'Zijn situatie bij Feyenoord heeft invloed op zijn plek in het nationale team'
Zondag, 25 april 2021 om 10:14

Het mag duidelijk zijn dat Róbert Bozeník bij Feyenoord niet in de plannen van trainer Dick Advocaat voorkomt. Zelfs als hij door personele problemen weinig andere keuzes lijkt te hebben, doet de oefenmeester inmiddels geen beroep meer op de 21-jarige Slowaakse spits. Is dat op basis van de statistieken van Bozeník terecht? En hoe wordt er vanuit Slowakije aangekeken tegen zijn situatie bij Feyenoord?

Door Chris Meijer

Iedere keer dat Advocaat gevraagd wordt naar Bozeník - en dat is dit seizoen vrij vaak - trekt hij een gezicht als een oorwurm, alsof hem zojuist verteld is dat door zijn toedoen zijn gehele vermogen is verdampt. Dat begon al in maart van het vorige jaar, toen Bozeník pas een paar maanden in Rotterdam was. In de met 7-1 gewonnen halve finale van de TOTO KNVB Beker tegen NAC Breda tekende Bozeník voor zijn derde doelpunt en tweede assist in zijn vijfde wedstrijd voor Feyenoord, maar Advocaat waarschuwde na afloop dat het 'beter moest'. Tijdens de voorbereiding op dit seizoen in augustus herhaalde de trainer van Feyenoord, om eraan toe te voegen dat 'alles' beter moest. "Het meedoen, zijn aannames, het terugleggen, het koppen bij lange ballen van achteruit", zo tekende het Algemeen Dagblad op uit zijn mond.

Inmiddels lijkt Advocaat op een punt aangekomen dat hij liever zijn systeem op de schop gooit dan Bozeník een basisplaats te geven. Op bezoek bij FC Utrecht (1-2 zege) kon Luis Sinisterra maximaal een helft spelen, waardoor Feyenoord in een 5-3-2-formatie aantrad met Steven Berghuis en Bryan Linssen als spitsenduo. "Of hij een aantal wedstrijden de kans moet krijgen? Dat is een beetje een amateuristische gedachte, vind ik. Aan het einde van de maand krijgt hij toch ook zijn volledige salaris, of niet?", zei Advocaat in gesprek met ESPN. "Er moet gewoon een reden zijn waarom ik hem niet opstel of juist wel. We kunnen wel weer een heel verhaal erover beginnen, maar daar heb ik geen zin meer in."

Het mag duidelijk zijn: Advocaat ziet het niet bepaald zitten in Bozeník. Hij was volgens het Algemeen Dagblad als enige binnen Feyenoord geen voorstander van de komst van de jonge Slowaakse spits. Feyenoord troefde bijna anderhalf jaar geleden Hamburger SV en CSKA Moskou in de strijd om Bozeník, voor wie circa vier miljoen euro werd overgemaakt naar MSK Zilina. "'De komst van Róbert geeft ons meer mogelijkheden in aanvallend opzicht. Hij is een jong maar groot talent dat we de tijd geven om hier te groeien en zich verder te ontwikkelen", sprak technisch directeur Frank Arnesen op de website van Feyenoord na de komst van Bozeník.

"Ik denk dat Feyenoord de beste keuze voor hem was", stelt Andrej Zvolensky´, commentator voor het Slowaakse RTVS, in gesprek met Voetbalzone. "Hij had ook een hele specifieke aanbieding van CSKA Moskou, omdat ze hem wilden hebben als vervanger van Fedor Chalov (die overigens nog altijd voor CSKA speelt, red.). Zijn voormalig zaakwaarnemer sprak ook over Hamburger SV en Genoa, maar Feyenoord lijkt me de beste optie. De Eredivisie is een geweldige competitie voor jonge, offensieve spelers. Dat hebben we in Slowakije gezien door de ontwikkeling van Miroslav Stoch (bij FC Twente, red.), Albert Rusnák (bij SC Cambuur en FC Groningen, red.) en vooral Tomáš Suslov, die het momenteel geweldig doet bij FC Groningen. Dus een topclub in Nederland was voor Bozeník een uitstekende vervolgstap, vooral omdat hij met Robin van Persie is komen te werken. Al met al is zijn overstap naar Feyenoord goed ontvangen in Slowakije."

Bozeník viert zijn eerste doelpunt voor Feyenoord, in de uitwedstrijd tegen PEC Zwolle.

Zijn eerste weken bij Feyenoord verliepen nog veelbelovend, met drie doelpunten en twee assists in zijn eerste vijf wedstrijden. Maar het belangrijkste: Het Legioen sloot de ijverige Bozeník in zijn armen. Doordat hij na zijn eerste doelpunt voor Feyenoord - de winnende in de met 3-4 gewonnen uitwedstrijd tegen PEC Zwolle - zonder shirt in de stromende regen stond te juichen voor het vak met supporters van de tegenstander in de veronderstelling dat daar Feyenoorders stonden. Omdat hij nooit onder stoelen of banken stak dat hij het fantastisch vond om in De Kuip te spelen. En omdat hij het liefst zijn doelpunten viert door met gespreide armen voor de juichende Feyenoord-supporters te staan. Misschien juist wel daarom begint een deel van de aanhang nu langzamerhand wel een beetje medelijden te krijgen met Bozeník. Moet Advocaat Bozeník niet gewoon een aantal wedstrijden de kans geven?

Op basis van de statistieken van Opta is deze vraag lastig te beantwoorden. Bozeník speelde dit seizoen mede door een enkelblessure pas 239 minuten, verdeeld over tien wedstrijden (twee basisplaatsen, acht invalbeurten). Een heel stuk minder dan Linssen (1868 minuten in 26 wedstrijden) en Jörgensen (982 minuten in 19 wedstrijden), die mede daardoor vaker bij doelpunten betrokken waren. Bozeník noteerde dit seizoen nog geen doelpunt of assist, terwijl Linssen betrokken was bij tien treffers (acht doelpunten en twee assists) en Jörgensen drie keer scoorde. Wanneer er dieper wordt ingezoomd op de statistieken, blijkt Bozeník gemiddeld per negentig minuten niet achter te blijven op Linssen en Jörgensen.


Zijn statistieken - bijvoorbeeld passes, passnauwkeurigheid en balcontacten - onderstrepen dat Bozeník moeizamer meevoetbalt dan Jörgensen. Anderzijds blijkt hij eenmaal in of rond het strafschopgebied wel productiever dan zijn concurrenten, getuige de schoten en balcontacten in het strafschopgebied. De statistieken per negentig minuten spreken wellicht in het voordeel van Bozeník, maar de wedstrijd tegen Fortuna Sittard doet dat daarentegen niet echt. Hij mocht drie weken geleden voor het eerst in maanden en voor de tweede keer dit seizoen aan de aftrap verschijnen. In zeventig minuten was hij goed voor vijf schoten waarvan één op doel, twee naast of over en twee werden geblokkeerd. In totaal had Bozeník dertig balcontacten, hij gaf dertien passes waarvan er slechts zes aankwamen bij een ploeggenoot en hij won slechts drie van zijn tien persoonlijke duels. Bozeník scoorde weliswaar, maar zag die treffer geannuleerd worden wegens buitenspel.

Het optreden tegen Fortuna was voor ESPN-analist Mario Been aanleiding zich kritisch uit te laten. "Het is altijd heel makkelijk om mensen te bekritiseren, maar ik vind het geen Feyenoord-spits. Hij komt kwaliteiten tekort om ook maar in de buurt te komen van een basisplek bij Feyenoord. Maar je zult die jongen de komende tijd waarschijnlijk vaker nodig hebben. Met zijn arbeid is niets mis, maar van een spits van Feyenoord verwacht ik meer", oordeelde Been. Collega-analist Kenneth Perez nam Bozeník enigszins in bescherming door erop te wijzen dat hij nergens speelt. Jong Feyenoord speelt door de coronapandemie geen wedstrijden en biedt dus geen mogelijkheden om ritme op te doen. Nu had Bozeník juist net voor de wedstrijd tegen Fortuna 105 minuten bij de Slowaakse nationale ploeg in de benen.

Bozeník verliest een kopduel tijdens de interland tegen Cyprus. Hij speelde in de afgelopen interlandperiode ook nog 45 minuten mee tegen Malta.

Bij de nationale ploeg van Slowakije is Bozeník normaal gesproken de eerste spits. "Zo zou ik het wel noemen, want er zijn momenteel heel weinig goede spitsen op dit moment", zegt Thanos Michael, die het Engelstalige Twitter-account Slovak Football beheert en het Slowaakse voetbal op de voet volgt, in gesprek met Voetbalzone. Bozeník concurreert voor een plek in de punt van de aanval met Michal Duris, Ivan Schranz, David Strelec, Adam Zrelak, Pavol Safranko en Samuel Mraz, de spitsen van respectievelijk Omonia Nicosia, FK Jablonec, Slovan Bratislava, Warta Posen, Sepsi OSK Sf. Gheorghe en Zaglebie Lubin. "Zij hebben alleen niet een neusje voor de goal zoals Bozeník heeft", voegt Zvolensky´ toe. "Natuurlijk verwachten we hem na zijn blessure nog niet in grootse vorm, maar hij heeft de potentie om de komende tijd de spits van het nationale team te zijn. Die positie is de afgelopen jaren ons grote probleem en hij kan dat oplossen. Maar zijn situatie bij Feyenoord heeft natuurlijk wel invloed op zijn plek in het nationale team, dat hebben we in de afgelopen interlandperiode wel gezien."

Bondscoach Stefan Tarkovic gebruikte tijdens de afgelopen interlandperiode in de WK-kwalificatiewedstrijden tegen Cyprus (0-0), Malta (2-2) en Rusland (2-1 zege) in iedere wedstrijd een andere spits in zijn basiself: eerst Bozeník, daarna Duriz en tot slot Schranz. "Op Cyprus speelde het hele team matig, maar Bozeník was in de spits compleet verloren en werd na een uur spelen vervangen voor Duris. Ik ken Bozeník als een nuttige kracht voor het team. Hij is geen geweldige dribbelaar, maar hij helpt het team met zijn werklust, druk zetten en het kiezen van zijn positie in het strafschopgebied. In de laatste twee wedstrijden was dat alleen niet te zien, tot onvrede van de bondscoach. Daardoor bleef hij in de laatste interland tegen Rusland negentig minuten op de reservebank, ook omdat Schranz het goed deed."

Robin van Persie instrueert Bozeník. "Ik ben blij dat ik met een legende mag trainen. We praten over voetbal, over hoe ik mij moet opstellen", zei Bozeník eerder over die samenwerking in het Algemeen Dagblad.

De situatie van Bozeník bij Feyenoord wordt vanuit Slowakije met argusogen gevolgd, daar hij eigenlijk de beste papieren heeft om op het EK van komende zomer basisspeler te zijn. "Ja, want mensen zien dat hij regelmatig moet gaan spelen om zich te ontwikkelen. Het heeft geen zin als hij op de bank zit", beaamt Michael. In hoeverre herkent hij de kritiek die er in Nederland bestaat over de technische kwaliteiten van Bozeník? "Hij is misschien niet de meest verfijnde speler of een geweldige dribbelaar, maar zijn taak is om de bal tegen het net te schieten. Het klopt wel dat zijn beste momenten in het shirt van Slowakije voortkwamen uit momenten dat hij de bal in het strafschopgebied ontving en wist om te zetten in een doelpunt. Maar er zijn ook een aantal wedstrijden geweest waarin hij goed meevoetbalde van buiten het strafschopgebied."

"Bij Zilina waren zijn technische kwaliteiten al niet zijn sterkste punt. Dat kan nu een probleem zijn in de Nederlandse competitie, die enorm technisch is. Tegelijkertijd geloof ik dat hij zijn kwaliteiten aan de bal nog kan ontwikkelen en daarmee een hele goede spits voor Feyenoord kan worden. Hij is nog altijd pas 21", benadrukt Zvolensky. "Bij Zilina heeft hij ook een aantal wedstrijden als vleugelaanvaller gespeeld, maar dat team speelde heel aanvallend en daar werd veel gerouleerd. Bij het nationale team wordt hij alleen als pure targetman gebruikt, ook omdat hij niet de technische kwaliteiten heeft om op de vleugel te spelen. Ik zie in hem een klassieke nummer negen, die uitstekend voor het doel is."

Het lijkt een uitdaging voor Arne Slot te worden om deze kwaliteiten van Bozeník tot volle wasdom te laten komen bij Feyenoord. Schrijver Michel van Egmond noemde Bozeník onlangs in de Dick Voormekaar Podcast van Voetbal International zelfs 'de perfecte lakmoesproef' voor Slot. "Als hij Bozeník aan het voetballen krijgt, zelfvertrouwen weet te geven en hem in het juiste systeem laat spelen, dan bewijst hij het ongelijk van Dick Advocaat. En dan onderstreept hij zijn kwaliteit dat hij jonge spelers beter kan maken", zei Van Egmond. Tot Slot zijn intrede doet in De Kuip, zal Bozeník nog even de tijd moeten uitzitten. Letterlijk, zo lijkt het.

Meer nieuws
   
21:47
21:47
The Times weet welke rol Slot precies gaat krijgen binnen organisatie Liverpool
0
   
21:37
21:37
Late gelijkmaker van Leverkusen wekt grote woede: 'Het is een schande!'
1
   
21:05
21:05
Robin van Persie gaat in op vraag of hij ooit trainer van Feyenoord wordt
3
   
20:28
20:28
Ongekend: Leverkusen behoudt ongeslagen status door goal in minuut 97
28
   
20:15
20:15
Arne Slot: de trainer die 'sleeping giant' Feyenoord ontwaakte
11
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (47)

 
vastreke
 
1
24 april 2021 om 00:05
Bozenik begon nog aardig Maar daarna ver terug gezakt En advocaat heeft het altijd recht voor zijn raap gezegd geen hoge pet op te hebben van bozenik Die gaat zijn kans bij feyenoord niet meer krijgen Die tijd is al voorbij
 
Bobiku29
 
51
24 april 2021 om 00:11
Het enige verschil tussen Bozenik in het begin en Bozenik nu is dat hij in het begin speelminuten kreeg. Net voordat dit seizoen begon scoorde Bozenik twee goede goals tegen Sparta en wilden velen hem in de basis hebben, maar toen raakte hij geblesseerd
 
vastreke
 
7
24 april 2021 om 00:16
Die blessure heeft bozenik echt genekt Alleen het jammere is idd nooit echt meer de kans gekregen heeft en dit ook gewoon open en bloot werd verteld in de media Had meer kansen mogen krijgen Maar bij feyenoord is het wel klaar jammer
 
Bobiku29
 
40
24 april 2021 om 01:16
Waarom is het bij Feyenoord klaar? Er komt een nieuwe trainer en in een persoonlijk gesprek is het vertrouwen in hem uitgesproken.
 
Japie_Krekel
 
0
24 april 2021 om 13:20
hoe kan je nou vertrouwen in een speler uitspreken als je hem nauwelijks aan het werk ziet? als Slot hem straks ziet trainen en hij vind het niks dan is dat vertrouwen ook heel snel weer weg maar volgend seizoen kunnen we zien of Advocaat er naast zat of niet. Feyenoord heeft gewoon een spits nodig die er 20 plus goals inschiet. hopelijk blijkt Bozenik dat te zijn maar van wat ik van hem heb gezien heb ik er een hard hoofd in. dan heb je een Linssen en Jorgensen die ook veel te weinig scoren. ik denk dat Slot het niet makkelijk gaat krijgen
 
Inti
 
1
25 april 2021 om 10:34
Volgens mij is het de schuld van de trainer Japie. Sommige trainers geven een speler wel een half jaar de kans. Praten op hem in, om ze uit het dal te halen. Maar Advocaat laat hem na een paar wedstrijden al als een baksteen vallen. Jammer, want ik vind dit een echte Feyenoord spits en zie veel potentie in hem. Hopelijk volgend seizoen onder Slot gaat hij wel het vertrouwen krijgen.
 
Japie_Krekel
 
0
25 april 2021 om 12:13
Bozenik heeft imo nog weinig tot niks bewezen dus of Advocaat er naast zit of niet zal de tijd uitwijzen. Van wat ik van Bozenik heb gezien tot dusver zie ik het talent er niet echt in
 
wiezie
 
35
24 april 2021 om 00:14
Daarnaast heeft advocaat letterlijk deze speler aan gort geluld. Kom op eerlijk is eerlijk deze man kwam voor een paar miljoen binnen en heeft niks. Alle scouts hebben zich vergist ofzo?? Nee als advocaat positiever over hem sprak had ie meer zelfvertrouwen mee zelfvertrouwen geeft meer kracht en energie omdat zonder het vertrouwen van de trainen ben je nergens
 
Bobiku29
 
38
24 april 2021 om 00:23
Inderdaad Wiezie. Bozenik was op 20-jarige leeftijd een maand hier en scoorde voor Advocaat twee keer de winnende goal. Het ziet er niet flitsend uit, maar nou en. Dat was bij Weghorst ook, en Bozenik is net zo maniakaal bezig om beter te worden als hij. Hij legt bergen energie in een wedstrijd en scoort makkelijk, dat zijn al heel waardevolle kwaliteiten. Advocaat wil echter liever de spelers afkraken om zijn eigen prestatie omhoog te praten. Zowel Bozenik als Jørgensen heeft hij volledig naar beneden gepraat
 
Bobiku29
 
34
24 april 2021 om 04:43
Inderdaad onzin. Bozenik heeft structureel in de basis gespeeld, kreeg tientallen kansen in een elftal dat goed functioneert en zijn trainer heeft een grenzenloos vertrouwen in hem. Alles wat hij doet is slecht en wat hij goed doet is geluk. Oh ja, voordat ik het vergeet: !!
 
Japie_Krekel
 
4
24 april 2021 om 13:17
Jorgensen laat al jaren niks meer zien. bij iedere andere top 3 club was hij allang van de hand gedaan. die scoort er geloof ik 4 of 5 in een seizoen
 
Japie_Krekel
 
3
24 april 2021 om 01:22
Wie weet. Het zou niet de eerste keer zijn dat de Feyenoord scouts een matige speler aantrekken
 
Bobiku29
 
17
24 april 2021 om 01:26
Vind jij de scouting van Feyenoord niet goed dan?
 
Beebo
 
4
24 april 2021 om 07:20
Scouts trekken geen spelers aan. Dat doet de Technisch Directeur in samenspraak met de trainer.
 
MrKrillin
 
5
24 april 2021 om 11:04
@japie zou ook niet de eerste keer zijn dat als hij weggaat, opeens een goede speler blijkt die bij clubs komt die beter zijn dan Feyenoord. Zie Ambrabat en Tapia bijv als recente voorbeelden.
 
Japie_Krekel
 
2
24 april 2021 om 11:28
Die doen het best leuk in het buitenland maar mensen moeten ook niet overdrijven. Amrabat raakte bij Belgische topclub Club Brugge ook geen knikker. Tapia en Amrabat doen het goed bij Celta en Fiorentina waar de verwachtingen en druk laag liggen en waarvan niemand perse vind dat die clubs leuk voetbal moeten spelen en de meeste van hun wedstrijden moeten winnen. Dat is toch weer anders dan bij Feyenoord
 
Bobiku29
 
6
24 april 2021 om 12:30
De druk laag bij Fiorentina? Grappenmaker. Waar baseer je dat op? Fiorentina is een grote Italiaanse club, dé club van een grote stad als Florence, en jij denkt dat de druk en verwachtingen daar laag zijn..
 
Japie_Krekel
 
0
24 april 2021 om 13:08
FC Koln is ook een grote club in Duitsland maar niemand verwacht meer dat die nog in de top mee draaien. noem mij de laatste keer dat Fiorentina zich in de top heeft gemengd van de Serie A. we zitten niet meer in de tijd dat Batistuta en Rui Costa daar nog speelden. Fiorentina is allang geen topclub meer in Italie
 
Bobiku29
 
3
24 april 2021 om 13:49
Citeer waar ik zeg dat het een topclub is. Ik zeg dat de druk daar niet laag is. Druk is er niet alleen bij clubs die meedoen om de titel hoor.
 
Japie_Krekel
 
0
24 april 2021 om 14:01
dat is misschien zo maar bij Feyenoord in de Eredivisie is er natuurlijk wel een andere druk en zijn er andere verwachtingen dan bij Fiorentina in de Serie A. bij Club Brugge waar de verwachtingen en druk hoog zijn kwam Amrabat er ook niet aan te pas
 
Bobiku29
 
1
24 april 2021 om 15:29
Dan zoek je echt naar een verband. Hateboer, Gosens en De Roon presteren (net als Amrabat) ook gewoon beter in Italië
 
Japie_Krekel
 
1
25 april 2021 om 00:42
klopt maar die zitten ook allemaal niet bij een topclub daar. de druk bij een Atalanta is niet van dezelfde orde als bij een Inter, Juve, Napoli of AC Milan b.v.
 
De Toekomst
 
1
25 april 2021 om 11:31
Zoiets werkt natuurlijk 2 kanten op. Als Bozenik zelf beter had gespeeld, had Advocaat positiever over hem gesproken. Bozenik is een volwassen prof, daar mag je wel van verwachten dat ie hierboven staat én zichzelf scherp en in vorm kan krijgen. Als Advocaat hem daarbij kan helpen, zal hij dat trouwens ook gewoon doen, maar het is wel heel makkelijk om zijn ondermaatse prestaties op Advocaat af te schuiven.
 
Japie_Krekel
 
0
25 april 2021 om 12:15
Tegenwoordig is alles de schuld van Advocaat. Natuurlijk is er genoeg op die man aan te werken maar voor het matige aankoopbeleid moet je toch echt bij Van Geel en Arnesen zijn. Wie weet is Bozenik een nieuwe topspits maar van wat ik van hem heb gezien ben ik er nog niet van onder de indruk
 
zwollywood038
 
28
24 april 2021 om 02:35
Zet hem er een seizoen in en hij maakt er 15 tot 20. Overtuigd
 
Fan123
 
1
24 april 2021 om 08:52
Dat denk ik ook, kijk ook maar eens naar de statistieken
 
Eibert
 
11
24 april 2021 om 09:26
In de 4e klasse misschien
 
RickLuimes
 
6
24 april 2021 om 08:22
Komt op mij over als een hele goede speler. Tuurlijk heeft hij nog veel te leren maar wat mij betreft heeft hij al aardig wat laten zien. Ik hoop dat hij onder Arne een grote kans maakt om terug te komen in de basis of met invalbeurten.
 
sjapoo
 
3
24 april 2021 om 09:29
Bozenik moet gewoon een eerlijke kans krijgen,heeft in het begin toch aardig gepresenteerd,die Advocaat heeft het nooit in hem zien zitten waardoor het zelfvertrouwen van Bozenik naar 0 is gedaald, Advocaat presteert ook niet veel maar stelt zichzelf wel steeds op voor de groep....?
 
FeyenoordDelft
 
2
24 april 2021 om 11:00
Dick houdt niet zo van aanvallers
 
Japie_Krekel
 
3
24 april 2021 om 11:30
We spelen toch gewoon 4-3-3? Advocaat heeft geen vertrouwen in Jorgensen en Bozenik. Jorgensen raakt al jaren geen knikker dus dat kan ik begrijpen. Bozenik weet ik niet maar in de wedstrijden die ik die heb zien spelen maakte hij op mij persoonlijk ook geen beste indruk. Zijn balaannames en balbehandeling vond ik echt niet best
 
Bobiku29
 
3
24 april 2021 om 13:53
Japie, wat vind jij er dan van dat toen Jørgensen drie wedstrijden goed presteerde, hij werd gepasseerd ten faveure van Linssen?
 
Japie_Krekel
 
1
24 april 2021 om 14:00
een spits speelt imo goed als hij doelpunten maakt en hij scoorde geloof ik maar 1 keer in die drie wedstrijden. niet dat Linssen de doelpunten aan een rijgt maar Jorgensen scoort ook gewoon al jaren veel te weinig
 
FeyenoordDelft
 
5
24 april 2021 om 15:16
Ja 4-3-3 waarbij de aanvallers keihard achter de backs aan moeten rennen. Persoonlijk vind ik het hele seizoen en geen klap aan om naar te kijken met uitzondering van hier en daar een helft aardig voetbal. Het is traag, saai en vooral heel behoudend dat heeft deels met kwaliteit te maken maar vooral ook met de tactiek.
 
Japie_Krekel
 
0
24 april 2021 om 15:21
ik ga niet zeggen dat Advocaat het geweldig doet maar het heeft voornamelijk toch met de kwaliteit of het gebrek daaraan te maken denk ik. ik zie echt niet gebeuren dat Slot met dit materiaal het voetbal kan spelen wat hij met AZ speelde. dat elftal had veel meer creativiteit en voetballend vermogen
 
FR010FRDAM
 
0
25 april 2021 om 11:22
Iemand die zijn team wil laten voetballen zet Linssen niet in de spits.
 
Japie_Krekel
 
0
25 april 2021 om 12:17
Dat kan maar die zet Bozenik ook niet in de spits want diens balbehandeling en balaannames zijn om te huilen. Dan blijft over Jorgensen. Een spits die 4 of 5 goals in een seizoen maakt. Dat kan je al helemaal niet als spits gaan neerzetten
 
Master D
 
5
24 april 2021 om 12:02
Met zo weinig aantoonbaar betere opties in de spits had Bozenik gewoon meer kansen en speeltijd moeten krijgen. Nee, ik ben niet onder de indruk van zijn technische kwaliteiten, maar liet begin 2020 wel tekenen zien van een spits met een neusje voor de goal. Is ook belangrijk. Had hem 5 a 8 wedstrijden de kans gegeven in de basis. Als ie er daarin niks van gebakken had, hadden weinig mensen geroepen om hem te handhaven. Nu blijf je toch een beetje vraagtekens houden van hoe goed of slecht hij daadwerkelijk is. Wie weet heeft Dick wel gelijk, dat weten we nu niet.
 
Japie_Krekel
 
0
24 april 2021 om 13:11
een trainer moet natuurlijk ook punten halen. je gaat niet even een onbewezen spits erin gooien waar je niks in ziet of waar je geen vertrouwen in hebt
 
Master D
 
4
24 april 2021 om 14:22
Ja en Dick heeft de afgelopen periode met een andere onbewezen spits (linssen) de punten ook niet gehaald. Dan had ik in februari/maart eens iets anders gaan proberen.
 
TheRoscoe
 
4
24 april 2021 om 14:41
Advocaat heeft geen resultaten meer en dan zie je ook zijn gebreken. Hoe die omgaat met Bozenik is onzinnig. Het is dat Feyenoord geen geld heeft, of ik had Advocaat ontslagen zodat je een interim-trainer hebt die alvast wat minuten geeft aan spelers die er wel toe doen bij Feyenoord voor de toekomst.
 
sjapoo
 
0
24 april 2021 om 23:33
Advocaat faalt ook meerdere keren met zijn tactisch onvermogen,je kan je groep wel afbranden elke keer daardoor gaan ze echt geen stapje harder lopen voor je,denk dat er ook wel ontevreden jongens bij lopen,bv Haps Jörgensen ?
 
Furrr
 
0
25 april 2021 om 00:49
Uiteindelijk kent deze transfer alleen maar verliezers. Althans dat is de balans na een jaar.
 
Fortfit
 
1
25 april 2021 om 10:51
Dit is toch echt wel triest maar ook zo typerend voor de situatie waarin Feyenoord zich bevindt. Geld uitgeven aan een speler die je als het ware nog moet leren voetballen??