Zlatan Ibrahimovic naar de bank verwezen in cruciaal duel
Zondag, 14 november 2021 om 19:50

De opstellingen voor het beslissende WK-kwalificatieduel tussen Spanje en Zweden zijn bekend. Opvallend genoeg heeft bondscoach Janne Andersson Zlatan Ibrahimovic naar de bank verwezen. In de spitspositie naast Alexander Isak krijgt Viktor Claesson de voorkeur boven de veertigjarige Ibrahimovic. In het Estadio de La Cartuja (Sevilla) strijden de landen om 20.45 uur in een directe confrontatie om de winst in Groep B.

Daags voor de ontmoeting met de Spanjaarden liet Andersson zich al op opmerkelijke wijze uit over de situatie van Ibrahimovic, die een storm aan kritiek te verwerken kreeg na zijn optreden tegen Georgië (2-0). Mede door enkele grote missers van de spits gaf Zweden de koppositie in de groep uit handen, waardoor men moet winnen in Spanje om een direct ticket richting het WK 2022 in Qatar af te dwingen. Ook hield de aanvaller fysieke klachten over aan het duel met de Georgiërs, en het was zodoende nog niet duidelijk of hij fit genoeg zou zijn om in actie te komen. Of de ervaren goalgetter gepasseerd is of ontbreekt vanwege het gebrek aan fitheid, is onduidelijk.

"We zullen zondag zien hoe hij zich voelt, maar ik heb daar al wel een idee over", sprak Andersson zaterdag op de persconferentie. "Dat ga ik hier niet onthullen, want dat kan een tactisch voordeel betekenen voor de tegenstander. Zlatan is honderd procent met zijn gedachten hier. We hoeven ook geen overleg met Milan te voeren over zijn inzetbaarheid. Als hij fit is om te spelen, zal hij spelen. Ik weet niet hoe het bij andere teams zit, maar bij de nationale ploeg van Zweden ben ik degene die beslist wie speelt en wie niet", besloot de bondscoach op de vraag of Ibrahimovic een reserverol zou accepteren.

Zweden zal aantreden in een 4-4-2-opstelling. Net als Ibrahimovic zal AZ-aanvaller Jesper Karlsson genoegen moeten nemen met een plek op de bank. Bij de Spanjaarden krijgt Raúl De Tomas de kans zich te laten zien in de spitspositie ten faveure van Álvaro Morata. De Spaanse voorhoede wordt gecompleteerd door Pablo Sarabia en Dani Olmo. La Roja, dat afgelopen speelronde met 0-1 te sterk was voor Griekenland, gaat met zestien punten aan kop de poule; Zweden volgt op plek twee met een punt minder.

Opstelling Spanje: Unai Simon; Azpilicueta, Laporte, Pau Torres, Alba; Gavi, Busquets, Soler; Sarabia, De Tomas, Dani Olmo.

Opstelling Zweden: Olsen; Krafth, Lindelöf, Nilsson, Augustinsson; Ekdal, Olsson, Forsberg, Kulusevski; Claesson, Isak

Meer nieuws
   
18:34
18:34
NAC Breda zet met moeizame zege op Jong PSV grote stap richting play-offs
0
   
18:33
18:33
Vitesse heeft positief puntenaantal na eerste Eredivisie-thuiszege van het jaar
6
   
18:04
18:04
Scorende Thijs Dallinga en Ibrahim Cissoko bezorgen Toulouse drie punten
0
   
18:00
18:00
Dumfries sneert op kampioensfeest met opvallend spandoek naar Theo Hernández
48
   
17:38
17:38
El Gran Derbi: is dit de meest heetgebakerde derby van Spanje?
3
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (4)

 
Feynoordaddict
 
3
14 november 2021 om 20:00
Logisch, waarschijnlijk heeft Zweden weinig de bal
 
Joaquin77
 
6
14 november 2021 om 20:02
De zelfbenoemde God van het voetbal op de bank. Zal even wennen worden. Voor hem. Maar ook voor de kijkers en mensen in het stadion.
 
tyuin
 
0
15 november 2021 om 01:02
Op 40 jarige leeftijd nog dit presteren is ook echt wel wat. Zlatan is voor mij een van de beste spitsen ooit, ondanks dat hij bijvoorbeeld nooit de CL won. Hij voetbalt al meer dan 20 jaar geweldig, dat is echt ongekend. Dat hij voor dit soort potten buiten de basis 11 gehouden wordt is vrij logisch gezien het loopvermogen wat er nodig zal zijn, maar je zal toch Zlatan nog ieder moment in kunnen brengen zeg. Geweldig toch.
 
Rossoneri27
 
3
14 november 2021 om 20:17
Zoals hierboven gezegd, Zlatan erin zetten, in een wedstrijd waar elke speler zn longen uit zn lijf moet rennen om te verdedigen, is dom. Heb je veel meer aan als je van plan bent balbezit te domineren, of als stootram in de laatste 20min.