Zaakwaarnemer Özil licht tipje van sluier op: 'Die kans is 90 procent'
Donderdag, 30 juli 2020 om 13:32

De toekomst van Mesut Özil lijkt ongewis, daar de 31-jarige aanvallende middenvelder bij Arsenal niet langer voorkomt in de plannen van manager Mikel Arteta. Over de toekomst van de spelmaker wordt dan ook volop gespeculeerd. Diens zaakwaarnemer Erkut Sogut verwacht ondanks het gebrek aan speeltijd niet dat Özil in deze transferperiode alsnog van club wisselt.

"Hij beschikt nog gewoon over een contract bij Arsenal er er is in de tussentijd niets veranderd. Mesut blijft dus gewoon bij Arsenal", zo benadrukt Sogut in een interview met het Turkse medium Fanatik. Volgens de belangenbehartiger van de routinier, wiens verbintenis bij the Gunners nog een seizoen doorloopt, zit contractverlenging in Noord-Londen er hoogstwaarschijnlijk niet in. "De kans dat hij Arsenal in 2021 verlaat is negentig procent. Gaat hij dan verder in Azië, de Verenigde Staten of Turkije? Ja, die kans is aanwezig."

Özil werd in 2013 door Arsenal overgenomen van Real Madrid en met name onder toenmalig manager Arsène Wenger was de creatieve middenvelder jarenlang een vaste waarde. In de beginfase van diens opvolger Unai Emery speelde hij ook nog geregeld. Aan het begin van het seizoen kwam daar verandering in, omdat Emery zich naar verluidt stoorde aan de onprofessionele instelling van Özil. Arteta maakte voor de coronacrisis nog gebruik van de spelmaker, maar sinds de hervatting vervult de middenvelder nog slechts een bijrol.

Fenerbahçe leek enkele maanden geleden in de markt te zijn voor Özil, al kwam een definitieve deal met de Turkse topclub nooit van de grond. De reservespeler drukt met een weeksalaris van bijna 400.000 euro behoorlijk op de begroting van de FA Cup-finalist, waardoor een tussentijds vertrek Arsenal niet slecht lijkt uit te komen. Vanwege de aanhoudende coronacrisis is het echter onwaarschijnlijk dat er op korte termijn een miljoenenbod voor Özil binnenkomt in het Emirates Stadium.

Meer nieuws
   
23:30
23:30
De EK-selectie van Spanje: dit zijn de spelers die kans maken
0
   
23:11
23:11
Racistisch gedrag richting Nico Williams smet op belangrijke zege Atlético
0
   
23:06
23:06
Chelsea vecht zich knap terug tegen Villa, maar vergeet zichzelf te belonen
6
   
23:02
23:02
Paris Saint-Germain poetst 1-3 achterstand weg en is officieus kampioen
7
   
21:47
21:47
Liverpool gebruikt Slot om af te stappen van traditionele Britse clubstructuur
27
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (51)

 
DavidDein
 
38
30 juli 2020 om 13:56
Een gevalletje Bale/alexis.. Enorm contract gekregen en daarna lijken ze iedere vorm van motivatie te zijn kwijtgeraakt. Hoe bizar slecht moet zijn instelling zijn dat spelers als Willock en Nketiah de voorkeur krijgen? Als Ozil er zin in heeft is hij voor vrijwel iedere club een versterking, maar het lijkt erop dat hij zich liever bezighoudt met bijzaken zoals Fortnite en thee drinken met oom Erdogan. Voor Arsenal een gigantische kostenpost die niets oplevert, voor de fans een enorme frustratie. Stiekem hoop ik dat Juventus voor hem in de markt komt, dan kan hij weer als vanouds assists geven op Ronaldo en de ploeg voorzien van de creativiteit die duidelijk gemist wordt momenteel. Dit is natuurlijk tegen beter weten in, hij gaat nog even 20 miljoen binnenharken aankomend jaar, want dat gaat hij nergens anders in Europa krijgen. Triest dat het zo moet lopen.
 
SBV-Vitesse
 
6
30 juli 2020 om 14:02
Ook bij Juventus zou hij met de waardeloze instelling die hij nu heeft niet presteren. Zoals je zegt, na de contractverlenging is het heel snel bergafwaarts gegaan. Heel erg zonde natuurlijk, want Ozil op zijn top is echt een van de beste 10's ter wereld.
 
Sirius
 
7
30 juli 2020 om 14:39
Je kunt het de spelers kwalijk nemen, maar het zijn de clubs die dergelijke contracten uitdelen. Dan moet je er als club niet raar van staan te kijken als spelers niet willen vertrekken en andere clubs dat niet gaan betalen. Net als Bale en Sanchez is ook Ozil 31 jaar. Je kon toch van mijlenver aan zien komen dat dit zou gebeuren bij die drie? Het zal in de toekomst nog wel vaker voor gaan komen.
 
Rick1o1
 
7
30 juli 2020 om 17:43
@Sirius maar je mag toch wel inzet verwachten van een speler? De club geeft een mooi contract uit waardering en de speler gooit er dan met de pet naar. Dat is echt niet de club schuld. De club laat waardering zien maar het moet van beide kanten komen. Ozil heeft vrij weinig terug gedaan na het contract.
 
Gilli@VZ
 
4
30 juli 2020 om 14:58
Özil heeft nooit de motivatie gehad. Hij moest gedwongen vertrekken bij Real Madrid, waar hij in het laatste half jaar gewoon verdienstelijk speelde. Arsenal was de club dat hem het salaris wilde betalen wat hij wilden. Aan zijn voetballend vermogen ligt het niet. Die jongen is gewoon niet gelukkig bij Arsenal en in Engeland. Spanje, daar voelde hij zich thuis. Maar ja, als je je niet laat zien bij je club zal de Spaanse top ook niet meer terugkomen voor je. En nu is hij op een leeftijd dat hij aan afbouwen moet gaan denken en is het te laat. Nu moet hij naar competities als de Turkse, Amerikaanse of Aziatische. Word hij ook niet blij van.
 
Samcro
 
10
30 juli 2020 om 15:44
Gilli@vz, hoe kom je hierbij? Ozil voelt zich als een vis in het water in Engeland en Londen. En hij is blijkbaar ook gelukkig genoeg bij Arsenal om het geld te blijven ontvangen en zijn merk verder uit te bouwen.
 
BerryFergusson
 
2
30 juli 2020 om 21:02
Nou nou David over oompje Erdogan Als je oud bent in Turkije mag je gratis met de trein of bus mag je gratis eten in het gemeentehuis mag je gratis geholpen worden in het ziekenhuis. Er bestaat zoiets als respect in heel het land naar oudere. Er wordt gebouwd bij het leven het ene mega project na het andere. Hij helpt overal waar hulp nodig is in heel de wereld. Als deze klootzakken in ons Europa maar half zoveel deden voor ons dan hadden wij geen klagen toch. Over Özil zonde van zijn talent maar goed. Wat hij wil hey.
 
VisWoestijn
 
7
30 juli 2020 om 13:57
Die zit natuurlijk zijn gigantische contract uit van 400.000 per week en geef hem eens ongelijk. Bij een andere club gaat hij dit nooit meer verdienen.
 
MrKrillin
 
53
30 juli 2020 om 14:07
@VisWoestijn lekker man. 400k per week. Beetje trainen. Straks transfervrij vertrekken. Clubje uit Turkije, MO, China of VS pakken. Kijken waar goed leven is en mooi tekenbonus kan opstrijken, naast dikke contract. Dan 3 jaartjes ff aanvoerder zijn, op lager niveau beste met minimale inspanning en vooral genieten. Lekker leventje hoor .
 
Only1Romario
 
8
30 juli 2020 om 14:03
Toch wel jammer hoe het met Ozil gegaan is, even leek het erop dat hij in de buurt van Messi en Ronaldo ging komen. Helaas is hij heel ver terug gezakt.
 
El Fenomeno
 
12
30 juli 2020 om 14:19
Nee joh, sinds zijn vertrek uit Madrid begonnen ze ineens CL na CL te winnen. Özil is een prima subtopper, niet meer dan dat.
 
Sankento
 
27
30 juli 2020 om 14:25
El FenomenoTuurlijk want het was natuurlijk Ozil dat in de weg stond waardoor Real Madrid eerder de CL niet kon winnen.Het komst van Ancelotti, kopen van Bale, Di Maria die op middenveld ging spelen ipv op de vleugels enz. Dat heeft ervoor gezorgd dat Real de CL won
 
Samcro
 
21
30 juli 2020 om 14:27
Feno, nog even en we gaan echt denken dat je alles serieus meent. Heb je gezien hoeveel assists hij bij Real gaf? En belangrijker, hoe hij die gaf. Want anders is jouw contra-argument dat CR7 zo goed is dat iedereen die assists zou kunnen geven, maar niemand is in de buurt gekomen van zijn stats sinds hij uit Madrid weg ging en CR7 liep er nog steeds rond.
 
YusufCesin
 
7
30 juli 2020 om 14:37
De CL kwam echt pas toen er een stofzuiger op het middenveld kwam staan genaamd Casemiro en een onpasseerbare Navas. Dat was vooral doorslaggevend.
 
El Fenomeno
 
2
30 juli 2020 om 15:25
@yusufcesin, Ozil is een momenten voetballer, geeft weleens een mooie pass, maar brengt daarbuiten niet veel en is niet compleet. Bovendien sneeuwde die vaak onder in topwedstrijden. Real had dat juist gezien en daarom vertrok die, want als die daadwerkelijk zo goed was, had Real hem natuurlijk gehouden.
 
Sankento
 
0
30 juli 2020 om 17:57
YusufCesin Je hebt het over de 3 CL's onder Zidane. Wij hadden over La Decima onder Ancelotti. Toen stond Casillas op doel en waren Khedira en Xabi Alonso (hoewel hij geschorst was voor de finale) de controleurs met di Maria en Modric voorop.
 
Samcro
 
7
30 juli 2020 om 14:19
In de buurt van CR7 en Messi is hij echt nooit geweest, Ozil heeft nooit geleerd om een killer voor de goal te zijn. Zijn periode bij Real was geweldig, bij Arsenal begon hij redelijk, daarna 1,5jr heel erg goed en nu is het alsof hij een Bogarde doet. Ga gewoon weg man, bedankt voor het eindigen van onze run zonder prijzen, maar nu brokkelt zijn status ontzettend hard af. Ik was altijd een groot fan van hem, maar dit valt me echt tegen....ook al zou ik misschien in zijn plaats hetzelfde doen.
 
D-Bergkamp
 
4
30 juli 2020 om 14:23
@samcro,natuurlijk zouden we hetzelfde doen, Ozil heeft niets meer te winnen bij een vertrek op het moment. Hij is 31 jaar en gaat niet meer bij een topclub terecht komen dus het sportieve aspect is nauwelijks beter. Verder woont hij in een fantastische stad, kloot hij een beetje aan zonder consequenties en schrijft hij zonder bonussen 20 miljoen bij. Het beste alternatief is ergens gaan voetballen voor 7-10 miljoen euro, en dan moet je nog maar afwachten wat het sportieve aspect of de daadwerkelijke bestemming ook nog wat is.
 
Samcro
 
1
30 juli 2020 om 14:29
Mja, klopt helemaal wat je zegt natuurlijk, maar ik vind het jammer om een favo speler zo te zien eindigen. Had gehoopt dat hij geen broodvoetballer was zoals Alexis. Gewoon lekker naief
 
Only1Romario
 
1
30 juli 2020 om 15:05
Ik bedoelde ook niet als doelpunten maker, maar voetbal is ( voor mij iig) meer dan doelpunten maken. Ozil was een speler waar je een wedstrijd voor ging kijken, zeker bij Real met per wedstrijd een aantal momenten met acties, waar je het op je werk met collega’s de maandag erna nog over had. Zoals Zidane of Cruijff dat vroeger ook deden ( misschien had ik ook beter Zidane of Cruijff genoemd ipv Messi en Ronaldo) . Ik kan van dat soort voetballers ontzettend genieten en zo ook van Ozil. Bij Arsenal is dat toch steeds minder geworden helaas, met als dieptepunt dat hij de laatste tijd er helemaal niks meer van lijkt te kunnen.
 
Samcro
 
0
30 juli 2020 om 15:41
Dan heb ik je verkeerd begrepen Only1romario, ik ben het volledig met je eens.
 
Only1Romario
 
0
30 juli 2020 om 22:57
Ben het 100% me je eens, hij heeft dat niveau nooit gehaald en al helemaal niet over een lange periode, zoals de spelers die je noemt. Ik zei ook heel een leek het erop. Bij Bremen, Madrid en het Duitse elftal is hij een poos echt briljant geweest, aangezien hij toen nog jong was en progressie had kunnen boeken, heb ik even gedacht dat hij ooit een gouden bal zou kunnen winnen. De hoeveelheid assists die hij gaf in die tijd was echt ( bij Real 2op3 wedstrijden) heel hoog en ook de manier waarop was vaak genieten.
 
El Fenomeno
 
2
30 juli 2020 om 14:06
Heeft er zeven seizoenen opzitten en ik kan me eigenlijk niet iets positief van hem herinneren, dat die bijvoorbeeld een uitstekend seizoen heeft gedraaid in de competitie of überhaupt iets heeft laten zien in de CL. Vind het een enorm overschatte speler al hoop ik dat die wel weer aan de bak komt komend seizoen.
 
ArsenalFanehv
 
18
30 juli 2020 om 14:19
Really? Nooit een goed seizoen gehad? El Fenomeno, ik heb je nog nooit iets positiefs zien zeggen over iets Arsenal gerelateerd. Misschien wat meer voetbal kijken.
 
TILBURG013
 
15
30 juli 2020 om 14:22
Dat ligt dan echt aan jou. In zijn eerste 2 seizoenen had hij veel last van blessures. Het jaar 15/16 was het eerste jaar dat hij echt bijna alles speelde in de PL. 35 wedstrijden, 6 goals en 19 assists had hij dat seizoen. Dat is meer dan uitstekend. Het jaar daarna 8 goals en 10 assists in de PL in 33 wedstrijden en 4 goals en 3 assists in de CL in 8 wedstrijden.. ook gewoon bovengemiddelde stats. 3 FA cups gewonnen bij Arsenal.. hij is nu wel enorm matig..
 
THenry_228
 
5
30 juli 2020 om 15:21
Ach weer zo een typische provocerende El Fenomeno anti-Arsenal post... niets nieuws onder zon. En vooral nogmaals het bewijs dat hij meestal zo maar wat zegt want stellen dat Ozil in 7 jaar niets laten zien heeft is uiteraard onzin. Om nog maar te zwijgen van het feit dat hij Ozil een enorm overschatte speler noemt... terwijl je volgens mij een speler die 3 seizoenen een belangrijk speler bij Real is geweest en jaren een belangrijke speler voor Die Manschafft bezwaarlijk overschat kan noemen. Maar goed, wat weet ik ervan?? Los daarvan is het de laatste jaren ontzettend tegenvallend wat hij laat zien en hoop ik dat hij asap vertrekt bij Arsenal maar dat zal nog wel een seizoen duren.
 
Samcro
 
1
30 juli 2020 om 16:23
Feno, als Giroud niet 4 maanden (!!) geen doelpunt gemaakt had, had Ozil het record van Henry en De Bruyne verpulverd. Daarnaast had hij met Alexis en Ramsey een groot aandeel in de eerste prijs voor Arsenal sinds jaren. Wellicht ligt het meer aan je geheugen.
 
TheRoscoe
 
1
30 juli 2020 om 18:18
Had ie niet. Giroud had in die periode meer assists dan Ozil en werd op een gegeven moment naar de bank verwezen. Ook creëerde Ozil geen enkele kans voor Giroud in die periode. Mensen hebben met statistieken kunnen bepalen dat Ozil's prestaties in die periode ook zwaar achteruit gingen. Arsenal faalde als collectief. Daar viel Ozil ook onder. Kan alleen zichzelf de schuld geven dat hij dat record niet verbrak.
 
Samcro
 
0
31 juli 2020 om 10:58
Mensen kunnen statistieken altijd in hun voordeel verbuigen. Ik weet wat ik met eigen ogen gezien heb en dat is dat Giroud een behoorlijk aantal ballen die hij van Ozil kreeg niet afgerond heeft.
 
FCB_Catalunya
 
1
30 juli 2020 om 14:33
Özil heeft vroeg afgedaan in zijn carrière en is nu absoluut niet meer van waarde voor Arsenal. Maar ja, hij heeft zo'n dik contract en gaat dat waarschijnlijk nergens anders meer krijgen, dus geef hem eens ongelijk. Van zijn kant vind ik het niet meer dan logisch, doet in mindere mate wat Bale bij Real lijkt te doen.
 
Sirius
 
1
30 juli 2020 om 14:44
Is het nog toeval als drie verschillende spelers die in dezelfde situatie allemaal hetzelfde doen? Bale, Sanchez en Ozil zijn alle drie even oud, hebben alle drie megacontracten en willen die alle drie uitdienen. Eerder konden clubs dergelijke spelers gewoon slijten, maar spelers verdienen tegenwoordig zo astronomisch veel in dat soort gevallen dat je ze niet meer slijt. Bovendien weten dergelijke spelers ook heel goed dat ze dat nooit meer ergens anders gaan verdienen. Ik vind het wel een keer tijd worden dat clubs het in de portemonnee gaan voelen.
 
FCB_Catalunya
 
2
30 juli 2020 om 15:02
Er is gewoon een balancerende factor nodig die de spelerssalarissen meer nivelleert. Daar waar ik (en met mij vast nog veel anderen) hoopten dat Corona zo'n effect zou hebben, lijkt dat geenszins het geval. Laten we wel wezen, het is de markt die zijn werk doet, maar dit soort gevallen komen inderdaad steeds vaker en vaker voor. De oplossing? Ik weet hem niet. Een lager standaardsalaris met de mogelijkheid om het astronomische salaris te bereiken als er x aantal wedstrijden worden gespeeld/doelpunten worden gemaakt/assists gegeven misschien?
 
Sirius
 
0
30 juli 2020 om 18:17
De oplossing is enerzijds heel simpel, anderzijds niet; namelijk de Uefa die z'n beleid volledig aanpast op gelijkheid. Dat gaat nooit gebeuren.
 
kootjai
 
2
30 juli 2020 om 15:47
90% is nog bescheiden, ik zou zeggen 100% blijven tot einde contract. Wekelijks 4ton verdienen voor niks doen, beste baan ter wereld!arsenal was er zelf bij toen ze die contract hadden getekend. Eigen schuld, vooral voor Arsenal. Die hebben de duurste seizoenskaarten, dus kunnen ze makkelijk betalen.
 
bochherief
 
1
30 juli 2020 om 15:56
Tja ozil, wat moet ik er van vinden. Hoe hij erbij zit op de foto, de wally met de brally, dat typeert hem denk ik. Een sierlijke voetballer, die spitsen kan laten renderen, maar ook met een ongelooflijk slap karakter. Laat je als eerste in de steek als er gestreden moet worden. Nu heeft een dik contract en voert niks meer uit. Ik snap ozil heel goed dat ie niet weggaat, had Arsenal maar geen dik contract moeten bieden. Het maakt me alleen boos dat andere spelers die wel van meerwaarde zijn 6x zo weinig verdienen. Alleen maar verliezers in deze kwestie
 
TheRoscoe
 
1
30 juli 2020 om 18:14
Nutteloze speler gebleken in de geschiedenis van Arsenal. Heeft totaal niet gebracht wat er van hem werd verwacht en zit nu Winston Bogarde te spelen. Mag hoor, wij geven hem dat contract, maar ik ben blij wanneer hij vertrekt. Dan is dat eindeloze gezeur rondom zijn persoon ook klaar.
 
bochherief
 
0
30 juli 2020 om 19:50
je hebt wel gelijk, aanvankelijk had ozil nog rendement bij arsenal, maar nadat hij dikke contract kreeg begon hij dramatisch laag in de concentratie te spelen, en er met de pet naar te gooien. maar dat kon je weten he, want ozil is karakterologisch niet sterk, laat zn koppie snel hangen