Wout Weghorst bezorgt Nederlands elftal vlak voor tijd droomstart op het EK
Zondag, 16 juni 2024 om 16:50

Het Nederlands elftal is het EK uitstekend van start gegaan. In Hamburg leek de ploeg van bondscoach Ronald Koeman met 1-1 gelijk te spelen tegen Polen, totdat invaller Wout Weghorst tien minuten voor tijd genadeloos toesloeg: 1-2. Adam Buksa opende de score in de eerste helft en nadat Cody Gakpo al snel voor de gelijkmaker tekende, leek de volgende treffer een kwestie van tijd te zijn. Gescoord werd er vervolgens lange tijd niet, tot Weghorst alsnog voor enorme opluchting zorgde.

Bondscoach Ronald Koeman koos ervoor om met dezelfde elf spelers te starten als in de oefenwedstrijd tegen IJsland. Bart Verbruggen stond onder de lat, terwijl de verdediging gevormd werd door Denzel Dumfries, Stefan de Vrij, Virgil van Dijk en Nathan Aké. Jerdy Schouten, Tijjani Reijnders en Joey Veerman stonden op het middenveld achter aanvallers Xavi Simons, Memphis Depay en Gakpo.

Bij Polen was sterspeler Robert Lewandowski niet fit genoeg om aan de aftrap te verschijnen. Omdat ook Karol Swiderski net niet op tijd hersteld was, had bondscoach Michal Probierz een basisplaats in petto voor Buksa. Pawel Dawidowicz bleek evenmin fit genoeg. Zijn plek in het hart van de verdediging werd ingenomen door Bartosz Salamon. Voormalig Feyenoorder Sebastian Szymanski startte vlak achter spits Buksa.

Oranje schoot uit de startblokken in het Volksparkstadion, waar Gakpo er bijna in slaagde om Wojciech Szczesny te verschalken. De goalie had een katachtige reflex in de korte hoek nodig om een vroege openingstreffer te voorkomen. Oranje werd in de fase daarna zowel via de flanken als door het centrum gevaarlijk, al viel de bal steeds net niet helemaal goed.

Het middenveld van Oranje, dat tot zondagmiddag nog geen enkele toernooi-ervaring had bij Oranje, zette met enkele snelle passes de grootste kans voor Oranje op. Veerman speelde diep op de doorgelopen Schouten, die op zijn beurt aflegde op Reijnders. De AC Milan-middenvelder probeerde het in één keer en zag zijn inzet een halve meter naast het doel van Szczesny vliegen.

Oranje speelde frivool en was de bovenliggende partij. Memphis draaide fraai weg bij zijn directe tegenstander en gaf Simons de gelegenheid om te schieten. Zijn aardige poging vloog een meter naast. Aan de andere kant was het plotseling raak voor Polen. Piotr Zielinski slingerde een hoekschop voor het doel, waar Buksa tussen Dumfries en Van Dijk in raak kopte achter de kansloze Verbruggen: 1-0.

Een flinke en onverwachte tegenvaller voor Oranje, dat in de achtervolging moest en zelf ook uitermate dreigend werd uit een hoekschop. Van Dijk werd bereikt in de zestien en loste een harde volley, waar Szczesny ondanks een woud aan spelers voor zich een knap antwoord op had. Aan kansen zeker geen gebrek voor Oranje, dat op gelijke hoogte had moeten komen via Memphis. De spits kreeg een afvallende bal voor zijn voeten en schoot in alle vrijheid over.

Oranje bleef pushen en het was voor Polen aan Zielinski te danken dat Memphis net niet kon binnentikken. Enkele gevaarlijke acties van Gakpo leverden evenmin het gewenste resultaat op. Vlak voor het half uur was het alsnog raak voor Oranje. Gakpo dribbelde richting randje zestien en zag zijn inzet dusdanig van richting veranderd worden door Salamon, dat Szczesny kansloos was: 1-1.

Het tempo zakte in de fase voor rust wat in, al bleef Oranje domineren en was het gevaar nooit weg. Zo ook enkele minuten voor het einde van de eerste helft, toen Simons meegaf aan Aké, die in vogelvrije positie voorgaf op Gakpo. De Liverpool-aanvaller had de 1-2 op zijn schoen, maar jaagde de bal van dichtbij net over. Enkele seconden voor het rustsignaal kreeg Memphis zijn volgende mogelijkheid. Echter schoot hij al vallend net naast.

Na rust veranderde er niet gek veel aan spelbeeld. Oranje genoot het balbezit, al liet Polen wel iets meer zijn tanden zien en viel het meer aan. Nadat een Poolse aanval strandde, kreeg Oranje uit de counter nog maar eens een enorme mogelijkheid. Gakpo sprintte richting doel en legde breed op Simons, wiens inzet naast het doel belandde.

Aan de andere kant kreeg Verbruggen plots veel te doen. Zo moest de doelman handelend optreden op een schot van Jakub Kiwior en maakte hij ook een schot van Zielinski onschadelijk. Nicola Zalewski kreeg vlak daarna te veel tijd en ruimte, maar gelukkig voor Oranje schoot hij vanaf randje zestien hoog over.

De Poolse storm ging liggen en dus kwam Oranje wat meer aan aanvallen toe. Dumfries werd meermaals bereikt aan de rechterkant. De wingback schoot eerst net voorlangs, even later stuitte hij van dichtbij op Szczesny. Ook De Vrij wist net niet voor de voorsprong te zorgen, daar zijn kopbal uit een hoekschop over vloog.

Koeman besloot in de slotfase onder meer Jeremie Frimpong, Georginio Wijnaldum en Weghorst te brengen. Het bleek een gouden greep van de bondscoach. Aké gaf scherp voor en Weghorst, koud in het veld, schoot overtuigend binnen achter Szczesny: 1-2. Verbruggen groeide enkele minuten voor tijd ook uit tot held van Oranje, door een inzet van invaller Swiderski knap te keren.

Altijd op de hoogte blijven van het belangrijkste voetbalnieuws? Word nu lid van het Voetbalzone WhatsApp-kanaal!

Meer nieuws
   
00:05
00:05
Van Basten: 'Die jongen is de beste van het veld, maar ik kende hem niet'
20
   
23:59
23:59
Nog slechts twee toplanden over als mogelijke tegenstander van Nederland
55
   
23:26
23:26
Koeman wijst hoofdschuldigen aan na Nederland - Oostenrijk: 'Als kip zonder kop'
63
   
23:15
23:15
Rapport Oranje: Veerman met afstand slechtste bij Oranje op rampzalige avond
139
   
22:52
22:52
Engeland stelt zwaar teleur maar wint wel Groep C; Slovenië naar achtste finale
66
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (291)

 
manunitedrvp
 
441
16 juni 2024 om 16:53
Letterlijk alles is uitgekomen wat de meeste wel verwacht hadden, enkel Koeman niet. Veerman die op een hoger niveau verzuipt, Frimpong die wordt genegeerd voor de basis, en Wijnaldum die inderdaad belastend materiaal over Koeman blijkt te bezitten.Hoe is het anders in hemelsnaam te rechtvaardigen dat Wijnaldum 1. überhaupt mee is en 2. dan ook nog zoveel speeltijd krijgt?!Verder gewoon met 5 man achterin gaan spelen. Van de Ven op links, je hebt hem nodig. Frimpong rechtsvoor, Xavi naar 10, Schouten en Reijnders erachter.Verder weer hulde aan Weghorst. Die jongen levert altijd in Oranje!
 
JNPSV
 
422
16 juni 2024 om 16:54
Wijnaldum hoort gewoon op de bank thuis achter de tv
 
JesseK19
 
65
16 juni 2024 om 16:55
Naast Depay
 
*Exclusive*
 
195
16 juni 2024 om 16:58
Sorry maar Depay speelde echt prima! Weghorst is gewoon een uitstekende breekijzer. Bizar dat Koeman Wijnaldum brengt… en dan en Gakpo en Memphis eruit! Reijnders speelde echt goed, Schouten oké… Veerman viel tegen. Maar voortaan Malen of Frimpong ipv Xavi en dan kan Xavi op 10 erin komen (en zal ie veel gevaarlijker zijn). Daarnaast: tis dat Polen scoorde uit de corner uit het niets… ergens speelde NL een hele goede 1e helft waarbij je makkelijk 2-0 / 3-0 voor had kunnen staan.
 
kieft.11
 
69
16 juni 2024 om 17:00
Depay moet met zijn status en ervaring minimaal 1 goal maken.
 
CityTheBest
 
20
16 juni 2024 om 17:05
Wordt helemaal niks. Iedereen hier zijn al dat ze kampioen werden...
 
CityTheBest
 
49
16 juni 2024 om 17:06
Joey speelde met poep tussen de broek.
 
FR010FRDAM
 
29
16 juni 2024 om 17:12
Depay speelde prima, de kansen die hij kreeg worden bij veel spitsen niet eens een kans. Veerman de slechtste van het veld. Tegen Frankrijk maar Reijnders op zijn plek en een andere 10. Xavi vond ik behoorlijk spelen. Een van zijn betere wedstrijden. Frimpong moet gewoon in de basis, daar kan je niet omheen. De Vrij en Ake zeer sterk, Schouten ook, maar leek de laatste 10 minuten op en kwam steeds te laat
 
Meneer Daniel
 
63
16 juni 2024 om 17:12
City Waarom altijd dingen verzinnen? Met iedereen zei dat ze kampioen werden. Negativisme heerst altijd hier op Voetbalzone. Overigens speelde we grotendeels gewoon een goede pot met veel gecreëerde kansen, matig afwerken deed ons bijna de das om.
 
Catenaccio 2.0
 
5
16 juni 2024 om 17:14
Enige nadeel is dat je op de bank niet veel middenvelders hebt. In theorie alleen Wijnaldum en Gravenberch
 
SoJermaine7
 
16
16 juni 2024 om 17:16
Xavi dan op 10 en rechtsbuiten Frimpong?
 
CROOSWYKER
 
18
16 juni 2024 om 17:17
Mag Veerman er ook naast zitten. Allemaal leuk en aardig tegen een Canada en IJsland maar de tegenstand word nu beter en hebben we niks aan een veerman
 
ohwohwohw
 
7
16 juni 2024 om 17:19
Precies. Dat is het hem juist. Als koopmeiners of frenkie of iemand anders er bij zaten, was dat de eerste middenvelder. Je hebt geen echte 10, daarom speel Reijnders daar. Dus dan is Wijnaldum de 1e optie. Misschien toch eens Xavi op 10 zetten, maar denk dat Koeman hem als een buitenspeler ziet
 
Oconnor
 
42
16 juni 2024 om 17:21
Depay kan eindelojk eens vanaf de bank ziet wat een spits moet doen. Doelgericht en scoren in plaats van mooi en vertragend. Weghorst is een echte nummer 9
 
Oconnor
 
21
16 juni 2024 om 17:22
Depay schiet nog geen deuk in een pakje boter
 
patrickwijnen
 
28
16 juni 2024 om 17:26
Depay prima? Helpt kans na kans om zeep die Wout gewoon erin zou knallen. Depay in de spits is drama! Fijn dat jij zijn dramatische spel probeert goed te praten, maar het gaat je niet lukken.
 
twente-watcher
 
12
16 juni 2024 om 17:42
Je kunt op 10 niet iemand hebben die zo vaak de bal verprutst als Xavi.
 
RM1335
 
4
16 juni 2024 om 17:45
Zijn bank staat voor de tv, erachter zie je niet zoveel. Een beetje stof misschien.
 
Critic0
 
19
16 juni 2024 om 17:53
" Xavi vond ik behoorlijk spelen. Een van zijn betere wedstrijden. " Hoe dan Kijk nog eens terug. Slechtste man op het veld en daar horen de Polen bij.
 
toss
 
7
16 juni 2024 om 18:12
Veerman was ongelukkig al had hij begin wedstrijd een paar aardige passes zoals niemand dat kan. Zag niet zozeer dat hij verzoop door hoge tempo (wat iedereen maar roept) maar speelde inderdaad niet goed. Teveel bal verlies en te weinig goede passes. Niet meteen laten vallen zo`n jongen.Vond xavi en vooral ook gini en depay met alle ervaring, minder toevoegen
 
Jackieboy10
 
3
16 juni 2024 om 18:25
Deels mee eens Toss. Alleen vind ik het vooral gaan om het type passes die hij verspeelde. Als hij een "moeilijke" steekbal probeert en die lukt niet, dan vind ik dat niet zo erg. Dat is namelijk een high risk high reward bal. Echter, Veerman speelde gewoon ballen over de zijlijn die op een teamgenoot bedoelt waren.. Of ballen zijwaarts zonder enige risico die bij Polen in de voeten belandde. Dat vind ik persoonlijk wel onacceptabel. En dan kun je in mijn optiek zeker van een slechte wedstrijd spreken. En dat waren ook nog eens unforced errors veelal he. Het was niet zo dat hij dan zwaar onder druk van een Poolse speler stond. Laten vallen vind ik ook niet per se nodig, maar dit was wel echt ondermaats van Veerman. Meerdere counters ingeleid door laks balverlies ook. Dat kan simpelweg niet.
 
Oortap
 
213
16 juni 2024 om 16:55
Heb even op Wijnaldum gelet. Loopt bijna bewust in de dekking om de bal niet te krijgen. Heeft na een kwartier pas zijn eerste balcontact gehad en tegen het eind verprutsten hij nog een lange bal waar Polen met geluk misschien nog gevaarlijk kon worden. Weg met hem.
 
Feye_88
 
68
16 juni 2024 om 17:00
Het enige wat Koeman ziet is dat hij als 'afleider' liep bij de goal van Weghorst. Daarmee heeft ie zn volgende basisplaats verdiend natuurllijk. Voor de rest van NL onbegrijpelijk. Maar Koeman vindt altijd een reden.
 
ModricMagic
 
29
16 juni 2024 om 17:09
Alleen Koeman verzint het om die kerel te laten invallen. Heeft helemaal niks gedaan buiten die ene loopactie bij die goal van Weghorst. Maar tegen een Frankrijk en Oostenrijk straks heb je niks aan hem. Maar ja we hebben Koeman als bondscoach. Natuurlijk gaat die invallen.
 
alexdevidal
 
20
16 juni 2024 om 17:17
Feye88De bal ging eigenlijk ook naar Gini, maar via een Poolse kuit kwam hij terecht bij Weghorst. Dus hij was niet eens een afleider
 
Twenteov
 
24
16 juni 2024 om 17:34
Ik heb er ook weer eens opgelet en verwachtingen kwamen weer uit; verstoppertje spelen. On-voor-stel-baar dat Wijnaldum er überhaupt bij zit en ook minuten maakt. Dan had ie mij ook in kunnen laten vallen met 2 kapotte knieën en twijfelachtige mentaliteit
 
Herosennin44
 
2
16 juni 2024 om 18:04
@feye Nou, volgens mij staat hij niet in de basis. Ik had hem er ook niet ingezet vandaag, maar basis is hij sowieso niet.
 
Feliix
 
75
16 juni 2024 om 16:55
Eigenlijk is het jammer dat het zo inefficiënt was. Je had voor rust 3-4x moeten scoren en dan speel je vervolgens een makkelijke wedstrijd
 
consy
 
126
16 juni 2024 om 16:55
Hoezo met 5 man achterin? Alsof het vandaag aan het systeem heeft gelegen? Die kansen dien je gewoon af te maken en dan win je hier ruim en makkelijk.
 
manunitedrvp
 
106
16 juni 2024 om 16:56
Gaan we de kansen van Polen daarentegen gewoon negeren dan?
 
Krempelicious
 
25
16 juni 2024 om 16:57
Je weet ook dat Polen ontiegelijk veel kansen heeft gehad toch, Consy? Tweede helft hadden zij ook 2/3x kunnen/moeten scoren.
 
Feye_88
 
41
16 juni 2024 om 16:59
Kwam allemaal van rechts. Simons, Reijnders en anderen hebben allemaal verdedigend werk van Dumfries moeten opknappen die vooral naar voren wil banjeren. Polen zette alles op vanaf rechts en dat was om een reden.
 
consy
 
22
16 juni 2024 om 16:59
Veel minder grote kansen dan die van Nederland natuurlijk, ook met 5 geef je kansen weg.
 
Feye_88
 
38
16 juni 2024 om 17:02
Alsof je met een verdediger extra per definitie minder kansen weggeeft ook. Echt een beetje simpel redeneren.
 
Feshkeliteit
 
11
16 juni 2024 om 17:03
Ze hebbe 2 grote kansen gehad joh en daarna wat rake paniek schoten (die verbruggen goed pakte).
 
consy
 
12
16 juni 2024 om 17:04
Precies, we hebben genoeg doelpunten en kansen weggegeven wanneer we 532 speelden. Enige verschil is dat we nu meer creëren omdat we een extra aanvaller opstellen.
 
velletjes
 
2
16 juni 2024 om 17:05
Ja op het laatst. Maar eerste helft niet. En als je dan 3/4-1 voorstaat hebben ze niks te klagen
 
Krempelicious
 
14
16 juni 2024 om 17:05
Twee grote kansen teveel tegen een uitermate matig Polen zonder Lewandowski.
 
Jackieboy10
 
23
16 juni 2024 om 17:10
Precies dit Feye_88. Dumfries was dra-ma-tisch. Ook van Dijk was enorm slecht. Ik heb totaal geen club voorkeur in Nederland, maar Geertruida - Frimpong is vele malen beter in balans. Dumfries kan niets als hij "er al staat". Maar is verdedigend dan wel altijd uit positie. Dan moet hij er gewoon uit, klaar.
 
myvision
 
24
16 juni 2024 om 17:10
Het centrale duo achterin is zeer onbetrouwbaar. Niet de eerste keer dat ik Virgil én De Vrij weer niet zie ingrijpen en lucht zie dekken bij een dood spelmoment als die corner. Eén apathische verdediger is genoeg.
 
Feye_88
 
37
16 juni 2024 om 17:12
@myvision Je kunt deze wedstrijd De Vrij toch helemaal niks kwalijk nemen? Had heel veel prima ingrepen en verloor praktisch geen duel. Alleen 1 ongevaarlijke voorzet glipte een keer langs m heen.
 
Jackieboy10
 
25
16 juni 2024 om 17:18
De Vrij over het algemeen niet inderdaad Feye_88, maar Van Dijk was werkelijk dramatisch. Aanvoerder onwaardig. Niet normaal. Zo zwak. De harde waarheid is dat je zonder Aké achterin niets bent. Die heeft weer minimaal 4x als laatste redmiddel moeten optreden omdat meestal Van Dijk gewoon compleet niets deed. Het gaat vooral om dat de combinatie Van Dijk - De Vrij niet werkt. Beide zijn afwachtend en grijpen niet in. De Vrij speelde wel goed, Van Dijk niet.
 
Caddeto
 
25
16 juni 2024 om 17:28
Wat een onzin over van Dijk, heerste in bijna al z'n duels. Geen topwedstrijd maar meer dan solide.
 
llevy
 
5
16 juni 2024 om 17:29
Dumfries vergeet vaak zijn verdedigende taak. Hij sprint niet eens terug bij balverlies
 
patrickwijnen
 
25
16 juni 2024 om 17:30
Vriend. Wat praat jij over Virgil en de Vrij? Dumfries is die goal schuld. Laat die pool in de bal komen, dat mag je nooit doen als verdediger. Wat geef jij De Vrij en Virgil de schuld, jij weet het mooi te draaien!
 
Jackieboy10
 
16
16 juni 2024 om 17:45
Van Dijk zat mis bij de corner, zat 3x mis bij een aanval waarbij Aké hem redden en leverde meerdere ballen in bij Polen. Sterker nog, leverde 1 bal dramatisch slecht in bij 1-1 waarbij je bijna de 1-2 tegen krijgt. Hoezo "heerste"? Niks solide. Van een aanvoerder verwacht je dat diegene het voorbeeld stelt, maar nee hoor. Aké, die was degene die de standaard zette.
 
Herosennin44
 
3
16 juni 2024 om 18:08
@feye_88 Dat lijkt me ook omdat de sterkste kant van Polen, met de beste spelers en spelers als Zielinski die graag naar links trekt dus ook links is. Naar mijn idee heeft Dumfries helemaal niet verder naar voren kunnen spelen als hij graag zou willen omdat hij rechts helemaal geisoleerd stond omdat Xavi van nature graag naar het centrum trekt. Ik blijf dan ook zeggen dat ze gewoon met Xavi op 10 met Schouten en Reijnders erachter moeten spelen en Frimpong rechts. Ik ben er heilig van overtuigd dat Dumfries en Frimpong die over elkaar heen denderden binnenom en rechtsom ons veel gevaarlijker zou maken. Ook dat Xavi direct kan combineren met Memphis en Gakpo lijkt me een stuk beter.
 
johannesbel
 
2
16 juni 2024 om 18:28
Meer schoten op goal voorPolen zo goed was die verdediging niet vandaag.. keeper MOTM
 
mitchajax020
 
29
16 juni 2024 om 16:56
@manunitedrvp dat zei ik al eerder over Veerman, leuk tegen een Rkc maar Europees 3x niets, Depay ook wel klaar mee want gaat altijd voor eigen succes. Ake en Verbruggen echt goed. Wijnaldum niet meer opstellen.
 
LeidseHood
 
2
16 juni 2024 om 18:42
Nou Depay werkt wel hard voor het team toch.
 
XaviHernandez_
 
100
16 juni 2024 om 16:56
Van der Ven gewoon op links? Ake is voor mij de motm zoals hij dat vaker is geweest.
 
romarky
 
29
16 juni 2024 om 16:56
Niet zo overdrijven man. Dat Veerman een moeilijke start heeft zal vast de zenuwen zijn geweest. Frimpong heeft ook niet zoveel laten zien om het zo belangrijk te maken. Alleen over Wijnaldum ben ik het met je eens. Verder had je dit in de 1ste helft moeten beslissen en dan hadden we allemaal weer anders zitten zeuren.
 
DerKaiser123
 
42
16 juni 2024 om 16:58
Frimpong heeft 2 balcontacten gehad daarna werden alle ballen weggeschoten. Wat moet die doen dan? Wat heeft een Depay laten zien dan? Of Veerman en Reijnders? Zelden zon creatiefloos middenveld gezien.
 
arsenal890
 
42
16 juni 2024 om 17:02
Frimpong heeft 10 minuten gespeeld, waar gaat dit over? Veerman was gewoon bagger, volgende keer op de bank.
 
FR-Berend
 
19
16 juni 2024 om 17:03
Veerman is het gewoon niet, gewoon beginnen met Reijnders op 8 en Xavi op 10
 
llevy
 
4
16 juni 2024 om 17:33
Op basis waarvan moet Simons op 10. Reijnders gewoon op 10 laten. Stond heel vaak vrij op de spits positie. Alleen jammer dat depay liever een man uitkapt dan iemand 1 op1 met de keeper zet
 
Nickyy
 
8
16 juni 2024 om 17:37
Precies. Reijnders en Xavi op 8 en 10, hun beste posities. Frimpong of Malen rechtsbuiten. Dan staat het veel logischer.
 
Frank Otten
 
6
16 juni 2024 om 17:38
Wat had Veerman moeten doen tegen zo'n dichte verdediging van Polen? Zoveel ruimte was er nu niet voor een steekbal dus dat je hem vandaag minder zou zien is logisch. Ben bang dat Frankrijk alleen wel eens een harde leermeester kon gaan worden voor hem. Maar Reijnders vind ik de laatste wedstrijden ook onopvallend spelen. Polen wist je van te voren dat het een ... pot zou worden dus het enige wat telt zijn die 3 punten ??
 
Herosennin44
 
4
16 juni 2024 om 18:09
@llevi Omdat Xavi dus een 10 of linkshalf is vooral en Reijders dus gewoon op 8 speelt bij Milan. Daarmee spelen ze beiden op hun eigen positie.
 
arsenal890
 
1
16 juni 2024 om 18:42
Xavi heeft bij Leipzig vaker op rechts gestaan dan op 10…
 
JeromB
 
1
16 juni 2024 om 19:18
@herosennin44 inderdaad. Ik vond Reijnders ook veel beter spelen op de 8. Die moet je gewoon op zn favoriete positie neerzetten, en niet op 10 omdat een veel mindere speler dan op zijn plek mag starten.
 
Feye_88
 
70
16 juni 2024 om 16:57
5 man achterin is complete onzin. Dumfries uit de basis en met Frimpong + Geertruida spelen. Dat is aanvallend en verdedigend beter. En je bent niet afhnakelijk van Dumfries die niet in vorm is en harde voeten heeft.
 
LeidseHood
 
3
16 juni 2024 om 18:01
Eens. En dan Xavi op 10 en Veerman banken. Maar dan moet Schouten wel iets meer aan de bak verdedigend.
 
superfarmers
 
3
16 juni 2024 om 18:50
Wat heeft Xavi op 10 in het Nederlands elftal dan laten zien. Helemaal hiets
 
BurdyM
 
22
16 juni 2024 om 16:57
Wat Wijnaldum betreft heb je gelijk. Maar verder helemaal niet. Je moet gewoon met 1-5 winnen. Zo veel kansen niet normaal.
 
BlueLondon
 
3
16 juni 2024 om 17:04
En het bizare is dat een hoop van deze kansen niet tussen de palen was.
 
D.costa9CFC
 
21
16 juni 2024 om 16:57
Simons mag gewoon op de bank. Zal vast beter op 10 of links zijn. Maar hij laat zo weinig zien dat hij bij een positiewisseling niet opeens goed gaat spelen.
 
DerKaiser123
 
8
16 juni 2024 om 17:02
Kan maar Reijnders was nog slechter, zie liever Simons op 10 Reijnders of Veerman naast Schouten en dan Malen of Frimpong op rechts.
 
Barca--070
 
59
16 juni 2024 om 17:06
Reijnders was absoluut niet slechter, echt onzin. Die deed vele male betere dingen in balbezit en balverlies. Xavi heeft geen geweldige wedstrijd gespeeld, maar dat komt imo puur door de positie.
 
mentalist
 
45
16 juni 2024 om 17:07
Derkaiser, wat een onzin. Reijnders was by far de beste middenvelder. Laat de warsteiner maar even staan vandaag.
 
DerKaiser123
 
11
16 juni 2024 om 17:07
Dat was Schouten, Reijnders en Veerman beide even slecht vandaag slimmerd.
 
D.costa9CFC
 
22
16 juni 2024 om 17:08
Ik vond reijnders helemaal niet slecht. Maar die moet gewoon naast Schouten staan want Veerman is het niet. Het is echt heel jammer dat Koopmeiners er niet bij is. Die was ideaal geweest op 10.
 
DerKaiser123
 
10
16 juni 2024 om 17:10
Reijnders moet inderdaad op 8, Simons op 10 en dan met een echte rechtsbuiten spelen.
 
Grovertje
 
15
16 juni 2024 om 17:36
Hahaha natuurlijk vindt DerKaiser Reijnders nog slechter. Die man hoorde bij de besten op het veld, samen met Ake en Gakpo. Hoe kun je zoiets zeggen man?! Zit je nou gewoon te provoceren?
 
ApyroG
 
5
16 juni 2024 om 17:43
@derkaiser123 Jij beoordeeld Schouten puur hoe speelde in balbezit. In balverlies was het drama. Met name in de omschakeling. Reijnders speelde ook niet zijn beste partij vond ik, maar dat was wel de beste middenvelder bij Oranje vandaag
 
Dutchred
 
8
16 juni 2024 om 17:48
Reijnders speelt niet in de Bundesliga dus daarom krijgt die automatisch minpunten van DerKaiser. Slaat inderdaad nergens op want was 1 van de betere.
 
FCTwenteRSD
 
33
16 juni 2024 om 16:58
Ake ook gewoon 2 assists. Samen met Verbruggen de man van de wedstrijd. En Weghorst, kom lekker bij twente voetballen.
 
Oenieboy
 
1
16 juni 2024 om 18:16
Helaas onhaalbaar voor ons.
 
Feshkeliteit
 
28
16 juni 2024 om 17:01
Nederland speelde echt goed joh waarom zoveel lopen klagen? Enige waar het aan schortte was om te scoren. Eerste helft kon je zo 4 goals maken en dan speel je een geweldige partij. Alleen sjah, wijnaldum zn inbreng vandaag was gelijk aan een rode kaart hebben.
 
Herosennin44
 
3
16 juni 2024 om 18:11
@feskeliteit Nederland speelde ook helemaal niet zo slecht. Men heeft vooral te grote verwachtingen en dachten dat we makkelijk van Polen zouden winnen. Nu blijkt dat mensen keer op keer gewoon heel slecht zijn in wedstrijden voorspelen, geven ze de spelers de schuld dat ze het lastig hebben tegen een lastig voetballand als Polen. Het kan niet altijd super gaan. Belangrijkste is dat ze gewonnen hebben.
 
Bijna
 
15
16 juni 2024 om 17:04
Nouja voordat je Veerman aan schandpaal nagelt er zijn meerdere factoren die maakte dat hij niet uit de verf kwam. Simons op rechts is niet gevaarlijk wanneer die naar binnensnijdt, Reijnders die in die rechter zone dribbelt en Simons voor de voeten loopt, Dumfries die onterecht in de basis staat en zonder een specialist zoals Malen niet kan combineren... Dan wordt het wel heel chaotisch aan de rechterkant en dat botert gewoon enorm slecht voor de risicovolle passing van Veerman. Oplossing: XAVI Simons NIET OP Rechts, want Reijnders loopt door ldaar spaak. Daarnaast werkt elkaar diep steken met Dumfries en Simons ook niet, dat zijn ze gewoon niet gewend. Het OF Gakpo OF Simons OF Gakpo naar 10/valse nummer 9. Tenslotte belachelijk dan Wijnaldum erop komt en dat Koeman met Dumfries en Frimpong opeens gaat experimenteren terwijl de oefeninterlands bewezen hebben welke formaties wel werken. Volgende wedstrijd met Frimpong en Geertruida starten. Koeman mag de pik van Weghorst kussen!
 
Savano
 
13
16 juni 2024 om 17:37
@Bijna jij snapt het. Men verwacht wonderen van Veerman terwijl IEDEREEN voor hem stil staat bij balbezit. Geen enkele diepe loopactie of combinatie mogelijkheden, tsja wat wil je dan van hem zien als spelmaker? Een solo waar ie 6 Polen passeert? Xavi wordt rechtsbuiten gezet, totaal niet in zijn kracht. Die hoort op 10 of linksbuiten. Spelers worden niet in stelling gebracht door de matige tactiek van de staf. Frimpong bankend zegt ook al veel. Wijnaldum speelde matig en kon zijn draai niet vinden. Memphis liep hem ook vaak in de weg. Memphis die overal behalve in de spits stond en zie Wout een echte 9 er staan er scoren. Tsja, de beste voorhoede van NL is toch echt: Xavi - Zirkzee - Frimpong. Daarachter Memphis/Reijnders (10), Veerman - Schouten. En achterin Vd Ven - Ake - Van Dijk - Geertruida met Verbruggen op goal. De Vrij speelde overigens prima.
 
Joga_Bonito10
 
13
16 juni 2024 om 17:06
Jij hebt echt helemaal gelijk! Precies wat ik net loop te vertellen hier inpandig. Maar goed als ze eruit vliegen wil ik die jankkop van Koeman wel zien. Roept alles zelf over zich af. Nog 1 toevoeging: zodra het er echt op aankomt dan faalt Depay altijd! Vandaag ook weer. Je moet toch niet hopen dat dit je topscorer aller tijden wordt.
 
arsenal890
 
11
16 juni 2024 om 17:09
Helemaal met je eens. Depay doet het af en toe leuk in oefenwedstrijden maar op eindtoernooien laat die het altijd afweten
 
a.t.
 
1
16 juni 2024 om 18:20
Joga: Je zou haast Van Persie nog oproepen om daar een stokje voor te steken
 
Analist1995.
 
21
16 juni 2024 om 17:07
Was mooi toen Weghorst de goal maakte. De hele bank stormde het veld in. En Depay sjokte achteraan het veld in. Tekenend.
 
Maximus2702
 
6
16 juni 2024 om 17:09
Met 5 achterin speelde we altijd klote wedstrijden. Nu eindelijk eens normaal voetbal gezien. Alleen wat spelers moeten gewisseld worden. Frimpong moet altijd spelen, Memphis moet niet in de spits maar een vrije rol.
 
Oenieboy
 
2
16 juni 2024 om 18:17
Waarom moet Frimpong altijd spelen?
 
Ruiz_FCT
 
1
16 juni 2024 om 19:31
Mooi is dat he. Heeft letterlijk 1 potje tegen een stel houthakkers goed gespeeld en moet nu direct altijd spelen.
 
JordyPA
 
2
16 juni 2024 om 19:46
Ja 1 potje maar, dankzij onze bondscoach. Hij heeft een heel seizoen geweldig gespeeld in de Bundesliga. Maar dat telt natuurlijk niet.
 
arsenal890
 
4
16 juni 2024 om 20:30
Omdat hij geweldig gespeeld heeft in de Bundesliga en duidelijk onze beste optie is? Dat is toch geen hogere wiskunde?
 
Ruiz_FCT
 
1
16 juni 2024 om 21:23
Dumfries is al een paar toernooien onze beste man. Die ga je toch niet zomaar wisselen nu. Dat is ook geen hogere wiskunde of wel?
 
Maximus2702
 
0
17 juni 2024 om 11:58
Ik zeg toch ook nergens dat hij op de rechtsback positie moet?
 
Kolleberga
 
7
16 juni 2024 om 17:09
Veel goede punten. Ook geeft de commentator Shouten lof dat hij zo goed speelt. Die geeft natuurlijk best veel slimme pasjes maar komt veel loopvermogen tekort en dan krijg je een probleem in de omschakeling. Die polen liepen soms gewoon zo over het middenveld en dan is Polen een langzame ploeg. Tuurlijk speelt Depay wel goed maar is het zoals zo vaak weinig rendement. Ik zou zelf Gakpo liever centraal zien en dan met Malen op links en Frimpong op rechts. Simons er dan achter ipv Reijnders of Simons op de plek van Veerman en dan Schouten inruilen voor iemand die beter kan verdedigen. Gravenberch kan natuurlijk beter box to box spelen.
 
mbappee93
 
10
16 juni 2024 om 17:09
Wat is nederland toch belachelijk zwak geworden vergeleken met de rest van de top landen. Kwalitatief is het net subtop. Tel 1 echte wereldtopper en derest is leuk en aardig. Dat word weer geen prijs.
 
Twenteov
 
4
16 juni 2024 om 17:38
Mbappe ik vond nl helemaal niet belachelijk zwak en zelfs wel goed spelen. Alleen kansen afmaken (want dat waren er heel veel) schort het aan.
 
EdDeline
 
24
16 juni 2024 om 17:19
Iedereen is zo zuur hier. Gadver. Op een eindronde maken alleen de punten uit. Kijk naar Portugal een paar jaat geleden. Je wint je eerste wedstrijd. Lekker 3 punten!
 
Herosennin44
 
4
16 juni 2024 om 18:14
@eddelile Bizar niet? In plaats van achter je spelers staan, juist ook die wat minder gespeeld hebben en ze een opsteker te geven, worden ze allemaal uitgekafferd als een kind met een dronken agressieve vader. Mensen weten gewoon echt niet wat een supporter zijn inhoudt. Zo slecht speelden ze niet eens en mensen onderschatten gewoon dwangmatig landen als Polen dus.
 
Jasper1986
 
4
16 juni 2024 om 18:23
Allemaal prima. Maar een beetje realistisch zijn is niks mis mee. We komen niet in de buurt van het niveau van Duitsland/Frankrijk. Ik hoop nog steeds dat we winnen. Maar we hebben een subtop team
 
Emilio Estevez
 
0
16 juni 2024 om 22:08
Maar als je dan zo realistisch bent, moet je toch gewoon tevreden zijn met het voetbal vandaag. Niet briljant maar zeker wel naar niveau.
 
Nr.11
 
21
16 juni 2024 om 17:20
Lekker hoor Wout! Weghorst levert altijd! Wie is nog steeds aan het twijfelen over Weghorst? Nou en dat hij minder is da een Cruyff. Wout werkt keihard en scoort ze!
 
Musi26
 
0
16 juni 2024 om 17:41
Hoezo met 5 achterin spelen? Met 5 achterin heeft Nederland nog nooit een goede pot gespeeld. Gewoon 433.
 
fc moulijn
 
3
16 juni 2024 om 17:42
Na vandaag is het wel weer duidelijk waar we staan lijkt me. We kunnen leuk meer doen maar meer niet. Xavi kan echt niet, gini gewoon laten banken, dumfries kan hard lopen en meer niet geen enkele voorzet komt waar die moet. Maar goed ben 1 vd 18 miljoen bondscoaches die het wel weer beter weet denk ik
 
DNSDKR
 
1
16 juni 2024 om 17:48
En Nathan Ake MOTM! Voor de rest klopt jouw betoog wel, hoewel Xavi nog steeds niet overtuigt. Ik denk dat Depay beter kan als hij een aanspeelpunt voor zich heeft.
 
riomanchester
 
11
16 juni 2024 om 17:59
‘Veerman die op een hoger niveau verzuipt’ Ahahah. Wat een grappenmakers hier toch. Alsof hij fout op fout heeft gemaakt. En nee hij speelde verre van goed, maar hij is niet verzopen vandaag. Laat aub niet jullie onderbuik spreken, want dat komt jullie meningen niet ten goede zie ik. En dan kan je nog zo veel likes pakken, de echte kenners weten wel beter. Ik schrik ook van het niveau hier. Gelukkig zijn wij maar simpele zielen die niet veel kijk hebben op het spelletje (al denken wij van wel) en doet Koeman de opstellingen.
 
OnsBerry
 
2
16 juni 2024 om 18:09
Dat was wel te verwachten toch? Er heerst een hoog I told you so gehalte van mensen die heel graag hun gelijk willen halen. En dan het liefst in hyperbolen om het punt maar zo duidelijk mogelijk over te denken kunnen brengen. Veerman speelde inderdaad niet goed, maar echt niet zo ongelooflijk slecht als hier weer beweerd wordt.
 
OnsBerry
 
14
16 juni 2024 om 18:02
Jongens jongens jongens, er wordt hier gesproken alsof we met 5-0 op de broek hebben gekregen van Polen. Er zijn zeker verbeterpunten is elke linie, maar Nederland heeft een uur lang prima gespeeld, kansen gecreëerd en weet dan als het spel vast lijkt te zitten nog iets te forceren met spelers van de bank. Mooi toch?
 
Joris1997
 
2
16 juni 2024 om 18:08
Wellicht dat Koeman voor de 5-3-2 kiest als we tegen betere tegenstanders spelen waarbij Nederland de onderliggende partij zal zijn. Dan zie ik inderdaad liever Frimpong dan Dumfries als opkomende Rb. .
 
der alte
 
2
16 juni 2024 om 18:22
Wat makkelijk achteraf! 80% vond het de meest logische opstelling. Maar ja 20% is en blijft zuur en ziet alleen de negatieve dingen van de 1e wedstrijd op een EK
 
Diego_Forlan
 
4
16 juni 2024 om 18:23
Als Frenkie vandaag speelde als Veerman was hij hier waarschijnlijk al figuurlijk onthoofd, maar bij Veerman lag het aan de zenuwen, het veld, de temperatuur etc.
 
binny
 
2
16 juni 2024 om 18:28
Eens Diego. We moesten blij zijn dat Veerman speelde ipv Frenkie. Dan ben je niet goed bij je hoofd man.
 
Emilio Estevez
 
0
16 juni 2024 om 22:11
Letterlijk zijn eerste wedstrijd op een eindronde, dus dan kan het goed aan de zenuwen hebben gelegen. Maar zoals anderen ook al zeiden. Hij speelde matig maar heeft geen grote fouten gemaakt. Eventjes kalmeren met zijn allen.
 
Sieb nr. 15
 
3
16 juni 2024 om 19:11
Wat een gejank man. 75% van de wedstrijd ben je veel beter. Bij rust had je net zo goed marge kunnen hebben. Nu viel ie even wat moeilijker. Verdiende overwinning en door. Dit soort azijnreacties..
 
Pesso-PSV
 
1
16 juni 2024 om 19:18
Het was al duidelijk dat Wijnaldum niets levert. Maar Koeman deert dat niet. Om positief te eindigen Super Wout flikt het weer . Op naar de volgende wedstrijd.
 
Homelander
 
110
16 juni 2024 om 16:53
Ake en Weghorst de mannen die altijd elke wedstrijd voor Oranje leveren, niemand anders komt in de buurt maar vandaag waren De Vrij, Verbruggen en Reijnders ook prima. Simons op rechts weer niet best, voorzetten van Dumfries ook niet top en het afwerken van Memphis veel te wild. Het middenveld is ook wel gezakt voor het examen voetballen onder druk en dat tegen Polen. Nogmaals de bevestiging dat je met 10 man speelt zodra je Wijnaldum inbrengt, dit had echt een hele hele dure wissel kunnen zijn. 6 balcontacten in meer dan een half uur wat een zieke grap.
 
DerKaiser123
 
33
16 juni 2024 om 16:55
Reijnders was helemaal niet prima. Snap de hype niet wederom een zwakke pot van hem. Zie liever Simons op 10 en Frimpong of Malen op rechts. Van Dijk overigens ook een draak van een pot gespeeld evenals Veerman. De Vrij en Ake waren wel heel steady.
 
XaviHernandez_
 
236
16 juni 2024 om 16:58
Reijnders was een van de beste spelers vandaag.
 
BurdyM
 
9
16 juni 2024 om 16:58
Reinders speelde heel slecht en doet ons op het laatst bijna nog de das om ook. Die man kan helemaal niet verdedigen.
 
Homelander
 
20
16 juni 2024 om 16:58
Het is Reijnders of Wijnaldum iemand anders ga je niet zien op 10, Reijnders was de 1e helft gewoon goed en betrokken bij elke aanval.
 
Jari-Gunner
 
23
16 juni 2024 om 17:01
Zal vast komen omdat ie niet in de bundesliga speelt. Reijnders was de beste op het veld vandaag. Die Simons die volgens jou wel even bij Arsenal in de basis zou komen was zeker fantastisch vandaag....
 
a.t.
 
44
16 juni 2024 om 17:02
Reijnders gewoon heel goed vandaag. Zelfs bij de Engelse voetbalkenners is hij geroemd om zijn spel vandaag. Dan heb jij (Kaiser) t over Simons die bij Arsenal wel in de basis zou komen…..Ik snap oprecht niet hoe jij naar spelers kijkt…. Bizar..
 
DNSDKR
 
2
16 juni 2024 om 17:04
Ik speel liever met een extra verdediger en dan Memphis op 10 en een aanspeelpunt op 9
 
DerKaiser123
 
3
16 juni 2024 om 17:05
Lekker argument weer. Reijnders en Depay de laagste scores vandaag op de platforms die ik serieuzer neem dan jouw beperkte mening Jari. En ja Simons is beter dan Martinelli.
 
arsenal890
 
27
16 juni 2024 om 17:07
Hahah jij hebt echt humor derkaiser123
 
LocoL
 
6
16 juni 2024 om 17:08
Reijnders zwak, reijnders prima, reijnders zwak, reijnders prima in de 5 comments boven me, wat is het nou??
 
Joga_Bonito10
 
12
16 juni 2024 om 17:09
Martinelli zijn snelheid en diepgang kan Simons alleen maar van dromen. Simons is een middenvelder, geen winger. Reijnders zijn diepgang en loopvermogen heb je nodig. Speelde een prima pot!
 
Mearte
 
7
16 juni 2024 om 17:11
Ik vond Reijnders van het middenveld nog het meeste leveren in ieder geval. Al denk ik dat dit middenveld compleet overlopen wordt zodra we serieuze tegenstand gaan krijgen. In balbezit is het echt prima, ook al ging daar vandaag ook teveel in mis, maar in omschakeling en verdediging is het echt te mager. Als je dan ook voorin nog moeite gaat krijgen met scoren wordt het een lastig verhaal natuurlijk. Weghorst mag volgende keer wel eerder gebracht worden in zo'n situatie. Brengt een enorme beleving die ik bij velen toch heb gemist. Werd bij vlagen gevoetbald alsof ze 3 - 0 voorstonden..
 
arsenal890
 
13
16 juni 2024 om 17:11
Reijnders speelde prima. Is alleen geen 10, volgende keer op 8. Simons graag op de bank. Na 10 interlands nog steeds niks laten zien
 
IJsberg
 
14
16 juni 2024 om 17:13
Reijnders was juist goed. Waar heb je naar gekeken? Simons mag voorlopig even banken en Wijnaldum terug naar de zandbak. Lekker vakantie vieren.
 
Jari-Gunner
 
15
16 juni 2024 om 17:14
@derkaiser Dan volg je de verkeerde voetbal platforms ;p
 
theGOAT22
 
1
16 juni 2024 om 17:23
Precies, dit heb ik ook altijd. Alsof de helft een hele andere wedstrijd heeft zitten kijken. Vond m overigens prima spelen. Een 7
 
Twenteov
 
17
16 juni 2024 om 17:39
Kaiser volgens mij ben je de enige hier die Reijnders slecht vond.
 
Grovertje
 
8
16 juni 2024 om 18:09
DerKaiser hoe kan je zoveel onzin uitslaan kerel. Reijnders heeft heel veel goeds gedaan in balbezit en heeft heel veel meters gemaakt om Dumfries z'n verzakingen op te lossen. Hoe makkelijk hij wegdraait en met z'n handige paasjes had hij heel veel waarde vandaag. Het valt de onbenullen onder ons misschien niet op, maar hij is echt een prima speler op het middenveld die ook vandaag weer veel goeds doet met de bal.
 
Anfield1892
 
55
16 juni 2024 om 16:56
Aké is idd de beste verdediger, kan urenlang naar zijn spel kijken. Feilloos, bijna foutloos en altijd de juiste keuzes. Edit: en een voorzet waar je U tegen zegt. In elk opzicht een basisspeler van arguably de best voetballende club ter wereld.
 
Tijger-wit
 
13
16 juni 2024 om 17:00
Nederland speelde de hele wedstrijd met 10 man want de man die Kroos wel eventjes ging vervangen in Madrid was ook zwaar onder de maat. Wijnaldum hebben we het al genoeg over gehad. Die is gewoon klaar met z'n carrière, iedereen ziet dat alleen heeft Koeman dat als enigste niet door ofzo.
 
Lewy
 
1
16 juni 2024 om 18:01
‘En dat tegen Polen’. Polen heeft een beter middenveld dan Oranje momenteel. Misschien even kijken naar wat voor spelers dat zijn?
 
binny
 
0
16 juni 2024 om 18:30
Lewy indd een prima middenvelder. Had meer verwacht van szymanski. Moder speelde veel beter. Had ook Piatek wel verwacht
 
LeidseHood
 
3
16 juni 2024 om 18:07
Jij zegt weer eens precies wat ik denk Homelander. Vond inderdaad Ake De Vrij Verbruggen Reijnders de top 4 beste spelers (en Weghorst uiteraard als invaller). Veerman de zwakste, daarna Xavi want die moet op 10. Schouten stond voor mijn gevoel te hoog, in combinatie met alle rugdekking die Dumfries nodig had vond ik daar de zwakte liggen. Wijnaldum was absurd zoals je al zegt.
 
Koen0318
 
128
16 juni 2024 om 16:53
Wijnaldum kan echt niet meer. Iedereen ziet dat behalve ons Ronald.
 
MrBoity
 
19
16 juni 2024 om 16:53
Wout weghorst gaat naar alle waarschijnlijkheid niet naar Ajax of twente… wat een klasbak!
 
BurdyM
 
9
16 juni 2024 om 16:59
Ik neem al mijn woorden terug over Weghorst. Scoort gewoon een hele goede goal terwijl de rest de ene na de andere kans mist.
 
FCTwenteRSD
 
4
16 juni 2024 om 17:16
Waar gaat hij dan naar toe?
 
King Henry XIV
 
27
16 juni 2024 om 17:58
Real Madrid
 
DerKaiser123
 
52
16 juni 2024 om 16:53
Weghorst is een absolute legende presteert altijd en daar laat ik het bij voor vandaag.
 
ModricMagic
 
18
16 juni 2024 om 16:54
Heerlijk die goal van Weghorst zeg! Zo belangrijk als super sub voor ons. Ook in die oefenwedstrijden had hij al zijn aandeel. Voor de rest heb je het aan jezelf te wijten dat je het zo lastig hebt tegen Polen. Je hebt zoveel kansen maar maakt er maar 1 voordat Weghorst erin kwam. Tweede helft was sowieso een stuk minder. Maar goed we malen er niet om en hebben de 3 punten!
 
ManUtd36
 
16
16 juni 2024 om 16:54
Woutje!
 
consy
 
21
16 juni 2024 om 16:54
Pff wat een zware bevalling vandaag.. de punten zijn binnen en daar gaat het om maar je moet op zon toernooi echt een stuk efficiënter worden.
 
.AFCA.
 
32
16 juni 2024 om 16:54
De leeuw is los!!! FREE WOUT!
 
Blaugrana1899
 
15
16 juni 2024 om 16:54
Nou de eerste drie punten zijn binnen hoor, deze wedstrijd op zich gewoon prima voetbal laten zien vooral in de eerste helft want anders creëer je niet zoveel kansen maar ja dan moet je ze wel benutten natuurlijk voor de rest viel het toch allemaal behoorlijk tegen maar goed nu moet je gewoon de nodige punten pakken om straks door te gaan verder hoop ik van harte dat Koeman een aantal dingen heeft geleerd na deze 90 minuten
 
Komodo.Varaan
 
26
16 juni 2024 om 16:54
Weghorst erin voor Depay en na 1 minuut al een goal. Dat is echt geen toeval hoor.
 
AfcaEric
 
129
16 juni 2024 om 16:56
Zeker niet aangezien Weghorst het keer op keer, op keer, op keer laat zien. Dat kan maar 1 ding betekenen: volgende wedstrijd Wijnaldum in de basis!
 
Cocqie
 
3
16 juni 2024 om 16:58
Het punt is gewoon dat Depay aan het zwerven is. Zet die jongen gewoon op de zijkant als je hem wil gebruiken en dan kan Xavi naar 10
 
Armindo Bruma
 
54
16 juni 2024 om 16:54
Que miro bobo doet het voor onss!!
 
FC-Legend
 
5
16 juni 2024 om 16:54
Wist gelijk dat Woutje weer de winnende zou maken. En het begon toch goed te draaien toen Wijnaldum erin kwam! Ongelofelijk haha… maar goed 3 punten en door.
 
kerster
 
12
16 juni 2024 om 16:54
Nou het was met de hakken over de sloot. Poule zullen we doorkomen en dat zal ook moeten maar daarna zal het toch snel voorbij zijn je mist veel teveel in deze selectie.
 
Onside
 
7
16 juni 2024 om 16:57
Nouja, er werden heel veel kansen gemist, maar ik vond Nederland echt prima spelen. Speelde Polen af en toe zoek, helaas was het eindstation te onnauwkeurig.
 
SterkeJerke
 
8
16 juni 2024 om 16:54
Wout for president! Alle gekheid op een stokje. Mooie pot voetbal gezien, ik had van tevoren al gedacht dat we het nog lastig konden krijgen tegen Polen, maar dat we zo snel op achterstand zouden komen dan weer niet. Gelukkig uiteindelijk na een legio kansen de 1-1. Eerste helft hield Polen goed druk op de bal, waardoor Nederland alleen via foutjes/counters eruit kwam. Grote kansen gehad, maar een lesje afronding mag Koeman nog wel eens geven. Tweede helft liet Polen zich verder terugzakken, zeker na de wissel van Zielinski. Bij Nederland ging het tempo eruit, het werd walking voetbal. Nog wat kansen over en weer, maar niks spannends helaas. Totdat Wout Weghorst en Frimpong kwamen. Nieuwe energie en de 1-2 valt. Verbruggen ontzettend sterk vandaag, die houdt ons hier in de wedstrijd. Rechts stond eigenlijk altijd open voor de Polen, Simons liever niet meer op rechts aub, want dat was niks deze wedstrijd (op het meeverdedigen na dan). Want Dumfries stond telkens te hoog. Geertruida de volgende keer maar beginnen op rechtsback. En Frimpong op rechtsbuiten. Mag verder hopen dat deze scheids geen wedstrijden meer gaat fluiten dit ek. Voor de minste of kleinste overtreding fluiten.
 
Jackieboy10
 
13
16 juni 2024 om 17:24
Dat lag vooral aan Dumfries. Die was echt dramatisch. Er is gewoon geen balans met hem in het elftal. Je kan niet met hem combineren. Elke opbouw via hem is balletje terug. Hij is alleen nuttig als hij erin kan rennen als het ware. Maar dat lukte vandaag niet. Dan is hij dus nutteloos. Dus inderdaad met Geertruida - Frimpong gaan spelen. Dat is veel meer in balans. Veel beter aan de bal ook. Overigens vond ik de prestatie van Virgil van Dijk echt zwaar aanvoerder onwaardig. Wat was hij slecht zeg.. Weinig kritiek komt er op hem, maar hij was by far de slechtste man achterin. Apathisch verdedigen, voetballend slecht en bij de corners ook gewoon onzichtbaar. Laat gewoon Veerman de spits van Polen dekken en blijft zelf halfbakken staan. Het is dat hij aanvoerder is, anders was hij allang gewisseld.. Wijnaldum als 1e wissel inbrengen is overigens ook wel echt een schande van Koeman. Dat kan echt niet. Verder een betreft de scheids. Die was opzichtig voor Polen aan het fluiten.
 
KeyboardHeld
 
45
16 juni 2024 om 16:54
Wat was Wijnaldum goed hé...
 
HZ7-22
 
11
16 juni 2024 om 16:54
Droomstart vind ik te kort door de bocht. Polen heeft gewoon vaker geschoten op doel, zonder Lewandowski. Denk dat Oostenrijk en Frankrijk een maatje te groot zijn voor ons.
 
Laurens E
 
7
16 juni 2024 om 16:55
"niet op goal" Dat is wel de beschrijving van deze wedstrijd voor Nederland. En wijnaldum was de bal kwijt de hele wedstrijd..
 
RUTGERRR
 
3
16 juni 2024 om 17:08
Wijnaldum mocht het grootste deel van de wedstrijd toch niet aan de bal zitten ??
 
Hassiebassie
 
10
16 juni 2024 om 16:55
Woutje!!!! Ondanks al dat gezeur en gezeik van praktisch half voetbalzone schiet hij Nederland toch maar weer naar die belangrijke zege!Wout Weghorst onze stormram!
 
sniewaar
 
20
16 juni 2024 om 16:55
Aké voor mij Motm, belangrijk bij beide goals en ontzettend solide defensief gezien.
 
Pedri16
 
11
16 juni 2024 om 16:59
Aké was top inderdaad. Foutloos. Wijnaldum ook een lekkere invalbeurt zeg????. Het is bijna een schande dat je hem laat invallen.
 
Kotika
 
7
16 juni 2024 om 16:55
Je maakt het jezelf onnodig moeilijk. 2 klassen beter dan de Polen maar geen effectiviteit. Dit moet tegen Frankrijk beter
 
ajaxclub
 
35
16 juni 2024 om 16:55
Motm Gini die heeft niks fout gedaan... Man man wat een laffe coach en armoedig wisselbeleid, Wout heeft zijn reet gered.
 
KeyboardHeld
 
10
16 juni 2024 om 16:57
Toch, ondanks 5 balcontacten zat hij aan het einde flink mis hoor...
 
droadnagel
 
1
16 juni 2024 om 16:55
Wijnaldum al weer gevonden ? Weghorst gewoon in de punt en Depay erachter , Simons bankie samen met Veerman. Frimpong voor blinde renner Dumfries en het kan wat worden
 
JosDekkers
 
29
16 juni 2024 om 16:55
Wijnaldum heeft z’n minuutjes gehad, die mag nu met de bus naar huis (of met het vliegtuig in zijn geval) ??????
 
MountainVino
 
27
16 juni 2024 om 16:55
Wijnaldum is de delirante demente bejaarde die zichzelf al onder kakkend blijft wijsmaken dat hij nog net zo goed is als vroeger. En Koeman doet doodleuk mee en vergooid er bijna het EK mee....
 
Catenaccio 2.0
 
4
16 juni 2024 om 16:55
Pfoe... Veel te spannend gemaakt. Polen echt niet best maar tempo bij NL echt veel te laag. Verbruggen, Gakpo, van Dijk uitstekend. Dumfries of Xavi mag van mij wel banken en Frimpong erin. Veerman niet best maar Wijnaldum nog slechter. Tegen Frankrijk moet en kan het anders maar of dat gebeurd.... 1e wedstrijd altijd lastig op een eindtoernooi maar toch 3 punten
 
Kuipman
 
9
16 juni 2024 om 16:58
Xavi moet gewoon op 10. Rijnders kan je beter ipv Veerman opstellen. Dan heb je een betere 10 en een betere 8.
 
superfarmers
 
0
16 juni 2024 om 18:54
Volgens mij speelt Xavi in Duitsland gewoon vanaf links. In het Nederlands elftal heeft hij nog niets laten zien. Waarom moet hij dan spelen?
 
somagunner
 
4
16 juni 2024 om 16:55
Ik vond dat blok op het middenveld Veerman en Schouten maar niets. Misschien Wijnaldum een basisplaats geven zodat je wat beweging hebt. Gakpo speelde goed in de eerste helft. Toen Kiwior van flank veranderde werd het minder voor hem. Ben bang voor een pak slaag tegen de Fransen. Die maken wel gebruik bij dat enorme gat achter de verdediging.
 
EzioMessi
 
55
16 juni 2024 om 16:57
Wijnaldum een basisplaats na een invalbeurt als vandaag?
 
somagunner
 
1
16 juni 2024 om 17:03
Op basis van 1 wisselbeurt wilt niet zeggen dat je helemaal niets aan hem hebt. Heeft een andere skill set dan Veerman en Schouten die enorm statisch zijn. Tegen de Fransen liever Wijnaldum met Schouten/Veerman. Dan wat we vandaag zagen van die twee vanaf het begin.
 
Kid Ink
 
11
16 juni 2024 om 17:15
Op basis van de afgelopen paar jaar kan je makkelijk zeggen dat je niets aan hem hebt, niet alleen zijn laatste paar interland. Wijnaldum is sinds zijn vertrek bij Liverpool al uitgeblust, die gaat tegen Frankrijk niks inbrengen
 
Jackieboy10
 
4
16 juni 2024 om 17:49
Sorry hoor Soma, maar dit is gewoon echt een mispeer van jou. Wijnaldum is werkelijke waar dramatisch. Het is niet alleen deze slechte invalbeurt. In de oefenwedstrijden was hij ook dramatisch. Hij heeft werkelijk niets meer van wat jij zegt. Zet dan Gravenberch er in. Wijnaldum heeft geen snelheid meer, is traag aan de bal en kan niks meer dan tikje terug. Die moet je zo ver mogelijk van de basis houden. Je moet dynamiek op het middenveld hebben. Wijnaldum brengt daar 0,0000 van.
 
somagunner
 
0
16 juni 2024 om 18:09
Gravenberch is het ook niet. Ik kies liever Wijnaldum om naast Schouten te spelen. Nederland heeft verder geen cm’s die loopacties verzorgen. Dat kon je goed zien bij de 2-1. Wijnaldum dook goed de zestien in en zorgde meer ruimte voor Weghorst. Dan mag je het een mispeer vinden van mijn kant maar ik heb de selectie niet gekozen. Ik kijk puur welke kwaliteiten het beste bij elkaar passen. Een middenveld met Wijnaldum, Schouten en Reijnders brengt meer in mijn ogen en vullen elkaar goed in. Gravenberch is nooit een speler geweest dat gaten goed induikt. Tenminste wat ik afgelopen seizoen heb gezien bij Liverpool.
 
Jackieboy10
 
3
16 juni 2024 om 18:32
Dat hij de gaten niet induikt klopt Somagunner. Alleen in jouw hele verhaal vergeet je 1 essentieel punt: de huidige situatie en vorm. In essentie bezit Wijnaldum de kwaliteiten die jij noemt ja. Alleen in de praktijk is hij 34, uitgeblust en speelt hij op een erbarmelijk niveau in SA. De Wijnaldum die 28 jaar was en bij Liverpool speelde, ja eens. Maar dat is hij dus niet meer. Dan kan je wel denken op basis van profiel, maar Wijnaldum is niet meer die speler. Dat brengt dus niks meer. Daarnaast, jij mist dus een passer in jouw middenveld. Dat is het hele probleem. Die 2-1 klopt, maar ik heb Reinders dat vanaf de 10 ook meermaals zien doen de 75 minuten daarvoor. Dat is dus niks wat je mist in mijn optiek. Als je al loopacties van een CM verwacht, zet dan Reijnders op 8. En Simons of Gakpo op 10. Wijnaldum is het gewoon echt niet meer.
 
somagunner
 
0
16 juni 2024 om 18:48
Simons op tien en Reijnders op 8 naast Schouten is ook een idee. Niet aan gedacht. Zolang je iets anders probeert dan Schouten en Veerman samen als blok. Wijnaldum puur op profiel waarom ik hem noem. Tegen Canada vond ik hem als basisspeler niet slecht spelen en liet nog wel zien dat hij nog meekan.
 
GillesDB9
 
0
16 juni 2024 om 19:15
Soma, Wijnaldum was niet die jongen die een leeuw nadeed na zijn goal he.
 
Jackieboy10
 
0
16 juni 2024 om 19:25
Ligt een beetje aan de tegenstander denk ik Soma. Veerman was tegen IJsland wel goed bijvoorbeeld. Het ligt ook aan wie er voorin staat. Ik zou niet direct Veerman droppen nu. Wijnaldum gaan wij het niet over eens worden. Tegen Canada vond ik hem namelijk buiten die goal ook zeker wel slecht. Wijnaldum wil niet aan de bal komen in de complete opbouw, alleen in de 16. Dat maakt je hele spel slecht. Je mist namelijk 1 middenvelder. Let maar eens op, Wijnaldum biedt zich nooit aan en loopt continu in de dekking. Dan heb je dus 90% van de tijd niks aan hem. En ook tegen Canada vond ik hem in de 16 slecht. Hij heeft te veel tijd aan de bal nodig nu, omdat hij uitgeblust is. Een bal in de 16 moet snel gekapt worden en dan schieten bijvoorbeeld. Dat kan hij simpelweg niet meer.
 
DerKaiser123
 
25
16 juni 2024 om 17:00
Wat zeg jij nou? Wijnaldum hahahah
 
Kid Ink
 
7
16 juni 2024 om 17:01
Hoe kan je voor Wijnaldum pleiten na zo een invalbeurt van vandaag?
 
Pedri16
 
4
16 juni 2024 om 17:04
Wijnaldum.. mijn god. Hoe kan je pleiten voor iemand die de bal niet wilt. Als er geen balletje voor zijn voeten valt heb je precies he-le-maal niks aan hem. Dan voegt hij gewoon niks toe. Waarom zou je hem erin zetten?
 
FCTLeon
 
9
16 juni 2024 om 17:06
Hoeveel pils heb je al op? Wijnaldum moet lekker de wedstrijden vanaf de tribune gaan kijken. Laat gravenberch maar naast schouten spelen
 
Ajaxfollower
 
11
16 juni 2024 om 16:55
Het matige middenveld brak je bijna op vandaag. Koeman presteerde het om nog meer aan kwaliteit in te leveren door Wijnaldum in te brengen. Vanaf dat moment hadden we helemaal een mannetje minder. Gelukkig heb je spelers op de bank zitten die absoluut niet onderdoen voor de basisopstelling.
 
Emilio Estevez
 
4
16 juni 2024 om 17:19
Schouten was gewoon weer echt prima. Reijnders ook voldoende. Alleen Veerman viel uiteindelijk over de hele wedstrijd gezien tegen.
 
superfarmers
 
0
16 juni 2024 om 18:56
Heb jij wel gekeken of heb je er weinig verstand van? Het missen van kansen brak je bijna op niet het middenveld.
 
Afcawesome
 
5
16 juni 2024 om 16:55
Jaa! heerlijk! Deze was zo belangrijk. Fantastisch dit. En alweer Woutje Weghorst. Come on!!
 
Tunined13
 
11
16 juni 2024 om 16:56
Wijnaldum gelijk naar huis sturen dit kan niet meer hoor.. 3 balcontacten in 30 minuten
 
EzioMessi
 
8
16 juni 2024 om 16:56
Woutje the goat. Gebrek aan effectiviteit baarde lange tijd zorgen, maar dan is daar Meester Weghorst die toch nog die broodnodige eerste 3 punten binnen sleept. Verbruggen ook zeer belangrijk, Aké en de Vrij waren sterk. Simons moet niet verkracht worden op rechtsbuiten en geef Frimpong meer speeltijd. Oh, en Wijnaldum 0 minuten meer geven, kan echt niet na zo'n invalbeurt..
 
Skirroz98_NL
 
13
16 juni 2024 om 16:56
Je kan zeggen wat je wilt over Wout, maar hij levert ALTIJD!!!
 
Jari-Gunner
 
23
16 juni 2024 om 16:56
Echt schandalig dat die Depay topscorer van Nederland dreigt te worden. Je hebt werkelijk niks aan hem als die niet scoort wat die nooit doet op de momenten wanneer het moet. Simons ook waardeloos. Vanochtend in een ander artikel zei men dat ie wel even bij Arsenal in de basis zou komen. Nou als je hem dan vandaag ziet spelen mag die van geluk spelen als ie bij de under 21 nog op de bank komt. Jankbal. Enige positieve was Reijnders. Die was echt goed bezig op 8. Arteta, Edu letten jullie op?
 
Sankento
 
7
16 juni 2024 om 16:57
Simons moet gewoon op tien of links. Anders heb je niks aan hem.
 
Homelander
 
12
16 juni 2024 om 17:03
Het moment dat Memphis vanaf 35 meter op goal schiet moet je hem eigenlijk gelijk wisselen, die was maar op 1 ding uit en dat was de Memphis show. Jammer want hij begon uitstekend.
 
Fabian1986
 
6
16 juni 2024 om 16:56
Eerste helft was prima van Oranje, naar je mag echt blij zijn dat je geen punten verspeelt tegen dit Polen. Maar misschien moet je wel in het toernooi groeien.
 
Sankento
 
7
16 juni 2024 om 16:56
Beide keepers hielden hun teams in de wedstrijd maar Weghorst redt het voor Nederland. Wat werden er veel kansen gemist zeg. Depay moet echt zijn kansen gaan afmaken en Veerman moet echt een wereldpartij spelen tegen Frankrijk. Anders maken we echt geen kans tegen de Fransen ook al hebben we een goede verdediging.
 
barryballs
 
5
16 juni 2024 om 16:56
Was niet best, maar de belangrijkste wedstrijd van deze poulefase is gewonnen!!!
 
superfarmers
 
0
16 juni 2024 om 18:58
Ik vond Nederland 60 minuten toch best goed spelen.
 
navigatie
 
10
16 juni 2024 om 16:57
wijnaldum mag terug naar nederland
 
MarekHamsik17
 
6
16 juni 2024 om 16:58
Spelen ze 10 x tegen polen, staan ze 9 van de 10 x met 2-0 voor bij rust. Maar op het moment dat het moet lukt het niet. Geen durf, geen lef, geen snelheid in het spel. Dumfries en Wijnaldum gaan alles spelen waarschijnlijk. Koeman mag alvast zijn excuses goed uitwerken als we volgende keer net niet over de streep trekken.
 
ObjectieveKoen
 
3
16 juni 2024 om 16:58
Al met al toch gemazzeld. Gakpo en Aké geen gelukkige match qua samenspel, maar beter dan die twee op rechts. Zie meer mogelijkheden met Weghorst of idealiter Brobbey vanaf de aftrap. Anders gaat Oostenrijk ons gemakkelijk onschadelijk maken.
 
Football_Life
 
8
16 juni 2024 om 16:58
Absolute schande deze wedstrijd. Typisch Nederlands om nu helemaal blij en tevreden te zijn maar je moet je gewoon kapot schamen. Zo'n ploeg moet je gewoon met 4-0 minstens pakken zelfs met zulke beperkte spelers als Mr balverlies Depay. Er is hier maar 1 schuldige aan en dat is Koeman. Eigenlijk moet de Jong gewoon ballen tonen en hem nu ontslaan. Maar dat is niet Nederlands jammer genoeg. Echt klaar met die *** Koeman en z'n vriendjes politiek. Wat wordt hij gier gered door weghorsr zeg, ongeloofelijk.
 
LaurensMaas
 
11
16 juni 2024 om 16:58
Wat een zure reacties allemaal weer. We hebben gewonnen en dat is het belangrijkste. Op naar de volgende wedstrijd.
 
Blaugrana1899
 
6
16 juni 2024 om 17:10
Precies niet al teveel woorden meer aan vuil maken na deze wedstrijd punten zijn binnen en nu door naar Frankrijk maar er zijn genoeg verbeterpunten dat moge duidelijk zijn
 
superfarmers
 
0
16 juni 2024 om 19:00
En het eerste uur was het los van de afronding nog best goed
 
LFC996
 
4
16 juni 2024 om 16:59
Mooi voor Weghorst. Gakpo goede eerste helft en ook Schouten, Aké goed en Verbruggen goede reddingen. Veerman en Simons heel matig en dan breng je Wijnaldum in.. Volgende keer ook gewoon Frimpong basis.
 
BlueLondon
 
5
16 juni 2024 om 16:59
Mooi de eerste overwinning is binnen. Maar ik maak me wel zorgen om sommige keuzes van Koeman. Hij mag meer lef tonen zoals in de oefen wedstrijden. Start met Frimpong op rechts, geef Xavi een centralere rol. Depay niet in de spits. Wijnaldum had nooit mogen worden opgeroepen. Nederland begon goed overigens, maar dit soort wedstrijden moet je meteen killen. Het zijn van die kleine details waar ik me een beetje zorgen om maakt. Want ik denk dat dit team echt veel potentie heeft maar de puntjes op de i ontbreken nog. En Wout Weghorst is een fenomeen
 
theGOAT22
 
1
16 juni 2024 om 17:00
Weer even alleen terug lopen naar het publiek, de Messias. Maar goed je kan niet om hem heen natuurlijk.
 
herlev
 
9
16 juni 2024 om 17:00
Koeman en Wijnaldum out!!!! Belachelijke wissels. Ondanks dat winnen we toch nog. Trouwens, die scheids was, net als Koeman, een lachertje.
 
Mason38
 
25
16 juni 2024 om 17:00
Minister van Defensie: Ake. Wat een enorme stille, maar o zo degelijke verdediger. Zowel aan de bal als verdedigend.
 
LeukSpelletje
 
4
16 juni 2024 om 17:01
Best een prima wedstrijd behalve die laatste 10 minuten, die was rampzalig. Bij vlagen echt goed spel gezien alleen die bal moet erin! Dat gaat te lastig tot nu toe. Voor de rest een verschrikkelijke scheidsrechter. Die zag werkelijk alles verkeerd en voor hem is dit hopelijk meteen zijn laatste wedstrijd dit toernooi. Datzelfde hoop ik voor Wijnaldum!! Om te janken!!!
 
Hangover96
 
5
16 juni 2024 om 17:01
We worden wereldkampioen!
 
Real Madr!d
 
11
16 juni 2024 om 17:01
Voor mij heeft het geen EK geen zin als ik iedere keer die Wijnaldum moet zien. Absolute schandalige invalbeurt van deze wandelaar. Het dieptepunt zijn bijna balverlies 2 minuten voor tijd. Kan echt niet meer, hele wereld ziet dat behalve Koeman. Met pijn en moeite winnen van Polen zonder Lewandowski, en Woutje Weghorst die de boel redt. 1 kans nodig waar Memphis ' Who Cares ' 180 kansen nodig heeft om te scoren. Gelukkig win je, want dat geeft aardig rust richting Frankrijk. Maar het is zo jammer om te zien dat zodra het niveau omhoog gaat bij Veerman, dat die meteen verzuipt. Frimpong die niet in de basis staat. En Wijnaldum die geforceerd speeltijd krijgt.
 
Schveenman
 
7
16 juni 2024 om 17:03
Had memphis maar iets meer vd wedstrijdinstelling van weghorst. Nou ja. Een haarband en liedjes maken is ook belangrijk. Maar heeft helemaal niets met voetbal van doen.
 
madmarcel
 
15
16 juni 2024 om 17:03
Kan iedereen nu gewoon eens zijn negatieve muil houden over Weghorst?
 
Skirroz98_NL
 
1
16 juni 2024 om 17:06
Ik snap wel dat Aké altijd basis speelt bij City, die man is echt een beest en speelt altijd enorm goed.
 
jastoch175
 
12
16 juni 2024 om 17:06
Depay overrated ohmygod!! Weghorstt je bent een f*king helddd
 
b-geurten
 
6
16 juni 2024 om 17:07
Depay was echt een aanfluiting.. Hoeveel kansen heeft de beste man nodig? Wat hem in 70/75 minuten niet lukt, doet Weghorst in een paar minuten..
 
CimBomBala
 
3
16 juni 2024 om 17:08
Good old Weghorst doet het toch maar weer eventjes! Voor de rest leek het nergens op.
 
Kruk56
 
4
16 juni 2024 om 17:08
Volgens velen moest hij niet mee. En nu is hosanna. Rare wereld.
 
ehvvoetbalstad
 
6
16 juni 2024 om 17:10
Als Koeman nog een keer Wijnaldum opstelt moet hij op staande voet ontslagen worden. Dit begint bijna op omkoping door de tegenstander te lijken . En Simons? Ik denk dat die nog tien keer slecht mag spelen voor onze bondscoach dit altijd huilende jochie zal vervangen. Waar we na de twee vorige oefenwedstrijden positief waren heeft Koeman dit gevoel vakkundig de nek omgedraaid met zijn van de pot gerukte keuzes.
 
Weef
 
6
16 juni 2024 om 17:11
Super dat je hem nog over de streep trekt, maar het viel niet mee. Defensief erg kwetsbaar. Dumfries is leuk als extra aanvaller, maar verdedigend lag het daar steeds helemaal open. Aangezien Simons het ook niet is in Oranje, zou ik gewoon spelen met Geertruida en Frimpong. Veerman had het ook erg lastig, maar je hebt gewoon geen alternatief. Verbruggen ijzersterk, Gakpo, Schouten en Reijnders ook in de eerste helft, maar vielen in de tweede helft wel flink terug. Moet wel echt een stukje beter, maar ik zie wel mogelijkheden. En Wijnaldum kan echt niet meer, daar ga ik niet meer woorden aan vuil maken.
 
Blackhawk
 
5
16 juni 2024 om 17:11
Woutje bedankt! ( en Verbruggen ) Moeizame wedstrijd waarin je je kansen niet afmaakt. Gelukkig toch nog gewonnen, maar er is nog genoeg werk aan de winkel. Stel je de volgende wedstrijd Simons bijvoorbeeld op? Reijnders ipv Veerman op 8, maar wie dan op 10. Dat zijn denk ik de belangrijkste vragen.
 
kooos
 
3
16 juni 2024 om 17:12
tog weer weghorst wat een man
 
CityTheBest
 
1
16 juni 2024 om 17:13
We hebben genoten met vrienden en familie van de wedstrijd. Nu nog vanavond een bbq en het feest gaat nog wel even door.
 
Thrym
 
6
16 juni 2024 om 17:13
Meneer Memphis met zijn haarbandje om de aandacht weer op zich te vestigen en dan weer zo'n zaadpot te spelen. Laat weer niets zien wanneer het moet. En Koeman wordt steeds gekker. De commentator vond de inbreng van Wijnaldum logisch en ook van Dijk vond zijn inbreng beslissend... het zal wel hoor. Een ander land stond in de 1e helft met 4-1 voor bij de rust met al die kansen. Ga maar eens goed oefenen op afwerken.
 
Feyenesie
 
1
16 juni 2024 om 17:15
Goed: Verbruggen, Ake, De Vrij, Reijnders, Schouten, Gakpo. Motm, of Schouten of Ake. Slecht: Dumfries, Simons, Depay. Dumfries doet helemaal niks bij goal tegen, maar staat er wel. Ook vaak snelheid uit het spel door drukte op te zoeken en zat vaak mis. Simons, hij heeft een leuke techniek maar is het functioneel? Ook paar keer fysiek heel makkelijk weg gezet en kwam echt weinig van hem vandaan. Depay mist 3 grote kansen, en als je een spits bent wordt je daarop afgerekend. Ok wat leuke technische hoogstandjes, maar wat is de waarde ervan?!
 
bundy123
 
5
16 juni 2024 om 17:21
Hij vond Gakpo geweldig.... Dit wordt gewoon weer kutvoetval tot de 8e finale en dan penalties eruit. Wat een verschrikkelijke trainer met zn vriendjes
 
R.Baggi0.10
 
3
16 juni 2024 om 17:21
Gakpo speelde prima, Ake speelde uitstekend. Woutje Weghorst met de gouden pik! Heerlijk 3 punten op naar de volgende horde!
 
Jordi19
 
1
16 juni 2024 om 17:26
Nou mensen weten nu eindelijk ook dat je de uitslagen van oefenwedstrijden niet te serieus moet nemen. Zoals afgelopen jaren gaat het in echte wedstrijden toch best moeizaam. Denk wel dat dit team kan groeien in een tournooi
 
Adzevedo
 
0
16 juni 2024 om 17:28
Terechte overwinning, maar geen toeval dat je ondanks veel beter veldspel zoveel kansen nodig hebt om te winnen. Gebrek aan scorend vermogen in de aanval wat best schrijnend is. Defensief ook een aantal momentjes gehad, gelukkig was Verbruggen bij de les. Ik denk dat dit ongeveer is wat je van Oranje mag verwachten maar dat je rekening moet houden wanneer het niveau omhoog gaat meer spelers door het ijs zullen zakken.
 
ForzaRomale
 
4
16 juni 2024 om 17:29
Wout doet het weer. Veel beter dan Memphis ket z'n onnodige gepingel.
 
superfarmers
 
0
16 juni 2024 om 19:02
Ik vond het gepingel wel mee vallen, maar depay moet wel 2x scoren
 
sloep01
 
4
16 juni 2024 om 17:34
Gelukkig gewonnen maar wat was het moeizaam Veerman , Xavi en ook Wijnaldum niet meer opstellen wat Veerman betreft ik las dat we Frenkie niet zouden missen en Youri Mulder opperde zelf dat hij veerman wel bij real wilde zien ik denk dat hij dronken was of hij bedoelde als materiaalman , Koeman moet Zierikzee ipv Xavi dan heb je sowieso meer diepte .
 
El Barto
 
3
16 juni 2024 om 17:42
Heb ik wat gemist? Heeft Nederland net met 2-1 van de Polen verloren?Want afgaande op de reacties hier zou je dat wel denken.Ik heb een bij vlagen goed en aanvallend Oranje gezien waar er maar een paar dissonanten waren (Veerman en Wijnaldum).Tja, de kansen moeten er ook in en die corner werd slecht verdedigd.Ik zag trouwens net het commentaar op de BBC, waar de analisten zeer te spreken waren over Reijnders.En dan zie ik een paar lui met droge ogen beweren dat hij slecht speelde.3 punten zijn binnen, Nederland speelde weer eens ouderwets aanvallend. En nu kan Koeman werken om aan de verbeterpunten te schaven.
 
MT87
 
3
16 juni 2024 om 17:50
Polen kwam veel beter voor de dag dan ik verwacht had. Gewoon knap dat je hier met 2-1 wint. Szczesny schier onpasseerbaar. Scheids was een drol. Maar bij vlagen echt goed voetbal gezien en zoveel kansen! Normaal krijg je de deksel op de neus als je er zoveel mist. Maar vandaag gelukkig niet dankzij Wout! Heerlijk.
 
Jackieboy10
 
1
16 juni 2024 om 18:33
Szczesny redde inderdaad goed, maar veel van die ballen waren ook niet top ingeschoten. De reactie is knap, maar ze komen allemaal binnen zijn reikwijdte. Er zit geen idee achter de schoten. Het is blind rammen.
 
MT87
 
0
16 juni 2024 om 19:30
Dat is waar. Er zaten een paar lastige kansen tussen, maar zeker 3 had je met wat meer rust op zijn minst op goal kunnen schieten (en moeten schieten) . Hopelijk waren dat first match zenuwen. Beetje meer subtiliteit graag.
 
El Barto
 
0
16 juni 2024 om 21:12
Die Szczesny leek wel een octopus, zo goed keepte hij. De scheids was idd vrij pietluttig op voornamelijk overtredingen van Nederlanders. Al vond ik het ook niet gelijk heel storend. Ik heb erger gezien.
 
Khamis2a
 
0
16 juni 2024 om 17:53
Eerste wedstrijd op een eindtoernooi is altijd lastig want de druk is echt hoog verlies je de eerste wedstrijd loop je achter de feiten aan. Ik denk dat het vanaf nu iets makkelijker gaat, vond de druk op Memphis en van dijk echt zichtbaar. En overigens ik vind Memphis geen spits moet echt vanaf links komen en gakpo op 10 en wat betreft veerman schrijf ik nog niet af want wat ik nogmaals zeg veel spelers hadden te maken met spanning
 
Jeffd
 
1
16 juni 2024 om 17:56
Ik ben echt bang dat je met dit middenveld tegen de toplanden compleet kapot gemaakt wordt. We hebben het al zwaar tegen Polen. Veerman is gewoon drama. Zijn collega naast hem van PSV haalt het tempo compleet uit de wedstrijd. Alles tikkie breed. Hele sobere speler die Schouten. Ze zijn niet slecht, maar ook niet beter dan de middenvelders van Polen. En tuurlijk missen we veel kansen, maar we overtuigen ook niet echt. De poule kom je wel door, maar je mist gewoon klasse om echt een rol van betekenis te gaan spelen.
 
Lewy
 
1
16 juni 2024 om 18:05
Is ook geen schande kijk eens waar de middenvelders van Polen spelen.
 
El Barto
 
0
16 juni 2024 om 21:15
o.a. Napoli, Roma en Brighton, wat ik zo snel zag. Nee, niet bepaald koekenbakkers idd.
 
jurumy
 
1
16 juni 2024 om 17:58
Als verbruggen zich zo blijft ontwikkelen hebben we weer een nieuwe van der Sar erbij!! Nog 1-2 jaar Brighton en dan vervolgens een mooie stap naar de top van de premier league.
 
BIH-RMA-GAE
 
1
16 juni 2024 om 18:02
Er is geen reden voor hosanna maar we kunnen ook overdrijven. Nederland speelde echt niet slecht, Polen stond goed georganiseerd en liet bij vlagen ook wat leuke dingetjes zien. We moeten niet doen alsof een Frankrijk 4-0 had gewonnen van dit Polen. Verder kwam veerman vandaag tekort, depay heb ik ook m'n twijfels over. Sterker nog vond de aanval het laatste kwartier leuker dan de basis toppers. Desalniettemin genoeg kansen gecreëerd en wedstrijd onder controle gehad. Benieuwd naar de kraker tegen Frankrijk!
 
Schveenman
 
0
16 juni 2024 om 18:10
Veerman doet zn broodnodige toernooi ervaring op. Nederland had een dikke uitslag kunnen neerzetten. Maareh t werd billenknijpen.
 
Joostinho88
 
1
16 juni 2024 om 18:17
Toch wel typisch, veel mensen hier hadden er zin in en vertrouwen, met name op basis van de wedstrijden tegen Canada en IJsland, waarvan ikzelf er ook een ben. Echter worden de spelers nu helemaal afgefakkeld terwijl het veldspel ansich, zeker de eerste helft echt niet heel slecht was. I.t.t de vorige wedstrijden scoorden we vandaag moeizaam. Maar kan gebeuren vind ik. Geen man over boord. Laten we daarnaast eens ophouden over Wijnaldum, we weten dat ie er bij zit, en dat de kans aanwezig is dat ie speelt. We moeten ermee dealen. Lang verhaal kort, ik heb nog steeds vertrouwen dat we ver komen.
 
El Barto
 
0
16 juni 2024 om 21:17
Het grappige is, ze worden alleen hier afgefakkeld. Ik zie de analisten bij de NOS die vrij positief waren, bij de Belgen eveneens. En ook bij de Bbc. Tuurlijk waren er ook punten van kritiek. Maar het chagrijnige en ook eigenlijk totaal onrealistische gezeur zie ik alleen hier.
 
Hunter14
 
2
16 juni 2024 om 18:19
Nou, ik zal iedereen uit de droom helpen, we stranden in de 1 of 1/4 finale. We hebben gewoon een middelmatig elftal met een middelmatige trainer en staf. De hype van Veerman is gelukkig ook weer voorbij. Xavi valt opnieuw volledig door de mand en we missen scorend vermogen en finesse. Dumpfries kan 3 x een assist geven maar heeft te harde voetjes. Depay vindt zichzelf veel te goed. Tenslotte schandalig dat Wijnaldum nog speeltijd krijgt, 7 balcontacten en totaal aan het spel onttrokken. Koeman zal dat nooit toegeven en zal hem blijven brengen. Lachwekkend
 
binny
 
3
16 juni 2024 om 18:26
Nederland speelde vooral de eerste helft erg goed. Memphis en Gakpo moeten beiden scoren. Veerman was echt slecht. Wijnaldum speelde nog net niet voor Polen, wat een dwaas. Aub frimpong en Geertruida voortaan. Dumfries kant werd helemaal overlopen door zalewski. Over en uit belangrijke 3 punten. Nooot meer gekke dingen zeggen over Weghorst. Die levert altijd en speelt voor Nederland zoals dat hoort ipv een rap nummer er over uit te brengen. Gakpo mag trouwens wat minder asociaal spelen.
 
superfarmers
 
0
16 juni 2024 om 19:05
Maar verloor Veerman elke bal ? Of werd hij steeds overlopen ? Hij was zeker niet zo bepalend dan de vorige wedstrijden maar hem echt slecht noemen slaat nergens op.
 
AlckmariaAZ
 
1
16 juni 2024 om 19:01
EK-koorts nu wel te pakken. Volgende week vrijdag met de boys zuipen en die Fransen oprollen. Come on Oranje!
 
superfarmers
 
0
16 juni 2024 om 19:15
Ik vond Nederland het eerste uur prima spelen. De 1 beter dan de ander maar het was niemand echt slecht. Het was een probleem dat je veel meer moet scoren. Als ik de reacties hier lees heb ik het gevoel dat ik een totaal andere wedstrijd heb gezien. Of hebben we moeite om de clubvoorkeur los te laten? Dit terwijl dit toch echt het Nederlands elftal is.
 
Jackieboy10
 
0
16 juni 2024 om 19:31
Ligt misschien aan de lat die je legt superfarmers? Het eerste uur was prima inderdaad. En je moet inderdaad veel meer scoren. De kansen die gemist werden, dat kan echt niet. Zeker die van Depay en Gakpo. Het heeft niks met club voorkeur te maken voor velen. Ik vind dat ook een beetje een dooddoener om direct te opperen. Persoonlijk ben ik voor geen enkele club in Nederland bijvoorbeeld. Maar ik vond een aantal spelers wel degelijk "echt slecht". Dumfries was daar één van. Veerman ook. Van Dijk ook. Simons matig. En dan heb ik het over individuele prestaties. Dat betekent niet dat ze bijvoorbeeld niet 1 goede bal hebben gegeven. Alleen als je 10 slechte dingen doet en 1 goed, dan kun je niet spreken van een degelijke pot voor dat individu. Dat is in ieder geval hoe ik voetbal bekijk.
 
superfarmers
 
0
16 juni 2024 om 20:21
Ik denk dat als er zoveel mensen slecht zijn (9 van de 10 dingen fout doen zoals jij zegt) kun je niet zo overheersend zijn dan dat Nederland was.
 
Daneman
 
0
16 juni 2024 om 19:50
Wat een kansloze pot, slaapverwekkend. Extreem traag tempo, ook geen versnellingen of nauwelijks, slappe trage passing, eeuwig rondkijken en dan eens passen, nauwelijks tot geen beweging zonder bal, stonden gewoon veelal stil! Geen enkele urgentie, drive. Alsof ze op een gelijk spel speelden. Bij rust had je al 3/4-0 voor kunnen staan. Komt de aard van Koeman toch meteen weer naar boven; de nul per se willen houden en dat heel hard ten koste laten gaan van de aanvallende kracht. Bijna wéér de deksel op de neus. Die Nederlandse KNVB trainers leren het ook nooit.
 
superfarmers
 
0
16 juni 2024 om 20:22
Kansloze pot en je had met 4-0 voor moeten staan op een ek gaan voor mij moeilijk samen.
 
Daneman
 
0
17 juni 2024 om 12:22
Niet letterlijk kansloos, er waren kansen, ik doel op met een hoog tempo en urgentie aanvallen, bewegen, combineren, drive die gasten wegspelen en meer kansen creëren en goals maken.
 
El Barto
 
0
16 juni 2024 om 21:21
Bij zo'n reactie denk ik: heb ik een totaal andere wedstrijd gezien? De commentator noemde nog het hoge tempo. Op de website van The Guardian zie ik reacties van buitenlanders die het een vrij vermakelijke wedstrijd vonden.
 
Daneman
 
0
17 juni 2024 om 12:24
Nota bene de keeper deed al aan tijdrekken vanaf het begin, en zogenaamd `lokken`, terwijl Polen al hoog stond. Uiterst irritant. En dan niet de bal in de voeten van een medespeler, maar lange bal op Gakpo. En dan in een slakkentempo een beetje rondspelen, vooral achterin. Dat is gewoon feitelijk. Slappe, trage, hobbelige passing, rondkijken, dan eens handelen. Nee, leg het eens naast die straks harde passing en beweging en 1-2 keer raken van Duitsland, en je ziet een wereld van verschil. Het tempo was ook veel lager dan in de oefenwedstrijden. Kortom; angst.
 
ForzaRomale
 
0
17 juni 2024 om 01:49
Schitterend die agressieve blijheid. Alleen al vanwege die passie zie ik liever Wout dan Memphis.