Zussen van Ronaldo halen uit: 'In deze verrotte wereld leven we'
Dinsdag, 4 december 2018 om 07:11

Cristiano Ronaldo werd maandag in de strijd om de Ballon d'Or afgetroefd door Luka Modric. De aanvaller van Juventus kreeg 476 punten, terwijl zijn voormalig collega met 754 punten aan de haal ging met de prestigieuze bokaal. Elma Aveiro kon niet leven met deze uitslag, zo bleek wel uit een post op de social media.

De zus van Cristiano Ronaldo, 39 jaar, schreef: "Helaas is dit de wereld waarin we leven. Een verrotte wereld met maffia en dat godvergeten geld. De kracht van God is vele malen groter dan al deze verrotting. God neemt zijn tijd, maar zal niet falen." Ze kreeg bijval van zus Katia, die op Instagram een foto publiceerde waarin CR7 te zien was als Ballon d'Or-winnaar.

"De beste speler in de wereld… voor degenen die het voetbal begrijpen natuurlijk", luidde het fotobijschrift. De 33-jarige Ronaldo was maandag overigens niet aanwezig in het Grand Palais in Parijs, waar het FIFA-gala plaatsvond. Ronaldo won eerder vijf keer de (FIFA) Ballon d'Or.

De 154-voudig international van Portugal is goed aan het seizoen begonnen. Hij speelde tot dusverre achttien wedstrijden voor zijn nieuwe club Juventus en daarin was hij goed voor elf doelpunten en zeven assists. Met de club uit Turijn neemt hij het komende vrijdag in eigen huis op tegen Internazionale, de nummer drie van de Serie A.

Meer nieuws
   
21:06
21:06
Besiktas zet Europese ambities kracht bij dankzij treffer in minuut 97
1
   
21:00
21:00
Stem op de Gouden Schilden 2023/24 en win een geheel verzorgde trip naar Wembley
0
   
21:00
21:00
Feyenoorder ben je voor de lol: hoe Arne Slot het plezier terugbracht
22
   
20:59
20:59
Thijs Dallinga tekent met fraaie kopbal voor competitietreffer nummer dertien
0
   
20:31
20:31
HSV verpest promotiefeest van aartsrivaal St. Pauli door goal in minuut 85
11
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (59)

 
ArnautovicFC
 
17
4 december 2018 om 07:22
Tsja wat moet je ermee. Als Modric hem al drie keer of de laatste 10x had gehad en Ronaldo had 1x zo'n jaar zoals nu dan had Ronaldo hem gewonnen. Nu is het andersom.
 
DamonBoer
 
50
4 december 2018 om 07:58
Ronaldo heeft 12 sterke maanden en heeft Real Madrid zijn 3e CL gegeven (simpel gezegd). Modric heeft bij real daarentegen prima gespeeld en een enorm sterk WK, maar na zijn vakantie heeft weinig tot niets laten zien. Maar blijkbaar is het belangrijker om op het WK goed te spelen en daarna niets meer laten zien...
 
barcalover123
 
116
4 december 2018 om 08:19
Ronaldo had helemaal geen 12 sterke maanden?
 
JeffPaeter
 
66
4 december 2018 om 08:42
Ronaldo was de eerste 3 maanden schandalig slecht
 
Marc Juventus
 
17
4 december 2018 om 09:40
Nee, dat was 2017 vanaf januari 2018 heeft hij aan de lopende band gescoord. Enkel op het WK wa het op het begin na, matig.
 
Louismanuel
 
9
4 december 2018 om 11:06
Beste wedstrijd van een speler op de afgelopen WK was toch echt Ronaldo tegen Spanje. Met een hat trick. Vond ook de weg die Kroatië naar de finale heeft geleid, niet de moeilijkste.
 
Juveitalia
 
0
4 december 2018 om 19:06
3e CL gegeven?
 
Petouchi
 
98
4 december 2018 om 07:22
Pfff. Hier zijn ze weer hoor. Het begint irriterend te worden die zussen.
 
LeonardoPecollaj
 
24
4 december 2018 om 07:25
Leef & laat leven. Belachelijke reactie.
 
Dejan
 
178
4 december 2018 om 07:29
Dit is toch wel vrij beschamend. Ronaldo zou deze zussen echt tot stilte moeten bedaren, kan toch niet dit joh. Nog een oud teamgenoot van Ronaldo ook, waar hij jaren mee heeft samengespeeld. Ik word sowieso een beetje misselijk van die kliekjes van Ronaldo (en Messi) fans die moord en brand gillen op social media, van schande spreken, omdat hun idolen niet winnen. Ga je schamen zeg, jarenlang hebben we niets anders gedaan dan klappen voor deze twee grootheden, en terecht. Maar als na zoveel jaren een ander eens wint is het ineens niet meer leuk en zogenaamd onterecht? Schandalig zeg, ga je schamen.
 
Naku
 
141
4 december 2018 om 07:41
Je doet nu net alsof het okay dat iemand anders eens een keer wint, omdat Messi en Ronaldo al zo vaak hebben gewonnen. Weet je wat, als Real Madrid dit jaar de CL wint, dan geven we het gewoon aan Liverpool, want Real Madrid heeft het toch al zo vaak gewonnen. Je logica slaat kant noch wal.
 
Ijsmuts
 
91
4 december 2018 om 07:48
Wauw Naku, jij weet de plank goed mis te slaan op deze vroege ochtend! Ik lees echt nergens dat Dejan het heeft over gunnen aan iemand anders. Hij heeft het er over dat je gewoon respect op moet kunnen brengen dat een ander een keer met de prijs er vandoor gaat... en dat je daar voor moet kunnen klappen.
 
Naku
 
50
4 december 2018 om 07:52
Als het terecht is wel, en dat is het niet. Overigens kan ik iemand niet serieus nemen die z'n eigen comment "liked" direct na het plaatsen. Dus daar houdt de discussie tussen jou en mij al op.
 
Dejan
 
14
4 december 2018 om 07:59
Dat insinueer ik nergens. Het gaat me hier puur over de houding van dergelijke fans. Dat benoem ik volgens mij ook duidelijk.
 
TheBrightOne
 
4
4 december 2018 om 07:59
Zou het stukje nog maar eens goed nalezen want indirect heeft hij het wel degelijk over aan een ander gunnen quote: kan toch niet dit joh. Nog een oud teamgenoot van Ronaldo ook, waar hij jaren mee heeft samengespeeld.... Daarnaast ben ik geen fan van zowel Ronaldo als messi, ben meer van ibra en suarez, maar begrijp ik ook niet waarom modric hem moet winnen...
 
Naku
 
22
4 december 2018 om 08:02
Dejan, ik ben totaal geen fan van Ronaldo, dat moge duidelijk zijn. Maar ik plaats hem zelfs nog boven Modric. Heeft niks met fanboyism te maken. De prestaties spreken voor zich van Messi en Ronaldo. Men denkt zeker omdat het al 10 jaar zo is, is het nu ineens logisch dat iemand anders wint en moet haast wel een correcte uitslag zijn. Daar ben ik het niet mee eens. Messi en Ronaldo staan beiden nog steeds boven welke andere speler dan ook.
 
Ijsmuts
 
23
4 december 2018 om 08:11
@Naku; maar waarom zou deze prijs voor Modric niet terecht zijn? Hij krijgt toch de meeste stemmen? Als je het niet eens bent met deze manier vraag ik me af of de prijzen van messi en ronaldo in het verleden wel terecht waren. Los daarvan; ik heb mezelf geen duim omhoog gegeven. Als dat wel zo was en je neemt daar aanstoot aan, heb je wel erg lange tenen.
 
Ijsmuts
 
6
4 december 2018 om 08:13
@thebrightone; ik lees het stuk over zijn teamgenoot meer als ‘beschaafd reageren op iemand die een prijs wint’. Niet zomaar iemand, maar iemand met wie je de kleedkamer gedeeld hebt en die ook voor jou geklapt heeft. Een beschaafde reactie is iets anders dan gunnen
 
Louismanuel
 
1
4 december 2018 om 11:09
Precies: The best of the rest. Dat is Modric dit seizoen. Dan hadden ze die prijs al eens aan Ibra mogen geven. Toch echt wel de op 2 na beste actieve speler ter wereld. Neymar en Mbappe hebben echt nog een hele lange weg te bewandelen voordat zij maar in zijn schaduw mogen staan.
 
RealxMadrid
 
5
4 december 2018 om 11:09
Ik ben het eens met naku, zolang Messi en Ronaldo nog schitteren is kan geen enkele andere speler meer hun stempel op de wedstrijd drukken dan deze 2. Echt schandalig dat Messi niet in de top 3 zit, sinds Blatter weg is heb ik het gevoel dat Messi niet meer in de gun factor zit.
 
Juveitalia
 
2
4 december 2018 om 19:17
Modric speelde een uitstekend wk en won ook de ucl ( zoals sommigen mensen het zeggen lijkt het alsof alleen ronaldo de cl heeft gewonnen). Modric was ook betrokken in de overwinningen van real in de cl. In de halve finale en de finale speelde real met 10 man, ronaldo was nergens zichtbaar. Als ronaldo(of messi) het wk had gewonnen en verder niks had gepresteerd buiten het wk, dan zou iedereen schreeuwen dat het wk het belangrijkste toernooi is dit en dat en dat ronaldo (of messi) de gouden bal moest winnen. Maar nu het modric is ( ookal heeft hij niet gewonnen), zeg iedereen dat het maar een wktje is. Ronaldo en messi zijn echt niet meer zo goed als 10 jaar geleden. En dan wint iemand anders hem wel ( en terecht als ik kijk naar de concurrenten), dan komt iedereen van schande spreken. Dejan heeft hier gewoon gelijk in.
 
Juveitalia
 
0
4 december 2018 om 19:19
En ronaldo heeft er zelf voor gekozen om de prijs niet te winnen met zijn transfer.
 
Professor Oak
 
8
4 december 2018 om 07:45
Ik zou je heel eerlijk zeggen, dat ik wat dat betreft op dat gebied blij ben dat Ronaldo is vertrokken bij Real. Veel successupporters die fan waren van Real, omdat Ronaldo er speelde. Het mag sportief dan (...) gaan, maar dat komt wel weer. Ik ga niks zeggen over wat Ronaldo voor Real heeft betekend want dat is duidelijk. Het is godsirritant om van die nep-supporters die elkaar uitdagen wie het verste kan pissen. Nu zie je ineens hoeveel mensen echt fan van Real zijn en nu niet afgelopen zomer een Juve shirtje hebben aangeschaft. Sportief kan het allemaal beter, maar de rust op social media betreft Real is wedergekeerd.
 
Dartn
 
3
4 december 2018 om 08:56
Sportief valt dat nog mee hoor. Jullie hebben 5 punten minder dan vorig jaar in La Liga, maar staan dichter bij de leider dan vorig jaar. In de CL stoten jullie door als groepswinnaar, wat vorig jaar niet het geval was.
 
falcao
 
3
4 december 2018 om 10:22
Het ergste vind ik dat ze het de loyale teamgenoot Modric blijkbaar niet een keertje gunnen. Rupsjes nooit genoeg.
 
YoeriCFC
 
8
4 december 2018 om 07:30
Wat een overdreven gewauwel.. Ik neem aan dat deze verontwaardiging is omdat Messi niet bij de top 3 zat? Het is namelijk al jaren zo, ook toen Ronaldo hem steeds won, dat de winnaar in juli al vast stond. Dat was na het WK niet anders.. Mijn voorkeur zou ook uitgegaan zijn naar Messi of Ronaldo, maar ik mag niet stemmen. Wat Griezmann in die top 3 doet snap ik ook helemaal niet, wat mij betreft maakt geen van die Fransen echt aanspraak op de titel beste voetballer of ik moet met een hele blauwe Chelsea bril naar Kante gaan kijken ofzo..
 
NJfromVOL
 
34
4 december 2018 om 07:34
De (voetbal)wereld is alleen eerlijk als Ronaldo alle prijzen wint? Get a life
 
fcoldambt
 
13
4 december 2018 om 07:47
En toeval of niet hij wint niet en is ook niet aanwezig.
 
daxavier
 
61
4 december 2018 om 07:35
Vraag me toch af hoe het leven van deze zussen eruit had gezien als Cristiano bijvoorbeeld bakker was geworden.
 
Tovenaer
 
7
4 december 2018 om 09:21
Dan was hij de bakker met de lekkerste pasteis de Bèlem ter wereld geweest
 
falcao
 
2
4 december 2018 om 10:24
Die zijn wel lekker inderdaad. Torre de Belem, vlakbij het stadion van Belenenses.
 
Naku
 
28
4 december 2018 om 07:40
Je hoort ze niet klagen als hun broer weer eens een dikke sportwagen onder de kont zet over geld. Maar zodra broer niet in de spotlights staat gaat het ineens weer over het verrotte geld. De pot verwijt de ketel dat die zwart ziet.
 
ninamjx
 
27
4 december 2018 om 07:40
Waar ik mij vooral aan stoor is de geloofwaardigheid van sommige landen. Er zijn landen die Messi of Ronaldo niet eens in de top vijf zetten of een speler als Benzema als eerste noteren. Vrij dubieus. Of Modric de terechte winnaar is laat ik terzijde. Messi op vijf is natuurlijk lachwekkend.
 
baradona
 
11
4 december 2018 om 07:41
Zusje hebben wel een klein beetje gelijk, Modric speelde een redelijk tot goed WK, maar gaf in de finale niet thuis. De enige echte prijs die hij heeft gewonnen is de CL en dat was wel aan het handje van Ronaldo die 15 goals maakte. En in LaLiga laat Real zonder Ronaldo toch echt al 19 punten liggen in 14 wedstrijden.
 
ModricMagic
 
16
4 december 2018 om 07:50
Gaf in de finale niet thuis? Had Kante en Pogba gewoon gedomineerd. Kante werd ook gewisselt wat zelden gebeurd.
 
baradona
 
9
4 december 2018 om 08:32
Hij domineerde ze allebei ? Kante had geel op zak en werd in de 55ste minuut gewisseld uit voorzorg , dat was een tactische wissel. Dus niet omdat hij ondersteboven werd gespeeld.
 
Juveitalia
 
1
4 december 2018 om 19:22
Ow en wat heeft ronado dan gedaan in de halve finale en de finale ucl? Ik moest ff googlen om te kijken of ie bij de selectie hoorde in die wedstrijden.
 
blaugrana2112
 
16
4 december 2018 om 07:46
Er zijn een paar dingen zeker in het leven: Belasting betalen, de dood en Ronaldo’s zussen die klagen wanneer hij iets niet gewonnen heeft.????
 
shubalou
 
26
4 december 2018 om 07:51
Lieve Elma en Katia, Die lieftallige broer van jullie, die graag vrouwen betast en zeer waarschijnlijk heeft verkracht. Doet toch aardig mee in deze "verrotte wereld van geld". Gewoon julien muil houden, stelletje goedkope sletten. Zorg eerst maar eens die broer van je met zijn poten van vrouwen afblijft. Stelletje imbecielen.
 
barcalover123
 
31
4 december 2018 om 08:24
Dat jouw reacties niet verwijderd is begrijp ik niet. Ronaldo heeft hard gewerkt voor zijn geld. Heeft ie zelf verdient. Wat heb jij? Een voetbalzone account? Ook vind ik dat je niet zo moet praten tot hij idd schuldig is verklaard
 
Asoccer
 
5
4 december 2018 om 07:53
Duizende Ronaldo en Messi fanboys janken om de uitslag, maar wanneer zijn zussen het doen, is het verkeerd :s
 
norderligt
 
4
4 december 2018 om 08:07
Dat het winnen van een individuele prijs zo belangrijk is voor veel voetballers/mensen in hun omgeving zegt alles over de staat van het voetbal in het algemeen en de mindset van die voetballers specifiek. Kan ook niet anders als je kijkt hoe de samenleving in elkaar steekt. Diep en diep treurig dat men tegenwoordig bezig is met individuele prijzen en hoeveel ze er wel niet recht op hebben. Hoe zwart moet je hart wel niet zijn als je alles hebt wat je nodig hebt in het kwadraat en dan gaat janken om een prijs die zó onbelangrijk is.
 
Arnout108
 
1
4 december 2018 om 08:11
De prijs slaat ook als een tang op een varken. Ronaldo won hem vorig seizoen terwijl die een hele seizoenshelft niks gepresteerd had, Modric heeft het dit jaar hetzelfde en Griezemann die het WK won maar verder niet heel bijzonder was bij Atletico eindigt boven Messi. En zo kun je nog wel even doorgaan met rare uitslagen uit de voorgaande jaren. 2010 had Sneijder hem bijvoorbeeld moeten hebben. Die zus van Ronaldo heeft dus wel gelijk voor deze editie maar de voorgaande edities had Ronaldo hem net zo goed niet "mogen" krijgen.
 
Los Canario
 
9
4 december 2018 om 08:21
Ik lees dat Cristiano er niet bij was. Weet niet of het waar is, maar in dat geval vind ik dat nog veel triester dan de reacties van zijn zussen. Meneer voelt zich te hoog om te komen als hij verliest.
 
gilau
 
19
4 december 2018 om 08:40
"god neemt zijn tijd, maar zal niet falen." In ieder geval goed om te weten dat God zich bezig houdt met de voetballer van het jaar-verkiezing. Ik dacht dat Hij het wel druk zou hebben met andere dingen?
 
JeffPaeter
 
4
4 december 2018 om 08:41
Het lafste van al is Ronaldo die niet komt opdagen... wat een cutkarakter! Zijn echo en dan nog tegenover zijn jarenlange ploegmaat van dienst
 
Ajax_Fan10
 
4
4 december 2018 om 08:44
Modric gewoon terecht winnaar. Vind alleen beetje raar dat messi 5de staat die is echt wel beter dan griezmann
 
Leicester
 
1
4 december 2018 om 09:04
Goede winnaars zijn vaak ook goede verliezers. Ronaldo zijn zus heeft volgens mij nog nooit tegen een bal getrapt..
 
je weet het ni
 
2
4 december 2018 om 10:12
Leuk voor Modric ,en eigenlijk viel dit te verwachten na jaren Ronaldo Madrid is het nu Modric Madrid want anders kon Fifa Madrid niet.de club die nooit de CL had mogen winnen maar door dwalingen van arbitrage toch de finale haalt en eigenlijk al die jaren ervoor hetzelfde verhaal,als Modric de bokaal wint alleen door het halen van de finale Cl/wk dan is er echt iets mis,want over het hele jaar gezien zijn er spelers geweest die hoger scoorde.
 
Kluivert09
 
1
4 december 2018 om 12:04
Die zussen kunnen ook zeveren. Ronaldo vaak onterecht gewonnen, Ribery was ook de beste in 2013 me Bayern, maar Ronaldo kreeg de goudenbal, terwijl hij niks had gewonnen met Real. Messi had het meer verdient, hij is gewoon de beste speler
 
Millonario
 
2
4 december 2018 om 12:31
Voor een voetballer is er niets zo beschamend als een te enthousiast familielid. Vaak zijn het de vaders die te veel praten maar nu zijn het de zussen weer. Echt dom dit.
 
TheRoscoe
 
4
4 december 2018 om 12:38
Ronaldo heeft heel waarschijnlijk iemand verkracht en met flink wat geld dat in de doofpot gestopt, dus je zou denken dat ze wat slimmer zouden zijn met hun opmerkingen. Maar de gehele Ronaldo-familie lijkt krankzinnig.
 
Gerrald
 
1
4 december 2018 om 13:09
Een ieder die de reacties hier leest weet wie kinderachtig bezig is, dus ook van (zich zelf) zijn eigen, maar acceptatie is o zo verdomd moeilijk , Ik vind zelf ook dat het Ronaldo had mogen zijn( zeker over het algemeen gezien) Maar er is door de meeste stemmers gekozen voor Modric, dus mag je je beklag doen als je het niet mee eens bent, mooie ervan is dat het lekker overwaait.
 
ValentinoRijhen
 
1
4 december 2018 om 22:43
Wel beschamend is dat nu Cristiano niet meer bij Real speelt Modric niks meer klaart. Zonder Cristiano had Real de champions league niet gewonnen en Modric ook deze prijs niet. Met zijn vertrek heeft Cristiano dat duidelijk laten zien. Door de prijs aan een ander te geven heeft men gezijsspeeld op een breuk tussen Real en Cristiano en de heersschappij van Real gebroken. Modric is maar een pion die toevallig makkelijke tegenstanders had op het wk en nu ook het publieks sentiment aanwakkert omtrent Sneijder en andere spelers die het niet wonnen. Maar goed, Cristiano is nu naar Juventus en breekt nu daar records op 35 jarige leeftijd na Real, Manchester, na Lissabon, iets wat ook geen Messi is gelukt, pure afgunst dus. Ik denk dat Modric zijn prijs opdraagt aan Sneijder, etc om zo alsnog het gevoel te hebben dat hij deze prijs verdient. Er is de afgelopen 20 jaar 1 speler geweest die ze allemaal in zijn beste dagen vierkant vernederend zou dollen en toch zeikt hij niet als een kind om prijzen, zoek de beelden van de Brazilliaanse Ronaldo.