Willem II weet het zeker: Hofland moet terugkeer in Eredivisie realiseren
Zaterdag, 21 mei 2022 om 09:44

Kevin Hofland blijft ondanks de degradatie uit de Eredivisie verbonden aan Willem II. De club die volgend seizoen in de Keuken Kampioen Divisie speelt brengt zaterdag naar buiten dat de hoofdtrainer zijn contract in Tilburg heeft verlengd tot 1 juli 2024. Hofland werd enkele maanden geleden aangesteld door Willem II, dat er onder zijn leiding niet in slaagde om de degradatiezorgen af te wenden.

"De samenwerking met Kevin verlengen had onze hoogste prioriteit", verklaart technisch directeur Teun Jacobs zaterdag op de clubsite. "Kevin is een ambitieuze en moderne trainer en heeft aangetoond spelers te kunnen inspireren om als een team samen te werken. Daarnaast is hij tactisch sterk en heeft hij veel oog voor de mens achter de voetballer. Dat maakt Kevin een professionele, veelzijdige en uiterst prettige collega om mee samen te werken. We geven hem graag het vertrouwen om samen met ons toe te werken naar een terugkeer van Willem II in de Eredivisie."

Hofland heeft ondanks de degradatie een goed gevoel bij Willem II wat betreft de toekomst. "Ik ben ingestapt om Willem II te helpen. Sportief gezien is dat gezien de degradatie niet gelukt, maar op andere vlakken is zeker vooruitgang geboekt. Daarnaast zie ik binnen de club nog veel mogelijkheden om te groeien. Ik sta voor innovatie, heldere communicatie en de mentale en fysieke groei van spelers. Gezien de professionele en plezierige samenwerking en goede gesprekken met de clubleiding over de toekomst, ben ik graag langer onderdeel van Willem II. Ik koester de omgang met de mensen en wil dus met spelers, staf, medewerkers, supporters en sponsoren vol overtuiging voor promotie naar de Eredivisie gaan", aldus de ambitieuze trainer.

Hofland werd in maart aangesteld als opvolger van de ontslagen Fred Grim. Er was sprake van een opmars van Willem II, maar door de zeventiende plaats speelt men volgend seizoen een niveau lager. De 42-jarige oefenmeester werkte in het verleden eerder onder meer bij PSV, Fortuna Sittard en VfL Wolfsburg.

Meer nieuws
   
16:30
16:30
Live meepraten in de Premier League: Nottingham Forest - Manchester City
1
   
16:26
16:26
RKC Waalwijk pakt punt tegen FC Utrecht, waar Sam Lammers record breekt
5
   
16:19
16:19
Volendam gaat onderuit tegen pover Sparta en lijkt kansloos voor handhaving
0
   
15:52
15:52
Been raadt PSV'er af voor Engeland te kiezen: 'Kan beter naar het zonnetje gaan'
5
   
15:50
15:50
El Gran Derbi: is dit de meest heetgebakerde derby van Spanje?
1
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (19)

 
Kalou2005
 
7
21 mei 2022 om 09:51
Ik gun Hofland dit eventuele succes enorm. Hij heeft het zeker niet slecht gedaan de laatste weken met Willem II. Ervan uitgaande dat Heracles ook degradeert dit weekend, zijn zij samen met Hoflands Willem II natuurlijk topfavoriet voor de eerste twee plekken. Wordt een heel interessant seizoen in de KKD.
 
rbn_
 
7
21 mei 2022 om 10:01
Ben ik nog niet zo zeker van. ADO verwacht ik ook veel van als zij niet via de play-offs promoveren. NAC ook, vooral het nu weer wat rustiger zal gaan worden. Eventueel De Graafschap. Het zal volgend seizoen in ieder geval een mooi seizoen worden in de KKD.
 
Eetje_36
 
3
21 mei 2022 om 10:11
Precies. Zoals rbn_ al aangeeft zijn er veel concurrenten en degradanten hebben het vaak lastig. Je hebt concurrentie van PEC Zwolle, NAC Breda, De Graafschap, Roda JC en FC Eindhoven/ADO Den Haag. Dan zit er ook altijd wel een verrassing tussen (VVV-Venlo/Dordrecht). Ik zou ze ook niet perse als favoriet zien en het is in mijn ogen een van de meest onvoorspelbare competities.
 
FCVD44
 
1
21 mei 2022 om 10:45
Er gaan een paar grote clubs het heel moeilijk krijgen. De hierboven genoemde clubs strijden allemaal om plek 1 en 2. Met 7 grote clubs en eventueel outsiders als Almere en Eindhoven. Ga er maar aan staan.
 
lwd12
 
2
21 mei 2022 om 11:00
Maak dat rijtje even compleet. Laat Eindhoven eens promoveren, dan blijft er over. Willem2, ADO, Zwolle, NAC, de Graafschap, Roda, Almere ( klote seizoen maar hebben wel geld) Excelsior, VVV. Jong Ajax mag niet promoveren maar doet altijd leuk mee. Dan heb je dus 10 teams die uit gaan maken wie er kampioen kan worden. Er is geen competitie volgens mij met zoveel potentiële titel kandidaten.
 
Kalou2005
 
0
21 mei 2022 om 11:31
Topfavoriet wil niet zeggen dat ze ook uiteindelijk op 1 en 2 eindigen. Maar gezien de prestaties de laatste jaren en de daarbij horende inkomsten en stabiliteit, geven beide clubs wel een voorsprongetje. Uiteindelijk moeten die 11 op het veld het gaan doen en de taak aan de staf om daar een elftal neer te zetten dat zich het snot voor de ogen rent om promotie te bewerkstelligen. Jongens die geen zin hebben in KKD voetbal, moet afscheid van worden genomen. Dat er concurrentie is moge duidelijk zijn, maar meer dan namen zijn het niet. De kwaliteit op het veld bij ploegjes als NAC, Roda en de Graafschap is best erbarmelijk op een enkeling na, die het na dit seizoen ook hogerop gaat zoeken.
 
magikhetwete
 
2
21 mei 2022 om 10:03
En eventueel dus ADO zou ik zeggen. On: volgend jaar als die het niet red wordt die er uit gemikt. Snap deze verlenging dan ook niet zo goed, anders dan vertrouwen geven aan je trainer. Hoop dat Willem II het goed gaat doen volgend jaar maar ze moeten zich niet vergissen in de KKD, niveau is gewoon redelijk hoog geworden en terug promoveren is niet zo 1,2 3. Er zijn gewoon 25 clubs die in de Eredivisie kunnen/horen, hoe je het wilt noemen. Dus er gaan gewoon clubs afvallen af en toe en dan komen ze af en toe weer terug.
 
Daphim
 
5
21 mei 2022 om 10:20
Je snapt de verlenging niet? Ik kan de cijfers ietwat fout hebben, maar ze hadden Hofland in crisis aangesteld tot einde seizoen. 10 punten gehaald uit 6 wedstrijden, toch gedegradeerd. Ligt niet aan hem, terecht een contract gekregen.
 
Oelie Wapper
 
14
21 mei 2022 om 09:51
Denk dat dat een goede keuze is. De degradatie kun je een hoop mensen verwijten, maar niet Hofland, die heeft het team nog bijna in de ED gehouden, ondanks dat dat een vrijwel kansloze opgave was (alleen een doelpunt van NEC in de slotfase bleef uit, want anders had ik ze een grote kans gegeven om via de play-offs erin te blijven). En hij heeft ook pit in het team gebracht, wat er onder Grim gewoon niet was.
 
OFrankle
 
2
21 mei 2022 om 09:52
Een goede zet denk ik. Tactisch heb ik geen hele hoge pet op van Hofland, maar op menselijk vlak is het denk ik iemand die weet te enthousiasmeren en bovenal oog heeft voor het welzijn van z'n spelers. Nu hopen dat hij ook een selectie krijgt waarmee een snelle terugkeer naar de Eredivisie reëel is.
 
TheBronx
 
7
21 mei 2022 om 10:03
Is Teun Jacobs de nieuwe technisch directeur? Sommige beunhazen blijven maar baantjes harken... Ik las dat Arjan Swinkels het nieuwe hoofd jeugdopleiding is. Veel succes in Tilburg. De puinhoop van Van Geel lijkt te zijn begonnen.
 
Robby
 
1
21 mei 2022 om 16:03
Jacobs is eigenlijk heel logisch. De gehele technische staf moet opnieuw georganiseerd worden. Vorig jaar zijn alle scouts weg gelopen en niet lang geleden is bekend geworden dat het contract van hoofd scouting niet verlengd wordt. Zo ook hoofd opleidingen en zo'n beetje een half dozijn jeugdtrainers vertrekt naar PSV. Dus ook dat moet helemaal opnieuws georganiseerd worden inclusief de methodiek. Daar is Teun sterk in heeft ie bij NEC KNVB en Almere bewezen. Spelers halen geeft ie zelf aan minder in te zijn maar dat gaat nu ook via Van Geel, Hofland en de nog aan te trekken Hoofd Scouting. Dat gaat Teun (itt Mathijsen) niet alleen doen en dat maakt deze aanstelling in eens eens stuk logischer. Swinkels doet het samen mef Teun en Robby die al 21jr rond loopt in de jeugd bij Willem II dus dat komt ook goed bovendien heeft Swinkels de papieren om les te geven aan kinderen dus ook dat is ineens minder logisch. Ja nog biet bewezen maar we spelen in de KKD de competitie waar meer onervaren oud spelers hun eerste vlieguren maaken....VVV en Roda??
 
ajaxrkc33
 
2
21 mei 2022 om 10:25
Verwacht Willem II volgend seizoen weer in de eredivisie. Prima keuze om met Hofland verder te gaan.
 
Nation23
 
2
21 mei 2022 om 10:46
Denk dat het een goede keuze is, vond Hofland wel realistisch overkomen rond de wedstrijden. De eredivisie is zo steeds sterker en sterker aan het worden. Heracles er dadelijk nog bij. Willem 2 mag van mij wel weer direct naar de eredivisie promoveren. Zijn in mijn ogen een te grote club om kkd te spelen. Wel leuk volgend jaar NAC - W2. niveautje lager maar de intensiteit zal er niet minder om zijn.
 
Marcel0306
 
0
21 mei 2022 om 11:42
Een hoop leuke teams in de KKD volgend seizoen. Word leuk om volgend seizoen wat meer KKD te kijken. Was een lastige klus voor Hofland, benieuwd hoe hij het er met een goede voorbereiding vanaf brengt.
 
RADO55
 
0
21 mei 2022 om 14:48
Gun het hen wel...moet nog veel leren maar je zetten merkt wel een strategie in de wedstrijden
 
Robby
 
0
21 mei 2022 om 15:54
Erg blij mee, toch wel bewezen beter te zijn dan Grim. Meer punten gemiddeld met exact hetzelfde materiaal erg knap. Benieuwd wie er gehaald gaat worden. 6 / 7 plekken in de basis zijn al ingevuld en op elkaar (incl trainer) ingespeeld. Dat is wel een heel groot voordeel. Hopelijk verlengen ze met Heerkens anders hebben ze centraal achterin nog 3 nieuwe nodig.
 
RoelJanssens
 
0
22 mei 2022 om 10:09
Logische stap en dik verdiend! We hadden Grim er veel eerder uit moeten gooien (of nooit aan moeten nemen) en dan had dit tussenjaar niet gehoeven :-(