Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Met een gezond beleid richting de toekomst

Laatste update:

In mijn verhaal wil ik duidelijk maken wat de reden is voor de 'zuinigheid' van mijn club Arsenal. Daarvoor moeten we teruggaan naar 2006. Voor deze periode had Arsenal net een geweldige tijd achter de rug. In 2004 werd de club kampioen zonder een wedstrijd te verliezen en in 2006 werd de Champions League-finale verloren van Barcelona. Ondanks deze goede periode besefte men dat er een nieuw stadion gebouwd moest worden om meer inkomsten te genereren. Met dit stadion kon Arsenal definitief de top gaan bestormen.

Maar dit stadion kon er niet zomaar komen. Daarvoor moest eerst een gigantische lening afgesloten worden. Het stadion kostte namelijk 515 miljoen euro. Opeens had Arsenal, net als bijna elke topclub, een gigantische schuld. Maar in tegenstelling tot al die andere clubs, besloot Arsenal dat het eerst uit de schulden wilde komen, voordat het miljoenen in de selectie ging pompen.

Om deze schuld weg te werken, ging Arsenal appartementen verkopen op het oude Highbury-complex. In de eerste jaren werd hier nog weinig geld aan verdiend, maar in het afgelopen jaar is er heel veel verdiend aan dit project. Door relatief lage salarissen te betalen en zuinig te zijn op de transfermarkt zijn de schulden van 400 miljoen euro teruggedrongen naar 230 miljoen. Dat zijn cijfers waar geen enkele andere voetbalclub aan kan tippen.

Zonder winst te maken op de transfermarkt of een prijs te pakken, wordt er al een winst geboekt van ongeveer 48 miljoen euro (ervan uitgaande dat Arsenal Champions League-voetbal haalt). En dat terwijl Arsenal naar mijn mening een team heeft dat elk jaar meestrijdt om de prijzen. Als je een simpel rekensommetje toepast, kom je tot de conclusie dat Arsenal in ongeveer vijf jaar uit de schulden kan zijn. Ik denk dat Arsenal in 2015 de schulden nog niet heeft afgelost, omdat er aangegeven is dat er ruimte is om te investeren. Maar dat is ook helemaal niet erg, want Arsenal is een winstgevende club die in verhouding tot andere clubs niet zo diep in de schulden staat.

De afgelopen jaren verloren ze de strijd steeds op de beslissende momenten. Sommige mensen wijten het gebrek aan succes aan het ontbreken van absolute topspelers. Anderen zeggen dat de ploeg te jong is en dat er ervaring ontbreekt. Ik denk dat de club heel veel pech heeft gekend met blessures en dat Arsenal de afgelopen jaren een andere keeper op doel moest hebben. Met een nieuwe keeper en een centrale verdediger zou er naar mijn mening een elftal staan dat op korte termijn niet minder is dan Manchester United of Chelsea.

De toekomst ziet er voor Arsenal prachtig uit. De selectie heeft veel ervaring, maar is ook nog piepjong. Jongens als Wilshire en Ramsey hebben de potentie om absolute wereldspelers te worden. Je ziet nu ook steeds meer jongere spelers die uit de jeugdopleiding doorstromen naar het eerste elftal, om daar als wisselspeler te fungeren. Denk daarbij aan Gibbs, Eastmond en de eerdergenoemde Wilshire. Engelsen worden in de media vaak heel snel opgehemeld en de transferbedragen van de Engelsen zijn vaak belachelijk hoog. Maar door de jeugd uit eigen opleiding een kans te geven, lijkt het slechts een kwestie van tijd voor de eerste Engelsen vast in de basis staan.

Arsenal heeft de zaken, vergeleken met andere topclubs, heel goed voor elkaar. Buiten de geringe schuld van de club, is er nog een aantal zaken waarin Arsenal een streepje voor heeft op andere clubs. Zo heeft Arsenal de club nog zelf in handen en is het niet in handen van een rijke eigenaar. Hoewel hier waarschijnlijk een einde aan gaat komen, is het wel heel belangrijk dat Arsenal zonder investeerder winst kan maken. De FIFA wil namelijk verandering brengen in de rol van de investeerders in het huidige profvoetbal. Clubs als Manchester City kunnen zonder investeerders financieel gezien nooit draaien.

Ik hoop dat de 'Wenger-haters' na deze clubexpert even goed nadenken voor ze Arsenal op hun transferbeleid aanvallen. De enige kritiek waar naar mijn mening een kern van waarheid in zit, is de kritiek op het geringe aantal Engelsen. Maar men moet begrijpen dat deze spelers echt niet te betalen zijn voor de meeste clubs. Ik hoop en denk dat in de toekomst er weer meer Engelsen bij Arsenal spelen. Maar de kritiek jegens de zuinigheid van de club kan ik niet begrijpen. Ik hoop dat er mensen zijn die nu inzien in welke geweldige positie Arsenal zichzelf geplaatst heeft met dit zuinige beleid. Van het financieel beleid van de club zouden een hoop bedrijven en andere voetbalclubs veel kunnen leren.

Meer nieuws

De EK-selectie van Turkije: dit zijn de spelers die kans maken
3
Antony, Amrabat en nog acht spelers die moeten vrezen bij Manchester United
4
Johan Derksen raadt Ajax totaal andere trainer dan Graham Potter aan
7
VZ Team van de Week: Ajax, Feyenoord en PSV aanwezig na doelpuntrijk weekend
25
CL-finalist Borussia Dortmund rakelt oude tweet van PSG op uit 2020
3
PSG moet Champions League-finale na zes keer lat en paal aan Dortmund laten
183

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties