Ziyech verzuimt bij terugkeer in de basiself tegen United glansrol te pakken
Zondag, 28 februari 2021 om 19:29

Chelsea en Manchester United hebben in een teleurstellende topper de punten gedeeld zondagavond: 0-0. Beide ploegen wisten de hooggespannen verwachtingen niet waar te maken en zorgden ervoor dat Manchester City zonder te spelen een stap dichterbij de titel kwam. Hakim Ziyech begon voor het eerst in zes competitiewedstrijden in de basis en werd door Thomas Tuchel tien minuten voor tijd naar de kant gehaald, terwijl Donny van de Beek bij United de volledige wedstrijd op de bank bleef. De achterstand van United op koploper City is door het gelijkspel twaalf punten. Chelsea bezet de vijfde plek.

Na een ietwat afwachtend begin van beide ploegen, nam Marcus Rashford na een kwartier spelen voor de eerste keer het doel van Chelsea onder vuur. De aanvaller besloot een vrije trap van een meter of dertig ineens op doel te schieten, maar trof de vuisten van Édouard Mendy. De ploeg van trainer Ole Gunnar Solskjaer drukte vervolgens door en leek een strafschop te krijgen na een vermeende handsbal van Callum Hudson-Odoi. De aanvaller van Chelsea leek het leer met de arm te beroeren in duel met Mason Greenwood, maar scheidsrechter Stuart Attwell wilde er niet aan na door de videoscheidsrechter naar het scherm te zijn geroepen.

Diezelfde Hudson-Odoi nam halverwege de eerste helft het doel van David de Gea onder vuur. Het schot leek gevaarlijk, maar ging uiteindelijk enkele meters naast. Tien minuten later was hij de aangever en legde hij de bal vanaf de rechterkant van het veld op een presenteerblaadje voor Olivier Giroud, die opdook bij de eerste paal. De spits had de bal voor het inkoppen, maar zag zijn inzet voorlangs gaan. Na rust kregen beide ploegen het niet voor elkaar om voor meer spektakel te zorgen, toen Ziyech voor het eerst gevaarlijk werd. De voormalig Ajacied schoot vijf minuten na rust van dichtbij op De Gea en zag de sluitpost van United redden.

De beste kansen waren in de tweede helft voor United, dat via Greenwood voor het eerste moment van opwinding zorgde voor het doel van Mendy. De buitenspeler probeerde het met een geplaatst schot, maar was onnauwkeurig in de afronding en zag zijn schot rakelings naast gaan. Ook een knappe poging van Fred miste het doel van Chelsea op een haar na. Toen Ziyech vervolgens naar de kant ging voor Timo Werner, zorgde de Duitser in de slotfase bijna voor de overwinning namens de ploeg van Tuchel. De aanvaller haalde de trekker over, maar kon net op tijd worden afgestopt door een goede ingreep van Victor Lindelöf, die zich voor de bal gooide. Daardoor bleef het treffen op Stamford Bridge doelpuntloos.

Meer nieuws
   
07:30
07:30
Vermoedelijke opstelling Feyenoord: Stengs en Gimenez aan de aftrap
0
   
07:10
07:10
Vermoedelijke opstelling Ajax: Van 't Schip schuift door afwezigheid Bergwijn
5
   
07:00
07:00
Ajax gaat op zoek naar een rechtsbuiten: 10 potentiële kandidaten op een rij
4
   
06:30
06:30
Vermoedelijke opstelling PSV: Bosz kiest opnieuw tussen Tillman en Lozano
4
   
06:00
06:00
Yankuba Minteh: binnen twee jaar van zandvlaktes naar uitblinken bij Feyenoord
8
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (45)

 
GroenHout
 
16
28 februari 2021 om 19:33
Met OGS gaat United weinig klaar spelen.. Komt tactisch gewoon echt tekort en dat is niet enkel gebaseerd op deze pot. Hij mag gelijk ook paar spelers meenemen, zodra hij vertrekt; beginnend bij Martial en James. Er moet echt een goeie rechtsbuiten en een spits komen met evt een centrale verdediger.
 
Busby
 
13
28 februari 2021 om 19:38
Nou, wat heeft Tuchel tactisch klaargespeeld? Speelde gewoon met 5! achteraan bij het verdedigen. Bij het opbouwen oneindig de bal naar Mendy spelen en dat zegt genoeg over zijn intenties.
 
GroenHout
 
35
28 februari 2021 om 19:45
Wat boeit Tuchel ons nou als United fans.. Jij en ik moeten inzien dat ons eigen coach tactisch ontzettend zwak is. Al gooien teams de boel dicht, een team als United moet de creativiteit bezitten om het uit te spelen en te scoren.
 
Silvacity
 
17
28 februari 2021 om 19:50
@busby Het veldspel van Chelsea is bij vlagen best goed. De bal gaat goed rond. Nu moet er nog meer gecreeerd worden. United moet het meer hebben van de omschakeling en individuele acties. Al laat United af en toe ook goede combinaties en gestructureerde aanvallen zien.
 
Busby
 
3
28 februari 2021 om 19:55
@Groenhout Eens dat Solskjaer geen Guaordiola is maar het ligt ook aan de bestaande spelers. Buiten Bruno geen creatieve speler. Rechterflank zogoed als onbestaande. Martial een ramp. Dat hij tweede staat verdient ook enige credit. Verschil met City toppers is te groot, die kunnen een À-elftal opstellen met hun bankzitters.
 
GroenHout
 
2
28 februari 2021 om 20:06
Uiteraard zijn de spelers ook niet top, maar er mag echt meer risico in het spel zitten en het belangrijkste hij mag wel is inzien dat fitte spelers een wedstrijd open kunnen breken.. Moet je eens naar de bank kijken.. neem is wat aanvallende spelers mee, al is het eigen jeugd (die zijn tenminste hongerig en willen zichzelf bewijzen). Deze droeftoeter gooit een Martial pas rond de 80ste minuut erin en voor de rest Geen een wissel, terwijl je nog spelers als Telles en Amad (ik geloof niet dat hij slechter is dan James) op de bank hebt.
 
Bridgewater
 
1
28 februari 2021 om 19:48
Gewoon het gat met een concurrent op 6 punten gehouden. Prima resultaat, prima uitvoering.
 
GroenHout
 
6
28 februari 2021 om 19:57
Had liever het gat met 9 punten ertussen gezien. Dit Chelsea heeft op papier niet veel betere spelers en dan hoor je als United zijnde de risico te nemen. Nogmaals mijn mening is niet enkel gebaseerd op deze wedstrijd; afgelopen weken heeft hij heel vaak laf gespeeld wat heeft geresulteerd op gelijk spellen en verliezen. United had met een tactisch en gedurfder coach nu zeker meer punten gehad.
 
Bridgewater
 
3
28 februari 2021 om 23:00
Dat kan je met dit spelersmateriaal helemaal niet zo stellig beweren als dat jij nu doet. Met een risicovollere benadering had je wellicht juist meer verloren...
 
AFC-BusbyBabe
 
4
28 februari 2021 om 20:05
Ik snap je frustratie. OGS is imo ook niet de trainer die United uiteindelijk naar de stabiele top gaat brengen. En mee laat doen om de prijzen. Maar hij is vorig jaar 3e geëindigd. En staat nu gewoon 2e. Daar waar United even 1e heeft gestaan. Iets wat jaren niet gebeurd is. De vraag is...wat verwacht jezelf. Als OGS alsnog in de top 4 eindigd. En evt de Uefa cup en of de FA cup pakt?? Moet hij dan ook vertrekken??Dat die spelers in jou ogen moeten komen. Klopt. Is het niet dat vorig jaar ook een rechtsbuiten (Sancho) moest komen?? Maar Woodward kwam met, paniekaankoop Cavani en vd Beek, die nooit speelt. Amad is nog lang niet klaar voor het grote werk. OGS wordt niet gesteund door het bestuur. Maar dat wordt geen enkele trainer/coach van United gedaan. Al staat een Guardiola of Klopp voor de groep. Ook die krijgt niet de spelers die ze willen. En dus niet hun spel kunnen laten spelen. Daar waar vooral Guardiola en de trainers van Chelsea altijd wel de steun krijgen van het bestuur. Daar zitten ook mensen met voetbal vermogen. En het geld.Het ligt niet alleen aan de trainer zelf, bij United.
 
GroenHout
 
5
28 februari 2021 om 20:28
Ik ben het volledig met je eens dat het bovenin bij United ook rommelt; Woodward is geen technische directeur en heeft vaak de verkeerde speler te pakken en Glazers stoppen liever het geld in eigen zak. Maar dan nog moet je het lef hebben als coach om risico's te nemen en niet enkel op de counter loeren. Daarnaast kan je wanneer je een zwak team heb, jeugd meenemen (die willen zich graag bewijzen) en het belangrijkste; op tijd wisselen. Waarom zou Amad er niet klaar voor zijn? Leeftijd zegt niet altijd alles he; die spelers zijn enorm gedreven en willen zich bewijzen. En je gaat mij niet zeggen dat James veel beter is dan Amad; ik zag wat wedstrijden van hem bij u23 en daar deed hij het heel goed, daarnaast bij zijn debuut speelde hij gewoon goed (hij durfde risico's te nemen). Zelfs als United Europe League pakt, mag OGS van mij vertrekken. Hij komt tactisch te kort. Als United wil je voor de titel gaan, niet minder. En ja dan moet je de juiste spelers hebben, maar ook de juiste coach. United moet gewoon een technische directeur opstellen die er wat van bakt met een ruime budget en een coach die lef kan tonen. Ga je dan vervolgens onderuit, dan kijk je waar in je basiselftal het misgaat en dat vervang je - basically wat City doet met Guardiola.
 
AFC-BusbyBabe
 
0
28 februari 2021 om 21:26
Ben het met je eens hoor. En denk dat we wel aardig op 1 lijn liggen wat betreft OGS. Er is geen progressie te zien tegen de topclubs. Daar waar United wel zich moet tonen als een top ploeg. Hoe ga je anders prijzen winnen. Als je het af laat weten in de top wedstrijden. Zo ben ik het ook niet eens met de Lindelof Maguire duo. En Fred en SMT als 2 cvm voor de verdediging. Daar waar 1 die rol in moet vullen. Of iig 1 daarvan box to box. Dit is 1x gebeurd. En dat was tegen Leeds. Waar SMT zijn beste wedstrijd speelde. En 2x scoorde. Maar er zit totaal gen creativiteit in die 2.Het erg laat, of zelfs niet wisselen. Frisse benen erin brengen. SMT had volgens mij maar 1x getraind. En speler gelijk 90 minuten. Iemand anders, die in was gebracht,(dvdb bijvoorbeeld) had die voorzet op het einde beter gegeven.De voorste 4 aanvallende spelers, zijn niet voor niets elke top wedstrijd onzichtbaar. Maar goed. Hierover kunnen we vast eeuwig over praten.Maar die TD gaat voorlopig echt niet komen. Dus dat structureel aantrekken en de portemonnee trekken voor goede spelers. Zal niet gebeuren. Hooguit eentje. Er zal,bijvoorbeeld komende zomer, niet een Sancho, een Kounde en een Rice aangetrokken worden.United heeft elke jaar een totaal tranferuitgave van ong 50a 60 miljoen. En welke trainer zou het dan moeten doen bij United. Denk dat een andere trainer er w een beter voetballende ploeg van kan maken. Vorge week zelfs een uur lang de onderliggende partij tegen newcastle. Zoals vaker. Elektronica andere ploeg speelt leuker een aantrekkelijk voetbal. Dan United.Maar Moyes LVG en Mourinho hebben alle 3 gefaald. Niet de minste trainers die ze aangesteld hadden. Zolang dat de Glazers blijven zitten. Zal er gewoon niks veranderen. En zal er ook geen kampioensploeg gebouwd worden. De Glazers heben met hun team de Super Bowl gewonnen. Met het aantrekken van een wereldspeler. Die ze de Super Bowl heeft gebracht. Hopen dat de Glazers het ook in gaan zien. Dat er geïnvesteerd moet worden in United. En het anders moet. Maar ben bang van niet.
 
Lierse1997
 
58
28 februari 2021 om 19:34
Besef even dat Manchester United in de 7 wedstrijden dit seizoen tegen de top 6 welgeteld 1 goal gemaakt heeft. Een penalty tegen Tottenham in de 1-6 nederlaag. Gewoon te triest voor woorden hoe ze die toppers ingaan. Er tegen scoren is dus genoeg voor een punt normaal dus jammer voor Ziyech dat hij die enorme kans relatief zwak intrapt (knappe save maar dat mag eigenlijk niet vanuit die positie). Het ziet er trouwens niet zo goed voor hem uit want Mount is gewoon een betere speler dit seizoen.
 
John Terry
 
26
28 februari 2021 om 19:44
Ik vond Mount en Ziyech samen wel leuk combineren, maar Ziyech moet dan niet steeds 10 minuten per wedstrijden opleven en gewoon een constant niveau aantikken. Want in het laatste kwartier van de eerste helft stond ie a la Sinterklaas ballen aan United uit te delen, om vervolgens als grootste pain in United’s *ss uit de kleedkamer te komen. Er vanuit gaande dat dit gewoon zijn aanpassingsjaar is denk ik dat het wel goed komt met Ziyech, maar Mount dit seizoen is idd echt next level. Hoe hij in minuut 90 nog even Fernandes aftroefde die daarop weer 3 minuten begon te mekkeren ipv de blessuretijd goed benutten.. daar genoot ik best immens van.
 
Lierse1997
 
2
28 februari 2021 om 19:58
Inderdaad best veel balverlies vandaag en defensief draagt hij ook niet enorm veel bij. Maar dan soms zie je ineens die flits (zoals bij die kans van Mount). Momenteel zou ik echter wel niet meteen weten waar hij zou moeten staan bij Chelsea. De plek van Mount lijkt me voor hem het best maar dat zit er niet echt.
 
Busby
 
1
28 februari 2021 om 19:45
Klopt maar jij moet met twee zijn voor zulke resultaten en ook andere toppers stellen teleur omdat ploegen niet voor de winst gaan. Je doet alsof United zich ingraafd maar zoals je vandaag zag waren beide ploegen defensief en behoudend, hetzelfde met andere toppers.
 
Lierse1997
 
4
28 februari 2021 om 19:56
Soms ligt het ook aan de tegenstand (zeker tegen Chelsea in de heenwedstrijd was het van beide kanten heel defensief), maar er is toch 1 constante: Man U dat geen veldgoal maakt.
 
Jackieboy10
 
2
28 februari 2021 om 20:39
Wel mooie deflectie van de kritiek op jouw favoriete ploeg... Het zegt toch wel wat dat er dus slechts 1 goal is gemaakt, wat niet eens een veldgoal was? En niet elke topper was attractief, maar je hebt ook van Spurs met grote cijfers verloren, van City verloren en nog een paar anderen.
 
Busby
 
2
28 februari 2021 om 20:51
Kritiek is terecht maar dat geldt evengoed voor andere ploegen. Tegen Chelsea beide keren beide ploegen die niet voor de winst gaan. Tegen Arsenal hetzelfde, ze winnen door een domme penalty. Tegen Liverpool de betere kansen maar maakten kansen niet af. Bijna elke topper is dit jaar saai en voorspelbaar, alleen City steekt er bovenuit.
 
HupVanDeDonk
 
14
28 februari 2021 om 19:46
Het lijken nu toch wel structureel zwakke prestaties bij Ziyech te worden. Hij komt op mij inmiddels wat angstig in de duels over, en al dat balverlies zo centraal op het middenveld is toch wel een probleem (al stond er een zeer goeie verdediging vandaag bij Chelsea).
 
SocioFan1
 
0
28 februari 2021 om 21:15
Die toppers met Man U zijn echt zuur geweest. Voorspelde dat ook al voor deze match en ben maar niet gaan kijken. Zoals je al aangeeft de eerdere toppers waren al zuur met weinig goals en spektakel. Tsja.
 
Lierse1997
 
1
28 februari 2021 om 22:02
De meeste toppers dit jaar eigenlijk. Best vreemd. De toppers in de serie A zijn een stuk entertainenden dan die in de PL, dat gaat nogal in tegen het algemene beeld dat er leeft.
 
maurootje
 
15
28 februari 2021 om 19:35
Helaas, de zoveelste teleurstellend Engelse topper. Het is dat ik nog wel kan genieten van de duels, wie is sterker dan wie en het voetballend oplossen onder druk. Maar voor goals,goede aanvallen en hoogstandjes hoef tegenwoordig helaas geen Engelse topper meer te kijken. Zag net stats voorbij komen bij Ziggo, blijkbaar is MANU hoofdverantwoordelijke hiervoor. 5x 0-0 1× 1-0 is gewoon tja.. je verwacht er toch meer van..
 
SocioFan1
 
1
28 februari 2021 om 21:16
Zeg dat wel zeg. De toppers van Man U hiervoor waren al zuur. Ik zei het vandaag nog tegen iemand en ben deze match ook maar niet gaan kijken. Zure potjes deze toppers in de PL, vooral met Man U.
 
Batsu Batsu
 
16
28 februari 2021 om 19:35
Een onderlinge wedstrijd in de PL tussen de big 5 die op een 0-0 eindigt, wat een verrassing zeg. Het is er aan te zien dat het beste aanvallend talent in andere competities rondloopt.
 
Batsu Batsu
 
1
28 februari 2021 om 20:47
Met al die 0-0en in toppers heb je puur statistisch gezien de beste verdedigers en keepers ter wereld idd :D
 
RyanUduwage
 
22
28 februari 2021 om 19:36
Tactisch pot van beide kanten, niet zo spectaculair helaas... Terechte uitslag maar had wat meer van Chelsea verwacht. Beetje offtopic: Melchiot mag vaker aanschuiven bij Ziggo! Een verademing en zegt veel zinnige dingen!
 
YoeriCFC
 
23
28 februari 2021 om 19:38
Hele fijne man om naar te luisteren, hopelijk kunnen ze hem wegplukken bij de Amerikaanse tv!
 
Busby
 
3
28 februari 2021 om 19:37
Saaie en slordige wedstrijd zoals bijna elke topmatch dit jaar. Ligt het aan het ontbreken van de fans misschien? Er zou al veel boe geroep zijn na zo`n matchen.
 
YoeriCFC
 
1
28 februari 2021 om 19:37
Ik was heel opgelucht dat we geen penalty tegen kregen, maar de VAR maakt er wel een potje van.. De beslissingen zijn zo inconsequent als de pest en dat moet er wel echt uit.. Verder is het jammer dat Ziyech niet scoort, want dat had hij absoluut moeten doen uit die positie. Tuchel scheen enorm ontevreden te zijn over hem tijdens deze wedstrijd, dus ik verwacht hem ook niet in de basis tegen Liverpool..
 
Busby
 
1
28 februari 2021 om 19:41
Dat is exact het probleem. Elke ref fluit naar zijn gevoel van de dag. Kan toch niet terwijl er duidelijk regels zijn. Ik denk dat niemand weet wat een handsrule nu inhoudt.
 
Ajacxied
 
6
28 februari 2021 om 19:38
Een spannende wedstrijd, waarin jammer genoeg maar heel weinig echte kansen zijn geweest. Denk dat 0-0 wel een realistische afspiegeling is van de krachtenverhouding vandaag. Tuchel heeft de verdediging goed op orde trouwens: 9 gespeeld, 7 clean sheets en 2 goals tegen waarvan 1 een domme eigen goal. Heel blij dat Chilwell en Kante speelden ipv Alonso en Jorginho, hopelijk houdt Tuchel dit zo.
 
BrunoPogba
 
7
28 februari 2021 om 19:38
Ik ben er klaar mee. Ole speelt niet om winnen maar om niet te verliezen. 1 goal tegen de “big” 6 dit seizoen en dat was uit een penalty. Ik vind ons individueel zeker tekort komen maar er zijn genoeg goede spelers om iig beter voetbal op de mat te leggen of überhaupt de intentie te willen winnen.
 
somagunner
 
3
28 februari 2021 om 19:48
Kijk naar wat voor aanvalslinie United heeft. Raahford en Greenwood zijn enorm slecht man. Het is dat zij beiden jeugdspelers waren en een opleving hadden bij een debuut jaren maar bij een Crystal Palace zouden ze niet opvallen.
 
Silvacity
 
15
28 februari 2021 om 19:54
@somagunner Noem dan Greenwood, James en Martial. Rashford is 1 van de beste aanvallers van United.
 
AjaxCunian
 
7
28 februari 2021 om 20:00
Rashford is qua cijfers een van de beste aanvallers dit jaar, vooral voor zijn leeftijd. Maarja, somagunner.
 
somagunner
 
0
28 februari 2021 om 20:59
Rashford kan twee scoren tegen de Newcastles van deze wereld zodat zijn stats opgekrikt zijn. Maar wanneer heeft hij een topwedstrijd beslist dan? Matig in de kleine ruimtes en erg traag in het nemen van beslissingen. Met grote ruimtes heb je wel wat aan hem. Maar die krijg je niet zoals vandaag tegen Chelsea. En wederom is hij opnieuw matig.
 
somagunner
 
3
28 februari 2021 om 19:48
Kijk naar wat voor aanvalslinie United heeft. Raahford en Greenwood zijn enorm slecht man. Het is dat zij beiden jeugdspelers waren en een opleving hadden bij een debuut jaren maar bij een Crystal Palace zouden ze niet opvallen.
 
Menterio
 
5
28 februari 2021 om 21:16
Ziyech speelde matig in de 1ste helft maar heeft zich daarna goed herpakt met een grote kans en een prachtige paas op Mount o.a. Ik denk alleen dat hij nog niet rijp is voor een basisplek. Maar goed, hele team is nog zoekende met een nieuwe trainer. Afgezien van Mount de afgelopen tijd lijkt niemand meer zeker van een basisplek.
 
DROS
 
1
28 februari 2021 om 21:23
Heel erg matig hoor vandaag aan beide kanten. Het punt is in mijn ogen een beetje dat de spelers die iets extra's kunnen brengen in zo'n wedstrijd zoals een Fernandes, Rashford, Mount of Ziyech er niet toe komen, omdat de basisprincipes in beide elftallen niet op orde zijn. Een Fred is een balafpakker, die hem bij verovering zo snel mogelijk zou moeten inleveren bij een medespeler met meer inzicht om zich op z'n taak te kunnen blijven focussen en de balcirculatie op gang te houden, maar hem zie ik vervolgens dribbelen op posities met veel te veel risico op gevaarlijk balverlies, en schieten vanaf 20/30 meter met z'n zwakke rechter been. Daaruit blijkt al zoveel mis te zijn in de eerste intentie van een team. Want vervolgens is er ook niemand die hem tot de orde roept, waardoor hij door blijft gaan met dit soort acties. Aan de kant van Chelsea heb ik me daarover verbaast met een Rüdiger, die de opbouw wil verzorgen met onzuivere passes en crossballen waar maar 1 op de 10 van aankomt, en daar ook maar mee door mocht blijven gaan omdat niemand z'n verantwoordelijkheid neemt en zo'n taak gewoon opeist.
 
Busby
 
0
1 maart 2021 om 08:22
Helemaal mee eens. Wij zijn wel weer door VAR genaaid. Lineker en anderen zeggen gewoon dat het volgens de regels een penalty is. Sinds Klopp en Mourinho over United hebben gezaagd durven de refs hun werk gewoon niet te doen, ongelofelijk. Na Liverpool, Sheffield en Burnley is dit al de 4e keer.
 
DROS
 
0
1 maart 2021 om 12:53
Ja ach de VAR in Engeland word echt waardeloos ingezet, maar dit ligt ook gewoon aan het feit dat scheidsrechters hier met te veel bijzaken in het achterhoofd al het veld op stappen. Voor mij is het inmiddels wel weer you’ll lose some, you’ll win some, want er is geen touw aan vast te knopen.
 
Busby
 
0
1 maart 2021 om 15:48
Voor mij ook hoor. Elke ploeg krijgt beslissingen tegen. Alleen is de algemene mening dat United zogezegd bevordert wordt want zelfs Klopp en Mourinho voelen de nood om iets te zeggen. Terwijl feitelijk United net als andere ploegen de beslissingen mee heeft en dan weer niet. Ook in aantal penalties gewoon gelijk met Chelsea.
 
Millwall1885
 
0
1 maart 2021 om 12:12
Jammer dat het bij Chelsea niks geworden is, hij heeft zeker wel de gunfactor imo, hij had beter naar een club als West Ham kunnen gaan