Bestuur en directie, bedankt voor jarenlang wanbeleid!
Door AjaxCapeTown
Maandag, 22 maart 2010 om 10:44 • Martijn Folkers

Het heeft even geduurd, maar hierbij nog één bijdrage voor deze mooie website. Ik voorspel namelijk dat aanstaande maandagavond de laatste wedstrijd van BV Veendam in het betaalde voetbal zal plaatsvinden. Persoonlijke belangen gaan boven het clubbelang en de supporters van de club zijn de dupe. Iets wat zo mooi had kunnen zijn is in een paar jaar tijd compleet naar de gallemiezen geholpen. Als je een jaarsalaris van € 125.000,- bruto overmaakt aan een modale speler als Niek Loohuis, dan vraag je natuurlijk om problemen. Ook heeft de club grootverdieners gehaald als Marnix Kolder en Paul Matthijs en een kleine club als onze BV kan dit natuurlijk nooit ophoesten.

Het begon allemaal zo positief. Ook ik was opgewekt over de kansen van de Parel van de Veenkoloniën dit seizoen. Tien nieuwe spelers en ook nog eens promoveren naar Categorie II van de licentiecommissie van de KNVB. We hadden er alle vertrouwen in, helemaal na de flitsende seizoensstart en de keurige klassering van de club toen de winterstop aanbrak. De eerste nattigheid werd al gevoeld, maar het kon toch niet fout gaan? We zaten immers in de veilige Categorie II!

Het artikel gaat verder onder de video
Meer videos

Tot de weken van de rechtszaken aanbraken. Het ging compleet fout, zoals het alleen bij BV Veendam fout kan gaan. De ploeg stortte in na zoveel onzekerheid en de bestuursleden wilden hun eigen hachje redden in plaats van de club te behouden voor Oost-Groningen. De meningen over Jans Norder zijn verdeeld, maar zoals altijd zal ook dit keer de waarheid in het midden liggen. Natuurlijk wist het bestuur dat het contract een pro-forma overeenkomst was om de licentie te redden, maar diezelfde Norder maakte tot voor kort ook gewoon deel uit van dat bestuur. Ook hij was en is dus verantwoordelijk voor de huidige situatie van de club.

Het is over en die wetenschap doet pijn. Vele avonden meegemaakt met slecht voetbal, maar ook mooie avonden met prachtige overwinningen. Velen vragen nog wel eens, waarom reis je eigenlijk nog naar Veendam? Het heeft toch geen zin meer? Misschien wel niet, maar iedere keer dat ik het prachtige, authentieke stadion De Langeleegte betreed heb ik weer een lichte wedstrijdspanning. Ik was er vorig seizoen lang van overtuigd dat de club de play-offs kon behalen, zelfs na de meest dramatische wedstrijden zoals FC Omniworld thuis. Dit seizoen moest het helemaal gebeuren met zoveel kwaliteitsspelers erbij. Genieten van de grilligheid van Michiel Hemmen, het zit er al anderhalf seizoen in, maar helaas scoort hij veel te weinig. Er goed voor gaan zitten als Angelo Cijntje weer langs de rechterkant pendelt. Michael de Leeuw die het goudhaantje is met vele goals. Na maandag zal het verleden tijd zijn. FC Oss thuis, laat de BV nog één keer winnen en dan zal de rechter het faillissement uitspreken.

De hoofdsponsor voelt zich verneukt en met hem vele supporters. Nooit is er vanuit de club gecommuniceerd naar de achterban over de daadwerkelijke situatie. Er hangt één grote mistbank voor de club. We hebben allemaal zoveel vragen, maar niemand geeft antwoord. Ik kan me wel blijven ergeren, maar het heeft geen zin meer. De berusting volgt en als er berusting volgt, is het einde in zicht. Bedankt BV Veendam voor de mooie momenten, bedankt bestuur dat het eigen persoontje boven de club gaat. Spelers en technische staf, veel succes met het vinden van een nieuwe werkgever!

 
SC Veendam

Noot: Dit artikel is door een Clubexpert geschreven en niet door onze redactie. Clubexperts zijn lid van Voetbalzone en kenner van hun favoriete voetbalclub.
Meer Clubexperts
Meer Clubexperts
Meer sportnieuws
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties