Ziyech: 'Ik kan ze ook wel lekker raken, maar hij wint ze wel vaker dan ik'
Zondag, 21 oktober 2018 om 07:26

Hakim Ziyech is naar eigen zeggen weer helemaal fit. De middenvelder van Ajax liep twee weken geleden tegen AZ een hamstringblessure op, maar verscheen zaterdagavond in het uitduel met sc Heerenveen (0-4) aan het startsignaal. De Marokkaans international werd na nog geen uur spelen naar de kant gehaald. "Ik ging gewoon de wedstrijd in zoals altijd. Ik voelde me goed, anders zou ik ook niet kunnen spelen."

"Het was gelukkig gunstiger dan we aanvankelijk dachten. Ik had namelijk een langere revalidatieperiode verwacht, maar de MRI gaf wat anders aan. Ik speelde nu gewoon vrijuit en gelukkig hielp de stand om me er wat eerder uit te halen." Ziyech genoot van het spel van Ajax in het Abe Lenstra Stadion en vooral van de fraaie openingstreffer van Lasse Schöne. Na drie minuten spelen eindigde het schot van Deen van afstand in de bovenhoek.

"Die zat er goed in", beaamde Ziyech. "Ik zag dat hij hem lekker raakte en dan gaat hij er nog mooi in. Daar kan ik wel van genieten. De Schöne-zwabber. Ik kan ze ook wel lekker raken. We hebben nog weleens onderling een strijdje tijdens de wedstrijd, maar hij wint ze wel vaker dan ik." De aanname van Ziyech bij de 0-4 was ook mooi. "Natuurlijk geniet ik daar ook van, maar als je vraagt wat het moment van de avond was, is dat de 0-1", benadrukte de spelmaker in gesprek met FOX Sports.

Ziyech erkent dat het verschil tussen Ajax, PSV en de rest van de Eredivisie enorm groot is. "Het verschil wordt met de jaren groter. Dat is op dit moment het Nederlands voetbal." Spelen op halve kracht is er echter niet bij. "Dat voelt voor mij niet zo, want ook tegen mindere ploegen moet je honderd procent gaan", benadrukte Ziyech. "Als je dat niet doet stuit je op andere dingen, zoals blessures en zo. Daarin moet je een uitdaging voor jezelf zien te vinden en dat probeer ik elke dag weer."

Meer nieuws
   
08:26
08:26
'Ajax bracht bezoek aan talentvolle trainer; ook Europese topclubs met interesse
0
   
07:44
07:44
Driessen: 'Hij is de eerste speler die Slot er bij Liverpool direct uitknikkert'
21
   
23:45
23:45
'Wij moesten, voordat we lekker konden zuipen, eerst nog even voetballen'
10
   
23:19
23:19
Leicester City kan promotie naar Premier League niet ontgaan na verlies Leeds
10
   
23:00
23:00
Word lid van onze WhatsApp Channels en mis niets meer van jouw favoriete club!
8
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (15)

 
isco1
 
12
21 oktober 2018 om 07:45
Er is gewoon een nieuwe top in NL. Het was altijd een top 3 met Feyenoord, maar deze hoort er niet meer bij. Het verschil is gewoon te groot in kwaliteit.
 
KEIZER!
 
42
21 oktober 2018 om 07:55
Feyenoord hoort er al jaren niet meer bij.. ondanks dat ze de weg omhoog hebben gevonden na veel droevige jaren. Vind ik niet dat ze weer bij de traditionele top3 horen. Tegenwoordig kan je de Eredivisie een beetje vergelijken met de LaLiga van voorheen. Real en Barca die de dienst uitmaakten en in Nederland zijn dat momenteel Ajax en PSV. Gelukkig is het dit seizoen in de Liga beetje door elkaar gehusseld maar Barca(of heel maar real)zal wss "gewoon" kampioen worden.
 
P9J7
 
13
21 oktober 2018 om 08:13
Hoe verklaar je dan dat Feyenoord, sinds het seizoen onder Koeman, misschien maar 4 keer onder PSV is geëindigd? En tussendoor kampioen is geworden, waar Ajax al paar jaar op wacht? Als je dan toch over Spanje hebt dan zou je Feyenoord eerder met Atletico kunnen vergelijken. Iets minder, maar kan zeker wel de strijd aangaan met Barcelona en Real en als je de prestaties van de afgelopen jaren bekijkt toen ze uit de financiële crisis kwamen deden ze dat ook. Voor alsnog ging Feyenoord dit seizoen er niet kansloos van af in Eindhoven zoals Ajax dat wel deed. PSV en Ajax zijn beter, maar ook weer niet zoveel beter als iedereen wilt doen geloven.
 
MarrieAanDeBal
 
65
21 oktober 2018 om 08:18
Sinds het jaar 2000 is PSV 9 keer, Ajax 6 keer en Feyenoord, AZ en FC Twente 1 keer kampioen geworden. Dan schaar ik Feyenoord toch eerder bij de subtop dan bij de top. Jammer maar waar.
 
Glory
 
2
21 oktober 2018 om 08:08
Laten we nog 1 weekje afwachten met die uitspraak!
 
JasonRhijn
 
2
21 oktober 2018 om 09:02
Dat is waar, bekijk het van wedstrijd tot wedstrijd. Het is ook afwachten hoe Feyenoord tegen ADO vanmiddag speelt. Ik zie Ajax nu als favoriet. Wel even wachten hoe het na Benfica eruit ziet.
 
sylvianv
 
2
21 oktober 2018 om 09:14
Spelen tegen Zwolle, voor de rest moet ik helaas wel concluderen dat er een top 2 is momenteel, ook al ben ik voor Feyenoord verschil is nu gewoon te groot. Erg lekker schot van Schone btw
 
JasonRhijn
 
1
21 oktober 2018 om 09:17
Op welke basis vind je dat er een top 2 is? Zelf vind ik Feyenoord een outsider. Alleen ik denk niet dat ze het Ajax en PSV lastig zullen maken. Ook als je de selecties vergelijkt met elkaar.
 
Buitenspelgoal
 
1
21 oktober 2018 om 13:03
Het gaat uiteindelijk om de ranglijst. Is Heracles ook NL top omdat ze tegen Ajax een resultaat hebben gehaald?
 
Diego_Forlan
 
2
21 oktober 2018 om 09:52
En toch is het verschil 'maar' 2 punten. Zolang van Persie fit blijft en ze 'gewoon' hun potjes blijven winnen in de luwte ben je voorlopig nog niet van ze af denk ik. Hoop dat we ze volgende week een tik kunnen uitdelen
 
isco1
 
3
21 oktober 2018 om 10:16
Je moet verder kunnen kijken dan het aantal punten. Denk dat de meesten wel zien staan het voetbal van PSV en Ajax gewoon veel verzorger en ook aantrekkelijker is dan de clubs eronder. Het verschil in kwaliteit is gewoon enorm.
 
rubje
 
2
21 oktober 2018 om 09:23
Ik heb wel het idee dat het dit jaar extremer lijkt doordat Ajax en PSV beide een goede start hebben. Andere jaren viel een van de teams toch vaak tegen.
 
Serra010
 
1
21 oktober 2018 om 13:37
Niet omdat Feyenoord nu minder kwaliteit heeft of slechte resultaten behaald is het geen topclub! Ja het verschil dit jaar tussen Ajax en PSV is te merken maar dat zegt toch niet dat Feyenoord geen topclub meer is. Als je kijkt naar Italië, weet je hoeveel jaren AC Milan en Inter slecht hebben gepresteerd. Denken jullie dat er daar in Italië werd gezegd dat het geen topclub meer is? Het gaat om dat stukje geschiedenis en prijzenkast. Ja sinds 2000 maar 1 x landskampioen geworden, maar we zijn ook de enige die na 2000 nog een Europese Beker heeft gepakt. Plus als je kijkt naar het aantal fans die Feyenoord heeft is het nog steeds een topclub, die alleen niet meer zo top speelt. En het blijft grappig want als we gaan kijken hoeveel prijzen Ajax heeft gepakt de laatste 4 jaar en hoeveel Feyenoord dan is er toch een duidelijk verschil.
 
curtazimo
 
0
21 oktober 2018 om 14:03
Wat is de definitie van een topclub? Kijk je dan naar de prijzen en t spel vd afgelopen 20 jaar? Of 10, of 5? Helaas waren de resultaten voor Ajax de laatste 5 jaar ruk, maar is dat dan geen topclub meer? Voor Feyenoord geldt dan hetzelfde. Persoonlijk zie ik dat nog steeds als topclub en dat heeff, voor mij dan, te maken met historie, achterban, potentie en uitstraling. Momenteel geen topploeg, maar winnen stiekum toch hun potjes en de achterstand in punten valt bovendien best mee. Wellicht zal hier en daar een outsider zijn die aan de deur klopt. Structureel lijkt dat niet te zijn... De top 3 zal altijd zo blijven als je t mij vraagt; Ajax, Feyenoord en PSV.
 
rubje
 
0
21 oktober 2018 om 21:03
Ik heb het idee dat ze het in andere landen dan bijvoorbeeld eerder een sleeping Giant noemen....