Zien om te geloven: doelman van Blackburn maakt bizar eigen doelpunt
Zondag, 21 april 2024 om 16:49

Blackburn Rovers heeft zondag een 1-3 nederlaag in eigen huis tegen Sheffield Wednesday geleden. Doelman Aynsley Pears groeide uit tot de grote schlemiel door na rust een enorme blunder te maken.

Blackburn keek al binnen zes minuten tegen een 0-1 achterstand aan. Pears was ver zijn doel uitgekomen en kopte de bal naar Hayden Carter, die direct balverlies leed aan Sheffield-aanvaller Anthony Musaba. Josh Windass werd ingespeeld en verschalkte een kansloze Pears met een schot vanaf een meter of dertig.

De middag werd dus nog erger voor de sluitpost van Blackburn, nadat Sammie Szmodics de stand al snel weer in evenwicht had gebracht en Marvin Johnson Sheffield met een klein uur op de klok op 1-2 schoot.

Blackburn zag de marge vervolgens al weer snel terug naar twee worden gebracht na een kapitale blunder van Pears. De doelman werd ingespeeld door zijn verdediger Dominic Hyam, maar raakte de bal hierna volledig verkeerd. Met het nodige effect rolde het leer in zijn eigen doel: 1-3.

Voor Sheffield komt de uitzege zeer gelegen. Het staat nu één punt boven de degradatiestreep, twee punten achter nummer negentien Blackburn.

Altijd op de hoogte blijven van het belangrijkste voetbalnieuws? Word nu lid van het Voetbalzone WhatsApp-kanaal!