Zanetti: 'Ik had hem graag bij de Argentijnse ploeg gezien in Rusland'
Dinsdag, 19 juni 2018 om 15:11

Argentinië begon afgelopen zaterdag met een teleurstellend 1-1 gelijkspel tegen IJsland aan het WK in Rusland. De meest opvallende afwezige bij de Argentijnen is Mauro Icardi, die afgelopen seizoen goed was voor 29 doelpunten namens Internazionale. Volgens Javier Zanetti had de 25-jarige spits het 'verdiend' om deel uit te maken van de selectie van Argentinië.

"Ik heb het al eens gezegd en herhaal het nog maar eens: Mauro verdient een kans op basis van wat hij doet en heeft gedaan. Ik had hem graag bij de Argentijnse ploeg gezien hier in Rusland. Maar dat is helaas niet het geval. Hij is nog jong en heeft een veelbelovende toekomst voor zich", zegt Zanetti in gesprek met verschillende Argentijnse media. Icardi speelde tot dusver slechts vier interlands en maakte in november 2017 voor het laatst deel uit van de Argentijnse selectie.

"Ik ga er vanuit dat Icardi in de toekomst wel deel zal uitmaken van de Argentijnse selectie", vervolgt de 144-voudig Argentijns international, die tegenwoordig vice-president van Internazionale is. Na het teleurstellende resultaat in de eerste groepswedstrijd is er de nodige kritiek op bondscoach Jorge Sampaoli. "Dit team heeft geweldige spelers, maar het heeft allemaal tijd nodig. De kwalificatie verliep moeizaam."

"Sampaoli staat ook nog niet zolang aan het roer bij Argentinië en alle veranderingen kunnen niet zo snel worden doorgevoerd. De volgende wedstrijd tegen Kroatië wordt een belangrijke test", besluit Zanetti. Argentinië neemt het komende donderdag in Nizhnij Novgorod op tegen Kroatië, dat zijn eerste groepswedstrijd met 2-0 wist te winnen van Nigeria.

Meer nieuws
   
18:04
18:04
Scorende Thijs Dallinga en Ibrahim Cissoko bezorgen Toulouse drie punten
0
   
18:00
18:00
Dumfries sneert op kampioensfeest met opvallend spandoek naar Theo Hernández
17
   
17:38
17:38
El Gran Derbi: is dit de meest heetgebakerde derby van Spanje?
2
   
17:33
17:33
Cziommer onthult welke Premier League-trainer hij naar Ajax probeerde te brengen
2
   
17:13
17:13
Bologna speelt teleurstellend gelijk, mede door rode kaart voor Sam Beukema
8
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (21)

 
JasperSJ
 
1
19 juni 2018 om 15:23
Tja.. ten koste van wie? Messi? Aguero? Di Maria? Je denkt ana het groepsproces en een team waar je verschillende type spelers in hebt. Waarschijnlijk vond de bondscoach hem niet geschikt.
 
khalid3073wx
 
36
19 juni 2018 om 15:28
Onzin iedereen weet dat dit op basis van zijn relatie met messi wat belachelijk is. Deze is beter dan Higauin op het moment. En als afmaker zeker beter dan Aguero. Aguero is de betere voetballer maar niet afmaker. Deze man is in de 16 zo dodelijk waanzinnig.
 
ForzaZitterd
 
5
19 juni 2018 om 16:07
Precies, dat maakt het nog heerlijker mocht Argentinië niet voorbij de groepsfases gaan. Los van het feit dat Dybala en Aguero ook geweldenaars zijn, zou zo'n verdediger van Ijsland zijn handen vol hebben gehad aan Icardi.
 
Maugaza
 
8
19 juni 2018 om 15:29
Ik denk dat eerder de bondscoach niet geschikt is voor Argentinie.. On: Je bent een geweldige spits als je aan de lopende band scoort in de Serie A. Toch denk ik dat het mede te maken heeft met een aantal relletjes in het verleden dat hij niet mee is genomen. Ik vraag mijzelf af in hoeverre het Argentijnse volk 'fan' is van Icardi...
 
siepie
 
1
19 juni 2018 om 16:14
Daarnaast was de spitspositie nou niet direct het probleem bij Argentinië. Aguero scoorde zelfs de enige goal. Het is zo jammer dat het middenveld niet in staat is om die fantastische voorhoede in stelling te brengen. Ik mag hopen dat Biglia iig niet meer aan de start verschijnt, want hoewel hij ook geen geweldenaar is vond ik het met Banega toch beter lopen.
 
eddiedinho
 
5
19 juni 2018 om 15:25
Een kans verdient hij wellicht wel maar met Higuain, Aguero en Dybala en Messi zit Argentinie prima in de aanvallers ( Higuain en Dybala spelen overigens ook niet alles ). Ik blijf het wel vreemd vinden als Messi daadwerkelijk zijn selecteren heeft tegen gehouden ivm Messi`s vriendschap met Maxi Lopez maar dat blijft gissen uiteindelijk
 
Zizoulogy
 
9
19 juni 2018 om 17:43
Heel vreemd Eddiedinho maar niet minder waar. Belachelijk dat messi zoveel invloed heeft, hopelijk speelt ie zn laatste interlands op dit WK en kan Argentinie verder zonder die stoorzender. Lukt m niet eens om vanaf 11 meter te scoren, die had Icardi er keihard ingejaagd!! Schandalig! En voor Sampoali kwam zeiden ze : het ligt niet aan messi maar aan de bondscoach, nu is er een andere coach en ligt t weer niet aan messi zeker, de beste man is een product uit Catalonie, daarbuiten voelt ie zich niet op zn gemak! Geef mij maar Penaldo dan, 100% vuur en passie , altijd voorop in de strijd en andere mensen aan het motiveren. De grootste van de wereld , alleen CR kan dat
 
Millonario
 
0
20 juni 2018 om 00:57
Zizoulogy, laat dit een lesje voor je zijn in nederigheid. Kan nauwelijks geloven dat ik dit moet doen, maar omdat je ff de weg kwijt bent denk ik dat je profijt aan zal hebben. Hier komt ie dan. `messi een stoorzender` Waar komt dit opeens vandaag? Heb je bronnen? Hoe stoort hij de ploeg? Hij draagt het elftal, zet zich helemaal in en dit is hoe we een speler van dat kaliber behandelen? Nee, dat is pas schandalig. We praten over een penalty als graadmeter. Waar zijn we mee bezig? `product uit Catalonie.` Ik durf te zweren dat ie in Argentina is geboren en getogen. Drie finales gehaald met het nationale elftal, jongen. Drie! `altijd voorop in de strijd en andere mensen aan het motiveren. De grootste van de wereld, alleen CR kan dat.` Deze statement slaagt alles. Wauw zeg, dan moet je wel de beste zijn als je die dingen kan!! Mensen motiveren, moet nogal een talent zijn...hij scoort weer eens een vrijetrap na 45 pogingen en de man kan ineens weer alles. De waan van de dag heerst echt tijdens een wk. Ik zeg nergens dat Cristiano geen topper is, maar jij bent doorgedraaid kerel. Het wk kan een ongezond effect hebben op mensen, dus pas daar mee op. We zijn verdomme nog maar 5 dagen ver.
 
Zizoulogy
 
1
20 juni 2018 om 10:07
Milo/ als je een professor was had ik misschien wat van je wijze les kunnen leren, nu ben je gewoon “ a guy “ op een forum. Stoorzender : alle ballen moeten op mij , ik ben de captain ik wil het spel maken en ik wil geen afmakers zoals Icardi of Higauin in de basis hier want ik wil shinen. Wat de beste messi niet echt lukt he, dat shinen. En het is niet een penalty als graadmeter, het is DE penalty als graadmeter, het is niet een penalty dat ze 5-0 voor staan, dan lukt het hem wel om die binnen te schieten, nu met de druk vol erop zie je duidelijk dat er maar weinig speciaals aan deze man is, alsof ie t expres doet bij Argentinie. En ja CR is gewoon uniek, hij trekt iedereen mee in zijn drive, dat is speciaal. In Madrid plukken we nu al 5 jaar lang de vruchten ervan, met hem in het veld sta je al 1-0 voor, dat straalt messi niet uit bij Arg, in het Camp Nou wel wat meer maar bij Arg alles behalve. Ik denk serieus dat Arg het in de toekomst beter gaat doen zonder messi, ze bouwen nu te veel op hem want hij is de voetbalgod dus geef hem de bal maar denken ze. Tegenstanders zijn ook niet dom. En als laatst, ik heb niets tegen messi, ik hoop dat hij het goed doet, hij is de reden dat CR7 zo uniek is en het zover geschopt heeft maar ik wil messi nog weleens zien doen wat CR7 op 33jarige leeftijd doet. Maar het feit dat Icardi er niet bij is vanwege messi zijn voorkeur maakt me wel woest van binnen. Die jongen heeft zn beste seizoen ooit gedraaid bij Internazionale. Al bij al, het WK is nog maar net onderweg maar Arg speelt morgen al een soort finale tegen de Kroaten onder leiding van Luka Modric, de enige echte LM10 haha! Veel plezier met het WK nog
 
Japie_Krekel
 
24
19 juni 2018 om 15:38
omdat de bonden iedere bondscoach maar carte blanche geven en nooit een keer tot de orde roepen, zijn al die bondscoaches nu losgeslagen projectielen geworden die niet meer selecteren op sportieve gronden maar op hun eigen waanideeen van "groepsprocessen" en het "ik mag je gehalte". Low laat Sane thuis die een geweldig seizoen heeft gedraaid bij City en de enige flankspeler van Duitsland is die diepgang en snelheid heeft. Martinez laat een van de uitblinkers van CL finalist AS Roma Naingolan thuis maar neemt wel een hoop andere middelmaat mee en Sampaoli flikt het nu met Icardi die het geweldig doet bij Inter. Blind passeerde totaal ongeloofwaardig Ziyech die we nu kwijt zijn aan Marokko en zo worden er wel meer achterlijke dingen gedaan ongelofelijk dat dit soort mensen met dit soort bizarre beslissingen weg komen zonder dat ook maar iemand er iets aan doet. sinds wanneer is een simpele coach belangrijker geworden dan de sterspelers van een land of team?
 
simo1975
 
3
19 juni 2018 om 15:54
Japie ,het gaat weer over Argentinië
 
Japie_Krekel
 
6
19 juni 2018 om 16:11
@simo1975 klopt maar Sampaoli is niet de enige bondscoach die vreemde beslissingen neemt. ik vind het gewoon niet kunnen dat deze mensen overal maar mee weg komen en dat ze denken dat ze belangrijker zijn dan dat ze daadwerkelijk zijn door spelers thuis te laten die vaak sportief meer hebben gepresteerd dan wat deze mensen als coach hebben gepresteerd. dan overschat je je rol echt schromelijk als trainer zijnde
 
XIII
 
3
19 juni 2018 om 16:52
Helemaal met je eens! Ik vind het gewoon zwak van de trainers. Een echte toptrainer kiest gewoon zijn beste spelers en zorgt ervoor dat er een goed team staat. Dat gedoe met verkeerd invloed of iets te hebben in de groep als excuus gebruiken om ze niet te selecteren maakt het alleen maar erger.
 
Almogaver
 
2
19 juni 2018 om 18:02
Met alles wat Löw bereikt heeft, zou je wel een volslagen idioot zijn als je hem wil vertellen wat hij moet doen. Blind is verdwenen en dan houdt je van al jouw voorbeelden Martinez(die tot nu toe goed presteert) en Sampaoli over.
 
simo1975
 
0
19 juni 2018 om 15:53
Als ze hem wel hadden meegenomen en higuan thuis gelaten,dan zouden ze zeggen waarom hebben ze hem niet meegenomen ?
 
NielsHogewoning
 
6
19 juni 2018 om 16:13
Hij heeft maar 4 aanvallers geselecteerd laat gewoon een middenvelder thuis en neem icardi mee