Just enjoy the game
Door Respect2al
Donderdag, 16 december 2010 om 20:23 • Machiel

Man, waar gaat het gezeik heen. Ó wat was voetbal vroeger mooi zeg, en wat dansen die Afrikanen toch leuk als ze scoren. En laten we als fans eens wat dingen gaan eisen omdat voetbal om voetbal moet gaan en niet om geld, ook al kijken er miljarden mensen en hebben miljoenen mensen een baan door het voetbal. Dat moeten we lekker allemaal afschaffen en dan kunnen we lekker met zijn allen met passie en met veel minder geld gaan voetballen. En dan zijn de voetbalfans ook weer blij. Ach, wat een bullshit allemaal zeg.

Want laten we nou eens over echte passie praten, passie gaat niet om een dansje als je scoort. Passie gaat om strijdlust, fanatisme en de wil, de echte wil om te winnen. "Hé scheids, klootzak die je der bent dat was helemaal niks, blinde." Dat noem ik nou passie, want als je dat zegt, zeg je dat niet omdat je leuk wilt zijn of omdat je het er niet mee eens bent. Dan ben je met het spel bezig, dan ben je echt met de wedstrijd bezig. Dan wil je echt winnen toch?!

Het artikel gaat verder onder de video
Meer videos

Zelfde geldt voor de "fuck you-houding". Wat nou een fuck you-houding naar de trainer? Is die fuck you-houding nou niet juist ook een teken voor echte passie? Want jij wilt spelen, jij denkt inderdaad fuck you als je niet speelt of als je het er niet mee eens bent. Dan ben je gewoon een man, dan leef je voor deze schitterende sport. Dan wil je lekker ballen omdat dat het mooiste is wat er is.

En dan hebben we natuurlijk ook nog dat geld. Die miljoenen, wat zeg ik, miljarden euro's die in deze sport omgaan. Houd op met de "het draait om geld en dat is niet zo leuk houding", mensen. Want natuurlijk draait het om geld, je bent niet helemaal honderd als je geen geld, ontzettend veel geld, haalt uit een ding waar miljarden mensen van genieten. En ook niet als je als speler dan lekker geld wil verdienen. Dat is namelijk zijn keuze, geld of speeltijd. Die keuze zou ik simpel kunnen maken; speeltijd. Maar veel mensen denken daar anders over. Hun goed recht? Ja! Verpesting van de sport? Nee!

Jaja, ik noem het geen verpesting van de sport. Lekker tegendraads, niet? Want iedereen denkt meestal maar amper na, kies je voor geld in plaats van speeltijd dan ben je gek en verpest je de sport. Hoezo dan? Omdat je je talent verkregen van de heer verspeeld? Volgens mij doe je het enige waar het voor de meeste mensen om gaat: veel geld verdienen.

Dus als zo'n talent lekker naar het buitenland wilt om daar alvast een zakcentje te verdienen denk ik alleen maar: stom. Want als je bij een Nederlandse club doorbreekt en daarna vertrekt naar een grote club als een grote naam verdien je al een stuk maar geld dan als wanneer je als talent naar zo'n club vertrekt, een talentencontract krijgt en daarna nooit meer doorbreekt.

Laten we dus allemaal ophouden met die beperkingen van buitenlandse spelers, die moeten ook hun geld verdienen en hebben allemaal genoeg passie, soms wat teveel aangezien bijten toch iets teveel van het goede is. Dat sommige dan leuke dansjes doen kan me wel bekoren, ook al is Ron Vlaar inderdaad op nostalgische wijze ook wel mooi. En betalingen naar prestatie is ook raar. Je weet wie het is, hoe goed hij is, wat hij kan en wat hij gaat presteren kan je ook meestal goed gissen. Want heel erg onverwachts is het niet dat Albert Luque niet heeft gepresteerd. Gewoon beter nadenken als club zijnde.

Weldaar, mijn punt lijkt me duidelijk. Ik moest alleen even mijn ei kwijt. Want passie is er genoeg naar mijn mening. En ook geld is gewoon normaal en belangrijk. Nu moeten we gewoon weer allemaal genieten. Want dat doet iedereen toch elk weekend? Hoe mooi is het als Barcelona weer eens iemand een pak slaag geeft? Of hoe Inter op haar eigen manier vorig jaar de Champions League won? Daar moet je gewoon van genieten, wat dat is het hedendaags voetbal. Niet meer zeiken over het verleden. Niet zeiken over geld. Just enjoy the game.

 
ADO Den Haag

Noot: Dit artikel is door een Clubexpert geschreven en niet door onze redactie. Clubexperts zijn lid van Voetbalzone en kenner van hun favoriete voetbalclub.
Meer Clubexperts
Meer Clubexperts
Meer sportnieuws
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties