Zidane juicht: 'Niemand kan de impact van deze spelers uitwissen'
Zaterdag, 16 maart 2019 om 20:48

Zinédine Zidane kijkt tevreden terug op zijn rentree bij Real Madrid. De opvolger van Santiago Solari begon zijn tweede dienstverband als trainer met een 2-0 overwinning op Celta de Vigo. De wijzigingen die Zidane doorvoerde in de opstelling ten opzichte van Solari, pakten goed uit. Na afloop geeft de Fransman tekst en uitleg over zijn veelbesproken keuzes.

Thibaut Courtois, Sergio Reguilón, Nacho en Dani Ceballos verdwenen ten opzichte van het laatste competitieduel van Real Madrid allen uit de basis, terwijl Casemiro een schorsing uitzat. Het betekende dat Keylor Navas, Marcelo, Isco en Gareth Bale terugkeerden in de basis; Sergio Ramos maakte zijn rentree na een schorsing. Navas was belangrijk met een aantal goede reddingen en na afloop stelt Zidane dat de Costa Ricaan het verdient om in actie te komen.

"Ik waardeer ze allebei", vertelt de oefenmeester over zijn doelmannen. "Thibaut heeft bewezen dat hij een fantastische keeper is. Maar ik wil ook dat Keylor zich een belangrijk onderdeel van de ploeg blijft voelen. Ik ben niet vergeten wat hij allemaal heeft laten zien bij de club. Hij speelde steeds minder, maar hij moet juist spelen." Zidane deed een beroep op de 'grote namen', met wie hij tijdens zijn eerste tijdperk in Madrid al een goede relatie onderhield.

"Niemand kan de impact van deze spelers uitwissen. Ik reken op iedereen, dus ook op Courtois en Sergio Reguilón. Maar Keylor, Marcelo en Isco zijn heel goede spelers", benadrukt Zidane. "Het belangrijkste was dat we vandaag zouden winnen. Ik ben dus heel gelukkig. We moesten vandaag geduld betrachten op het veld. Aan het eind van de eerste helft en in de tweede helft ging het beter lopen. We hebben nog tien wedstrijden te gaan en we willen het seizoen goed afsluiten."

In gesprek met beIN Sports voegt Zidane toe dat er niet zoveel is veranderd, sinds hij afscheid nam van Real Madrid in mei 2018. "Ik ben al snel weer in mijn oude gewoonten gevallen", lacht hij. "Het team is vastberaden om het seizoen goed af te sluiten. Het was een teleurstellend seizoen, zonder prijzen (afgezien van het WK voor clubteams, red.), maar je moet niet alles bij het oud vuil zetten. De ploeg heeft dit seizoen ook goede dingen laten zien."

Meer nieuws
   
21:47
21:47
The Times weet welke rol Slot precies gaat krijgen binnen organisatie Liverpool
8
   
21:37
21:37
Late gelijkmaker van Leverkusen wekt grote woede: 'Het is een schande!'
1
   
21:05
21:05
Robin van Persie gaat in op vraag of hij ooit trainer van Feyenoord wordt
4
   
20:28
20:28
Ongekend: Leverkusen behoudt ongeslagen status door goal in minuut 97
29
   
20:15
20:15
Arne Slot: de trainer die 'sleeping giant' Feyenoord ontwaakte
11
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (18)

 
Antioquia
 
21
16 maart 2019 om 20:59
Het interview met Zidane heb ik gezien. Goed verhaal. Realistisch en respectvol naar al zijn spelers. Hopelijk kan hij er weer een team van maken zodat La Liga weer enige spanning krijgt.
 
LosBlancos1999
 
32
16 maart 2019 om 20:59
Het was erg goed om Navas, Marcelo en Isco weer eens in de basis te zien. Nog steeds wereldspeler die ons veel mooie dingen hebben gebracht.
 
Jelleho
 
82
16 maart 2019 om 21:01
Zidane probeert hier eigenlijk gewoon netjes te verwoorden dat hij Navas een klasse beter vind dat Courtois. En ik ben het eerlijk gezegd totaal met hem eens.
 
Tuskii
 
17
16 maart 2019 om 22:16
Ik niet. Ben van mening dat courtois gewoon als zondebok wordt gebruikt voor een mindere periode (waarin hij nog heel veel erger voorkwam). Zijn bijde goeie keepers met elk hun eigen gebreken dus kan zidane niet kwalijk nemen dat hij teruggrijpt naar de spelers met wie hij enorme successen heeft behaald en die hij weer veel vertrouwen geeft. Vertrouwen dat courtois denk ik nog niet echt gevoeld heeft in madrid
 
redooo
 
21
16 maart 2019 om 22:26
Hoe nog niet gevoeld, sinds zijn komst heeft hij alles gekeept in de CL en La Liga. Hoeveel vertrouwen moet je die man geven dan.
 
Tuskii
 
8
16 maart 2019 om 22:48
Misschien wel van de coach, maar real verloor een match nadat verschillende spelers (bale, varane,...) gewoon ondermaats spelen en wie was de volgende dag in de media de zondebok? Courtois want hij liet zen bal door de benen gaan bijvoorbeeld. Terwijl hij er ook 7 uithield. De andere spelers werden uit de wind gezet want zij hebben wel 3 cl’s na elkaar gewonnen he! Courtois heeft gewoon niet dezelfde goede vorm en kwaliteit voor zich dan navas de afgelopen jaren
 
YouMeAtleti!
 
11
16 maart 2019 om 22:52
Courtois had zijn beste periode bij Atletico....maar die gozer doet alles voor geld....totaal nul clubliefde of respect...erg jammer want Thibaut leek best een leuke kerel toen...
 
carlosjr11
 
25
16 maart 2019 om 21:04
Het is heel mooi dat Zidane kiest voor Navas in doel en isco & Marcelo weer basis zet, maar ik denk dat ze deze wedstrijd ook onder Solari hadden gewonnen dus vind sommigen eenbeetje overdrijven na deze winst. Ik hoop wel dat real volgend seizoen weer meedoet in de competitie want het is nu al gespeeld en dit is gewoon niet goed voor de competitie.
 
Wastum
 
8
17 maart 2019 om 00:39
Ik was vooral blij dat Navas, Isco en Marcelo weer speelden. Bij laatstgenoemde heb ik wel wat mixed feelings. Ik ben een enorme fan van Marcelo, maar ook Reguillon heeft echt fantastische kwaliteiten. Ik zou ze graag eens beiden op het veld willen zien. Marcelo linksmidden en Reguilon op de back
 
FikretÇelik
 
2
16 maart 2019 om 21:27
Ik denk dat de opstelling voor volgend seizoen wel zo'n beetje bekend is. Carvajal weer als rechtsback, Hazard komt erbij om Bale te vervangen. Verder nagenoeg dezelfde selectie als nu.
 
achmedn
 
4
16 maart 2019 om 21:34
Zidane wordt nu opgehemeld en wordt gebracht madrid uit crisis is. Ze winnen thuis 2-0 van degradatiekandidaat na lange tijd 0-0. Vorige week wonnen ze uit met 4-1 van ploeg die iets hoger stond. Is zeker boost voor moraal maar voor zelfde hadden ze vandaag weer punten verspeeld.
 
R.madridista
 
7
16 maart 2019 om 23:28
Kerel vorige week konden we ook gewoon met 3-0 aan de broek naar huis gaan. Was een gelukswinst voor Real. En het spel was ook niet om aan te zien. Hier was er nog idee achter het spel en zag ik bijv. Bale aanwezig en met vertrouwen spelen. Tuurlijk is het nog niet helemaal goed, maar het spel is een verademing ten opzichte van Solari, vooral in de tweede helft.
 
Soccerfan_1
 
7
16 maart 2019 om 22:16
Ik was al dolblij dat Courtois tegen Ajax speelde in plaats van Navas.
 
Duke222
 
5
16 maart 2019 om 22:40
Het was niet sprankelend ofzo en ook niet tegen de zwaarste tegenstander. Maar zag wel een solide Real. En imo terecht dat Navas als man of de match werd aangeduidt. en dat uitgerekend de (imo ook ) 2 aardig bekritisserde spelers scoorden was ook mooi bij zo een rentree va Zidane. Wel verwacht ik mits ze CL helemaal veilig hebben gesteld dat ze echt veel meer gaan experimenteren.ik mis dat echt te veel. Solari en die daarvoor kon dat ook best gedaan hebben dmaar alsof ze het niet aandurven. Ze spelen wat te safe t mag losser. Ook vandaag zag het er toch vaak best voorspelbaar uit. Verder vond ik dat Celta het voor hun doen goed deden! En benieuwd of Ceballos ook veel vaker zal spelen ben op zich wel aardig fan van hem.
 
Naku
 
4
16 maart 2019 om 23:20
Nou nou nou, wat een tactisch genie zeg. Hij zet de oude spelers van de succesformule terug op het veld. Die over een paar jaar toch vervangen gaan worden dus hij doet hier niets nieuws. Hij borduurt in feite nog steeds voort op hetgeen Ancelotti heeft neergezet. Dezelfde spelers die al zo lang met elkaar spelen die elke blind weten te vinden. De vorige 2 coaches waren Real Madrid aan het voorbereiden op de volgende generatie. Wat Zidane hier nu doet is doorgaan met de oude garde. En ze wonnen ook maar tegen een degradatie kandidaat. We kunnen pas in Mei 2020 zeggen of de terugkeer van Zidane ergens opslaat. Laten we niet na 1 wedstrijd weer van stapel gaan lopen.
 
SvenZxzy
 
14
17 maart 2019 om 05:04
Jezus wat zuur. De beste man heeft 3x op rij de CL gewonnen mind you.
 
Moyashi
 
2
17 maart 2019 om 00:04
Zet hij precies de 4 spelers in 't veld waar Solari niet mee om kon gaan en je ziet de impact van alle 4 toevallig in een wedstrijd. Dat is nu eenmaal het verschil tussen je trainer respecteren en door 't vuur voor hem gaan tegenover niet achter de ideeën van je trainer staan. Wat ze met Keylar hebben gedaan door nieuwe keeper te halen was gewoon schandalig. Dat is net als of Barcelona eventjes een nieuwe keeper haalt en Ter Stegen op 't bank zet na een La Liga seizoen gekeept te hebben met enkel 1 nederlaag (wat overigens een zware offday leek te zijn). Als Real minstens Hazard en Eriksen weet binnen te trekken zal ik m'n borst nat maken voor komende seizoen. Ze moeten natuurlijk ook langzaam Modric en Marcelo gaan vervangen, maar eerst achterin en voorin de problemen aanpakken en met name beter worden tegen de kleinere ploegen in La Liga in away matches. Daar lijken ze te vaak overbodige punten te morsen voor een of ander reden. Dit was ook met Ronaldo in 't ploeg al jaren zo.