Woedend Real Madrid neemt met statement duidelijk stelling na Clásico
Donderdag, 19 december 2019 om 08:19

De eerste Clásico van het seizoen eindigde woensdagavond onbeslist. Barcelona en Real Madrid kwamen niet tot scoren, waardoor het treffen in het Camp Nou in een 0-0 gelijkspel eindigde. De Koninklijke leek de meeste aanspraak te maken op de overwinning en zag een doelpunt van Gareth Bale afgekeurd worden wegens buitenspel, terwijl de ploeg van Zinédine Zidane in de eerste helft mogelijk penalty's had kunnen krijgen na een dubbele overtreding op Raphaël Varane in het strafschopgebied.

Het was eerst Clément Lenglet die een vermeende overtreding op Varane maakte, waarna Ivan Rakitic hem twee minuten later vasthield in het strafschopgebied. Scheidsrechter Alejandro José Hernández Hernández besloot tot twee keer toe niet te fluiten voor een penalty, terwijl ook videoscheidsrechter Ricardo de Burgos Bengoetxea niet ingreep. Real Madrid communiceert na de wedstrijd in een statement op de officiële wedstrijd dat zowel de scheidsrechter als de VAR de situaties niet gezien zouden hebben.

Real Madrid voegt een foto aan het statement toe, waarop duidelijk te zien is dat Varane vastgehouden wordt door Rakitic. Emilio Butragueño, oud-speler en bestuurder van Real Madrid, reageert na afloop in gesprek met AS verbolgen. "We hebben weer te maken met hetzelfde probleem. Je weet dat we fans zijn van de VAR en begrijpen dat het een hulp moet vormen voor de scheidsrechter, daar hij niet alles kan zien. Het is verontrustend dat ze niet ingegrepen hebben. Als de technologie aanwezig is, vind ik als voetbalfan dat er ingegrepen moet worden. Ik weet niet wat er voor gesprek heeft plaatsgevonden tussen de VAR en de scheidsrechter, maar ik kan me voorstellen dat er gevraagd is om er naar te kijken. Wanneer je de beelden ziet, trekken die je aandacht."

"Real Madrid moet zelf weten of ze er zo tegenaan kijken. De scheidsrechter fluit, de VAR kan eventueel ingrijpen en als dat niet gebeurt, is dat nu eenmaal zo", reageert Guillermo Amor, bestuurder bij Barcelona, in gesprek met Movistar op de uitspraken van zijn collega. Zidane hield zich na afloop op de persconferentie op de vlakte over de vermeende strafschop. "De penalty werd niet gegeven, ik kan daar verder niks aan doen. De scheidsrechter beslist, niet ik. Ik ben heel tevreden over de wedstrijd, onze houding was goed en we hebben geweldig gespeeld. Er ontbrak alleen een doelpunt, maar we moeten beter worden in de laatste fase."

"We zagen de situatie in de rust en dit waren duidelijk twee strafschoppen. De VAR is hier om te helpen, maar we hebben pech dat ze hier niks gedaan hebben", zegt Sergio Ramos tegenover Mundo Deportivo. Oud-scheidsrechter Barrenechea Montero trekt in de Spaanse krant de conclusie dat Real Madrid inderdaad een strafschop had verdiend. "De scheidsrechter had tot twee keer toe een strafschop moeten geven, maar dat heeft hij niet gedaan. De tweede situatie was misschien duidelijker dan de eerste. Aan de andere kant had de VAR Hernández nog kunnen wijzen op de overduidelijke situaties, maar ook zijn optreden was niet goed."

Meer nieuws
   
17:05
17:05
Drie voormalig Eredivisionisten schieten Bournemouth naar 3-0 zege op Brighton
0
   
16:30
16:30
Live meepraten in de Premier League: Nottingham Forest - Manchester City
6
   
16:26
16:26
RKC Waalwijk pakt punt tegen FC Utrecht, waar Sam Lammers record breekt
7
   
16:19
16:19
Volendam gaat onderuit tegen pover Sparta en lijkt kansloos voor handhaving
0
   
15:52
15:52
Been raadt PSV'er af voor Engeland te kiezen: 'Kan beter naar het zonnetje gaan'
9
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (49)

 
Heidihallo
 
79
19 december 2019 om 08:47
Ik heb niets met Real Madrid, maar ik vond het afgekeurde doelpunt ook enigzins discutabel. Dat was zo close... Niet te zien of dat nu wel of niet buitenspel was. Die stomme lijntjes die getrokken worden zeggen me niets. Wie trekt die lijntjes? Een fractie eerder en die lijntjes zijn heel anders.
 
woppe
 
111
19 december 2019 om 08:55
Ben ik nou de enige die het gewoon duidelijk buitenspel vond?
 
A Iniesta8
 
59
19 december 2019 om 09:05
Denk ik wel. Want gaan we mierenneuken om 5 centimeter? Daar draait het buitenspel regel toch niet om? Of Rodrygo nou een paar centimeter ervoor of erachter had gelegen, die goal had Bale toch wel gemaakt. Ik vind dat scheidsrechters erg overdrijven met buitenspel. Ik had hem gewoon goedgekeurd.
 
Martyn7
 
62
19 december 2019 om 09:10
Mierenneuker om 5 centimeter? Kerel, als die bal 5 centimeter achter de lijn is, moeten we hem ook maar laten varen als de scheidsrechter het niet ziet? Ik weet wel dat er doellijn technologie is, maar ik bedoel: dit is bedoelt om het spel eerlijker te krijgen. Buitenspel is buitenspel. Echter, het penalty moment met Rakitic vond ik lachwekkend. Dat je daar niet ingrijpt als VAR is werkelijk waar onvoorstelbaar. Waren ze bang voor rellen als Madrid zou winnen? Dat het Spaanse geloof zou winnen van het Catalaanse geloof en dat het al zo'n zooitje was? Je gaat het je afvragen als je gisteravond hebt gekeken
 
Isco24
 
26
19 december 2019 om 09:31
Klopt, maar Luis van Gaal gaf het ook al aan. Dit was zo'n minimaal verschil dat het lijkt op millimeterwerk. En dat ligt dus aan het moment van het stopzetten van het beeld.als men het beeld een milliseconde eerder of later op stop zet, zou het beeld volledig anders zijn. Dus zou men er goed aan doen om een marge in te bouwen van bijvoorbeeld 5cm.
 
Heidihallo
 
20
19 december 2019 om 09:52
Bij een bal over de doellijn kun je precies bepalen of deze erover is. Bij buitenspel gaat het erom wanneer de bal van de voet van de aangever vertrekt. Ga dat moment maar eens precies bepalen. Niet te doen! Een fractie te laat of te vroeg en de sitautie is compleet anders. Wij als kijker en de spelers moeten er maar vanuit gaan dat de moment goed bepaald is en de lijntjes die daarvan het gevolg zijn kloppen. Ik durf mijn hand daar niet voor in het vuur te steken.
 
Stsgrunn
 
7
19 december 2019 om 10:01
Martyn7 de doellijn beweegt niet... cruciaal verschil
 
Arrowene2
 
7
19 december 2019 om 10:08
Ja een marge van 5 cm, heel slim plan, want dan is het niet meer van belang wanneer het lijntje wordt getrokken? Ook dan ga je millimeter werk krijgen, en dus precies dezelfde discussie. Als je met marges gaat werken, dan wordt het huidige zwartwitgebied (buitenspel is buitenspel) een grijsgebied. Je gaat dan alleen nog maar meer discussies krijgen.
 
Martyn7
 
1
19 december 2019 om 10:14
Ik durf er mijn hand ook niet voor in het vuur te steken, maar met deze apparatuur is het nauwkeuriger dan ooit tevoren. Dan heb je maar te accepteren dat het moment van stilzetten en een lijntje trekken het moment is. Dat je daar een foutmarge in gaat zetten van 5 centimeter slaat nergens op. Dan is het einde zoek. Wat nou als iemand dan 6 centimeter buitenspel staat? Dus met die foutmarge staat hij dan 1 centimeter buitenspel en krijg je weer oorlog. Gewoon accepteren dat ze het stilzetten, beoordelen en concluderen dat het buitenspel is. Klaar.
 
Heidihallo
 
4
19 december 2019 om 10:17
arrowene2,je veronderstelt dat het nu zwart-wit is, maar dat s het dus niet. 1 frame eerder of later maakt zo meer dan 5 cm uit. Het is gewoon onmogelijk om buitenspel 100% correct met de VAR te beoordelen. Gewoon aan de grensrechter over laten en de VAR voor andere dingen gebruiken. Dan zullen er heus ook fouten gemaakt worden, maar denk ik voor veel mensen (waaronder ik) beter mee te leven dan hoe het nu gaat.
 
Arrowene2
 
3
19 december 2019 om 10:30
Yup, maar ook met 5 centimeter ga je dat punt krijgen, want ook die marge houdt een keer op hé. Dan staat de speler 5,02 cm buitenspel, dan is het dus ook weer van belang welke frame je gebruikt. En buitenspel wel of niet laten beoordelen door de VAR? Als het dan een keer een meter buitenspel is, dan wordt er weer gezegd `ja we hebben toch een VAR?`. Ik vind dat het gewoon zo moet blijven, want uiteindelijk zal deze manier het meest eerlijk blijven.
 
Wijngaard
 
7
19 december 2019 om 08:58
Is er geen var is het niet goed, is er wel var is het ook niet goed... over kaarten en penalties kun je nog twijfelen.. maar over lijntjes? Die gaan ze toch niet zomaar bewerken? En om de scheids nou zo aan te vallen als Madrid zijnde. Ze hebben vaker de scheids mee als tegen.
 
Schwarz
 
2
19 december 2019 om 10:01
Wijngaard die gaan ze zeker niet zomaar bewerken. Maar het moment van stilzetten is cruciaal en nooit met 100% zekerheid op het juiste moment te doen. Dus op een bepaald vlak kan ook de VAR geen hulp meer bieden. In zo'n moment moet de scheids gewoon gelijk krijgen imo
 
bf1994
 
5
19 december 2019 om 10:37
Goal was gewoon buitenspel.... of het nou close was of niet....
 
LionelGap
 
2
19 december 2019 om 14:26
Buitenspel is buitenspel, al is het een millimeter. Wat sommige hier ineens zeggen slaat m’n mond van open. En wanneer het bij je favoriete club in z’n voordeel werkt praat je nergens over..
 
bf1994
 
2
19 december 2019 om 15:21
Euu nee. Als barca een goal maakt die een millimeter buitenspel is en de scheids ziet het door de VAR dan heb ik er geen probleem mee... Ik vind het eerder waanzinning dat mensen vinden dat buitenspel goals moeten blijven staan omdat de marges zo klein zijn..... hallooo mensen die var is precies daarvoor omdat de marges zo klein zijn dat we die normaaal missen maar nu niet
 
MAZ1
 
1
19 december 2019 om 15:58
Is het ondertussen niet mogelijk om een chip in de bal, in de schoenen en het shirt te doen? Dan is de Var ook niet meer nodig
 
lucas1234
 
4
19 december 2019 om 17:53
De grens stak zijn vlag omhoog voor buitenspel, dus kon de VAR alleen ingrijpen als het duidelijk kon bewijzen dat er geen sprake was van buitenspel. Dat kon niet.
 
SenadBehlic
 
3
19 december 2019 om 08:50
Zo is het eenmaal als je thuis speelt wordt deze wel gegeven(R.S` dad ).Was het gebeurd voor de doel voor R.Madrid was penalty gegeven en was het in Madrid gespeld was penalty ook gegeven.Dat zijn wel 2 ploegen dat vaker scheidsrechters in hun voordeel fluiten dan niet.Denk aan wedstrijden tegen Bayern M. en Chelsea in CL.
 
arsenal890
 
26
19 december 2019 om 08:50
Was wat geweest als Bale in camp nou de winnende had gemaakt! Had ik hem wel gegund.
 
ModricMagic
 
72
19 december 2019 om 08:55
Die scheids heeft echt iets met Varane ofzo haha. Was volgens mij dezelfde scheidsrechter die die trap van Suarez op Varane goedkeurde in de clasico van 17/18 in Camp Nou.
 
blink182
 
45
19 december 2019 om 09:10
Ja en de scheids die de VAR moest runnen was dezelfde scheids die Ronaldo geel gaf voor schwalbe (terwijl het geen schwalbe was). Betekende ook zijn 2e gele kaart, waarna Ronaldo hem een lichte duw gaf. Hij kreeg 5 wedstrijden schorsing. Gelukkig won Real alsnog met 1-3 volgensmij.
 
CarlitosTevez9
 
2
19 december 2019 om 10:30
Dat zie je dan helemaal verkeerd want dat was een hele andere scheidsrechter waar Ronaldo een die aangaf.
 
blink182
 
21
19 december 2019 om 11:02
De scheids die de Var moest runnen heet De Burgos Bengoechea. Zelfde scheids die Ronaldo rood gaf.
 
111153
 
13
19 december 2019 om 09:12
Door dit achterlijke gedoe zullen we nooit 'rugby mindset' krijgen. Kap is met die berichtgeving naar scheidsrechters toe! Gewoon respect hebben voor de scheids.hoe kan je dit als club waar zoveel mensen naar kijken zo verkeerd doen...diep triest...type maar eens: 'commentaar op scheidsrechter rugby' in en de eerste 10 hits zullen je aan het nadenken zetten.
 
blink182
 
76
19 december 2019 om 09:15
Wil ook geen rugby mindset. Dit is voetbal, de populairste sport op aarde. Wat rugby?
 
Isco24
 
16
19 december 2019 om 09:41
Zoals Blink al aangeeft, dit is voetbal. Als je een rugby-mindset wil zien, lijkt het me beter dat je rugby gaat kijken.overal kan je te ver in gaan. Zowel het zeiken naar de scheidsrechters als het zeiken op het zeiken op de scheidsrechters.
 
Eydie Cee
 
48
19 december 2019 om 09:34
Die bestuurder van Barcelona heeft de hoofdprijs gewonnen. Als de Var niet ingrijpt, dan is dat nu eenmaal zo, zegt hij. Maar zaterdag op Sociedad moord en brand schreeuwen als Barca geen elfmeter krijgt. Tja beste mijnheer, als de Var niet ingrijpt, dan is dat nu eenmaal zo....
 
R10A
 
5
19 december 2019 om 09:42
Wat een selectieve verontwaardiging weer. Ik snap dat het een belangrijke wedstrijd was, maar hier word je als voetballiefhebber toch moe van.. Verstandige reactie van Zidane overigens. Daar kunnen de andere heren nog iets van leren.
 
LaUndecima11
 
15
19 december 2019 om 12:15
Maar stel je eens voor als die andersom was gebeurt?? Dan kwamen die barsa fans weer om de hoek om als eerste termen gebruken als; Franco, omkoping perez dit en dat Nu gebeurt het bij Real Madrid en moet het gewoon geaccepteerd worden.. stelletje hypocrieten
 
AndreToth
 
15
19 december 2019 om 09:50
Waren 2 zuivere penalties. Die trap ben lenglet en de overtreding van rakitic hadden beiden gevallen een penalty moeten krijgen en geel, miss lenglet wel rood aangezien hij met zijn noppen naar voren trapt. Snap niet dat de VAR daar niet ingrijpt. De scheids kon het niet goed zien want het is druk maar de VAR ziet dit toch goed!? Wat is dan een excuus om hier geen penalties te geven en/of kaarten? Daarnaast vind ik dat barca zeer goed weggekomen is, zowel op arbitrage gebied als op voetbal gebied. Barca was nergens. Beetje achterover leunen en op de counter spelen, zo leek het. Vooral de eerste helft is barca onwaardig. Leek wel alsof ManU onder Mourinho speelde ofzo. Valverde vergiftigd deze ploeg.
 
HZ7-22
 
0
20 december 2019 om 07:05
Het trekken was zeker een penalty, maar je ziet duidelijk dat Varane in komt springen en Lenglet zich klein maakt, waardoor zijn noppen ongelukkig op de been van Varane komen. Kroos liet het bijna lijken op een 18+ film, trok Messi zn broek zowat helemaal naar beneden. Is dat geen kaart dan? Of die 20 overtredingen van Casemiro, waar er maar een kaart werd uitgedeeld, was dat een overtreding? Jullie Real fans zijn echt de laatste op aarde die mogen klagen over de scheids, pak anders seizoen 16/17 erbij, Real heeft letterlijk (!!!) een titel gepakt door arbitrale dwalingen tegen Barca. Ballen die 20km over de doellijn waren werden afgekeurd.
 
Robinozaurus
 
6
19 december 2019 om 10:00
Wellicht hadden we 1 of 2 penalty`s moeten* krijgen. Was het wel of geen buitenspel? Tja, tuurlijk baal ik maar ergens heb ik er soort van vrede mee, gek genoeg.. We waren gisteren de betere partij en wij hadden het meeste recht op de winst. We hebben een morele overwinning geboekt op onze grootste rivaal. Helaas niet de overwinning op de scorebord maar ik ben allang blij dat het niet een kansloze wedstrijd was. Fijn ook dat we een x echt daadwerkelijk de betere waren.
 
Real Madr!d
 
28
19 december 2019 om 10:24
Hernandez Hernandez had gisteren weer zijn mooie Barca shirt eronder. Ongelooflijk. Twee duidelijke penaltys niet gegeven. Die been van Varane, als je die hebt gezien op social media dan is het ongelooflijk dat er geen penalty voor is gegeven. Sowieso trots wat Real liet zien in Camp Nou. Heel weinig teams die het middenveld zo kan domineren als Real heeft gedaan gisteren. We verdiende meer maar met een punt moeten we ook tevreden zijn. Lekker doorgaan op deze manier.
 
nederland79
 
1
19 december 2019 om 10:36
als de var er de laatste 10 jaar was geweest had hij al 20 rode kaarten meer gehad, waarvan 5 in el clasico`s.maar var moet nog steeds beter geregeld worden, even los van deze 2 acties
 
mcgregor
 
6
19 december 2019 om 11:08
Duidelijke penalty. Snap de reactie wel. Ik heb de wedstrijd op bein sport gekeken. Na de wedstrijd hebben ze het nog een uur over die 2 momenten gehad. Dit waren 100% penalty momenten.Die de var niet kon missen. Vooral dat vasthouden van rakitic.
 
Fc-Bami
 
1
19 december 2019 om 11:49
Ik vind dat van Lenglet minstens zo erg wel niet erger, wat doet ie daar met zijn been? Het is niet alleen een penalty maar ook gewoon een rode kaart, Barca mag zeker niet klagen.
 
RealMadrid-96
 
8
19 december 2019 om 13:11
Dit waren duidelijk 2 penaltys, helaas Real Madrid was de betere gisteren. Thuis pakken we dit Barca. Hala Madrid!
 
xmelissa
 
4
19 december 2019 om 16:24
Ik snap heel goed dat Real boos is. Twee penalties door onze neus geboord. Onbegrijpelijk dat de VAR niet heeft ingegrepen. Dat been van Varane zag er echt lelijk uit. Toch ben ik trots op wat we hebben laten zien. We stonden echt als een huis. Deze lijn doorpakken en we spelen echt voor alles mee.
 
bayer
 
0
19 december 2019 om 23:36
De VAR beslist zelf niet! Mensen beslissen, en dan is het niet altijd eerlijk .