Woede bij FC Utrecht: 'We hebben het verkloot, we lieten elkaar vallen'
Zondag, 24 september 2017 om 17:31

FC Utrecht begon zondagmiddag vol goede moed aan de thuiswedstrijd tegen PSV, maar ging uiteindelijk voor eigen publiek met liefst 1-7 onderuit. Toch probeerde trainer Erik ten Hag de ruime nederlaag na afloop in perspectief te plaatsen.

"De uitslag is natuurlijk desastreus, maar er zit ook een verhaal aan de wedstrijd", sprak hij na de veegpartij tegen FOX Sports. "Het eerste uur speelden we goed, vooral aan de bal. We creëerden ook een paar goede kansen. Helaas verdedigden we niet goed en uiteindelijk speelt ook de mentale factor een rol." Utrecht keek bij rust nog tegen een 1-2 achterstand aan. Vlak na de onderbreking incasseerde de ploeg van Ten Hag een derde doelpunt.

"Bij de stand van 1-3 kregen we nog twee goede kansen, maar bij 1-4 moet je aan damage control doen", vervolgde de oefenmeester. "Dus niet naar voren stieren en geen mooie acties maken. Er is veel werk aan de winkel, met name in verdedigend opzicht. Vandaag maakten we de verkeerde keuzes, dat was de basis van de tegengoals. Het was ook vervelend dat PSV zo effectief was."

Voor Zakaria Laybad was de nederlaag extra zuur, daar de doelpuntenmaker van Utrecht in het verleden voor PSV speelde. "We hebben het verkloot, we lieten elkaar vallen", was zijn reactie. "Zij verdedigden wél als team. Tot de 1-3, 1-4 kregen we nog genoeg kansen. Daarna was het een trainingsessie voor PSV. Je voelt je machteloos in zo'n wedstrijd."

13:12
13:12
'Ajax en Potter financieel akkoord; nog slechts één struikelblok op tafel'
18

12:51
12:51
Sneijder en Theo Janssen maken overstap en gaan komend seizoen elders analyseren

24 september 2017 om 17:33
Doet FC Utrecht ongeveer altijd als ze tegen PSV moeten, wat dat betreft is het niet zo bijzonder dat ze het ook dit jaar weer doen. Ook hebben we vorige week in Enschede kunnen zien dat er een hoop binnen kunnen vallen bij FC Utrecht.

PSVer4ever

8
24 september 2017 om 17:34
Tja, Ten Hag zegt het al. Utrecht liep in het mes, ongelooflijk dom als je tegen PSV speelt.

24 september 2017 om 17:38
Het was niet al te best maar zeker niet geflatteerd want PSV speelde gewoon erg sterk.

Sanderr

2
24 september 2017 om 23:52
PSV speelde zeker vrij sterk maar 1-7 is natuurlijk geflatteerd he. In de rust waren de statistieken nog aardig gelijk en nadat PSV de derde goal maakte gooide Utrecht echt de rode loper uit.

Remcob

1
25 september 2017 om 00:43
Niet geflatteerd??? Utrecht was ruim 50 minuten lang de betere ploeg. Zeker in de eerste helft waren de betere kansen voor Utrecht. Daarbij nog een onterechte penalty voor PSV want de overtreding van Troupe was er duidelijk buiten. Dat PSV gewonnen heeft is niet geflatteerd, uiteindelijk waren ze de scherpere en betere ploeg, maar een 3-5 overwinning had meer recht gedaan aan het wedstrijdbeeld dan een 1-7.

La~Decima

2
25 september 2017 om 01:21
Als Braafheid er niet instond. Maar een capabele rechtsback had je al 3 doelpunten minder. (1ste goal mislukte buitenspelval, 2de x was hij zijn man helemaal kwijt en dan die personen penals)

Alwin1987

0
25 september 2017 om 08:54
Ik weet niet wat je hebt zitten kijken maar serieus 50 minuten de betere ploeg? Klopt de overtreding van Troupe was er buiten maar de pingel tegen PSV was zwaar bestraft dus heft elkaar weer mooi op.

Remcob

0
25 september 2017 om 11:37
Zeker 50 minuten de betere. Utrecht had het veldspel in handen en creeerde veel kansjes, veel meer dan PSV. In de afronding was het alleen erg slecht. Eigenlijk was het voorbij met Utrecht toen de 1-3 viel. Vanaf dat moment viel het elftal volledig uit elkaar en het moet gezegd worden dat PSV dodelijk was. Als je in 10 echte kansen 7x scoort doen je het gewoon heel goed (waarbij ik de penalties mee tel als kansen). Utrecht scoort daarentegen 1x uit 14 kansen. Dat is gewoon heel slecht!

Vendaron

0
24 september 2017 om 19:19
Wat is er de laatste weken toch aan de hand met utrecht. In de voorbereiding en de voorrondes EL speelde ze echt leuk voetbal en ook de 1e paar wedstrijden van het seizoen waren ze echt goed. Laatste weken daarentegen is het gewoon drama.

Castanza

1
24 september 2017 om 20:42
Het zat niet mee de eerste helft, daarnaast vond ik de wisselkeuzes van Ten Hag niet de beste.. Braafheid was echt een speler die je van het veld had moeten halen.. Hij kon de counters van PSV niet bijbenen. Bahebeck wisselen vond ik dan wel terecht, die kerel had een gevecht met zichzelf deze wedstrijd.

La~Decima

0
25 september 2017 om 01:23
Wat deed Braafheid eigenlijk. Die man speelde als een zondagamateur die dronken het veld op kwam. Continu zijn mannetje kwijt.

Castanza

0
25 september 2017 om 14:11
Het inbrengen van Kerk voor Dessers vond ik onnodig, heb Kerk niet beter zien spelen dan Dessers deed. Ik mag hopen dat Ten Hag de wedstrijd goeg gaat analyseren voor zichzelf want de wissels reken ik hem wel aan, de rest van het spel is te wijden aan de spelers zelf op het veld dat ze te veel risico's namen en niet snel genoeg om konden schakelen.

Cyberize7x

2
24 september 2017 om 21:26
Een complete offday voor bepaalde spelers, en dan met name Edson Braafheid en Bahebeck. Dessers helaas ook niet scherp en miste veel te veel kansen. Erg jammer want je had PSV echt meer pijn kunnen doen als je wat scherper voor de goal was geweest. PSV was echter dodelijk in de omschakeling en bovendien uiterst efficiƫnt met het maken van de doelpunten. Voor de gasten uit Eindhoven kon dit weekend haast niet beter met vrijwel iedere concurrent die punten verspeeld.

BendeR

1
24 september 2017 om 22:55
Ik heb denk ik wat gemist, had em nog aan tot de 1-3. Zo dat het nog 1-7 is geworden is wel een aanfluiting thuis voor eigen publiek. Ik dacht al bij de 1-3 ga nou niet vol op de aanval, dat willen ze juist. Vind dit tactisch toch niet erg sterk, maar het hoort bij het weekend van de rare uitslagen, degene die nu de toto13 goed had mag een aardig bedrag bijschrijven op zn rekening.