'Ze spelen het beste voetbal van Europa en ik houd ook van die Italiaan'
Dinsdag, 17 oktober 2017 om 11:00

Voetbalminnend Europa kijkt reikhalzend uit naar de topper in de Champions League van dinsdagavond tussen Manchester City en Napoli. Beide teams maken dit seizoen grote indruk met attractief voetbal en Fernandinho stelt zelfs dat er op dit moment geen maat staat op het spel van de Italianen.

Napoli liet dit seizoen nog geen punten liggen in de Serie A en scoorde in 8 competitiewedstrijden al 26 keer. "Ze spelen momenteel het beste voetbal van Europa", zegt de middenvelder van Manchester City in aanloop naar de ontmoeting in het Etihad Stadium tegen La Gazzetta dello Sport. "Het is een doelpuntenmachine die garant staat voor spektakel. De ploegen in Italië doen niet veel voor elkaar onder, maar Napoli lijkt net dat beetje extra te hebben."

Fernandinho is met name onder de indruk van de aanvalslinie van Napoli. "Dries Mertens heeft zich bewezen als een geweldige spits met een neusje voor de goal, terwijl José María Callejón en Marek Hamsik bewezen topspelers zijn. Ik houd ook van die Italiaan, Lorenzo Insigne. Hij schiet als een superster. Napoli beschikt echter ook over een geweldig middenveld en een sterke verdediging", vervolgt de Braziliaan, die, ondanks de uitstekende vorm waarin Manchester City momenteel in verkeert, een lastige wedstrijd verwacht. "De Champions League is anders dan de Premier League. Het wordt moeilijk, maar we willen winnen."

Meer nieuws
   
07:02
07:02
De Telegraaf: Geertruida 'wil dolgraag naar Liverpool' en staat ook op de radar
17
   
07:00
07:00
Arne Slot: de trainer die 'sleeping giant' Feyenoord wakker maakte
17
   
06:00
06:00
Word lid van onze WhatsApp Channels en mis niets meer van jouw favoriete club!
8
   
23:58
23:58
Feyenoord kan in elk geval één potentiële vervanger van Slot doorstrepen
9
   
23:38
23:38
Sporting Portugal kan landstitel ruiken na spectaculaire comeback tegen Porto
7
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (5)

 
TimMatavz7
 
12
17 oktober 2017 om 11:09
Of ze het beste/mooiste spelen van heel Europa durf ik niet te zeggen, maar vind het altijd een feest om naar Napoli te kijken. Zoveel snelheid, creativiteit en aanvallend vermogen zie je in weinig teams. Geen eindeloos gebrei maar direct voetbal.
 
Stevie_G
 
4
17 oktober 2017 om 11:18
Wat een wedstrijd zeg. Fernandinho is overigens erg bescheiden, als je ziet hoe City speelt schat ik hun momenteel als best voetballende ploeg in. De Bruyne, Jesus... Ongekend goed afgelopen weekend.
 
Chygrynsky
 
0
17 oktober 2017 om 12:26
Ja vooral De Bruyne. Hij was indirect en direct toch wel verantwoordelijk voor 5 van de 7 goals. Ik zie hem ook Napoli in zijn eentje slopen vanavond.
 
Stevie_G
 
0
17 oktober 2017 om 12:51
De Bruyne was echt puur genot voor het oog. Die lage voorzet op Jesus en met name die diagonale pass op Sane door het hart van het centrum, buitengewone klasse. Hughes gaf hem naderhand terecht een mooi compliment: At 3-2, we had a chance but he (De Bruyne) grabbed the initiative and decided it wasn't acceptable for the game to be that close.
 
LosBlancos1999
 
6
17 oktober 2017 om 12:11
Laat Napoli nou net spelen tegen het enige team dat nog beter voetbal laat zien op het moment.