Woedende Solskjaer beschuldigt FA van 'opzet om ons te laten falen'
Zaterdag, 7 november 2020 om 22:15

Ole Gunnar Solskjaer is woedend op de competitieorganisator in Engeland. De trainer van Manchester United begrijpt niet waarom zijn ploeg zaterdagmiddag in actie moest komen in de Premier League tegen Everton; na de wedstrijd, die Manchester United met 1-3 won, lanceert de oefenmeester een tirade richting de personen die het wedstrijdschema in de competitie opstellen. Solskjaer vindt dat zijn spelers te weinig rust hebben gekregen na de midweekse Champions League-wedstrijd tegen Istanbul Basaksehir (2-1 nederlaag).

Manchester United kwam woensdagavond in actie in de Champions League en begon zaterdag om 12.30 uur Engelse tijd aan het duel met Everton. In de afgelopen drie weken speelden the Red Devils liefst zeven officiële wedstrijden. Solskjaer snapt niet waarom de wedstrijd tegen Everton niet op zondag kon plaatsvinden. "Het was een opzet om ons te laten falen. Het tijdstip van de aftrap was een opzet om ons te laten falen", foetert de oefenmeester van Manchester United.

"We komen net uit Turkije en hebben dit seizoen al talloze wedstrijden gespeeld. We kwamen donderdagochtend terug en moeten zaterdag al rond lunchtijd voetballen. Het is ongelooflijk. De jongens verdienen beter", vindt de Noor. "Luke Shaw heeft er een blessure door opgelopen. Het is een hamstringblessure, die lang kan duren." Shaw raakte halverwege de tweede helft geblesseerd en moest zich laten vervangen door Axel Tuanzebe. "Marcus Rashford heeft het ook lastig", voegt Solskjaer toe.

"Het is een opzet van bovenaf om ons te laten falen. Wie is er verantwoordelijk voor? We hebben er genoeg van", briest de Noor, wiens ploeg op de dertiende plaats staat in de Premier League. "Het seizoen is met de pandemie mentaal en fysiek een uitputtingsslag voor spelers. Laat ons op zondag voetballen. Er komt nota bene een pauze aan voor interlands. Het is een grote grap."

Meer nieuws
   
15:18
15:18
Feyenoord plukt nieuwe hoofd jeugdopleiding weg bij Rangers
4
   
14:55
14:55
Van 't Schip wordt geen 'Head of Coaching' en praat met Ajax over andere rol
19
   
14:24
14:24
Marca beweert: Dick Schreuder op poleposition voor opvolging Arne Slot
41
   
14:00
14:00
Arne Slot: de trainer die 'sleeping giant' Feyenoord wakker maakte
22
   
13:33
13:33
Man United heeft twee spelers op het oog als partner van Lisandro Martínez
22
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (30)

 
misseva88
 
33
7 november 2020 om 16:47
Ah, staat ie daarom op de 13e plaats in de Premier League? Dan hoeft zijn club volgend jaar lekker wat minder potjes te spelen en krijgen ze lekker veel rust. Is dat het plan?
 
ZLuuk
 
65
7 november 2020 om 16:57
Makkelijk scoren, hij heeft gewoon gelijk. Ter vergelijking Liverpool en City speelden op dinsdag en spelen pas morgen.
 
Samcro
 
18
7 november 2020 om 17:02
Toch gek, normaal gesproken mag je niet zeuren als je als grote club kort achter elkaar moet spelen omdat je geld genoeg hebt voor een brede selectie, maar blijkbaar is het nog afhankelijk van welke club je bent.
 
misseva88
 
25
7 november 2020 om 17:14
Dat kan je prima aankaarten zonder te huilebalken over een complot tegen je club. Daarnaast kan hij ook gewoon meer rouleren, daarom heeft hij ook 45 miljoen euro betaald voor een bankzitter.
 
PoetryInMotion
 
5
7 november 2020 om 20:47
Solskjaer mag in z'n handjes knijpen dat de VAR hem weer naar de overwinning heeft geleid door geen penalty te geven na die achterlijke tackle van Maguire, maar vervolgens wijt hij een heel interview aan dit. Niet dat ik het handig vind gedaan van de FA, maar kom op hee hij ging wel heel hard huilen. Zonder die VAR blunder had hij nu misschien zijn ontslagbrief al wel ontvangen.
 
AFC-BusbyBabe
 
16
7 november 2020 om 23:29
Het was buitenspel vooraf. Hoe kun je dan een pingel geven. Daar was geen VAR voor nodig. Dus jou reactie slaat nergens op.
 
Sammerens
 
7
7 november 2020 om 17:07
Het is natuurlijk makkelijk scoren nu door te counteren op de positie van de ranglijst van United. Daarnaast ook niet handig om het als opzet van bovenaf bij de FA te bestempelen uiteraard. Als je die randzaken negeert en alleen kijkt naar het punt dat hij maakt qua tijden dan heeft hij natuurlijk groot gelijk. Op zondag spelen was in alle opzichten een volkomen logische keuze geweest. Waarom spelen ze in vredesnaam op zaterdag en dan ook nog eens de vroege wedstrijd?
 
misseva88
 
11
7 november 2020 om 17:24
Vooropgesteld, ik heb het interview niet gezien dus ik ga af op de tekst hier. Als iemand de woorden 'het is een opzet om ons te laten falen' een paar keer herhaalt is dat meer dan een bijzaak, dan is dat het punt dat er gemaakt wordt. Dat verongelijkte geklaag trek ik slecht. Ik vind dat je prima kan klagen over een speelschema, maar hoe lang is het speelschema nu bekend? Wanneer kwam de eerste klacht?
 
De Toekomst
 
3
7 november 2020 om 17:43
@misseva88, ben het met je eens. En als United het hier niet mee eens is, moet men actie ondernemen om bijvoorbeeld een minimum aantal rustdagen of uren tussen wedstrijden af te dwingen. Nu klagen is gewoon zwak, zeker gezien het feit dat United gezien de uitgaven aan spelers ook in staat zou moeten zijn om vermoeide spelers voldoende rust te geven zonder groot kwaliteitsverlies. En als dat niet kan, moet hij eens kritisch zijn over het transferbeleid van zijn club.
 
Sammerens
 
4
7 november 2020 om 18:13
Voor mij is het roepen dat het opzet is een teken van de druk die op Solskjaer staat. Had hij wat mij betreft zeker niet moeten roepen en dat doet afbreuk op het daadwerkelijke punt. Vond het wel prettig om eindelijk eens wat vuur in die man te zien.
 
KEIZER!
 
1
7 november 2020 om 16:50
Daar heeft dit United de FA niet voor nodig ?? all jokes aside. Het was vandaag niet heel best, echter was Everton nog slechter. Hoop toch voor United dat er een betere trainer komt.
 
Samcro
 
13
7 november 2020 om 17:04
Ja Ole, het is 1 groot complot tegen Utd. Wat een huilebalk. Dat ze bij de FA niet kunnen plannen weten we al jaren, maar dat ze tegen Utd zouden zijn is wel een vreemde opmerking als je even terug gaat in de tijd...
 
Cas1
 
2
7 november 2020 om 17:04
Ik ben niet iemand die (snel) in samenzweringcomplotten gelooft, ook nu niet. Maar het is toch schandalig om in plaats van een dag extra te geven, je de wedstrijd vervroegt. Ronduit schandalig
 
stravven
 
7
7 november 2020 om 17:49
Hoezo? Chelsea speelde ook woensdag CL en vandaag weer in de competitie. Arsenal, Spurs en Leicester speelden allemaal donderdag EL en dan morgen weer in de competitie. Het is niet zo dat alle andere teams veel meer rust krijgen.
 
Sammerens
 
11
7 november 2020 om 18:04
Chelsea speelde thuis en United moest naar de andere kant van Europa. Daar zit natuurlijk ook een wezenlijk verschil in. Hetzelfde geldt voor Arsenal en Leicester. Die speelden ook thuis. Alleen Spurs zitten in hetzelfde schuitje.
 
stravven
 
5
7 november 2020 om 20:14
En vorige week speelde Arsenal uit in Europa, op donderdag, en mochten ze de zondag erna uit tegen United spelen, terwijl United op dinsdag thuis speelde in de CL. Als je Europees wil spelen moet je niet zeuren over het schema.
 
De Toekomst
 
4
7 november 2020 om 17:34
Hij moet niet zeuren. United is een grote club en geeft jaarlijks gigantisch bedragen uit. Een grote club als United had in Turkije moeten winnen met een veredeld B-elftal. Dat dit niet het geval is, zegt genoeg over zijn trainerskwaliteiten en het transferbeleid van United... Het is geen ingespeeld elftal met veel klasse, maar een stroef lopende ploeg. En als het dan niet loopt, loopt het niet. Met of zonder extra rustdag.
 
stravven
 
2
7 november 2020 om 17:50
Plus: Arsenal, Chelsea, Leicester en Spurs krijgen ongeveer evenveel rust (scheelt een paar uur, maar gaan we daar naar kijken?). Hij moet gewoon niet zeuren.
 
theo uphus
 
0
7 november 2020 om 19:16
Ik ben het met een deel van de kritiek van Solskjaer eens. Elke opclub loopt het grote risici op langdurige blessures omdat er domweg roofbouw op de spelers wordt gepleegd. Daar hebben dus ook City, Liverpool, Arsenal en noem die clubs maar op last van. Die achterlijke onnodige interlands die er nu aankomen en waardoor al die topspelers weer de hele wereld over worden gevlogen slaan in deze tijd van corona nergens op. Als er ergens ruimte in het programma van alle Bvo's had kunnen worden gemaakt is het daar. Een ander ding, en daar vind ik Solskjaer zich inderdaad belachelijk maken, is zijn bewering dat er bij de FA bewust wordt gewerkt aan het benadelen van zijn club. Natuurlijk had hij de vraag waar zijn boosheid over gaat gesteld kunnen worden. Maar had dan niet eerst geroepen dat je club bewust wordt benadeeld, maar had tijdens de persconfrontatie de vraag hardop gesteld. Waarom moeten wij een dag eerder spelen dan clubs die al een dag eerder Europees hebben gespeeld. Dan zeg je nog niks en leg je de FA tochhet vuur na aan de schenen.
 
CITYPOWERNR1
 
3
7 november 2020 om 19:19
In plaats van pogba een schouderklop (foto) te geven trap hem onder zn kont want die kan veel meer!
 
FCB_Catalunya
 
5
7 november 2020 om 22:31
De beste man heeft volgens mij een zekere verliezend presidentskandidaat in de VS gezien, want dit slaat nergens op. In heel Europa spelen de topploegen midweeks en in het weekend. Zo is het Europese speelschema nou eenmaal, get over it.