Xavi 'cancelt' interview van Piqué: tien nieuwe regels bij Barcelona lekken uit
Woensdag, 10 november 2021 om 20:53

De hand van Xavi is al zichtbaar bij Barcelona. Volgens COPE is een gepland interview van Gerard Piqué bij het tv-programma El Hormiguero afgezegd na de komst van de nieuwe trainer. Piqué werd volgende week verwacht bij het programma van komiek annex presentator Pablo Motos. De afzegging van het interview zou te maken hebben met het nieuwe klimaat van orde dat Xavi hoopt te introduceren in het Camp Nou.

Piqué staat momenteel aan de kant door een spierblessure, maar verdwijnt zelden uit de publiciteit. De verdediger houdt ervan om in zijn vrije tijd te surfen, geeft regelmatig interviews, runt het miljoenenbedrijf Kosmos Holding, investeert in andere projecten en heeft een relatie met de bekende zangeres Shakira. Xavi lijkt aan de rem te willen trekken, door de publieke activiteiten van spelers buiten het veld te beperken. "Er is geen reden om streng te zijn", vertelde de nieuwe trainer maandag zelf over zijn ideeën om de spelersgroep onder controle te houden. "Het gaat simpelweg om orde en regels, zoals bij alle bedrijven."

Meer: Xavi heeft spijt van zijn besluit en blijft langer bij FC Barcelona

"Toen mij regels werden opgelegd, presteerde ik goed", vertelde Xavi op de persconferentie bij zijn presentatie. "Als dat niet gebeurde, ging het mis. Je hebt regels nodig en je moet ze volgen. Meer is het niet." In de Spaanse pers wordt al enkele dagen geschreven over het nieuwe klimaat onder Xavi. Volgens AS heeft de permanente opvolger van Ronald Koeman tien nieuwe regels doorgevoerd waar de spelers zich aan moeten houden. Die zijn hieronder te vinden.


De nieuwe regels bij Barcelona onder Xavi


1. De spelers moeten zich anderhalf uur voor de training melden bij de club
Het kwam voor dat spelers zich pas twintig of dertig minuten meldden voordat ze op het trainingsveld moesten staan om 11.00 uur 's ochtends. De technische staf van Koeman maakte daar geen probleem van, maar Xavi wil de spelers anderhalf uur van tevoren zien. Hij wil tijd hebben voor een gezamenlijk ontbijt en een goede voorbereiding op de training. Bovendien wil hij de mogelijkheid hebben om voor de training met individuele spelers in gesprek te gaan. Ze moeten zich voortaan dus om 09.30 uur melden op Ciutat Esportiva Joan Gamper.

2. De technische staf moet twee uur voor de training aanwezig zijn
Xavi wil dat de technische staf het goede voorbeeld geeft. De gehele staf moet dus om 09.00 uur inklokken. Als de spelers aankomen, kunnen ze zich meteen voorbereiden op de training.

3. De spelers eten op Ciutat Esportiva Joan Gamper
Spelers konden voorheen kiezen of ze wilden lunchen op trainingcomplex Ciutat Esportiva Joan Gamper, maar nu worden ze daartoe verplicht. Ze volgen het dieet dat door de club is voorgeschreven. Daardoor zouden ze fysiek beter in vorm raken.

4. Boetes kunnen weer worden uitgedeeld
Na het vertrek van Luis Enrique in de zomer van 2017 werden geen boetes meer uitgedeeld voor kleine of grotere vergrijpen. Barcelona handelde volgens het idee dat voetballers professioneel genoeg zijn om te weten hoe ze moeten handelen. "In een ideaal scenario kan dat werken, maar het is gecompliceerder in het echte leven", schrijft AS. "Xavi heeft de tijd onder Frank Rijkaard meegemaakt, waarin de regels werden versoepeld. Maar Josep Guardiola voerde strikte regelgeving door en was succesvol."

5. Boetes zullen exponentieel groeien
De boetes die worden uitgedeeld, zullen exponentieel toenemen. Als een speler bijvoorbeeld voor het eerst te laat is op de training, krijgt hij de laagste boete van 100 euro. De tweede keer wordt het 200 euro; de derde keer wordt het 400 euro, enzovoorts. In de tijd van Luis Enrique waren er spelers die op die wijze circa 6.000 euro aan boetes betaalden in een seizoen.

6. Op tijd thuis zijn in de aanloop naar een wedstrijd
In de twee dagen voor een wedstrijd mogen spelers niet later dan middernacht thuiskomen. Ze moeten 'in de best mogelijke vorm' verschijnen voor wedstrijden en moeten dus ook genoeg slaap krijgen. Ze mogen niet buiten hun huis worden gezien na twaalven, als er binnen 48 uur een wedstrijd wordt gespeeld.

7. Meritocratie is leidend
Op de training wordt dezelfde inzet verwacht als tijdens de wedstrijden. Alleen spelers die alles uit zichzelf halen op de training maken aanspraak op een basisplaats, aldus de krant. De spelers die minder inzet tonen, belanden op de bank of zullen zelfs geen deel uitmaken van de wedstrijdselectie.

8. Controle op activiteiten buiten het voetbalveld
Spelers mogen zich bezighouden met andere activiteiten dan het voetbal. Als die activiteiten echter hun prestaties belemmeren, bijvoorbeeld doordat ze veel moeten reizen of er veel tijd aan besteden, kan de technische staf ingrijpen. Spelers mogen tijdens het seizoen niet plots op een vliegtuig stappen voor een reis van meerdere uren zonder toestemming van de trainer.

9. Verbod op risicovolle activiteiten
Niet alle activiteiten buiten het voetbalveld zijn toegestaan. Activiteiten die riskant kunnen zijn, zoals surfen of het gebruik van een elektrische fiets, worden verboden. Ze worden zelfs beschouwd als contractbreuk en daarmee als een ernstig vergrijp.

10. Goed imago
De spelers worden gezien als fundamenteel onderdeel van de club en moeten daardoor een goed voorbeeld geven. Ze moeten 'empathie richting de supporters' uitstralen. Ze moeten zich altijd houden aan de geldende regels en een positieve uitstraling hebben, zodat de beeldvorming van Barcelona zo goed mogelijk is.

Meer nieuws
   
06:00
06:00
Arne Slot: de trainer die 'sleeping giant' Feyenoord wakker maakte
12
   
23:30
23:30
De EK-selectie van Spanje: dit zijn de spelers die kans maken
1
   
23:11
23:11
Racistisch gedrag richting Nico Williams smet op belangrijke zege Atlético
1
   
23:06
23:06
Chelsea vecht zich knap terug tegen Villa, maar vergeet zichzelf te belonen
7
   
23:02
23:02
Paris Saint-Germain poetst 1-3 achterstand weg en is officieus kampioen
12
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (130)

 
gebr.timber
 
72
10 november 2021 om 13:53
Deze punten ogen heel logisch. En zeker op basis van het salaris wat men int. Wel raar dat piqué z’n relatie wordt benoemd. Alsof het hebben van een relatie met Shakira een zonde of zo is.
 
Westend
 
37
10 november 2021 om 13:55
Punt 6, 8 en 9 vind ik wel erg ver gaan eigenlijk.
 
nederland79
 
58
10 november 2021 om 14:06
@westend waarom? Dat zijn dingen die veel invloed kunnen hebben op de prestaties. Lekker skiën tussen kerst en oud en nieuw en vervolgens 3 maanden er uitliggen met een gebroken been. Dat hoge salaris is leuk, maar daar wordt ook wat voor terug verwacht. En zulke dingen horen daar bij. Als je naast het voetbal alles wilt doen wat je zelf wilt, moet je lekker 4e klasse gaan spelen.
 
Lierse1997
 
23
10 november 2021 om 14:08
9 Snap ik wel. Dat is trouwens toch een vrij algemene regel? Je zou maar eens een speler aan een blessure missen door zoiets.
 
Westend
 
26
10 november 2021 om 14:15
Risico is een subjectief iets. Voor mij is motorrijden, snowboarden en crossfitten totaal niet risicovol. Voor een ander is het onacceptabel. Terwijl het gevaar (vallen, been breken, blessures) in principe gelijk blijven. Je moet altijd een vorm van balans vinden voor (mentale) inspanning (zoals focus op je sport) en ontspanning (zoals iets doen wat je leuk vindt). Met alleen maar focus raak je namelijk overspannen. Je kan bij het surfen/ snowboarden je been breken: maar die kans is niet zo heel groot hoor. Deloaden/ ontstressen is veel belangrijker. Ik vind dat je qua prive (ongeacht het salaris) gewoon geen eigendom bent van een persoon. Maar dat is mijn mening. Jij mag de jouwe hebben.
 
cuco10
 
6
10 november 2021 om 14:17
Maar kan mijn werkgever ook. Kan die mij dat dan ook verbieden?
 
nederland79
 
12
10 november 2021 om 14:19
Uiteraard mag je de mening hebben, maar ik ben benieuwd wat je mening was als jij hun salaris moest betalen ;-) Mijn broer draaide vroeger ook de zomerprogramma's mee van het Nederlands volleybal team, op het moment dat er totaal geen geld was. Dus het was 6 dagen per week trainen, buitenlandse toernooien en weer trainen, zonder ervoor betaald te krijgen. Mijn ouders hebben die zomer voor hem betaald, zodat hij zonder zn werk kon, maar toen ik die lente ging parachute springen met mn pa, mocht mn broer niet mee. Hij zou maar door zn enkel gaan.... Dan kan hij zeggen, ik wil ook mee. Dan hadden mn ouders gezegd, dat is prima, maar dan ga je maandag weer gewoon aan het werk en sla je het nederlands team maar over.
 
Westend
 
6
10 november 2021 om 14:55
Cuco, uiteindelijk kan je werkgever het je wel vragen als je chronisch geblesseerd bent en niet kan werken. Wij hadden een collega die altijd de eerste twee dagen na het weekend niks kon, omdat hij door de rugby altijd geblesseerd was. Dat werkte dus niet. Als ik het moet betalen, was het hetzeflde. Want wat die spelers ontvangen, is uiteindelijk nog maar een fractie van wat er binnen komt. Het klinkt altijd zo veel (miljoenen verdienen), maar het gaat over een multi-miljarden industrie. Wat Pique verdient, is daarmee gewoon maar een fractie van wat hij waard is. In de chemische industrie (privaat) verdien je uiteindelijk ook veel meer dan bij de overheid (publiek), omdat het over hele andere inkomsten gaat. Dat verhaal van je, dat zijn je ouders die wat te zeggen hebben over hun zoon. Dat is toch een hele andere machtsverhouding? Want de kans op een enkelverstuiking is lopend door een bos (door de ongelijke paden) veel groter.
 
CocoAfc
 
16
10 november 2021 om 15:45
Ja te ver? Voor iemand die miljoenen betaald krijgt? Het draagt bij aan een topsport mentaliteit en lichaam, dus te ver gaat het zeker niet. Sterker nog, het verbaast me dat die dingen niet worden gedaan.Daarnaast ga je ook nog eens vergelijkingen maken met jezelf. Is jou lichaam funest bij je werk? Heb je een topsport lichaam en mentaliteit nodig bij jou werk? Zo niet, dan wat heeft jou mening over motorrijden of snowboarden nou hiermee te maken. Het is risicovol voor een voetballer.
 
Westend
 
4
10 november 2021 om 16:03
Dat salaris heeft te maken met de voetbalwereld waar gewoon heel veel geld in omgaat. Die spelers genereren dat geld gewoon, dus het lijkt me logisch dat zij daar een groot deel van mogen ontvangen. Barca ontvangt (door merchandise, sponsoring, winstpremies) miljarden door de spelers. Zo werkt dat. Bij het tekenen van een contract kan je geen eigendom van iemand worden: dat ruikt zelfs naar (betaalde) slavenhandel. Ik maak een vergelijking over risico perceptie/ tollerantie en wat dan 'veilig' is. Jammer dat je dat meteen weer uit zijn verband weet te trekken. Maar als ik met de motor op mn plaat ga (of alles breek door het snowboarden) en een paar weken/ maanden moet revalideren kan ik natuurlijk ook niet werken. In mijn line of job zit ik meer achter de computer. Gaat mijn werkgever dan TV kijken en gamen verbieden 'omdat ik aan mijn schermtax zit'? Het is risicovol voor een voetballer? Het risico is voor iedereen in principe gewoon hetzelfde.
 
CocoAfc
 
15
10 november 2021 om 16:29
Westend, je gebruikt steeds jezelf als referentiekader. Jou mening is gebasseerd op jou ervaring, maar jij bent geen profvoetballer bij Barcelona. Een gebroken been is voor iedereen hetzelfde ja, maar zijn de gevolgen ook hetzelfde? Je gaat me toch niet zeggen dat de gevolgen van een gebroken been hetzelfde zijn voor een IT-er en een voetballer van Barca.
 
Westend
 
4
10 november 2021 om 16:43
Stapje terug: niemand gaat de deur uit met als idee 'ik ga vandaag mijn been breken'. Wie is Barca (of een werkgever) dan om bepaalde activiteiten te verbieden (die normaal legaal zijn)? Je hebt gewoon werktijd, en privetijd. Je prive mag je normaal gesproken zo vrij mogelijk indelen om te ontspannen, zodat je weer fris naar werk kan gaan. De een ontspant met een boek, en de ander ontspant door te gaan skydiven. Ik gebruik mezelf als voorbeeld: want ik heb meer inzicht in mijn eigen leven dan dat van (bijvoorbeeld) Pique. Maar neem Pique: die ontspant door wat aan te kutten met een bedrijfje, een interview en de surfplank. Dan is er nu iemand bij Barca die gaat zeggen dat hij niet meer mag surfen, want het is onveilig. Op basis van wat? Het is totale subjectiviteit, want 'veilig en onveilig' zit hem in de perceptie van een persoon. Pique (gebruik ik hem wel als voorbeeld) heeft volgens mij nog geen wedstrijd gemist door zijn surfgedrag. En hij speel(de) bij de beste club ter wereld (in hoogtijdagen van Barca) zonder dat hij een been heeft gebroken. Wat maakt het dan dat iemand als Xavi (met zijn referentiekader) gaat zeggen tegen ene ander dat hij iets niet mag doen. En ook als ik mijn been breek (weer terug naar mezelf. Ik ben geen It'er trouwens) kan ik mijn werk niet meer helemaal doen. In het ergste geval zal ik helemaal vervangend werk moeten gaan doen. Of niet in staat. Met een gebroken been kon ik het terrein niet op. Kan ik geen visuele inspecties doen. Niet naar klanten e.d. In mijn line of business net zoveel impact.
 
CocoAfc
 
12
10 november 2021 om 17:02
In het voetbal wordt je betaald om je voetbalkwaliteiten, en die worden ook nog eens op allerlei manieren gemeten. Hoe snel je ren je in een bepaald moment van de wedstrijd, hoe vaak ren je terug bij een counter etc. In de topsport kan elk detail het verschil maken. Dus je wordt betaald om je prestaties en kunnen, die twee dingen verminderen aanzienlijk als het lichaam minder goed wordt onderhouden. Onderhouden van het lichaam is geen 9 tot 5 ding, en al helemaal niet in topsport. Dan is het niet zo gek dat ze buiten trainingsdagen en wedstrijddagen je fitheid op 1 of andere manier monitoren. Dus het gaat niet perse om het uiterste wat kan gebeuren, want in topsport kan een kleine blessure al roet gooien in je algehele fitheid. Dus de vergelijking met jou of mijzelf is nooit op zijn plaats. Kom ik vandaag 30 kilo aan, gaat het uiteindelijk nog steeds erom of ik mijn werk goed doe of niet. Komt een topsporter aan, dan kijken ze niet alleen naar wat je wel of niet kan. In het voetbal is het namelijk ook niet 0 of 100, geleidelijk neemt de fitheid af als dit soort regels niet worden toegepast.
 
Westend
 
1
10 november 2021 om 17:09
Slechte levensstijl zorgt voor een verminderd afweersysteem zorgt voor vatbaarheid op ziektes en dat zorgt voor een hoger verzuim... Ik ben het met je eens dat een topsporter goed voor zichzelf moet zorgen, maar ik ben het er niet mee eens dat je daar een hele set regels voor nodig hebt. Het is ook gewoon een kwestie van eigen verantwoordelijkheid. Het surfvoorbeeld (of fietsen), de avondklok of imago en 'buitenschoolse activiteiten' hoeven gewoon niet direct iets te maken te hebben met je prestatie. Het zou het zelfs kunnen bevorderen (doordat je ontspant). En ook dat zal per individu verschillen. Als ik om 9 uur moet werken, ga ik ook niet de avond tot 5 uur de kroeg in. Daar ben je toch zelf bij?
 
CocoAfc
 
0
10 november 2021 om 17:25
In voetbal heb je maken met verschillende leeftijden. De 1 zal deze regels zien en denken: ' ah dat doe ik allang al'. Terwijl een ander nooit hieraan zal hebben gedacht. Je zegt we moeten volwassen genoeg zijn om dit zelf te kunnen doen, maar begrijp je wel dat voetballers geen levensloop hebben zoals wij dat hebben. Zij trainen van jongs af aan keihard, krijgen op een jonge leeftijd veel geld en op het moment dat ze 'volwassen' horen te zijn mogen ze eindelijk eigen keuzes maken. Ik kan me dan best voorstellen dat het dan moeilijk is om dit soort regels toe te passen vanuit jezelf.
 
Mellowmac
 
2
10 november 2021 om 19:02
Tja dat is allemaal wel makkelijk om op die manier te redeneren als je achter been toetsenbord zit. Xavi stelde dat toen hij voetballer was regels die Guardiola hen oplegde hem en de anderen beter lieten presteren. Je hebt ook een ander begrip en dat heet principes. Xavi wilt dat zijn spelers puur voor voetbal leven en zich dagen voor de wedstrijd zich concentreren op de komende wedstrijd.
 
Iseldiroed
 
9
10 november 2021 om 21:11
@westend Ik ben het niet met je eens, maar chapeau voor je manier van argumenteren. Niet anderen bashen en proberen je punt met nieuwe argumenten uit te leggen. Super.
 
Troy010
 
0
10 november 2021 om 21:28
Westend. Het gaat om het risico. Waarom denk je dat een reisverzekering duurder is wanneer je je laat verzekeren voor wintersport? Het is logisch dat wintersport als hoger risico staat aangegeven dat een zon vakantie in een hotel.
 
Jellede Jong
 
1
10 november 2021 om 21:51
Westend; ik denk niet dat je jezelf moet vergelijken met topvoetballers die miljoenen binnenharken. Ja, de club harkt mede door hen miljarden binnen, maar ik vind dat je voor een miljoenensalaris best wel een stapje extra mag zetten (lees: je houden aan bijvoorbeeld deze tien regels van Xavi). Misschien een vergelijking met een topman van een bank: die werken 80 of meer uur per week, worden geleefd door hun werk. Daar staat zeker een riant salaris tegenover. Maar dat lijkt mij logisch.
 
Japie_Krekel
 
5
10 november 2021 om 22:34
Strafkamp Barcelona. Die spelers voelen zich straks alsof ze weer bij hun ouders thuis wonen. Na de Spaanse variant van Sesamstraat naar bed en handjes boven de dekens
 
Westend
 
1
11 november 2021 om 09:45
Iseldiroed, thanks man. Ik heb ook verder geen extra argumenten op te noemen. Ik vind dat het volwassen mannen zijn die gewoon verantwoordelijk zijn voor hun eigen doen en laten. Voor de rest kan ik alleen maar een herhaling van zetten geven aan deze discussie
 
Theo4ever!
 
0
11 november 2021 om 13:14
Wat voor werk doe je? En hoeveel miljoen per jaar verdien je daarmee?
 
Theo4ever!
 
0
11 november 2021 om 13:20
Is natuurlijk complete onzin wat je zegt (en benadrukt in je vorige post) ik ken professionele snowboarders die net zo makkelijk hun pols breken als een amateur. Subjectief heb je gelijk, maar Barça betaald miljoenen en ik denk dat Xavi in alle objectiviteit deze regels opstelt zonder ook maar iemand te kwetsen. Xavi wordt afgerekend aan het einde van het (volgende?) Seizoen en heeft de ervaring van Pep meegekregen dat deze methode werkt. Mijn mening is dat je, elke 6 maanden dat er miljoenen worden overgemaakt, je dit mag eisen van de speler.
 
Rogierrrr
 
73
10 november 2021 om 14:01
Inderdaad. Shakira lijkt mij juist een uitstekende reden om s avonds op tijd thuis te zijn.
 
Westend
 
24
10 november 2021 om 13:54
Ik vind het in sommige gevallen wel behoorlijk ver gaan en ik vraag me af of dit gaat werken. Zeker voor de wat oudere spelers (die gewoon al een 'normaal hebben) lijkt het me niet werkbaar. Een Pique zal in dit geval dus zijn hele leven anders moeten gaan inrichten. En dit gaat ook alleen maar werken, als er resultaten komen. Zonder resultaat met strenge regels krijg je moeilijk veel onvrede. Lets see
 
nederland79
 
4
10 november 2021 om 14:02
@westend maar hij is toch prof voetballer en wordt flink betaald. Het is niet normaal om nog heel veel nevenactiviteiten te hebben, helemaal niet als die ten koste gaan van de focus. Dan moet hij er voor kiezen om te stoppen met voetbal, heeft ie alle tijd voor de rest.
 
Westend
 
26
10 november 2021 om 14:08
Als je wordt betaald wil dat niet meteen zeggen dat je iemands leven mag/ kan inrichten. Hij is profvoetballer, maar ook een mens die zijn vrije tijd zelf mag invullen als ontspanning. De een gaat netflixen, een ander surft en een ander gaat in de bitcoins. Wat hij naast zn sport doet, moet je toch in basis gewoon zelf mogen bepalen. Mits het niet ten koste gaat van de focus tijdens wedstrijden. Dat lijkt me logisch.
 
Bossie
 
5
10 november 2021 om 14:14
Die spelers hebben nog tijd zat om hun leven te leven zo als ze willen naar hun carrière . Als je carrière eindigt rond je 33-35 jaar kun je nog lekker van je leven genieten hoe jij het wilt. En het is nu ook niet dat ze nu niks meer mogen. Zo lang het maar geen invloed heeft op hun prestaties of dat ze geblesseerd kunnen raken .
 
nederland79
 
5
10 november 2021 om 14:16
lijkt me niet. Stel dat hij door surfen of skiën 4 maand van het seizoen mist, dat is even een duur en pijnlijk grapje voor de club. Hij verdient een extreem salaris en daar staat tegenover dat je er ook heel veel voor moet laten. Met als vooruitzicht dat je na je carriere nog 40 jaar lang kunt doen wat je leuk vindt, zonder dat je nog hoeft te werken. Er zijn idd mensen die er voor kiezen dat ze dat er niet voor over hebben. Die gaan lager voetballen, maken hun studie af en zoeken een normale baan. Dat is de andere optie
 
Westend
 
13
10 november 2021 om 14:23
Stel dat hij boodschappen gaat doen en wordt aangereden. Ga er even vanuit dat alles in het leven (letterlijk alles) risico's met zich meebrengt. Wie gaat dan bepalen (voor een ander) wat acceptabel is en wat onacceptabel is? Pique surft al 30 jaar en is nog nooit met een blessure terug gekomen. Wat maakt het voor hem dan een onacceptabel risico? Meestal wordt dat bepaald door iemand die het meestal gewoon niet doet. Net als fietsen in Nederland. Hier zal je niemand horen die het gaat verbieden, terwijl ze daar in Spanje er misshcien heel anders over denken. Risicoperceptie is subjectief en persoonlijk. Waar leg je dan de grens? Ik vind dat een sporter best verantwoordelijk mag zijn voor zijn eigen prive. En als hij die focus tijdens de wedstrijden niet heeft, dan is het misschien geen topspeler. Maar dat bepaald die speler in basis zelf natuurlijk. Ronaldinho (overigens veel zuidamerikaanse spelers) was buiten het veld ook redelijk laks, maar stond er altijd. Ontspanning zorgt dan juist voor focus. Hoe iemand ontlaad is ook persoonlijk. Maar ik vind dat he, zullen zien hoe dit uitpakt.
 
Jaapio90
 
8
10 november 2021 om 14:38
De echte profs houden zich al aan deze regels...
 
CocoAfc
 
2
10 november 2021 om 15:49
Als spelers sterk tegen deze regels ingaan, heeft dat toch invloed op hun presteren? Dat is het punt, niet het ontnemen van vrijheid.
 
Westend
 
6
10 november 2021 om 16:05
Als spelers sterk tegen de regels ingaan, heeft het invloed op hun presteren? Waarom? Demonstreren (wat volgens mij niet eens gebeurd) en presteren zijn 2 compleet losse dingen.
 
CocoAfc
 
6
10 november 2021 om 16:31
Als een regel is ' niet uitgaan een dag voor de wedstrijd' en een speler houd daar zich niet aan, dan is de kans toch heel groot dat hij minder presteert in een wedstijd de dag erna. Is dat zo moeilijk om te begrijpen.
 
Westend
 
6
10 november 2021 om 16:46
Ik zeg ook nergens dat het allemaal onzin is. Maar kijk naar de wedstrijden in spanje. Je hebt soms een wedstrijd de volgende dag om 22.00 uur. Dan lijkt het me (qua jetlag gevoel) misschien wel verstandig dat je wat later naar je bed gaat de vorige nacht, zodat je wat langer kan uitslapen. Maar dat zal best afhankelijk zijn van de persoon. In mijn dagelijkse werk (en dat doet geen enkele professional in welke branche dan ook) ga ik ook niet laveloos tot 3 uur snachts door het geluid als ik de volgende dag moet presteren. Daar heb je vanuit je werk echt geen regels nodig: dat heet volwassen zijn.
 
CocoAfc
 
1
10 november 2021 om 17:05
Omdat het jou werk niet uitmaakt of je de ene dag wat minder snel beweegt of niet, in het voetbal maken dit soort details wel het verschil. Met een schijtbuik kan ik prima werken, maar een voetballer zal hoogwaarschijnlijk eerst een grote boodschap doen om het veld op te stappen. Want, nogmaals, dat soort kleine details maken het verschil in topsport. Als jij 1 procent achteruit gaat in je fysiek, merkt je werk dat niet. Denk je dat dat ook zo werkt in het profvoetbal. Dus nogmaals, jezelf als referentiekader gebruiken is gewoon onjuist.
 
Westend
 
3
10 november 2021 om 17:15
Als ik qua mindset niet scherp ben kunnen er ook doden vallen... Niet zozeer mijn fysiek, maar wel mijn beslissingen en beoordelingsvermogen. Waar komt die schijtbuik nou weer vandaan? Als je een activiteit gaat doen in je prive en je krijgt daar voedselvergiftigingsverschijnselen van (wat je ook gewoon thuis kan oplopen), dan zit daar toch niemand op te wachten. Topsporter of amateur. Je doet net alsof die gasten zichzelf moedwillig de vernieling in werken als ze die regels niet hebben. En een sporter ook: je bent als club geen eigenaar van iemand met zijn (prive) doen en laten. Als je de mentaliteit niet hebt: dan is dat ook gewoon onderdeel van topsporter zijn. Je gaat ook geen speler aantrekken met een slechte traptechniek. Zo zou je dan ook geen speler moeten aantrekken met een slechte mentaliteit. Ben je prof (in welke branche dan ook), dan hoort zowel je talent als je mentaliteit erbij. Ik vind (en dat is een mening) dat je daar gewoon geen regels voor moet stellen wat iemand wel/ niet doet in zijn prive zo lang hij maar presteert. Pas als iemand niet meer kan opbrengen (door whatever reden), kan je in gesprek gaan. Dit zijn naar mijn idee collectieve regels die niet direct zorgen voor een verbeterd spel. En nogmaals: ik heb het dan voornamelijk over 6, 8 en 9
 
CocoAfc
 
1
10 november 2021 om 17:28
Met schijtbuik bedoelde ik simpelweg een grote boodschap, op een natuurlijke manier. Om maar aan te geven dat zoiets al een heel verschil kan maken bij een voetballer. Er is idd een basisset aan principes waar je je aan moet houden, maar daarnaast mogen er toch gewoon huisregels zijn? Sommige kunnen de mentaliteit vanuit zichzelf opbrengen en anderen niet.
 
Joga_Bonito10
 
15
10 november 2021 om 14:02
Een Pique zal zijn leven dus weer moeten inrichten hoe hij het in de periode 2008-2012 en 2014-2017 ingericht had. Moet wel lukken toch? Het is voor hem niks nieuws .
 
Sirius
 
3
10 november 2021 om 14:12
Alleen is hij inmiddels 13 jaar ouder en over zijn top heen. De kans dat Pique nog beter gaat presteren, is gewoon erg klein.
 
Barcafan1002
 
0
10 november 2021 om 14:29
Pique moet gewoon stoppen
 
Joga_Bonito10
 
4
10 november 2021 om 15:03
Pique moet inderdaad gewoon stoppen. Heeft het niveau al een aantal jaar niet meer.
 
Westend
 
10
10 november 2021 om 15:03
Pique moet helemaal niks natuurlijk.
 
Der Bomberrr
 
35
10 november 2021 om 15:07
Piqué moet zich aan de 10 regels houden!
 
Bossie
 
0
10 november 2021 om 14:10
Xavi heeft natuurlijk wel veel krediet. Hij is persoonlijk door deze voorzitter aangesteld en is een kind van de club. Dus ik denk ook als de successen niet snel komen er weinig aan deze regels zullen worden getornd.
 
ConchaEspina
 
2
10 november 2021 om 14:14
Er zijn steeds meer geruchten dat Pique er na dit seizoen mee stopt bij Barcelona. Goed voor Xavi want dat is toch een lastige kwestie minder en voor Pique ook vooraleer hij nog verder aftakelt en nog meer in de spotlights komt te staan.
 
Westend
 
5
10 november 2021 om 15:05
Pique is maar 1 speler natuurlijk. Zelfde geldt voor Depay, Ter Stegen of weet-ik-veel. Neem Depay: mag hij straks niet meer rappen en een flaboyante kledingstijl hebben "gezien 10. het imago"? Het is wel gewoon nog een individu.
 
ConchaEspina
 
3
10 november 2021 om 15:57
Verwacht dat men gaat proberen om Depay deze zomer te verkopen. Xavi zal ongetwijfeld met twee snelle en diepgaande flanken willen spelen (idealiter Ansu en Dembele) en vooraan dan met een echte spits a la Aguero. Depay heeft in dat systeem niet echt een plek van uit te zakken en de bal bij te houden. En Ter Stegen is ook steeds minder onbetwist en misschien interessant om geld uit te slaan.
 
Westend
 
1
10 november 2021 om 16:06
zucht: het is een voorbeeld...
 
blaugrana11
 
2
10 november 2021 om 14:43
Ja wel eens dat het een beetje kinderachtig klinkt. Maar denk wel dat deze selectie het echt ff nodig heeft om streng aangepakt te worden. Vind het eten op de club trouwens heel normaal. Is ook goed voor teambuilding. Maar je moet wel uitkijken dat je niet te ver gaat. Je moet niet van die guardiola praktijken krijgen die een prive detective gaat inhuren of het verbied om je vrouw een dag voor de wedstrijd een beurt te geven.
 
Westend
 
3
10 november 2021 om 15:08
Maar denk wel dat deze selectie het echt ff nodig heeft om streng aangepakt te worden Ja geen idee of de selectie het nodig heeft. Uiteindelijk zijn al die toestanden grotendeels door het bestuur gekomen. En met zo veel negatieve publiciteit en financiele druk, ga je dat natuurlijk ook op het veld voelen. Heel slecht bestuur heeft gewoon invloed in de prestaties van de spelers (lees: geen vertrouwen). Vraag me af of meer regels dan gaat werken voor die spelers, als de bestuurskamer het probleem is/ was.
 
Yoda
 
0
11 november 2021 om 08:52
Westend, en bovendien moet je je afvragen wat het doel is van sommige regels. Die boete betalen bijvoorbeeld. Als zelf in het jaar waarin onder luis Enrique strikte regels waren, er nog altijd spelers waren die 6000 euro neerlegden (7-8x te laat of zo), heb je dan iets bereikt? Die leggen ze blijkbaar lachend neer.
 
BurtMacklin
 
10
10 november 2021 om 13:58
Ik dacht eigenlijk dat dit soort regels (al) heel normaal waren binnen alle profclubs? Klinkt heel logisch allemaal, zeker mbt de jongere spelers. Beetje strengheid mag wel IMO.
 
TilburgAjax
 
9
10 november 2021 om 13:58
Prima regels lijkt me. Het is - vooral voor jonge spelers - best lastig om te gaan met alles wat bij topsport komt kijken, zoals goed eten, voldoende rust en weerstand bieden aan verleidingen buiten het voetbal. Regels en vooral de handhaving daarvan bieden structuur en dat heb je als (jonge) speler nodig om te kunnen presteren. Zonder structuur geen focus en zonder focus geen goed spel.
 
Westend
 
8
10 november 2021 om 15:09
Ga je lekker Marx :D
 
Mitea_007
 
16
10 november 2021 om 13:59
Ik ben zelf iemand die er wel van houdt als wat wel en niet mag/moet goed omkaderd is (duidelijkheid), maar als dit klopt zet ik er toch wel mijn vraagtekens bij. Controle op wat je in je privétijd uitvoert, twee dagen voor een wedstrijd voor middernacht thuis. Ik weet dat Barca een jonge selectie heeft die misschien wat structuur nodig heeft, maar dit gaat wel voor strubbelingen zorgen denk ik.
 
nederland79
 
3
10 november 2021 om 14:04
dat zou toch raar zijn. Ze krijgen flink betaald (al wordt dat iets minder bij barca ;-) ), dan moet je zorgen dat je altijd zo dicht mogelijk bij de 100% komt om te presteren. Voldoende slaap is gewoon essentieel voor een topsporter, daar zijn al duizenden onderzoeken over geweest met steeds dezelfde uitkomst. Dan is het logisch dat er van je verwacht wordt op bepaalde momenten dus ook op tijd naar bed te gaan. Zo'n hoog salaris is leuk, maar net als in het bedrijfsleven staat er wel wat tegen over. Je kunt ook 4e klasse gaan voetballen, kun je de avond voor de wedstrijd gewoon de kroeg in tot 05.00
 
Mitea_007
 
2
10 november 2021 om 15:14
@nederland Ik begrijp je punt, maar als een club gaat meekijken naar de hobby's die je hebt en je gaat verbieden om bijvoorbeeld te surfen.. Tja. En als je een keer om 1 uur naar bed gaat twee dagen voordat je om 14.30 uur moet voetballen, ik denk niet dat dit heel veel uitmaakt. Ronaldinho scheen ook tot in de late uurtjes uit te gaan en speelde de dag erna gewoon zijn directe tegenstander dronken. Regels zijn goed, maar bovenstaande regels zijn naar mijn mening een beetje overtrokken.
 
nederland79
 
8
10 november 2021 om 15:33
ronaldinho's carriere duurde dan ook niet heel lang
 
ConchaEspina
 
3
10 november 2021 om 14:16
Zo een streng beleid werkt inderdaad beter bij een jonge selectie. Je zag Benitez het proberen bij Real bij een selectie met Ramos, Ronaldo, Bale, Modric,... allemaal op de top van hun kunnen. Zidane kwam met een veel lossere hand en je zag meteen het verschil. Met de huidige selectie van Real zag je dan weer meer tekortkomingen bij Zidane. Voor Barcelona lijkt dat me op dit moment dus ideaal.
 
Stijlvol
 
5
10 november 2021 om 14:02
Topregels. Al helemaal als je als speler dik/overbetaald krijgt. Kom nou, dan is dit wel het minste wat een speler van een topclub als Barcelona kan doen.
 
misseva88
 
12
10 november 2021 om 14:05
Nu heb ik nog nooit een surfboard in m'n handen gehad, maar is dat zo'n risicovolle bezigheid? Zouden Dembeles FIFA avonden ook onder nummer 6 vallen, of fietst die door alle regels heen?
 
SpeedyAFC
 
25
10 november 2021 om 14:11
Zolang die maar niet elektrisch door de regels heen fiets zal het wel meevallen.
 
S.Snape
 
3
10 november 2021 om 15:38
Je kan natuurlijk door een haai opgegeten worden.
 
SlaatjeV
 
3
10 november 2021 om 15:52
Afhankelijk van waar je surft kan met name de bodem een gevaar zijn. Van de (hoge) golven an sich zullen weinig blessures komen, tenzij je naar andere continenten gaat en een golf van 10+ meter recht op je krijgt haha.Een ondergrond met veel rots/steen wordt al gauw vrij stekelig, wat redelijk nare verwondingen op kan leveren i.c.m. de kracht van een golf.Dat gezegd hebbende, blessures komen niet veel voor. Zeker niet bij mensen die het al langer in hetzelfde gebied doen.
 
misseva88
 
1
10 november 2021 om 20:45
Bedankt voor je antwoord!
 
FrisianReds
 
13
10 november 2021 om 14:06
9. Verbod op risicovolle activiteiten Niet alle activiteiten buiten het voetbalveld zijn toegestaan. Activiteiten die riskant kunnen zijn, zoals surfen of het gebruik van een elektrische fiets, worden verboden. Ze worden zelfs beschouwd als contractbreuk en daarmee als een ernstig vergrijp. Dus je mag in de snelste sportwagens rondrijden, maar gebruik van een elektrische fiets wordt verboden? Dit gaat wel heel ver.
 
nederland79
 
6
10 november 2021 om 14:08
haha op zich eens, maar in veel landen is fietsen nog steeds een soort circus act waar je jaren voor moet oefenen. Zat gisteren serie te kijken, daarin vertelt een Amerikaanse man heel trots dat zijn zoontje van 7 al heel goed kan fietsen en het binnenkort zonder zijwieltjes gaat proberen. Terwijl bij ons in de straat de kinderen van 2 al zonder zijwieltjes rondjes crossen.
 
wandering
 
6
10 november 2021 om 14:20
In Europa wordt er in Spanje na Nederland zo`n beetje het meeste gefietst, al helemaal in de steden zoals Barcelona en Valencia en met de regels die in Spanje gelden, zoals een auto die een fietser inhaalt moet minstens 1,5 meter ruimte tussen de auto en de fietser laten, zou het toch ook veiliger moeten zijn.
 
blaugrana11
 
2
10 november 2021 om 14:46
Maar echt bijna niemand houdt zich aan die regels hoor. Ze zijn nog steeds totaal niet gewend aan fietsverkeer en houden er al helemaal niet extra rekening mee ofzo.
 
wandering
 
2
10 november 2021 om 14:56
Vind dat ze in de grotere steden, zeker de toeristische er toch al aardig rekening met fietsers wordt gehouden, zeker het afstand houden, Barcelona weet ik niet zo goed, is al een poos terug dat ik daar geweest ben, maar van Edwin Winkels begrijp ik dat er daar ook steeds rekening met fietsers wordt gehouden, vanuit Valencia kan ik uit eigen ervaring spreken en zou ik daar liever op de fiets zitten als in Amsterdam. En over de campo helemaal, daar maken ze liever een file dan geen 1,5 meter tussenruimte laten
 
nederland79
 
2
10 november 2021 om 15:34
voordeel van Valencia is, dat je er heel veel speciale fietspaden hebt. Dat is idd prettig fietsen daar
 
blaugrana11
 
0
10 november 2021 om 15:48
Valencia ben ik het helemaal met je eens. Hele fiets vriendelijke stad. Echter is dat wel een best kleine stad naar mijn mening. Heb tijdje in valencia gewoond en pakte daar ook vaak de fiets. In barcelona kom ik ook vaak maar dat is echt geen fietsvriendelijke stad met zoveel taxi's en 5 baans wegen.
 
wandering
 
2
10 november 2021 om 16:19
Is geen wereldstad, maar met ruim 800.000 inwoners toch de 3e stad van Spanje ?? maar inderdaad hele fijne stad, zit er zo'n 2 a 3 maanden per jaar afhankelijk van de hoeveelheid werk dat mijn vrouw heeft.
 
Lierse1997
 
0
10 november 2021 om 14:10
Er kan heel wat mis gaan met elektrische fietsen. Het lijkt me vrij logisch dat vallen met een snelheid van 40 km/u zwaardere gevolgen heeft dan met 20 km/u.
 
StinoAmsterdam
 
8
10 november 2021 om 14:16
Jgoede vergelijking. En niet mogen surfen? Het is hartstikke gezond, je traint andere spiergroepen, werkt aan balans en bent even met iets totaal anders bezig dan voetbal, wat iets goeds is. Door je gedachten te verplaatsen kan je daarna met een frissere focus verder. Met bijna alle punten kan ik inkomen, maar zo "extreme" is golfsurfen niet. Als je weet wat je doet, Pique surft al jaren, dan is de kans op een blessure bij surfen vele malen kleiner dan bij voetbal.
 
Westend
 
2
10 november 2021 om 14:57
Die beperkingen worden vaak opgelegd door mensen die het niet kennen (en kunnen) en daarmee de perceptie hebben dat het dus onveilig is. Een speler moet toch ontspannen. Wat gaat hij dan doen? Netflixen? Gokken uit verveling?
 
Bossie
 
0
10 november 2021 om 16:08
Al die extra belasting moet wel passen in het schema die de medische staf of zo maken . Je moet niet vergeten dat de rust belasting in balans moet zijn .
 
Westend
 
0
10 november 2021 om 16:15
Dat staat er niet, er staat 'risicovolle activiteiten'. Maar kijk naar de gemiddelde amateur surfer is nu niet direct heel fysiek bezig.
 
Bossie
 
0
10 november 2021 om 14:08
Spelers hebben regels en duidelijk nodig blijkbaar. Ze zijn blijkbaar niet in staat om zelf zo gedisciplineerd te zijn om alles uit hun carrière te halen. Sommige regels lijken wat overtrokken , maar aan de andere hand krijgen deze spelers er ook best wat voor terug. Een Xavi heeft natuurlijk als voordeel dat hij kind van de club is en over veel krediet beschikt.
 
Sirius
 
2
10 november 2021 om 14:14
Krediet is snel weg als de verwachtingen en de resultaten niet stroken. Ook Xavi is gewoon afhankelijk van de resultaten en een Guardiola-scenario is min of meer onmogelijk gezien het verschil in spelersmateriaal en kwaliteit.
 
Bossie
 
1
10 november 2021 om 14:16
Wat is snel ? Hij is aangesteld door deze voorzitter de supporters zien hem als de Verlosser. Mochten de resultaten tegen vallen zal denk ik eerder naar de spelers worden gekeken dan naar Xavi
 
Sirius
 
6
10 november 2021 om 14:18
Dat hoeft niet iets te zeggen. Koeman was een clublegende en verloor ook aan krediet. Bovendien ontslaan voorzitters regelmatig coaches die ze zelf aangesteld hebben. Als de resultaten uitblijven, zetten ze ook Xavi weer op de stoep. AC Milan deed het zelfs 3 keer achter elkaar.
 
Der Bomberrr
 
2
10 november 2021 om 14:27
Maar Koeman was natuurlijk niet zo`n groot clublegende als Xavi, die natuurlijk veel meer status dus krediet heeft als onze Ronald. Plus kind van de club die 899 jaar daar heeft gespeeld, Koeman veel minder lang, en vooral: véél langer geleden. De huidige fans hebben Xavi vele malen hoger zitten als onze Koeman. Xavi is zelfs nog Catalaan afkomstig uit de buitenwijken van Barcelona ook, dat weegt daarbovenop nòg zwaarder mee. Nee, Xavi heeft oneindig meer krediet, logisch ook.
 
Sirius
 
1
10 november 2021 om 14:40
Ach, nu wordt hij op handen en voeten gedragen, maar als de resultaten niet daar zijn, gaat het publiek zich ook gewoon tegen Xavi keren. Niet dit seizoen, maar zeker volgend seizoen. Het enigste wat Xavi kan redden, is een grote zak geld waar hij eventuele versterkingen mee kan aantrekken. Wacht bovendien eerst maar af hoe dit coronaseizoen gaat uitpakken, want daar is ook nog heel erg veel onzeker. Dat zou killing zijn voor Barcelona. Die kunnen niet nog zoiets aan.
 
Der Bomberrr
 
6
10 november 2021 om 14:53
Koeman verloor pas na 1 waardeloos seizoen aan krediet, dat betekent gezien het status verschil, dat Xavi pas na 2 waardeloze seizoenen aan krediet zal verliezen. Dit geldt niet specifiek voor jou, maar ronduit gênant hoe nu alle chauvinistische/nationalistische huilstruiken o zo graag denken én vooral hopen dat Barca met Xavi gaat falen, dit allemaal omdat ze zo stom zijn geweest tegen onze Koeman! ??
 
Westend
 
1
10 november 2021 om 15:10
Spelers hebben die regels blijkbaar nodig om alles uit hun carriere te halen? Je hebt het over Barca waar (normaal gesproken) de beste spelers ter wereld rondlopen. Het lijkt me dat die dus juist alles uit hun carriere halen?
 
Bossie
 
0
10 november 2021 om 15:59
Dat lijkt denk ik tegen te vallen . Als een nieuwe trainer met deze regels komt , zal er toch wat aan schorten bij de spelers. Er zijn de afgelopen jaren wel vaker berichten hier op VZ geplaatst dat de discipline van de spelers te wensen over liet. En dat je dan ook nog lees wat een Piqué naast zijn voetbal er nog bij doet , kan je je afvragen of hij wel volledig gefocust is op zijn carrière als Barca speler.
 
Westend
 
3
10 november 2021 om 16:07
Xavi heeft nog geen voet op Spaanse bodem gezet in de rol als trainer en hij heeft al beoordeeld dat (voorbeeld) Pique niet gefocust is door zijn prive leven. Dat heeft hij dan behoorlijk snel gezien.
 
Japie_Krekel
 
1
10 november 2021 om 22:28
Xavi is de grote verlosser. Die kan dat allemaal in zijn glazen bol zien
 
origineel
 
6
10 november 2021 om 14:08
Logische regels. Zoals in het artikel staat heeft Xavi de overgang van Rijkaard naar Guardiola meegemaakt. Feestgangers zoals Ronaldinho, Deco en anderen mochten meteen vertrekken en er werd weer een topsport klimaat gecreëerd. Ook het basisplaats afdwingen op de training is logisch. Alleen door keihard te trainen krijg je de inhoud om het tijdens een wedstrijd ook 90 minuten vol te houden. Bij City en Bayern wordt er ook mooi voetbal gespeeld, maar bovenal werken ze daar keihard en zijn de spelers superfit. Hopelijk kan Xavi voor een soortgelijk effect zorgen dan Guardiola. Natuurlijk gaan ze de CL niet winnen en ook een kampioenschap zal er voorlopig nog niet inzitten. Maar als alle neuzen dezelfde kant op staan kan er wel weer vooruit gekeken worden en kunnen de fans zich binnenkort hopelijk weer indentificeren met hun club.
 
Japie_Krekel
 
2
10 november 2021 om 22:30
Won Rijkaard ook niet een CL finale met Barca en pakte hij daar geen landstitels? Zowel kan je niet zeggen dat er geen topsportklimaat heerste onder Rijkaard
 
origineel
 
2
10 november 2021 om 23:11
In het begin ja. Het is algemeen bekend dat meerdere spelers waaronder Ronaldinho, Deco en volgens mij Eto'o de focus op voetbal kwijtraakte en voornamelijk in de nachtclubs te vinden waren. Dat ze zo belachelijk veel talent hadden dat ze nog steeds goed presteerden doet daar niets aan af. Guardiola pakte meteen de regie en werkte iedereen buiten die zich niet aan zijn aanpak schikte. Hopelijk kan Xavi hetzelfde doen want dat is de enige manier om zo'n luie, zwakke en uitgebluste selectie weer de juiste kant op te krijgen.
 
Japie_Krekel
 
0
10 november 2021 om 23:29
Je kan nog zo streng zijn maar streng zijn zorgt er niet voor dat je selectie kwalitatief beter wordt. Het allergrootste probleem bij Barca momenteel is natuurlijk het gebrek aan kwaliteit
 
origineel
 
0
11 november 2021 om 00:18
Uiteraard. Maar alle neuzen dezelfde kant op zorgt er wel voor dat je eerder op je maximale prestaties komt(in dit geval misschien top 4). Kijk wat Ten Hag bijvoorbeeld Europees presteert. Hij veranderde ook een aantal dingen die deze Xavi wilt veranderen. Samen ontbijten is goed voor de teamspirit en je basisplaats op de training verdienen betekent een hogere intensiteit waardoor spelers het langer volhouden en hopelijk minder snel geblesseerd raken. De CL gaan ze echt niet winnen maar top 4 moet gewoon haalbaar zijn.
 
One-Kurd
 
5
10 november 2021 om 14:11
La revolución ha comenzado. Dit is een begin van een lange remontada terug naar de top. Mooi dat Xavi zoiets nu al durft, ik heb veel vertrouwen in hem.
 
nederland79
 
0
10 november 2021 om 14:12
@one-kurd als hij het niet gelijk doet, komt hij er nooit meer mee weg (tenzij hij de hele selectie in 1x vervangt. Dus hij moet de regels wel gelijk instellen. Hij moet uitstralen dat hij zeker weet dat de regels werken. Als hij ze pas volgend jaar invoert, zegt iedereen: als je er zo overtuigd van bent, waarom deden we het dan niet gelijk? Nu is het gewoon mee doen of opzouten. Dit jaar is toch al verloren. Een cl plek halen is belangrijk, maar verder gaan ze niks winnen. Nou, dan gelijk het jaar maar gebruiken om te kijken wie dezelfde kant op wil als jij. En anders aan het einde van t seizoen verkopen.
 
Sirius
 
2
10 november 2021 om 14:16
Zonder transferuitgaven staat ook Xavi met een jaar weer op de stoep. Ook Xavi zal gewoon afgerekend gaan worden op de resultaten. Dan maakt het niet uit of hij nou aanvallend voetbal op de mat legt of niet.
 
Der Bomberrr
 
11
10 november 2021 om 14:35
Het dringt bij sommige nog steeds niet helemaal door dat Xavi niet zoals Koeman na 1 jaar op straat wordt geflikkerd, ondanks slechte resultaten. Deze voorzitter wou Koeman niet, Xavi wel. Ik zie veel mensen hier stiekem hopen dat Xavi ook geen betere resultaten haalt en dan net zoals Koeman gedumpt gaat worden. Dingetje is dat de fans ook invloed hebben, en in tegenstelling tot Koeman, aanbidden ze Xavi en accepteren als dit een middelmatig tussenjaar wordt.
 
rkallan
 
1
10 november 2021 om 18:26
@sirius Denk dat je gelijk hebt. Zeker als je mee neemt wat de voorzitter als doelstelling heeft. Het transferbudget zal denk ik niet zo een probleem zijn, echter het maximale salarisbudget is een probleem. Er vanuit gaande dat omzet dit jaar weer lager zal uitvallen, zal ook het maximale salarisbudget omlaag gaan. @Der Bomberrr Denk dat je populariteit van Koeman in Barcelona zwaar onderschat.
 
nederland79
 
0
10 november 2021 om 14:11
Voornamelijk logische regels. K zie hier wel een hoop commentaar, maar dat hoge salaris krijgen ze niet zomaar. Is natuurlijk niet veel anders dan in het bedrijfsleven. Een ceo van een bank kan wel 10 miljoen verdienen, maar die maakt ook iets andere dagen dan de gemiddelde kantoorarbeider. De voetballers krijgen extreem veel betaald en om steeds zo dicht mogelijk bij je allerbeste prestatie te komen, moet je gewoon heel veel laten. Maar bekijk het positief, vanaf hun 35e kunnen ze de hele dag doen wat ze zelf willen, zonder ooit nog te moeten werken. Ik vind maar 1 regel vreemd...om 09.30 er zijn, dan kun je samen ontbijten. Ik kan me niet voorstellen dat ze dan niet al lang het ontbijt op hebben. Maar een gezamenlijk tussendoortje kan natuurlijk wel.
 
Sirius
 
3
10 november 2021 om 14:17
"ik vind maar 1 regel vreemd...om 09.30 er zijn, dan kun je samen ontbijten. Ik kan me niet voorstellen dat ze dan niet al lang het ontbijt op hebben." - Het zijn voetballers hè. Die beginnen doorgaans niet om 06:00 of 07:00 aan hun werkdag.
 
nederland79
 
0
10 november 2021 om 14:22
klopt, maar als je voor 12 uur in bed ligt en er rond 8 uur uit komt, dan zul je toch voor 09.30 wel eens honger hebben. Helemaal als je om 11.00 maximaal moet presteren, dan zou ik toch liever om 8 uur even flink goed eten. Plus dat veel van de spelers kleine kinderen hebben....das ook een goede wekker.
 
wandering
 
13
10 november 2021 om 14:40
In Spanje ontbijten ze 2x de eerste keer bij het opstaan en de 2e x tussen 9 en 10, 1e x vaak wat lichts een cakeje of croissant met koffie, 2e x wat steviger brood met beleg en bier of wijn, dat zal bij de voetballers wel koffie of melk zijn ??
 
 
5
10 november 2021 om 14:24
Is een electrische fiets gevaarlijk? Ik zou dan autorijden verbieden. Veel gevaarlijker. Pittig eten moet je ook niet willen, slecht voor je darmen.
 
Pelletje
 
0
10 november 2021 om 14:30
In een stad lijkt mij een elektrische fiets gevaarlijker. Veel minder goed beschermd ook.
 
 
1
10 november 2021 om 14:37
Mwah, denk dat er meer gewonden vallen met auto-ongelukken dan met fietsen. Al kunnen Spanjaarden net als iedereen buiten Nederland amper fietsen.
 
wandering
 
3
10 november 2021 om 14:44
In Spanje wordt na Nederland zo'n beetje het meeste gefietst, ook wordt de fietser daar veel beter beschermd, dus snap niet zo goed waar je dit vandaan haalt
 
Westend
 
0
10 november 2021 om 16:50
Op zich heeft een elektrische fiets een begrenzer. Een beetje sporter (ook amateur trouwens) kan zo'n ding er nog best uitfietsen. Zelfs met een normale (gammele) stadsfiets. Misschien kan Barca beter een maximum snelheid invoeren dan. Dat Xavi met een snelheidsmeter in de bosjes gaat liggen om ze te meten.
 
IKEA
 
0
10 november 2021 om 22:19
Het is toch te gênant voor worden. Allemaal atleten in de piek van hun fitheid die vervolgens op een elektrische fiets moeten fietsen. Echt zorgelijk.
 
Is Uahshsh
 
2
10 november 2021 om 14:33
Logische regels. Ik wil ook niks meer horen over Xavi dat hij niet met oud teamgenoten kan omgaan blablabla. Mensen vergeten volgens mij dat Xavi heeft gespeeld met 23 selectiespelers van de huidige selectie van Al Sadd.
 
Westend
 
4
10 november 2021 om 15:20
Je wil er niks meer over horen? Lekker je kop in het zand steken dan. Ik heb trouwens nog niemand horen zeggen dat hij niet met oud teamgenoten kan omgaan. Maar er is qua aanzien toch wel een behoorlijk groot verschil tussen de selectiespelers van Al Sadd (en hoe Xavi daar werd gezien) en de selectiespelers van Barcalona :D.
 
Is Uahshsh
 
0
10 november 2021 om 15:47
Je hebt nooit gehoord dat hij moest wachten tot al zijn oud teamgenoten weg waren? Dat ben jij degene die zijn kop in het zand steekt.
 
Westend
 
3
10 november 2021 om 16:09
Ik begrijp je zin niet. Xavi moest wachten om trainer te worden tot al zn oud teamgenoten weg waren? Nee, die opmerking heb ik nergens gehoord. Mensen vergeten volgens mij dat Xavi heeft gespeeld met 23 selectiespelers van de huidige selectie van Al Sadd. Ging mij hierom. Dat kan je (qua spelersstatus en clubstatus) toch helemaal niet met elkaar vergelijken.
 
visca el barca
 
1
10 november 2021 om 15:24
Guardiola heeft dit ook gedaan en is succesvol geworden door deze regels met barca. Zo heb je controle op de groep.
 
Arsenallz
 
1
10 november 2021 om 16:05
Dat hangt wel echt af van de resultaten die worden geboekt. Guardiola is een strateeg ten top die een voetbalvisie tot in perfectie kan overbrengen. Natuurlijk accepteer je dan eerder zulke regels. Het verschil is wel dat mensen altijd zeggen dat bij Guardiola alle gordijnen dicht gingen met een gesloten houding. Zodra Xavi de eerste paar duels niet direct resultaat boekt nemen de spelers de regels minder serieus.
 
rkallan
 
1
10 november 2021 om 18:43
Grote verschil is echter dat Guardiola een goede elftal had. En werden de regels ingevoerd daar de excellerende spelers veelvuldig gespot werden in het nachtleven. Ook schoof hij door vanuit Barca B, waar hij hoge ogen gooide binnen de club. Ander groot voordeel was dat Cruijff op de achtergrond als leermeester functioneerde, zo een persoon is er nu niet aanwezig bij Barca. En als er een club is waar de witte zakdoekjes snel te voorschijn komen is het wel bij Barca
 
Demiddenstip
 
3
10 november 2021 om 15:28
Dit kan zomaar averechts werken en dan krijg je weer de poppen aan het dansen, het is weliswaar de legende Xavi maar als er maar 3 of 4 spelers zich tegen hem keren vanwege al deze regels dan houdt het op!
 
visca el barca
 
3
10 november 2021 om 15:33
Dan worden die 3 of 4 spelers verkocht.
 
Arsenallz
 
3
10 november 2021 om 16:07
Zo werkt het niet hè. Wat ga je doen als Ansu zich niet aan de regels gaat houden? Of Pique? Allemaal maar weg? Dan is het binnenkort bivakkeren in de onderste regionen van La Liga.
 
Ivanh0e
 
3
10 november 2021 om 15:32
No:10. Goed imago ..... Zou de club hier niet eerst zelf mee moeten beginnen. Het is nu al zo lang dat er aan achterbaks en tegenstrijdige berichtgeving wordt gedaan (zowel door Bartomeu als Laporta), dat het vertrouwen in de berichtgeving van Barcalona wel heel erg verminderd is. Ik ben wel blij met de nieuwe regels die ingevoerd zijn. Wat meer structuur lijkt mij goed. Niet iedereen kan met de ruime vrijheid die genoten wordt omgaan. Je kunt altijd nog het eea mbt de regels aanpassen gedurende het seizoen, niets mis mee.
 
real8madrid
 
3
10 november 2021 om 15:56
Surfen... of gebruik van een elektrische fiets Ben ik de enige die stuk ging om dat stukje?
 
Arsenallz
 
2
10 november 2021 om 16:04
Tja. Ik weet niet of de spelers van Barcelona hierop zitten te wachten. Een aantal regels zijn prima, maar ook een deel gaat wel heel ver. Ik snap dat Xavi iets te bewijzen heeft maar of dit de manier is.. De tijd zal het leren.
 
Hassiebassie
 
1
10 november 2021 om 17:17
Spelers mogen zich bezighouden met andere activiteiten dan het voetbal. Als die activiteiten echter hun prestaties belemmeren, bijvoorbeeld doordat ze veel moeten reizen of er veel tijd aan besteden, kan de technische staf ingrijpen. Zouden ze voor Dembele zijn Fortnite beperken?
 
cheffie29
 
2
10 november 2021 om 21:03
In de tijd van luis Enrique waren er spelers die 6000 euro in een heel seizoen moesten betalen???? was af en toe droog brood eten denk ik
 
Guido96
 
2
10 november 2021 om 21:16
Lijkt wel een Cubaanse voetbalclub zo.
 
DRL80
 
1
10 november 2021 om 22:12
Het totalitaire regime dat wereldwijd (onder valse voorwendselen) uitgerold wordt heeft z’n weg naar FC Barcelona gevonden als ik bepaalde regels zie.. Volwassen mannen worden als kleuters behandeld..