'Zoals hij tegen PSV speelt, denk ik dat hij de Engelse subtop aankan'
Maandag, 3 december 2018 om 07:15

Tonny Vilhena speelde zondag een uitstekende wedstrijd tegen PSV (2-1) en had met zijn spel een groot aandeel in de overwinning. Marcel Peeper, voormalig linkshalf van onder meer FC Twente en het Nederlands elftal, noemt de middenvelder in De Telegraaf 'een pitbull'.

"Hij was overal te vinden en toonde zich ijzersterk in de duels. Met zijn loopvermogen en goede passes had hij een belangrijk aandeel in de overwinning van Feyenoord. Hij zette de achterhoede van PSV continu onder druk. Bij het Nederlands elftal vond ik Vilhena ook al een goede indruk maken. Dat geeft zo'n jongen toch vertrouwen. Hij heeft die lijn doorgetrokken bij Feyenoord en is een waardevolle speler voor de ploeg van trainer Giovanni van Bronckhorst."

De 23-jarige Vilhena flirtte eerder meermaals met een vertrek uit De Kuip en ondanks dat hij nog een contract heeft tot medio 2020, is het niet ondenkbaar dat de linkspoot aan zijn laatste seizoen bezig is bij Feyenoord. De 53-jarige Peeper vraagt zich af waar het 'plafond' ligt van de vijftienvoudig international van Oranje, zo voegt hij er in de krant aan toe.

"Zoals hij tegen PSV speelde, denk ik dat hij ook bijvoorbeeld de subtop in Engeland aan zou kunnen. Maar dan moet hij wel elke week dit niveau halen. Dat is voor hem nu de grootste uitdaging en dat is niet makkelijk." Vilhena kwam tot dusverre 234 wedstrijden in actie voor Feyenoord en daarin was hij goed voor 35 doelpunten en 23 assists.

Jörgensen
Nicolai Jörgensen viel in het duel met PSV geblesseerd uit en volgens De Telegraaf vreest Feyenoord dat de aanvaller er meerdere weken uitligt. De Deen kampt met een hamstringblessure en wordt maandag onderzocht door de medische staf. "Bij Nico voelde het niet goed. We gaan kijken hoe het is", reageert Van Bronckhorst.

Meer nieuws
   
10:36
10:36
Gehele Italiaanse top staat in de rij voor Nederlander: 'Een groot kampioen'
11
   
10:17
10:17
Journalist doet opmerkelijke bewering: 'Marino Pusic kleineerde Mats Wieffer'
21
   
09:49
09:49
'Barcelona denkt aan Nederlander in zoektocht naar aanvallende middenvelder'
14
   
09:30
09:30
Kassa Feyenoord en PSV rinkelt: alles wat je moet weten van het nieuwe CL-format
15
   
09:27
09:27
'Ajax kijkt rond in LaLiga en hoopt op komst van Williot Swedberg'
16
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (30)

 
Voetbalimpact
 
21
3 december 2018 om 07:34
Nee dat kan hij verre van. Ik denk dat die man nooit PL kijkt, want daar heeft Vilhena niets te zoeken. Die moet naar Bundesliga gaan en bij een middenmotor gaan spelen. Subtop PL (Everton bv) daar zijn ze en fysiek veel sterker en technisch stuk beter. Bundesliga middenmoot is zijn niveau.
 
GraziaYes
 
6
3 december 2018 om 07:45
Mee eens, Vilhena moet niet de fout maken die Klaassen heeft gemaakt.
 
Voetbalimpact
 
9
3 december 2018 om 08:35
Idd en Klaassen was op het moment van vertrek ook nog eens beter dan Vilhena nu is.
 
alexdevidal
 
11
3 december 2018 om 08:48
One touch Klaassen heeft betere cijfers op dat moment in de eredivisie op 10, tov van Vilhena op LCM. Alleen Klaassen mistte fysiek heel veel, iets wat Vilhena juist wel heeft. De vergelijking met Klaassen raakt voor mij kant noch wal.
 
blackpool
 
4
3 december 2018 om 08:52
Laten we dan ook hopen dat de club die Vilhena haalt niet ook daarna voor dezelfde positie een speler haalt die op dat moment de duurste aankoop doet in de clubgeschiedenis en een kind van de club terughaalt. Dat zou ook wel helpen. Ben erg benieuwd waar Vilhena evt gaat spelen.
 
P9J7
 
3
3 december 2018 om 10:23
Haha, Klassen beter dan Vilhena nu is? Grapjas! Klassen was beter in diepte kiezen, maar was nooit zoals Vilhena dominant op het middenveld. Vilhena is een aanjager en kan in de 16 komen en Klassen kon alleen in de 16 komen...
 
LW88
 
7
3 december 2018 om 07:43
Nou dat denk ik niet. Klaassen is hetzelfde type speler en die redde het ook niet. Ik zou als Vilhena zijnde lekker Engeland links laten liggen. Bundesliga, Serie A zijn competities waar Nederlandse middenvelders goed gedijen.
 
Arnout108
 
13
3 december 2018 om 07:44
Wel vermakelijk dat Feyenoord voor de eerste keer in het seizoen piekt en dat spelers gelijk oppertunistisch de subtop van Europa in worden geschreven. Heeft niet perse iets met Feyenoord te maken maar dat laat wel zien hoe oppertunistisch de voetbalwereld is. Ik denk dat Vilhena prima ergens in een topcompetitie mee kan draaien maar waarschijnlijk wel onder de subtop. Als die zo speelt als gisteren zit er misschien meer in maar dat is het probleem van pieken, dat niveau kun je niet elke week halen.
 
Gooner4
 
6
3 december 2018 om 09:47
Alleen laat de Jong het wekelijks zien en is de interesse in de Jong wel een feit.
 
repuiztav
 
9
3 december 2018 om 10:22
Vilhena laat het niet wekelijks zien? Onze meest constante speler dit seizoen. Ik word een beetje moe van dat negatieve na-gepraat over hoe slecht Vilhena is. Die jongen speelt in zijn rol echt uitstekend.
 
P9J7
 
4
3 december 2018 om 10:26
Ach, als middenvelder ben je alleen goed als je iedereen kan passeren en goals maken. Ballen afpakken is een vies woord in Nederland. We willen alleen maar ballerina’s, want dat is volgens het Ajax filosofie het beste voetbal. Spelers als Vilhena die pure aanjagers zijn en in de 16 duiken zullen altijd als minder worden gezien.
 
repuiztav
 
1
3 december 2018 om 10:57
Precies. Het duurde ook een tijdje voordat men Edgar Davids begon te waarderen. Ik vind dat Vilhena nu een vergelijkbare rol vervult, een onvermoeibare pitbull.
 
curtazimo
 
1
3 december 2018 om 13:30
Ho ho, in de Ajax filosofie (van vroeger) was altijd plek voor n stofzuiger op t middenveld; Davids, Galasek, Anita bijvoorbeeld. Vilhena was de 1e helft samen met Clasie en Toornstra totale baas over t middenveld. Ondergewaardeerde speler.
 
repuiztav
 
0
3 december 2018 om 16:37
Dat klopt, maar hij werd nooit zo gewaardeerd zoals zijn technische collega's op het middenveld. Dat terwijl zo'n stofzuiger toch ontzettend belangrijk is voor een team
 
curtazimo
 
0
4 december 2018 om 00:33
Davids is mijn favo Ajacied aller tijden. Als er iemand technisch was op t middenveld, hij kon t trouwens ook op ‘4’, was hij t wel... kon aardig schoffelen/stofzuigen, maar had/heeft n surplus aan techniek. Zie ook Street Legends, mocht je dat nooit gezien hebben. Is coolðÿ‘ðÿ½ Dit antwoord gaat natuurlijk over Vilhena... jouw eerste over Davids, zit te antwoorden op n mix van jouw antwoorden, dus excuseer de eventuele onduidelijkheid. Is al laat...
 
Master D
 
9
3 december 2018 om 07:59
Probleem is dat we juist bij Vilhena zien dat hij dit niveau niet wekelijks kan halen. Net als Feyenoord overigens. Je zag gisteren zo'n intensiteit bij de spelers, die ze maar maximaal 2, 3x per jaar kunnen brengen. Daarom mag je de wedstrijd van gisteren ook niet als de norm zien. Dat brengen clubs namelijk zelden elke week.
 
P9J7
 
4
3 december 2018 om 10:28
Bij oranje liet Vilhena het ook zien. Je kunt dus de conclusie erop maken dat Vilhena een reactie voetballer is die dus tegen goede tegenstander moet spelen. In de Nederlandse competitie komt Feyenoord minder onder druk, waardoor zij het spel moeten maken, maar dan heb je minder aan Vilhena als je het spel wilt maken. Dus juist in de suptop van Engeland krijgt hij constant weerstand wat hem veel beter ligt.
 
gomes1psv
 
22
3 december 2018 om 08:15
Kijk eens aan wat een opportunisme! Davy Klaassen speelde langer dan een seizoen wekelijks een dragende rol bij Ajax en faalde bij Everton. Vilhena is dat in zes seizoenen nog niet gelukt, speelt nu een een sterke pot tegen PSV en hem lukt get wel?
 
s-jawson
 
11
3 december 2018 om 08:41
Tonny Vilhena is geen Davy Klaassen. Tevens kan Vilhena prima mee met het niveau van Oranje, dus wie zegt dat hij dat niet zou kunnen in de Engelse subtop/middenmoot?
 
KanyeWest
 
5
3 december 2018 om 10:35
Vilhena is bijna op elk vlak een betere voetballer dan Klaassen. Technisch, passing, inzicht meer gif in zijn spel alleen scoort biet zo vaak een doelpunt hoeft ook niet. Hij kan het zeker wel aan in Engeland!
 
P9J7
 
3
3 december 2018 om 10:38
Waarom werd Vilhena dan altijd boven Klassen in oranje verkozen... misschien even kijken wat het verschil is tussen beide spelers. Klassen kan leuk in de 16 opduiken en heeft een goede basistechniek, maar verder? Vilhena zou het bij Everton beter doen omdat hij wel het vermogen heeft om de duels aan te gaan en de ballen te veroveren, iets wat ik Klaassen niet snel zie doen.
 
Master D
 
2
3 december 2018 om 10:49
Altijd boven Klaassen in Oranje verkozen? Vilhena staat nog gewoon een interland achter op Davy Klaassen, dus waar heb je het over? Misschien moet jezelf eens kijken wat het verschil is tussen beiden, want Vilhena komt in zijn kracht vanuit een defensieve rol, terwijl Klaassen het juist van zijn offensieve kracht moet hebben. Vilhena zou in een offensieve rol niks aan Everton toevoegen, terwijl Klaassen dat in een defensieve rol niet deed. In de offensieve rol werden er met Rooney en Sigurdsson betere opties aangetrokken. Gezien het verschil tussen Vilhena en Klaassen is het in Oranje geen keuze tussen een van beiden. Ik zie Vilhena waar na 6 jaar Feyenoord nog steeds geen concrete interesse in is niet zomaar even zich bij Everton in de basisspelen. Daar doet die goede wedstrijd gisteren of die invalbeurt bij Oranje niks aan af.
 
repuiztav
 
4
3 december 2018 om 10:59
Huh? Jij weet of er concrete interesse is geweest in Vilhena? Ben jij zijn zaakwaarnemer of TD bij Feyenoord? Doe geen loze uitspraken alsjeblieft.
 
Master D
 
2
3 december 2018 om 11:13
Ja, dat wordt namelijk allemaal concreet in de media uitgemeten tegenwoordig. Daar hoef je geen zaakwaarnemer of TD bij Feyenoord voor te zijn. 6 jaar in het eerste spelen en vooralsnog heeft er niemand een serieus bedrag op hem geboden. Hij is zo goed dan geen club er voor wil betalen
 
P9J7
 
1
3 december 2018 om 12:21
Wanneer speelde Klaassen ook Sl weer voor het laatst in oranje? Terwijl Vilhena er nu 2 jaar structureel bij zit. Je bewijst alleen maar mijn punt bedankt daarvoor... Vilhena is defensiever en haalt hier zijn kracht uit en Klassen is aanvallender en dat kon hij bij Everton niet redden terwijl Vilhena met een andere rol het wel zou kunnen gaan redden. Vilhena hoeft het in een offensieve rol het niet te redden aangezien zijn kracht in een defensieve rol ligt... Vilhena heeft zelf anders genoeg aanbiedingen gehad, niks mis mee als je pas op latere leeftijd weg wilt en natuurlijk destijds de situatie met zijn moeder...
 
FHNB
 
4
3 december 2018 om 08:44
Duitse subtop, Franse subtop, daar zal die wel meekunnen. En dat zijn gewoon leuke competities die goed betalen. Waarom altijd Engeland erbij halen. We doen net alsof dat niveau 18 stappen hoger is, vind het juist erg tegen vallen. De top is sterk, maar wanneer je de verhouding kijkt met wat ze uitgeven en wat voor spel je voorgeschoteld krijgt, valt het me echt wel tegen.