Ziyech baalt van vraag na afloop: 'Op een gegeven moment moet het klaar zijn'
Dinsdag, 6 augustus 2019 om 21:32

Hakim Ziyech was dinsdagavond een aantal keer gevaarlijk in het eerste duel van Ajax met PAOK Saloniki, maar kon uiteindelijk niet voorkomen dat de Amsterdammers genoegen moesten nemen met een gelijkspel (2-2). De aanvallende middenvelder is na afloop niet geheel tevreden over het resultaat, ondanks dat de uitgangspositie van Ajax met het oog op de return zeer behoorlijk is.

"Nee, want je hebt niet gewonnen. Natuurlijk is 2-2 een goede uitslag, maar tevreden ben ik niet echt", zo antwoordt Ziyech na afloop voor de camera van Ziggo Sport. Volgens de spelmaker had Ajax voldoende kansen om de wedstrijd te winnen. "Ik had zelf de 2-2 ook binnen moeten schieten. Ik denk dat we die killing mentaliteit in de zestien misten, we waren net niet scherp genoeg. Ik denk dat we het onszelf ook heel moeilijk hebben gemaakt, vooral voor rust in de laatste twintig minuten."

Ajax keek bij rust tegen een 2-1 achterstand aan. Na rust zorgde Klaas-Jan Huntelaar voor de gelijkmaker, waarna Ajax kansen kreeg op meer. "Gezien de kansen en de tweede helft moet je hier gewoon winnend van het veld afgaan", vervolgt Ziyech, die zelf betrokken was bij de 0-1 van Ajax: een indraaiende vrije trap van de middenvelder werd in eigen doel gekopt door een verdediger van PAOK. "Ik zag gelijk al dat een verdediger aan de bal zat, maar het maakt niet uit op wiens naam het doelpunt komt. Ik denk dat we de grip erna verloren en onrustig werden, zowel in balbezit als bij balverlies, omdat we niet goed stonden. In de tweede helft hebben we het beter gedaan: alle tweede ballen waren voor ons. Complimenten voor de tweede helft; in de eerste helft was het een beetje wisselvallig."

Ziyech werd aan het einde van het interview ook nog gevraagd naar de transfergeruchten rondom zijn persoon. De Marokkaans international zou hoog op het verlanglijstje van Bayern München staan, maar had geen zin om daarover te praten. "Ik denk dat mijn statement altijd duidelijk is geweest. Ik ben hier nu voor de wedstrijd en niet voor andere dingen. Als je over de wedstrijd wil praten, doen we dat graag. Ik ben duidelijk geweest de afgelopen tijd en op een gegeven moment moet het ook wel klaar zijn", besluit Ziyech, die eerder geen heil zag in een vertrek naar Sevilla.

Meer nieuws
   
20:00
20:00
Live meepraten in de Champions League: Borussia Dortmund - Paris Saint-Germain
4
   
19:56
19:56
Dortmund begint met Maatsen en zonder Malen; Mbappé in de CL wél in de basis
6
   
19:51
19:51
Curieuze uitspraak Ajax-trainer Van 't Schip jaren na dato geopenbaard
11
   
19:46
19:46
'Manchester United-fans doen alsof ze gehandicapt zijn om wedstrijden te kijken'
2
   
19:00
19:00
Alle genomineerden voor Bronzen Schild in de KKD bekend: FC Dordrecht domineert
8
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (25)

 
maradungatje
 
16
6 augustus 2019 om 21:38
Duidelijk. Er zal vanaf nu ook niet meer iemand vragen naar z'n status. Hij speelde als een krant. Volgende week knallen en dan hopelijk een beter voetballende club treffen.
 
mickey12
 
39
6 augustus 2019 om 21:39
Als bayern heeft gekeken zijn ze afgehaakt. En dan die youri mulder " ja tuurlijk zou hij iets toevoegen aan bayern munchen, want hij geeft steekspasses die niemand geeft". Nou youri in munchen wordt je bij de 3e slechte pass op de bank gezet en als je dat een 2e wedstrijd doet mag je daarna op de tribune zitten. Daar kan je niet iedere wedstrijd 30 keer dom. Balverlies.lijden en zo ineffectief zijn als de pest voor de goal, omdat ke 2 goede.passes.per wedstrijd geeft
 
SvenZxzy
 
77
6 augustus 2019 om 21:54
Het is makkelijk op de slechte eigenschappen uit te lichten zonder het positieve. Check jij maar even alle CL wedstrijden van Ziyech vorig jaar en typ nogmaals je conclusie. Ziyech is een aanwinst voor elke topclub.
 
SvenZxzy
 
2
6 augustus 2019 om 21:54
*om de
 
Angwaterslang
 
7
6 augustus 2019 om 21:59
Als het een aanwinst is voor elke topclub, kan je me dan toelichten waarom hij nog bij ajax speelt?
 
mickey12
 
2
6 augustus 2019 om 22:03
Wil jij niet voor mij bepalen welke wedstrijd ik heb gezien? Ik kijk iedere wedstrijd van ajax.
 
BestOrNothing1
 
18
6 augustus 2019 om 22:03
Misschien omdat veel topclubs al bezet zijn op de vleugelpositie? Kan weinig topclubs opnoemen die dringend op zoek zijn naar vleugelspelers.
 
SvenZxzy
 
14
6 augustus 2019 om 22:16
Leeftijd en positie. Hij heeft weinig restwaarde en is niet bepaald goedkoop.
 
Chavezzz
 
0
7 augustus 2019 om 08:01
Hij heeft fantastische wedstrijden gespeeld helemaal met je eens. Maar helaas bestaat voetbal niet alleen uit wedstrijden in de CL. Er is ok nog zoiets voor hem als eredivisie, beker, wedstrijden met Marokko ( Afrika Cup, WK ) ... De echte topploegen zitten tot dusverre niet op Ziyech te wachten blijkt, helaas voor hem, uit de transfermarkt... Ik ben supporter van Ajax maar het zou toch leuk zijn om hem nog een jaartje in de eredivisie te zien spelen....voor Ajax ook prettig als hij erbij blijft.
 
MohPro
 
28
6 augustus 2019 om 22:23
Ik ben ook geen fan van het vaak onnodige balverlies van zijn kant, maar feit is wel dat hij ‘gewoon’ weer bij beide goals is betrokken.
 
Sanderr
 
8
7 augustus 2019 om 01:18
Hier heb je de fabeltjeskrant weer aan hoor. Hoe kom je er in hemelsnaam bij dat creatieve spelers bij topclubs nooit foutieve passes geven en zelfs binnen no time op de tribune belanden?! Echt de grootst mogelijk onzin dit....
 
fcalkis
 
0
7 augustus 2019 om 01:50
Dat is natuurlijk niet zo... ze zullen hem eventueel halen voor de flanken en weet niet of je Ribery, Robben, Coman Gnabry heb zie spelen maar die hebben zeker 6/7 momenten in de wedstrijd dat het volledig fout gaat. Mensen denken in Nederland dat alles maar goed moet gaan... besef dat ziyech een momenten speler is die 6/7 mislukte dribbels of passes etc heb maar daarintegen ook elke wedstrijd 2/3 doelpuntrijke situaties brengt
 
VIPete
 
12
6 augustus 2019 om 21:40
Verstandig antwoord. Als voetballer ben je afhankelijk van wat clubs willen en bieden. Ik hoop van harte dat hij blijft, maar als Ajax een bod van Bayern accepteert, dan zou ik het niet heel raar vinden dat hij toehapt. Ik hoop dat Marc verstandig is en hem niet laat gaan, maar er zijn geruchten dat Ziyech voor een bepaald bedrag weg mag ivm eerder gemaakten afspraken. Tot die tijd houdt hij wijselijk zijn mond.
 
scrumpti0uz
 
12
6 augustus 2019 om 21:42
Groot gelijk heeft `ie. Bayern Mã¼nchen is natuurlijk wel een ploeg waar hij voor wil spelen, maar als ze zich nog niet concreet hebben gemeld bij Ajax dan is er ook niks te vertellen en daarbij is het ook nog maar de vraag of de trainer hem als basisspeler ziet of niet want anders blijft hij gewoon bij Ajax. Ziyech is niet het type die graag op de bank zit, ook al is dat bij Bayern.
 
XIII
 
3
6 augustus 2019 om 21:42
"Ik denk dat we die killing mentaliteit" dit was tegen Vitesse ook al het geval. Dit betekent dus maar een ding, laat huntelaar maar starten de komende wedstrijden dan mis je dat tenminste niet. Dan kunnen de andere dat in de loop van de tijd erin krijgen. Tot die tijd gewoon met Klaas-Jan, probleem opgelost.
 
Piet_Ajacied
 
7
6 augustus 2019 om 21:42
Speelde vandaag werkelijk verschrikkelijk. Op gegeven moment staan er drie man om hem heen en hij denkt doodleuk dat hij daar gewoon doorheen kan lopen. Aan de zijkanten vind ik het vele balverlies nieteens zo heel erg, maar als ie dat op een gegeven moment ook op de 10 positie gaat doen, dan wordt het heel, heel gevaarlijk. Hopelijk herpakt hij zijn oude vorm snel weer en spelen ze volgende week weer gewoon in de vertrouwde opstelling m.b.t. de voorhoede. Dat Paok kan er natuurlijk ook gewoon vrij weinig van.
 
falcao
 
2
6 augustus 2019 om 22:06
Bij Ajax zijn hij en Tadic king. Bij Bayern heb je een bepaalde hiã«rarchie waarbij Lewandowski momenteel de dienst uitmaakt. En wat gebeurt er met Sanã©, Mã¼ller, Coman en Gnabry? Dat zijn belangrijke vragen. Met Thiago en Alaba zou hij denk ik wel lekker kunnen ballen.
 
Giesburts
 
3
6 augustus 2019 om 22:11
Ik denk dat het voor Ajax niet goed zal aflopen als hij naast Donny ook nog eens vertrekt, al kan je het niet maken als Munchen komt met de juiste prijs dat je tegen Ziyech zegt dat hij moet blijven. Ik ben benieuwd hoe het gaat verlopen de laatste paar weken..
 
Damsko1103
 
2
6 augustus 2019 om 22:29
Hij geeft gewoon netjes duidelijk aan dat hij het niet over andere zaken wil hebben. Vragen over andere zaken worden dan maar een andere keer gesteld. Als journalist moet je die kwaliteit ook hebben om de juiste vragen te stellen aan de juiste personen. Je moet toch na `n tijdje wel een bepaald beeld van iemand kunnen hebben om een goed interview te krijgen. Neemt niet weg dat de speler in kwestie ook moet meewerken.
 
ChessPiece
 
2
7 augustus 2019 om 00:27
Mooi om te zien dat hij veel kritiek krijgt van mensen die zich Ajax-supporter noemen, maar volgens de VZ-reporters - en bij VI en het AD - genoemd wordt als de meest dreigende speler. Blijft dit soort kritiek hebben op zo’n jongen, en dan vooral verbaasd doen wanneer zij wegblijven, zodra zij Nederland verlaten hebben. Ik kan legio voorbeelden noemen, maar dan zullen de reacties als “die heeft hier toch niks te zoeken” en “Die hoeven wij toch niet terug” niet aan te slepen zijn. Ziyech, zet hem op en blijf bij Ajax. Om Europees weer wat te laten zien.
 
ChessPiece
 
3
7 augustus 2019 om 00:27
Mooi om te zien dat hij veel kritiek krijgt van mensen die zich Ajax-supporter noemen, maar volgens de VZ-reporters - en bij VI en het AD - genoemd wordt als de meest dreigende speler. Blijft dit soort kritiek hebben op zo’n jongen, en dan vooral verbaasd doen wanneer zij wegblijven, zodra zij Nederland verlaten hebben. Ik kan legio voorbeelden noemen, maar dan zullen de reacties als “die heeft hier toch niks te zoeken” en “Die hoeven wij toch niet terug” niet aan te slepen zijn. Ziyech, zet hem op en blijf bij Ajax. Om Europees weer wat te laten zien.
 
Bossie
 
1
7 augustus 2019 om 01:06
Het zou best kunnen zijn dat Ziyech meer met een transfer bezig is dan we denken en dan voornamelijk waarom er geen grote club voor hem komt. Hij ziet natuurlijk ook die andere gasten die wel die rop-transfers maken en waarom hij dan niet. Ik geloof dat vorig seizoen hij ook wat minder begon en heel sterk eindigde