Een leegloop bij Ajax dreigt
Door Tjeerd94
Zondag, 9 mei 2010 om 00:18 • TjeerdLaatste update: 23:49

Angstig lees ik 'de wandelgangen' door. Elke keer die geruchten om Ajax-spelers. En ook de trainer is in trek. Martin Jol wordt inmiddels aan het ondermaats presterende Hamburger SV gelinkt. 'Down Under' zou in de markt zijn voor Jol en ik vind het jammer dat Jol zelf de geruchten op gang brengt na onenigheid over het transferbudget. Het transferbudget dat je ook al de kop koste in Hamburg. Dan hebben we ook nog onze koning Luis Suárez de Eerste waarbij de transfergeruchten ongetwijfeld weer opkomen in de zomer. Vervolgens komt het vogeltje (na de twitter-affaire) Gregory van der Wiel om de hoek kijken die aanvallend zeer sterk is en alleen verdedigend nog moet groeien. Clubs als Juventus zouden in de rij staan voor de international. En de geruchtendraaimolen krijgt er vast nog meer berichten bij van Ajax-spelers. Jan Vertonghen lijkt één van de slachtoffers te worden en misschien ook wel de sensatie van de tweede seizoensshelft: Siem de Jong.

Ik hoop van harte dat de belangrijkste kern behouden blijft. Een Urby Emanuelson mag van mij vertrekken, omdat hij simpelweg te kort komt voor het niveau van Ajax en er zijn meer adequate vervangers achter de hand. Miralem Sulejmani zou bijvoorbeeld een verrassing kunnen worden, want wie had gedacht dat De Jong zo goed zou spelen, want in eerste instantie stond hij op de verhuurlijst. Maar niet alleen Sulejmani is in mijn ogen een goede vervanger van Emanuelson. Zo bezitten Nicolás Lodeiro en Christian Eriksen over de kwaliteiten om Emanuelson op te volgen. Ik bedoel dus met de belangrijkste kern bijvoorbeeld Suarez, Vertonghen, De Jong, Van der Wiel, Demy de Zeeuw , maarten Stekelenburg en.. voor vele een verrassing Marko Pantelic. Waarom in vredesnaam Pantelic? 'Hij is toch zo slecht', roepen veel leden van voetbalzone. Maar wat ze alleen zien is het aantal kansen dat hij mist en het aantal ballen wat door hem verspeeld wordt. Alleen ze zien niet dat hij veel scoort voor zijn type spits. Pantelic is namelijk geen speler die veel scoort of een dribbelkoning is. Hij is iemand die bijvoorbeeld Suárez beter kan laten voetballen en de bal vast kan houden, zodat de Jong kan aansluiten. Voor mij een reden om Pantelic te behouden en misschien blijft hij wel gewoon. Ik hoop het.

Het artikel gaat verder onder de video
Meer videos

Alleen er dreigt een leegloop. De steunpilaren van dit seizoen genieten veel interesse en het is logisch dat ze vertrekken. Denk bijvoorbeeld aan Suárez, die zeker voor de winterstop aan elke (sub)topper uit Europa gelinkt werd. Dat kun je een mens niet kwalijk nemen. Zeker niet als je een lucratief voorstel krijgt van een topclub. Dan kan je nog zo vaak zeggen dat je niet weg wilt , maar dan komt de hebzucht van de mens om de hoek kijken. Ok, ik zou het ook doen, maar de eerder gedane beloftes worden vergeten en dat zal je niet in dank worden afgenomen.

Maar, hoe moet het verder als de belangrijke factoren vertrekken? Wie zal Jol moeten vervangen? Wie wordt de nieuwe aanvalsleider? Geoffrey Castillion? Hyun Suk? Marvin Zeegelaar? Wie vervangt van der Wiel? Of Vertonghen? In mijn ogen moet je dan wel gaan versterken. Het nadeel aan een hoog bod op een Van der Wiel is dat andere clubs ook weten dat je daardoor veel geld in de kas hebt en die zullen de desbetreffende speler niet voor een appel en een ei laten gaan. Die willen de hoofdprijs en de financiële status bij Ajax is nou ook niet echt rooskleurig. Tja, daar zit je dan met de George Ogararu's en de andere 'net-niet-voetballers'. Daar sta je dan weer, zonder schaal.

Ondanks alle transferperikelen heb ik goede hoop dat het goed komt. Suárez heeft al aangegeven te willen blijven en Vertonghen en Van der Wiel hebben in een ander stadium aangegeven te willen blijven. Alleen Emanuelson is 'verplicht' te vertrekken om daar nog een transfersom voor te vangen. Alleen Emanuelson heeft niet een dusdanige invloed op het team dat het team slechter wordt, zoals ik eerder al aangegeven had. Ik hoop dat de spil blijft en dat we eindelijk, na zeven jaar zonder kampioensschap dat Suárez de schaal in 2011 om hoog mag houden. Ik hoop het van harte….

 
Ajax

Noot: Dit artikel is door een Clubexpert geschreven en niet door onze redactie. Clubexperts zijn lid van Voetbalzone en kenner van hun favoriete voetbalclub.
Meer Clubexperts
Meer Clubexperts
Meer sportnieuws
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties