Zaakwaarnemer Bernat haalt uit naar Hoeness: 'Wat denkt hij wel niet?'
Zaterdag, 20 oktober 2018 om 10:07

Uli Hoeness zei vrijdag op een persconferentie dat Bayern München na de wedstrijd tegen Sevilla (2-1) in de Champions League had besloten om afscheid te gaan nemen van Juan Bernat. De verdediger speelde een slechte wedstrijd en dat was voor de clubleiding van Bayern reden om hem aan de kant te schuiven. De zaakwaarnemer heeft echter een andere lezing van het verhaal. Volgens Vicente Fores spreekt Hoeness niet de waarheid en lag de situatie anders.

De Spaans international speelde vier jaar in Beieren, alvorens hij afgelopen zomer de overstap maakte naar Paris Saint-Germain. Hoeness zei vrijdag dat na het duel met Sevilla, waarin Bernat al na 45 minuten gewisseld werd, de clubleiding van hem af wilde. "Hij was er bijna in zijn eentje verantwoordelijk voor dat we bijna werden uitgeschakeld. Op die dag besloten we dat we hem gingen verkopen, want hij kostte ons bijna het succes in de Champions League."

Fores reageert in gesprek met Goal op de woorden van Hoeness en zegt dat de directeur van Bayern niet het hele verhaal heeft verteld. Hoeness zou juist gewild hebben dat Bernat een nieuw contract zou tekenen. "De statement van meneer Hoeness is zeer ongelukkig", klinkt het. "Juan Bernat heeft het altijd goed naar zijn zin gehad bij Bayern en heeft veel vrienden gemaakt. Ik wil meneer Hoeness vragen wat hij wel niet denkt door met dit statement naar buiten te treden. Een paar maanden geleden wilde hij nog dat de speler zijn contract met vijf jaar zou verlengen."

Meer nieuws
   
17:38
17:38
El Gran Derbi: is dit de meest heetgebakerde derby van Spanje?
1
   
17:33
17:33
Cziommer onthult welke Premier League-trainer hij naar Ajax probeerde te brengen
0
   
17:13
17:13
Bologna speelt teleurstellend gelijk, mede door rode kaart voor Sam Beukema
7
   
17:11
17:11
Arsenal maakt het onnodig spannend tegen Tottenham, maar houdt druk op titel
44
   
17:05
17:05
Drie voormalig Eredivisionisten schieten Bournemouth naar 3-0 zege op Brighton
13
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (15)

 
Skede
 
61
20 oktober 2018 om 10:10
Begrijp ik het goed dat Hoeness tijdens een persconferentie waarin hij het alleen maar heeft over 'respect' een oud speler zo direct aanpakt? Volgens zijn eigen maatstaven had had hij heel positief over Bernat moeten zijn en moeten zeggen dat het niet aan Bernat alleen lag. Hypocriet.
 
Marc Juventus
 
13
20 oktober 2018 om 10:22
Dat viel me ook meteen op, belachelijke vent die Hoeness. Ik snap echt niet waarom Bayern hem niet heeft ontslagen nadat bekend werd dat hij de gevangenis in ging. Hij bezorgt Bayern echt een slechte naam. Ook met zijn uitspraken gaat hij vaak te ver. Ik weet niet of Bernat wat in de media heeft geroepen, maar lijkt me niet dat hij zo negatief was over Bayern. Volgens zijn zaakwaarnemer was Bernat juist positief. Een speler zo erg te kijk willen zetten in de media en het dan vervolgens hebben over respect...
 
SuperBuLi
 
22
20 oktober 2018 om 10:32
Bernat is altijd positief tegenover Bayern geweest. Hij bekritiseerde Beenat om zijn spel wat ik wel jammer vind, over Muller zegt hij nooit iets.
 
Marc Juventus
 
2
20 oktober 2018 om 11:34
Muller is natuurlijk erg populair bij Bayern en dat is begrijpelijk. Kritiek mag dan wel gegeven worden, maar dit van Bernat is niet gewoon wat kritiek, ook onnodig want hij speelt geen eens meer voor Bayern. Jammer, want verder is Bayern geweldig opallerlei gebieden.
 
InkeMontana
 
22
20 oktober 2018 om 10:40
Haha ja. Bayern heeft zichzelf al compleet voor schut gezet door zo'n persconferentie daarvoor te beleggen en dan heb je ook nog zo'n gek als Hoeness die compleet tegen de strekking van de persconferentie indruist met zijn uitspraken. Ze zijn bij Bayern echt even compleet de weg kwijt.
 
Glossiandzozo
 
6
20 oktober 2018 om 11:21
Hoeness moet echt zijn mond houden man, hij brengt Bayern naar de afgrond. Hij moet zich minder bezighouden met speler transfers zover dat mogelijk is. Hij was ook heel blij toen Douglas Costa vertrok, en trapte nog na met een domme reactie. Nu Costa weg is hebben we niemand om dat te vullen. Hij praat over respect, maar heeft zelf geen respect voor anderen. Het wordt eens tijd dat deze man de laan uit wordt gestuurd. Hij is ook degene die geen geld wil uitgeven voor goeie goeie spelers. Deze man moet echt weg.
 
buitenspelval
 
4
20 oktober 2018 om 10:28
Dat Hoeness misschien persoonlijk wel het contract van Bernat wilde verlengen kan best, maar Hoeness is natuurlijk slecht één onderdeel van de clubleiding. In gezamelijk overleg kan de gehele clubleiding dan ook democratisch besloten hebben om van Bernat af te willen en Hoeness zal zich daar aan geconformeerd kunnlen hebben. Hij spreekt wellicht namens de clubleiding en heeft het niet over zijn eigen voorkeur.
 
Yeisoonnn
 
7
20 oktober 2018 om 11:21
&buitenspelval Geloof je dat nou serieus zelf? Vooroordelen is natuurlijk niet goed, maar jij verzint hier in principe iets uit je grote duim. “Hij was er bijna in zijn eentje verantwoordelijk voor dat we bijna werden uitgeschakeld”. Klinkt als een statement die hij zelf maakt, en waar die volledig achter staat. Nee dat heeft niemand voor hem hoeven voorkauwen.
 
buitenspelval
 
3
20 oktober 2018 om 11:45
Ik ben serieus ja. Het is een persverklaring, die volgens het artikel in naam van de club deed. Of hij er zelf persoonlijk achter staat of of niet is een tweede. Zijn persoonlijke voorkeur kan anders zijn geweest. Ik zeg niet dat het zo is, maar het kan wel. Waarom je vindt dat het uit mijn grote duim komt is aan jou.
 
Yeisoonnn
 
0
20 oktober 2018 om 22:49
Ach hij kwam ook met een verklaring over Ozil in de media. Je denkt zeker dat hij dat ook zei namens andere? Aan de reactie van de zakenwaarnemer te lezen lijkt het toch iets wat Hoeness zelf besloot in de media te roepen.
 
theo uphus
 
1
20 oktober 2018 om 13:18
@buitenspelval Jij sluit dus niet uit dat Hoeness de buikspreekpop van Rumenigge is ? Dat doe ik dus wel. Hoeness is op alles af te rekenen dat hij uitspreekt. En als hij dan eerst loopt te schreeuwen dat de pers respect moet hebben voor zijn huidige spelersgroep maar hij zelf een ex speler afbrandt dan zegt dat wat mij betreft alles over die man.
 
buitenspelval
 
0
20 oktober 2018 om 14:10
Dat is jouw conclusie. Ik zeg niet dat hij een buikspreekpop is, enkel dat hij spreekt uit naam van de gehele clubleiding. Zie het als een politicus, die in tijdens een debat voor de gehele fractie de standpunten verdedigd.