Zorgen bij Schalke 04 om Huntelaar na eerste zege in drie maanden
Zondag, 11 april 2021 om 17:30

Schalke 04 heeft zondagmiddag een zwaarbevochten overwinning geboekt in de Bundesliga. In eigen huis traden die Königsblauen aan tegen FC Augsburg, dat dankzij een vroege treffer van Suat Serdar verslagen werd: 1-0. Het was de eerste overwinning voor Schalke sinds 9 januari, toen TSG 1899 Hoffenheim met 4-0 ten onder ging. Klaas-Jan Huntelaar kreeg een basisplek, maar moest zich in de slotfase noodgedwongen laten vervangen wegens een blessure. Het vooralsnog niet bekend hoe ernstig de blessure van de Nederlander is.

De ploeg van trainer Dimitrios Grammozis begon voortvarend aan de ontmoeting, daar de score al voor het verstrijken van de vierde speelminuut geopend werd. Uit een pass van Huntelaar testte Can Bozdogan doelman Rafal Gikiewicz, die de bal losliet en Serdar in de gelegenheid bracht om uit de rebound binnen te schieten: 1-0. Vijf minuten later deed Huntelaar zelf een duit in het zakje, maar zijn schot belandde niet tussen de palen. Vervolgens nam Augsburg het initiatief over.

Halverwege de eerste helft had Ruben Vargas een uitstekende dieptepass in huis op Marco Richter, die oog in oog met doelman Ralf Fährmann aan het kortste eind trok. Even later werd ook Jeffrey Gouweleeuw in stelling gebracht na een corner; zijn schot van circa vijftien meter ging echter over. Vervolgens ging de aanvoerder aan de overzijde in de fout door een bal recht in de voeten te spelen van Omar Mascarell, die het vizier tot opluchting van Gouweleeuw niet op scherp had staan.

Tien minuten na rust kreeg Augsburg wederom tot tweemaal toe de kans om de stand te nivelleren. Eerst was het Vargas die onfortuinlijk was in de afronding en vervolgens slaagde Richter er niet in om een schot tussen de palen te krijgen. Vervolgens brak er een impasse aan, die tien minuten voor tijd doorbroken kon worden door Huntelaar. De spits mocht aanleggen voor een vrije trap en plaatste de bal rechterbovenhoek, maar Gikiewicz had een fraaie redding in huis. Niet veel later werd Huntelaar wegens een blessure, waarvan de ernst vooralsnog onduidelijk is, naar de kant gehaald ten faveure van Matthew Hoppe. Schalke blijft ondanks de overwinning stijf onderaan de ranglijst staan: de achterstand op de veilige zestiende plek bedraagt twaalf punten.

Meer nieuws
   
00:04
00:04
'Roger Schmidt wil weg bij Benfica en plant onderhoud in met Bayern München'
5
   
00:00
00:00
De EK-selectie van Portugal: dit zijn de spelers die kans maken
4
   
23:25
23:25
Jeredy Hilterman ondanks promotie Willem II niet geheel tevreden
2
   
23:00
23:00
Viaplay vraagt Erik ten Hag op de man af of hij contact heeft gehad met Ajax
2
   
22:53
22:53
Stadionspeaker Roda JC wijt kolossale blunder onder meer aan slecht internet
20
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (12)

 
Ajaxaddict
 
4
11 april 2021 om 17:37
Zonde voor Huntelaar dat hij in het laatste jaar van zijn carriere zo vaak geblesseerd is. Was de jaren hiervoor bijna altijd fit en bijna altijd beschikbaar. Achteraf misschien een jaar te laat gestopt, maar heeft natuurlijk een enorme drang om nog alles eruit te halen.
 
InkeMontana
 
13
11 april 2021 om 17:43
Is pas vanaf januari dat ie veel problemen heeft toch? Bij Ajax was ie er eigenlijk nog steeds altijd bij, behalve de laatste periode vlak voor zijn transfer. Daarna loopt ie te kwakkelen. Moet ook nog maar blijken of ie met Schalke niet nog in de 2e bundeliga door gaat als ik hem laatst zo hoorde haha.
 
Soccerfan_1
 
4
11 april 2021 om 18:04
Het was die ene wedstrijd waarin hij Ajax nog aan de overwinning hielp dat hij last van z’n kuit kreeg. Het was geen kwakkelen.
 
InkeMontana
 
3
11 april 2021 om 19:24
Dat was toch de laatste periode voor zijn transfer, en daarna is hij toch aan het kwakkelen geslagen???
 
S04FCT
 
48
11 april 2021 om 17:42
Zorgen om Huntelaar? Voetbalzone jullie moeten of de wedstrijd kijken of niet beoordelen, want hij had een beetje last van z’n hoofd en won daar enkele minuten mee in de laatste minuten.
 
Webo
 
8
11 april 2021 om 18:37
Ze moeten op de een of andere manier toch Huntelaar in de titel vermelden voor de views. Ik had het niet verwacht maar ik vind hem toch wel een verschil maken als hij speelt. Vandaag dan geen goal of assist maar toch weer een goede wedstrijd van hem. Zou wat zijn als hij blijft en volgend seizoen de hele 2e Bundesliga aan flarden schiet haha.
 
Sirius
 
1
11 april 2021 om 21:35
Is er al wat duidelijk over de financiele situatie en wat het effect van de degradatie daar op is? Ik kan me voorstellen dat de club flink wat jasjes uit zal moeten doen en dan helpt het niet dat het misschien wel de slechtste degradatieploeg van de afgelopen twee decennia betreft.
 
S04FCT
 
0
12 april 2021 om 09:01
Degradatie is in mijn ogen nog altijd niet meer af te wenden. Er is een licentie voor volgend jaar, maar een top3 plek wordt essentieel gezien de financiele situatie. De hoge heren hebben er de afgelopen jaren een potje van gemaakt, maar het moet zich lonen door de investeringen in jeugd en het sportpark.
 
Furrr
 
0
12 april 2021 om 00:24
Huntelaar is eigenlijk altijd weinig geblesseerd geweest. Vervelend dat die er nu steeds vaker last van lijkt te hebben