Zaakwaarnemer Wijnaldum: 'Een geweldige club en er valt uiteraard te praten'
Vrijdag, 7 mei 2021 om 09:46

Bayern München lijkt voor Georginio Wijnaldum een serieuze optie te zijn. Zaakwaarnemer Humphry Nijman laat vrijdag aan Sport1 duidelijk weten dat de Duitse grootmacht zeker contact mag opnemen om te praten over een eventuele samenwerking. Wijnaldum kan Liverpool deze zomer na vijf seizoenen met een transfervrije status verlaten, waardoor hij een aantrekkelijke optie is voor Bayern.

"Wijnaldum is binnenkort transfervrij en hij houdt alle opties open", zo laat Nijman weten in de podcast van Sport1. "Bayern München is een geweldige club. Mochten ze daadwerkelijk geïnteresseerd zijn in Wijnaldum, dan valt er uiteraard altijd te praten." De technische leiding zoekt al enige tijd naar versterkingen voor het middenveld en een transfervrije of goedkope optie geniet daarbij de voorkeur. Men hoopt te kunnen profiteren van het feit dat Wijnaldum nog steeds geen akkoord heeft bereikt over contractverlenging.

Bayern meldde eerder deze week dat Javi Martínez de club na negen seizoenen gaat verlaten, terwijl ook Corentin Tolisso op de nominatie staat om uit München te vertrekken. Hierdoor blijven Joshua Kimmich en Leon Goretzka over, met Marc Roca en Tanguy Nianzou als alternatieven voor trainer Hansi Flick. Met het oog op de coronacrisis worden Florian Neuhaus (Borussia Mönchengladbach) en Eduardo Camavinga (Stade Rennes) als te duur bestempeld door het bestuur van Bayern.

Sport1 meldt vrijdag dat Wijnaldum nog niet zolang geleden door zijn management is aangeboden bij Bayern. Daarnaast wordt ook de link met het Barcelona van trainer Ronald Koeman weer in herinnering gebracht. Het Duitse medium omschrijft de Oranje-international als uitermate geschikt voor Bayern, daar Wijnaldum in topconditie verkeert en zelden tot nooit geblesseerd is. De dertigjarige middenvelder, die zaterdag met Liverpool tegen Southampton speelt, kwam dit seizoen tot 46 wedstrijden in alle competities.

Meer nieuws
   
23:30
23:30
De EK-selectie van Spanje: dit zijn de spelers die kans maken
0
   
23:11
23:11
Racistisch gedrag richting Nico Williams smet op belangrijke zege Atlético
0
   
23:06
23:06
Chelsea vecht zich knap terug tegen Villa, maar vergeet zichzelf te belonen
6
   
23:02
23:02
Paris Saint-Germain poetst 1-3 achterstand weg en is officieus kampioen
9
   
21:47
21:47
Liverpool gebruikt Slot om af te stappen van traditionele Britse clubstructuur
27
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (36)

 
HotSince95
 
21
7 mei 2021 om 10:09
Transfervrij natuurlijk beperkt financieel risico. Zal wel een goed salaris willen ontvangen, maar als ik Wijnaldum was zou ik met goed tekengeld en een iets minder salaris ook genoegen nemen. Mocht Bayern hem willen is dit natuurlijk 1 van de mooiste opties die er is.
 
NL_Modric
 
9
7 mei 2021 om 10:32
Wellicht zelfs de mooiste en beste stap die hij kan maken. Toch wat minder geweld dan in de PL (dus treetje lager), terecht komen in een bijzonder sterk elftal en ieder jaar kans op de CL titel. Dichtbij huis en ze hebben daar uitzonderlijk faciliteiten, waardoor hij nog wat langer mee kan gaan.
 
Zinedane
 
13
7 mei 2021 om 10:56
Persoonlijk was ik lekker bij Barcelona gaan ballen. Pjanic zal wel vertrekken, Busquets wordt langzaam aan te oud en Koeman speelt graag met 3 man op het middenveld. Een middenveld met Gini, Frenkie en Pedri is een mooi trio waarin Gini als loper tussen Frenkie als verdedigende en pedri als aanvallende pion kan functioneren. Bij Bayern zie ik hem Kimmich, Muller en Goretzka er niet uitspelen. Terwijl er met Musiala op de 10 positie ook alweer een jonger talent aan stormt en Tolisso nog steeds bij Bayern rondloopt
 
Zlatan65
 
2
7 mei 2021 om 13:11
Wijnaldum heeft absoluut niet meer het niveau om op het middenveld bij Barca nog te renderen. Een aantal jaren geleden misschien, maar nu zeker niet meer. En als Barca (en zeker als Bayern) zijnde, moet je toch ook op wat beters inzetten dan Wijnaldum.
 
soccersupp
 
0
8 mei 2021 om 19:36
Nog geen twee jaar geleden speelde Wijnaldum het complete middenveld van Barcelona stuk. Misschien is Wijnaldum niet jouw type middenvelder maar hier doe je hem echt tekort mee. Gaat zowel bij Barcelona als bij Bayern echt flink wat wedstrijden spelen. Veel voetballiefhebbers volgen de bal tijdens het kijken naar wedstrijden en dan heb je minder oog voor het vele slimme werk wat Wijnaldum doet en waardoor hij zo ongelooflijk belangrijk is.
 
PSVchelseaboy
 
31
7 mei 2021 om 10:12
Mooie carrière heeft Wijnaldum. Niet meteen van PSV naar de absolute top maar eerst een tussen stop gemaakt bij Newcastle. Bij Liverpool goed gedaan met een CL en PL titel als absolute ere metaal. Bij Bayern zou hij de ideale 12e man zijn. Zou ook wel een typische Juventus transfer zijn, een transfervrije middenvelder....
 
Silencioo
 
12
7 mei 2021 om 10:24
Die speelt zichzelf wel in de basis, hoor! Ik vind hem altijd wat ondergewaardeerd hier, maar ondertussen vrijwel altijd basis en een stille kracht op het veld. Kan nog wel even mee en transfervrij aan te trekken.
 
-Legends-
 
19
7 mei 2021 om 10:47
Goretzka en Kimmich als verdedigende middenvelders/controleurs. Ik denk het niet, of de nieuwe coach moet ook veel van roteren houden. Wel vind ik hem beter bij bayern dan barca passen.
 
BamiWorst
 
0
7 mei 2021 om 18:14
De enige kans die die op basis heeft is als de trainer rouleert of een van de basisspelers geblesseerd is.
 
Acapulco
 
15
7 mei 2021 om 10:28
Laten we niet vergeten dat hij voor PSV al +- 150 wedstrijden bij Feyenoord heeft gespeeld, de club waar hij zijn opleiding heeft genoten. Verder met je eens, hoewel ik hem bij Bayern ook wel als basisspeler zie. Mooi opgebouwde carrière en toch wel het maximale eruit gehaald. Ook 'geluk' gehad dat zijn lichaam zich altijd goed heeft gehouden waardoor hij zeker nog een paar jaar op het hoogste niveau mee kan.
 
Zinedane
 
7
7 mei 2021 om 11:00
Blijft bizar dat hij als B-Junior aan het eerste van feyenoord werd toegevoegd en vanaf zijn 18e eigenlijk al niet meer weg te denken was uit de basis van het elftal
 
brandkraan
 
1
7 mei 2021 om 13:54
12 e man? Wijnaldum heeft bij elke club waar hij gespeeld heeft de twijfel weggenomen en is een absolute basisspeler. Heeft meer scorende vermogen dan Goredska en Kimmich bijelkaar.
 
arsenal890
 
0
7 mei 2021 om 14:04
Ja want controlerende middenvelders staan in het veld om doelpunten te maken? Goretzka en kimmich zijn minstens een klasse beter dan Wijnaldum. Dat is zeker geen probleem en als hij naar bayern gaat zal hij alsnog veel minuten maken.
 
RM1335
 
0
7 mei 2021 om 15:52
Jij hebt Kimmich en Goretzka echt nog nooit zien spelen als je die stelling poneert. De doelpunten die Wijnaldum maakt zijn goals waar hij vrij voor de keeper komt of in een leeg doel mag knallen. Dat zijn goals die Kimmich en Goretzka met ogen dicht maken terwijl ze hun boodschappen in de achterbak doen en al telefonerend hun parkietjes voeren. Ik zie Wijnaldum geen bal in een lob vanuit een moeilijke hoek over 3 verdedigers en de keeper heen het doel in werken. Of een keihard ingespeelde bal door een kluwen van spelers in de kruising rammen. Het scorend vermogen is meer dan het aantal doelpunten dat je maakt.
 
Troy010
 
2
7 mei 2021 om 18:03
Scorend vermogen is letterlijk het aantal doelpunten die je maakt. Met jouw redenering heb je dus meer scorend vermogen als je 1x "mooi" scoort dan 10 keer een intikker. Het feit dat Wijnaldum zulke intikkers mag maken geeft aan dat hij op die plek komt, i.t.t. Goretzka en Kimmich.
 
BamiWorst
 
0
7 mei 2021 om 18:17
Goretzka en zeker Kimmich zijn een klasse beter man. Je kijkt nooit Bayern zeker? Kimmich speelt die er al helemaal niet uit, aangezien hij de motor van Bayern is. Speelt Kimmich niet? Dan speelt Bayern ook niet goed. Goretzka is daarnaast jonger en kan nog beter worden ook! Nee Wijnaldum is prima voor een wisselspeler, maar basis bij Bayern? Nee zeker niet.
 
RM1335
 
0
7 mei 2021 om 20:23
Hij komt op die plek omdat hij daar wordt vrijgespeeld door anderen. Kimmich en Goretzka zijn dat soort anderen en daarnaast kunnen ze alles wat Wijnaldum ook kan. En beter. Het vermogen om te scoren heeft niks te maken met hoeveel, maar of je in staat bent het te doen. En de 2 Duitsers zijn daarin gewoon superieur aan Gini.
 
RM1335
 
0
7 mei 2021 om 20:28
Edit: ze scoren niet incidenteel, maar maken allebei belangrijke doelpunten voor hun club. De intikkers? Met name Kimmich en Goretzka en nog iets meer Muller stellen Lewandovski daartoe in de gelegenheid. Gini kan niet in de schaduw staan. Neemt niet weg dat het een aardige voetballer is hoor, maar niet meer dan dat.
 
FeanDen
 
13
7 mei 2021 om 10:14
Zou dit opzich niet eens zo’n gekke stap vinden. Zou in München nog wel een aantal jaren belangrijk kunnen zijn, denk ik. Prachtige carrière heeft deze man overigens!
 
DamianLilliard
 
7
7 mei 2021 om 10:18
Mag hopen dat dit niet waar is, bayern moet lekker mikken op beter. Wijnaldum is helemaal niet zo goed, leuke teamspeler ja maar meer niet.
 
Viscaa
 
4
7 mei 2021 om 10:18
Lijkt me serieus een goede keuze voor Wijnaldum om naar Bayern te gaan. Spelen dominant en aanvallend voetbal, veel diepgaande middenvelders die ook vaak in de 16 komen. Precies wat Gini goed ligt. Dit is qua voetbal een betere match dan Barcelona.
 
Acapulco
 
1
7 mei 2021 om 10:34
Bij Oranje komt Gini nog wel eens in de 16, bij Liverpool heeft hij al jarenlang geen scorend vermogen meer. Dat komt uiteraard door de rol die hij daar heeft, maar die rol krijg je natuurlijk niet voor niets. Hij is tegenwoordig meer een op-de-winkel-passer geworden, zoals Hans Kraay zou zeggen. Of box-to-box, maar dan wel zonder de box binnen te komen.
 
RedondoNo5
 
9
7 mei 2021 om 10:19
Denk dat Bayern beter bij hem past dan Barca. Mooie carrière inderdaad tot nu toe en de keus hebben om bij Liverpool te blijven of naar Barca of Bayern te gaan is toch alleen maar geweldig. Vind dat hij wat meer waardering mag krijgen. Het is niet de mooiste voetballer om naar te kijken, maar wel erg nuttig en dat heeft hij tot nu toe overal bewezen.
 
jopie123
 
0
7 mei 2021 om 13:54
Komt dat niet omdat hij vaak als een natte krant in oranje speelt? Bij Liverpool en Newcastle heeft hij het perfect gedaan maar voor het nationale elftal is het vaak net niet
 
 
6
7 mei 2021 om 10:22
Wat een carriere heeft die gozer. Had ik echt nooit verwacht toen hij naar Newcastle ging. Het is hem gegund. Denk ook dat ie als roulatiespeler nog prima van waarde kan zijn voor Bayern.
 
Ajax/barca2014
 
2
7 mei 2021 om 10:26
Bij Newcastle moest hij aanvallend de grote man zijn. Bij vlagen deed hij dat wel, maar hij was uiteindelijk gewoon inconsistent. Dat Klopp hem dan vervolgens in een controlerende rol laat spelen is gewoon briljant gebleken en ook de beste manier om de kwaliteiten van Wijnaldum te benutten. Opzich past hij wel in die werkersmentaliteit van Bayern.
 
FCB_Catalunya
 
2
7 mei 2021 om 10:32
Een slag minder dan Goretzka, Kimmich en Muller, maar zeker een waardige stand-in. Ik zie hem bij Bayern echt geen basisplek veroveren, want Goretzka is een betere versie van Wijnaldum - zelfde loopvermogen met veel meer voetballend vermogen. Daarnaast is Kimmich onbetwiste basisspeler en Müller speelt meer aanvallend. Lekker doen als hij kampioen wil worden in Duitsland, maar dat is het dan ook.
 
SergioRamosHM
 
1
7 mei 2021 om 10:41
Ik heb het gevoel dat naar welke club Wijnaldum ook zou gaan, het uitloopt op een mislukking. Hij kan mij nooit echt imponeren en moet het hebben van hard werken. Beetje vergelijkbaar met Kuyt maar dan nog wel met iets meer techniek. Een speler dat door hardwerken van zijn collega's goed uit de verf komt maar een club met meer spelers voor de bal levert dit problemen op.
 
 
5
7 mei 2021 om 12:02
Kuyt en Wijnaldum zijn toch buiten een goede werkethiek geen vergelijkbare spelers. Sowieso ook een flinke onderschatting van Wijnaldum dat ie alleen door hardwerkende collega's uit de verf komt. Waterdragers als Wijnaldum zorgen er eerder voor dat de creatieve teamgenoten beter uit de verf komen. Tegenwoordig bij Oranje verwachten we gewoon dingen van hem die hij niet kan. Namelijk creativiteit en de regie van het middenveld. Dat kan hij idd niet, maar voor het vuile werk is hij bij uitstek geschikt.
 
SergioRamosHM
 
0
7 mei 2021 om 14:30
Ze spelen op een andere positie maar verder vergelijkbaar in hun positieve punten en die komen bij mij toch echt terecht op hard werken, meters maken en nooit opgeven. Kuyt deed dat vooral door zijn fysiek erin te gooien terwijl Wijnaldum het meer moet hebben van zijn techniek. Wat kan Wijnaldum dan verder zo goed? Ik zie hem geen ballen ala Toni Kroos geven, ook zie ik hem geen kansen afmaken zoals een Thomas Muller. Om de rol te vervullen zoals hij nu doet heb je nog een harde werker nodig en het liefst 2. Je ziet dat wanneer je een Thiago hebt rondlopen dat niet de man is van de marathons dan heeft Wijnaldum al een licht probleem. Ik vind het dan ook mooi dat hij bij Liverpool de kans heeft gehad om zijn talenten te gebruiiken maar bij andere clubs schat ik in dat hij onder sneeuwt. Maar we gaan het wellicht mee maken.
 
jeffreysch
 
4
7 mei 2021 om 10:54
Dit zou echt een typische Bayernaankoop zijn. Aantrekken van spelers van de absolute top die goedkoop/transfervrij zijn (wijnaldum), nuttige spelers als opvulling (choupo Moting), of nuttige spelers die gehuurd kunnen worden (afgevallen) van de absolute top in het kader van 'geven van een tweede leven' (coutinho).
 
Zlatan65
 
0
7 mei 2021 om 13:09
Ja, duh. Tuurlijk mag Bayern bellen. Maar ik zou niet weten waarom die hem zouden bellen. Hij is voor mijn gevoel al (ver) over zijn top en heeft bij clubs als Bayern en Barcelona helemaal niets meer te zoeken. En daar gaat hij ook niet terecht komen. Dat wordt een club uit de PL die strijdt om de plekken 6-8 of een Laliga club als Valencia. Dat is voor hem nu ook nog het maximum haalbare.
 
Esmuellert
 
2
7 mei 2021 om 13:26
Zou leuk zijn om erbij te hebben want Bayern begint toch wel een smalle selectie te krijgen nu. Goretzka en Kimmich speelt die er niet uit maar er zijn genoeg wedstrijden waardoor hij wel aan zijn speeltijd komt.
 
Piranha
 
0
7 mei 2021 om 13:56
Wijnaldum overschat zichzelf zo erg, nu komt hij erachter dat ook al is hij transfervrij niemand hem wil, althans niet voor een bedrag en salaris dat hij denkt te krijgen. Wijnaldum is een goede soldaat, een werker die leuk kan voetballen, die enorme mazzel heeft dat Klopt het in hem ziet zitten en hem naar Liverpool haalde. Nu voet hij zich ondergewaardeerd omdat zijn salaris de tiende of elfde is in hoogte bij Liverpool. Maar hij is net als een Klaassen bij Ajax niet de speler waar alles om draait, maar gewoon een degelijke jongen. Klaassen ligt in een muur, verdient niet het hoogste salaris, maar weet wat hij wel kan en gebruikt zijn talent optimaal. Hij is gelukkig bij Ajax en dat straalt hij uit, en dat beinvloed zijn spel positief. Wijnaldum had ten aller tijden zijn contract bij Liverpool moeten verlengen en het gevoel behouden van waardering. Nu wordt nu misschien iets rijker, maar zeker ongelukkiger ergens op een bank ergens waar de trainer er snel uitligt waarschijnlijk en waar hij naar een jaar alweer weg wil.
 
AFCA_Babel
 
0
7 mei 2021 om 15:10
Hij past bij Bayern. Maar wilde Bayern zich niet op de toekomst richten? Gini is al 30 of 31..