'Zoekend Ajax en PSV sturen scouts af op Europese halve finale'
Dinsdag, 7 mei 2024 om 13:54

Ajax en PSV behoren tot de zestien clubs die woensdagavond aanwezig zijn bij de halve finale van de Conference League tussen Club Brugge en Fiorentina. Dat schrijft Het Nieuwsblad dinsdagmiddag. Ook vertegenwoordigers van AC Milan en FC Barcelona zijn van de partij in het Jan Breydelstadion.

De nog onbekende vertegenwoordigers van Ajax en PSV gaan in Brugge kijken naar een spannend duel, daar de heenwedstrijd in Florence eindigde in een 3-2 zege voor de Italianen. "Scouts van een aantal Europese (top)clubs zullen de match met meer dan gewone interesse volgen", schrijft journalist Junior Verbeeke.

Voor welke speler(s) Ajax en PSV naar België afreizen is vooralsnog onbekend. Wel wordt duidelijk dat scouts van FC Barcelona, AC Milan, West Ham United en Cercle Brugge eveneens plaatsnemen op de tribune.

Regerend landskampioen PSV lijkt zich komende zomer voornamelijk te richten op de komst van een centrale verdediger, extra controleur en buitenspelers. Afhankelijk van de uitgaande transfers zullen de Eindhovenaren mogelijk nog meer gaan spenderen op de transfermarkt.

Ook Ajax gaat in ieder geval op zoek naar een rechtsbuiten, al zal de selectie van de Amsterdammers vermoedelijk op de schop gaan waardoor er meerdere versterkingen nodig zullen zijn.

De delegatie die vanuit Amsterdam naar Brugge komt zal hopen op een finaleplaats voor Club Brugge, daar een Belgische eindzege in de Conference League goed nieuws kan betekenen voor Ajax.

Indien Club Brugge de Conference League wint, Ajax vijfde eindigt in de Eredivisie en FC Porto derde wordt (of de beker wint) in Portugal plaatsen de Amsterdammers zich direct voor de Europa League.

Scheidsrechters


De wedstrijd tussen Club Brugge en Fiorentina wordt woensdag gefloten door de Turkse scheidsrechter Halil Umut Meler. Ook Nederlander Danny Makkelie heeft deze week de leiding over een fraai Europees affiche. De UEFA heeft de Nederlander aangesteld voor de wedstrijd tussen Bayer Leverkusen en AS Roma in de halve finale van de Europa League.

Altijd op de hoogte blijven van het belangrijkste voetbalnieuws? Word nu lid van het Voetbalzone WhatsApp-kanaal!

Meer nieuws
   
18:00
18:00
Live meepraten in LaLiga: FC Barcelona - Rayo Vallecano
2
   
18:00
18:00
Live meepraten in LaLiga: Villarreal - Real Madrid
0
   
18:00
18:00
Hoe Galatasaray en Fenerbahçe ooit bijna één club werden
19
   
17:54
17:54
Kramer rookt sigaar en zingt bekend Feyenoord-liedje in kleedkamer van RKC
0
   
17:51
17:51
Kudus brengt spanning in titelstrijd terug met weergaloze omhaal tegen City
9
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (27)

 
TheBronx
 
16
7 mei 2024 om 14:04
Breaking: scouts bij wedstrijd. Ik ben benieuwd of Ajax inderdaad de selectie rigoureus gaat veranderen. Waarschijnlijk zal er weinig interesse zijn en je zult toch eerst moeten verkopen. Anders eindig je met een enorme selectie.
 
MessiBazoer
 
1
7 mei 2024 om 14:16
Gaan echt wel veel wijzigingen komen. Spelers als Akpom, Sosa en Forbs raak je makkelijk kwijt. Verder komt er met Conceicao (10m), Rulli en bijvoorbeeld een Wijndal ook wel weer genoeg binnen om te kunnen herinvesteren. Zullen alleen geen aankopen van 20 miljoen tussen zitten.
 
NJfromVOL
 
7
7 mei 2024 om 14:18
Akpom geloof ik nog wel, maar wie wil Sosa en Forbs ?
 
Real_Amsterdam
 
12
7 mei 2024 om 14:21
Sosa raak je makkelijk kwijt aan middenmoot Duitsland, Italië etc. En voor forbs was in de winter ook gewoon interesse van PL clubs, staat er qua talent prima op en is homegrown
 
NJfromVOL
 
10
7 mei 2024 om 14:33
Dat homegrown argument zie ik vaak voorbij komen, maar dat was hij een jaar geleden ook en toen ging hij gewoon naar Ajax, die de homegrown toeslag dan blijkbaar ook op tafel heeft gelegd. In het jaartje Ajax heeft hij helemaal niets laten zien wat een transfersom van 14 mln zou rechtvaardigen. Sosa is ook een parodie op een back gebleken. Ik moet het allemaal maar zien.
 
Sanderr
 
2
7 mei 2024 om 14:49
"sosa is ook een parodie op een back gebleken. Ik moet het allemaal maar zien." De beste man heeft ook gewoon al meer dan honderd duels voor een Bundesliga ploeg achter zijn naam he, en gaat ook (wellicht zelfs als basisspeler) mee naar het EK met Kroatie. Bij Ajax ziet het er 9 van de 10 keer laks uit en hij voldoet absoluut niet, maar ik twijfel er echt niet aan dat je hem "gewoon" voor de aankoopprijs (8 miljoen) kunt verkopen eerlijk gezegd.
 
SPettersson
 
1
7 mei 2024 om 14:49
Eerst de trainer en dan pas gaan we zien wie gaan vertrekken en wie er gehaald gaan worden. In ieder geval is men nu echt aan het scouten en is het niet de eenling Mislintat die spelers haalt. Overigens zal er best wel iets gaan binnenkomen.. De transfersommen van Conceicao en Mikautadze kun je al bijschrijven. Forbes en Akpom gaan samen toch ook wel een 20 tot 25 miljoen opleveren. Daarnaast zal Tahirovic nog iets opleveren en ook van den Boomen zal in Frankrijk nog iets opleveren. Bergwijn wil ook vertrekken en vertegenwoordigd nog een waarde. Van Berghuis moet je afscheid nemen en dan bespaar je in het salarishuis. Medic, Sosa en Rulli zullen zo gek veel niet gaan opleveren. Van Sutalo is het de vraag of hij gaat vertrekken en of hij dan nog minimaal 15 miljoen kan opleveren. Tel je het bij elkaar op, dan komt er best wel wat binnen. De vraag is dan of je daarmee ook echt versterkingen en goede spelers mee kunt halen.
 
Real_Amsterdam
 
0
7 mei 2024 om 15:24
En wie zegt dat er geen interesse in hem was van PL clubs aan het begin van de zomer? Alsof spelers 0 keuze hebben waar ze willen/gaan spelen. Het lijkt wel alsof veel anticieden er zo vreselijk negatief naar kijken omdat ze dat graag zouden willen ofzo. De enige speler waarvan de transfersom echt als sneeuw voor de zon is verdampt is avila. Zelfs een sutalo kan je nog wel voor 50 tot 70% van z'n transfersom slijten in italie
 
NJfromVOL
 
2
7 mei 2024 om 15:31
Raar om mij een antiajacied te noemen. Een soort Lang met zijn hatertjes ... Ik zeg wat ik denk o.b.v. wat ik afgelopen seizoen heb gezien. Ik zeg niet dat Ajax ze niet kwijt raakt, maar het gemak waarmee men denkt ze te slijten en minimaal quitte te spelen moet ik nog zien.
 
Real_Amsterdam
 
1
7 mei 2024 om 15:42
Anticied is gewoon mijn benaming voor een niet ajax fan. Ik heb ook nergens gezegd dat ze op iedereen quitte gaan spelen. Maar er zijn hier mensen die denken dat de selectie van ajax bij wijze van spreken nog geen 50 miljoen kan opbrengen. Op sutalo zal je waarschijnlijk niet quitte spelen, eveneens op avila en in mindere mate forbs. Maar spelers als sosa en akpom hoeven echt niet minder op te leveren dan hun aankoop bedrag. Maar er zijn meerdere supporters van andere clubs die denken dat na 1 matig jaar de waarde compleet verdampt en dat ajax haar spelers alleen kwijtraakt als ze ze gratis weggeven bij een zakje chips, en dat is gewoonweg niet waar
 
NJfromVOL
 
3
7 mei 2024 om 15:49
De term impliceert tegen; dat vind ik dan niet zo sterk (wel crea). Hoewel ik een andere club een warm hart toedraag, ben ik niet `tegen`. Wel kritisch, maar dat ben ik ook op mijn eigen club (zie bv het Lingr topic) en gisteren gaf ik nog aan dat ik verwacht dat Ajax met een fatsoenlijke coach en 3-4 aankopen `gewoon` weer meedoet.
 
Real_Amsterdam
 
1
7 mei 2024 om 14:20
Ben toch benieuwd waar iedereen vandaan haalt dat er weinig interesse zal zijn. Tuurlijk gaat ajax geen top bedragen vangen dit seizoen, maar spelers die ze kwijt willen raken ze, ook na dit drama seizoen, gewoon voor een prima bedrag kwijt
 
Feye_88
 
4
7 mei 2024 om 14:42
Ben toch benieuwd waar je zelf dan weer dat prima bedrag vandaan haalt. Op basis van wat?
 
Real_Amsterdam
 
0
7 mei 2024 om 15:20
Zo'n forbs kan je nog makkelijk slijten aan onderkant PL voor een miljoen of 10. Akpom staat er vrij goed op in Engeland. Sosa is international en heeft meer dan prima gepresteerd in de bundesliga. Dat zijn gewoon spelers die enige waarde vertegenwoordigen. Geen 20/25 miljoen+, maar het is ook niet zo dat je ze aan de straatstenen niet kwijtraakt. Hoewel dat volgens mij wel iets is wat veel anticieden hopen
 
Oenieboy
 
1
7 mei 2024 om 15:28
Real, ik ben het deels met je eens. Maar even oprecht, wie gaat er 10 miljoen voor Forbs neerleggen? Dat is een speler die bij een Utrecht nog geen basis zou spelen. De onderkant van de PL wil betere spelers dan een Forbs.
 
Real_Amsterdam
 
0
7 mei 2024 om 15:33
In de winter was er al interesse vanuit de onderkant van de PL. En omdat forbs homegrown is is er nou eenmaal wat meer interesse. Hij is wel pijlsnel (dat is dan ook direct alles), en hij staat er ondanks dit drama seizoen nog best oke op. En tuurlijk verwacht ik niet dat ajax daar winst op gaat maken, maar hem weggeven bij een zakje chips gaat ook niet gebeuren. Kijk bv naar een daramy, die ook 0 potten heeft kunnen breken bij ajax
 
London Calling
 
1
7 mei 2024 om 14:23
Ik denk dat er wel interesse is, ik denk dat de vraag vooral wordt hoeveel ze (terug) kunnen krijgen voor een deel van de spelers die de afgelopen jaren gehaald zijn. Jongens als Sutalo en Sosa zijn voorlopig mislukt in Amsterdam, maar nog steeds kroatisch international, die kunnen echt wel naar een aardige club. Alleen of ze voor die jongens vrijwel het hele, een flink deel, de helft of maar een fractie van het aankoop bedrag terug gaan krijgen, daarover zijn de meningen nogal verdeeld.
 
hoogdrukzetten
 
1
7 mei 2024 om 14:45
Er komt straks “gewoon” interesse in Sutalo,Agpom,Mikautadze,ruil, Kaplan,Taylor,Brobby,Sosa en berghuis waarvan ik hoop dat ze Kaplan,Taylor en Brobby binnen houden en de rest van het rijtje bij elkaar tussen de 60 en 70 gaan opleveren en als je daarmee 4 gerichte aankopen doet zijn we gewoon weer nummer 3 van Nederland en kunnen we daarna door bouwen.. gaat heus goed komen!
 
tinus45
 
1
7 mei 2024 om 15:36
En het is ook nog onbekend voor welke speler(s) ze heen gaan. Naast breaking news eigelijk geen nieuws.
 
BBL98
 
0
7 mei 2024 om 14:25
Niet zo gek natuurlijk, veel scouts bij een Europese halve finale. Vooral bij Brugge lopen er wel veel jonge, interessante voetballers bij. Wel benieuwd naar voor wie een Ajax naar deze wedstrijd komt.
 
jouses
 
1
7 mei 2024 om 15:22
Enige verschil is dat Ajax kijkt naar de bankzitters van Club en de tribune klanten van Fiorentina . PSV zal gaan voor de basis spelers die interessant zijn. Ik snap trouwens niet dat dit nieuws is ?! Alle Europese clubs zullen deze wedstrijd wel bekijken of het nou live is of op TV. Daarbij doet VZ beetje voorkomen alsof Ajax 20 a 30 miljoen gaat uittrekken voor een speler! Ajax moet eerst verkopen en de tekorten dichten voordat er weer groot geïnvesteerd gaat worden. Ook moeten er spelers vertrekken alvorens er geïnvesteerd gaat worden waar het ook maar de vraag is of de huidige selectie meer waarde vertegenwoordigd want in alle topwedstrijden gaf geen enkele speler thuis!
 
OREELY
 
1
7 mei 2024 om 15:46
een bankzitter als nusa is helemaal geen verkeerde aankoop voor ajax lijkt mij
 
FCkorsou
 
2
7 mei 2024 om 16:34
Ben benieuwd of Bjorn Meijer een optie is voor PSV. We hebben nog een linksback nodig, is Nederlander en heeft al laten zien met Lang te kunnen spelen.
 
Lierse1997
 
1
7 mei 2024 om 17:57
Die ligt er een paar maanden uit. Dus daarvoor moeten ze niet gaan kijken.
 
FCkorsou
 
0
7 mei 2024 om 18:18
Dat nieuws heb ik gemist, maar lees het nu idd. Zonde zeg, ik vond hem best een interessante optie als vervanger van Dest.
 
Lierse1997
 
0
7 mei 2024 om 18:36
Kan wel eens redelijk goedkoop op te halen zijn denk ik. Een miljoentje of 10 en Brugge verkoopt hem wel denk ik. Die willen toch echt volledig voor De Cuyper gaan denk ik.
 
eefdepeef
 
5
7 mei 2024 om 15:59
Scouts naar Brugge Het is nog niet bekend welke scouts en voor welke spelers zij komen. LOL