Zeventienjarige klopt aan de deur bij Feyenoord: 'Geef hem een echte kans'
Zondag, 6 oktober 2019 om 08:01

Naoufal Bannis maakte in de zomer indruk in de voorbereiding van Feyenoord op het nieuwe seizoen. De zeventienjarige spits maakt deel uit van de A-selectie van Jaap Stam, maar het ontbreekt vooralsnog aan wedstrijdritme. Bannis mocht tot dusver in zes officiële duels als invaller binnen de lijnen komen; in totaal goed voor negentig minuten.

"Naoufal is een sterke persoonlijkheid. Hij weet precies wat hij wil en wat hij daarvoor moet doen en laten", verzekert bondscoach Peter van der Veen van Nederland Onder-17 in gesprek met de NOS. "Een eigenzinnige jongen, met een enorme drive. Durft naar mij toe te komen als hij er een keer naast staat. Dan wil hij uitleg. Dat tekent hem ook. Een toptalent."

Dennis van Eersel, sportverslaggever van RTV Rijnmond, snapt aan de ene kant dat Bannis niet meteen een echte kans van Stam krijgt. "Hij heeft Nicolai Jörgensen voor zich en Jaap Stam kiest bij absentie van hem nu liever voor een buitenspeler als Luis Sinisterra in de punt van de aanval. Geef Bannis een keer een echte kans. Nu blijft het veelal beperkt tot korte invalbeurten."

"Iedereen ziet wel de potentie van deze jongen. Fysiek moet Bannis nog wel stappen maken, maar je ziet bijvoorbeeld zijn klasse terug in zijn loopacties." Van der Veen erkent de fysieke achterstand van Bannis. "Tegen AZ kreeg Naoufal op de achterlijn een flinke duw van Ron Vlaar. Dan is het echt de man tegen het jongetje. Hij zal het krachthonk in moeten, zonder zijn snelheid te verliezen."

Van der Veen denkt dat de huidige situatie van Bannis bij Feyenoord niet een probleem is. "Hij traint elke dag met de besten. Daar wordt hij ook beter van. Ik maak mij geen zorgen. Feyenoord vult dat echt wel prima in." Van Eersel hoopt in ieder geval niet op een 'Dylan Vente-scenario'. "Zeker volgend seizoen zal hij meer minuten moeten gaan maken. Anders is het verstandig om elders te kijken."

Meer nieuws
   
21:09
21:09
Perez loopt vooruit op PSV-transfer: '35 miljoen is toch wel heel veel geld?'
1
   
21:00
21:00
De EK-selectie van Spanje: dit zijn de spelers die kans maken
7
   
20:59
20:59
Paris Saint-Germain wederom kampioen van Frankrijk na nederlaag AS Monaco
1
   
20:31
20:31
Prolongatie titel definitief uitgesloten voor Royal Antwerp na nieuwe nederlaag
0
   
20:30
20:30
El Gran Derbi: is dit de meest heetgebakerde derby van Spanje?
4
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (43)

 
FR_JC
 
28
6 oktober 2019 om 08:40
Heerlijk ventje is Bannis, snel, behendig en wil altijd naar de goal toe. Had zelf ook gehoopt dat hij nog meer minuten zou maken maar die komen nog wel. Inderdaad zal Bannis ff aan de gewichten moeten gaan hangen, beetje meer massa kweken. Hij komt er wel, goed spelertje en een leuk joch.
 
NJfromVOL
 
3
6 oktober 2019 om 10:47
IK zou hem ook graag vaker zien opdraven, maar ben ook bang voor het Vente effect. Het ontbreken van de piramide komt ook hier weer kijken. talenten als Aeb, Bannis, Arzakan maar ook Burger zouden mogelijk verder in hun ontwikkeling zijn als ze wekelijks onder grotere weerstand zouden moeten presteren. ZSM instromen al is het 2 klassen lager.
 
MGMV
 
5
6 oktober 2019 om 10:52
De geruchten over het instromen doen (gelukkig) wel de rondte op Varkenoord. Laten we inderdaad hopen dat het waar is en we die weerstand kunnen krijgen.
 
FR_JC
 
2
6 oktober 2019 om 11:15
Mgmv; De geruchten over instromen doen inderdaad weer de ronde, echter is dat momenteel onmogelijk omdat de piramide gesloten is. 3 klassen lager beginnen zoals ik begreep is een mogelijkheid maar promoveren en degraderen is verwijderd doordat de amateurs niet willen promoveren?
 
RomanEmpire010
 
4
6 oktober 2019 om 12:07
Je hebt gewoon de boot gemist door onkunde van Van Geel. Soms moet je investeren in iets om er meer geld uit te krijgen. Er was niet veel, maar wat er was gaf hij liever uit aan de selectie ipv aan de toekomst van de club. Alle clubs die met hun Jong team in de KKD actief zijn hebben profijt en bij ons worden de jeugdspelers die kans hebben op doorbreken verwaarloosd doordat ze geen tegenstand krijgen en het moeten doen met luttele minuten als invaller. Het is gewoon te triest voor woorden wat voor beleid er wordt gevoerd bij Feyenoord en dat geldt niet voor de afgelopen tien jaar.. Dan praten we over een periode van misschien al 30 jaar. Structureel gaat het mis, maar de RvC / het bestuur mag lekker blijven zitten. Elke keer worden er weer nieuwe TD’s en AD’s aangesteld, maar echte verandering zie ik niets. Het wordt tijd voor een enorm grote schoonmaak binnen de club; de echte rotte appels moeten eruit, maar dat gaat natuurlijk nooit gebeuren.
 
Ijsmuts
 
1
6 oktober 2019 om 12:25
Wat een hoop woorden voor een leeg comment zeg. Welke mensen die er nu zitten zijn schuldig aan de ellende van de afgelopen 30 jaar? Je roept om een grote schoonmaak, dan kun je vast inhoudelijk wel uitleggen wie er weg moeten toch?
 
RomanEmpire010
 
1
6 oktober 2019 om 13:25
Waar zeg ik dat de mensen die er nu zitten schuldig zijn aan wat er ca. 30-35 jaar geleden is ingezet? Ik geef aan dat de problemen van Feyenoord niet iets van het laatste decennium zijn, maar dat het al 30-35 jaar structureel misgaat. Blijft moeilijk he, begrijpend lezen. Iets met een hoofd en leeg, niet een comment en leeg
 
NJfromVOL
 
0
6 oktober 2019 om 13:37
Nou nou ... Ik lees dat je "een enorm grote schoonmaak binnen de club" wilt. Ijsmuts stelt de terechte vraag aan jou wie er dan weg moeten en waarom. Vervolgens kan je hoog van de toren blazen, maar dat maakt je comment er niet minder inhoudsloos op.
 
wolterx
 
4
6 oktober 2019 om 10:57
De 2002 groep begint langzaam steeds meer minuten te krijgen. Ihattaren bij PSV doet het voortreffelijk, Bannis valt geregeld in, Gravenberch genomineerd voor beste speler eerste periode in KKD en zit vandaag weer bij selectie van Ajax 1, Hoever scoorde vorige week voor Liverpool in de beker, Maatsen zijn de debuut voor Chelsea vorige week in de beker. Taabouni vaker bij Jong AZ er al bij en zal dit seizoen vast nog wel debuteren. Zie Taylor bij Ajax dit seizoen ook debuut nog meepakken. Welliswaar een Engelsman maar Madueke bij PSV zat al keer op de bank. Jonge jongens met veel talent die langzaamaan stap naar eerste aan het zetten zijn.
 
Scepticus38
 
3
6 oktober 2019 om 11:23
Kenneth Taylor is gewoon een Nederlander hoor en heeft alle jeugdselecties van Oranje doorlopen. Sterker nog, hij was zelfs de aanvoerder van Oranje O17 dat in mei de EK heeft gewonnen. Hij heeft een Engelse naam, maar Ihattaren en Madueke zijn ook niet echt Nederlandse namen. De wereld is tegenwoordig en stuk kleiner dan vroeger.
 
wolterx
 
12
6 oktober 2019 om 11:54
Dat weet ik, ken Kenneth redelijk goed. Spreek zijn vader ook nog geregeld, noemde Madueke een Engelsman, niet Taylor. Niet vreemd aangezien Madueke voor Engelse jeugdelftallen uitkomt en niets met Nederland heeft behalve zijn huidige club PSV.
 
swissneurtral
 
17
6 oktober 2019 om 09:11
Heerlijke voetballer, speelt echt om het publiek te vermaken. Die komt er wel. Echter trouwens schrikbarend hoe weinig talenten er doorbreken bij Feyenoord.. jarenlang de rinus Michels award gekregen maar toch vergeleken met Ajax en psv is het echt heel mager...
 
repuiztav
 
11
6 oktober 2019 om 09:34
Huh?! Er breekt helemaal niet weinig door. Genoeg talent die de kans krijgen, alleen is dit niet de lichting van de echte toptalenten. Die lichting komt er wel aan overigens.
 
Vegitosan
 
17
6 oktober 2019 om 10:36
“Die lichtin komt er wel aan overigens” Dat wordt al jaren geroepen door ons.
 
repuiztav
 
2
6 oktober 2019 om 11:47
Ja, en dat is raar? Die lichting is ook nog niet oud genoeg. Dus wel logisch dat dat al jaren wordt geroepen.
 
RomanEmpire010
 
0
6 oktober 2019 om 13:34
Welke lichting doel je op dan? De lichting die, net als de afgelopen lichtingen, even mogen ruiken aan het eerste en vervolgens 2-3 jaar stil staan in hun ontwikkeling door te weinig wedstrijden en tegenstand? Dan verdwijnen ook de ‘toplichtingen’ naar de achtergrond, net als gaat gebeuren met iemand als Bijlow. Prima dat Vermeer erin staat, maar Bijlow had al drie jaar (!) KKD / Eredivisie ervaring kunnen hebben. Vente idem dito. In de huidige selectie geldt dat ook voor jongens als Bannis, El Bouchataoui, etc.. Allemaal jongens die stil blijven staan als ze niet gaan spelen. Bij Feyenoord weet men niet hoe ze met talent moeten omgaan en de grootste nederlaag van de afgelopen jaren is het missen van de voetbalpiramide geweest, iets waar Ajax, PSV (een club die qua jeugd mijlenver achterliep op Feyenoord) en AZ nu de vruchten van plukken. Dus ik vraag nogmaals: welke lichtingen? Want de twee basisspelers die ik op dit moment zie uit de eigen jeugd, zijn Rick Karsdorp (nota bene gehuurd van Roma) en Leroy Fer, wie zijn sporen inmiddels verdient heeft en een ervaren kracht is. De rest vertoeft op de bank en in Jong Feyenoord; een plek waar ze niet beter worden.
 
Peter_Selie
 
11
6 oktober 2019 om 09:52
Bekijk even de selectie van het WK 2014 hoeveel spelers met een Feyenoord achtergrond er zaten. Dat was in de periode dat ze steeds de Rinus Michels award wonnen. En daarna zijn er ook genoeg talenten doorgebroken. Volgens mij won Feyenoord hem niet afgelopen jaar...
 
MGMV
 
6
6 oktober 2019 om 10:46
Kokcu breekt nu door, Bannis klopt op de deur, Geertruida maakt z'n minuten, Azarkan heeft z'n debuut al gemaakt. En dan zijn de meeste jongens zelfs pas 17/18 jaar en komt er nog wel wat aan.. De (twee) lichting(en) hiervoor zat helaas weinig bij. Valt allemaal reuze mee.
 
wazza
 
4
6 oktober 2019 om 11:29
Bannis, Kokcu, Burger, Bijlow, Malacia, Geertruida, Azarkan.. Toch een aardig rijtje. Bannis, Kokcu, Burger en Azarkan zullen wel doorbreken en basisspeler worden (of zoals Kokcu al zijn). De lichting hierna is ook erg sterk en met Belarbi heb je een jongen die voor Bannis niet onder doet. Ik maak me totaal geen zorgen en ik zie nog steeds meer zelfopgeleide jongens in de Kuip rondlopen dan in de Arena. PSV heeft er ook niet zoveel trouwens. Ihattaren, Sadilek, Gakpo en Rosario? Malen is twee jaar geleden overgenomen van Arsenal en in Jong geplaatst en Bergwijn is ook al even doorgebroken.
 
4e man
 
2
6 oktober 2019 om 09:13
Gebrek aan wedstrijdritme? Hoezo ? Is hij geblesseerd geweest ? Ik neem aan dat hij wel iedere week speelt , al is het niet in het eerste .
 
repuiztav
 
7
6 oktober 2019 om 09:34
Speelt ook mee met Jong Feyenoord en O19
 
Peter_Selie
 
0
6 oktober 2019 om 09:53
Wedstrijdritme op het hoogste niveau. Steeds een beetje invallen dan kom je niet snel op het niveau.
 
FR_JC
 
4
6 oktober 2019 om 09:58
Kan ook niet iedere wedstrijd wekelijks en volledig met het eerste meedoen. Nog niet.
 
Futures
 
5
6 oktober 2019 om 09:14
Gezien zijn bouw zal hij nooit de breedste worden en bijvoorbeeld een duel op fysieke kracht nooit winnen van een Vlaar. Eigenlijk hoeft dat ook niet. Als je goed kan voetballen heb je dat ook veel minder nodig.
 
palko
 
11
6 oktober 2019 om 09:51
Naouffal Banis scoorde gisteren ook tegen AZ onder 19. Bannis was steeds aanspeelbaar en zorgde voor dreiging. AZ -19 viel me wat tegen. De enige speler die er bij AZ boven uitstak was verdediger Thijs Veldhuis die, volgens mij, beter bij FC Twente had kunnen blijven. Waar hij zeker al een basisplaats had gehad. De Alkmaarders verloren uiteindelijk met 2-1 op Varkenoord.
 
wolterx
 
4
6 oktober 2019 om 10:54
Speelde Taabouni en Allouch mee bij AZ? Zeker eerst genoemde is een heerlijke speler. Heel knap dat ze die hebben kunnen behouden.
 
palko
 
1
6 oktober 2019 om 14:17
@wolterx, ik heb het opstellingen bulletin helaas niet meegenomen. Allouch Suliman o.i.d. deed wel mee. De naam Taabouni kan ik me niet herinneren. Een gelijkspel zat er tot het laatst in. Overigens een prachtig nieuw complex waar de Feyenoord Academy (sportcomplex Varkenoord) sinds kort op speelt.
 
wolterx
 
0
7 oktober 2019 om 13:01
Ga binnenkort eens kijken bij nieuwe complex, nog niet geweest dit jaar. Soulyman Allouch heet hij inderdaad. Taabouni is een kleine creatieve speler, speelt vaker als nummer 10. Van Marokkaanse origine, mooie speler.
 
Buakaw
 
6
6 oktober 2019 om 10:22
Echt een heel groot talent net als Azarkan. Vind het altijd zo jammer hoe weinig kansen talenten krijgen bij Feyenoord. Kijk AZ, Stengs en Boadu debuten op hun 17e? Raken zwaar geblesseerd komen terug en staan gewoon nog steeds in de basis.
 
MGMV
 
2
6 oktober 2019 om 10:50
Achja, laten we anders Berghuis op de bank zetten om talenten maar minuten te laten maken. Presteren hoeft niet. Als de ruimte er is, biedt Stam tot nu toe de minuten aan jeugdspelers als Azarkan, Burger, Geertruida, Bannis.
 
Buakaw
 
2
6 oktober 2019 om 11:11
Gebruik je altijd het ene uiterste in je argument? Wie heeft het over Berghuis, tuurlijk moet die basis staan. Er zijn ook nog 2 andere plekken in de aanval hè en die zijn niet zo onomstreden. Sinisterra mag overigens wel in de basis van mij echt een groot talent. Maar hij is geen spits. En Larsson draait op de laatste potjes na voor geen meter maar blijft het vertrouwen krijgen. Net als Narsingh die als die al niet basis is steevast de eerste wissel is in de aanval. Waarom krijgen jeugdspelers niet die vertrouwen?
 
FR_JC
 
0
6 oktober 2019 om 11:23
Buakaw; Talenten krijgen toch kansen dit seizoen van Stam, er staan al 4 talenten meer op het veld dan in de 4 jaar ervoor onder Gio... Ben het wel eens met je over Narsing, als er gewisseld word voor een aanvaller zou dit makkelijk Bannis kunnen zijn, dat is nml een spits. Larsson die speelt idd de laatste 2 wedstrijden goed, ervoor zeer wisselvallig en zou je Azarkan weleens op die plek kunnen zetten, ook zo'n heerlijk talent.
 
Raubaht
 
3
6 oktober 2019 om 11:32
Bannis klopt aan de deur ? Vraag ik me af welke deur. Datgene wat ik van hem zag schrok ik zeer van, zo slecht.als een wedstrijd zo goed als gespeeld is kan je hem een kwartiertje mee laten doen maar zeker niet meer.maar ik betwijfel überhaupt of die ooit op het niveau van Feyenoord komt.
 
feye88
 
2
6 oktober 2019 om 13:23
Droevige provocatie.
 
Raubaht
 
0
6 oktober 2019 om 13:47
Hoezo provocatie ? Ik betwijfel serieus of hij het niveau gaat halen wat hem wordt toegeschreven. Bij Feyenoord zijn ze iets te snel en voorbarig met het ophemelen van talenten.vente en Achahbar waren zogenaamd ook toekomstige topspitsen. Verder zie ik bij Feyenoord geen supertalent rond lopen. Kokcu doet het aardig en Geertruida laat af en toe iets leuks zien maar zijn ook geen supertalenten die zicht hebben op een vaste basisplaats bij Feyenoord. Het zijn spelertjes die uiteindelijk bij een club als Utrecht of Heerenveen terecht komen. De Nederlandse middenmoot, misschien subtop, is hun top.
 
FRotank
 
0
6 oktober 2019 om 12:06
Dat komt goed als Jong Feyenoord volgend seizoen de voetbalpiramide instapt.
 
AFCA_Babel
 
0
6 oktober 2019 om 14:10
Het is zonde dat Feyenoord zo lijd! En dat ze spelers als Dervisoglu en Dumfries hebben laten lopen om hoek bij Sparta. Die jongens waren zeker een versterking geweest voor de club. En wel zeven miljoen uitgeven voor een Argentijn die tot op heden nog niets van die zeven miljoen heeft bewezen een versterking te zijn. Ze zullen in Rotterdam hun ogen moet richten op jongens als Duarte van Sparta, Vrousai, Pavlidis van Willem II, Linssen van Vitesse dit zouden eventueel goede versterkingen kunnen zijn. Kijk in België of in Frankrijk of je een grote afrikaanse beul kan vinden. En het klinkt misschien raar om dit te zeggen als ajacied. Maar ik hoop gewoon dat we met zn allen het nederlandse voetbal omhoog kunnen krikken naar een nieuw ultiem niveau. En dat we niet alleen met Ajax iets kunnen betekenen in Europa. Maar ook met Feyenoord, AZ en PSV maar ook met de rest die europees voetbal halen in de toekomst. En dat we jonge talenten als bijvoorbeeld Bannis kunt behouden in Nederland. Amen!!