heeft die jongen niet gewoon wat meer rust nodig. Die heeft zoveel gespeeld in zo’n korte tijd. En dan het wisselen van ten hag. Die marin moet wel iets heel fouts doen want wie zet in hemelsnaam mazzraoui nou weer op het middenveld als hij keer op keer laat zien dat niet aan te kunnen. Soms zijn de keuzes van ten hag echt onbegrijpelijk. Lekker vergeten deze bagger wedstrijd en op naar dinsdag. En dan wel je best doen.
 
delaonkel
 
0
7 december 2019 om 00:30
inderdaad is een keertje verliezen niet zo erg maar wat bleef w2 makkelijk overeind en maakten zelf mooi tempo en dan is duidelijk hoe kwetsbaar ajax is met veel spelers met weinig snelheid. heel veel geluk gehad dit seizoen nu goed afgestraft door w2. ben erg benieuwd hoe het dinsdag gaat. aub geen siem en mazraoui op het middenveld
 
Oelie Wapper
 
1
6 december 2019 om 22:32
Oh ja en die Tresor, gehuurd, maar wel met optie tot koop. Ik zou de optie maar lichten .
 
 
0
6 december 2019 om 22:35
Met hun hoofd al bij Valencia lijkt me. Hopelijk gaat Ajax dan wel hun normale niveau halen. Huntelaar wordt wel oud trouwens.
 
Adzevedo
 
0
6 december 2019 om 22:36
Een wanprestatie, iets anders kan je hier niet van maken. Geen excuses, Willem II thuis mag je nooit van verliezen. Complimenten aan Willem II wat prima speelde, heet leek ook wel zo te moeten zijn. Strafschop door een dramatische Dest (dinsdag banken!) op precies het verkeerde moment. Uit zichzelf creëerde Willen II weinig, de 2de helft helemaal. gokken op de omschakeling die inderdaad gunstig viel, iets wat bij Ajax geen moment het geval was. Als het tegen zit, je zelf een offday hebt en je tegenstander doet het uitstekend is dit waardeloze resultaat de uitslag. Schande! Ajax moet zich volgende week herpakken anders dreigt een prachtige eerste seizoenshelft in mineur te eindigen.
 
alkatorian
 
1
7 december 2019 om 00:01
Zet Veltman maar op rechts neer dan. Want van Maz word ik ook niet echt warm. En dan Schuurs centraal. Vrees dat het een lastige pot gaat worden. Hopelijk verliezen we niet.
 
tinus45
 
8
6 december 2019 om 22:36
Van de week verliezen van Valencia en dan pakkie krijgen van Az en in Amsterdam staan ze weer down to earth. Niet dat dat zomaar gebeurt, maar het behoord tot de mogelijkheden.
 
Ampie
 
11
6 december 2019 om 22:46
Az ff dit weekend de boot in, donderdag afgedroogd worden en volgende week geslacht door ajax, zijn ze in alkmaar ook weer rustig. Niet dat t zomaar gebeurt, maar behoort tot de mogelijkheden...
 
tinus45
 
0
7 december 2019 om 11:21
Was hij lekker vanmorgen die papegaai?ik bedoel er meer mee te zeggen dat PSV ook met 1 wedstrijd begonnen is en men ook blessures de schuld gaf.het kan zomaar, maar je hebt gelijk met dat het in Alkmaar ook kan.
 
Ampie
 
0
8 december 2019 om 15:47
Geen idee, ik heb nog nooit papegaai gegeten, jij blijkbaar wel? Mijn reactie was puur gericht op jouw nietszeggende en probeersel van een provocatieve reactie waarbij je deed alsof AZ op wereldniveau zit en ajax vanuit het niks maar in zal klappen (terwijl ajax meerdere wedstrijden bijzonder waardeloos heeft gespeeld, maar toen werd dat door resultaten gemaskeerd). De vergelijking met psv is wel bijzonder, aangezien die het gehele seizoen al niet best spelen en het wachten was op het keerpunt dat ze eens zouden verliezen met het slechte voetbal dat ze speelden (wat dus ook gebeurde mét die zogenaamde "moordenaars" voorin, en dus niet alleen zonder).
 
Dr. Duck
 
2
6 december 2019 om 22:39
Knappe overwinning van Willem 2 en niet onterecht als je het mij vraagt. En ajax mocht nog van geluk spreken dat dest de en rood krijgt bij de penalty. Veel spelers van ajax ondermaats, maar tresorr is wel echt een leuke speler. Hoop wel dat ajax dinsdag beter vor de dag komt
 
ajaxchamps
 
2
6 december 2019 om 22:48
Rood plus een penalty is afgeschaft, dat kan niet meer. Was wel gewoon een penalty.
 
fred1960
 
1
6 december 2019 om 22:42
Wel een belachelijke kop Ajax is niet afgedroogd maar hebben wel een bar slechte wedstrijd gespeeld en afgetroefd op de wapens die Ajax normaal zelf hanteert. In ieder geval geheel terechte en verdiende winst voor Willem II.
 
binny
 
2
6 december 2019 om 22:51
Prima hoor. Willem II speelt leuk voetbal en heeft verdiend gewonnen, echt leuke goede ploeg.adrie Koster is ook echt een koning zeg, hele goede coach, doet geweldige dingen in Tilburg. Niks aan de hand, complete off-day, kan gebeuren, heb je ook nodig als wake-up call.wel grappig iedereen hier, 4 uur geleden waren we wereldtop en hadden we de grootste talenten, nu is het niks, gebeurt bij elke club. Weer met beide benen op de grond, ff nodig. Heerlijk Willem II op plek 3
 
alex4all
 
1
6 december 2019 om 22:56
Nou lekker dan, zo net voor de belangrijke CL match. Die Chelsea diefstal kan weleens heel kostbaar worden.
 
bijcrack
 
1
6 december 2019 om 22:56
Lekker boeie, kampioen worden ze toch wel haha. Nee ff zonder dollen wat ontzettend zwak gespeeld van ajax en knap gebruik gemaakt van willem II. Niks gestolen aan deze 3 punten voor tilburg.
 
Damsko1103
 
0
6 december 2019 om 23:20
Werk aan de winkel voor Ten hag!! Chips, deze zag ik echt niet aankomen.
 
Musi26
 
0
6 december 2019 om 23:20
@voetbalzone, de titel geeft aan dat willem 2 de wedstrijd volledig domineerde en met 5-0 won. Ajax heeft verloren door hun eigen fouten. Titel kan de prullenbak in. Ontopic. Jammee verloren, maar ik gun het willem 2 wel. Hielden het compact, maar vielen ook aan waar mogelijk.
 
Eddepetje63
 
0
6 december 2019 om 23:44
Verliezen kan altijd maar het moment is slecht. AJAX inspiratieloos en hand in eigen boezem steken. Geen excuses. Willem II verdiend gewonnen. Complimenten. Waarschuwing bij Twente heeft schijnbaar niet geholpen. Hopelijk dinsdag veel beter anders kan de komende week uiteindelijk wel eens een totaal ander beeld geven dan we tot nu toe in gedachten hadden. Het kan snel verkeren.
 
cabinessence
 
1
7 december 2019 om 00:09
Incidentje, kan gebeuren. Ajax gaat toch gewoon met 15-20 punten voorsprong kampioen worden...
 
walesgolf
 
0
7 december 2019 om 00:15
Ajax was vandaag helaas slecht. Willem 2 stond goed en kreeg te makkelijk goals mee. Ajax kon er noet door heen.
 
FaysAmsterdam
 
0
7 december 2019 om 00:29
Off-day kan gebeuren
 
gomes1psv
 
2
7 december 2019 om 00:38
Bizar dat Veltman nog tegen de penalty weet te protesteren trouwens.
 
Ricardode Oliveira
 
1
7 december 2019 om 01:02
Koster laat eigenlijk altijd goed verzorgd en doordacht voetbal zien. Maar om de 1 of andere reden komt hij niet verder dan de onderkant van de eredivisie. Heel vreemd want hij snapt het spelletje veel beter dan een hoop "top trainers" !
 
maffemattie93
 
0
7 december 2019 om 02:27
Hoe kan je zo'n slechte productie hebben qua goals met 29 schoten?? Allemaal van eigen helft op doel?
 
maffemattie93
 
1
7 december 2019 om 02:33
Schandalige eerste penalty. Moet afgekeurd worden ivm aanvallend hands
 
pprins
 
1
7 december 2019 om 03:00
Ajax moet die Tresor kopen. Wat is die goed zeg. Complimenten aan Mathijssen die alleen maar voltreffers maakt. Isak, Pavlidis , Vrousia, Holmen, Nieuwkoop , Llonch, Köhlert en nu dus weer deze gast.
 
AFCA72
 
0
7 december 2019 om 06:07
De nonchalance die er op dit moment in de ploeg geslopen is kan nog weleens fataal worden. Als je bijvoorbeeld Tadic van dit seizoen vergelijkt met vorig seizoen, wat een verschil. Ik houd mijn hart vast a.s. dinsdag...
 
je weet het ni
 
0
7 december 2019 om 06:49
Ga er niet veel opzeggen , verdiende overwinning van W2.het enige waar ik op reageer is dat ik lees de reserve bank is goed genoeg!!! Nou hier heb ik mijn twijfels over Huntelaar eigenlijk bankzitter en dan ook nog S de Jong inbrengen dit gaat er bij mij niet in ben geen Ajax fan juist fan met die andere A beginnend, maar hebben ze nou niks achter de hand??? Of is het alleen leuk om een jonge speler in te brengen als je 4-0 voor staat.
 
993410
 
1
7 december 2019 om 08:32
Ik heb ook met verbijstering zitten kijken toen weer Siem werd gebracht.later had hij een redelijke kopbal maar we moeten toch wat beters hebben om de boel te redden..
 
993410
 
0
7 december 2019 om 08:29
Een mooie en verdiende overwinning van het Ajax van het zuiden.een zeer sympathieke club met dito spelers, hopelijk is Ajax nu wakker voor Valencia.