Xavi baart opzien: 'Het is vreemd dat mijn spelers dit niet begrijpen'
Vrijdag, 17 december 2021 om 20:33

Xavi is verrast door het lage niveau van positiespel bij Barcelona, zo zei de trainer van de Catalanen vrijdag opvallend genoeg op de persconferentie. Xavi, die als middenvelder zelf bekendstond als meester van het positiespel, gaf daarop aan dat het een aantal van zijn spelers ontbreekt aan bepaalde basisvaardigheden. "Het is vreemd dat er Barça-spelers zijn die het positiespel niet begrijpen", aldus Xavi.

"Er zijn spelers die moeilijk te begrijpen zijn, het is moeilijk voor ons om de knop om te zetten", vervolgde de coach. "We verbeteren in diverse spelaspecten. Als je het analyseert kijkend naar het gelijkspel, zal alles negatief zijn. De spelers doen enorm hun best." Toch is er nog veel werk aan de winkel volgens Xavi. "We moeten de manier waarop we willen voetballen begrijpen. Het is vreemd dat er Barça-spelers zijn die het positiespel niet begrijpen. We moeten positief en moedig zijn. Hoog druk zetten en druk zetten na balverlies is wat we willen."

Meer: FC Barcelona maakt geen fout en neemt plek twee over van Girona

Een van de spelers die belangrijk is in het druk zetten is Frenkie de Jong, die onder Xavi de laatste tijd in een wat aanvallendere rol op het middenveld speelt. De voormalig Ajacied lijkt zich daar nog niet heel senang te voelen. "We helpen Frenkie allemaal", aldus Xavi. "Hij is een van onze meer ervaren spelers, maar tegelijkertijd nog jong (24, red.). Hij is in staat om het verschil te maken. Hij doet ook verdedigend zeer goed werk."

Barcelona speelt zaterdagavond een thuiswedstrijd tegen Elche. Marc-André ter Stegen maakt een moeizaam seizoen door, maar Xavi behoudt het vertrouwen in zijn eerste doelman. "Hij is nog steeds een van de betere keepers ter wereld", zei de oud-middenvelder. "Als het slecht gaat, kan dat ook een mentale uitdaging worden. We moeten vechten om de punten thuis te houden. We hebben de overwinning heel hard nodig en we hopen meer te zien van Marc en van Frenkie. Vertrouwen is de sleutel tot succes. Dat kunnen we opdoen door morgen te winnen. Dan ziet alles er al meteen een stuk beter uit."

Meer nieuws
   
22:55
22:55
Uitblinker Summerville en Piroe helpen wervelend Leeds United aan finaleplaats
0
   
22:07
22:07
Gerry Hamstra krijgt jaar na vertrek bij Ajax nieuwe kans in de Eredivisie
0
   
22:00
22:00
Voetbalzone is op zoek naar nieuwe stagiairs! (hbo+)
0
   
21:34
21:34
'Feyenoord mag hopen op terugkeer van voormalig publiekslieveling'
19
   
21:10
21:10
Aandeelhouders Ajax eisen extra onderzoek naar Sven Mislintat
10
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (83)

 
Barcafan1002
 
45
17 december 2021 om 20:37
Als je Koeman anderhalf jaar als trainer hebt, weet je alleen hoe je de bal moet verliezen. Verbaast me niks.
 
messi_123
 
26
17 december 2021 om 20:39
@Barcafan1002 denk dat je valverde hier ook de schuld van kan geven, hij heeft er ook deels voor gezorgd dat de mentaliteit van de spelers zo slecht zijn, zijn tactieken sloegen nergens op
 
son18796
 
71
17 december 2021 om 20:49
145 wedstrijden onder Valverde waar 16 van zijn verloren. Hij heeft het gewoon goed gedaan misschien was het voetbal niet goed. Maar resultaat is nog altijd het belangrijkste.
 
fceindhoven030
 
37
17 december 2021 om 20:51
Zijn tactieken sloegen wel degelijke ergens op, anders zou je niet zoveel prijzen en wedstrijden winnen. Valverde verdient achteraf gezien toch wel meer respect dan die tot nu krijgt.
 
Aqua1
 
25
17 december 2021 om 21:34
Valverde speelde juist realistisch en was van alle coaches die ontslagen werden presteerde hij het beste... Meer respect is wel op zijn plaats.
 
messi_123
 
4
17 december 2021 om 21:55
@Aqua1 hij verdiend zeker respect, hij had nooit ontslagen moeten worden toen het seizoen nog bezig was, hij moest ontslagen worden na 4-0 nederlaag tegen Liverpool op anfield
 
Aqua1
 
4
17 december 2021 om 22:06
Zijn opvolgers konden Valverde niet overtreffen, achteraf had hij nooit ontslagen moeten worden.
 
Shorty1991
 
5
17 december 2021 om 23:03
Valverde had natuurlijk nog wel degelijk meer kwaliteit in zijn selectie. Daar mag je Koeman zeker ook op aankijken, aangezien hij er toch mede voor gezorgd heeft dat Suarez vertrok. Daarna werd het door financiën natuurlijk allen nog maar minder.
 
Moyashi
 
4
17 december 2021 om 23:04
Onder Valverde werd er op resultaat gespeeld, maar ze speelden vaak echt gewoon stabiel. Ze hebben amper wedstrijden verloren, maar toen het echt belangrijke wedstrijden waren gingen ze onderuit en men keek enkel daar na. Op zich terecht aan de ene kant, maar de team die hij had kon gewoon niet beter. Het was te zwak om te concurreren met types als Bayern, City of Liverpool. Het was pas echt slecht toen ze Setien aanstelden als coach. Met hem was Barca niet herkenbaar en daar probeerde Koeman verbetering in te brengen, maar tegelijkertijd speelde ook boel gekheid rondom de club zich af en zo was er telkens te veel druk op de selectie en Koeman. Nu probeert Xavi dat te verbeteren, maar maakt ook overbodige excuses hier en daar in zijn interviews. Hij moet gewoon lekker de tijd krijgen en de jonge spelers naar hoger niveau proberen te brengen.
 
RealXIIImadrid
 
3
17 december 2021 om 23:51
Te zwak om te concurreren met clubs als Liverpool maar hij gaf ze 3-0? En setien deed het niet eens slecht. Hij speelde aanvallend best goed voetbal alleen had hij de kleedkamer tegen zich waardoor het hem niet lukte bij barca, had hij de tijd gekregen en had de kleedkamer hem geaccepteerd dan had ik het wel willen zien. In bijv. die 8-2 nederlaag tegen bayern vond ik barca beter dan die 3-0 nederlaag tegen bayern onder koeman.
 
RealXIIImadrid
 
3
17 december 2021 om 20:48
Ik las het indd als een verkapte kritiekpunt naar koeman toe
 
ViscaCatalunya
 
27
17 december 2021 om 20:54
Zo las ik het niet. Xavi is gewoon verbaasd dat sommige spelers de tactische basisbeginselen niet beheersen. Zonder spelers als Xavi en Iniesta had je ook geen cultuurbewakers meer.
 
RealXIIImadrid
 
7
17 december 2021 om 21:11
Je had pique, messi en busquets. Die zou je ook kunnen zien als cultuurbewakers. En ja hij is verbaasd dat sommige spelers geen tactische basisbeginselen maar wie moet ze die leren? Als ze bij de selectie komen vanuit de jeugd verwacht je dat ze die al hebben maar als ze die niet hebben heeft koeman anderhalf jaar gehad waarin hij het ze blijkbaar ook biet heeft geleerd. En dan komt xavi nu met de groep van Koeman werken en komt hij met deze uitlatingen. Dan denk ik dat hij dat ook als een kritiekpunt naar koeman bedoelt zovan nu moet ik vanuit 0 beginnen met deze groep.
 
Japie_Krekel
 
33
17 december 2021 om 21:20
Die gasten komen gewoon de kwaliteit tekort om goed positiespel te kunnen spelen. Xavi heeft zichzelf schromelijk overschat. Die dacht dat hij met dit povere materiaal het wel even beter zou doen dan zijn voorgangers maar die komt nu van een koude kermis thuis
 
RealXIIImadrid
 
6
17 december 2021 om 21:37
Dat zou heel goed kunnen japie maar tactische basisbeginselen kun je die spelers wel leren. En of hij van een koude kermis thuiskomt kan je nu nog niet zeggen. Daar mag je hem wel langer de tijd geven dan een stuk of 5 wedstrijden. Jouw koemantje mocht maar liefs anderhalf jaar kloten dus geef xavi ook ff wat langer de tijd.
 
MT87
 
22
17 december 2021 om 21:47
Doet me denken aan Van Basten, die snapte ook niet dat kwalitatief minder goede spelers dan hemzelf het 'gewoon' niet zien. Dat besef kwam bij hem pas nadat hij stopte als trainer. En laatst bij Studio Voetbal was er ook een heel gesprek met Van Wonderen (en Theo Janssen en Van der Vaart die aan het trainerschap ruik(t)en), en toen was hun conclusie ook dat één van de moeilijkste dingen 'herhalen' was; je moet het spelers 100x uitleggen en dan nog accepteren dat ze de 101e keer weer de mist ingaan. Als ik Xavi dan nu zo hoor kan hij nog wel eens van een koude kermis thuiskomen.
 
MixMaster
 
16
17 december 2021 om 21:50
Japie...Hoelang zit Xavi bij Barca als trainer? Anderhalve maand, twee maanden? Je kan niet van hem verwachten dat ie het in zo`n korte tijd over kan brengen. Geef hem tijd dan zal je zien dat de spelers het onder de knie krijgen. Ik leg de schuld bij Koeman. Die heeft volgens mij anderhalf jaar de tijd gekregen om het ze te leren. Bij Koeman lag de nadruk meer op verdedigen en anticiperen...Uit eigen ervaring weet ik namelijk dat, als je elke dag positiespellen en rondo`s in je trainingen toepast de spelers beter en beter worden bij het een/twee keer raken, onder druk voetballen en positie kiezen...
 
Janta
 
4
17 december 2021 om 22:21
Heeft toch met de opleidingen te maken. Barcelona heeft best veel talent rond,open maar het word hun niet geleerd om als teamspeler te spelen. Bij Ajax bv word bij de D-tjes de zelfde speelwijze gehanteerd als het 1e wat doorstromen makkelijker maakt.
 
Japie_Krekel
 
4
17 december 2021 om 22:40
Hij zit er iig al lang genoeg om betere resultaten te kunnen halen. Koeman zal ook niet op de training alleen maar zakdoekje leggen hebben gedaan. Die weet ook heus wel wat een rondo isaar alles valt of staat met de kwaliteit van je materiaal. Bij Heracles zullen ze ook wel tici taca willen spelen maar ze hebben het geld er niet voor om spelers te halen die dat beheersen. Hetzelgde geldt voor Barca
 
RealXIIImadrid
 
8
17 december 2021 om 23:01
Japie je zegt echt helemaal niks en dat met een lap tekst. Als ik het goed begrijp probeer je ons nu wijs te maken dat de selectie van barcelona de tactische basisbeginselen niet valt bij te leren en dat koeman het daarom niet heeft gedaan? Dat zou wel een mooie zijn. Laten we xavi de tijd geven om zijn spelers WEL de tactische basisbeginselen te leren en daarna de prestaties en het spel beoordelen. Wat vind je daarvan? Dan kunnen we daarna beslissen of koeman er juist aan heeft gedaan om die gasten niks anders dan verdedigend voetbal te leren alsof hij bij ado zat.
 
Shorty1991
 
10
17 december 2021 om 23:11
Japie en zijn gebruikelijke rant. Het moet toch mogelijk zijn om die spelers tactisch te onderwijzen, dat is bij Ajax mogelijk met een Alvarez, Klaassen etc. Bij Feyenoord met Kokcu, Linssen en Toornstra. Nou j gaat mij niet wijs maken dat al die basisspelers bij Barca kwalitatief minder zijn dan die spelers die prima tactische plannen uit kunnen voeren. Oke dat het dan niet altijd perfect Tiki taka oplevert a la, maar het gaat ook om druk zetten en dan laten slot en ten Hag prima zien dat je ook minder materiaal met een goed tactisch plan als team tevoorschijn kunt laten komen. Accepteer gewoon dat Koeman daarin steeds meer begon te falen en doe niet zo krampachtig.
 
Japie_Krekel
 
3
17 december 2021 om 23:26
Het is niet alleen Koeman. Ook Valverde en Setien lukte het niet met dit materiaal maar Barca had toen nog Messi die de pocerheid van de selectie kon camoufleren Die is nu weg
 
Shorty1991
 
7
17 december 2021 om 23:29
Het is inderdaad niet alleen Koeman, maar jij wil het doen verkopen alsof het iedereen behalve Koeman is en dat is natuurlijk ook niet het geval
 
JohnArrow607
 
2
18 december 2021 om 01:50
Piqué, Alba, Busquets, Sergi Roberto, Suarez, Messi. 7 cultuurbewakers, lijkt mij meer dan voldoende. Vul je dat aan met Frenkie de Jong, Dembele, Griezmann en natuurlijk Ter Stegen, dan had je daar als Valverde of Dertien toch een team van kunnen maken die elk team in de Champions League kan bestrijden? Koeman moest van de directie Suarez het slechte nieuws brengen. De manier waarop Koeman dit deed valt niet te prijzen, maar je levert wel de helft van je productie in daar Koeman slechts alleen Braithwaite voor de positie van centrumspits tot zijn beschikking had. Maar goed, als je cultuurbewakers allen 30+ zijn, dan kun je verwachten dat de sleet er op een gegeven moment wel op komt te zitten. Als Xavi lef heeft dan haalt hij zijn voormalige teamgenoten eruit, zet er jonge talentvolle spelers in en gaat er dit jaar aan werken om er een jong energiek elftal van gaat maken en gebruikt hij de "cultuurbewakers" op de trainingen om de jonge spelers het positiespel in te slijpen. Dan moet er volgend seizoen toch op zijn minst weer voor de landstitel gestreden kunnen worden, want ik zie een comeback zoals Koeman vorig seizoen had niet meer gebeuren.
 
Japie_Krekel
 
0
18 december 2021 om 08:57
Als je voor CL plaatsing in een topcompetie wil strijden ga je het natuurlijk niet redden met alleen jonkies. Je hebt ook aspecten als ervaring en fysieke kracht nodig
 
Japie_Krekel
 
0
18 december 2021 om 11:21
@Shorty1991 natuurlijk is een coach altijd medeverantwoordelijk maar om nou te doen alsof spelers door Koeman tactisch niet goed onderlegd zijn dat is natuurlijk je reinste onzin
 
Shorty1991
 
0
18 december 2021 om 14:23
Misschien niet dat ze niet onderlegd zijn tactisch, maar dat heeft Koeman dan in ieder geval niet weten te benutten of verbeteren.
 
Baardgrasmus
 
24
17 december 2021 om 20:56
Van stront kan je geen gebak maken, dit barca is stront, al enige jaren.
 
Japie_Krekel
 
42
17 december 2021 om 21:05
Nog even en het is de schuld van Koeman dat hij niet zelf 11 Spaanse toptalenten heeft gebaard om in het eerste elftal van Barca te spelen. Ik dacht trouwens dat het een no go was om als trainer van Barca je eigen spelers af te kraken
 
RealXIIImadrid
 
8
17 december 2021 om 21:22
Hij kraakt koeman af die ze de tactische basisbeginselen niet heeft bijgeleerd en dat mag je wel verwachten van een coach
 
Aqua1
 
11
17 december 2021 om 21:23
Xavi brengt niks extra, zoals een Tuchel dat deed bij chelsea... Goede speler betekent niet gelijk dat je een goede coach bent.. Ik zie ook niet de hand van xavi in barca als ik hele eerlijk ben.
 
Japie_Krekel
 
6
17 december 2021 om 21:53
Precies, Xavi kan wel over Koeman klagen maar hij doet zelf exact hetzelfde. Zijn spelers de schuld geven op het moment dat het allemaal tegenvalt. Laatst was er wat mis met zijn ervaren spelers en nu is zijn selectie weer niet in staat positiespel te spelen. Xavi komt er dus nu blijkbaar pas achter waarom zijn voorgangers het zo moeilijk hadden. Dat is omdat de vereachtingen van mooi voetbal spelen en goede resultaten halen totaal niet matchen met de kwaliteiten binnen de selectie
 
Williberti
 
2
18 december 2021 om 01:00
Erger nog, hij kraakt de opleiding af. Dat ze spelers opleiden die het Barca positie niet kennen.
 
Barcalonista
 
1
18 december 2021 om 11:15
Het is maar hoe je het artikel wil lezen he. Xavi schrikt van niveau positiespel. Waar lees jij dat hij de spelers ergens van beschuldigd? Als de spelers iets valt te verwijten dan moet je kijken wat hebben de spelers geleerd? Nou dus geen positiespel.... dus dat zegt meer over beleid/manier van trainen dan over spelers. Maar bij Japie weten we het wel inmiddels... geniet!!
 
Japie_Krekel
 
1
18 december 2021 om 11:23
Ja want Barca speelt matig positiespel door Koeman. Wat een onzin. Dat ligt gewoon aan de kwaliteit van de selectie. Een Guardiola gad bij City 1,5 mikhard nodig om spelers aan te trekken die goed positiespel kunnen spelen en dan verwacht jij dat Koeman dit lukt met dit povere materiaal. Ik kan je nu al vertellen dat Xavi dat ook niet gaat lukken met de huidige selectie
 
RealXIIImadrid
 
1
18 december 2021 om 12:04
Dus al die clubs die wel goed positiespel spelen (van laag tot hoog) hebben een betere selectie dan barcelona? En een coach kan dus volgens jou met een wat mindere selectie geen goed positiespel op de mat laten brengen? Als je la liga volgt dan zie je dat zelfde clubs in de onderste regionen uitstekend positiespel op de mat brengen. Goed positiespel is bij uitstek iets wat bijgedragen kan worden door een trainer maar koeman heeft dat ofwel nagelaten of heeft niet de capaciteiten daarvoor en als je naar al zijn clubs kijkt waar hij coach van was dan zie je bij geen van die clubs goed positiespel onder zijn hoede.
 
Japie_Krekel
 
0
18 december 2021 om 12:25
Feyenoord, Southampton en Oranje speelde anders uitstekend positiespel onder hem en ik zie overigens genieg clubs in Spanje waar het positiespel helemaal niet zo goed is. Bovendien heb je geloof ik 5 tot 6 jonkies in de basis staan. Die hebben helemaal ee ervaring nog niet om cobstant goed te lopen maar we gaan het zien. Als er onder Xavi straks na een wedstrijd of 15 ook geen goed positiespel is zal het dan wel niet aan de selectie liggen maar aan de gebrekkige trainerscapaciteiten van Xavi
 
RealXIIImadrid
 
0
18 december 2021 om 12:45
Dus van de 11 clubs heb je maar liefst 3 clubs kunnen opnoemen waar ze volgens jou uitstekend positiespel speelden (de resultaten waren er wel maar of er uitstekend positiespel hebben gespeeld valt te betwijfelen) maar waar het voetbal vanuit een verdedigende perspectief werd benaderd. En dan heb je het over de 5/6 jonkies, maar het zijn juist die jonkies die zich wel staande houden zoals nico, gavi en pedri dus waarom je hun erbij haalt snap ik dan ook niet. Maar goed, xavi krijgt van jou vanaf nu 15 wedstrijden om het positiespel te verbeteren dus we zullen zien hoe hij dat zal gaan doen en ik ben benieuwd of je hem dan ook echt de tijd geeft of dat je hem blijft afzeiken omdat hij de opvolger is van de (terecht) ontslagen koeman.
 
Barcalonista
 
0
18 december 2021 om 13:16
Kerel ... je bent obsessed met Koeman... waar schrijf ik iets over Koeman? Wie heeft het over Koeman? Positiespel train en leer je met de tijd ...
 
Japie_Krekel
 
0
18 december 2021 om 14:24
@Barcalonista ik doelde meer op de mensen die beweren dat de spelers tactisch niet goed onderlegd zijn door toedoen van Koeman
 
Japie_Krekel
 
1
18 december 2021 om 14:25
@RealXIIImadrid over het spel zal ik sowieso niet veel zeggen tot die tijd maar een goede organisatie neerzetten is minder moeilijk dus op de resultaten mogen we hem wel afrekenen
 
Mr_knowledge
 
6
17 december 2021 om 22:05
Klopt, die man heeft niks gepresteerd en we hebben geen idee hoe hij aan deze job is gekomen. Zelfs na 2x afwijzing wilde Barca hem nog steeds? Jouw commentaar/mening is even slecht als de huidige selectie van Barca. Maar wees gerust misschien heb je ook wel potentieel groei mogelijkheden. Xavi, je hebt toch wel beetje huiswerk gedaan net als Koeman? Of kom je ook voor een verrassing?
 
 
25
17 december 2021 om 20:38
De redding van dit Barcelona ??
 
Pantelic16
 
5
17 december 2021 om 20:48
Veel zal gewoon afhangen van het transferbudget dat Barcelona de komende jaren te besteden heeft. Als dat geld door een vermeende injectie van circa 300 miljoen. Beter besteed wordt kan hij wellicht wat. Zie Xavi anders met dit materiaal ook niet veel beter presteren dan Koeman.
 
Ziyechgoat22
 
5
17 december 2021 om 20:51
Ouch, pijnlijk Voor Frenkie.
 
Demiddenstip
 
13
17 december 2021 om 20:53
Je kan ook dit soort kritieken binnenskamers houden hoor en meteen aan de slag gaan met die jongens om eraan te werken!
 
MT87
 
75
17 december 2021 om 20:54
Ik las dit vanmiddag al en heb me helemaal scheel gelachen. Ik raad Xavi aan even met Pep te bellen waarom hij het tiki taka bij Bayern niet van de grond kreeg en hoeveel het kostte om met City in de buurt van dat voetbal te komen. Zodra het niveau van de competitie stijgt ( La Liga is geen Qatar he) heb je absurde talenten nodig voor tiki taka en de 3 seconden regel. Sleutelwoord: kwaliteit. Anders krijg je tandenloos, inspiratieloos breibal en met zo'n broze verdediging ligt elke counter erin. Toen ik uitgelachen las, las ik dat hij de aanval als prioriteit zag en rolde ik weer over de vloer van het lachen. Wat is dit voor een luchtfietser? Je hebt alleen Araujo die nog echt voldoet. Heb echt met de Barca supporters te doen. Xavi zegt dat hij nog kampioen kan worden... dan wordt de waanzin zo groot dat ik er niet eens meer om kan lachen. Knettergek de huidige coach. Daar ga je op de lange termijn nog veel leed aan overhouden.
 
APPELSAP12
 
12
17 december 2021 om 21:06
Dat over de verdediging verbaas ik mijzelf ook enorm over. Iedereen kan zien dat als Araujo niet beschikbaar het een gatenkaas is daar met een 45 jarige Pique en een Garcia die geeneens kan voetballen (om nog maar niks te zeggen over Lenglet en Umtiti). En toch lees je in de media dat Barca een Cavani of een Ferran Torres wil halen. Heel apart, de verdediging zou prioriteit nummer 1 moeten zijn.
 
Cali88mero
 
28
17 december 2021 om 21:10
Piqué kan echt al minstens 5 jaar niet meer. Helemaal mee eens dat Barca eerst daar eens moet gaan investeren. Zonder dollen, ik ben Ajax fan, en het duo wat bij Ajax centraal achterin staat is voetballend en verdedigend beter als wat Barca rond heeft lopen. Dat hoort voor zo een grote club niet te mogen.
 
MT87
 
19
17 december 2021 om 21:16
Alles begint daarbij. Hoe kun je nu ooit genoeg druk ontwikkelen om Barcas passing game te spelen als je verdediging niet met ruimte in de rug kan spelen? Dan is het echt zelfmoord. De linies vallen uit elkaar. De ruimtes worden te groot. En de tegenstander waant zich in een speeltuin. Dat zie je nu al vaker gebeuren.
 
real8madrid
 
8
17 december 2021 om 22:02
Het gekste van allemaal? Ik heb nog geen enkele fan gevonden op dit forum die dat snapt. Natuurlijk zie je als fan doorgaans liever offensieve versterkingen dan defensieve, dat is sexyer maar jezus hoe kun je zo van het padje zijn als complete fanbase? Letterlijk niet 1. En er zitten heus wat verstandige Barca-fans op vz doorgaans.
 
Shorty1991
 
2
17 december 2021 om 23:16
Maar er is ook geen spits en zou dembele niet ook nog weg gaan? In de aanval is het toch eigenlijk ook alleen Fati waarvan de hoop is dat hij echt het gewenste niveau kan halen? Depay is een momenten voetballer, Agüero is natuurlijk ook nog eens weggevallen. Zowel de aanval als de verdediging lijken mij op papier enorm slecht bezet, dus zo enorm waanzinnig is het ook weer niet om over aanvallende versterkingen na te denken. En dan ben ik niet eens een Barca fan en heb ik niks met sexy of wat dan ook te maken in die zin.
 
real8madrid
 
4
17 december 2021 om 23:35
Ik zeg nergens dat het gek is om te stellen dat Barca offensieve versterkingen nodig heeft. Ik zeg dat het gek is dat die volgens alle (en in mijn ervaring is 'alle' hier letterlijk te nemen) Barca-fans vinden dat dat moet primeren boven defensieve. Terwijl als je puur statistisch kijkt naar hun prestaties een betere verdediging hen meer punten had opgeleverd dit seizoen tot nu. Verder stel ik dat het helemaal van lotje getikt is om momenteel 60 miljoen te spenderen aan Torres.
 
DarleyTorres
 
5
17 december 2021 om 22:06
Euh. Geen tiki take met Bayern? Die hebben nog nooit zo goed gespeeld als onder Pep.
 
Ruiz_FCT
 
6
17 december 2021 om 22:16
Je verhaal is leuk en leest lekker weg, ben het alleen niet met je eens wat betreft Bayern. Die speelden juist geweldig voetbal onder Pep. Zij hadden een topelftal, maar misten er eentje die zelfs daar weer met kop en schouders bovenuit steekt en die er 50 per jaar in legt. Zo`n speler had Pep in Barcelona wel natuurlijk.
 
Shorty1991
 
14
17 december 2021 om 23:17
Toch wist Heynckens wel veel effectiever te spelen met dat Bayern in mijn ogen en ik vond dat spel minstens zo goed en leuker om naar te kijken.
 
Herosennin44
 
5
17 december 2021 om 23:23
@Ruiz. Want Chelsea had zo'n speler? Had hij ook geen Lewandowski die er toen ook al nagenoeg 50 per seizoen maakte?
 
Ruiz_FCT
 
0
18 december 2021 om 18:17
Ik herinner me niet dat Pep coach is geweest van Chelsea, wat is je punt? En Lewa is een geweldige speler maar is nooit bij het niveau van Messi in zijn topjaren in de buurt gekomen vind ik.
 
DennisVanNamen
 
0
18 december 2021 om 05:54
MT87 zo een tika taka voetbal als wat Barça toen speelde,was geweldig en dat gaan we zo snel niet meer zien helaas,toch vind ik je vergelijking van clubs niet kloppen Spanje is ook geen Engeland. Pep leverd overal prima werk,geld is belangrijk,maar uiteindelijk is het toch 11 tegen 11 en zijn allemaal full profs. Daarom is het zo belangrijk om je team meer dan een seizoen vast te kunnen houden en wat niet voldoet,wisselen voor vers nieuwe spelers en dat is wat hij doet de basis staat en vaak leuk voetbal
 
somagunner
 
7
17 december 2021 om 20:57
Rare uitspraak naar mijn mening. Xavi verwacht toch niet dat je met een slechte selectie het positiespel wel kan spelen zoals hij het wilt? Het heeft bij Guardiola ook tijd gekost om het bij City in te brengen. Leuk dat ie eerlijk is maar het zijn geen leuke uitspraken voor een jonge selectie/.
 
Japie_Krekel
 
24
17 december 2021 om 21:11
Idd veel tijd en daarnaast 1,5 miljard aan transferuitgaven om dat positiespel te kunnen spelen
 
somagunner
 
8
17 december 2021 om 21:32
Voordat Guardiola kwam speelde City vaak met twee spitsen en lopers op het middenveld. Zelfs als je veel geld hebt is het lastig om het om te draaien. Technische beleid is niet perfect bij City. Maar ze spelen voetbal met een hoge iq. Kunnen met gemak van drie man verdediging naar 2 man verdediging schakelen, met de punt naar voren of naar achteren en backs die als halve middenvelders spelen. Al haal je de allerbeste spelers, het is niet te doen om het zo te inslijpen naar mijn mening. Guardiola maakt soms blunders wanneer de druk erg hoog is. Dat zie je terug bij de CL wedstrijden. Maar hij weet alles van tactiek. Klopp en hij zijn de beste trainers op dit moment, als je voetbal goed zou volgen en dan met name op positiespel dan zou je het moeten weten.
 
ModricMagic
 
8
17 december 2021 om 21:38
Toch helpt het natuurlijk wel heel erg als je zowat elke speler kan halen die bij je positiespel past. Dat heeft Guardiola natuurlijk gekregen met Grealish, Mahrez, Bernardo Silva, Cancelo, Dias etc. Zonder dat enorme geld moest hij zich wel aanpassen aan je materiaal.
 
somagunner
 
6
17 december 2021 om 21:51
Die vergelijkingen met of zonder geld is een dooddoener. Ik vind City als club helemaal niets. Maar ik ben wel fan van bepaalde spelers en de trainer. Elke keer die vergelijkingen en aangeven hoeveel zijn selectie heeft gekost. Ja het klopt, het is makkelijker. Maar dan nog. Ik leg hierboven uit dat City met veel tactieken kan spelen. Hun voetbal is schoon en er zit een gedachte achter. Dat komt door Guardiola. Kijk wat Mancini of Pellegrini lieten zien. Dat was een stuk minder. Guardiola zou het ook goed doen bij kleine clubs. Maar waarom zou hij naar kleine clubs moeten gaan? Het is een high end trainer.
 
vtotheb
 
6
17 december 2021 om 23:18
Hoe weet je dat? Hij heeft alleen de clubs met verre-verreweg de beste selectie van het land gecoached. Elke idioot kon dat Barca trainen, en dat Bayern laten winnen. Het is gewoon knap dat ie met city het niet voor elkaar krijgt. En God's gift aan ons, Xavi, klinkt beetje same-same. Ik ben het niet, maar man wat een mooie tijd om voor Real te zijn, lijkt me het
 
RM1335
 
3
18 december 2021 om 11:31
Pep erfde Messi van Rijkaard, een tot beste-van-de-wereld gemaakt Bayern van Hitzfeld en een miljarden-budget van de oliesjeik. Hele goeie trainer hoor, maar wel zwaar overschat voor wat betreft wat hij zelf voor elkaar heeft gebokst.
 
the_redds
 
2
17 december 2021 om 20:58
Ik heb veel respect voor Xavi, maar ik hoop dat hij zichzelf niet voorbij loopt door te veel te willen en enkel maar van de winst uit te gaan. Dit gaf hij aan bij zijn prestatie (maar dan nogal sterk uitgedrukt). Als je geen daden bij je woord kan voegen wordt het toch lastig (koeman was in ieder geval iets realistischer). Maar laten we hopen dat Xavi gelijk krijgt..
 
somagunner
 
2
17 december 2021 om 21:06
Xavi moet heel veel tijd krijgen. Maar ik ben bang als hij bepaalde doelen niet haalt ontslagen wordt. Bijvoorbeeld geen 4e worden en CL mislopen. En mislopen begint een reële optie te worden. We gaan het zien heb wel vertrouwen in hem.
 
Cali88mero
 
2
17 december 2021 om 21:12
Als Xavi zijn eigen gestelde doelen niet haalt, dan is het zijn eigen fout. Ik verwacht geen torenhoge eisen van het bestuur en de fans. Maar helemaal als je eigen eisen belachelijk zijn mag je daar direct verantwoordelijk voor gehouden worden. Hij gooit direct zijn eigen glazen in.
 
somagunner
 
0
17 december 2021 om 21:39
Normaal gesproken zou ik denken dat Xavi de druk opvoert om nieuwe spelers te halen. Maar van tevoren was het al duidelijk dat je bijna niets moet verwachten. Daarom denk ik inderdaad net als jij dat hij te hoge eisen wilt stellen. We gaan het zien. Hij is er nog maar net en moet nog ervaring opdoen. Laten we hopen dat het bestuur tijd gunt maar dat denk ik niet. Laporte komt ongeduldig over naar mijn mening.
 
Montevideo7
 
5
17 december 2021 om 21:00
Vamos Xavi
 
Stefanvan der Windt
 
14
17 december 2021 om 21:08
Grappig dat er Barcelona supporters zijn die ook hier Koeman of andere trainers de schuld van geven.. Zal het niet zo zijn dat deze trainers iets zagen wat Xavi nu ook ziet? Er is gewoon niet genoeg kwaliteit en al helemaal niet om een zeer hoog niveau van positie spel te spelen. Dus moet je directer spelen.. Dit stuk doet mij denken aan Gert Jan Verbeek of Jaap Stam op een lager niveau. Dingen van spelers en een elftal verlangen wat simpelweg hun kwaliteiten niet zijn... Xavi en Barca kan het allemaal willen en vergelijken met het elftal onder Pep. Dat was een elftal met unieke spelers die eens in de 10 a 20 jaar samen komen. Pep Guardiola begrijpt dat en past zijn visie aan naar zijn spelers groep, weliswaar altijd op een aanvallende manier, maar speelt allang niet meer het Tiki taka wat hij wel speelde met Barca. Nogmaals ik ben al jarenlang zo'n grote fan van Barca, alleen dit Barca is de weg kwijt en blijft star volhouden dat ze dit niet zijn.. het doet me zo denken aan Man United of AC Milan van jaren terug. Jammer
 
ModricMagic
 
7
17 december 2021 om 21:31
Dat Tiki-Taka tijdperk gaat nooit meer herhaald worden. Dan moet echt alles kloppen en heb je een speler nodig met het rendement van Ronaldo of Messi in hun prime. Tja dat is dus bijna een utopie. Want zonder zulke spelers die de goals maken krijg je saai gebrei. Guardiola speelt inderdaad ook niet meer zulk voetbal. Hij weet ook wel dat Tiki-Taka verleden tijd is.
 
APPELSAP12
 
7
17 december 2021 om 21:09
Denk dat Xavi eens moet kijken naar het voetbal van Bayern. Die Duitsers speelden op 25% en de Barca spelers leken letterlijk op jongetjes van 12. Dat is pas goed voetbal. Of hij kan naar Real tegen Atleti kijken, Real wachtte gewoon de aanvallen van Atleti af en counterde heel precies en geduldig.
 
Aqua1
 
5
17 december 2021 om 21:28
Was wel grappig om te zien, normaal was atletico dat zich ingraafde en profiteerde van de counters, nou was he juist andersom. Het voetbal dat bayern speelt dat is het moderne voetbal van nu. Tiki taka is toch wle achterhaald. Zelfs pep heeft zich aangepast...
 
ModricMagic
 
1
17 december 2021 om 21:28
Dat wist hij toch ook wel van tevoren. Dat spel wat hij zelf speelde en vooral in de periode 2008-2012 is een utopie met dit materiaal. Daarnaast had je in die periode ook ene Lionel Messi die daar speelde. Hij zorgde namelijk wel voor de meeste goals. Guardiola heeft er ook meer dan een miljard aan spelers uitgegeven om zijn spel te kunnen spelen. Soms moet je je gewoon aanpassen aan het materiaal die je hebt. Maar denk niet dat Xavi dat zal doen.
 
erodinho
 
2
17 december 2021 om 23:07
Welke spelers doelt hij op dan? Bovendien kan je niet verwachten dat iedereen dezelfde visie heeft. Aanwas is gewoon enorm slecht en bovendien gaat iedereen tegenwoordig eerder voor geld dan ontwikkeling. PSG, Newcastle, City, Chelsea hebben de hele voetbalwereld veranderd. Hij wordt net als Van Basten, goeie speler en gaat irriteren aan alles wat ondermaats is. Dat werkt niet en bovendien blijven ze niet meer 10 jaar bij dezelfde club zoals groep Iniesta, Messi, Xavi, Busquets, Puyol deden, dat gaat bijna niemand meer doen. Die generatie sterft langzaam uit. Stel een voetballer pakt maar geen CL dan gaat ie uiteindelijk naar een andere topclub. Bovendien geld speelt ook ineens een belangrijkere rol naarmate ze de 30 jaar gepasseerd zijn. Dus komt Newcastle over 2 jaar met een zak geld om paar talenten te kapen bij Barca, dan zijn sommige die zeker geen nee zeggen.
 
mokuku
 
3
18 december 2021 om 00:21
Xavi valt z’n spelers af en het is verfrissend. Wanneer Koeman dit doet is het land te klein. Sorry maar wie je ook bent, om zo in het openbaar je spelers negatief te belichten is gewoon onnodig.
 
JogaBurrito
 
0
18 december 2021 om 02:22
Je kan ook geen goed positie spel spelen als je verdediging slecht is.. Piqué, García, Lenglet en Umtiti is gewoon minder dan middelmaat. Met zo’n verdediging kan je ook niet hoogstaan en als Barca iets normaal altijd wilt doen is dat het wel. En laten we ook eerlijk zijn dat Tikki Takka is al heel wat jaren passé bij Barca. Snap niet dat Barca opzoek is naar wat goede verdedigers, koop desnoods Perr Schuurrs van Ajax. iemand met tenminste snelheid, samen met Aurojo heb je dan twee snelle verdedigers die hoog kunnen staan. I.p.v. van een piqué en trage García. Het moet gewoon is een keer klaar zijn met die middelmaat bij Barca.
 
Sht-Eve
 
2
18 december 2021 om 08:36
De jong wegsturen, voldoet op geen enkele front aan de eisen van een Barca middenvelder. Denk dat Xavi ook denkt, wat is dit voor een drol..... Beide de jongs, Dest, Depay, Mingueza, Nico, Braithwaite(?), Allemaal bij de kraag pakken en opsodemieteren...
 
BR-7
 
0
18 december 2021 om 12:15
Frenkie en Nico noemen… geloof m’n eigen ogen niet.
 
UCLWinner
 
0
18 december 2021 om 10:36
"frenkie is in staat om het verschil te maken". Ben benieuwd wanneer hij dat gaat doen dan. Zeker in de topwedstrijden heeft hij dat namelijk nog niet kunnen doen in bijna 3 seizoenen bij barca.
 
Smietz
 
0
18 december 2021 om 13:40
Het probleem zit in het dramatische aankoopbeleid. Dat begon na de verkoop van Neymar, eeuwig zonde van deze mooie club. Xavi is wat mij betreft ook niet de juiste man. Die kan een elftal verder helpen, niet opbouwen. Koeman was zo gek nog niet...de tijd zal het leren.