'Zaakwaarnemer achter miljoenentransfer Ajax verdacht van omkoping'
Woensdag, 21 november 2018 om 08:15

Ajax betaalde KV Mechelen begin dit jaar 8,25 miljoen euro voor de diensten van Hassane Bandé, die in de voorbereiding op het huidige seizoen uiteindelijk de overstap maakte naar Amsterdam. Vanwege aanhoudend blessureleed beleefde de huidige nummer twee van Eredivisie op het veld vooralsnog echter weinig plezier aan de aanvaller en zijn transfer krijgt nu mogelijk ook buiten de lijnen nog een staartje.

Voetbal International weet woensdag namelijk te melden dat Evert Maeschalk, een van de voetbalmakelaars achter de transfer van Bandé, in België wordt verdacht van omkoping. De twintigjarige dribbelaar wordt normaalgesproken begeleid door Afrikaanse zaakwaarnemers, maar zij wilden er vanwege de omvang van het bedrag waar Bandé voor naar Ajax vertrok een ervaren man bij.

De keuze viel uiteindelijk op Maeschalk en hij is nu een van de zeven voetbalmakelaars die in de omvangrijke fraudezaak Propere Handen is aangemerkt als verdachte. De zaakwaarnemer zelf is momenteel wel op vrije voeten en zijn status als verdachte heeft tot verbaasde reacties geleid bij het voetbaljournaille in België. Maeschalk, die in Nederland ook Jannes Vansteenkiste en Lucas Schoofs bij respectievelijk Roda JC Kerkrade en NAC Breda begeleidt, zou zelfs bij de meest kritische volgers bekendstaan als een van de weinige integere makelaars.

Ajax heeft tegenover Voetbal International bevestigd op de hoogte te zijn van de berichten omtrent Maeschalk. De club laat echter eveneens weten dat er geen zaken met hem gedaan konden worden als hij toentertijd niet officieel geregistreerd stond bij de KNVB: "Daarnaast hebben wij ook een intern beleid: Ajax doet alleen zaken met mensen die wij op basis van zelf vergaarde informatie betrouwbaar achten. Daarmee doelen we niet alleen op intermediairs, maar ook andere zakelijke partijen", legt de club verder uit.

Meer nieuws
   
21:47
21:47
Liverpool gebruikt komst Slot om af te stappen van traditionele Britse clubstruc
14
   
21:37
21:37
Late gelijkmaker van Leverkusen wekt grote woede: 'Het is een schande!'
1
   
21:05
21:05
Robin van Persie gaat in op vraag of hij ooit trainer van Feyenoord wordt
4
   
20:28
20:28
Ongekend: Leverkusen behoudt ongeslagen status door goal in minuut 97
29
   
20:15
20:15
Arne Slot: de trainer die 'sleeping giant' Feyenoord ontwaakte
11
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (2)

 
FcExclusief
 
4
21 november 2018 om 08:42
Het grootste manco is toch wel de Belgische voetbalbond in deze. Die is simpelweg niet van het bestuurlijke niveau dat een competitie en de nationale selectie als België verdienen.
 
Jeroen-AMF
 
7
21 november 2018 om 09:51
Hoezo staat er in de titel aanhoudend blessureleed. Hij is toch gewoon in de voorbereiding zwaar geblesseerd geraakt en nog steeds niet hersteld. Die voetbalt misschien nog een paar wedstrijden voor jong en volgend jaar weer bij de selectie.