Wilshere verrast met verklaring: 'Wenger werd ontslagen door Arsenal'
Zondag, 12 augustus 2018 om 13:08

Arsène Wenger vertrok deze zomer na 22 jaar bij Arsenal. Beide partijen spraken destijds van een wederzijds besluit: Wenger liet weten dat hij 'na zorgvuldig nadenken en na gesprekken met de club' besloot om pas op de plaats te maken. Jack Wilshere suggereert zondag echter dat Wenger niet vrijwillig vertrok, maar werd ontslagen door de clubleiding.

Wilshere verkaste na het afgelopen seizoen zelf naar West Ham United. Zijn vertrek was het gevolg van het 'ontslag' van Wenger en de komst van Unai Emery, vertelt de aanvallende middenvelder bij de BBC. Vorig seizoen stond Wilshere slechts twaalf keer in de basis bij Arsenal en onder Emery leek het perspectief niet veel groter. Een jaar geleden leek een transfer voor Wilshere al in de maak, maar toen bleef hij in het Emirates Stadium. "Ik was bezig aan mijn laatste contractjaar en sprak met Arsène Wenger. Hij zei dat ik geen nieuw contract aangeboden zou krijgen en dat ik mocht vertrekken. Maar dat was lastig, want ik was geblesseerd en weinig clubs willen een geblesseerde speler. Dus besloot ik bij Arsenal te blijven."

"Ik keerde terug in de ploeg en in januari kreeg ik eindelijk een nieuw contract aangeboden", blikt Wilshere terug. "Ik was klaar om mijn handtekening te zetten, maar toen werd Arsène ontslagen. Dat was vreemd. Iedereen was in shock. Aanvoerder Per Mertesacker zei wat dingen, maar niemand zag het echt aankomen." Plots was 'alles anders' en Wilshere wilde afwachten wat de nieuwe trainer Emery te zeggen had. "Hij was eerlijk tegen me. Ik kon blijven, maar zou geen deel uitmaken van het basiselftal. Daarom leek het mij het juiste moment om weg te gaan."

De 26-jarige Wilshere vertrok transfervrij naar West Ham en tekende voor drie seizoenen bij de club van manager Manuel Pellegrini. In dienst van Arsenal kwam de linkspoot tot 14 doelpunten en 30 assists in 198 wedstrijden en won hij tweemaal de FA Cup en één keer de Community Shield. De 34-voudig international van Engeland speelde sinds 2001 voor Arsenal.

Meer nieuws
   
08:56
08:56
Woerts meldt definitief akkoord Van Persie en Heerenveen; wachten op witte rook
0
   
08:03
08:03
V/d Vaart zou duo aanstellen voor opvolging Arne Slot; Afellay enthousiast
14
   
08:00
08:00
Wie is de Italiaanse idealist die mogelijk de nieuwe trainer wordt van Ajax?
4
   
07:02
07:02
De Telegraaf: Geertruida 'wil dolgraag naar Liverpool' en staat ook op de radar
53
   
07:00
07:00
Arne Slot: de trainer die 'sleeping giant' Feyenoord wakker maakte
17
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (11)

 
baloog
 
19
12 augustus 2018 om 13:31
Dit is toch geen verrassing? Het was al direct duidelijk dat de druk op Wenger te hoog was om aan te blijven. Toen werd hem de mogelijkheid gegund om op te stappen om gezichtsverlies te beperken.
 
Augusto
 
1
12 augustus 2018 om 14:24
Helemaal mee eens. Ze hebben hem de gelegenheid gegeven om na 22 jaar zonder gezichtsverlies door de voordeur naar buiten te lopen. Maar er moest en zou een nieuwe trainer voor de groep komen.
 
Medalofhonor
 
3
12 augustus 2018 om 13:36
Logisch.. het bestuur en Wenger konden zoveel zeggen maar dit was puur zodat ze in vrede uit elkaar zouden gaan, drama en sensatie te beperken. Wenger moest gewoon weg, er was tijd voor iets nieuws. Ben benieuwd wat Emery ervan kan maken.
 
Emile Hesky G
 
7
12 augustus 2018 om 13:39
Aldus het eeuwige talent Wilshere. Was een veelbelovende voetballer destijds, heeft het nooit echt waargemaakt.
 
Chicago
 
4
12 augustus 2018 om 13:48
Dat wisten we toch al? Volgens mij had Wenger zelf al aangegeven dat de directie hem vriendelijk verzocht had te vertrekken. Aka een ontslag, maar dan iets subtieler.
 
STORING
 
13
12 augustus 2018 om 13:50
Natuurlijk is Wenger ontslagen. Als het aan Wenger zelf lag bleef hij bij Arsenal tot zijn laatste adem. Die wilde maar niet weg.
 
maurootje
 
11
12 augustus 2018 om 14:01
En terecht, al zal dit vele tegen het zere been zijn. Die man heeft arsenal groot gemaakt, maar tegelijktijd heeft hij hun ook klein gehouden met zijn koppig en achterhaalde visie. Hij kreeg, met jaren, steeds meer kritiek, tja en als je dan bijna geen verandering door wilt voeren, is in mijn ogen ontslag, wat best een genante ervaring is, terecht. Erg knap van de club dat ze hem het gezichtverlies wilde besparen.
 
Samcro
 
6
12 augustus 2018 om 14:17
Knap? Niet meer dan normaal voor iemand die je groot gemaakt heeft.
 
Chygrynsky
 
3
12 augustus 2018 om 15:28
Dat zou je denken maar respect tonen is een zeldzaam iets tegenwoordig. Helaas begint het zeldzaam te worden.
 
Jackieboy10
 
1
12 augustus 2018 om 15:28
Knap van de club vind ik het niet. Ik vind het eerder laf. De club had hem namelijk zelf doodleuk een nieuw tweejarig contract gegeven, terwijl ze hem toen al een waardig afscheid hadden kunnen geven. Daarnaast getuigd dit juist weer van het gebrek aan ballen bij het bestuur. Jarenlang hebben zij zich achter Wenger schuil gehouden (90% van de kritiek kwam namelijk terecht bij Wenger, terwijl het bestuur net zo veel kritiek hoorde te ontvangen), en op het moment dat Wenger zijn positie echt echt echt niet meer houdbaar was durven ze hem ook niet echt te ontslaan... Nee, in deze vind ik de club eerder genant..