Ziyech verrast ongeneeslijk zieke Souf: 'Wil je hulp, ik sta klaar'
Dinsdag, 16 februari 2021 om 08:30

Hakim Ziyech verraste de zieke Soufiane Elazizi zondagavond kort ná de uitzending van de talkshow van Humberto Tan. Dat blijkt uit beelden die de presentator maandagavond op sociale media heeft gezet. Souf kreeg op achttienjarige leeftijd te horen dat hij lijdt aan de zeldzame ziekte SCA-Type 2. Deze ziekte zorgt ervoor dat de communicatie tussen zenuwen en spieren verslechtert, waardoor de spieren moeilijk beheersbaar worden. Hij heeft zijn vader, zus en twee ooms verloren aan de ziekte.

Soufiane, nu 22 jaar, was eerder te gast in het televisieprogramma Je Zal Het Maar Hebben, waarin hij vertelde dat hij geld wil ophalen voor onderzoek naar zijn ziekte. YouTuber Defano Holwijn besteedde vervolgens aandacht aan de actie, die werd opgepikt door onder anderen Memphis Depay, Quincy Promes en Ziyech. Het drietal doneerde in totaal zeventienduizend euro, maar de spelmaker van Chelsea had nóg een verrassing voor Soufiane: een telefoongesprek met de ernstig zieke Bredanaar.

Soufiane was zondagavond namelijk samen met André Boersma, zijn werkgever bij de Albert Heijn-supermarkt in Breda, te gast bij de talkshow van Tan op RTL4. "Ik kan het niet geloven, ik kan nu zeggen dat ik met Hakim gebeld", zei Soufiane tijdens het telefoongesprek na de uitzending. Ziyech: "Je kan altijd bellen als er wat is. Waar ik je kan helpen, probeer ik je te helpen. Je hebt mijn nummer, je kan me altijd bellen. Wil je hulp, ik sta klaar", benadrukte de ex-speler van onder meer Ajax.

Tan was benieuwd waarom het verhaal van Soufiane hem zo had geraakt. "Wat me het meest raakt, is dat mijn vader eraan is overleden", antwoordde Ziyech. "Ik weet wat het doet met een persoon. Ik heb het van dichtbij meegemaakt. Als ik dan naar hem kijk en zie hoe positief hij over alles is… Dan wil ik helpen waar ik kan helpen." Soufiane: "Bedankt voor je mooie woorden."

Soufiane kreeg het te kwaad toen hij richting het einde van het gesprek 'nog één ding' aan Ziyech wilde vragen. Ziyech: "Natuurlijk, je mag alles vragen." Soufiane: "Ik weet niet of het kan, maar als het kan, mag ik alsjeblieft een shirtje van je?" Ziyech: "Ik ga alles naar je opsturen, je hebt mijn nummer." Soufiane was zo ontroerd dat hij het gesprek amper meer kon voortzetten.

Soufiane krijgt steeds meer last van de ziekte en is de afgelopen periode snel achteruitgegaan. Zijn omgeving heeft dan ook een nieuwe actie opgezet om geld op te halen waarmee anderen die het nodig hebben geholpen kunnen worden. Het gaat om ouderen die financiële hulp kunnen gebruiken voor aanpassingen in of rondom het huis, of bijvoorbeeld zieke kinderen die een cadeautje verdienen. Het fonds zal de naam van Soufiane gaan dragen.

"Zodat we vanuit zijn naam dingen kunnen blijven doen, ook als hij er niet meer is", zo klinkt het op de website van de doneeractie. De teller staat op het moment van schrijven op bijna 175.000 euro.

Meer nieuws
   
08:03
08:03
V/d Vaart zou duo aanstellen voor opvolging Arne Slot; Afellay enthousiast
1
   
08:00
08:00
Wie is de Italiaanse idealist die mogelijk de nieuwe trainer wordt van Ajax?
4
   
07:02
07:02
De Telegraaf: Geertruida 'wil dolgraag naar Liverpool' en staat ook op de radar
36
   
07:00
07:00
Arne Slot: de trainer die 'sleeping giant' Feyenoord wakker maakte
17
   
06:00
06:00
Word lid van onze WhatsApp Channels en mis niets meer van jouw favoriete club!
8
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (32)

 
RyanBabel8
 
200
16 februari 2021 om 08:46
Naast een geweldige voetballer is Ziyech ook gewoon een fantastisch mens. Niet dat dit voorbeeld de bevestiging geeft hoor, want dit was al wel even zichtbaar. Zo hoort het gewoon te zijn! Voor de jongen zelf hoop ik dat het allemaal dragelijk blijft. Mooi initiatief om deze verschrikkelijke ziekte verder te onderzoeken.
 
InkeMontana
 
140
16 februari 2021 om 08:55
Hart van goud met altijd de waarheid op de tong. Dat laatste werd in het verleden nog wel eens als 'moeilijk' opgevat , omdat hij ook gewoon zegt wanneer iets hem niet zint , ik vond en vind die eerlijkheid juist wel verfrissend. Mooi hoe Hakim zich hier voor inzet.
 
bayerLeverwurst
 
44
16 februari 2021 om 08:47
Respect??
 
Bobiku29
 
258
16 februari 2021 om 08:49
Vooral mooi hoe Ziyech zulke dingen doet zonder dat hij uit is op media-aandacht. Net als wat hij voor Leon de Kogel heeft gedaan. Nooit aan de grote klok gehangen, puur goedhartig. Wat een topvent
 
PaulR_1982
 
102
16 februari 2021 om 08:56
Precies dit voorbeeld wat je aanhaalt inderdaad. Het is Leon de Kogel die zelf bekend heeft gemaakt dat Ziyech hem financieel heeft geholpen. Er zijn genoeg bekende mensen die maar wat te graag te koop lopen met het feit dat ze andere mensen helpen. Dat vind ik altijd een beetje gênant richting de persoon die de hulp ontvangt.
 
Sulejmanii
 
43
16 februari 2021 om 09:04
Sterk Bobiku29, toch wel het bewijs dat Ziyech een echte en pure kerel is met een groot hart! Dus deze actie verbaasd mij helemaal niet, ook weer een wake up call dat we zo goed mogelijk om moeten omgaan met onze gezondheid. Zelfs slik ik nu extra vitamine a tot z, en c,d supplementen plus zoveel mogelijk fruit. Zeker in deze rot tijd waar we nu in leven, het leven is te kwetsbaar.
 
NeutraleFanNL
 
32
16 februari 2021 om 09:18
Precies, heel veel respect voor Ziyech. Ook omdat het in London niet 100% perfect gaat, maar toch tijd vrijmaken voor zo'n jongen. Top! Wat betreft die vitamine supplementen, merk je daar echt wat van? Pure interesse! Ik focus zelf vooral op het eten van groeten en fruit.
 
Bobiku29
 
33
16 februari 2021 om 09:19
Ook mooi hoe hij nu de ultieme gunfactor heeft, waar hij eerst nog werd uitgefloten. En dat terwijl hij volledig zichzelf is gebleven. Alles is oprecht aan hem
 
Formus
 
13
16 februari 2021 om 09:44
Bobiku, Ziyech heeft zo`n groot hart, daar kunnen veel mensen een vb aan nemen. Misschien dat ie daarom naar buiten toe eerst een onverstoorbare houding aannam? Omdat hij anders wat kwetsbaar was? Want die onverstoorbare houding verdween naarmate de tijd vorderde. Dan word je natuurlijk zelf ook volwassener en kan je alles misschien beter van je laten afglijden. Vind persoonlijk dat buiten de media houden van de steun van Ziyech geweldig. Dat zegt heel veel, zo niet alles. En dan heb je altijd van die azijnzeikers die zeggen: Maar het is toch in de media? Misschien komt dat ook wel via hem zelf?". Nou, die mogen misschien wat positiever er in staan. Ik geloof dat Ziyech totaal niet zo is.
 
Bobiku29
 
15
16 februari 2021 om 10:02
Klopt, Leon de Kogel heeft het bijvoorbeeld zelf in een interview gezegd. Ziyech heeft er echt met geen woord over gerept. Onverstoorbaar was hij zeker, maar dat is wel gebleven vind ik. In mijn ogen is hij helemaal dezelfde gebleven en dat vind ik wel mooi
 
Primetime
 
4
16 februari 2021 om 10:58
@neutralefannl, persoonlijk ben ik geen fruit/groente eter maar qua vitamines merk ik vooral dat vitamine d erg goed helpt. Dat mis ik echt wel als ik een tijdje stop of vergeet om een nieuw potje te halen. Hoor wel vaker van mensen die al heel gezond eten dat ze daar merkbaar verschil in voelen bij vitamine d waar ze bv van andere niet zoveel merken. Nu ik veel minder train merk ik het niet zo maar toen ik 8/9x per week trainde voelde ik me ook echt beter door magnesium te slikken. Minder snel last van kramp ed. Multivitamine wisselt qua merk, vind de duurdere wel veel verschil maken. Vind die goedkope bij de kruidvat echt niks doen en dit zegt iemand die op junkfood leeft
 
Sulejmanii
 
0
16 februari 2021 om 12:02
Neutralefannl ik vermoed van wel, normaal gesproken ben ik vatbaarder om verkouden te worden rond deze tijd van het jaar. Maar dat is maar 1x gebeurd en heel kort, en ik voel me toch iets sterker ondanks de sportschool is gesloten. Als de potjes op zijn stop ik er weer mee, eens in de zoveel tijd neem ik een aanvulling. Maar deze tijd al helemaal, ik heb zeker het gevoel dat het iets bijdraagt.
 
Sulejmanii
 
0
16 februari 2021 om 12:06
Primetime tijdens het sporten, had ik er ook heel veel aan. En merkte inderdaad het verschil met wel of niet. Maar ik gebruik Kruidvat eigen merk, en het werkt voor mij wel heel goed. ??
 
Supportert
 
2
16 februari 2021 om 11:39
Kan iemand mij vertellen wat ie precies voor de kogel heeft gedaan?
 
Bobiku29
 
26
16 februari 2021 om 11:58
De Kogel was in Malta als inzittende van een taxi betrokken bij een ongeluk. Hij raakte zwaargewond, was in levensgevaar en kon niet meer voetballen, waarna zijn club zijn salaris niet meer betaalde. De verzekeringsmaatschappij van die chauffeur deed niks, waardoor hij met torenhoge medische kosten zat die hij niet kon betalen. Daarbij moest hij stoppen met voetballen, dus ook zijn inkomen was weg. Vanuit supporters van Utrecht kwam er een inzamelingsactie en Ziyech kreeg daar lucht van. Toen heeft hij De Kogel gebeld en gezegd dat hij de kosten op zich wilde nemen
 
Deenb
 
23
16 februari 2021 om 08:52
Klasse actie! Op deze manier wordt er veel positieve aandacht besteed, het is zo belangrijk dat voetballers ( en andere invloedrijke personen ) zich zo uiten naar de buitenwereld. Alleen maar respect, mooi nieuws zo op de vroege ochtend.
 
sjapoo
 
34
16 februari 2021 om 08:53
Goeie gozer die Hakim,hart op juiste plek...????
 
 
26
16 februari 2021 om 09:04
Mooie actie van Ziyech. Topventje.
 
Kiel_Debiel
 
25
16 februari 2021 om 09:07
Ziyech is echt een oprecht goed mens. Doet heel veel buiten de schijnwerpers voor anderen.
 
Batigolaco
 
41
16 februari 2021 om 09:10
Is dit niet de Ziyech die in bepaalde praat programma's als arrogant werd betiteld ? Onlangs heeft hij nog eens 5000 euro gedoneerd aan een ziek kind/persoon. Wat een top persoon en voorbeeld voor vele. Hoeft in iedergeval zijn hypocriete gedrag niet af te kopen, door de helft van zijn salaris in te leveren.
 
LukaModric.10
 
58
16 februari 2021 om 09:18
Wanneer je zegt wat je denkt, in plaats van ja te knikken, dan word je snel afgeschreven als moeilijke/arrogante jongen. Dit laat maar weer eens zien dat Ziyech een hart van goud heeft.
 
Batigolaco
 
17
16 februari 2021 om 09:24
Lukamodric Je haalt me de woorden uit de mond. Zolang je een toneelstuk op zet, hoe mensen jou willen zien. En niet je zelf bent om sympathiek over te komen. Dan is er niets aan de hand. Mooi dat deze man overal zichzelf blijft.
 
salaaf
 
2
16 februari 2021 om 13:10
Die praatprogrammas zijn allang niet meer serieus te nemen voor mij. Ze roepen maar lukraak wat en het enige waar ze echt goed in zijn en waar ze meeste aandacht voor krijgen is als ze karaktermoord plegen. Iemand die vooral daarmee zijn geld moet verdienen kan ik niet respecteren.
 
FeyenoordDelft
 
32
16 februari 2021 om 09:27
Prachtige actie van Ziyech, dat soort acties geven nog een beetje licht in deze vervelende tijden.
 
Baloteli
 
11
16 februari 2021 om 10:14
Topper in alle opzichten....
 
flugelmeister
 
12
16 februari 2021 om 10:26
Goeie gozer die Ziyech. Echt een topper man! Diep respect.
 
Sieb nr. 15
 
9
16 februari 2021 om 11:25
Toch wel een kippevel momentje hoor. Ten eerste, wat ontzettend triest voor die jongen.. Geen woorden voor. Ik kan me simpelweg niet eens inbeelden hoe erg dit moet zijn. Ontzettend knap dat hij zo in het leven staat. En tja, Ziyech.. Wat een baas is dat op zulke momenten. Veel mensen (teamgenoten) zeggen altijd over hem dat het zo'n gouden vent is. Hier kun je ook echt de oprechtheid zien als hij met Soufiane praat. Het mooie vind ik dat hij dit soort zaken altijd onder de radar doet. Hetzelfde destijds met Leon de Kogel. Als hij het toen niet had verteld, zou niemand weten dat Ziyech hem hielp. Geeft voor mij aan dat dit een pure, goede vent is.
 
SocioFan1
 
20
16 februari 2021 om 11:54
Prachtig! Ziyech, de Nederlander, de Marokkaan, een wereldgozer, een prachtvoetballer en bovenal Moslim met een super mooi gebaar. Hij heeft het ook zelf meegemaakt en ziet de ernst er van in. Hopelijk gaat het helpen en kan topper Soufiane ermee geholpen worden.
 
Olley
 
5
16 februari 2021 om 12:03
Dat is nou echt ziyech. Zo was hij bij Twente ook al. Een absolute top gozer. Velen vinden hem soms afstandig of arrogant, maar hij heeft het hart en zijn verstand op de juiste plaats.
 
DieHalveMalle
 
1
16 februari 2021 om 12:11
Geweldige kerel die Zyech. Ik denkt dat het voor hemzelf ook een beetje als goedmakerij is voor zijn jeugd, die op sommige gebieden erg egoïstisch beleefd werd. Dan nog, een gigantisch mooi gebaar van een goede voetballer met een hart op de juiste plaats! Klasse vent!
 
Miike1993
 
4
16 februari 2021 om 12:44
Ziyech Grote speler groot hart?
 
Sir Paul
 
1
16 februari 2021 om 16:58
Hakim Zyech is een goed mens.