Het Inter van Benitez
Door Gasparroni

We zijn na het winnen van de zeer gewilde Champions League weer uitgekomen bij een nieuw hoofdstuk. Jose Mourinho heeft zijn doel gehaald na geweldig werk te hebben geleverd en laat het nu over aan Rafael Benitez. Een zeer sympathieke man die in tegenstelling tot Mourinho wel graag voor langere tijd bij Inter wil blijven. Deze houvast is nodig bij de club uit Milaan om de weg omhoog te blijven volgen.

Laat ik jullie alvast één ding duidelijk maken. Na al vele negatieve reacties richting Rafa te hebben gelezen wil ik even duidelijk stellen dat hij zich niet overal mee bezig houdt bij Inter, zo is de club eenmaal ingericht. Hij heeft inspraak maar is uiteindelijk niet de man die alles beslist. Zo worden bijvoorbeeld de transfers geregeld door voornamelijk Marco Branca en Massimo Moratti. Het vertrekken van Mario Balotelli is dan ook geen slechte zet van Benitez, maar een keuze van iedereen tezamen. Door het winnen van de Champions League heeft Inter flink veel geld geïnd. Omdat Moratti veel waarde hecht aan de zogeheten 'financial fair play' regel die in het leven is geroepen, wilde de voorzitter meteen enkele zaken goed recht zetten en een flink deel van de schulden bijwerken. Al snel na het vertrek van Mourinho klonk dan ook uit de mond van Moratti: "Er zal voor het financiële aspect een grote speler moeten sneuvelen."

De media waren de al snel uit. Het zouden Balotelli én Maicon gaan worden om vervolgens toch nog een grote aankoop te kunnen doen. Balotelli zorgde al voor veel problemen afgelopen tijden. Nadat hij de Nederlands geneutraliseerde Italiaan Mino Raiola als zaakwaarnemer nam, werden zelfs de twijfels bij de grootste optimist, ikzelf, weggenomen...ons grootste talent zou vertrekken. Uiteindelijk gebeurt dit ook, Mario vertrekt voor 28 miljoen plus bonussen naar zijn oude trainer Roberto Mancini. Maicon daarentegen blijft nadat Rafa aan Moratti heeft gevraagd of één van de belangrijkste schakels van Inter niet zou kunnen blijven. Maicon zijn eerste keus was ook om bij Inter te blijven, deze transfer werd Real dus door de neus geboord.

Inter is met Balotelli een houvast voor de toekomst kwijt. Al snel komen de namen die al jaren rondom Inter circuleren terug. Zo worden Antonio Cassano en Giuseppe Rossi als gedoodverfde favorieten gezien om Mario op te volgen. Echter laat men Cassano bij Sampdoria voor geen goud vertrekken. Rossi daarentegen wil graag terugkeren in Italië. De club en speler hebben dan ook al om de tafel gezeten. De transfer is zelfs dichtbij geweest, er is echter één obstakel geweest die uiteindelijk Giuseppe zijn transfer de das om doet. Het obstakel heet Philipe Coutinho. Sinds Inter hem voor 3,6 miljoen kocht van Vasco de Gama ben ik hem wekelijks gaan volgen. Al heel snel raakte ik verkocht van dit briljante talent die op zijn achttiende jaar moest wachten om naar Milaan te mogen vertrekken. De tijd is snel gegaan en inmiddels is hij in Como komen wonen met zijn ouders en vriendin.

Philipe Coutinho is een uniek talent voor mij. Nog nooit heb ik een speler gezien die zoveel in huis heeft en toch zo rustig heeft. Zijn schot is gelijk aan die van Balotelli, zijn makkelijk scorend vermogen aan Eto'o, zijn techniek doet me denken aan Kaka in zijn goede tijd, zijn inzicht doet me denken aan de geniale Andrea Pirlo, zijn rustige en altijd leergierige karakter doet me denken aan Javier Zanetti. De perfecte speler? Ja, voor mij is hij de perfecte speler. Altijd al spelend voor het Braziliaans elftal wordt hij steeds bekender, steeds meer mensen gaan over hem praten, echter nooit een negatief woord. Inmiddels bij Inter spelend heeft hij al menig hart veroverd. Zo ook die van Moratti en Benitez. Thiago Motta en Castelazzi hebben Coutinho met grote verbazing zien trainen en noemden hem al snel een fenomeen. Inter heeft zonder het van te voren te weten de opvolger van Balotelli al binnen!

Coutinho is van nature een pure trequartista. Een type als Wesley Sneijder dus. Tevens kan hij goed uit de voeten op de flanken en in de aanval. Benitez gaat in de laatste weken voordat het seizoen begint uitproberen of Coutinho en Sneijder samen kunnen spelen, of dat Coutinho wellicht rustig gebracht gaat worden en als back up van Sneijder zal gaan dienen.

Buiten deze fenomenale aankoop is Inter ook nog altijd hard aan het werk met het oog op de toekomst. Zo hebben ze doelman die deel uitmaakt van de selectie van Cesare Prandelli, Emiliano Viviano nog een jaar aan Bologna verhuurd samen met het veelbelovende talent Rene Krhin. Zo is ook Andrea Ranocchia, die nog deel uit zal maken van de selectie van Prandelli, binnen gehaald zal hij worden uitgeleend aan Genoa, waar ook Mattia Destro als vice-Toni zal dienen. In de jeugd loopt ook Lorenzo Crisetig rond. Crisetig werd op zijn zestiende jaar al opgeroepen voor Italië -21 waar hij onlangs zijn debuut op het veld voor maakt en daarmee een leeftijdsrecord heeft gevestigd. De toekomst van Inter ziet er dus Italiaanser en rooskleurig uit.

Het Inter van Benitez zal in het jaar 2010/11 gaan starten in de oude bekende 4-2-3-1 formatie. Er zal veel ruimte zijn voor jonge talenten, zoals Rafa reeds in de voorbereiding al heeft laten zien. Het team waarmee Rafa begint is reeds een winnend team, maar met de mensen om hem heen zal hij zeker met een goed oog op de toekomst gaan werken. Mochten jullie nog meer informatie willen over spelers, ideeën en dergelijke, dan zijn jullie vrij om hieronder vragen te stellen die ik allen zal beantwoorden.

 
Internazionale

Noot: Dit artikel is door een Clubexpert geschreven en niet door onze redactie. Clubexperts zijn lid van Voetbalzone en kenner van hun favoriete voetbalclub.
Meer Clubexperts
Meer Clubexperts
Meer sportnieuws
10:21
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties