Woede in Rotterdam: 'Wij zijn aan het prutsen, het irriteert mij al maanden'
Donderdag, 4 oktober 2018 om 14:36

Henk Fraser baalt stevig dat hij enkele spelers moet missen vanwege interlandverplichtingen. De trainer van Sparta Rotterdam vindt het vreemd dat zijn spelers moeten kiezen tussen uitkomen voor de club of voor hun land. "Ik vind het bizar dat wij jonge spelers in de situatie brengen dat zij een keuze moeten maken tussen, bij wijze van spreken, hun vader of moeder", aldus Fraser.

De KNVB heeft Abdou Harraoui en Deroy Duarte opgeroepen voor de oefenwedstrijden van Oranje Onder-20 en ook Gregor Breinburg, Suently Alberto en Bradley Martis ontbreken wegens interlandverplichtingen. "Iedereen wil spelen voor een nationale jeugdploeg en iedereen wil zijn club vertegenwoordigen", zegt Fraser tegenover RTV Rijnmond.

"Wij als volwassenen gaan dat soort jongens met hun rug tegen de muur zetten. En dát vind ik storend. We kunnen het bij de jongens neerleggen, die een beslissing moeten nemen. Maar nee, wij zijn aan het prutsen. De KNVB en de clubs. Het irriteert mij al maanden", aldus de oefenmeester, die wordt gesteund door de leiding van Sparta.

De club uit de Keuken Kampioen Divisie heeft eerder deze week een verzoek ingediend om het selectiebeleid voor oefenduels te herzien, maar de KNVB weigerde hierop in te gaan. Tijdens de interlandperiode gaat de Keuken Kampioen Divisie door. De clubs op het tweede profniveau van Nederland zijn momenteel verplicht om spelers af te staan.

Meer nieuws
   
14:51
14:51
Mikautadze scoort wederom, maar kan Metz niet aan cruciale punten helpen
14
   
14:35
14:35
Ajax-leiding wordt gespot in Eredivisie-stadion, maar lijkt voor niets gekomen
17
   
14:27
14:27
Inter viert kampioenschap met gemakkelijke zege en dubbelslag Çalhanoglu
5
   
14:18
14:18
PEC Zwolle verslaat Heracles Almelo en passeert 'magische grens' van 34 punten
4
   
14:11
14:11
AZ kan vierde plek bijna niet meer ontlopen na geflatteerde zege op NEC
18
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (13)

 
Spangenaren
 
6
4 oktober 2018 om 14:44
Op het moment dat er A Interland worden gespeeld, liggen alle competities gewoon stil. Ook hier moet er een dergelijke constructie gemaakt worden.
 
PsvFan700
 
2
4 oktober 2018 om 15:05
Ze hebben de keukenkampioendivisie juist bewust door laten gaan. Zo kan het 'lege weekend' bij fox gevuld worden. Vorige interlandperiode waren er ook opeens wedstrijden op zaterdagavond. Dit is natuurlijk ook een reden dat Fox bereid is iets meer te betalen voor de eerste divisie, maae het sportieve zou voorrang moeten krijgen inderdaad.
 
Master D
 
4
4 oktober 2018 om 15:28
Wat een onzin. De clubs van de KKD hebben gewoon de keuze gehad om wel of niet in interlandperiodes te spelen. De keuze was heel simpel: Of vaker op de maandagavond spelen en vrij zijn tijdens interlandperiodes of minder speelrondes op de maandagavond en tijdens interlandperiodes spelen. De keuze was heel duidelijk voor optie 2. Voor welk belang voorrang heeft gekregen moet je bij de clubs zijn die voor optie 2 gestemd hebben.
 
El Imbatido
 
5
4 oktober 2018 om 16:04
Dan begrijp je er niet veel van. De clubs die hier het hardst door worden geraakt speelden vorig jaar Eredivisie en konden er dus niet over meestemmen (op NEC na, en die hebben naar mijn weten als enige tegen gestemd vorig seizoen). Het is gewoon idioot dat er in de KKD een topwedstrijd staat ingepland en dat je minstens 5 (potentiële) basisspelers moet missen door oefenpotjes.
 
Henrynr1
 
7
4 oktober 2018 om 16:52
Leuk een democratisch besluit voor dit... Als er maar 1 of 2 ploegen getroffen worden door deze regeling gaat de rest natuurlijk niet stemmen om het die 2 makkelijk te maken. De Knvb hoort gewoon spelers en het sportieve belang te beschermen. Fraser heeft hier gewoon gelijk.
 
Faas010
 
13
4 oktober 2018 om 14:49
Helemaal terecht. Het werkt ook competitievervalsing in de hand. Sommige clubs hebben nauwelijks (jeugd) internationals en kunnen over hun volledige selectie beschikken terwijl andere clubs een tweede of derde keus moeten inbrengen door (jeugd) interlands. Men moet de competitiekalender aanpassen of de spelers vrij laten in hun keuze om een interland te voetballen dan wel competitie.
 
bombanera99
 
11
4 oktober 2018 om 14:59
Ik zou in het belang van het NLs voetbal een nieuw instituut oprichten ipv de KNVB. Iedereen moet eruit stappen en een nieuwe bond opstarten.De KNVB draait alleen maar om commercie en inkomsten. Het voetbal verbeteren en promoten ho maar.
 
Master D
 
2
4 oktober 2018 om 15:26
Gewoon niet zo zeuren. Dit zijn de regels die de clubs in deze divisie wilden hebben. Dit speelt al jaren en we hebben zowel Henk Fraser als Sparta er nooit over gehoord. Nee, nu zij er last van hebben is het plotseling een probleem.
 
reds1965
 
12
4 oktober 2018 om 15:44
Omdat Sparta toen Eredivisie speelde en er niet over mee mocht stemmen
 
Vak104
 
0
4 oktober 2018 om 22:32
Onzin MasterD De clubs die er last van hebben konden niet stemmen of stemden tegen afgelopen jaar. Dit zou ook geen “meeste stemmen gelden” beleid moeten zijn als de belangen zo ver uit elkaar liggen.