'Ze hebben het dubbele betaald van wat Guus Til eigenlijk waard is'
Woensdag, 1 januari 2020 om 15:45

Guus Til maakte afgelopen zomer voor achttien miljoen euro de overstap van AZ naar Spartak Moskou, al kan de middenvelder bij de Russische topclub niet altijd rekenen op een basisplaats. Vasili Berezutski, die onder Leonid Slutsky bij Vitesse als assistent-trainer fungeerde tot het vertrek van laatstgenoemde vorige maand, houdt echter vertrouwen in Til, die volgens de oud-verdediger in zijn speelstijl iets wegheeft van een Spartak-legende.

"Het is een goede voetballer die in zijn manier van spelen lijkt op Yegor Titov", verwijst Berezutski bij het Russische Match TV naar de oud-middenvelder die tussen 1995 en 2008 voor Spartak uitkwam. De voormalige rechterhand van Slutsky denkt dat Til snel weer regelmatig aan spelen toekomt. "Het is een jonge en getalenteerde speler." Berezutski vindt het transferbedrag dat voor Til is neergelegd wel behoorlijk aan de hoge kant. "Hij is dat geld niet waard. In mijn optiek heeft Spartak het dubbele betaald van wat hij eigenlijk waard is." Til kwam tot dusver tot een doelpunt en twee assists in dertien competitiewedstrijden.

Berezutski laat zich ook uit over het vervolg van zijn trainersloopbaan. Een rol als assistent van Slutsky bij Rubin Kazan zit er wat hem betreft niet in. "We gaan niet met Slutsky mee naar Kazan", bevestigt de oud-international van Rusland. "Ik wacht af tot de zomer, dan kan ik namelijk een prolicentie aanvragen. Het is mijn doel om als hoofdtrainer ergens aan de slag te gaan, dat lijkt me interessanter dan als assistent verdergaan."

Bij Vitesse werkte Berezutski samen met zijn tweelingbroer Aleksei en het is niet ondenkbaar dat het duo op termijn weer samen aan een nieuw project begint. "Dat is zeker mogelijk. Met ons beide in de rol van hoofdtrainer. Eentje die op de voorgrond treedt, en de ander die in de luwte blijft. Dat maakt eigenlijk weinig uit, het is daarnaast ook mogelijk dat we allebei een andere kant opgaan."

Meer nieuws
   
21:09
21:09
Perez loopt vooruit op PSV-transfer: '35 miljoen is toch wel heel veel geld?'
9
   
21:00
21:00
De EK-selectie van Spanje: dit zijn de spelers die kans maken
7
   
20:59
20:59
Paris Saint-Germain wederom kampioen van Frankrijk na nederlaag AS Monaco
9
   
20:31
20:31
Prolongatie titel definitief uitgesloten voor Royal Antwerp na nieuwe nederlaag
1
   
20:30
20:30
El Gran Derbi: is dit de meest heetgebakerde derby van Spanje?
4
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (25)

 
TVL11
 
35
1 januari 2020 om 16:46
Til is ook helemaal niet zo’n groot talent, Neemt niet weg dat AZ gewoon 30 miljoen moet vragen voor Stengs of Boadu en anders houden.
 
tinus45
 
17
1 januari 2020 om 17:02
Til is wel degelijk een groot talent anders debuteert je niet in de hoofdmacht van je club op jonge leeftijd, scoor je gelijk, word je vervolgens aanvoerder, scoor je er 10 als middenvelder en maak je een mega transfer.....wat moet een talent uit eigen huis in jou ogen nog meer hebben.
 
TVL11
 
15
1 januari 2020 om 17:42
Hij heeft niet het talent van gasten als Stengs, Kökcu, Ihattaren etc. Gewoon een prima speler maar 18 miljoen was gewoon teveel.
 
falonso
 
2
1 januari 2020 om 17:48
Op je debuut scoren, maakt je nog geen groot talent. Jong debuteren en scoren betekent niet dat je een goede voetballer wordt. Er 10 scoren als middenvelder is knap, maar ook dat maakt je nog geen groot talent. Til is een hele nuttige speler, die bij veel ploegen een toegevoegde waarde heeft als hij goed wordt gebruikt. Maar hij is geen talent zoals bijvoorbeeld Ihattaren. Dat is toch echt een ander niveau. En daar is ook niks mis mee.
 
tinus45
 
8
1 januari 2020 om 18:05
Als ihattaren als maatstaf geldt voor talent of niet dan zijn er weinig talenten te vinden hoor, maar allicht ligt mijn latje voor talent wat lagee
 
TVL11
 
13
1 januari 2020 om 18:26
Til is een leuke speler maar niets bijzonders, niet veel beter dan een Ramselaar of Maher. Vind hem ook beduidend minder dan de jonkies die er nu staan bij AZ.
 
tinus45
 
4
1 januari 2020 om 18:50
Maar je geeft bijvoorbeeld ook een Kökcu aan.....wat heeft die meer dan een Til of zit je gewoon af te geven op een speler waaraan Az, terrecht imo, veel geld aan heeft verdiend.en nogmaals....iemand die er op jonge leeftijd staat en ook gelijk belangrijk is is voor mij een talent.....waar je ook speelt, of zoals hierboven eerder gevraagd,.....waar moet een talent aan voldoen in jou ogen.
 
TVL11
 
5
1 januari 2020 om 20:04
Kökcu is technisch een stuk beter. Til heeft goede positionering en scorend vermogen, het is trouwens ook een leiderstype.
 
shota1
 
0
1 januari 2020 om 22:48
Niet het technische talent nee. Maar ik dek toch liever 90 minuten stengs en Boadu bij elkaar dan dat ik 90 min Til moet dekken. Iedereen onderschat dat Til fysiek veel dieper kan gaan dan menig tegenstander en ook nog eens enorm goed kan positioneren. Dit terwijl stengs en Boadu sukkelend tot de Middenlijn teruggaan. Andere gave noem ik het maar
 
falonso
 
5
1 januari 2020 om 17:45
Dan hebben de AZ fans toch gelijk, als Til maar zo’n modale voetballer is? Boadu en Stengs zijn zeer talentvol, dus die zullen dan wel meer opbrengen.
 
GOAT1908
 
19
1 januari 2020 om 17:26
Dit wist iedereen toch al toen die weg ging?
 
Moridin
 
5
1 januari 2020 om 17:47
Titov was in mijn herinnering een geniale speler. Til werkt hard en heeft een neusje voor de goal, maar is niet 'geniaal'.
 
Bossie
 
0
1 januari 2020 om 18:29
Misschien is hij gewoon minder geschikt voor het spel wat ze bij Moskou spelen. Dan hebben ze gewoon de verkeerde soort speler aan getrokken.
 
Oelie Wapper
 
10
1 januari 2020 om 18:57
Als je in de laatste dagen van de transferperiode voor de aanvoerder van AZ komt, die nog een langdurig contract heeft, ja, dan betaal je de hoofdprijs. En die is dan precies zoveel als hij (op dat moment) "waard" is, want waarde van "unieke producten" (zoals voetballers zijn) wordt maar op een moment bepaald en dat is op het moment van koop, als een verkoper en een koper tot overeenstemming komen. Alle andere momenten in een loopbaan van een voetballer is "waarde" een nietszeggend begrip.en als de vergelijking met Stengs en Boadu gemaakt wordt, daarvan wordt de waarde ook pas bepaald op het moment van vertrek, maar ik denk dat AZ hen in de winter helemaal niet gaan verkopen (behalve als er écht "stupid money" wordt geboden) en dat zij in de zomer niet voor een bedrag gaan vertrekken lager dan dat van Til. Zeker als ze ook nog eens een EK mee zouden maken.
 
houtapp
 
0
1 januari 2020 om 23:43
Het is bij veel transfers net wat de gek er op dat moment voor geeft of hoe goed een zaakwaarnemer of club de prijs kan opdrijven. Zeker tegenwoordig worden er absurde bedragen betaald voor spelers. Zo’n Maguire en ook de Ligt zijn hun transferbedrag in mijn ogen ook niet of nog niet waard. Maar ook voor Neymar is veel te veel betaald naar gelang hij heeft laten zien.