'Zwaar teleurgestelde' Koeman voelt zich 'verraden': 'Het deed hem wat'
Dinsdag, 10 december 2019 om 07:31

Kees van Wonderen besloot onlangs per direct te vertrekken als assistent-bondscoach bij Oranje. Valentijn Driessen vertelt bij Voetbalpraat van FOX Sports dat keuzeheer Ronald Koeman dit besluit absoluut niet zag aankomen. Het plotselinge vertrek van Van Wonderen heeft Koeman 'zwaar teleurgesteld', zo weet de journalist van De Telegraaf te melden.

"Er kwam een leuk gesprek op gang over Kees van Wonderen. Daarin merkte je dat Ronald Koeman zwaar teleurgesteld was en zich een beetje verraden voelde. Van Wonderen is uit het niets opgestapt en volgens Ronald heeft hij absoluut geen signalen gegeven dat hij zich niet lekker voelde, te weinig te doen had of zijn ei niet kwijt kon", zegt Driessen. Hij vertelt dat Van Wonderen zich één keer heeft uitgesproken over zijn rol bij Oranje.

Meer: Noodkreet Koeman sorteert effect: Oranje mag met 26 spelers naar EK

"Een jaar geleden rond de wedstrijd tegen Italië nadat hij met de Onder-17 Europees kampioen was geworden. Toen kwam hij terug en had hij wat noten op zijn zang, daar hebben ze gehoor aan gegeven", vervolgt de journalist van De Telegraaf. "Nu hadden ze gewoon een overleg en is het Koeman medegedeeld. Dan is hij niet iemand die Van Wonderen probeert over te halen om toch te blijven. In dat geval heeft Koeman je niet meer nodig, daar is hij hard in. Datzelfde is gebeurd met Bas Dost. Maar je merkte dat het hem wat deed. Kees ontkent dat hij met een andere club bezig."

"Dat geloof ik ook niet. Het lijkt me een impulsieve daad. Ik vind het een hele grote beslissing, want komend halfjaar heb je een eindronde en dan kan je daarna alsnog vertrekken. Kees was assistent bij FC Twente en ik ken hem als een betrouwbare vent", zo haakt Kenneth Perez in. Driessen verwacht dat op korte termijn een nieuwe assistent bekendgemaakt moet worden. "Ze kijken eerst intern in de organisatie en als die niet voorhanden is, gaan ze buiten de organisatie kijken. Koeman heeft gezegd dat het voor de kerst bekend is."

Meer nieuws
   
21:05
21:05
Robin van Persie gaat in op vraag of hij ooit trainer van Feyenoord wordt
0
   
20:28
20:28
Ongekend: Leverkusen behoudt ongeslagen status door goal in minuut 97
26
   
20:15
20:15
Arne Slot: de trainer die 'sleeping giant' Feyenoord ontwaakte
11
   
20:00
20:00
Live meepraten in de Ligue 1: Paris Saint-Germain - Le Havre
3
   
20:00
20:00
Live meepraten in de Premier League: Aston Villa - Chelsea
3
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (18)

 
Oelie Wapper
 
96
10 december 2019 om 07:51
"daarin merkte je dat Ronald Koeman zwaar teleurgesteld was en zich een beetje verraden voelde. " "maar je merkte dat het hem wat deed". Lekker speculeren over helemaal niets, en vervolgens hebben we weer een verhaal. Hele goedkope journalistiek van Valentijn en niet de eerste keer. Op basis van zijn artikelen krijg ik het gevoel dat het een minkukel is, die geen verstand heeft van voetbal. Net zo gefundeerd als zijn opmerking en ook net zoveel waard, namelijk helemaal niets.
 
masterapie
 
14
10 december 2019 om 08:01
Media en speculeren, die twee gaan hand in hand. Zowel de Telegraaf als de andere grote kranten in Nederland doen daar vrolijk aan mee. Word er zelf ook ziek van, elke keer onzin roepen dat een eigen leven gaat leiden.
 
Regulator
 
28
10 december 2019 om 08:37
Speculeren is nog zacht uitgedrukt. Dit is gewoon verzinnen, op basis van wat van iemand zijn gezichtsuitdrukking te ‘lezen’ viel. Het verdient niet eens om riooljournalistiek genoemd te worden.
 
Taxidriver213
 
5
10 december 2019 om 09:35
Ik begrijp gewoon niet waarom niemand dit soort dingen aanstipt bij Valentijn. Dit is al jaren gaande met hem, en iedereen wordt op het matje geroepen voor die hij/zij zegt, behalve deze halve gare.
 
ErikdeBosz
 
2
10 december 2019 om 13:44
Ja, want als mens zijnde kun je echt niet merken wanneer iemand teleurgesteld is en stel je voor dat je dat naar buiten brengt. Nou, nou, het is wat zeg. Valentijn is de enige kritische journalist in Nederland, maar daar blijken veel mensen slecht tegen te kunnen wanneer het om mensen als Ronald Koeman en Erik ten Hag gaat. Dus als een verslaggever tegen een speler zegt je ziet er teleurgesteld uit dan moet hij of zij ook ontslagen worden? Als iemand iets cynisch zegt dan mag je dat ook niet meer vermelden, want dat kun je niet met zekerheid zeggen. Als jullie de naam Valentijn zien verschijnen dan kunnen jullie helemaal niet meer objectief naar iets kijken, terwijl hij vaak best zinnige punten heeft, zowel nu als in het geval met Erik ten Hag.
 
ria4o
 
11
10 december 2019 om 09:06
Driessen roept iedere keer maar wat maar komt nooit met bewijzen. Het is echt een waardeloze ...
 
falcao1984
 
1
10 december 2019 om 09:20
Hmm. Weet iemand trouwens hoe Dwight Lodeweges daar terecht gekomen is? Kwam dat vanuit de Knvb of via Koeman zelf? Volgens mij hadden die immers nog niet eerder met elkaar gewerkt.
 
Japie_Krekel
 
3
10 december 2019 om 11:46
als dit verhaal uberhaupt waar is moet Koeman ook weer niet te moeilijk erover denken. die is zelf ook weg bij Oranje als Barca voorbij komt
 
EnriqueD
 
6
10 december 2019 om 11:51
Gekke gedachte hoor, maar is Kees niets voor Feyenoord? Niet per se als hoofdtrainer, maar wellicht voor de jeugd.
 
TilburgAjax
 
1
10 december 2019 om 12:08
Was een gedachte die ook door mijn hoofd schoot toen ik over het vertrek van Kees bij Oranje las. Kent de club, was geliefd. Ik denk zelfs, omdat Dick Advocaat vermoedelijk alleen voor dit seizoen is aangesteld, dat Kees zou kunnen worden ingewerkt om het stokje in de zomer van 2020 over te nemen.
 
Bossie
 
0
10 december 2019 om 18:34
Ik denk niet op dit moment. Ik denk dat ze bij Feyenoord een ervaren trainer nodig hebben , die sterk in zijn schoenen staat. Van Wonderen zou misschien wel iets wezen in de toekomst voor Feijenoord.
 
gomes1psv
 
1
10 december 2019 om 17:30
Ach, Kees zweeg maar loog er niet over Ronald. Koeman had ook een keer geen aanleiding kunnen nemen om weer de gefrustreerde onbegrepen en in zijn eer aangetaste bondscoach uit te hangen. In plaats van een trap na had hij ook kunnen zeggen het jammer te vinden dat Van Wonderen vertrekt en hem veel geluk wenst om iets te vinden waar hij zich prettiger bij voelt.
 
Bossie
 
0
10 december 2019 om 18:46
Het geeft wel aan dat er onderling niet echt goed kontakt is. Het is natuurlijk wel vreemd dat er iemand zomaar out of the blue er uitstapt. Of van Wonderen voelde zich niet vrij om dit tegen zijn collega's te zeggen , of hij zag de noodzaak er niet van in. Het blijft wel vreemd dat dit nu gebeurd , zo redelijk dicht voor het EK en de manier waarop