Wij gaan Europa in!
Door Het_Legioen
Donderdag, 20 januari 2011 om 18:53 • Daan

Kappen en draaien en nog eens kappen. Er wordt gefloten voor een overtreding. De scheidsrechter wijst naar een punt net buiten de zestien. De bal ligt op een mooie positie en het enige wat nog in de weg staat voor een doelpunt is de keeper, het muurtje en de richting van het schot. Het publiek houdt zijn adem in. Dit kan de beslissende goal zijn. Hij neemt de aanloop. Hij is op weg naar de bal en hij schiet. Het is doodstil in het stadion. Die bal gaat over de muur en hij zit erin! Overal hoor je het gejuich van de supporters en overal zie je de blijdschap van de mensen. Hij is ook zo ongelooflijk belangrijk voor AGOVV Apeldoorn.

Ik kan het over twee verschillende spelers hebben. Die twee spelers zijn Nacer Chadli en Dries Mertens. Dit stukje gaat dan ook over beide spelers. Ik begin met Dries Mertens.

Mertens kwam op zijn negentiende jaar naar De Blauwen en je kon direct aan hem zien dat het een goede speler kon worden. Hij was snel, wendbaar en hij had een goed schot in zijn benen. Zijn specialiteit is het nemen van vrije trappen. Hij neemt ze met zoveel precisie en gevoel. Wanneer hij de bal goed raakt is deze onhoudbaar voor de doelman. Ik heb nu al drie seizoenen een seizoenkaart en ik heb Mertens dus ook zien spelen. Het leukste moment vond ik dat ik bij een oefenwedstrijd zat van AGOVV tegen CSV Apeldoorn (dat was een van de eerste wedstrijden die ik bezocht) en dat Mertens in de wissel begon. Hij kwam uiteindelijk als invaller het veld op en ik zei tegen een van mijn vrienden: "Ik denk dat die kleine speler een goede voetballer is" en kijk hoe hij nu voetbalt.

Hij ontwikkelde zich heel snel bij AGOVV en met zijn goede spel verdiende hij een transfer naar FC Utrecht. Ik wist wel dat het een goede speler was maar dat hij gelijk in de basis zou worden gezet bij FC Utrecht, dat had ik niet verwacht. Tot nu toe speelt Mertens goed en pikt hij ook regelmatig zij doelpuntje mee. Hij is op dit moment niet meer weg te denken uit de basis van de Domstedelingen. Dat vind ik een goede prestatie en ik hoop dat er een grote toekomst voor hem ligt. Hij heeft al in de Europa League gespeeld en daar speelde hij op een redelijk hoog niveau. Hij heeft naar mijn mening laten zien dat hij een goede speler is en ook dat hij het niveau van de Europa League aankan.

Dan nu natuurlijk Nacer Chadli, de Marokkaanse Belg begon bij MVV in de jeugd, daar werd hij gezien als een groot talent. Om die reden sloeg AGOVV toe en lieten ze hem een periode op proef komen voetballen. Hij speelt in die proefperiode onder de naam Kaliffe, dit heeft AGOVV met opzet gedaan, zodat andere clubs die misschien ook de pijlen op de vleugelspeler gericht hadden niet wisten dat het Nacer Chadli was die op Sportpark Berg & Bos op proef kwam. Zoals jullie allemaal wel weten heeft AGOVV hem een contract aangeboden en speelde Nacer Chadli vanaf dat moment bij de club uit Apeldoorn. Ook bij hem gebeurde er iets leuks in die wedstrijd van AGOVV tegen CSV. Ik zag Chadli en ik zei tegen mijn vriend: "Kijk, hij lijkt wel een beetje op Cristiano Ronaldo". Op dat moment had ik het alleen maar over zijn uiterlijk. Later in die wedstrijd zag ik dat hij ook een beetje dezelfde speelstijl had als Ronaldo. Natuurlijk nog lang niet zo goed, maar de speelstijl leek er naar mijn mening wel een beetje op. Hij heeft ook goede vrije trap en zijn dribbel is ook uitstekend. Deze twee kwaliteiten heeft Dries Mertens ook.

Ook deze speler verdiende met zijn goede spel een transfer naar de Eredivisie. Hij ging naar de landskampioen. Dat is natuurlijk FC Twente. Net als Mertens kwam Chadli na een paar wedstrijden in de basis en ook hij is nu niet meer weg te denken uit de basis. Hij heeft zich waargemaakt in de Eredivisie en in de Champions League en is er ook klaar voor. Hij is een goede talentvolle voetballer en ook hij heeft een grote toekomst voor zich als hij zichzelf zo razendsnel blijft ontwikkelen.

Een paar jaar geleden speelden ze nog in de Jupiler League en nu hebben ze al Europees mogen spelen, tegen hele grote tegenstanders. Inter is hier een goed voorbeeld van, maar ook de Spurs en Liverpool zijn geen slechte teams. Zo snel kan het gaan in de voetballerij, van de Jupiler League naar Europa in een paar jaar!

Het artikel gaat verder onder de video
Meer videos

 
AGOVV Apeldoorn

Noot: Dit artikel is door een Clubexpert geschreven en niet door onze redactie. Clubexperts zijn lid van Voetbalzone en kenner van hun favoriete voetbalclub.
Meer Clubexperts
Meer Clubexperts
Meer sportnieuws
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties